סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 9:56 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 167 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' אוקטובר 24, 2018 12:51 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
ברור לי לחלוטין שחבל שהם לא מסכימים כי זה פוגע בחקלאים באזור.
אבל מכאן ועד הפרת הסכם השלום וכו' המרחק כמובן עצום ואתה צודק. חתמו על נספח ל-25 שנה והוא נגמר, והם לא רוצים להאריך. חוקית- מותר להם.
מה שכן, יש שיגידו שיכול להיות שזה מראה על מגמת קירור יחסים שזה בהחלט ראוי לציון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 24, 2018 3:07 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
חכירה זה חכירה, כשהיא מסתיימת ואחד הצדדים לא רוצה להמשיך - היא מסתיימת...
נכון שיש פה משמעות סמלית מעבר לעצם החכירה, אבל עדיין, הנימוקים הישראלים הם כל כך מגוחכים - והדיבור על צעדי גומלין כבר ממש מסוכנים. זו אדמה שלהם, אף אחד לא הכחיש את זה. זה שהשגנו את החכירה הזו ל-25 שנה זה בונוס. היו כבר הסכמי חכירה מדיניים הרבה יותר כבדים, שהצד המחכיר החליט לסיים - וזהו (מישהו אמר הונג קונג?)

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 24, 2018 3:18 pm 
Hall of Famer

אתה יכול לעשות צעדי גומלין, בתנאי שכמובן מותר לך לפי החוזה (ובטח שזה לא יהיה חכם לעשות אותם אם הם יעשו נזק ממשי לצד השני).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 24, 2018 4:27 pm 
Senior

ברור שאין כאן הפרת הסכם ולא ראיתי מישהו שיש לו בעלות על יותר משלושה ניאורונים שטוען כך. הבעיה היא כאמור עם ההתקררות שהפסקת החכירה מייצגת, הסכם החכירה היה ביטוי כזה או אחר של רצון טוב וביטולו מעיד על היעדר רצון טוב.
הפרשנות הנפוצה היא שהמהלך נעשה במסגרת מאבקים בזירה הפנים-ירדנית ולכן יש יסוד להניח שמתישהו, כשם שבוטלו בגקול תרועה רמה, יוחזרו השטחים או חלקם בהשקט ובבטחה.
לגבי צעדי הגומלין, אני בספק אם יהיו אבל אם אכן יהיו, הם לא יהיו רשמיים אלא שוב, ברמה של PR ו(היעדר) רצון טוב. יבטלו איזה כנס בטכנולוגיה של חקלאות מדבר, ישעו פרויקטי מחקר משותפים או יבטלו אשרות עבודה של ירדנים (אם כי זה יכול לפגוע בחקלאים לא פחות, אולי אפילו יותר מאשר בירדנים), משהו כזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 25, 2018 12:30 am 
Hall of Famer

לפי הפרסומים, הירדנים כועסים על זה שישראל ממסמסת באלגנטיות אופיינית את פרויקט תעלת הימים מים סוף לים המלח.
לפרויקט יש כבר התחייבות מימון של ארה"ב, התקיים גם הליך מיון מוקדם עם כמה גופים בינלאומיים, ולמעשה מה שנשאר זה רק להעביר החלטת ממשלה בישראל לאישור התקציב (140 מיליון דולר) ולהוציא את הפרויקט לדרך.
או אז הגיע משבר ביחסים לאור האירוע בשגרירות בשנה שעברה, ועסקת הברטר - מאבטח תמורת מנגומטרים בהר הבית.
אחרי האירוע ישראל החליטה לעשות שרירים ולהקפיא את המכרז.
בהיבטי הפוליטיקה הפנימית, ירדן נמצאת כיום במשבר מים חמור למדי והמלך צריך להראות שהוא עושה משהו בנדון.

https://www.10.tv/news/168859
https://www.10.tv/news/165918
https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7 ... D7%9F_2017
https://ecowiki.org.il/wiki/%D7%9E%D7%A ... 7%95%D7%9F

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 25, 2018 12:47 pm 
Junior

שתי תיאוריות קונספירציה די דומות שכבר מושמעות באופן מפורש:

1. המרוויחים העיקריים באופן מובהק משורת משלוחי הפצצות לדמוקרטים הם הדמוקרטים עצמם, ולכן אפשר להניח שהשמאל בארה״ב הוא שעומד מאחורי המהלך.

2. גדעון סער לא עד כדי כך אידיוט להסתובב בליכוד ולהציע לבכירים פוטש נגד ביבי ומכיוון שמי שמרוויח מחשיפת המהלך זה כמובן ביבי עצמו, המסקנה היא שביבי ואנשיו המציאו בעצמם את כל הסיפור.

