סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' פברואר 16, 2025 11:56 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 511 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 21  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' אפריל 11, 2013 6:49 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
אפשר הסבר להדיוטים על השורה הראשונה? ("מישהו עושה המון כסף ברגעים אלו")

Jacob made me do it

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 11, 2013 7:01 pm 
Freshman

כשיש תנודות גדולות של מחיר (קפץ ל260, ירד ל150, קפץ שוב ל220, ירד ל120, חזר ל140, ירד עד 50 ועכשיו עומד על 78 לפי BTC-E - כל זה רק ב-12 השעות האחרונות) מישהו מרוויח המון כסף. זה בלתי נמנע.

הנה דף שמט גוקס פרסמו עכשיו https://mtgox.com/press_release_20130411.html

המסחר ייפתח שם ב11 בבוקר שעון יפן (עכשיו 1 בבוקר שם)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 11, 2013 8:13 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (1)
נו, כנראה שאני יכול לאמר "I TOLD YOU SO". בועה קלאסית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 11, 2013 8:31 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
עם כל הכבוד לבורסות האחרות, מי שקובע את כוון המסחר זה גוקס. גוקס אומרים שהם יפתחו מחדש את המסחר ב-5 בבוקר שעון ישראל, ואז נראה מה יהיה. ההגיון אומר המשך מכירות גם בגוקס, אבל נראה.
כרגע כולם פחות או יותר נעצרו על אזור ה-85-90, ונראה שכולם מחכים שגוקס ייפתח.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 11, 2013 9:02 pm 
Freshman

Amos Gueta כתב:
נו, כנראה שאני יכול לאמר "I TOLD YOU SO". בועה קלאסית.

יכול להיות שזו בועה, אבל סמוך עליי שרוב האנשים שנכנסו בינואר לביטקוין הספיקו להרוויח לא מעט כסף.

ואני אגב ממש לא ממהר להיפטר מכל הביטקוינים שלי. אחרי נפילה (שהיא לא עקב בעיה בביטקוין, אלא פסיכולוגיית השקעות), המחיר יחזור לערך האמיתי שלו (שהוא לא 260 דולר בנקודה זו, אבל גם לא 3 דולר), וזה ימשיך לעלות בהדרגה לדעתי.

עוד שנה תגיד לי I told you so. ואני אגיד לך שגם אם ביטקוין שווה חצי דולר, אני הרווחתי כמה אלפים עליו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 11, 2013 9:10 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (1)
אה, לא התכוונתי לזה ככה. אם תקרא מה שכתבתי קודם תראה שהתנגדתי לאלו שקראו לזה פירמידה ושחשבתי שהקריסה שתבוא לא יכולה להיות מוחלטת בגלל שהעקרונות מאחורי העניין הם מוצקים. אבל מה שקרה לביטקוין בזמן האחרון זה בועה תקשורתית. בדיוק כמו בועת ההייטק, נניח - העובדה שהיתה שם בועה לא אומר שהשקעה בהייטק זה רע, זה פשוט אומר שאנשים שמו שם כסף טיפש מהסיבות הלא נכונות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 11, 2013 9:11 pm 
Freshman

אה, אז אני מסכים איתך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 11, 2013 9:13 pm 
Freshman

אמירה של "המחיר יחזור לערך האמיתי שלו" והשקעה בביטקוין נשמעת לי בעייתית

כל הסיפור פה זה האם וכמה יש ערך לא ?
אגב בהנחה שרוב הסוחרים במטבע הנ"ל ספקולנטים אז אני יניח שרוב האנשים שנכנסו אליו פשוט הפסידו. יש מעט אנשים שהרויחו הרבה: מעט מהמרים + מעט מזליסטים + נותני השירות בתחום (אסור להגיד בנקים של ביטקוין שלוקחים מרווחים גדולים יותר ?)

מודה שאני דווקא חשבתי שהבועה התקשורתית דווקא תוביל להמשך עליות (יותר אנשים שפותחים חשבונות, יותר שינסו לקנות ולראות "מה זה" מול היצע דיי קשיח)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 11, 2013 9:15 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
עמוס, ההייטק הוא לא בועה, אלא הדוט קום. ובזמנו סביר מאוד להניח שעל כל 99 השקעות גרועות בחברת דוט קום היתה השקעה מוצלחת אחת (ואני יכול להגיד את זה כמי שעשה מהבועה ההיא כסף לא רע בכלל).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 11, 2013 9:19 pm 
Hall of Famer

ציטוט:
האתר מחזיק במשוער בין 70% ל-90% מהיקף הסחר במטבע. היקף הפעילות הגיע אמש (ד') לסחר של 252 אלף מטבעות ביום - שמוערכים כעת ב-30 מיליון דולר אמריקאי. הנהלת הבורסה הודיעה כי פתיחת כמות גדולה של חשבונות בימים האחרונים הובילה לפאניקה בקרב הסוחרים בו, מה שהוביל למכירה מסיבית ולירידה החדה בערכו, עד לעצירת הפעילות ביום לפני סגירת המסחר; היקף הסחר שילש את עצמו - ואף הופיעו דיווחים כי המערכת נמצאת תחת מתקפת האקרים.

זה רק אני או שאין פה שום היגיון? לכאורה זה היה אמור להיות הפוך לגמרי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 11, 2013 9:43 pm 
Hall of Famer

כי הציטוט לא נכון. מה שהבנתי מההודעה שלהם זה שכמות כזו גדולה של חשבונות חדשים גרמה לשיתוק האתר, וזה מה שהוביל למכירות המסיביות כמו בכל פעם שגוקס משתתק. זה לפחות מה שהם אומרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 11, 2013 9:53 pm 
Hall of Famer

טוב, לי יש שאלה היפותטית שמעניינת אותי.
למה שאמזון (שאגב מוציאה מטבע וירטואלי משלה עוד מעט, אבל יהיה לו ערך נקוב כך שזה לא רלוונטי) או קמעונאי אונליין גדול אחר (איביי וכו') לא יעשה את הטריק הבא:
א. יקנה מיליון ביטקוין (או פחות או יותר, לא משנה באמת. העיקר המון). עכשיו ברור שהמחיר יעלה לקראת הביטקוין המיליון והרבה לפני זה, אבל אם הם יעשו את זה באיטיות, נניח תוך חודשיים, אז אולי זה לא יעלה בכזאת דרמטיות.
ב. מיד לאחר שהם סיימו לקנות את כמות הביטקוינים שהם רצו - הם מודיעים שהם מכבדים ביטקוינים כמטבע.

התוצאה ההגיונית היא שברגע ההכרזה הביטקוין יעלה פי כמה וכמה, ואמזון (או איביי) יוכלו לממש אם ירצו, או להשאיר אצלם אם הם חושבים שהעלייה הזאת מייצבת את המחיר לתמיד. כך או כך, הם עשו המון כסף.

לא? האמת היא שיש לי כמה חברים באמזון, אם כי לא ברמות החלטה כאלה. בכל מקרה, לי זה נשמע מאד הגיוני. ובסופו של דבר, הדבר היחיד שיכול בלונג ראן לגרום למטבע הזה להיות שווה משהו ולא להיות שום כלום, זה מישהו שיסמוך עליו - מדינה קטנה או יותר, או כן... קמעונאי רשת עצום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 11, 2013 10:15 pm 
Hall of Famer

אני מסכים שבסופו של דבר הוא לא יוכל להצליח לטווח הארוך אם ממש לא יהיה לו שום שימוש.

דרך אגב, אולי אני מפקשש משהו בתהליך היצירה, אבל למטבע יש עוד בעייה שנעוצה דווקא בזה שכמותו מוגבלת.
אמנם התהליך אמור להסתיים עם 21 מיליון מטבעות רק עוד יותר מ-100 שנה, אבל הרוב המכריע של ה-10-11 מיליון מטבעות שנשארו ייכרו כבר ב-10-15 שנים הקרובות כנראה.
הכורים מתפרנסים משני דברים. מטבעות חדשים, ונשיאת המידע על עסקאות אל ה-blockchain (על זה הם מקבלים עמלה).
כרגע העמלה מאד נמוכה (וברוב המקרים אפילו אופציונלית), אבל כשהכרייה כבר לא תיצור כמעט מטבעות חדשים - הפרנסה של הכורים תהייה על עמלות העסקאות. כדי שישתלם להם להמשיך לכרות ולתפעל את ה-blockchain שבלעדיו כל הרשת תשתתק, העמלות יצטרכו לגדול משמעותית ולהפוך לחובה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 11, 2013 10:26 pm 
Freshman

0.005 BTC צריך להיות שווה מספיק, או שהעמלה תצטרך לעלות. זה תלוי בערך הביטקוין בזמן המדובר... בכל אופן, עד אז המטבע יכול לעבור אלף תהפוכות ולמצוא פתרונות יצירתיים לבעיה.

נורטון, זה רעיון די גאוני לטעמי. מניח שתהיה בעיה לאמאזון מול רשות המיסים בקבלת ביטקוין, אבל בטח יש להם כמה פוליטיקאים בכיס בדיוק לצרה הזו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 11, 2013 10:30 pm 
Hall of Famer

בדיוק, יש למטבע שבע ספרות אחרי הנקודה. מקווה שזה יספיק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 12, 2013 9:07 am 
Hall of Famer

לופט געשעפט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 12, 2013 10:02 am 
Freshman

נורטון כתב:
למה שאמזון (שאגב מוציאה מטבע וירטואלי משלה עוד מעט, אבל יהיה לו ערך נקוב כך שזה לא רלוונטי) או קמעונאי אונליין גדול אחר (איביי וכו') לא יעשה את הטריק הבא:
א. יקנה מיליון ביטקוין (או פחות או יותר, לא משנה באמת. העיקר המון). עכשיו ברור שהמחיר יעלה לקראת הביטקוין המיליון והרבה לפני זה, אבל אם הם יעשו את זה באיטיות, נניח תוך חודשיים, אז אולי זה לא יעלה בכזאת דרמטיות.
ב. מיד לאחר שהם סיימו לקנות את כמות הביטקוינים שהם רצו - הם מודיעים שהם מכבדים ביטקוינים כמטבע.

התוצאה ההגיונית היא שברגע ההכרזה הביטקוין יעלה פי כמה וכמה, ואמזון (או איביי) יוכלו לממש אם ירצו, או להשאיר אצלם אם הם חושבים שהעלייה הזאת מייצבת את המחיר לתמיד. כך או כך, הם עשו המון כסף.

לא? האמת היא שיש לי כמה חברים באמזון, אם כי לא ברמות החלטה כאלה. בכל מקרה, לי זה נשמע מאד הגיוני. ובסופו של דבר, הדבר היחיד שיכול בלונג ראן לגרום למטבע הזה להיות שווה משהו ולא להיות שום כלום, זה מישהו שיסמוך עליו - מדינה קטנה או יותר, או כן... קמעונאי רשת עצום.

לחברות בסדר גודל של אמזון ואיביי זה לא כדאי:

1. זה לא מיקוד הפעילות העסקית שלהם - כבעל מניות לא בא לי שהם יהמרו במטבעות/סוחרות וירטואליות
2. זה כסף קטן יחסית(נגיד יקנו מיליון וירוויחו 50 דולר ליחידה=50 מיליון רווח ללא מס לא המון)
3. ברגע שהם יגוונו את המאזן שלהם במטבע שונה הם או יצטרכו לדווח (החלטת דירקטוריון) או לעבור על החוק.

באופן תיאורטי אתה יכול להגיד שחברה כלשהי עם מקורות נזילים צריכה ברבעון נתון לקנות הרבה אופציות C על מנייה מסויימת (של חברה קטנה/בינונית) ואז להתחיל להגביר ביקושים למוצר החברה.
החברה תעבור את תחזיות האנליסטים, המניה תקפוץ וכמובן גם האופציות. מסיבות 1-3 זה לא קורה (או שאנחנו לא יודעים שזה קורה..)

אותי היה מעניין מה בבנק השקעות כמו GS חושבים על הנושא והאם הם קונים קצת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 12, 2013 10:17 am 
מנהל פורום

יכול להיות שהשאלה הזו רלוונטית עבור חנות ספרים בקטאר או באלבניה. אם אמזון יעשו את זה אני אופתע מאוד אם הם יצאו מזה בשלום, לא מבחינת חוקי ההגינות העסקית האמריקאית ולא מבחינת תביעות אזרחיות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 12, 2013 10:48 am 
Hall of Famer

shayn00 כתב:
נורטון כתב:

לחברות בסדר גודל של אמזון ואיביי זה לא כדאי:

1. זה לא מיקוד הפעילות העסקית שלהם - כבעל מניות לא בא לי שהם יהמרו במטבעות/סוחרות וירטואליות
2. זה כסף קטן יחסית(נגיד יקנו מיליון וירוויחו 50 דולר ליחידה=50 מיליון רווח ללא מס לא המון)
3. ברגע שהם יגוונו את המאזן שלהם במטבע שונה הם או יצטרכו לדווח (החלטת דירקטוריון) או לעבור על החוק.

באופן תיאורטי אתה יכול להגיד שחברה כלשהי עם מקורות נזילים צריכה ברבעון נתון לקנות הרבה אופציות C על מנייה מסויימת (של חברה קטנה/בינונית) ואז להתחיל להגביר ביקושים למוצר החברה.
החברה תעבור את תחזיות האנליסטים, המניה תקפוץ וכמובן גם האופציות. מסיבות 1-3 זה לא קורה (או שאנחנו לא יודעים שזה קורה..)

אותי היה מעניין מה בבנק השקעות כמו GS חושבים על הנושא והאם הם קונים קצת

1. יכול להיות שיהיה קשה להעביר את זה בדירקטוריון מהסיבה שציינת, אבל ההחלטה העסקית נראית על פניה נכונה מהסיבה שאתאר עוד שניה בסעיף 2. מקסימום שיקנו פחות (נניח רק 100,000, שזה לא הימור גדול בכל קנה מידה), ואז יכירו (אם כי הם יפסידו חלק גדול מהאפסייד).
2. דווקא כדאי מאד. אם היום שאף אחד חוץ מכמה עסקים קטנים וכמה סוחרי סמים מכירים בביטקוין, הוא שווה למעלה ממאה דולר למטבע, מה יקרה כשענקית כמו אמזון או איביי תכיר בו? מבחינתי, אלף הוא הרבה פחות מגבול עליון, אבל גם בהנחה סופר שמרנית של אלף, מדובר ברווחה של 500% או קרוב למיליארד דולר. שזה הרבה כסף גם בשביל אמזון ואיביי.
3. החלטת דירקטוריון זה לדווח? אלו חברות ציבוריות והן חייבות בדיווח, אני רק לא מבין מה הבעיה עם הדיווח זה, שידווחו. מה, היום עסקים קטנים שמכבדים ביטקוין לא מדווחים? בר קיימא לא מדווח?
4. נכון, חברות יכולות לקנות קולים של חברות אחרות ולהגביר ביקושים, אין לי מושג מה החוק בדיוק ומה נחשב להרצת מניות ומה לא. אבל אני לא רואה בזה בעיה חוקית. למעשה קרנות גידור עושות את זה כבר היום (עם COMMODITIES). זה בסך הכל אותו טריק שעושה חברת גידור כשהיא קונה אורז, עם הבדל אחד - כאן זה הרבה פחות מסריח, מכיוון שהכיבוד של הביטקוין על ידי אמזון, הופך את המטבע לכדאי יותר עבור כולם. ערך אמיתי נוצר כאן. (טוב, לא בדיוק עבור כולם, היצע הכסף יעלה במעט בגלל כיבוד הביטקוינים ולכן יכול להיות שגם המחירים יעלו, ועדיין בשוק תחרותי קשה לי להאמין שההשפעה של זה תהיה גדולה כל כך).
5. בדיוק בגלל סעיף 4, הסיפא שלך בעייתית. אין לי ספק שפה ושם בתי השקעות כן קונים קצת (אולי לא גולדמן ומריל לינץ', אבל אולי בתי השקעות קטנים יותר), אבל כאן, שוב, הם לא יכולים ליצור ערך אמיתי אלא בועתי. היחידה שיכולה ליצור ערך אמיתי למטבע היא חברה שאשכרה קונים ממנה דברים, כלומר אמזון ואיביי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 12, 2013 11:30 am 
Freshman

2. דווקא כדאי מאוד = הפכת אותם ממהמרים קטנים לגדולים (כי כדי להגיע ל 1000$ אז הם צריכים יותר זמן יותר סיכון וכו'). לא בדקתי מה סטיית התקן של המטבע אבל ברור שהיא גבוהה מאוד מאוד. תזכור עוד משהו שגם אתה התייחסת אליוץ יש היום הייפ תקשורתי על המטבע, יותר חשבונות, יותר סוחרים הצע כמעט קשיח - והשער צולל אני לא יכול להסביר את זה אתה באמת רוצה שאיביי יעשו זאת ?
3. ברגע שידווח שהם קונות ביטקווין ועוד חודש מכירות במטבע אז אבדה הפואנטה. לחלופין רק הודעה על קניית ביטקווין ובמקרה אחרי חודש הם יחליטו לכבד ? בעיה משפטית
4. "אין לי מושג מה החוק בדיוק ומה נחשב להרצת מניות ומה לא. אבל אני לא רואה בזה בעיה חוקית" זה משפט קצת בעייתי.
אני לגמרי מקבל את ההשוואה של מסחר בביטקווין לעומת מסחר בסחורות (ולא במטבעות) רק שכאן הטריק הוא מסריח הרבה יותר לטעמי. חוסר שקיפות במקרה הטוב לא חוקי במקרה הרע. ועוד לא דיברנו על מוניטין ודעת קהל.
5. לא יודע לגביי בתי השקעות קטנים אבל מצטרף להנחתך וגם מסכים. כולל יצירת ערך 'אמיתי' ע"י איביי ואמזון, אולי יותר נכון להם לעשות זאת בלי המסחר הספקולטיבי (בהנחה שהן לא ייתקלו בבעיות רגולציה )

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 12, 2013 12:10 pm 
Hall of Famer

אתמול יצאה הודעה מאד מעניינת של התאומים וינקלווס. מי שראה את "הרשת החברתית" זוכר אותם כאלה שלקחו את מרק צוקרברג למשפט על קורות ייסוד פייסבוק והוציאו ממנו בפשרה כמה עשרות מיליוני דולר. הם "יצאו מהארון" והודיעו שהם בין מחזיקי הביטקוין הגדולים בעולם, כ-100000 מטבעות (משהו כמו אחוז אחד מהקיימים עד היום).

בינתיים, גם אחרי הנפילה הגדולה מאתמול, הביטקוין לא ירד מתחת ל-50 גם כשגוקס היו סגורים. כלומר, מעל מה שהיה כשהתחילה העלייה הגדולה לפני כשבועיים. כרגע גוקס עובד טוב, והביטקוין נמצא בין 80 ל-90 ומשייט שם בשקט. התחושה שלי - אם הוא לא ייפול בימים הקרובים הוא יתחיל לטפס לאט, כשאנשים יתגברו על הפחד ויראו שהוא לא נופל יותר. אם נכונה הטענה של גוקס על כמות גדולה של חשבונות חדשים, החבר'ה האלה ירצו לקנות כשירגישו טיפה יותר בטוחים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 12, 2013 1:04 pm 
Hall of Famer

האחים וינקלווס (או לפחות אחד מהם, אם זכור לי נכון) כבר יצאו מהארון בצורה קלאסית יותר לפני כמה שנים.

שייN, שוב לגבי נקודה 2, אני חושב שבמידה רבה אמזון יהפכו להיות קובעי מחיר (לא באופן מוחלט, אבל עדיין, הפעולות שלהן, ישפיעו ישירות על שער המטבע). אני מסכים שככל שהם משקיעים פחות, יש להם פחות כוח וההימור גדול יותר (ומצד שני, כשהם משקיעים הרבה, הם מוציאים יותר כסף וגם מהמרים לכאורה יותר. לא יודע מה להגיד לך).
3. דווקא החלק השני שלך, הוא זה שאמזון יצטרכו לעשות בשביל הטריק הזה. חוקיות? כאמור, לא יודע.
4. כשדיברתי על קניית סחורות של קרנות גידור, אני מתכוון לכך שהם קונים סחורות בשביל ליצור ביקושים, ולמכור ביתר. לי זה נשמע מסריח במיוחד, כי אין פה כלום פרט למשחק על בני אדם שבשבילם אורז או חיטה הם המזון הבסיסי. אבל מה אני יודע. מצד שני, להתווכח על מה מסריח יותר זו בעיה. אני מסכים שיש סירחון פה ושם (רק שבמקרה של אמזון... מי בדיוק מפסיד מהסרחון זה?)

כך או כך - אני מבין את הבעיות שאתה מעלה. אז הנה שתי הצעות אלטרנטיביות.
א. אותו טריק אבל על ידי חברת ביטוח ציבורית, נניח AIG. בניגוד לאמזון, חברת ביטוח אמורה להשקיע את ההכנסות שלה באופן שוטף וביטקוין היא בסך הכל עוד שיטה לעשות את זה, ובניגוד לבתי השקעות קלאסיים, יש לה לקוחות אמיתיים, כלומר היא יכולה לייצר ערך אמיתי לכסף. יצוין שבתור אדם עם ניסיון בתחום, אני מסכים שהשקעות של חברות ביטוח אמורות וצריכות להיות סולידיות מאד בשביל ה SOLVENCY RATIO, אבל לחברה עם הפרש SOLVENCY נוכחי מספיק גדול, ועם מחזור מספיק גדול, זה עשוי להשתלם, אם נניח 10% מהשקעותיה יהיו בביטקוין והיא תוכל לשמור על ה SOLVENCY.
ב. אותו טריק אבל על ידי קמעונאי פרטי גדול (ומבדיקה קצרה שעשיתי, יש לא מעט קמעונאיות עם הכנסות של 10-25 מיליארד בשנה) למשל טויז אר אס. הם כבר לא באמת יצטרכו לדווח לאף אחד שהם קונים את הביטקוינים, וגם הם יכולים ליצור ערך אמיתי לביטקוין, אם כי לא באותו סדר גודל של אמזון או איבי מן הסתם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 12, 2013 1:49 pm 
Freshman

טוב כשיו נשאר לנו רק דרך להגיע להנהלה של חברות אלו להציע להם לקוות שהם יקבלו זאת ולהשקיע קודם בביטקווין...

א. נכון שהיא אמורה להשקיע את ההכנסות אבל אחרי 2008 ועוד בביטקווין ?
10% זה המון גם 1%. מצד שני פחות מזה לא משמעותי לחברות בסדר גודל הנ"ל.
עדיין יש בעיה שזה לא מרכז עסקיה של החברה (ביטוח) וגם א המרכז השני (ניהול ההון בצרה אחראית) כך שבעיה ראשונה עדיין נשארה.
לא הבנתי מההצעה שלך האם הם יתחילו לקבל תשלומים בביטקווין עבור ביטוח. במידה וכן אז יש לך אותה בעיה חוקית, במידה ולא אז אני רואה בזה הימור נטו.

ב. יש כאן בדיוק אותן בעיות. לא מדמיין את וולמארט רוכשים מלאי ביטקווין וחודש אחר"כ מתחילים לקבל אותם - אותן בעיות כמו אמזון רק פחות ערך מבחינת שימושיות ואולי טיפה פחות בעייתי מבחינת אמזון -בעיית השורש של חוקיות, תנודתיות ומיקוד עסקי נשארות.

ראיתי כאן איפהשהו בתחילת הת'רד שזה פחות כלכלי לרכוש כרטיס מסך לטובת ביטקווין. אני חושב שזה היה נכון ללפני כמה חודשים ששער הביטקווין היה נמוך מהיום.
היום ניתן לקנות כרטיס רשת בעלות של 500$ שצורך כ 25$ נוספים של חשמל בחודש ולקבל בתמורה כ 2 ביטקווין בחודש.

לפי 100% לביטקווין זה החזר השקעה תוך 4 חודשים. נחמד, אישית אותי כל עניין הביטקווין = פרמידה עמוסה בספקולנטים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 12, 2013 2:11 pm 
Hall of Famer

כן, כמובן התכוונתי שהם יתחילו לקבל תשלומים בביטקוין. ולכן, מותר חברת הביטוח על חברת ההשקעות הסטנדרטית - יש לה לקוחות משלמים. הסיבה שדיברתי על 10% כדוגמה, בגלל שזה הפרש מתקבל על הדעת מעל ה SOLVENCY RATIO המינימלי בחברה טובה. ובדיוק את ההפרש הזה היא תוכל להשקיע, כי היא לא מסכנת את העסק הראשי שלה, קרי הביטוח, אלא רק מסכנת את ההפרש.
לגבי החברות הפרטיות הקמעונאיות, אני לא מבין את הבעיה החוקית. הן פרטיות וזכותן בגדול לעשות מה שבא להן, כל עוד הן לא גונבות, שודדות או מרמות. מה הבעיה?
התנודתיות כאמור תיתלה בהם במידה מסוימת, והמיקוד העסקי... נו, בשביל זה נתתי את הדוגמה של חברת הביטוח (:
אם כי יצוין שיש עוד אופציה - חברת אחזקות או פריווט אקוויטי. אין לי כוח לבדוק כרגע איזה אחזקות בדיוק יש לבלאקסטון, אבל סביר מאד להניח שיש להם אחזקות גם בחברות שיכולות ליצור ערך ישיר ללקוח (כלומר, ביטוח, קמעונאות, רכב..), והנה שוב - פתרת את הבעיה. כי פתאום תהיה לך גם קרן הון פרטית, גם כזאת שהמיקוד העסקי בה מתאים, וגם ערך ישיר ללקוח. תנודתיות... נו, בשביל זה החברות האלה קיימות, הימורים בדיוק מהסוג הזה, ושוב - הם יכולים להיות קובעי מחיר.

כך או כך, מה שאני אומר זה שאלא אם כן אחד הדברים האלה יקרו, הביטקוין יפול. מישהו גדול צריך לכבד אותו. לא אכפת לי אם זה אמזון, AIG, טויז אר אס או פאקינג קפריסין. אבל מישהו צריך לכבד אותו מתישהו, זה פשוט חייב לקרות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 12, 2013 2:15 pm 
מנהל פורום

דבר אחד זה להגיד שמישהו מהחברות הגדולות יתחיל לכבד ביטקוין, ודבר אחר זה להציע מודל שבו חברה שמתכוונת לעשות את זה תקנה מראש ביטקוין טרום-ההחלטה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 511 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 21  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 4 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: