סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 30, 2024 7:29 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 1933 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 78  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' אפריל 11, 2019 9:14 am 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
נדב,
תגיד לי אתה מדבר איתי עכשיו ברצינות על פרשנות סופר קיצונית שמכשירה גירוש ערבים מטעמי ביטחון (לזה התכוונת אני מעריך)? חוקים, גם כיום, ניתנים כמעט לכל פרשנות שעשויה להתיישב עם תפיסת עולמו של השופט.
הסברתי בקווים כלליים מתי צריכה להיות לבית המשפט העליון סמכות לפסול חוקים, בלי להיכנס לתרחישים סופר קיצוניים שיכולים גם להתקיים היום, בהינתן שישבו על כס השיפוט השופטים "הנכונים".

וכן, אני חושב שאנחנו רחוקים שנות אור ממצב בו בכלל יעלה להצבעה חוק שמגרש מכאן ערבים מכוח היותם ערבים או לכלוא הומואים בגולאגים. בסופו של דבר אין לנו על מי לסמוך (או לקוות) אלא על כך שאנשים מכל קצוות הקשת הפוליטית ישמרו על מידה מסוימת של שפיות, לא? הרי גם אם בית המשפט יהיה אי של סופר ליברליות ופרוגרסיביות בים של עם קיצוני ופשיסטי, ברור לך לאן זה יוביל לא? במילה אחת: הפיכה. בסופו של דבר לא החוקים ולא בית המשפט ימנעו ממדינת ישראל להפוך לתסריט הבלהות שתיארתם (מתייחס גם לראי), אלא העם - ועליו אני פחות שולט, מה לעשות?

נערך לאחרונה על ידי זה כן אני בתאריך ה' אפריל 11, 2019 9:20 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 11, 2019 9:17 am 
Hall of Famer

זה כן אני כתב:
נדב,
תגיד לי אתה מדבר איתי עכשיו ברצינות על פרשנות סופר קיצונית שמכשירה גירוש ערבים מטעמי ביטחון (לזה התכוונת אני מעריך)? חוקים, גם כיום, ניתנים כמעט לכל פרשנות שעשויה להתיישב עם תפיסת עולמו של השופט.
הסברתי בקווים כלליים מתי צריכה להיות לבית המשפט העליון סמכות לפסול חוקים, בלי להיכנס לתרחישים סופר קיצוניים שיכולים גם להתקיים היום, בהינתן שישבו על כס השיפוט השופטים "הנכונים".

עוד פעם, אתה לא יותר ממהמר, ודמוקרטיה לא יכולה להתבסס על הימורים.

אני מסתכל על הממשלה שביבי יכול להקים היום, ואני תוהה אם לכמה מחבריה הפוטנציאליים הבולטים יש בעיה כלשהי לגרש אזרחים ערבים "מטעמי בטחון". הניחוש שלי: שום בעיה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 11, 2019 9:21 am 
Junior

כותב זאת שוב כאן כדי שלא ילך לאיבוד:

וכן, אני חושב שאנחנו רחוקים שנות אור ממצב בו בכלל יעלה להצבעה חוק שמגרש מכאן ערבים מכוח היותם ערבים או לכלוא הומואים בגולאגים. בסופו של דבר אין לנו על מי לסמוך (או לקוות) אלא על כך שאנשים מכל קצוות הקשת הפוליטית ישמרו על מידה מסוימת של שפיות, לא? הרי גם אם בית המשפט יהיה אי של סופר ליברליות ופרוגרסיביות בים של עם קיצוני ופשיסטי, ברור לך לאן זה יוביל לא? במילה אחת: הפיכה. בסופו של דבר לא החוקים ולא בית המשפט ימנעו ממדינת ישראל להפוך לתסריט הבלהות שתיארתם (מתייחס גם לראי), אלא העם - ועליו אני פחות שולט, מה לעשות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 11, 2019 9:22 am 
Hall of Famer

גישתך כמהמר הובנה. תודה. ספר לערבים ולהומואים שאין להם מה לחשוש ממצב שבו בצלאל סמוטריץ' הוא שר משפטים שבג"צ מוגבל ביותר ביכולת להגבילו, אם בכלל. בהמשך ספר גם לחילונים, ונדמה לי שאתה חילוני די אדוק.

נדמה לי שהעובדה שאני גדלתי בין סמוטריצ'ים זוטא ואתה כנראה לא גורמת לי לחשוש מהם הרבה יותר ממך, ביודעי ש"רצון טוב" ו"קונצנזוס" זה לא משהו שמאד מעניין אותם. מה שהם חושבים שהאל שלהם רוצה, זה כן.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 11, 2019 9:25 am 
Sophomore

Hacohen כתב:
זה כן אני כתב:
נדב,

אני מסתכל על הממשלה שביבי יכול להקים היום, ואני תוהה אם לכמה מחבריה הפוטנציאליים הבולטים יש בעיה כלשהי לגרש אזרחים ערבים "מטעמי בטחון". הניחוש שלי: שום בעיה.

וכשממשלה גירשה יהודים מעזה, בג"צ הגן עליהם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 11, 2019 9:26 am 
Junior

מעניינת אותי גישתך ה"לא מהמרת". מה אתה מציע? להכניס כל אדם שמזוהים אצלו ניצנים של לאומנות לסדנת חינוך בכפייה? שואל ברצינות.

זה די מדהים אותי שאתה מתיימר להבין ולדעת את הפיתרון שמשך שנים אנשים לא הבינו, שכן אם היו מבינים - יכלו למנוע הפיכות ומלחמות אזרחים. טורקיה למשל - היא דוגמא קיצונית למדינה בה הצבא דאג לשמור על הרוח החילונית של המדינה בכוח, וכל ניצנים של ניסיון להטמעת עקרונות דתיים דוכאו. והנה זה גם לא עזר להם ברגע שהעם הפך ליותר קיצוני ודתי.

נערך לאחרונה על ידי זה כן אני בתאריך ה' אפריל 11, 2019 9:28 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 11, 2019 9:28 am 
Hall of Famer

-adi- כתב:
Hacohen כתב:
זה כן אני כתב:
נדב,

אתה מתכוון להתיישבות הבלתי-חוקית בשטח כבוש שעל פי כל מדינות העולם-ולמעשה אפילו על פי הגדרות חוקיות מסוימות בישראל-אינו יכול להיות מוכר כלגיטימי מבחינה חוקית? חכה, אני הולך לחפש עוד תנין שיבכה ביחד איתך, שלא תהיה לבד.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 11, 2019 9:29 am 
Hall of Famer

זה כן אני כתב:
מעניינת אותי גישתך ה"לא מהמרת". מה אתה מציע? להכניס כל אדם שמזוהים אצלו ניצנים של לאומנות לסדנת חינוך בכפייה? שואל ברצינות.

זה די מדהים אותי שאתה מתיימר להבין ולדעת את הפיתרון שמשך שנים אנשים לא הבינו, שכן אם היו מבינים - יכלו למנוע הפיכות ומלחמות אזרחים. טורקיה למשל - היא דוגמא קיצונית למדינה בה הצבא דאג לשמור על הרוח החילונית של המדינה בכוח, וכל ניצנים של ניסיון להטמעת עקרונות דתיים דוכאו. והנה זה גם לא עזר להם ברגע שהעם הפך ליותר קיצוני ודתי.

גישתי ה"הלא מהמרת" ברורה בתכלית: חוקה לישראל.

"סדנאות חינוך בכפייה" זה לא משהו שקשור לתפישת העולם שלי, אבל אולי הפוסל במומו פוסל.

ומה אני מתיימר להבין ולדעת שאחרים לא הבינו? אני היחיד שתומך בחוקה?

לא הבנתי איך קישרת אותי למצב בטורקיה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 11, 2019 9:31 am 
Junior

זה כן אני כתב:
בנוסף לכך אמרתי - סמכות בג"צ להתערב בהחלטות ביטחוניות גרידא צריכה להישלל לחלוטין.

מה זה החלטות בטחוניות? כל איו"ש הינה בשלטון צבאי וכל החלטה שם מוגדרת כהחלטה צבאית, זה אומר שלבית המשפט אין שום סמכות באיו"ש?

ואתה טוען שלדעתך צריך להגביל את בג"צ אבל תומך בהסרה מוחלטת של הסמכות שלו. פסקת ההתגברות לא מדברת על רוב כזה או אחר של בג"צ בפסיל החוק אלא על בהתגברות על החלטת בג"צ בכל קונסטלציה שלו.

בוא ניקח מקרה שאפילו לא קשור לבטחון - מחליטים להעביר בחוק שאסור להכניס חמץ לבית חולים (סתירה די ברורה לחוק יסוד כבוד האדם וחירותו). יש מקום לבג"צ להתערב פה? ומה יחליט בית המשפט אם אזרחים יתבעו את המדינה על בסיס חוק היסוד?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 11, 2019 9:36 am 
Junior

הראיתי לך מצב בו לא משנה כמה מנגנוני המדינה בנויים בצורה שנועדה למנוע התדרדרות מוסרית ודמוקרטית/קנאות דתית, אפילו בדרכים כמעט פשיסטיות (צבא ששומר על הסדר), בסופו של דבר מה שיקבע זה רצון העם, ועל זה אין לנו שליטה.

דוגמא להמחשה:
בעוד שנה תכונן חוקה הכי ליברלית שיש.
במקביל החרדים והגרעינים הקשים של הציונות הדתית הקיצונית גדלים וגדלים, כך שתוך 100 שנה הם מהווים 80% מהאוכלוסיה. במצב כזה - כמה יהיה שווה דף הנייר/קלף העור/קובץ המחשב שנקרא חוקה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 11, 2019 9:40 am 
Hall of Famer

זה כן אני כתב:
הראיתי לך מצב בו לא משנה כמה מנגנוני המדינה בנויים בצורה שנועדה למנוע התדרדרות מוסרית ודמוקרטית/קנאות דתית, אפילו בדרכים כמעט פשיסטיות (צבא ששומר על הסדר), בסופו של דבר מה שיקבע זה רצון העם, ועל זה אין לנו שליטה.

דוגמא להמחשה:
בעוד שנה תכונן חוקה הכי ליברלית שיש.
במקביל החרדים והגרעינים הקשים של הציונות הדתית הקיצונית גדלים וגדלים, כך שתוך 100 שנה הם מהווים 80% מהאוכלוסיה. במצב כזה - כמה יהיה שווה דף הנייר/קלף העור/קובץ המחשב שנקרא חוקה?

א. טורקיה היא דוגמה בעייתית בדיוק בגלל ההסתמכות על צבא ולא על מנגנונים אזרחיים מוסכמים, והמצב שם מורכב ורחוק מלהיות אידאלי. מה שכן, גם אחרי שנים לא מעטות של שלטון ארדואני סמכותני/דתי, מתרחשת שם מצד האזרחים תזוזה משמעותית כשהמפלגה של ארדואן הפסידה בחירות מקומיות באיסטנבול ואנקרה.

ב. אם לחוקה לא יהיה כח מול המדינה הדתית שאתה מתאר, אז אכן כל אדם בעל תודעה דמוקרטית/ליברלית סבירה שרואה את עצמו בן לחברה מתקדמת יצטרך לברוח מפה או לחיות כמיעוט סובל. סטייל איראן.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 11, 2019 9:47 am 
Sophomore

Hacohen כתב:
-adi- כתב:
Hacohen כתב:
זה כן אני כתב:
נדב,

אתה מתכוון להתיישבות הבלתי-חוקית בשטח כבוש שעל פי כל מדינות העולם-ולמעשה אפילו על פי הגדרות חוקיות מסוימות בישראל-אינו יכול להיות מוכר כלגיטימי מבחינה חוקית? חכה, אני הולך לחפש עוד תנין שיבכה ביחד איתך, שלא תהיה לבד.

עפ"י איזה חוק? נכבש מידי מי? מצרים? זאת שלא הסכימה לקבל אותה חזרה בהסכמי השלום למרות בקשת בגין? ונניח שכן, זה לא היה הנימוק של בג"צ לאשר אותה. זאת היתממות (במקרה הטוב) להניח שהכל שאלה של היבטים משפטיים צרופים נטולי השפעה של אג'נדות ותפיסות עולם פוליטיות וערכיות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 11, 2019 9:48 am 
Hall of Famer

מסתמן הימין החדש בחוץ .מרצ עולה ל5 מנדטים על פי קולות החיילים.יהדות התורה יורדת מ8 ל7 מ.נכון לשעה 10:00 בבוקר שנספרו 75 אחוז מקולות החיילים.

נערך לאחרונה על ידי RREEDDTT. בתאריך ה' אפריל 11, 2019 9:59 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 11, 2019 9:49 am 
Junior

Hacohen כתב:
א. טורקיה היא דוגמה בעייתית בדיוק בגלל ההסתמכות על צבא ולא על מנגנונים אזרחיים מוסכמים, והמצב שם מורכב ורחוק מלהיות אידאלי. מה שכן, גם אחרי שנים לא מעטות של שלטון ארדואני סמכותני/דתי, מתרחשת שם מצד האזרחים תזוזה משמעותית כשהמפלגה של ארדואן הפסידה בחירות מקומיות באיסטנבול ואנקרה.

ב. אם לחוקה לא יהיה כח מול המדינה הדתית שאתה מתאר, אז אכן כל אדם בעל תודעה דמוקרטית/ליברלית סבירה שרואה את עצמו בן לחברה מתקדמת יצטרך לברוח מפה או לחיות כמיעוט סובל. סטייל איראן.

1. רק הבאתי את טורקיה כדוגמא קיצונית למצב בו גוף שאשכרה כופה את החופש מדת (בניגוד לחבורת משפטפטנים לבנים וזקנים שממציאה קווי ייסוד למשטר דמוקרטי, לתפיסתה) גם לא יעזור בפני הקצנה כללית של החברה.

2. יפה, הגענו להסכמה. בסופו של דבר, תרצה או לא, תצטרך לתת מידה מסוימת של אמון (או תקווה) שהעם לא יגיע למחוזות הללו. הנאצים אגב, גם צמחו מתוך חברה מאוד ליברלית ולא מתוך שבט הזולו. ברלין היתה אחת הערים הפתוחות והמחבקות באירופה. אז היתה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 11, 2019 10:06 am 
Hall of Famer

-adi- כתב:
Hacohen כתב:
-adi- כתב:
Hacohen כתב:
זה כן אני כתב:
נדב,

עפ"י איזה חוק? נכבש מידי מי? מצרים? זאת שלא הסכימה לקבל אותה חזרה בהסכמי השלום למרות בקשת בגין? ונניח שכן, זה לא היה הנימוק של בג"צ לאשר אותה. זאת היתממות (במקרה הטוב) להניח שהכל שאלה של היבטים משפטיים צרופים נטולי השפעה של אג'נדות ותפיסות עולם פוליטיות וערכיות.

אל תכניס אותי להתפלפלויות אדמונד לוי. שאלה פשוטה: כמה מדינות בעולם, לרבות ארה"ב של טראמפ, מכירות בהתנחלויות ישראליות מעבר לקו הירוק כישובים חוקיים? תודה.

זה כן אני כתב:
Hacohen כתב:

1. רק הבאתי את טורקיה כדוגמא קיצונית למצב בו גוף שאשכרה כופה את החופש מדת (בניגוד לחבורת משפטפטנים לבנים וזקנים שממציאה קווי ייסוד למשטר דמוקרטי, לתפיסתה) גם לא יעזור בפני הקצנה כללית של החברה.

2. יפה, הגענו להסכמה. בסופו של דבר, תרצה או לא, תצטרך לתת מידה מסוימת של אמון (או תקווה) שהעם לא יגיע למחוזות הללו. הנאצים אגב, גם צמחו מתוך חברה מאוד ליברלית ולא מתוך שבט הזולו. ברלין היתה אחת הערים הפתוחות והמחבקות באירופה. אז היתה.

ואם ברלין הליברלית וגרמניה המשכילה והמתקדמת הצמיחה נאציזם, יהיה לי אמון בסמוטריץ'? וואלה אין לי.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 11, 2019 10:09 am 
Hall of Famer

RREEDDTT. כתב:
מסתמן הימין החדש בחוץ .מרצ עולה ל5 מנדטים על פי קולות החיילים.יהדות התורה יורדת מ8 ל7 מ.נכון לשעה 10:00 בבוקר שנספרו 75 אחוז מקולות החיילים.

אם זה קורה, גוש הימין-חרדים כולל ליברמן על 63 מנדטים. אז על כחלון כפי שכבר טענתי לא אחת אי אפשר לסמוך, אבל אולי-אולי ליברמן יגרום לביבי להזיע.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 11, 2019 10:18 am 
Junior

Hacohen כתב:
ואם ברלין הליברלית וגרמניה המשכילה והמתקדמת הצמיחה נאציזם, יהיה לי אמון בסמוטריץ'? וואלה אין לי.

נשמע לי כמו "אם בארזים נפלה שלהבת - מה יעשו אזובי הקיר?" קלאסי, לא חושב?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 11, 2019 10:27 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אם כבר אמירה בנוסח "ברלין הליברלית והפתוחה הצמיחה נאציזם אז מה הבעייה עם התאוקרט הלא ליברלי" נשמע לי כמו "מה הבעייה עם לעשן, גם לא מעשנים מתים מסרטן ריאות" או "מה הבעייה עם נהיגה פרועה, גם נהגים זהירים מתים בתאונות דרכים" ועוד כאלה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ה' אפריל 11, 2019 10:27 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 11, 2019 10:27 am 
Junior

Hacohen כתב:
RREEDDTT. כתב:

אם זה קורה, גוש הימין-חרדים כולל ליברמן על 63 מנדטים. אז על כחלון כפי שכבר טענתי לא אחת אי אפשר לסמוך, אבל אולי-אולי ליברמן יגרום לביבי להזיע.

גם אם זה יקרה, איך 63? היה 65 וירד אחד....
אם זה אכן יקרה זה יהיה גוש של 64 מנדטים (ועדיין לכל מפלגה יש את הכוח להפיל את הקואליציה)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 11, 2019 10:28 am 
Junior

נביא בעירו כתב:
אז הדבר היחיד המעניין שבעצם עוד נשאר זה בל״ד או בנט, פחות או יותר. בתור עוכר ישראל שמעדיף בהרבה את החברים של עזמי בשארה, עשיתי איזשהו חישוב שמבוסס על הבחירות הקודמות ועל אחוז הקולות שבנט קיבל מהמעטפות הכפולות והמסקנה שלי היא שזה עשוי להיות מוכרע על אלף-אלפיים בוחרים לכאן או לכאן ואולי אפילו פחות מכך (סביר להניח שלטובת הרעים, כי הפועל תמיד תפסיד בסוף). מודה שאני במתח הרבה יותר גדול מאשר לפני הקרב הגורלי בין גנץ לביבי...

יאללה הפועל! 30 שניות לסוף, אחד הפרש לטובתנו, כדור אצלנו - מה כבר יכול להשתבש? נתנחם בזה שבל"ד בפנים, ככה או ככה...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 11, 2019 10:42 am 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
אם כבר אמירה בנוסח "ברלין הליברלית והפתוחה הצמיחה נאציזם אז מה הבעייה עם התאוקרט הלא ליברלי" נשמע לי כמו "מה הבעייה עם לעשן, גם לא מעשנים מתים מסרטן ריאות" או "מה הבעייה עם נהיגה פרועה, גם נהגים זהירים מתים בתאונות דרכים" ועוד כאלה.

אתה סוטה מהקונטקסט.

אתם אמרתם שאם תהיינה הגבלות על סמכות ביהמ"ש העליון לפסול חוקים אז אנחנו במדרון החלקלק לתאוקרטיה פשיסטית או משהו בסגנון (למרות שבמרבית שנות המדינה לבג"ץ לא היו סמכויות לפסול חקיקה).
אני אמרתי שאם נגיע (ולדעתי אנחנו רחוקים משם, כי העם פה יחסית מתון) לתרחיש האפוקליפטי הנ"ל זה לא יקרה בגלל הגבלת בג"ץ אלא יקרה גם בהינתן חוקה סופר ליברלית ובג"ץ שלוקח עשרה צעדים קדימה באקטיביזם שלו. פשוט אין קשר בין שני הדברים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 11, 2019 10:45 am 
Hall of Famer

שמע, אם העם רוצה תאוקרטיה ולדמוקרטיה אין כלים להגן על עצמה - ברור שזה יקרה כך או כך. אם העם רוצה תאוקרטיה תהייה תאוקרטיה, רק שאחרי זה, כמו בנאציזם, אין חרטות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 11, 2019 10:54 am 
Hall of Famer

sheky כתב:
Hacohen כתב:
RREEDDTT. כתב:

גם אם זה יקרה, איך 63? היה 65 וירד אחד....
אם זה אכן יקרה זה יהיה גוש של 64 מנדטים (ועדיין לכל מפלגה יש את הכוח להפיל את הקואליציה)

אתה צודק כמובן

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 11, 2019 10:59 am 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
שמע, אם העם רוצה תאוקרטיה ולדמוקרטיה אין כלים להגן על עצמה - ברור שזה יקרה כך או כך. אם העם רוצה תאוקרטיה תהייה תאוקרטיה, רק שאחרי זה, כמו בנאציזם, אין חרטות.

נכון. אני רק טוען שאנחנו לא נגיע לשם כי לתפיסתי העם פה יחסית מתון. זה אומר שביבי יישב בכלא ככל שיימצא אשם, העם לא יהפוך את המדינה בתגובה וכו'. ולא בגלל כלים כאלה ואחרים של הדמוקרטיה להגן על עצמה, אלא כי העם ממש לא שם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 11, 2019 11:02 am 
Hall of Famer

עוד לא. מסגרת הזמן שנתתי לזה היא דור אחד עד שניים. אבל הוא הרבה יותר בשל לזה מכל תקופה אחרת שאני זוכר, וזה תהליך שהתחיל לאט אבל קורה כבר כמה שנים, וכמו שזה נראה הוא חד כווני ובלתי הפיך. ככל שהוא יתקדם הוא גם יואץ לדעתי.
זה באופן כללי. ספציפית לגבי ביבי, כשמדובר בעורו האישי זה ממש לא משנה איפה נמצא העם. בקואליציה שלו יודעים חשבון, וממילא פסקת התגברות זה משהו שכמעט כולם שם רוצים בין כה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 1933 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 78  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Majestic-12 [Bot] ואורח אחד

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: