סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 8:50 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 1499 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 56, 57, 58, 59, 60  הבא

מה יקרה ?
סמוטריץ׳ יתקפל - ממשלת מיעוט 59 בתמיכת רע״מ 3%  3%  [ 1 ]
נתניהו מסכים להיות שני ברוטציה, שנה ראשונה בנט/ליכודניק אחר , ממשלת 65 ימנית 15%  15%  [ 5 ]
ממשלת אחדות בנט-לפיד 53%  53%  [ 18 ]
בחירות 5 29%  29%  [ 10 ]
סך הכל הצבעות : 34
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' ינואר 12, 2022 2:33 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
כן היה כתוב הורה 1 והורה 2, שזה היה בדיוק הרעיון של להכיל את כל סוגי ההורות-כמובן ההטרונורמטיבית, אבל גם האחרות. פסיקת השריעה היתה להפסיק לתרום דם, כלומר לפגוע ישירות בערך הלכאורה קדוש ביותר ביהדות של הצלת חיים, בגלל שינוי מילים בטופס.

אני לא מביא כאן את הטקסט בגלל זכויות יוצרים, אבל ניר גונטז' עשה ראיון קצר ב"הארץ" עם הרב-טמטם אברהם שילר, האימאם של הישוב עלי, שהוא מופת להמחשת הטמטום, ההיתממות, האינפנטיליות והטיפשות של האימאם החרד"לי המצוי. "מחקו לנו את אבא ואמא", זה היה נימוק הטוב ביותר שלו לפתווה. דביל.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 12, 2022 3:03 pm 
מנהל פורום

לפי מה שהבנתי פשוט לא היה אזכור של הורים בטופס אבל אולי פספסתי משהו, כך או כך, הם מדרובים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 12, 2022 3:11 pm 
Hall of Famer

אגב, אם הפוטנציאל הרוחני הגבוה המתקרא "אהוד" מגיע לכאן מתישהו, בטח יש לו הסבר מצוין למה שינוי מילים בטופס גובר הלכתית על הצלת חיים.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 12, 2022 3:19 pm 
Sophomore

לי זכור שהופיע הורה 1 הורה 2, ובגלל המחאה הורידו לגמרי את הסעיף, אבל גם זה לא הספיק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 12, 2022 9:20 pm 
Junior

אני מקווה שאני לא יוצא בומר, אבל פה דווקא לא הבנתי את השינוי הנאור ל-הורה 1, הורה 2
אם יש צורך רפואי-גנטי לדעת מי ההורים, אז הטופס צריך לציין שהכוונה לאבא ואמא הביולוגיים
אם אין צורך כזה, אז למה לשאול בכלל?
בכל מקרה - להורה 1 הורה 2 אין ערך

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 12, 2022 9:22 pm 
Sophomore

אני די בטוח שבדיוק בגלל שאין לזה ערך לא הייתה בעיה להוריד את זה לגמרי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 12, 2022 9:29 pm 
Hall of Famer

idansha כתב:
אני מקווה שאני לא יוצא בומר, אבל פה דווקא לא הבנתי את השינוי הנאור ל-הורה 1, הורה 2
אם יש צורך רפואי-גנטי לדעת מי ההורים, אז הטופס צריך לציין שהכוונה לאבא ואמא הביולוגיים

אני מניח שזה במקור לשם זיהוי ספציפי יותר של התורם, וכאמור מכיוון שלא באמת חשוב-הסכימו להוריד. אבל בגלל שהרב-טמטם בכה ש"מחקו לו את אבא ואמא" ולא הסכים לשנות את הפתווה, התקפלו.

המתקרא "אהוד" בסביבה?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 13, 2022 12:24 am 
Sophomore

Hacohen כתב:
idansha כתב:

אני מניח שזה במקור לשם זיהוי ספציפי יותר של התורם, וכאמור מכיוון שלא באמת חשוב-הסכימו להוריד. אבל בגלל שהרב-טמטם בכה ש"מחקו לו את אבא ואמא" ולא הסכים לשנות את הפתווה, התקפלו.

המתקרא "אהוד" בסביבה?

אני בעד כל החלטה של רב (כולל החלטה לא לתרום דם) שמקורה במלחמה בהתייוונות (אותה מכנים "פוסט מודרניות").
אם הרב הגיע למסקנה שאין על הטפסים "אבא" ו-"אמא" מסיבות אינטרסנטיות, פסק ההלכה שהוא נתן תקף, ומי שרוצה מוזמן לנהוג לפיו.
כמובן שאם יש למישהו בעיות עם המוסר לגבי אי תרומת דם, אפשר לתרום כי כמובן אין איסור. עדיף לא לעשות דברים שהם נגד המצפון לגמרי.

לגבי מה שכתבת על חבר הכנסת בן גביר, יש היתר של גדול דור אז הכל בסדר. כמו שלחלל שבת בפרהסיה מותר במקרים שיש ספקות, אך יש מי שמתיר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 13, 2022 12:30 am 
Hall of Famer

תודה שבאת, המתקרא "אהוד". שוב הוכחת את עליונות החשיבה החרד"לית. המשך כך, אתה מרבה אהבה בישראל.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 13, 2022 12:38 am 
Sophomore

Hacohen כתב:
תודה שבאת, המתקרא "אהוד". שוב הוכחת את עליונות החשיבה החרד"לית. המשך כך, אתה מרבה אהבה בישראל.

מהכתיבה בפורום הבנתי שיש לך ילדים.
אתה בטח יודע מה זה כאשר אתה מונע מהילד שלך שוקולד כאשר הוא ממש רוצה או כאשר הוא צריך ללכת לישון, והוא לא ממש רוצה.
אלו לא בדיוק דברים שמרבים אהבה בין הורה לילד. אבל כל הורה יודע מה הוא צריך לעשות.

אנחנו אוהבים את כלל הציבור, ויחד עם זה אנחנו מאמינים שאנו מכירים וקרובים יותר מכל לאמת אבסולוטית שקיימת במציאות,
ולכן אנחנו נעשה הרבה כדי לכלול את כלל ישראל בתוכה, גם לפעמים זה כואב ולא נעים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 13, 2022 12:49 am 
Hall of Famer

אתה מטומטם באופן כמעט מרגש.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 13, 2022 2:21 am 
Hall of Famer

ehud כתב:
Hacohen כתב:

מהכתיבה בפורום הבנתי שיש לך ילדים.
אתה בטח יודע מה זה כאשר אתה מונע מהילד שלך שוקולד כאשר הוא ממש רוצה או כאשר הוא צריך ללכת לישון, והוא לא ממש רוצה.
אלו לא בדיוק דברים שמרבים אהבה בין הורה לילד. אבל כל הורה יודע מה הוא צריך לעשות.

אנחנו אוהבים את כלל הציבור, ויחד עם זה אנחנו מאמינים שאנו מכירים וקרובים יותר מכל לאמת אבסולוטית שקיימת במציאות,
ולכן אנחנו נעשה הרבה כדי לכלול את כלל ישראל בתוכה, גם לפעמים זה כואב ולא נעים.

אז אתה ההורה של כולנו? תודה על החינוך היקר, פטרנליסט חמוד עם היובריס בשמיים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 13, 2022 9:10 am 
Hall of Famer

האכזבה הכי גדולה מנסיונות הדיון עם אהוד זה שיש שם באמת אפס חשיבה.

למה הערך של שינוי מילים בטופס חשוב מהצלת חיים? "כי רב גדול פסק כחלק ממאבק בהתיוונות". למה לנטוע עץ בשמיטה מותר? "כי גדול דור פסק". וכמובן האמת אצלנו, רוח הקודש, הפוטנציאל הרוחני וכל הג'אז.

אני מתחיל לנטות לדעה שמדובר בטרול, קשה לקבל עיוורון מטומטם כזה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 13, 2022 9:21 am 
Sophomore

אם כולם יקפצו מהגג, גם אתה תקפוץ?
"עזוב מה כולם עושים, מה הרב אומר בנושא?"

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 13, 2022 9:26 am 
Hall of Famer

ועדיין בוואטסאפ הכיתתי שלי (מצפה יריחו, כאמור עם עמיחי אליהו) לא היה אחד שלא ביקר את טאו, חלקם במילים קשות

לא כולם אהוד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 13, 2022 10:45 am 
מנהל פורום

לא רק שלא כולם אהוד, אני גם די בטוח שהרוב לא אהוד, אבל יש מספיק שכן :(

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 13, 2022 12:28 pm 
Sophomore

הכהן, אני משתדל להשתמש בחשיבה ביקורתית לרוב.
ביצוע פעולות מסוימות (כמו אי תרומת דם) מול התנוונות (המתקראת התיוונות) ארורה זה דבר לגיטימי. ההתנוונות (מתקראת התיוונות) מסוכנת פי כמה ממחסור קל בבנק הדם.

אין לי בעיה עם ביקורת על הרהג טאו שליט"א או על כל רב אחר. עצם זה שאמרתי שלעניות דעתי הוא טועה (ברמה ההצהרתית או בתכלס) זה גם סוג של ביקורת.

הבעיה שלי היא עם איך שאתם מעבירים פה ביקורת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 13, 2022 12:51 pm 
Senior

נראה לי שזה הזמן לעצור את הדיונים האלה, הם באמת לא מובילים אותנו לשום מקום

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 13, 2022 12:54 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
למה? אני חושב שהם בהחלט מובילים למקום שבו מבינים יותר ויותר טוב עם מי ומה יש לנו עסק. אני מאד שמח על שירות הדוב שהטרול עושה שוב ושוב למטרותיו.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 13, 2022 1:21 pm 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
למה? אני חושב שהם בהחלט מובילים למקום שבו מבינים יותר ויותר טוב עם מי ומה יש לנו עסק. אני מאד שמח על שירות הדוב שהטרול עושה שוב ושוב למטרותיו.

אני אגיד לך עם מי יש לך עסק :
אדם שמשתדל להתנהג באופן ערכי, וגם כאשר הוא מעביר ביקורת על מי שדעתו שונה, הוא עושה זאת בצורה מכובדת.

אדם שכאשר הוא מתפלל הוא רוצה בטובת בכלל, ולכן כלל הברכות מכוונות לשון רבים.

אדם שבאופן כללי רוצה לעשות טוב בעולם על ידי השכנת והמלכת האלוקות בעולם (זה טוב לכולם).

אדם שיודע להסתכל באופן ביקורתי גם על עמדות רבנים קדושים.

משהו לא נכון?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 13, 2022 1:26 pm 
Junior

אהוד, אין בך שום דבר ערכי ( אלא אם הערכים שלך זה להיות אדם מזעזע וגזען)... בטח ובטח שאתה לא רוצה בטובת הכלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 13, 2022 1:41 pm 
Hall of Famer

sheky כתב:
אהוד, אין בך שום דבר ערכי ( אלא אם הערכים שלך זה להיות אדם מזעזע וגזען)... בטח ובטח שאתה לא רוצה בטובת הכלל.

דווקא אהוד איש ערכי מאד. הערכים שלו שונים משלך ומשלי עד 180 מעלות, אבל אין ספק שהוא מעמיד את הערכים שלו כפרמטר חשוב, אולי הכי חשוב, בהתנהלותו היומיומית.

אני גם מאמין לו שהוא רוצה בכל לבו בטובת הכלל. זה שיש לו תפישה אינפנטילית, שטוחה, פטרנלסיטית ומגוחכת של "טובת הכלל מהי"-שורש הויכוחים איתו.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 13, 2022 1:47 pm 
Junior

אני לא מסכים איתך.
אני אתקן - כל אדם קיצוני הוא ערכי. בין אם הוא נאצי, פאשיסט, קומוניסט, ליבירל או כל דבר אחר. אדם ערכי יכול להיות בעל ערכים מזעזעים. אם הכוונה באדם ערכי הוא אדם שמונע על ידי תפיסת עולם, מעוותת ככל שתהיה, אז אני אסכים איתך שהוא ערכי.

אני ממש לא חושב שאהוד רוצה בטובת הכלל... הוא לא רוצה בטובת הלהט"בים, הוא לא רוצה בטובת הערבים, הוא לא רוצה בטובת הגויים, הוא לא רוצה בטובת החילוניים אלא הוא רוצה בטובתו וטובת שבטו והוא מאמין שאם כל היהודים יהיו אנשים גרועים כמוהו אז לו אישית תהיה גאולה או שיט כזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 13, 2022 3:46 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אשתמש שוב בהמשלה שהמשלתי את הטרול לאותו בחור שצועק על הבחורה שהוא אוהב ולא מחזירה לו אהבה: "אבל אני אוהב אותך, אומרים לך! מה את לא מבינה? למה את לא אוהבת אותי בחזרה?"
גם הבחור במשל הזה כנראה אוהב באמת, לפי תפיסתו. אבל לא פלא שהבחורה דוחה את אהבתו, ואפילו חוששת ממנו. וודנ'ט יו סיי?

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 13, 2022 5:38 pm 
Hall of Famer

sheky כתב:
אני לא מסכים איתך.
אני אתקן - כל אדם קיצוני הוא ערכי. בין אם הוא נאצי, פאשיסט, קומוניסט, ליבירל או כל דבר אחר. אדם ערכי יכול להיות בעל ערכים מזעזעים. אם הכוונה באדם ערכי הוא אדם שמונע על ידי תפיסת עולם, מעוותת ככל שתהיה, אז אני אסכים איתך שהוא ערכי.

אני ממש לא חושב שאהוד רוצה בטובת הכלל... הוא לא רוצה בטובת הלהט"בים, הוא לא רוצה בטובת הערבים, הוא לא רוצה בטובת הגויים, הוא לא רוצה בטובת החילוניים אלא הוא רוצה בטובתו וטובת שבטו והוא מאמין שאם כל היהודים יהיו אנשים גרועים כמוהו אז לו אישית תהיה גאולה או שיט כזה.

אכן, כל אדם שערכים כלשהם הם המנחים את דרכו בעולם, יכול להקרא אדם ערכי. גם אם הערכים האלה מזעזעים אותך ואותי.

אין לי ספק שאהוד חושב שלשיטתו טובתם של הערבים, הלהט"בים והחילונים היא לחיות בכפוף לעקרונות האמונה החרד"לית. הוא לא חושש לומר שאמונתו היא הטובה ביותר, שמנהיגיו הרוחניים הם קדושים שניחנים ברוח קודש, ושמי שלא אוחז באמונה זו הוא שוגג או תועה או חסר ידע או חסר פוטנציאל רוחני, ולכן צריך להכפיף את עצמו למי שיודעים את האמת. אם זה נשמע לך בול אידאולוגיה מוסלמית-קיצונית, אתה לא טועה. בגלל זה אני מכנה את רבני החרד"לים אימאמים, את הלכתם שריעה ואת פסקיהם פתוות.

ראי שעל הקיר כתב:
אשתמש שוב בהמשלה שהמשלתי את הטרול לאותו בחור שצועק על הבחורה שהוא אוהב ולא מחזירה לו אהבה: "אבל אני אוהב אותך, אומרים לך! מה את לא מבינה? למה את לא אוהבת אותי בחזרה?"
גם הבחור במשל הזה כנראה אוהב באמת, לפי תפיסתו. אבל לא פלא שהבחורה דוחה את אהבתו, ואפילו חוששת ממנו. וודנ'ט יו סיי?

אתה לא צריך לשכנע אותי שה"אהבה" של אהוד היא מאד חד-צדדית. הסלידה שלי מהאידאולוגיה החרד"לית מוכרת, ידועה ומנומקת.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 1499 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 56, 57, 58, 59, 60  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 72 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: