זה כן אני כתב:
rony כתב:
לגבי עניין הגבול הימי עם לבנון, דחייה של ההסכמה עד לכינון ממשלה שאינה ממשלת מעבר יכול לקחת חודשים ואולי שנים כמו שהמצב בסקרים נראה, וכל עוד ישראל לא מסדירה את העניין הזה היא לא יכולה להפיק גז ממאגר כריש, מדובר בהפסדים שיכולים להסתכם בסכומים גדולים, אולי אפילו מיליארדים. אני לא אומר שהפשרה שישראל תגיע אליה היא כן או לא טובה, אני רק אומר שיכול להיות שדחיה של ההסכם יכולה לעלות לנו יותר מכל הישג שהדחיה תביא לנו, ואף אחד לא מבטיח לנו שדחיה תביא לנו הסכם יותר טוב או שנשיג ממנה איזשהו רווח. בדיוק כמו עם חוק המטרו, אופוזיציה אחראית הייתה משתפת פעולה עם הממשלה בניסיון להגיע לפתרון מהיר וטוב לעניין, מתוך הבנה שזה מה שטוב לאזרחי ישראל ושלזמן יש חשיבות עליונה והקדמה של פתרון שווה הרבה מאוד כסף למדינה ושיפור משמעותי ברווחה של אזרחי ישראל, אבל האופוזיציה עסוקה בעיקר בפוליטיקת בחירות קטנונית ולא בטובת אזרחי ישראל.
לא רלוונטי ולא מעניין. בהעדר מוכנות של האופוזיציה לתת יד לדבר (ומי בכלל קבע שזה הסכם שטוב לישראל? לפיד?), אין לממשלת מעבר לא יכולה להיות סמכות להעביר כזה הסכם שעתיד להשפיע על עתיד המדינה במידה משמעותית. זה מחטף, אין דרך אחרת לתאר זאת.
ההנחה שלך שאנו עתידים לחיות עם ממשלת המעבר הזו במשך חודשים ואף שנים לא בהכרח בעלת אחיזה במציאות. בבחירות הקודמות זה גם היה נראה כך, ועובדה שלבסוף הצליחו להקים ממשלה (נוראית אבל ממשלה). שימתינו אחרי הבחירות.
אז בעצם אתה אומר שבגלל שהאופוזיציה שמה ז*ן על טובתם של אזרחי ישראל ולא מוכנה לשתף פעולה עם הממשלה בנושאים חשובים כל כך אז הממשלה צריכה לחכות, גם אם זה יעלה מיליארדים לאזרחים?
ושוב, אין לי שום דעה על ההסכם המתגבש, אין לי באמת דרך להעריך אם הוא טוב או לא, אין לי דרך להעריך האם ניתן להשיג יותר או לא, אבל אני כן יודע שלזמן יש משמעות ודחיה של הסכם כזה, ובמשתמע גם דחייה של תחילת הפקת גז מהקידוחים באיזור, מסתכם בסופו של דבר בהפסד כסף למדינת ישראל. אין לנו דרך לדעת מתי תוקם ממשלה, אבל אם הבחירות בתחילת נובמבר, ממשלה חדשה לא תושבע לפני דצמבר, אולי אחרי, ומשם ייקח לפחות כמה שבועות ואולי חודשים עד שהיא תגיע להסכם חדש, בעיקר אם היא תרצה לשנות הסכמות שכבר הושגו. וזה כמובן במקרה שמישהו יצליח להקים ממשלה ולא נלך לעוד סבב.