סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' פברואר 21, 2025 1:55 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1480 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 60  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: חרבות ברזל 2.0
הודעהפורסם: ה' פברואר 06, 2025 11:32 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
זה, כאילו... מוכיח את מה שאבו שוקרי כתב, לא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 06, 2025 11:35 am 
Sophomore

זה לא באותו המשפט ובכוונה בפסקה שונה וברור שכוון למכלול של הטקסט. אני לא חושב שיש פה מישהו בפורום שרוצה שיאנסו מישהו או יפגעו בו בכל אופן, גם אם הוא פלסטיני דרך אגב.
לי אין בעיה שירו במחבלים. יהודים וערבים כאחד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 06, 2025 1:00 pm 
Junior

יאללה בסדר. גם אני לא בעד אונס גופות ואני מניח שזה אומר שרב המחבר על המפריד בין כולנו...

לגבי הטרנספר: שאלת האפשרות לחזור ממשיכה להיות בעיניי לב העניין. טראמפ עצמו אמר לעזוב לתמיד וכששאלו אותו על חזרה אמר "נעשה להם כזה מקום נחמד שהם לא ירצו לחזור". אחרי זה דוברת הבית הלבן אמרה שמדובר על פתרון זמני ושהם יוכלו לחזור, מרקו רוביו אמר שזה זמני והם יוכלו לחזור וביבי עצמו אמר שהם יוכלו לחזור. זה כל ההבדל בין הגשמת הפנטזיה הכהניסטית של הימין (שמתפרש, ככה מסתבר, מבן גביר ובערך עד לזהבה גלאון), לבין חתיכת פרס שהפלסטינים בעזה יוכלו לקבל, כשעל הדרך יעגנו בהסכם את זכות השיבה. אבל בגלל שהכל מטומטם פה, הימין ישמח מאוד לראות עזתים עוזבים גם אם זה אומר שישראל תאפשר לבנות להם בתים יפים יותר והם יוכלו לחזור אליהם מתי שירצו פשוט כי הם רוצים לראות עזתים עוזבים והם יוכלו לספר לעצמם שהנה, הנצחון המוחלט, והשמאלנים יהיה נגד עזיבה של עזתים, גם אם יובטח שהם יוכלו לחזור מתי שירצו, פשוט כי הם לא רוצים לראות תמונות של עזתים עוזבים כי נכבה. ייאוש...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 06, 2025 3:39 pm 
מנהל פורום

כל הרעיון הזה נראה כמו איזה גחמה מאוד לא אפוייה של איזה יועץ שלחש באוזנו של הנשיא.
ברור שהקונספט לכאורה יכול להיות מאוד קוסם, אבל שום רכיב בו לא עושה שכל, לא תוכנן לעומק ולא מקובל על מרבית העוסקים בדבר.
לכן גם אין שום סיכוי שזה יקרה.
ואז נשאלת השאלה האם בעצם זו טקטיקת מו"מ מטורפת וגאונית שנועדה ללחוץ על הצד השני, או שמא טמטום מושלם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 06, 2025 4:08 pm 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
פלאש, מה עם ההצעה שלי?
ההתפכחות שלך ב-2028 תהייה כואבת.

גם אם תשאל עוד 10 פעמים - חסר טעם. מה אתה רוצה? איפה אמרתי שכל הפלסטינים יעזבו?
אני כן רואה דרך שמשאיות דולרים יעזור להוציא כמה מאות אלפי מיואשים. אולי עשרות אלפי. אולי יותר. אין לדעת, יש מאה אלף פצועים וכנראה מאות אלפי משפחות חסרות כל, כל מה שחסר זה ערימות מזומנים למצרים/אחר.

מה שכן, מי שחושב שהעשרות/מאות אלפי שיעזבו, יורשו לחזור הוא נאיבי ברמות הזויות. לא יאפשרו להם לחזור, וזה ברור מדבריו של טראמפ ומהמציאות עצמה, גם הפלסטינים שברחו לירדן לא חזרו ולא יחזרו
אגב לא ראיתי שהוזכר, ארה"ב וישראל עזבו את מועצת זכויות האדם של האו"ם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 06, 2025 4:11 pm 
Hall of Famer

נביא בעירו כתב:
יאללה בסדר. גם אני לא בעד אונס גופות ואני מניח שזה אומר שרב המחבר על המפריד בין כולנו...

לגבי הטרנספר: שאלת האפשרות לחזור ממשיכה להיות בעיניי לב העניין. טראמפ עצמו אמר לעזוב לתמיד וכששאלו אותו על חזרה אמר "נעשה להם כזה מקום נחמד שהם לא ירצו לחזור". אחרי זה דוברת הבית הלבן אמרה שמדובר על פתרון זמני ושהם יוכלו לחזור, מרקו רוביו אמר שזה זמני והם יוכלו לחזור וביבי עצמו אמר שהם יוכלו לחזור. זה כל ההבדל בין הגשמת הפנטזיה הכהניסטית של הימין (שמתפרש, ככה מסתבר, מבן גביר ובערך עד לזהבה גלאון), לבין חתיכת פרס שהפלסטינים בעזה יוכלו לקבל, כשעל הדרך יעגנו בהסכם את זכות השיבה. אבל בגלל שהכל מטומטם פה, הימין ישמח מאוד לראות עזתים עוזבים גם אם זה אומר שישראל תאפשר לבנות להם בתים יפים יותר והם יוכלו לחזור אליהם מתי שירצו פשוט כי הם רוצים לראות עזתים עוזבים והם יוכלו לספר לעצמם שהנה, הנצחון המוחלט, והשמאלנים יהיה נגד עזיבה של עזתים, גם אם יובטח שהם יוכלו לחזור מתי שירצו, פשוט כי הם לא רוצים לראות תמונות של עזתים עוזבים כי נכבה. ייאוש...

אני עם ראי בעניין הזה שלא תהיה עזיבה משמעותית של עזתיים מהרצועה לשום מקום אחר (משלל סיבות מגוונות), אבל אם כן תהיה עזיבה כזו, אני ממש לא חושב שנראה את מי שעזב חוזר לשם, בטח שלא אם אלו שיקלטו במדינות מערביות (כאלו שיקלטו במדינות כמו מצרים וירדן *אולי* כן). אם יהיו פלסטינים שירצו להגיע לעזה, וזה חתיכת אם, אלו יהיו כל מיני פליטים שחיים בסוריה, ירדן או לבנון שאולי הרצועה המשוקמת (אם וכאשר) תקרוץ להם יותר מאשר להמשיך לשבת במחנות שלהם ולחכות שתתממש זכות השיבה מתישהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 06, 2025 7:42 pm 
Sophomore

לא הבנתי למה לחוץ לך כל כך שיחזרו. הם פתחו במלחמה, הפסידו-יאללה ביי. זה לא שהם יושבים פה כנופת צופים ומייחלים לשלום. והם גם לא ישתנו. יש סכסוכים שאי אפשר לפתור, כואב אבל פשוט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 06, 2025 10:21 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
FLASH כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
פלאש, מה עם ההצעה שלי?
ההתפכחות שלך ב-2028 תהייה כואבת.

גם אם תשאל עוד 10 פעמים - חסר טעם. מה אתה רוצה? איפה אמרתי שכל הפלסטינים יעזבו?
אני כן רואה דרך שמשאיות דולרים יעזור להוציא כמה מאות אלפי מיואשים. אולי עשרות אלפי. אולי יותר. אין לדעת, יש מאה אלף פצועים וכנראה מאות אלפי משפחות חסרות כל, כל מה שחסר זה ערימות מזומנים למצרים/אחר.

מה שכן, מי שחושב שהעשרות/מאות אלפי שיעזבו, יורשו לחזור הוא נאיבי ברמות הזויות. לא יאפשרו להם לחזור, וזה ברור מדבריו של טראמפ ומהמציאות עצמה, גם הפלסטינים שברחו לירדן לא חזרו ולא יחזרו
אגב לא ראיתי שהוזכר, ארה"ב וישראל עזבו את מועצת זכויות האדם של האו"ם.

אם כל ההו-הא הזה יסתכם בכמה עשרות אלפים, מה זה יועיל ואיפה הדרמה הגדולה.
אבל אני בכלל לא אתפלא אם ב-2028 יהיו ברצועה יותר פלסטינים מאשר עכשיו.

ואשר לדבר המתקרא מועצת זכויות האדם של האו"ם, גוף מגוחך אפילו בסטנדרטים של הארגון הזה, לא ידעתי שאנחנו בכלל עוד חברים שם.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 07, 2025 3:35 pm 
Sophomore

ציפה, יובל, ומי שמסכים איתם, נראה שאתם חושבים שפיתרון מדיני הוא אפשרי. אני יותר פסימי לגבי המצב. אני אשמח לשמוע איך אתם חושבים שאפשר להגיע לפיתרון כזה. (לדעתי איפה שהשמאל נכשל בעשורים האחרונים זה בדיוק בשיכנוע המצביעים שיש דרך להגיע לפיתרון מדיני.)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 07, 2025 4:59 pm 
מנהל פורום

אני חושב שדרך ראשונה להגיע לפתרון כזה תהיה, ובכן, נסיון להגיע לפתרון כזה. השמאל בישראל זנח את רעיון השלום והתמכר לשיח אחדותפנימי מזוייף ולמאבק בחרדים, בדרך הוא גם הפסיק להיות שמאל והפך להיות מרכז. השמאל שאתה מדבר עליו בסוגריים שלך לא כל כך קיים וגם לא ניסה לשכנע בכלום כי הוא לא מדבר על כלום פרט לעל זכויות של מיעוטים בורגניים.
לגבי איך אני רואה את זה, אין שום דבר חדש, כי הדברים הישנים לא נוסו. לא מחזקים גורמים קיצוניים, לא מסרבים לדבר עם הרשות, לא מקימים התנחלויות, לא מפנים אנשים מהבתים שלהם ללא הסכמים, לא מפקירים צורכי בטחון ולא מפסיקים לדבר עד שמבינים אם הולכים על שתי מדינות או על מדינה אחת לשני עמים. ואז ממשיכים לדבר עד שמעצבים את ההסכמים האלו, ואז ממשיכים לדבר שוב ושוב ושוב. אני יודע שזה לא פתרון מקסים כמו הטראמפספר (או גרוע מכך) שבו "פוף, לחצנו על כפתור אין בעיה", אבל זה היחיד שיכול להיות.
וכן, הוא דורש כנראה את ההבנה שזה לא בדור הזה, לא הישראלים ולא הפלסטינים מסוגלים לזה כרגע, אבל את כל הזוועות שקורות עכשיו כן צריך להפסיק, וזה כן על ישראל, וזה כן דורש תהליך "דה-נאציפיקציה" של שתי החברות.
אבל נניח, לסרב להתייחס לחמאס כפרטנר זו נקודה לא רעה לפתיחה. לסרב להגיב להפרות "מינוריות" של הסכמים בשל התמכרות להסדרות על גבי הסדרות זו נקודה לא רעה והפעם מהצד הבטחוני. הדרך של הימין היתה תמיד לא להגיב על דברים "קטנים" כדי לשמר את המצב של לנצח נאכל חרב ומצד שני לטפח את מפירי ההסכמים מכל הצדדים, לצורך אותה מטרה. התוצאה היא טבח שמחת תורה. הבחירה של ישראל היתה לטפח את המפלצות בפלסטין, זה מה שקרה. הבחירה של ישראל היתה לטפח את המפלצות בישראל, ןההתלהבות מהטרנספר זו תוצאה של זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 07, 2025 6:01 pm 
Hall of Famer

אמלק - רק צריך לדבר והכל יהיה טוב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 08, 2025 12:11 am 
Sophomore

עם מי תדבר בעזה? יש שם חמאס. אתה מציג את זה כאילו אין שם גוף ריבון שמטרת העל שלו הוא טרנספר ליהודים. על מה יש לדבר בדיוק?
עם הרשות מדברים בטחונית. אין מה לדבר כל עוד הפלסטינים לא מאוגדים תחת הנהגה אחת.
ונראה לי ששכחת שניסו כבר 3 פעמים ויותר להציע להם מדינה. כמה שנים אתה רוצה שנמשיך להתחנן שיפסיקו לרצות לעשות לנו טרנספר?
למה, לדעתך, עם יכול לפתוח במלחמה פעם אחר פעם ולא להיות מגורש מהשטח שהפסיד במלחמה שהוא פתח? זה רק יוצר לופ אינסופי ומתמרץ מלחמות.

ודרך רגב, לא הייתי בעד הזרמת הכספים לעזה. אבל חמאס שולט שם וכל כסף שמגיע לשם מגיע גם לחמאס. איך אתה רוצה לחזק את עזה מבחינה הומניטרית ולעזור בהתפתחות ללא מעבר כספים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 08, 2025 1:22 am 
Hall of Famer

אבו שוקרי כתב:
עם מי תדבר בעזה? יש שם חמאס. אתה מציג את זה כאילו אין שם גוף ריבון שמטרת העל שלו הוא טרנספר ליהודים. על מה יש לדבר בדיוק?
ונראה לי ששכחת שניסו כבר 3 פעמים ויותר להציע להם מדינה. כמה שנים אתה רוצה שנמשיך להתחנן שיפסיקו לרצות לעשות לנו טרנספר?
למה, לדעתך, עם יכול לפתוח במלחמה פעם אחר פעם ולא להיות מגורש מהשטח שהפסיד במלחמה שהוא פתח? זה רק יוצר לופ אינסופי ומתמרץ מלחמות.

ודרך רגב, לא הייתי בעד הזרמת הכספים לעזה. אבל חמאס שולט שם וכל כסף שמגיע לשם מגיע גם לחמאס. איך אתה רוצה לחזק את עזה מבחינה הומניטרית ולעזור בהתפתחות ללא מעבר כספים?

אל דאגה, תדבר ואז תמשיך לדבר ואז עוד קצת תדבר. הכל יהיה טוב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 08, 2025 12:52 pm 
Senior

נורטון יש סיבה שאתה כותב כמו זין למישהו שלא כתב כמו זין אליך? מילא אני. מילא גם היית זין חכם, אבל אתה כותב כמו זין טיפש.

גם מקווה שמתנגדי ההסכמים ומקריבי החטופים צפו היום במשוחררים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 08, 2025 1:45 pm 
Sophomore

יובל, נראה לי שבכלל לא הבנת. נורטון מדבר לגבי מה שציפה אמר.
צריך להחזיר את כל החטופים, זה מזעזע איך שהם נראים, מזכירים מראות אפלים מהעבר...
רק לא ברור לי אם מי אתם רציתם שנדבר בעזה לפני 7/10?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 08, 2025 1:52 pm 
Hall of Famer

אבו שוקרי כתב:

אולי אם ממשלת ישראל לא הייתה דואגת למימון של חמאס ולשימור השלטון שלו כ-"נכס אסטרטגי" אז גם היה עם מי לדבר. גם היום, אגב, ממשלת ישראל ממשיכה לממן את חמאס דרך הסיוע ההומניטרי שמגיע אליו והוא מוכר לאזרחים.

אז כן, בואו ננסה שלא לתמוך בארגון הטרור האיסלאמיסטי לפני שאנחנו מתפלאים שאין עם מי לדבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 08, 2025 2:07 pm 
מנהל פורום

הכל בסדר יובל, אין צורך להוסיף זרדים לאיפה שלא צריך אותם, תמיד קיימת האפשרות לא להגיב לכל דבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 08, 2025 2:21 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
rony כתב:
אבו שוקרי כתב:

אולי אם ממשלת ישראל לא הייתה דואגת למימון של חמאס ולשימור השלטון שלו כ-"נכס אסטרטגי" אז גם היה עם מי לדבר. גם היום, אגב, ממשלת ישראל ממשיכה לממן את חמאס דרך הסיוע ההומניטרי שמגיע אליו והוא מוכר לאזרחים.

אז כן, בואו ננסה שלא לתמוך בארגון הטרור האיסלאמיסטי לפני שאנחנו מתפלאים שאין עם מי לדבר.

לתמוך בארגון טרור איסלאמיסטי, או ארגון טרור בכלל, זה לא רעיון טוב.
לכן כדאי להזכיר שכשכותבים על "היה גם עם מי לדבר", בדרך כלל מתכוונים לרשות פלסטינית שנשלטת היום על ידי תנועה שמטפחת ארגוני טרור משל עצמה.

כדאי להזכיר שוב גם שהרשות הפלסטינית אינה מקבילה של חמאס. היא פסאודו מדינה שמורכבת מתנועות שונות, והתנועות האלה, בעיקר זו הבולטת - הפתח (שכאמור מטפחת גם ארגוני טרור משל עצמה), הן המקבילות של חמאס. בהחלט יש מצב ריאלי מאד, אם בבחירות חופשיות ואם בכוח, שחמאס יהיה התנועה השלטת ברשות הפלסטינית. למעשה אם היו שם בחירות זה בדיוק היה המצב.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 08, 2025 4:41 pm 
Senior

אבו שוקרי כתב:

הבנתי. לי יש פה ג׳ורה אני מבין אם מגיבים אלי מגעיל. להגיב מגעיל לציפה, למעשה לא לענות לו בכלל אלא לדבר עליו לא אליו, שענה על שאלה ששאלו אותו, זה דיי דוחה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 08, 2025 6:54 pm 
Sophomore

אבו שוקרי כתב:

אתה מדבר על היסטוריה.
מה הסיכוי שהקואליציה עדיין רואה בהישרדות החמאס נכס?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 08, 2025 7:14 pm 
Hall of Famer

Yuval כתב:
נורטון יש סיבה שאתה כותב כמו זין למישהו שלא כתב כמו זין אליך? מילא אני. מילא גם היית זין חכם, אבל אתה כותב כמו זין טיפש.

גם מקווה שמתנגדי ההסכמים ומקריבי החטופים צפו היום במשוחררים.

ישפטו הקוראים מי ניבל את הפה מבין שנינו. בחיי, טול קורה. מינימום של שיפוט עצמי ומודעות עצמית לא תזיק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 08, 2025 7:17 pm 
Hall of Famer

זכותי לחשוב שמה שקלימי כתב הוא קשקוש ולהגחיך את הנקודה שהיא המקושקשת מכולן. זכותי.
לא ניבלתי, לא ירדתי לגופו של אדם, לא קיללתי

אתה, יובל, לעומת זאת, עשית את כל שלוש הדברים

כאמור, מודעות עצמית

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 08, 2025 7:34 pm 
Senior

אני היחיד מבין שנינו עם מודעות עצמית. אתה הגבת כמו זין. זה ש״זכותך״ להגיב כמו זין זה מרתק ומרגש כאחד, אבל זה שאתה לא מודע לזה שהגבת כמו זין זה עצוב מאוד בשבילך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 08, 2025 7:36 pm 
מנהל פורום

א. נגמר הדיון הזה עכשיו.
ב. קאלימי. עם א'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 08, 2025 7:52 pm 
מנהל פורום

אבו שוקרי כתב:

בסדר, ועם מי הם ידברו פה? הרי גם פה גוף ריבן שמטרת העל שלו היא טרנספר לצד השני (זה שהוא הצליח כרגע רק עם טרנספר ליהודים זה רק מראה על האימפוטנטיות של הממשלות הישראליות לדורותיהן).
וגם כתבתי, אני לא חושב שאיזשהו תהליך שיחות יכול להתחיל עכשיו עם חמאס (ולא נראה לי שגם עם הרשות), אבל צריך לדעתי לראות איך מחזקים את הרשות על חשבון חמאס, ולא איך מחזקים את חמאס על חשבון הרשות.
ולגבי הקטע שהדגשתי, אני חושב ש"ניסו להציע להם מדינה," ו"עם שפתח במלחמה פעם אחר פעם" אלו שתי הגדרות שאני לא מסכים איתן, ישראל לא ניסתה באמת להציע מדינה, אלא כל מיני ישויות מוגבלות כאלו או אחרות בלי לפתור את ענייני הליבה (השיבה וירושלים) והפלסטינים לא פתחו במלחמה פעם אחר פעם, המלחמה לעולם לא נפסקה, ולא רק בגללם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1480 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 60  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 3 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: