סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 1:20 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 675 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 27  הבא

מי לדעתך המועמד הטוב ביותר לתפקיד רה"מ?
נתניהו 42%  42%  [ 20 ]
יחימוביץ' 31%  31%  [ 15 ]
לפיד 10%  10%  [ 5 ]
מופז 2%  2%  [ 1 ]
אולמרט 8%  8%  [ 4 ]
לבני 6%  6%  [ 3 ]
סך הכל הצבעות : 48
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: בחירות ישראל 2013
הודעהפורסם: ג' אוקטובר 23, 2012 5:08 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
nadav_hacohen כתב:
האמת היא שיאיר לפיד זו ההשוואה שחשבתי עליה בהקשר לנפתלי בנט, אבל האמת היא שאפילו לנפתלי בנט זה עוול לקבל השוואה ליאיר לפיד.

הטעות היא שאתה מסתכל על "מה שעשה פעם". אין לך מושג מה באמת הוא עשה פעם ואם הוא הצליח באמת בכל מה שעשה, כי אתה מקבל "היילייטס" מטעמו של המועמד שתמיד ירצה להציג את עצמו בצורה הטובה ביותר. מה גם שכפי שציינתי מספר פעמים, עשירים יש הרבה, מעטים ראויים להנהיג בפוליטיקה.

שלי יחימוביץ' נכנסה לכנסת כחברת כנסת מן המניין, עבדה קשה, הוכיחה בקיאות מרשימה בחומר (כנס לאתר שלה ותראה באילו סוגיות היא נוגעת ובאיזו רמת עומק. הלוואי על כל מועמד אחר), ולכן היתה מועמדת ראויה לשמה לראשות מפלגתה ולדעתי גם לראשות הממשלה.

בנט היה רל"ש של ראש ממשלה כושל, ובכל הנפנופים שלו בתקשורת בעצם מנפנף דגל אחד ויחיד: יחצ"נות, יחצ"נות, יחצ"נות.

אתם יודעים, לי זה באמת לא משנה אם תבחרו את בנט ותלכו איתו. הבעיה תהיה שלכם, כשתגלו שקיבלתם את הגרסא הצעירה וחובשת הכיפה הקטנה של ביבי.

ראשית לטעמי נתניהו רחוק מלהיות ראש ממשלה כושל.
שנית אתה פשוט מדבר לא לעניין לגבי הנפנופים של בנט בתקשורת. הוא לא מנפנף יחצנות אלא מביע את דעתו ואת העמדות שלו בנושאים רבים.
אתה רשאי לזלזל בעשייה של בנט כאוות נפשך, בעיניי העשייה הציבורית שלו עד כה היא מוצלחת.
שלי יחמוביץ' נכנסה לכנסת על רקע ציבורי של אפס עשייה מלבד הגשת תוכנית רדיו. את כל הנסיון שלה היא צברה מאוחר יותר.
אומר בפעם המי יודע כמה למרות שאתה מתעקש להקצין את דברינו: אני לא תופס מבנט כמבשר הגאולה החדש, אבל בעיניי הוא עדיף משמעותית על המתחרים שלו, סה טו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 23, 2012 5:20 pm 
Hall of Famer

חוזר ושואל: מהי אותה עשייה של בנט?

אני לא מדבר על ראיונות הרדיו שלו, אלא על מה שמצוין כ"עשייה". אם נחזור לדוגמא של ישראל שלי, כל מה שהם בעצמם מציינים שעשו זה לדבר, לדבר ועוד פעם לדבר. תקרא בעצמך. להשוות את ה"עשייה הציבורית" של בנט ליחימוביץ' זה לא יותר מבדיחה עצובה.

והנה, אתה שוב חוזר ל"מה עשה לפני הפוליטיקה". צא מזה כבר (למרות שאני ממש לא מסכים שכל מה שיחימוביץ' עשתה זה "להגיש תכנית רדיו", אבל כאמור-לא רלוונטי בכלל).

ומה אגיד לך, נתניהו לא כושל. אחלה ראש ממשלה. קח אותו ואת בנט ודהר לך לעבר השקיעה (תרתי משמע).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 23, 2012 5:33 pm 
Junior

nadav_hacohen כתב:
חוזר ושואל: מהי אותה עשייה של בנט?

שוויק1 כתב:
nadav_hacohen כתב:
את כל ההתרפסות הזאת בפני ה"מליונר הייטק"!!!! "יוצא סיירת"!!!!!! תשמרו לעצמכם. בפוליטיקה, עד כה, כל מה שהוא היה זה כלבלב של נתניהו, שנזרק ע"י נתניהו, ויילך אל ארבע לנתניהו כשנתניהו ראש הממשלה יקרא לו לבוא. בהצלחה עם זה.