אף אחת משתי התיאוריות לא משכנעת אותי באיזשהי רמה של וודאות, אבל אני לא אהיה מופתע לגלות שלפחות אחת מהן נכונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 25, 2018 3:22 pm 
Hall of Famer

1. "דמוקרטים" זו מילה רחבה. גם "רפובליקנים". סביר בעיקר להניח שמדובר באיזה פסיכופת.
2. ספין של ביבי. סער אגב מתנהל די על אש קטנה עד כה. לא בטוח כ"כ מה יש לו לחפש בליכוד של היום, שהפך את ציד המכשפות לספורט לאומי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 25, 2018 3:51 pm 
Junior

1. כלל ראשון בתיאוריות קונספירציה: זה אף פעם לא ״איזה פסיכופת״ בודד. ואפילו אם כן - אם יתגלה לפני הבחירות שמדובר בפסיכופת מהשמאל בארה״ב, זו מכה גדולה לדמוקרטים לפני הבחירות, ולהיפך (למרות שהשורה התחתונה של הבחירות האלה כבר נראית די ברורה: הדמוקרטים יצליחו להפוך את הקונגרס אבל לא את הסנאט).

2. אני לא בטוח שסער כל כך תמים. ולגבי השאלה שלך: מה שיש לו לחפש בליכוד של היום זה בעיקר להיות ראש הממשלה הבא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 25, 2018 3:59 pm 
Hall of Famer

תיאוריות קונספירציה הן באופן כללי די מאוסות עלי. תיאוריות קונספירציה מזן ה"המרוויחים הגדולים הם....... לכן זה בטוח הם" - מאוסות באופן כפול ומכופל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 25, 2018 4:03 pm 
Hall of Famer

1. כן. תמיד הוא נשלח ע"י הממשל. מכירים את זה גם מהארץ.
2. ראש הממשלה הבא?? באיזה עולם?? אם כבר, הוא שומר את כל האופציות פתוחות. רוצה לומר - ככל וביבי נשאר, הוא מתחרה בפריימריז, סיכוי די טוב שיהיה חבר כנסת, ואם יתברג למקום מספיק גבוה, ביבי יהיה די חייב לתת לו איזה משרד. ככל וביבי לא נשאר, ממילא אפשר לזרוק את כל הפוליטיקה שלנו לפח. אשכרה Reshuffling של כל הקלפים ושאלוהים יעזור לנו. סער יוכל לעמוד בתור יחד עם כחלון, ליברמן, שקד, בנט, לבני, גלנט ועוד כמה בטחוניסטים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 25, 2018 5:59 pm 
Junior

1. ראש הממשלה הבא (אחרי נתניהו) זו לא ההערכה שלי, זה מה שיש לו לחפש בליכוד. שאלת ועניתי.
2. אל תכתוב ״ככל ו...״

ראי שעל הקיר כתב:
תיאוריות קונספירציה הן באופן כללי די מאוסות עלי. תיאוריות קונספירציה מזן ה"המרוויחים הגדולים הם....... לכן זה בטוח הם" - מאוסות באופן כפול ומכופל.

כל אחד ומה שמאוס עליו. אני באופן אישי מאוד אוהב תיאוריות קונספירציה ובמיוחד נהנה מהפער בין כמה שהן נשמעות משכנעות כשהן מפריכות את הסיפור ״הרשמי״, לבין כמה שהן נשמעות מגוחכות כשהן מציעות את הסיפור החלופי. באופן דומה, לא הייתי פוסל את קו החשיבה של ״מי המרוויח הגדול״, אם מנתקים ממנו את הסיפא של ״לכן זה בטוח הוא״.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 25, 2018 11:34 pm 
Hall of Famer

לא הבנתי, יש טענה כאילו העובדה שביבי (הוא-עצמו ו/או שלוחיו מחבורת הזבל שמקיפה אותו) המציא את סיפור הפוטש של סער היא קונספירציה?

ה"פוטש" הוא המצאה כל כך גרועה ומגושמת, שאף אחד חוץ מהזבלון ששלדון מחלק בחינם מכספי זונות והימורים לא זרק לכיוונה גרוש שחוק, למרות שלפי העדויות מנסים למכור את הסחורה העבשה הזאת לתקשורת כבר תקופה.

כמובן, איך לא, ה"פוטש" המומצא גרם לדיבורים על שינוי חוק ושיטת הרכבת הממשלה כך שייטיב עם ביבי. ספרו לי עוד איך ביבי לא מנסה להרוס מבפנים את הדמוקרטיה הישראלית.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 27, 2018 6:51 pm 
Hall of Famer

בלי קשר לסיפור הפוטש שגם בעיני הוא תירוץ בנוסח "כשכוש בכלב".
רק לי נדמה שהביקור של נתניהו בעומאן עבר בשקט תקשורתי מסוים?
זה כל יום שראש ממשלה ישראלי, קל וחומר ראש הממשלה הספציפי הזה שלא ממש פופולרי בעולם הערבי, מבקר במדינה ערבית שאין לה יחסים עם ישראל - ביקור גלוי מול התקשורת, עם פמליות, וטקס, ופוטו-אופים, והצהרה משותפת בסוף? לא זוכר שזה קורה כל יום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 29, 2018 10:55 pm 
Hall of Famer

ובהמשך לזה, תשמעו, אני בדרך כלל לא סובל אותה, אבל למירי רגב מגיע קרדיט רב על כל סיפור אבו דאבי.
החל מהטיפול בטורניר בשנה שעברה. גם היא וגם משה פונטי בחרו לא להתלהם, לא לצעוק, לא לשמוע את אלה שקראו להם להחרים, הבינו שהעניין לא תלוי במארגנים שדווקא קיבלו את הג'ודאים מאד יפה אלא בממשלה שם. עבדו בשקט מאחורי הקלעים, בלי לעשות גלים ובלי לעורר אנטגוניזם, והגיעו לתוצאה המקווה.
כנ"ל הביקור שלה עכשיו. חייב להודות שציפיתי למירי רגב עושה פרובוקציות, תוקעת אצבעות בעיניים למארחים, קופצת ביציע עם הדגל וצועקת "כפיים". כלום ושום דבר, ביקור מכבד ומכובד, קיבלו אותה יפה והיא התייחסה למארחים יפה, למשל בביקור היום במסגד. לראות שרה ישראלית מחלקת מדליות בתחרות ספורט באבו דאבי יחד עם ראש איגוד ג'ודו של מדינה ערבית, ובכלל ביקור שעבר כל כך טבעי כאילו בלגים מבקרים בהולנד - תודו שלא ציפיתם. אני בטח לא, אותי זה מאד הפתיע. על הדרך גם היא ופונטי הביאו גראנד פרי לישראל בפעם הראשונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 30, 2018 8:29 am 
Hall of Famer

מה שתיארת לגבי מירי רגב זו תמצית הבעיה איתה. האישה אינטליגנטית, מחושבת, עושה מה שנכון לה. היא גם לא ימנית קיצונית כמו שהיא מנסה להראות ל"בייס", ועל פי עדויות בכלל ניסתה לחבור למפלגת העבודה עם פרישתה מצה"ל. הבעיה היא שרגב כאשפית תקשורת מודעת היטב ליכולת שלה לשחק ברגשות של אנשים, מטרת העל שלה היא להיות כל הזמן בכותרות ובלי לברור, בדרך כלל כדי לקרוץ לבייס אבל לפעמים כדי להרשים אנשים כמוך-"מן הישוב"-איך היא מתנהגת יפה במסגד, כפיים.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 30, 2018 9:08 am 
Hall of Famer

להופיע בלבוש מוסלמי מסורתי במסגד - לא נשמע לי שזה עושה לה טוב ב"בביס" שלה, וב"רוטר" או מקומות אחרים דומים לו אתה יכול לראות לא מעט תגובות של "מתחנפת לערבים". אני גם חושב שפרובוקציות נוסח מה שציפיתי היו מכניסות אותה לכותרות הרבה יותר, ומול ה"בייס" היו מתקבלים בברכה. אני לא רואה שום סיבה לא לתת לה קרדיט על הביקור הזה, שלדעתי היה סופר מוצלח.
אבל זה התחיל כאמור עוד לפני הביקור. כל הטיפול שלה, וגם של משה פונטי, בעניין הטורניר שלא מרשה דגל והמנון ישראלי. לא עשו בלגן, הרימו את המודעות לעניין והעבירו למי שצריך את מלוא החשיבות שהם רואים בנושא אבל שמרו על קשרים טובים, וגם השיגו את המטרה.
אפשר לא לסבול אותה בדרך כלל וגם לתת לה קרדיט כשהיא עושה משהו טוב, אתה יודע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 30, 2018 9:46 am 
Hall of Famer

לא הייתי מודע למה שהיא עשתה בעניין הטורניר, ואם עשתה משהו טוב-יופי. אני לא מונע את עצמי מלפרגן לדברים טובים שנעשים.

ביקור במסגד לא ממש מרשים אותי.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 167 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Shiver ו 30 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה