נורטון כתב:
יופי, מאמרים מעיתון, הרי באותה מידה אני יכול להביא את הקפיטליסטים של NRG (נו, צמד הבלוגרים, לא זוכר איך קוראים להם) שיגידו דברים הפוכים, ובכל זאת. נלך אחד אחד.
אין לי זמן או כוח לקרוא, אבל כיף תמיד להסתכל על גרפים
מדיניות המס של נתניהו ותוצאותיה - הגרף הראשון הוא דבילי, השאלה היא כפי שכתבתי כאן בעבר, לא צמיחה מול נטל המס של העשירים אלא צמיחה יחסית (למדינות אחרות באותה תקופה), מול נטל המס הזה. מכיוון שהגרף הזה מטומטם, אני לא רואה לעצמי צורך להסתכל על שאר המאמר.
אם כי האמת היא שגם הגרף השני מעצבן, (הכנסות מול הוצאות). לא היה מזיק למשל, לקרוא על אחוז ההכנסות מול ההוצאות, ומאיפה המקור של שאר הכסף. זה היה קצת יותר מעמיק וקצת יותר מעניין.
הכתבה השניה, גם היא לוקה בחסר ולא מעניינת במיוחד. קודם כל בגלל שהיא מאמר, ועל כל מאמר כזה, אני יכול להביא מאמרים של הקפיטליסטים כאמור. אבל גם בגלל שהשאלה היא למה, למה הגרעון עלה ל 4 אחוז, ומהו מצבנו ביחס למדינות אחרות (אני למשל יכול להגיד לך שביחס לכל מיני יוון, ספרד, איטליה, פורטוגל ואירלנד, מצבנו סבבה), ובעיקר - מהו גרעון שאפשר לעמוד בו. מומחים ככל שידוע לי חלוקים על השאלה הזאת, ומניחים אותו בדרך כלל בין 2.5 אחוז לבין 5 אחוזים. אני לא יודע בדיוק מהם התנאים בישראל, אבל המאמר פשטני הרבה יותר מדי בשביל להתייחס אליו. מה שכן, באופן הכי פשוט שיש, מכיוון שאלו שנות משבר, סביר להניח שהייצוא הישראלי ירד, בגלל ירידת ביקוש בעולם שבו יש משבר, ושעל כן נדרש חוב להשלים את החסר. מצב שכמובן לא היה לאולמרט, עם כל הכבוד לו.
הכתבה השלישית סתם לא קשורה, מה הקשר לביבי? לפחות המאמרים הקודמים דיברו על לפני 2008 ואחרי 2008, זה סתם לא כותב כלום.
הכתבה הרביעית אמנם רק מרחיבה את המאמר השלישי, אבל דווקא כן מדברת קצת על הממשלה הנוכחית. בכל מקרה, אין לי מושג מה שש ההמלצות עליהן דיברה ה OECD ועל כן, אין לי איך להגיב. ובכל מקרה, ברור לי שגם ביבי והליכוד רחוקים משלמות, ומעולם לא טענתי שכן. הם רק טובים בהרבה מכל האחרים.
הכתבה השלישית.
1. תביא את מי שאתה רוצה כנגד, בבקשה.
2. אתה די מביא על עצמך התייחסות מזלזלת כשאתה כותב "אין לי זמן או כוח לקרוא" ו"מכיוון שהגרף הזה מטומטם, אני לא רואה לעצמי צורך להסתכל על שאר המאמר". אם היית טורח לקרוא, היית מבין את הרציונל מאחורי הטיעונים והגרף המדובר. אבל החלטת שזה מטומטם, אז גם אני יכול להחליט שמטומטם יהיה להגיב לחוסר הרצינות שלך.
3. כאמור, לך תביא את מי שאתה רוצה כנגד, אני מחכה ואפילו מבטיח לקרוא, בניגוד אליך. בנוסף, אני לא רוצה להגיד שאתה משקר כשאתה כותב שאין התייחסות למדדים יחסיים, אז אעשה לך הנחה ואומר שפשוט לא קראת נכון (אם קראת בכלל). דוגמאות קטנות מתוך המאמר: "העודף התקציבי של 2008 נהפך לגירעון קטן של 2.2%. גירעון בהחלט משביע רצון בהשוואה לבורות האדירים שנפערו בתקציבים של מדינות אחרות בעולם", ו-"נכון לסוף ספטמבר 2012, ישראל מתנהלת בקצב של גירעון תקציבי של יותר מ-4%. מדובר בגירעון שהוא יותר מכפול מהיעד שהציבה לעצמה הממשלה ל-2012 (2%), והגירעון הכבד ביותר זה עשור לפחות עבור שנה שאינה שנת משבר (רק בשנות המשבר הקשות של 2009 ו-2003 היה הגירעון יותר מ-4%)".