sir charles כתב:
בלי ששמנו לב יוצרי הסדרה שינו כבר לא מעט עלילות מהספרים:
ממלכת דורן:
- הוציאו לגמרי את הסיפורים של קוונטין שנוסע לעבר דאנריס להציע לה נישואים, מנסה לגנוב את אחד הדרקונים ונכווה (תרתי משמע). לא קריטי כי הסיפור שלו גם בספרים תם ונשלם.
- הוציאו את הדמות של אריאן, כולל הרומן שלה עם אריז אוקהארט והמזימה לחטוף את מירסלה. בסדרה שינו את קו העלילה לכך שנחשיות החול מנסות לחטוף אותה. אגב, המשחק של נחשיות החול ממש כואב לצפייה.
- הכניסו את הסיפור של ג'יימי וברון נופשים במדבר. האמת שזה עשוי להיות יותר מעניין ממה שקרה עם ג'יימי בספרים, חוץ מהעובדה שבסיום הספר הרביעי אאל"ט בריאן מגיעה אליו וקוראת לו לבוא איתה, כנראה למלכודת של ליידי סטונהארט, אבל הדמות שלה לא הוכנסה לסדרה וגם קו העלילה של בריאן שונה אז זה לא משנה כבר.
החומה:
- כפי שנראה עד עכשיו יוצרי הסדרה מוותרים על החזרת הדמות של מאנס ריידר. כזכור מי שהועלה על המוקד בספרים היה אדון העצמות (ראטלשירט) שחופש למאנס בעזרת קסם של מליסנדרה ומאנס עצמו נשלח ע"י ג'ון סנואו לעבר ווינטרפל להציל את אריה (שהיא בעצם ג'יין פול).
- לא ברור אם מתכוונים לשלוח את סאם, גילי ומאסטר איימון לכיוון הסיטדל, אבל אולי זה יגיע בפרקים הבאים.
ווינטרפל:
- שינו את קו העלילה בכך שסאנסה מגיעה להתחתן עם ראמזי במקום הכפילה של אריה. כנראה שכמו בספרים ת'און ינסה לעזור לה לברוח, אבל זה קצת סדיסטי מדי מה שמעבירים את הבחורה המסכנה, לא מספיק מה שעבר עליה עכשיו היא גם נאנסת... לא ברור גם איך בריאן תיכנס לתמונה.
איי הברזל:
- נראה שהוציאו אותם כליל מהסיפור. לא יהיה קינגסמוט (וחבל כי זו היתה סצינה נהדרת בספר), לא נפגוש את יורון, ויקטריון ואאירון. עד כמה שלא סבלתי את המשפחה הזו בספרים (ויקטריון דביל, אאירון טרחן ושניהם משעממים) זה קצת מוזר כי נראה שמרטין ימשיך איתם הלאה לספרים הבאים. כזכור ויקטריון מפליג לעבר דאנריס עם הקרן שאחיו הפיראט מצא בחורבות ואליריה.
מפרץ העבדים:
- ויתרו לגמרי על הדמויות של גריף הגדול (ג'ון קונינגטון) והקטן (כביכול אאגון טארגריין שניצל מהביזה של מעלה מלך) ששטים יחד עם טיריון עד שהוא נחטף ע"י ג'ורה. כנראה לא רצו להכניס דמויות חדשות נוספות אבל בספרים הדמויות שלהם חשובות מאחר והם מגיעים בסוף הספר החמישי לווסטרוז ומשתלטים על טירתו הישנה של קונינגטון בדרך לתבוע את כס הברזל עבור אאגון.
- הדביקו את ג'ורה במחלת הקשקשת (אאז"נ בספר ג'ון קונינגטון הראה תסמינים של המחלה).
- הרגו את באריסטן סלמי. לא הכניסו את הדמות המשעשעת של בלוואס החזק.
- מעניין אם יכניסו את הדמות של הייצור השמן עם העיניים הצהובות שקונה את טיריון וג'ורה מסוחרי העבדים.
חלק מהשינויים לא משמעותיים אבל מלבד החלקים שציינתי שאמורים להמשיך בספרים הבאים, זה נראה שבעונה הזו מתקרבים מאוד מהר לאירועי הספר החמישי כך שמעניין מה יעשו בסדרה עד שמרטין יסיים לכתוב את הספר השישי.
הזכרת לי כ"כ הרבה דברים ששכחתי...
ע"ע בלאווס החזק!
האמת שאני לא נהנה מהסדרה כי אני מוצא את עצמי עסוק מדי בגירוד הראש תחת כל שינוי מהספר.
לא יודע, ככל שהסדרה נמשכת כך אני נהנה ממנה פחות. היא שוכבת רוב הזמן ביס מקס שלי בזמן שאני צופה בדברים אחרים. לא מושכת אותי ולא יוצרת בי ציפייה כלל. אבל כנראה שזה רק אני.