nadav_hacohen כתב:
שוויק1 כתב:
נדב, על קצה המזלג: השיפור במצב הבטחוני, היציבות הכלכלית במדינה בהשוואה לעולם, העמידות מול הלחצים מבחוץ לתהליך השלום בכל מחיר, ההסברה בעולם על האיום האיראני, חלוקת התיקים הנבונה בממשלה.
ומה שלי מביאה לשולחן? אבל לפחות הקופאיות יושבות עכשיו.
פתיח לתגובה: פחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח.
1. שיפור במצב הבטחוני-יש כאן טעות בסיסית שנובעת מהמשוואה המוטעית: אין פיגועים ברחובות הערים=מצבנו הבטחוני טוב. ביבי לא עשה שום פעולה ששיפרה את הבטחון, תושבי הדרום עדיין חיים בפחד יומיומי של טילים, ומעולם לא נראינו קרובים למלחמת עולם כמו בתקופתו של האדון נתניהו. לא שאני מפיל את כל התיק האיראני עליו, אבל לא נראה לי שבטחון זה מה שמרגישים פה במדינה.
2. כפי שכבר הסברתי פעמים רבות בעבר, ביבי לא עשה שום דבר שגרם ליציבות כלכלית במדינה. זה שקר וספין מכוער שלא נופל מה"ראשון שזיהה". ישראל שרדה באופן טוב יחסית את המשבר הכלכלי בגלל המדיניות השמרנית של הבנקים בישראל והפיקוח הרגולטורי היחסית מפותח, דברים שאין להם שמץ של קשר לראש הממשלה, שאם כבר-בהיותו קפיטליסט אדוק מהזן האמריקאי-אפשר להניח שאילו זה היה תלוי בו, היינו נופלים חזק. לגבי הדברים שהוא כן עשה, הרי אנחנו מדברים על כניעה חסרת תקדים לחרדים, עם תקציבי ענק שהולכים לשום דבר והעמקת הפערים הכלכליים בחברה לרמות מסוכנות. תבדוק את נתוני העוני בישראל עקב הפעולות של נתניהו עושה במקום לדבר על "יציבות כלכלית" שמתייחסת לשאלה האם הבנקים נפלו או לא, וכאמור זה עניין שלא קשור לנתניהו בכלל.
3. לא יודע אם ישנם לחצים בעולם ל"תהליך שלום בכל מחיר". כן יודע שביבי לא עשה כלום, אבל כלום, כדי לנסות לקדם תהליך שלום כלשהו.
4. בהסברה ביבי חזק מאד. עובדה, יש לנו רוב מוחלט בקרב מדינות העולם לתקיפה באירן, ובמיוחד יש לנו יחסים טובים עם הממשל בארה"ב ותמימות דעים מלאה בעניין הזה עם כל הקודקודים של העולם המערבי.
5. אני חייב לומר שוב: פחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח. ואז לשאול: אתה אמיתי? לא כאילו, באמת? חלוקת תיקים נבונה בממשלה?! הממשלה הכי מנופחת ומיותרת בתולדות מדינת ישראל, שבה כל מי שהסכים למראית עין של תמיכה בראש הממשלה קיבל תיק הזוי כזה או אחר שנתפר למידותיו (ועיין בטורו האחרון של מאיר שלו בידיעות אחרונות בדיוק על העניין הזה)? שבה נבחר לשר האוצר אדם שאין לו הכשרה או נסיון בסיסי בכלכלה רק על סמך יכולתו הבלתי מעורערת להיות הבובה של ביבי?
ועכשיו ראיתי שכבר אחרים התעכבו על אותה שאלה, אבל בכל זאת , נענה לך אחד אחד.
1. המצב הבטחוני - כן, טוב. גם הערים חיים בבטחון, שאתה יכול לבטל מפה ועד מחר, אבל זה רק הביטול שלך. וגם תושבי הדרום חיים ביותר בטחון מאשר בתקופת אולמרט (למרות שרחוק מהמצב האידיאלי, מצב שכמובן הוא בראש ובראשונה אשמתה של ההתנתקות). העניין האיראני, הוא ממש לא אשמתו של ביבי. מה אתה כבר מצפה ממישהו לעשות, ועם זאת, ברגע שרומני ייבחר בעז"ה, אני מניח שיהיה בסדר.
2. מדיניות שמרנית זה הפוך מקפיטליזם? טוב לדעת. כניעה חסרת תקדים לחרדים? הרי ביבי בתקופת כשר אוצר תחת שרון, היה היחיד אי פעם בתולדות המדינה שכן עשה משהו נגד החרדים עם ביטול הקצבאות. לא קשור לנתניהו בכלל? יופי שאתה מבטל את השפעת ראש הממשלה על הכלכלה בהינף יד, בקלילות.
3. נכון וכנראה שטוב שכך. כשברק כמעט ונכנע בתקופתו כראש ממשלה, וכשרבין ופרס נכנעו בתקופתם, היו המון פיגועים.
5. אולי בוזבזו כמה מיליונים על משכורות פה ושם, אבל נראה לי שגם חסכו המון כסף (יותר כסף ממה שבוזבז) על העובדה שלראשונה מזה לא יודע כמה זמן, יש פה ממשלה שאשכרה החזיקה 4 שנים בתפקיד.