אשמח היכן תראה לי התרפסות שלי או של אחרים פה בפורום. אני לא צובע דברים בורוד ולא תופס מבנט כגואל הדורות או לחילופין אחד עם נסיון עשיר בפוליטיקה. אני מתכוון להצביע לו כיוון שיש לו רקורד של עשייה לא מעטה (הכלב של נתניהו, מקים תנועת "ישראל שלי", מנכ"ל מועצת יש"ע, וכן גם מיליונר מהייטק שזה ודאי מוסיף לו נקודות זכות) ובעיקר בשל תפיסת העולם שלו שמבטאת יציאה מהפריזמה הסקטוריאלית ששלטה עד היום במפלגה.

כן, להקים את ישראל שלי זה בהחלט עשייה, גם אם עיקר פעילות התנועה היא הסברתית ויחצ"נית.
מנכ"ל מועצת יש"ע זה בהחלט עשייה, במיוחד שבתקופתו נעשו פעולות הסברה נרחבות(כמו שאבימאל ציין) ומלחמה משמעותית נגד ההקפאה.
ראש מטה של נתניהו(כולל בתקפות פריימריס) זה בהחלט עשייה.
האם כל זה היא עשייה פוליטית משמעותית? בהחלט לא מספיק, והייתי שמח אם בנט היה צובר נסיון רב יותר, אבל שוב, בהשוואה למתמודדים אני נותן את הקול שלי אליו.
לגבי נתניהו וכו' אין לי שום רצון לסנגר עליו. בהשוואה למתמודדים הוא ראש הממשלה הטוב ביותר שיש למדינה כיום, מה שלא סותר את זה שאני רחוק מעמדותיו בנושאים רבים ומגוונים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 23, 2012 5:35 pm 
Hall of Famer

במה נתניהו טוב מיחימוביץ'?

לגבי בנט, כמדומני שאפשר לסכם את הדיון. בעיניך יחצ"נות נחשבת לעשייה, בעיניי רחוק מזה. בהצלחה שיהיה לכם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 23, 2012 6:04 pm 
Hall of Famer

nadav_hacohen כתב:
אתם יודעים, לי זה באמת לא משנה אם תבחרו את בנט ותלכו איתו. הבעיה תהיה שלכם, כשתגלו שקיבלתם את הגרסא הצעירה וחובשת הכיפה הקטנה של ביבי.

הלואי.
תלמד שלא אצל כולם ביבי זה מילה נרדפת לחרא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 23, 2012 6:10 pm 
Hall of Famer

למדתי מזמן, לצערי.

אני עדיין מחכה למי שיבוא ויסביר לי מה כל כך טוב בביבי. אתה יודע מה? נעשה לך הנחה. לא כל כך טוב, משהו קצת טוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 23, 2012 6:19 pm 
Hall of Famer

קראתי כתבה השבת על חוג התנ"ך שהתקיים (הרחק מעיני העיתונות הכללית, הכתבה התפרסמה בשבועון הנידח מקורישון) תחת חסותו במרכז בגין .
אני מבסוט מזה שראש הממשלה שלי נמצא בפורום כזה (ולא מפגין בורות ועושה בושות).
אני מרוצה מהעמידה שלו מול האמריקאים, בלי אמירות אמן אוטומטיות לכל נאד של הנשיא (כמו שנהגו 2 קודמיו).
אבל עזוב, הרמות של השנאה כלפיו לא באים מהמעשים שלו אלא ממי שהוא.ואת זה אין דרך לפתור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 23, 2012 6:19 pm 
Junior

נדב, על קצה המזלג: השיפור במצב הבטחוני, היציבות הכלכלית במדינה בהשוואה לעולם, העמידות מול הלחצים מבחוץ לתהליך השלום בכל מחיר, ההסברה בעולם על האיום האיראני, חלוקת התיקים הנבונה בממשלה.
ומה שלי מביאה לשולחן? אבל לפחות הקופאיות יושבות עכשיו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 23, 2012 6:29 pm 
Hall of Famer

שוויק1 כתב:
נדב, על קצה המזלג: השיפור במצב הבטחוני, היציבות הכלכלית במדינה בהשוואה לעולם, העמידות מול הלחצים מבחוץ לתהליך השלום בכל מחיר, ההסברה בעולם על האיום האיראני, חלוקת התיקים הנבונה בממשלה.

פתיח לתגובה: פחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח.

1. שיפור במצב הבטחוני-יש כאן טעות בסיסית שנובעת מהמשוואה המוטעית: אין פיגועים ברחובות הערים=מצבנו הבטחוני טוב. ביבי לא עשה שום פעולה ששיפרה את הבטחון, תושבי הדרום עדיין חיים בפחד יומיומי של טילים, ומעולם לא נראינו קרובים למלחמת עולם כמו בתקופתו של האדון נתניהו. לא שאני מפיל את כל התיק האיראני עליו, אבל לא נראה לי שבטחון זה מה שמרגישים פה במדינה.

2. כפי שכבר הסברתי פעמים רבות בעבר, ביבי לא עשה שום דבר שגרם ליציבות כלכלית במדינה. זה שקר וספין מכוער שלא נופל מה"ראשון שזיהה". ישראל שרדה באופן טוב יחסית את המשבר הכלכלי בגלל המדיניות השמרנית של הבנקים בישראל והפיקוח הרגולטורי היחסית מפותח, דברים שאין להם שמץ של קשר לראש הממשלה, שאם כבר-בהיותו קפיטליסט אדוק מהזן האמריקאי-אפשר להניח שאילו זה היה תלוי בו, היינו נופלים חזק. לגבי הדברים שהוא כן עשה, הרי אנחנו מדברים על כניעה חסרת תקדים לחרדים, עם תקציבי ענק שהולכים לשום דבר והעמקת הפערים הכלכליים בחברה לרמות מסוכנות. תבדוק את נתוני העוני בישראל עקב הפעולות של נתניהו עושה במקום לדבר על "יציבות כלכלית" שמתייחסת לשאלה האם הבנקים נפלו או לא, וכאמור זה עניין שלא קשור לנתניהו בכלל.

3. לא יודע אם ישנם לחצים בעולם ל"תהליך שלום בכל מחיר". כן יודע שביבי לא עשה כלום, אבל כלום, כדי לנסות לקדם תהליך שלום כלשהו.

4. בהסברה ביבי חזק מאד. עובדה, יש לנו רוב מוחלט בקרב מדינות העולם לתקיפה באירן, ובמיוחד יש לנו יחסים טובים עם הממשל בארה"ב ותמימות דעים מלאה בעניין הזה עם כל הקודקודים של העולם המערבי.

5. אני חייב לומר שוב: פחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח. ואז לשאול: אתה אמיתי? לא כאילו, באמת? חלוקת תיקים נבונה בממשלה?! הממשלה הכי מנופחת ומיותרת בתולדות מדינת ישראל, שבה כל מי שהסכים למראית עין של תמיכה בראש הממשלה קיבל תיק הזוי כזה או אחר שנתפר למידותיו (ועיין בטורו האחרון של מאיר שלו בידיעות אחרונות בדיוק על העניין הזה)? שבה נבחר לשר האוצר אדם שאין לו הכשרה או נסיון בסיסי בכלכלה רק על סמך יכולתו הבלתי מעורערת להיות הבובה של ביבי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 23, 2012 6:36 pm 
Hall of Famer

אבימאל כתב:
עזוב, הרמות של השנאה כלפיו לא באים מהמעשים שלו אלא ממי שהוא.ואת זה אין דרך לפתור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 23, 2012 6:46 pm 
Junior

nadav_hacohen כתב:
שוויק1 כתב:

1. שיפור במצב הבטחוני-יש כאן טעות בסיסית שנובעת מהמשוואה המוטעית: אין פיגועים ברחובות הערים=מצבנו הבטחוני טוב. ביבי לא עשה שום פעולה ששיפרה את הבטחון, תושבי הדרום עדיין חיים בפחד יומיומי של טילים, ומעולם לא נראינו קרובים למלחמת עולם כמו בתקופתו של האדון נתניהו. לא שאני מפיל את כל התיק האיראני עליו, אבל לא נראה לי שבטחון זה מה שמרגישים פה במדינה.

2. כפי שכבר הסברתי פעמים רבות בעבר, ביבי לא עשה שום דבר שגרם ליציבות כלכלית במדינה. זה שקר וספין מכוער שלא נופל מה"ראשון שזיהה". ישראל שרדה באופן טוב יחסית את המשבר הכלכלי בגלל המדיניות השמרנית של הבנקים בישראל והפיקוח הרגולטורי היחסית מפותח, דברים שאין להם שמץ של קשר לראש הממשלה, שאם כבר-בהיותו קפיטליסט אדוק מהזן האמריקאי-אפשר להניח שאילו זה היה תלוי בו, היינו נופלים חזק. לגבי הדברים שהוא כן עשה, הרי אנחנו מדברים על כניעה חסרת תקדים לחרדים, עם תקציבי ענק שהולכים לשום דבר והעמקת הפערים הכלכליים בחברה לרמות מסוכנות. תבדוק את נתוני העוני בישראל עקב הפעולות של נתניהו עושה במקום לדבר על "יציבות כלכלית" שמתייחסת לשאלה האם הבנקים נפלו או לא, וכאמור זה עניין שלא קשור לנתניהו בכלל.

3. לא יודע אם ישנם לחצים בעולם ל"תהליך שלום בכל מחיר". כן יודע שביבי לא עשה כלום, אבל כלום, כדי לנסות לקדם תהליך שלום כלשהו.

4. בהסברה ביבי חזק מאד. עובדה, יש לנו רוב מוחלט בקרב מדינות העולם לתקיפה באירן, ובמיוחד יש לנו יחסים טובים עם הממשל בארה"ב ותמימות דעים מלאה בעניין הזה עם כל הקודקודים של העולם המערבי.

5. אני חייב לומר שוב: פחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח. ואז לשאול: אתה אמיתי? לא כאילו, באמת? חלוקת תיקים נבונה בממשלה?! הממשלה הכי מנופחת ומיותרת בתולדות מדינת ישראל, שבה כל מי שהסכים למראית עין של תמיכה בראש הממשלה קיבל תיק הזוי כזה או אחר שנתפר למידותיו (ועיין בטורו האחרון של מאיר שלו בידיעות אחרונות בדיוק על העניין הזה)? שבה נבחר לשר האוצר אדם שאין לו הכשרה או נסיון בסיסי בכלכלה רק על סמך יכולתו הבלתי מעורערת להיות הבובה של ביבי?

לפי הדרך שבה אתה הולך מעולם לא היה ראש ממשלה טוב בישראל. אי אפשר להפיל עליו את כל הדברים הרעים ולהימנע מלתת לו קרדיט על כל הדברים הטובים.
אין לי עניין להיכנס איתך לויכוח פוליטי, רק לגבי הנקודה החמישית, התייחסתי לחלוקת התיקים החשובים ולא להקמת הממשלה המנופחת שאני שותף לביקורת עליו לחלוטין. מעניין שלשטייניץ זה חיסרון שאין לו נסיון בכלכלה, אבל לשלי חסרת הנסיון בהנהגת מדינה או אפילו בראשות אופוזיציה (עם כל הכבוד לחודשים האחרונים) זה לא ממש מפריע לך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 23, 2012 6:55 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
מה לגבי התיקים החשובים? ליברמן במשרד החוץ? שטייניץ' באוצר? אלי ישי בפנים? גדעון סער בחינוך?

בלי להאשים את ביבי בהכרח, אף אחד מהנ"ל הוא לא בדיוק מאור התורה בתחום שלו, טו סיי ת'ה ליסט. וזה אחרי שהורדתי מהרשימה את ברק, שהאובססיה כלפיו (מוצדקת או לא) לא נופלת מכלפי ביבי.

בכל אופן, השינאה לביבי היא פשוטה מאוד. מעבר לזה שמדובר לאדם שככל הנראה מתחרה בריכרד ואגנר ברמות הסוציופטיות שלו, אבל זה חסר כל חשיבות כשמדובר בראש ממשלה, ביבי הוא כנראה ראש הממשלה המשפיע ביותר מאז בן גוריון מבחינת היכולת לקחת חזון פרטי ולעצב את המדינה בדמותו. מה לעשות שמאותה הסיבה בדיוק שבעיני נורטון זה הופך אותו לראש ממשלה מצוין, מי שלא מזדהה עם החזון הזה מן הסתם לא יתלהב מהדמות שמאחוריו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 23, 2012 6:56 pm 
Hall of Famer

אני נותן פה טיעונים, ובתגובה אבימאל מצטט את עצמו (אני מניח שבעולם שבו "פעולות ההסברה" של ישראל שלי נחשבות לעשייה מרשימה, ציטוט של עצמך הוא טיעון מחץ) ושוויק פוטר את עצמו ב"אין לי עניין להכנס איתך לויכוח פוליטי". וול, שיהיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 23, 2012 7:24 pm 
Hall of Famer

ראובן , נתניהו הוא הפוליטיקאי הכי מושמץ שהיה בישראל אי פעם.
מה שהוא עבר בתקשורת בקדנציה הראשונה שלו היה אונס קבוצתי שלא היה כמוהו, גם שלי יחימוביץ הודתה בזה (לאחר מעשה כמובן, בשעת מעשה היא חגגה עליו כמו כולם).את הפייט בק שלו בתקשורת, היא הרוויחה בסופר יושר.
אני מתקשה לראות את "עיצוב המדינה" בדמותו.
הקדנציה הראשונה שלו נגמרה לפני שהתחילה,ובשניה הוא היה השקיע את רב המאמצים בלנסות לא לריב עם אף אחד.
נדב, לטיעון שמתחיל בפחח, קשה להתיחס ברצינות.
1. תחושת הבטחון ברב הארץ טובה מאוד, והתיירות הגואה (פנים וחוץ) היא אינדיקציה אובייקטיבית.הירי מעזה נמשך.כשלון של נתניהו שנובע מהפחדנות שלו להכנס לעימותים.
2. לא מספיק מבין בכלכלה לשפוט. על פניו נראה שמומחים מהעולם מחמיאים ומומחים מהארץ מגנים.
3. נתניהו הקפיא את הבניה ביו"ש, מה שאף ממשלה לא עשתה לפניו למען תהליך השלום המזורגג הזה, הפלא ופלא, שוב לא יצא מזה כלום.העובדה שהוא לא מוכר את הכל בחינם מראש זה מחמאה בשביל חלק גדול מהציבור.תתפלא.
4. נראה שהנושא האיראני תופס מקום נכבד באגנדה העולמית והסנקציות די קורעות להם את הצורה (וזה כבר לא רק דיבורים).גם ההדיפה של המאמצים הפלסטינים להכרזה חד צדדית היא הישג.שלו.אני יודע שבמקרה הזה אתה לטובתם (שהיא בעצם טובתנו ידה ידה ידה)
5. סופרייס, חלוקת התיקים במדינה שלנו היא פוליטית, ונבון=יציב.העובדה שבממשלה הזאת לא הלכו מכות (בפומבי) תוך שלושה חודשים היא חידוש שלא ראינו בשנים האחרונות.בנוגע לפורום השביעיה (שמיניה\תשיעיה), אמר ברק שרמה כזאת של דיונים הוא לא ראה כל ימיו במערכת.

ועוד משהו קטן - עסקת שליט היא ניצחון די מוחץ שלו.
היתה על השולחן עסקה רעה לישראל שנתיים קודם והוא דחה אותה,וברגע האמת קיבל עסקה הרבה יותר נוחה.
גם תוך כדי עסקה , היה משברון של האסירות הלא רשומות שהוא לא מצמץ בו.פראנקלי, התפעלתי מהביצים שהיו לו באותו הרגע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 23, 2012 7:47 pm 
Hall of Famer

nadav_hacohen כתב:

שזה רע למה ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 23, 2012 7:57 pm 
Hall of Famer

nadav_hacohen כתב:
שוויק1 כתב:

ועכשיו ראיתי שכבר אחרים התעכבו על אותה שאלה, אבל בכל זאת , נענה לך אחד אחד.

1. המצב הבטחוני - כן, טוב. גם הערים חיים בבטחון, שאתה יכול לבטל מפה ועד מחר, אבל זה רק הביטול שלך. וגם תושבי הדרום חיים ביותר בטחון מאשר בתקופת אולמרט (למרות שרחוק מהמצב האידיאלי, מצב שכמובן הוא בראש ובראשונה אשמתה של ההתנתקות). העניין האיראני, הוא ממש לא אשמתו של ביבי. מה אתה כבר מצפה ממישהו לעשות, ועם זאת, ברגע שרומני ייבחר בעז"ה, אני מניח שיהיה בסדר.

2. מדיניות שמרנית זה הפוך מקפיטליזם? טוב לדעת. כניעה חסרת תקדים לחרדים? הרי ביבי בתקופת כשר אוצר תחת שרון, היה היחיד אי פעם בתולדות המדינה שכן עשה משהו נגד החרדים עם ביטול הקצבאות. לא קשור לנתניהו בכלל? יופי שאתה מבטל את השפעת ראש הממשלה על הכלכלה בהינף יד, בקלילות.

3. נכון וכנראה שטוב שכך. כשברק כמעט ונכנע בתקופתו כראש ממשלה, וכשרבין ופרס נכנעו בתקופתם, היו המון פיגועים.

5. אולי בוזבזו כמה מיליונים על משכורות פה ושם, אבל נראה לי שגם חסכו המון כסף (יותר כסף ממה שבוזבז) על העובדה שלראשונה מזה לא יודע כמה זמן, יש פה ממשלה שאשכרה החזיקה 4 שנים בתפקיד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 23, 2012 8:43 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
יפה שאתה קורא לזה "פייט בק".

ועניין הארבע שנים, סלח לי, הוא קשקוש מקושקש. שמיר ופרס הקדימו את הבחירות כי הם רצו (בעצם גם ביבי), שרון היה ראש ממשלה חזק מאוד, ואולמרט וברק נפלו לא בגלל שהם לא נתנו מספיק שוחד פוליטי ותפרו מספיק תיקים מגוחכים למספיק אנשים. בכל מקרה, אם שלטונו של ביבי היה תלוי בכך שליותר מחצי מהקואליציה שלו יהיה "תפקיד" אז זו עדות רעה מאוד על המנהיגות שלו.

אבימאל, לא סתרתי את מה שאמרת (לקדנציה הראשונה של ביבי תוסיף את העובדה שההתנהלות הגסה שלו היתה מוחצנת לחלוטין ושאנשים ראו בו - בצדק רב לטעמי - כמי שיש עליו אחריות לרצח רבין, אבל זה במאמר מוסגר). בכל מקרה, הסברתי מדוע השינאה היא כה גדולה, לא הכחשתי אותה. מה שכן, אני חושב שלמרות שחלק גדול מהשינאה הוא מוצדק, אין ספק שכרוכה בה הרבה דמגוגיה והמצאה (קצת מזכיר לי את אוהדי הפועל הצעירים ששנאו את וירובניק כי הוא מכביסט).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 24, 2012 10:56 am 
Hall of Famer

נורטון כתב:
nadav_hacohen כתב:
שוויק1 כתב:

ועכשיו ראיתי שכבר אחרים התעכבו על אותה שאלה, אבל בכל זאת , נענה לך אחד אחד.

1. המצב הבטחוני - כן, טוב. גם הערים חיים בבטחון, שאתה יכול לבטל מפה ועד מחר, אבל זה רק הביטול שלך. וגם תושבי הדרום חיים ביותר בטחון מאשר בתקופת אולמרט (למרות שרחוק מהמצב האידיאלי, מצב שכמובן הוא בראש ובראשונה אשמתה של ההתנתקות). העניין האיראני, הוא ממש לא אשמתו של ביבי. מה אתה כבר מצפה ממישהו לעשות, ועם זאת, ברגע שרומני ייבחר בעז"ה, אני מניח שיהיה בסדר.

2. מדיניות שמרנית זה הפוך מקפיטליזם? טוב לדעת. כניעה חסרת תקדים לחרדים? הרי ביבי בתקופת כשר אוצר תחת שרון, היה היחיד אי פעם בתולדות המדינה שכן עשה משהו נגד החרדים עם ביטול הקצבאות. לא קשור לנתניהו בכלל? יופי שאתה מבטל את השפעת ראש הממשלה על הכלכלה בהינף יד, בקלילות.

3. נכון וכנראה שטוב שכך. כשברק כמעט ונכנע בתקופתו כראש ממשלה, וכשרבין ופרס נכנעו בתקופתם, היו המון פיגועים.

5. אולי בוזבזו כמה מיליונים על משכורות פה ושם, אבל נראה לי שגם חסכו המון כסף (יותר כסף ממה שבוזבז) על העובדה שלראשונה מזה לא יודע כמה זמן, יש פה ממשלה שאשכרה החזיקה 4 שנים בתפקיד.

נענה דרכך גם לאבימאל.

1. אני לא מבטל בכלל את עניין הבטחון בערים, אבל אני לא סבור שזה קשור לביבי כמו שזה קשור לגדר ההפרדה שהוא, ובכן, לא הקים. באותה מידה אפשר לומר שהוא לא אחראי לירי הרקטות, אבל עובדה שהיום שוב בוטלו לימודים בישובי הדרום וכל תושבי עוטף עזה, שדרות ואשקלון חיים בפחד מתמיד. אני לא רואה פעולה משמעותית של ביבי בנושא.

2. כדי שאבטל את השפעת ראש הממשלה על שרידות הבנקים הישראליים במשבר, צריכה להיות לו השפעה כלשהי. אז זהו, שלא היתה. אם אתה מסוגל להוכיח אחרת-תוכיח, אבל לא תצליח להוכיח כי זה לא נכון. ואתה ממש משעשע עם "ביבי כשר אוצר תחת שרון". אנחנו לא מדברים פה על מועמדותו של ביבי לתפקיד שר האוצר תחת ראש ממשלה אחר, אלא על תפקודו כראש ממשלה. נניח שכשר אוצר הוא הלך נגד החרדים, כראש הממשלה הוא נתן להם תקציבים שערורייתיים וכינה אותם "שותפיי הטבעיים". אז לפי מה לשפוט אותו? כשר אוצר תחת ראש ממשלה אחר או כראש הממשלה ושר העל הכלכלי כדהיום? ומה עם נתוני העוני? והמחאה החברתית, היא מאחז עיניים? ומחירי המזון? והדיור? איפה זה בתמונה? אולי משוויץ קצת קשה להרגיש את זה, אבל בנתניה מרגישים את זה יופי.

3. זה משפט כל כך פשטני שכמעט מעליב אותי לענות עליו. רק אומר שביבי זה בדיוק מה שמגיע לעם שחושב שקפאון מדיני זה אחלה.

4. ראובן כבר ענה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 24, 2012 11:18 am 
Hall of Famer

3 הוא משפט פשטני נורא, אבל גם נכון נורא.

2 דווקא בתור אחד שמכיר עולם, וחי בחודשים האחרונים גם בלונדון וגם בשוויץ, מה אני אגיד לך... הלוואי על שוויץ המחירים של ישראל או אפילו רבע מהם (והלוואי על ישראל המשכורות של שוויץ. דווקא בלונדון לא מרוויחים כל כך הרבה והמיסים גבוהים מאד, יותר מאשר בישראל, וכמובן גם המחירים). אני כן הייתי רוצה לקבל את המידע שיש לך על התקציבים השערוריתיים לחרדים. וכשאני אומר שערוריתיים אני מתכוון - יותר ממה שהיה בעבר. לגבי הכינויים שלו אותם, אני לא חושב שזה רלוונטי.

4. ראובן ענה, וזה לא רלוונטי בעיניי. אז כאמור יש בזבוז של כמה עשרות מיליונים נוספים בשנה, ובכל מקרה מספר זניח יחסית לתקציב הכללי. בשביל היציבות הפוליטית ובשביל שלא יהיו בזבוזי בחירות, לדעתי זה שווה את זה ואף יותר מכך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 24, 2012 11:40 am 
Hall of Famer

לדעתך הוא נכון, לדעתי הוא מעוות.

שמע, חשבתי שאתה מבין יותר בכלכלה. בשוויץ יש מחירים מאד גבוהים מכיוון שהכלכלה השוויצרית כל כך חזקה, ולכן השוויצרים שוקלים לעשות את מה שעשו בעבר כדי למתן את עליית המחירים: להצמיד את הפרנק ליורו (בזמנו, כמדומני, הם הצמידו למרק הגרמני).

אין לי נתונים מדויקים לגבי האם הוא נתן יותר או פחות מראשי ממשלה קודמים לחרדים, אבל ברור שביחס לגזירות שהוא מטיל על כלל הציבור-החרדים נפגעים פחות. אבל בוא נעזוב רגע את העניין החרדי דווקא. להלן סדרת לינקים שעשויים לעניין אותך או כל בוחר פוטנציאלי אחר:

מדיניות המס של נתניהו ותוצאותיה:

http://www.calcalist.co.il/local/articl ... 56,00.html

מה קיבל נתניהו מקודמיו ומה הוא מחזיר:

http://www.themarker.com/news/politics/1.1847345

מדד העוני:

http://www.calcalist.co.il/local/articl ... 29,00.html

http://www.themarker.com/news/1.1589040

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 24, 2012 11:57 am 
Hall of Famer

יופי, מאמרים מעיתון, הרי באותה מידה אני יכול להביא את הקפיטליסטים של NRG (נו, צמד הבלוגרים, לא זוכר איך קוראים להם) שיגידו דברים הפוכים, ובכל זאת. נלך אחד אחד.

אין לי זמן או כוח לקרוא, אבל כיף תמיד להסתכל על גרפים
מדיניות המס של נתניהו ותוצאותיה - הגרף הראשון הוא דבילי, השאלה היא כפי שכתבתי כאן בעבר, לא צמיחה מול נטל המס של העשירים אלא צמיחה יחסית (למדינות אחרות באותה תקופה), מול נטל המס הזה. מכיוון שהגרף הזה מטומטם, אני לא רואה לעצמי צורך להסתכל על שאר המאמר.
אם כי האמת היא שגם הגרף השני מעצבן, (הכנסות מול הוצאות). לא היה מזיק למשל, לקרוא על אחוז ההכנסות מול ההוצאות, ומאיפה המקור של שאר הכסף. זה היה קצת יותר מעמיק וקצת יותר מעניין.

הכתבה השניה, גם היא לוקה בחסר ולא מעניינת במיוחד. קודם כל בגלל שהיא מאמר, ועל כל מאמר כזה, אני יכול להביא מאמרים של הקפיטליסטים כאמור. אבל גם בגלל שהשאלה היא למה, למה הגרעון עלה ל 4 אחוז, ומהו מצבנו ביחס למדינות אחרות (אני למשל יכול להגיד לך שביחס לכל מיני יוון, ספרד, איטליה, פורטוגל ואירלנד, מצבנו סבבה), ובעיקר - מהו גרעון שאפשר לעמוד בו. מומחים ככל שידוע לי חלוקים על השאלה הזאת, ומניחים אותו בדרך כלל בין 2.5 אחוז לבין 5 אחוזים. אני לא יודע בדיוק מהם התנאים בישראל, אבל המאמר פשטני הרבה יותר מדי בשביל להתייחס אליו. מה שכן, באופן הכי פשוט שיש, מכיוון שאלו שנות משבר, סביר להניח שהייצוא הישראלי ירד, בגלל ירידת ביקוש בעולם שבו יש משבר, ושעל כן נדרש חוב להשלים את החסר. מצב שכמובן לא היה לאולמרט, עם כל הכבוד לו.

הכתבה השלישית סתם לא קשורה, מה הקשר לביבי? לפחות המאמרים הקודמים דיברו על לפני 2008 ואחרי 2008, זה סתם לא כותב כלום.
הכתבה הרביעית אמנם רק מרחיבה את המאמר השלישי, אבל דווקא כן מדברת קצת על הממשלה הנוכחית. בכל מקרה, אין לי מושג מה שש ההמלצות עליהן דיברה ה OECD ועל כן, אין לי איך להגיב. ובכל מקרה, ברור לי שגם ביבי והליכוד רחוקים משלמות, ומעולם לא טענתי שכן. הם רק טובים בהרבה מכל האחרים.

הכתבה השלישית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 24, 2012 12:02 pm 
Hall of Famer

ובלי קשר, הייתי מת שתתווכח פעם אחת לשם שינוי, בלי ניסיון ליצירת דה-לגיטימציה. החינוך הכלכלי הכללי שלי הוא נרחב משלך (אם כי ברור שהחשבונאי שלך הוא נרחב משלי). מישהו הזכיר למה בשוויץ המחירים גבוהים? ברור שזה בגלל שיש שם אחלה כלכלה. מה בדיוק אתה רוצה להגיד בזה? בלי קשר, אין לי מושג מה היה בעבר, אך ככל שידוע לי היום לשוויץ יש הצמדה כלשהי ליורו (מינימום שער המרה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 24, 2012 12:03 pm 
Junior

ראובן, אמיץ דולניקר לא באישיות (אורלב הרבה יותר דולניקר ממנו, זה נכון), אלא במובן של שועל בלול התרנגולות. פתאום כל הציבור הדתי מתעסק בשאלה מי יהיו המאושרים שיתצחלקו במנדט ורבע של המפלגה הזו.
לעניין "כן-לא-אני-שחור-לבן", יכול להיות שהגרסה של עמיר באמת הייתה "כן-לא-שחור-לבן", אבל כשהתיישב פריקה הופמן לכתוב את הפיליטון הוא גילה שאבא אבן משחק את זה עם "אני", אז הוא זרם.

אפשר לחזור להתווכח פוליטיקה.

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 24, 2012 12:10 pm 
Hall of Famer

נורטון כתב:
החינוך הכלכלי הכללי שלי הוא נרחב משלך .

זה בדיוק מה שמפליא אותי בתגובות שלך על כלכלה. שלא רואים את זה בכלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 24, 2012 12:12 pm 
Hall of Famer

nadav_hacohen כתב:
נורטון כתב:
החינוך הכלכלי הכללי שלי הוא נרחב משלך .

זה בדיוק מה שמפליא אותי בתגובות שלך על כלכלה. שלא רואים את זה בכלל.

לעומת מה שמפליא אותי בתגובות שלך, שבהן עושה רושם שאתה פשוט מבין בכל יותר טוב מכולם (E.G. ממוק בכדורסל)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 675 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 27  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 84 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: