-adi- כתב:
Hacohen כתב:
-adi- כתב:
Hacohen כתב:
זה כן אני כתב:
נדב,
תגיד לי אתה מדבר איתי עכשיו ברצינות על פרשנות סופר קיצונית שמכשירה גירוש ערבים מטעמי ביטחון (לזה התכוונת אני מעריך)? חוקים, גם כיום, ניתנים כמעט לכל פרשנות שעשויה להתיישב עם תפיסת עולמו של השופט.
הסברתי בקווים כלליים מתי צריכה להיות לבית המשפט העליון סמכות לפסול חוקים, בלי להיכנס לתרחישים סופר קיצוניים שיכולים גם להתקיים היום, בהינתן שישבו על כס השיפוט השופטים "הנכונים".
עוד פעם, אתה לא יותר ממהמר, ודמוקרטיה לא יכולה להתבסס על הימורים.
אני מסתכל על הממשלה שביבי יכול להקים היום, ואני תוהה אם לכמה מחבריה הפוטנציאליים הבולטים יש בעיה כלשהי לגרש אזרחים ערבים "מטעמי בטחון". הניחוש שלי: שום בעיה.
וכשממשלה גירשה יהודים מעזה, בג"צ הגן עליהם?
אתה מתכוון להתיישבות הבלתי-חוקית בשטח כבוש שעל פי כל מדינות העולם-ולמעשה אפילו על פי הגדרות חוקיות מסוימות בישראל-אינו יכול להיות מוכר כלגיטימי מבחינה חוקית? חכה, אני הולך לחפש עוד תנין שיבכה ביחד איתך, שלא תהיה לבד.
עפ"י איזה חוק? נכבש מידי מי? מצרים? זאת שלא הסכימה לקבל אותה חזרה בהסכמי השלום למרות בקשת בגין? ונניח שכן, זה לא היה הנימוק של בג"צ לאשר אותה. זאת היתממות (במקרה הטוב) להניח שהכל שאלה של היבטים משפטיים צרופים נטולי השפעה של אג'נדות ותפיסות עולם פוליטיות וערכיות.
אל תכניס אותי להתפלפלויות אדמונד לוי. שאלה פשוטה: כמה מדינות בעולם, לרבות ארה"ב של טראמפ, מכירות בהתנחלויות ישראליות מעבר לקו הירוק כישובים חוקיים? תודה.
זה כן אני כתב:
Hacohen כתב:
א. טורקיה היא דוגמה בעייתית בדיוק בגלל ההסתמכות על צבא ולא על מנגנונים אזרחיים מוסכמים, והמצב שם מורכב ורחוק מלהיות אידאלי. מה שכן, גם אחרי שנים לא מעטות של שלטון ארדואני סמכותני/דתי, מתרחשת שם מצד האזרחים תזוזה משמעותית כשהמפלגה של ארדואן הפסידה בחירות מקומיות באיסטנבול ואנקרה.
ב. אם לחוקה לא יהיה כח מול המדינה הדתית שאתה מתאר, אז אכן כל אדם בעל תודעה דמוקרטית/ליברלית סבירה שרואה את עצמו בן לחברה מתקדמת יצטרך לברוח מפה או לחיות כמיעוט סובל. סטייל איראן.
1. רק הבאתי את טורקיה כדוגמא קיצונית למצב בו גוף שאשכרה כופה את החופש מדת (בניגוד לחבורת משפטפטנים לבנים וזקנים שממציאה קווי ייסוד למשטר דמוקרטי, לתפיסתה) גם לא יעזור בפני הקצנה כללית של החברה.
2. יפה, הגענו להסכמה. בסופו של דבר, תרצה או לא, תצטרך לתת מידה מסוימת של אמון (או תקווה) שהעם לא יגיע למחוזות הללו. הנאצים אגב, גם צמחו מתוך חברה מאוד ליברלית ולא מתוך שבט הזולו. ברלין היתה אחת הערים הפתוחות והמחבקות באירופה. אז היתה.
ואם ברלין הליברלית וגרמניה המשכילה והמתקדמת הצמיחה נאציזם, יהיה לי אמון בסמוטריץ'? וואלה אין לי.