סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' דצמבר 01, 2024 2:25 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 2587 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 104  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: נגיף הקורונה
הודעהפורסם: ש' ספטמבר 12, 2020 9:21 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
ראי שעל הקיר כתב:
עמוס הראל ב"הארץ" טוען שבקבינט הקורונה הוצגו נתונים מפולחים. אחוז בדיקות חיוביות אצל החרדים 15%, אצל הערבים 11%, שאר האוכלוסיה 6%.

מעניין, וכאן בדיוק אפשר להמחיש את חשיבות הנתון:
בהתחשב בנ"ל - סביר שהערים האדומות ממילא של החרדים וערבים - "אדומות הרבה יותר" ממה שחשבנו

כאן אגב יש סקירה מעניינת של השפעת החגים הקודמים בחלוקה למגזרים:
https://www.gov.il/he/departments/publi ... s-holidays

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 12, 2020 9:22 pm 
יואב כתב:
הסיכוי שלא אדביק את הילד בתקופת החלמה בבית (שאותה גזר עלי משרד הבריאות) הוא אפסי. בהתחשב בכמות הבדיקות שמבוצעות ו"מגלות" נשאי קורונה שאינם חווים ולו סיפטום אחד, לא יהיה מופרך להניח שיש אותו אחוז, לפחות,של אנשים שנשאו את הנגיף באיזשהו שלב מבלי להיות מאובחנים והמשיכו את החיים כרגיל.
אם הייתה כאן התנהלות סבירה מצד משרד הבריאות עוד מילא, אבל כל מי שיצא לי לדבר איתו מדבר על כך שזה חתיכת סיוט - החל מאלה שבגלל איכון שגוי נדרשו לבידוד ואז רדפו אחרי מישהו שיאשר לצאת מהבידוד והחל מאלו שאובחנו בפעם הראשונה ומאז לקחו יותר משלושה שבועות עד שמישהו שם הואיל בטובו לאשר להם לצאת מהבית.

ואם זה לא הילד שלך שנדבק ממך אלא השכן שלא יודע שנדבקת (כי לא קיבלת תשובה חיובית והוא לא נכנס לבידוד) והוא ידביק את אבא שלו שחולה לב או את אחותו שחולת דיאליזה?
בנוסף, יש מצב שתהיינה (ואלי כבר יש) הקלות בהנחיות לחולים שהבריאו ביחס לבריאים שמעולם לא חלו.

ואגב, ההוראות השתנו וכעת אאל"ט עשרה ימים אחרי תום הסימפטומים ניתן לצאת מהבידוד גם בלי תשובה שלילית.

חזור למעלה

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 12, 2020 9:24 pm 
הנתון הקריטי ביותר הוא מספר המאושפזים, כי קריסת מערכת הבריאות הוא החשש הגדול ביותר, שיביא בגלגל לפגיעה גם במי שכלל לא בסיכון.
כרגע מדובר על כ1000 מאושפזים. סדר גודל של 3% מכלל החולים הפעילים.
בכל ישראל יש אגב, כ17000 מיטות אשפוז סך הכל.

חזור למעלה

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 12, 2020 9:43 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
Att כתב:
sheky כתב:
Att כתב:
לא ברור לי למה שיעניין אותנו אחוז הנדבקים מתוך אלו שנבדקו.
אותי מעניין מספר הנדבקים היומי (ואולי גם מקדם ההדבקה) כיוון שניתן לראות בבירור גדילה בכמויות הנדבקים
ואלו גם יכולים להדביק אחרים.

המגבלה שהייתה על הבדיקות היא לא כי לא היו מספיק אנשים שדרשו אלא כי לא היו מספיק.
לכן מספר מוחלט של הנדבקים מתוך 10000 דגימות ומספר המוחלט של הנדבקים מתוך 40000 דגימות יהיה שונה מהותית רק בגלל מספר הבדיקות.
אני לא אומר שהמצב עכשיו טוב יותר מלפני חודש, אני אומר שהוא אולי אותו דבר ופשוט בודקים הרבה יותר. אם האחוז זהה והמגבלה הייתה מספר הבדיקות (והקריטריונים לא השתנו) אז מה שמענין זה רק האחוז.

אבל כאמור סייגתי את זה בזה שאני לא בטוח שהקריטריונים לבדיקות זהות...

אבל דווקא בגלל זה האחוזים משתנים מאוד, לא?
אם נתנו בעבר בדיקות רק לאלו שממש לא הרגישו טוב או שהקריטריונים השתנו ברמה כזו או אחרת אז האחוז כמעט בהכרח מושפע מכך..

באמת לא מבין מה ניתן לגזור מהאחוז, איזו מסקנה אפשר להוציא..
יש לנו 5% ולכן נעשה סגר? 4% ולכן לא נעשה?

בוודאי שאפשר להסיק מהאחוזים, למעשה זה המדד הכי טוב. ועל אחת כמה וכמה, אם הבדיקות הורחבו גם לא-סימפטומטים ולמרות זאת האחוז רק עולה, הרי שהמצב עוד יותר גרוע.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 12, 2020 10:01 pm 
Senior

מאחר וספירת המאומתים היא מאוד תלוית מדיניות בדיקות והגדרות ולכן גם רגישה למניפולציות כאלו ואחרות, נראה לי שהמדד הנכון הוא מספר חולים קשים למיליון. זה נתון שאינו זמין ולכן נאלצתי לעסוק בחישובים כאחרון הלבלרים. הוצאתי מהחישוב כל מיני אנדורות וסן מרינו וככלל ספרתי רק מדינות עם מעל 3 מליון תושבים. למה שלושה מליון? שאלה מצוינת. ככה.
(אפשר אמנם להתיחס למדד הבא בתור שהוא מספר מתים למיליון, הבעיה היא שזה מדד שהוא פחות טוב משתי סיבות: א) הוא מפגר בשבועים שלושה אחרי הנתון של מספר החולים קשה/מונשמים; ב) הוא מאוד תלוי באיכות של מערכת הבריאות. בקיצור, ויתרתי עליו)

ובכן, במדד החולים הקשים למליון אזרחים, במקום הראשון בעולם נמצאת מולדובה עם 136.2, במקום השני ארגנטינה עם 68.3 ומי במקום השלישי? נכון מאוד, מדינת ישראל על כל 53.8 חוליה הקשים פר מליון נפשות. למי שמתעניין, ארה"ב במקום השמיני עם 43.3, ברזיל במקום התשיעי עם 39.1, איטליה במקום 78 עם 3.0 ושוודיה במקום ה 66 עם 1.3 חולים קשה לכל מליון אזרחים.
מסקנה - ההיסטריה במקומה, כל מי שחושב שתוספת של 500 חולים (גם בהנחה שלא כולם בהכרח מונשמים) הוא עניין זניח, באמת שאין לי מה להגיד לו. בישראל היו ב 2019 כ 16 אלף מיטות (דו"ח משרד הבריאות, ר' עמוד 4) וחשבון מאוד פשוט יראה שחמש מאות החולים קשה מוסיפים 3% על המערכת, לא מאוד מרשים, נכון? ובכן - מיטות טיפול נמרץ (לחולים מונשמים) יש בארץ כ 760 (עמוד 17 באותו דו"ח) ולזה אפשר להוסיף עוד כמאתים מיטות למונשמים במחלקות פנימיות (לא מופיע בדוח, הערכה שלי). בואו נהיה לארג'ים ונגיד שיש אלף מיטות שמתאימות לחולים מונשמים. לרוב מדובר על 80% תפוסה במחלקות האלו אבל אתם יודעים שהרופאים הם מגזימנים כאלה אז בואו נגיד 70% ונניח שבימים כתיקונם יש שלוש מאות עמדות פנויות לחולי קורונה שנזקקים לטיפול תומך נשימה. מקם בשלוש מאות המיטות האלו חמש מאות חולי קורונה והרי לך מערכת על סף קריסה או מיד לאחריו.

כל זה נכתב מנקודת ראותו של הדיוט. אשמח אם יבוא היוזר מיקי לביא ויספר לנו על התרשמויותיו בגוף ראשון. להערכתי הוא כבר גמר התמחות ולא צריך לדאוג לעתידו במערכת. אולי אני לא מבין כלום וגם אז אשמח להשכיל.

אגב, במדד של מספר מתים מקורונה למליון אזרחים, ישראל נמצאת במקום ה 55 בעולם. לא להיט אבל לכאורה גם לא אסון גדול כמו שמנסים לשכנע אותנו. הבעיה היא שהעומס על מחלקות הקורונה בהחלט יכול להביא לכך שעוד שבועיים נעלה גם במדד הזה למקום גבוה הרבה יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 12, 2020 10:14 pm 
Senior

והנה, גם נדב אייל כותב על זה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 12, 2020 10:30 pm 
Hall of Famer

מספר המתים פר נפש גם מושפע ממה שהיה בגל הראשון בכל מדינה
מספר החולים הקשים לנפש לא (או ממש כמעט ולא), ולכן משקף נאמנה הרבה יותר את המצב הנוכחי

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 12, 2020 11:05 pm 
Hall of Famer

הדירוג בחולים הקשים בוודאי לא מחמיא, אבל צריך לסייג ולומר ש-52 מדינות - שליש מהמדינות עם מיליון אנשים ומעלה - לא מדווחות כלל על מספר החולים הקשים.
גם מקום שלישי מ-104 מדינות "בלבד" זה לא כזה סבבה כמובן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 12, 2020 11:22 pm 
Junior

https://www.bitchute.com/video/QkbvVR4j ... ffcOAqdTlE

פרופ' אודי קימרון על המודל השבדי וההתנגדות שלו ושל עוד כמאה רופאים לסגר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 13, 2020 11:41 am 
Hall of Famer

התחיל דיון השרים על הסגר .אולי יהיו כמה הקלות מצומצמות בסופו של דבר...

בינתיים 513 חולים קשים
https://www.inn.co.il/News/Flash.aspx/7 ... ivzakimnet

ליצמן התפטר לפני מספר דקות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 13, 2020 1:33 pm 
Hall of Famer

תומר כתב:
מאחר וספירת המאומתים היא מאוד תלוית מדיניות בדיקות והגדרות ולכן גם רגישה למניפולציות כאלו ואחרות, נראה לי שהמדד הנכון הוא מספר חולים קשים למיליון. זה נתון שאינו זמין ולכן נאלצתי לעסוק בחישובים כאחרון הלבלרים. הוצאתי מהחישוב כל מיני אנדורות וסן מרינו וככלל ספרתי רק מדינות עם מעל 3 מליון תושבים. למה שלושה מליון? שאלה מצוינת. ככה.
(אפשר אמנם להתיחס למדד הבא בתור שהוא מספר מתים למיליון, הבעיה היא שזה מדד שהוא פחות טוב משתי סיבות: א) הוא מפגר בשבועים שלושה אחרי הנתון של מספר החולים קשה/מונשמים; ב) הוא מאוד תלוי באיכות של מערכת הבריאות. בקיצור, ויתרתי עליו)

ובכן, במדד החולים הקשים למליון אזרחים, במקום הראשון בעולם נמצאת מולדובה עם 136.2, במקום השני ארגנטינה עם 68.3 ומי במקום השלישי? נכון מאוד, מדינת ישראל על כל 53.8 חוליה הקשים פר מליון נפשות. למי שמתעניין, ארה"ב במקום השמיני עם 43.3, ברזיל במקום התשיעי עם 39.1, איטליה במקום 78 עם 3.0 ושוודיה במקום ה 66 עם 1.3 חולים קשה לכל מליון אזרחים.
מסקנה - ההיסטריה במקומה, כל מי שחושב שתוספת של 500 חולים (גם בהנחה שלא כולם בהכרח מונשמים) הוא עניין זניח, באמת שאין לי מה להגיד לו. בישראל היו ב 2019 כ 16 אלף מיטות (דו"ח משרד הבריאות, ר' עמוד 4) וחשבון מאוד פשוט יראה שחמש מאות החולים קשה מוסיפים 3% על המערכת, לא מאוד מרשים, נכון? ובכן - מיטות טיפול נמרץ (לחולים מונשמים) יש בארץ כ 760 (עמוד 17 באותו דו"ח) ולזה אפשר להוסיף עוד כמאתים מיטות למונשמים במחלקות פנימיות (לא מופיע בדוח, הערכה שלי). בואו נהיה לארג'ים ונגיד שיש אלף מיטות שמתאימות לחולים מונשמים. לרוב מדובר על 80% תפוסה במחלקות האלו אבל אתם יודעים שהרופאים הם מגזימנים כאלה אז בואו נגיד 70% ונניח שבימים כתיקונם יש שלוש מאות עמדות פנויות לחולי קורונה שנזקקים לטיפול תומך נשימה. מקם בשלוש מאות המיטות האלו חמש מאות חולי קורונה והרי לך מערכת על סף קריסה או מיד לאחריו.

כל זה נכתב מנקודת ראותו של הדיוט. אשמח אם יבוא היוזר מיקי לביא ויספר לנו על התרשמויותיו בגוף ראשון. להערכתי הוא כבר גמר התמחות ולא צריך לדאוג לעתידו במערכת. אולי אני לא מבין כלום וגם אז אשמח להשכיל.

אגב, במדד של מספר מתים מקורונה למליון אזרחים, ישראל נמצאת במקום ה 55 בעולם. לא להיט אבל לכאורה גם לא אסון גדול כמו שמנסים לשכנע אותנו. הבעיה היא שהעומס על מחלקות הקורונה בהחלט יכול להביא לכך שעוד שבועיים נעלה גם במדד הזה למקום גבוה הרבה יותר.

3% זה אולי לא מאוד מרשים, הבעיה שחולי קורונה צריכים מיטה בבידוד, ולא סתם מיטה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 13, 2020 3:55 pm 
Hall of Famer

מה זה משנה הדירוג העולמי.
כל מה שמשנה הוא האם לחולה כלשהו שיגיע למיון בעוד חודשיים תהיה מיטה.
נכון לעכשיו אני מבין שהתשובה היא לא,ולכן עושים סגר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 13, 2020 4:13 pm 
Hall of Famer

אני לא יודע באמת מה המשמעות של תפוסה של למעלה מ-100% בבתי חולים.
אבל נכון לשנייה זו - בבית החולים בנצרת 142%. בהדסה, קפלן, שניידר, שערי צדק ואיכילוב 100-118% אחוזי תפוסה.
זה בספטמבר, מה יקרה בחורף?!

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 13, 2020 4:32 pm 
Hall of Famer

shmueliki כתב:
אני לא יודע באמת מה המשמעות של תפוסה של למעלה מ-100% בבתי חולים.
אבל נכון לשנייה זו - בבית החולים בנצרת 142%. בהדסה, קפלן, שניידר, שערי צדק ואיכילוב 100-118% אחוזי תפוסה.
זה בספטמבר, מה יקרה בחורף?!

שווה לציין שהצעדים שננקטים נגד קורונה כמו ריחוק חברתי, חיטוי והיגיינה, מסיכות וכיו"ב יעילים מאוד גם נגד שפעת ושאר וירוסי חורף נפוצים, כך שהתחלואה בהם צפויה להיות נמוכה בהרבה ממה שהייתה אם לא הייתה לנו קורונה. כמובן שזה רלוונטי רק למי שמקפיד לשמור על הכללים האלו ומסתובב רק במקומות ששומרים עליהם ולא, נניח, למי שהולך לחתונות בבתים פרטיים, מסיבות פיראטיות ותפילות המוניות בניגוד להוראות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 13, 2020 5:26 pm 
Hall of Famer

בהחלט, ויש לכך כבר ראיות מהעולם שמגפת השפעת הנוכחית פחות "נפוצה" עקב השמירה כנגד הקורונה.
אך בכל זאת אני מניח שבחורף יהיה ביקוש (שאינו קורונה) גדול יותר לבתי החולים מאשר כעת.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 13, 2020 6:53 pm 
Hall of Famer

לא בטוח שבישראל, עם כל התופעות שצוינו קודם, זה תופס.
דרך אגב, איפה יורם לס בימים אלה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 13, 2020 9:52 pm 
Hall of Famer

אחח, איזה שקרנים... כולם.
גם הפרויקטור. עכשיו אין לי ספק שהוא הולך לפוליטיקה ארצית אחרי זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 13, 2020 11:55 pm 
Junior

אנחנו מדינת רווקים או מה?

מה עוזר שמקומות העבודה הפרטיים עובדים כרגיל אם אין את מערכת החינוך?
עדיף כבר סגר ואז למעסיק אין ברירה ולאפשר לעבוד מהבית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 14, 2020 12:14 am 
מנהל פורום

מדינת חלמאים ונוכלים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 14, 2020 1:06 am 
Hall of Famer

לפי הנתונים מספר החולים קשה גדל ב-25 אתמול (בשבת), ועוד 7 היום
וזה לצד 23 נפטרים ביומיים הללו

ואלו אף נתונים לא סופיים

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 14, 2020 3:42 am 
Hall of Famer

shmueliki כתב:
אני קצת מעלעל במספרים וזה די מחריד.
בעמודה שמוגדרת Serious, Critical (ועל פי הנתון של ישראל זה פשוט מספר החולים הקשים) באתר worldometers - אנחנו כבר במקום ה-19 בעולם.
זה נתון יחסית מהימן, כי חולים קשים נמצאים בטיפול הרשויות ולכאורה כמעט בכל מדינה בעולם זה לא משהו שמוסתר או לא מדווח (עד כדי אני מניח הבדלים קלים בהגדרות בין המדינות מי מוגדר כך ומי חולה במצב בינוני ומטה וכו').
פרט למולדובה (4 מיליון תושבים ו-550 חולים קשה, מה באמת קורה שם?) וארגנטינה - אנחנו מובילים בעולם ב"חולים קשים פר נפש" (לא כולל מדינות קטנטנות וכו').

זו הודעה שלי מלפני קרוב לשבוע. מן הסתם מאז מצבנו (הן האבסולוטי, והן היחסי בעולם) - לא השתפר במיוחד.
אבל רק הערב רוה"מ הנכבד טען בנאום כמה פעמים שהתחלואה, ובפרט מספר החולים הקשים אצלנו הוא נמוך ביחס לעולם...

אחדד שוב - אבסולוטית (לא פר-נפש!) אנחנו מקום 19 בעולם כעת במספר חולים פעילים, מקום 20 במספר החולים הקשים, ומקום שלישי בעולם בחולים קשים פר נפש.
אבל קצת קשה להבין את זה מהנאום...

כל זה למתעניינים במרחק קליקים ספורים פה - https://www.worldometers.info/coronavirus/

כרגיל אין פה עניין של ימין/שמאל, פשוט שקרים בולטים ביודעין בטקסט שהוכן מראש

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 14, 2020 6:43 am 
Hall of Famer

shmueliki כתב:
shmueliki כתב:
אני קצת מעלעל במספרים וזה די מחריד.
בעמודה שמוגדרת Serious, Critical (ועל פי הנתון של ישראל זה פשוט מספר החולים הקשים) באתר worldometers - אנחנו כבר במקום ה-19 בעולם.
זה נתון יחסית מהימן, כי חולים קשים נמצאים בטיפול הרשויות ולכאורה כמעט בכל מדינה בעולם זה לא משהו שמוסתר או לא מדווח (עד כדי אני מניח הבדלים קלים בהגדרות בין המדינות מי מוגדר כך ומי חולה במצב בינוני ומטה וכו').
פרט למולדובה (4 מיליון תושבים ו-550 חולים קשה, מה באמת קורה שם?) וארגנטינה - אנחנו מובילים בעולם ב"חולים קשים פר נפש" (לא כולל מדינות קטנטנות וכו').

זו הודעה שלי מלפני קרוב לשבוע. מן הסתם מאז מצבנו (הן האבסולוטי, והן היחסי בעולם) - לא השתפר במיוחד.
אבל רק הערב רוה"מ הנכבד טען בנאום כמה פעמים שהתחלואה, ובפרט מספר החולים הקשים אצלנו הוא נמוך ביחס לעולם...

אחדד שוב - אבסולוטית (לא פר-נפש!) אנחנו מקום 19 בעולם כעת במספר חולים פעילים, מקום 20 במספר החולים הקשים, ומקום שלישי בעולם בחולים קשים פר נפש.
אבל קצת קשה להבין את זה מהנאום...

כל זה למתעניינים במרחק קליקים ספורים פה - https://www.worldometers.info/coronavirus/

כרגיל אין פה עניין של ימין/שמאל, פשוט שקרים בולטים ביודעין בטקסט שהוכן מראש

ראש הממשלה שלנו משקר? לא יכול להיות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 14, 2020 9:27 am 
Hall of Famer

חזי לוי המנכל טוען שהחלום זה להגיע ל500 חולים ביממה אחריי 3 שבועות הסגר אבל להערכתו נגיע ל1000 נדבקים ביממה אחריי הסגר שמבחינתו זה סביר.

https://m.maariv.co.il/breaking-news/Ar ... ivzakimnet

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 14, 2020 9:51 am 
מנהל פורום

מה בדיוק יעזור 1000 נדבקים אחרי הסגר?
את הסגר הקודם סיימנו עם כמה עשרות נדבקים וראינו לאן זה הוביל.

בלי אכיפה משמעותית, הגדלת הקנסות והחמרת העונשים, הציות של האוכלוסייה לא יהיה טוב יותר אחרי שחרור הסגר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 14, 2020 10:02 am 
Junior

כל הסגר הזה מוזר...
סוגרים את מערכת החינוך ואת התרבות והמסחר
משאירים פתוח את כל מקומות העבודה, מאפשרים הפגנות המוניות ותפילות של עשרות עד מאוד במקומות סגורים.

מה שאני לא מבין מסוף הסגר הקודם עד עכשיו - למה אין קריטריונים בריאותיים נטו? למה יש הבדל בין הפגנה לבין תפילה בחוץ או הופעה בחוץ? למה עכשיו מותר תפילות בבית כנסת אבל אסור באותם תנאים בדיוק לפתוח מסעדה?

משרד הבריאות צריך להגדיר את החוקים להתקהלות בפנים והתקהלות בחוץ ולאפשר אותה לכל מי שעומד בדיוק במגבלות, לא לכסת"ח, לא להקל, פשוט להגדיר מבחינה אפידמיולוגית מה בסדר מבחינתם ואת זה לאשר, כל דבר אחר לא.
למה הזכות של מישהו להתפלל יותר חזקה מהזכות שלי לפגוש את המשפחה? למה הזכות של מישהו להפגין יותר חזקה מהזכות של מישהו אחר להתפרנס?

כל השכונה שנהייתה פה היא תולדה של קריטריונים לא אחידים שמשתנים לפי הכוח של קבוצות שונות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 2587 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 104  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 5 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: