shayn00 כתב:
נורטון כתב:
טוב, לי יש שאלה היפותטית שמעניינת אותי.
למה שאמזון (שאגב מוציאה מטבע וירטואלי משלה עוד מעט, אבל יהיה לו ערך נקוב כך שזה לא רלוונטי) או קמעונאי אונליין גדול אחר (איביי וכו') לא יעשה את הטריק הבא:
א. יקנה מיליון ביטקוין (או פחות או יותר, לא משנה באמת. העיקר המון). עכשיו ברור שהמחיר יעלה לקראת הביטקוין המיליון והרבה לפני זה, אבל אם הם יעשו את זה באיטיות, נניח תוך חודשיים, אז אולי זה לא יעלה בכזאת דרמטיות.
ב. מיד לאחר שהם סיימו לקנות את כמות הביטקוינים שהם רצו - הם מודיעים שהם מכבדים ביטקוינים כמטבע.
התוצאה ההגיונית היא שברגע ההכרזה הביטקוין יעלה פי כמה וכמה, ואמזון (או איביי) יוכלו לממש אם ירצו, או להשאיר אצלם אם הם חושבים שהעלייה הזאת מייצבת את המחיר לתמיד. כך או כך, הם עשו המון כסף.
לא? האמת היא שיש לי כמה חברים באמזון, אם כי לא ברמות החלטה כאלה. בכל מקרה, לי זה נשמע מאד הגיוני. ובסופו של דבר, הדבר היחיד שיכול בלונג ראן לגרום למטבע הזה להיות שווה משהו ולא להיות שום כלום, זה מישהו שיסמוך עליו - מדינה קטנה או יותר, או כן... קמעונאי רשת עצום.
לחברות בסדר גודל של אמזון ואיביי זה לא כדאי:
1. זה לא מיקוד הפעילות העסקית שלהם - כבעל מניות לא בא לי שהם יהמרו במטבעות/סוחרות וירטואליות
2. זה כסף קטן יחסית(נגיד יקנו מיליון וירוויחו 50 דולר ליחידה=50 מיליון רווח ללא מס לא המון)
3. ברגע שהם יגוונו את המאזן שלהם במטבע שונה הם או יצטרכו לדווח (החלטת דירקטוריון) או לעבור על החוק.
באופן תיאורטי אתה יכול להגיד שחברה כלשהי עם מקורות נזילים צריכה ברבעון נתון לקנות הרבה אופציות C על מנייה מסויימת (של חברה קטנה/בינונית) ואז להתחיל להגביר ביקושים למוצר החברה.
החברה תעבור את תחזיות האנליסטים, המניה תקפוץ וכמובן גם האופציות. מסיבות 1-3 זה לא קורה (או שאנחנו לא יודעים שזה קורה..)
אותי היה מעניין מה בבנק השקעות כמו GS חושבים על הנושא והאם הם קונים קצת
1. יכול להיות שיהיה קשה להעביר את זה בדירקטוריון מהסיבה שציינת, אבל ההחלטה העסקית נראית על פניה נכונה מהסיבה שאתאר עוד שניה בסעיף 2. מקסימום שיקנו פחות (נניח רק 100,000, שזה לא הימור גדול בכל קנה מידה), ואז יכירו (אם כי הם יפסידו חלק גדול מהאפסייד).
2. דווקא כדאי מאד. אם היום שאף אחד חוץ מכמה עסקים קטנים וכמה סוחרי סמים מכירים בביטקוין, הוא שווה למעלה ממאה דולר למטבע, מה יקרה כשענקית כמו אמזון או איביי תכיר בו? מבחינתי, אלף הוא הרבה פחות מגבול עליון, אבל גם בהנחה סופר שמרנית של אלף, מדובר ברווחה של 500% או קרוב למיליארד דולר. שזה הרבה כסף גם בשביל אמזון ואיביי.
3. החלטת דירקטוריון זה לדווח? אלו חברות ציבוריות והן חייבות בדיווח, אני רק לא מבין מה הבעיה עם הדיווח זה, שידווחו. מה, היום עסקים קטנים שמכבדים ביטקוין לא מדווחים? בר קיימא לא מדווח?
4. נכון, חברות יכולות לקנות קולים של חברות אחרות ולהגביר ביקושים, אין לי מושג מה החוק בדיוק ומה נחשב להרצת מניות ומה לא. אבל אני לא רואה בזה בעיה חוקית. למעשה קרנות גידור עושות את זה כבר היום (עם COMMODITIES). זה בסך הכל אותו טריק שעושה חברת גידור כשהיא קונה אורז, עם הבדל אחד - כאן זה הרבה פחות מסריח, מכיוון שהכיבוד של הביטקוין על ידי אמזון, הופך את המטבע לכדאי יותר עבור כולם. ערך אמיתי נוצר כאן. (טוב, לא בדיוק עבור כולם, היצע הכסף יעלה במעט בגלל כיבוד הביטקוינים ולכן יכול להיות שגם המחירים יעלו, ועדיין בשוק תחרותי קשה לי להאמין שההשפעה של זה תהיה גדולה כל כך).
5. בדיוק בגלל סעיף 4, הסיפא שלך בעייתית. אין לי ספק שפה ושם בתי השקעות כן קונים קצת (אולי לא גולדמן ומריל לינץ', אבל אולי בתי השקעות קטנים יותר), אבל כאן, שוב, הם לא יכולים ליצור ערך אמיתי אלא בועתי. היחידה שיכולה ליצור ערך אמיתי למטבע היא חברה שאשכרה קונים ממנה דברים, כלומר אמזון ואיביי.