סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' פברואר 21, 2025 5:41 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1480 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 55, 56, 57, 58, 59, 60  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: חרבות ברזל 2.0
הודעהפורסם: ה' פברואר 20, 2025 11:18 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
אני מניח שהציטוט הזה מדהים בעיקר את מי שלא מתאמץ להכיר מה ישראל עושה בעשרות שנות כיבוש, בלי קשר ל7.10. הרבה מאד קטינים נחטפו בידי ישראל למעצרים וחקירות כ"מחבלים". מי עושה דברים כאלה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 20, 2025 11:29 am 
Hall of Famer

בתגובות שם אבל מביאים לציטוט ומדובר על נשים ובני מתחת ל-19 שלא היו מעורבים בלחימה של ה-7/10. זה לא מחייב שהם לא היו מעורבים בפעילות חמאסית אחרי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 20, 2025 11:36 am 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
אני מניח שהציטוט הזה מדהים בעיקר את מי שלא מתאמץ להכיר מה ישראל עושה בעשרות שנות כיבוש, בלי קשר ל7.10. הרבה מאד קטינים נחטפו בידי ישראל למעצרים וחקירות כ"מחבלים". מי עושה דברים כאלה.

הוא מדהים בעיקר בכך שישראל פשוט מודה בזה בצורה גלויה ובלי בושה (או לחילופין, וזה כבר ממש מטומטם-בלי להבין את המשמעות של ההצהרה הזו).

ואורן, מה שכתבת יכול להיות נכון בתיאוריה, אבל אם הוא נכון אז הניסוח המקורי הוא אחד הגרועים שנתקלתי בהם אי-פעם. אי אפשר היה לכתוב "שלא היו מעורבים בטבח ה-7/10 ונעצרו במהלך הלחימה" או משהו בסגנון הזה? מהציטוט המקורים המסקנה המתבקשת היא שהם לא מעורבים בלחימה, פשוט ככה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 20, 2025 11:45 am 
Hall of Famer

ראה זה:

https://x.com/NogahSenecky/status/1891755456613191734

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 20, 2025 12:01 pm 
Hall of Famer

אה, המסמך קבע. תעלה לי בבקשה את הוראות ביטחון בשטחים הכבושים של ח.לוין.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 20, 2025 12:02 pm 
Sophomore

מההיכרות שלי עם הרבה יוצאי כפיר, אין שם הרבה קטינים חפים מפשע.
הרבה מהם מועסקים ישירות בטרור. בין אם בזריקת בקטבים, אבנים, רשת מודיעין להיכן כוחות צה"ל נמצאים, הטמנת מטענים ועוד.
אני לא מכיר שקטינים נעצרו למען חילופי שבויים, וזה גם לא הגיוני- הם הרי לא משוחררים בעסקאות.
חוץ מזה, להשוות תנאי עצורים בארץ ובעזה זה....לא הוגן בלשון המעטה.

ברור שנתניה אשם ב 7.10. במאקרו ובמיקרו. אני מתעב את הבנאדם ואת השלטון שלו. אבל להגיע למצב של חטיפת תינוקות ללא כל ידיעה איפה הם, מה התנאים שהם מקבלים זה לא בר השוואה בכלל.
ראית את ישראל חוטפת תינוקות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 20, 2025 12:14 pm 
Hall of Famer

אה, חברים מכפיר אמרו.

עובר ברחוב אדם ועיניו עצומות-ייחשב כמחבל ערבי ישן

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 20, 2025 12:15 pm 
Hall of Famer

אבו שוקרי כתב:
מההיכרות שלי עם הרבה יוצאי כפיר, אין שם הרבה קטינים חפים מפשע.
הרבה מהם מועסקים ישירות בטרור. בין אם בזריקת בקטבים, אבנים, רשת מודיעין להיכן כוחות צה"ל נמצאים, הטמנת מטענים ועוד.
אני לא מכיר שקטינים נעצרו למען חילופי שבויים, וזה גם לא הגיוני- הם הרי לא משוחררים בעסקאות.
חוץ מזה, להשוות תנאי עצורים בארץ ובעזה זה....לא הוגן בלשון המעטה.

ברור שנתניה אשם ב 7.10. במאקרו ובמיקרו. אני מתעב את הבנאדם ואת השלטון שלו. אבל להגיע למצב של חטיפת תינוקות ללא כל ידיעה איפה הם, מה התנאים שהם מקבלים זה לא בר השוואה בכלל.
ראית את ישראל חוטפת תינוקות?

ועכשיו תשאל את עצמך אם קטינים ישראלים שזורקים אבנים (נניח-הפגנות חרדים, מתנחלים בשטחים בתג מחיר או שמאלנים בקפלן) נעצרים בצורה כזו ומוחזקים באותם תנאים לאותם פרקי זמן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 20, 2025 12:19 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
את ארונו של כפיר ביבס נשא מחבל עם אינסיגניה של גדודי חללי אלאקצא. פת"ח פלוס לייב.
ספרו לי עוד על האלטרנטיבה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 20, 2025 12:58 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
את ארונו של כפיר ביבס נשא מחבל עם אינסיגניה של גדודי חללי אלאקצא. פת"ח פלוס לייב.

אני מציע שלפני שתעביר לנו דיווחים מודיעין מתוחכמים ורגישים, תעשה איזה גוגל קטן "גדודי חללי אלאקצא".

ועוד, מציע שגם תכין לנו סקירה קטנה על מידת שיתוף הפעולה של מנגנוני הבטחון של הרש"פ עם ישראל. ואז תחזור ותספר לנו על האלטרנטיבה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 20, 2025 1:04 pm 
Hall of Famer

אז עד שחוזרים אלינו עם סקירה, נספר שגדודי חללי אלאקצא נותקו מפת"ח לפני 18 שנה בערך, אחרי שאבו מאזן הלא-פרטנר שבגללו צריך לממן את חמאס בשביל הפרד ומשול, הוציא צו שלמעשה הוציא אותם מחוץ לחוק וכמובן ביטל את המימון וכל דבר רשמי שהיה קשור לרשות. בעזה, שאינה תחת הרשות, המשיכה התארגנות תחת השם הזה אבל כמובן כארגון אח לחמאס וזו הסיבה שאפשר לראות חמאסניקים משתמשים בשם הזה.

ספרו לנו עוד על האלטרנטיבה!

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 20, 2025 1:50 pm 
Sophomore

כן, חברים קרובים מילדות. אחד מהם כבר כמעט נהרג ממטען של איזה קטין קטן וחמוד בן 12 שהניח מטען ליד רכב.
סומך עליהם יותר מכל ברק רביד שקר כלשהו.

מבחינתי טרור זה טרור. שיתנו לנערי הגבעות את אותם התנאים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 20, 2025 2:06 pm 
Hall of Famer

כן, ספרו לי עוד על האלטרנטיבה.
https://www.memri.org.il/cgi-webaxy/item?6049
ולגבי שיתוף הפעולה שלהם, זה שצה"ל צריך להיכנס אל עריהם על בסיס יומיומי כדי לעשות את מה שהם היו אמורים לעשות מעיד יותר מכל על מצבו של שיתוף הפעולה הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 20, 2025 2:29 pm 
Hall of Famer

לא מבין למה אתה סוטה מהסקירה הממוקדת והפרטנית שלך. ראית רכב של גדודי חללי אלאקצא בעזה. Game Over, ראיית זהב.

אגב, ראיתי שעמיחי אליהו טען שכל המצב בגבול הצפוני השתנה כשיאיר לפיד "נתן אסדת גז לחיזבאללה". אני רואה פה פוטנציאל למכון מחקר.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 20, 2025 2:37 pm 
Hall of Famer

למה סוטה? המאמר הזה הוא חלק מהנושא.
וכאן המקום לציין שהרשות הפלסטינית (רשות שלטונית) אינה מקבילה של חמאס.

לא יודע מה עמיחי אליהו טען וזה לא מעניין אותי ובאופן כללי מה לי ולו.
מה שכן קרה שם זה שחיזבאללה קיבל בהסכם הזה כל מה שדרש מההתחלה. הוא דרש את קו 23 וקיבל אותו במלואו, למעט קו המצופים שהסטטוס שלו נשאר באוויר.
ישראל עיכבה את תחילת העבודות ב"כריש" למרות שכל התשתיות בו היו מוכנות (לפי הודעה לבורסה של אנרג'יאן באותו זמן) ואפילו לפי קו 23 הוא נמצא כולו בשטח ישראל, כי פחדה לפעול בו בלי הסכם, באיזו אמתלה מגוחכת של איכות סביבה שאיכשהו נפתרה, לגמרי במקרה כמובן, ביום שההסכם נחתם או יום אחד אחריו.
בסוף התברר שבקאנא אין גז, אבל זה לא שלפיד ידע את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 20, 2025 2:40 pm 
Sophomore

שני הסנט שלי לעניין הרצח של בני ביבס.

מן הסתם, מי שחוטף בני אדם, קל וחומר תינוקות, הוא האחראי למותם.
ואחריות כזו, בניגוד למה שכלב מסוים נבח, היא אשמה.

יש שתי אפשרויות:
המשפחה נרצחה על ידי חמאס.
המשפחה נהרגה בהפצצות צה"ל.

לחמאס או למי שזה לא יהיה שלקח אותם יש מניעים להרוג אותם.
קשה להחזיק בשבי אימא עם ילד קטן ותינוק, מסיבות ברורות.
והחזרת תינוק מהשבי תייצר תמונה בלתי נשכחת של אכזריות וחוסר אנושיות, בניגוד להחזרת גופות שניתן לטעון שנהרגו מאש צה"ל.
וגם מבצע חילוץ הוא סיכון תמידי בשביל המחבלים.
אז עם כל הכבוד למספר האסירים שיוחלפו תמורתם, הרבה יותר משתלם להם שיחזרו מתים.

כן, אנחנו יודעים שהיו חטופים שנהרגו מאש צה"ל.
אבל מבחינת אחוזים מדובר לדעתי בפחות מחמישה אחוז, שזה הרבה יותר מהפחות משני אחוז מכלל העזתים שנהרגו בהפצצות.
ההבדל באחוזים הוא כנראה בגלל שההפצצות כוונו מן הסתם לבניינים ומנהרות החמאס.
לכן הסבירות שהם נהרגו מהפצצות צה"ל היא קיימת, אבל היא נמוכה למדי.

הראיות שאין:
במידה והם נהרגו מהפצצות צה"ל, זה יכול היה להתרחש בשלושה מקומות.
בדירת שבי.
במנהרה.
בדרך בין דירה למנהרה או דירה או ההיפך.
לצערנו יש עשרות או מאות סרטונים של גופות ילדים ומבוגרים שנשלפות מבניינים בעזה.
יש ברצועה מאות אלפי ניידים עם מצלמות, וכמובן גם מצלמות מקצועיות וגופרו למכביר.
אני חושב שבמידה והביבסים היו נהרגים בדירה או בדרכים, אין סיכוי שלא היו צילומים או לפחות שמועות שמתפשטות בעזה כמו אש בשדה קוצים - אין הרבה ילדים ג'ינג'ים בעזה, ואם חמאס היה מגביל גישה לבניין המופצץ גם זה היה מעורר שמועות.
ולכן, אולי היו שמועות או אפילו ראיות לא חותכות, אבל צה"ל והשב"כ מסתירים אותן כי אין טעם לגלות כל עוד לא ידוע בוודאות על מותם.

גם אם נהרגו בהפצצה במנהרה והחמאס לא איפשר גישה לאזרחים ושירותי הצלה, עשרות חמאסניקים פינו את הגופות.
עברה יותר משנה מאז האירוע, ולכן אין סיכוי שאף אחד מעשרות האנשים שפינו אותם, או לפחות מישהו מאוד קרוב להם שהם גילו לו, לא נתפס על ידי צה"ל ונחקר וזימר.

לכן, יש שתי אופציות.
במידה וישראל אינה מסתירה שום מידע מחקירות מחבלים על מות הביבסים בהפצצה, הם נרצחו על ידי מחבלים, שבוודאי גם גרמו נזק לגופות כדי לביים מוות מפיצוץ.
או שהם באמת מתו בהפצצה ויש מידע מחקירות או אפילו סרטונים שמעידים על כך, וזו הסיבה שגנץ פלט מה שפלט.

יהי זיכרם ברוך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 20, 2025 2:43 pm 
Hall of Famer

יש לציין שהיו מקרים לכאן ולכאן במקרה של חטופים שנהרגו בגלל פעילות ישראלית. היו מקרים שישראל הודתה בהם מיד, אבל היו כאלה שישראל ניסתה להסתיר אפילו מהמשפחות.
ככל שיעבור זמן וישראל לא תאמר כלום, בעיני זה כפי הנראה הודאה בשתיקה.

ואשר למה ישראל יודעת או לא יודעת על רצועת עזה. אני חושב שכדאי, לאור המלחמה הזו, להיות מאד מאד צנועים. ראינו יותר מדי הפתעות במלחמה הזו, החל מעצם התחלתה וכלה בהיקף תשתית המנהרות ובכלל היקף אמצעי הלחימה ברצועה. וזה בשטח פצפון שגובל בנו שאמור להיות חשוף לנו מודיעינית באופן כמעט מלא.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ה' פברואר 20, 2025 2:46 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 20, 2025 2:46 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
למה סוטה? המאמר הזה הוא חלק מהנושא.
וכאן המקום לציין שהרשות הפלסטינית (רשות שלטונית) אינה מקבילה של חמאס.

לא יודע מה עמיחי אליהו טען וזה לא מעניין אותי ובאופן כללי מה לי ולו.
מה שכן קרה שם זה שחיזבאללה קיבל בהסכם הזה כל מה שדרש מההתחלה. הוא דרש את קו 23 וקיבל אותו במלואו, למעט קו המצופים שהסטטוס שלו נשאר באוויר.
ישראל עיכבה את תחילת העבודות ב"כריש" למרות שכל התשתיות בו היו מוכנות (לפי הודעה לבורסה של אנרג'יאן באותו זמן) ואפילו לפי קו 23 הוא נמצא כולו בשטח ישראל, כי פחדה לפעול בו בלי הסכם, באיזו אמתלה מגוחכת של איכות סביבה שאיכשהו נפתרה, לגמרי במקרה כמובן, ביום שההסכם נחתם או יום אחד אחריו.
בסוף התברר שבקאנא אין גז, אבל זה לא שלפיד ידע את זה.

חח אני לא באמת חוזר לדיון הגז, מי שרוצה-ימצא אותו.

מה לך ולעמיחי אליהו? קווים דומים בהסקת מסקנות.

נענה בקצרה למהותו של עניין ונתקדם:

שום דבר הוא לא שחור ולבן, הפת"ח הוא בעקרון לא אגודת חובבי ציון, ויש בו פלגים שפועלים נגד ישראל. בטח בעזה.

אתה כתבת על רכב של "גדודי חללי אלאקצא" ו"ספרו לי על האלטרנטיבה". היות שהאלטרנטיבה שמדברים עליה בחוגים שאינם "חרבו דרבו" היא הרש"פ של פת"ח, וגדודי חללי אלאקצא היו קשורים בעבר לרש"פ של פת"ח, אזי המסקנה הפשוטה היא שרצית להגיד לנו שאין עם מי לעבוד. אז או שלא ידעת את העובדות, או שניסית לעוות אותן, ובכל מקרה-אם אתה יודע שהרש"פ של פת"ח זה לא מקבילה של חמאס, אז מה הפואנטה שלך?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 20, 2025 2:47 pm 
Hall of Famer

materna כתב:
שני הסנט שלי לעניין הרצח של בני ביבס.

מן הסתם, מי שחוטף בני אדם, קל וחומר תינוקות, הוא האחראי למותם.
ואחריות כזו, בניגוד למה שכלב מסוים נבח, היא אשמה.

יש שתי אפשרויות:
המשפחה נרצחה על ידי חמאס.
המשפחה נהרגה בהפצצות צה"ל.

לחמאס או למי שזה לא יהיה שלקח אותם יש מניעים להרוג אותם.
קשה להחזיק בשבי אימא עם ילד קטן ותינוק, מסיבות ברורות.
והחזרת תינוק מהשבי תייצר תמונה בלתי נשכחת של אכזריות וחוסר אנושיות, בניגוד להחזרת גופות שניתן לטעון שנהרגו מאש צה"ל.
וגם מבצע חילוץ הוא סיכון תמידי בשביל המחבלים.
אז עם כל הכבוד למספר האסירים שיוחלפו תמורתם, הרבה יותר משתלם להם שיחזרו מתים.

כן, אנחנו יודעים שהיו חטופים שנהרגו מאש צה"ל.
אבל מבחינת אחוזים מדובר לדעתי בפחות מחמישה אחוז, שזה הרבה יותר מהפחות משני אחוז מכלל העזתים שנהרגו בהפצצות.
ההבדל באחוזים הוא כנראה בגלל שההפצצות כוונו מן הסתם לבניינים ומנהרות החמאס.
לכן הסבירות שהם נהרגו מהפצצות צה"ל היא קיימת, אבל היא נמוכה למדי.

הראיות שאין:
במידה והם נהרגו מהפצצות צה"ל, זה יכול היה להתרחש בשלושה מקומות.
בדירת שבי.
במנהרה.
בדרך בין דירה למנהרה או דירה או ההיפך.
לצערנו יש עשרות או מאות סרטונים של גופות ילדים ומבוגרים שנשלפות מבניינים בעזה.
יש ברצועה מאות אלפי ניידים עם מצלמות, וכמובן גם מצלמות מקצועיות וגופרו למכביר.
אני חושב שבמידה והביבסים היו נהרגים בדירה או בדרכים, אין סיכוי שלא היו צילומים או לפחות שמועות שמתפשטות בעזה כמו אש בשדה קוצים - אין הרבה ילדים ג'ינג'ים בעזה, ואם חמאס היה מגביל גישה לבניין המופצץ גם זה היה מעורר שמועות.
ולכן, אולי היו שמועות או אפילו ראיות לא חותכות, אבל צה"ל והשב"כ מסתירים אותן כי אין טעם לגלות כל עוד לא ידוע בוודאות על מותם.

גם אם נהרגו בהפצצה במנהרה והחמאס לא איפשר גישה לאזרחים ושירותי הצלה, עשרות חמאסניקים פינו את הגופות.
עברה יותר משנה מאז האירוע, ולכן אין סיכוי שאף אחד מעשרות האנשים שפינו אותם, או לפחות מישהו מאוד קרוב להם שהם גילו לו, לא נתפס על ידי צה"ל ונחקר וזימר.

לכן, יש שתי אופציות.
במידה וישראל אינה מסתירה שום מידע מחקירות מחבלים על מות הביבסים בהפצצה, הם נרצחו על ידי מחבלים, שבוודאי גם גרמו נזק לגופות כדי לביים מוות מפיצוץ.
או שהם באמת מתו בהפצצה ויש מידע מחקירות או אפילו סרטונים שמעידים על כך, וזו הסיבה שגנץ פלט מה שפלט.

יהי זיכרם ברוך.

מגילת שקרים מעוותת כזו באמת הרבה זמן לא ראיתי

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 20, 2025 2:51 pm 
Hall of Famer

מצחיק. כבר ניסו לצייר אותי פה כטיביסט, כסתם סמולן, כביביסט, ועכשיו כאליהואיסט.

אבל כן, אני חושב שאין לנו באמת עם מי לעבוד. מה שאני רואה ביו"ש, לא רק בימי הממשלה הזו, מעיד על זה בעיני.
ומה שאני מתכוון ב"לא מקבילה של חמאס" זה לא מבחינת פעילותה אלא מבחינת הסטטוס שלה. הרש"פ היא רשות שלטונית, לא תנועה. היום במקרה שולטת עליה הפת"ח, שהיא המקבילה של חמאס. אם יהיו בה בחירות חמאס לפי כל הסקרים ישתלט עליה, כפי שכבר קרה פעם אחת; ואם לא - הוא יכול גם בכוח כמו שקרה בעזה.
אבל אפילו אם כל זה לא יקרה, פת"ח לא באמת אלטרנטיבה בעיני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 20, 2025 2:58 pm 
Hall of Famer

יופי, בעיניך. נרשם.

נסה פעם לדבר עם אנשי סיכול טרור שעובדים ביו"ש מה המצב העדיף, הקיים עם הרש"פ או מה שהיה לפני כן.

נכון, זה רק מודיעין סטנדרטי ולא אבחנות דקות על רכב, ובכל זאת.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 20, 2025 3:21 pm 
Hall of Famer

אנשי בטחון אמרו לנו כל מיני דברים בכל מיני זמנים. בסוף אני שופט לפי מראה עיני, מה לעשות, וכמו שאתה לא תמיד מקבל את דבריהם כך גם אני.
וכשאני רואה את צה"ל נכנס מעשה יומיום לשטחי A לעשות את מה שהרש"פ אמורה לעשות, כנראה שזה לא כל כך עובד הקטע הזה. עוד לפני שנכנסים לדברים האחרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 20, 2025 4:08 pm 
Hall of Famer

הרש"פ זה כמו אוטו (שמלכתחילה לא היה מוצלח במיוחד), אבל ישראל מתעקשת כל הזמן לפנצ'ר לו את הגלגלים ולהכניס לו בוץ למיכל הדלק ואז *לכעוס שהוא לא נוסע.

*לכעוס-לא באמת לכעוס. החלשת וערעור הרש"פ זה רק חלק מדוקטרינת נתניהו והמתנחלים ב-15 השנה האחרונות שכוללת את חיזוק החמאס כנכנס אסטרטגי כדי להוכיח לעולם שאין פרטנר אצל הפלסטינים ולהימנע לחלוטין אפילו ממראית עין של תהליך מדיני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 20, 2025 4:23 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
אנשי בטחון אמרו לנו כל מיני דברים בכל מיני זמנים. בסוף אני שופט לפי מראה עיני, מה לעשות, וכמו שאתה לא תמיד מקבל את דבריהם כך גם אני.
וכשאני רואה את צה"ל נכנס מעשה יומיום לשטחי A לעשות את מה שהרש"פ אמורה לעשות, כנראה שזה לא כל כך עובד הקטע הזה. עוד לפני שנכנסים לדברים האחרים.

מעבר לשטחיות הברורה של הדברים ("צה"ל נכנס אז אין עם מי לעבוד"), יש דברים שבהם לדעה אין משמעות. הם עובדתיים. בדיוק כמו "מי הפייבוריט". זו עובדה ששת"פ בטחוני עם הרש"פ מסייע לכוחות הבטחון הישראלים בסיכול טרור. זה כמובן לא אומר שזה מושלם, שזה מסכל את כל הטרור או שאין תקלות. אבל זה מצב עדיף בהרבה על האלטרנטיבה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 20, 2025 4:26 pm 
Freshman

ראי שעל הקיר כתב:

בשמחה, הנה סיפור על האלטרנטיבה:
חמאס שולט ביהודה ושומרון, או לחילופין אין שלטון מרכזי כלל ביהודה ושומרון,
וב-7.10.2023, במקום המציאות בה אפס חמושים ברובה או סכין מטבח יצאו מיהודה ושומרון,
כמה מאות בודדים מהם מנצלים את הסיטואציה שצה"ל על הקרשים (או במקרה של שלטון חמאסי, יוצאים אלפים לפי התכנון המקדים), נכנסים באין מפריע לשטח מדינת ישראל, והיום הזה מסתיים עם 5 ספרות של הרוגים וחטופים.

ספר לנו עוד על כך שאין הבדל ולא חזית בו ב-7.10.2023.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1480 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 55, 56, 57, 58, 59, 60  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 7 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: