סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 4:13 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 836 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 34  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' פברואר 25, 2022 9:52 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
סין משחקת משחק כפול: מצד אחד, היא תמכה בפלישה של רוסיה לאוקראינה כדי ליצור תקדים לכיבוש טייוואן. מצד שני, רוסיה חזקה מדי, ממש לא משרת את האינטרסים שלה. אולי אפילו יותר ממערב אירופה. שני בנקים מרכזיים בשליטת סין הגבילו את אשראי לקניית סחורות מרוסיה והנשיא שי קרא לרוסיה לפעול בדרכים דיפלומטיות ו"לזנוח את הרטוריקה של המלחמה הקרה".

אולי ממנה תגיע הישועה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 27, 2022 12:05 am 
Junior

Hacohen כתב:
זה לא רק עניין מוסרי, ביידן אומר בפירוש שהמטרה של פוטין היא ברה"מ חדשה. אני מכבד את הסנקציות וחושב שהן משמעותיות, אבל ביידן גם מעביר מסר שהוא לא מתערב צבאית בנסיון מאד משמעותי להקים את ברה"מ החדשה. יש לזה משמעות.

ביידן גם אמר את זה ב2019.

באמת נותר לי רק לחשוב מה היה קורה אם הרכרוכי הזה לא היה נבחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 27, 2022 12:42 am 
Sophomore

ביידן התראיין ואמר שאם הם מתערבים צבאית זו פתיחתה של מלחמת עולם שלישית.
אפשר לנחש שיש סבירות גבוהה שזה יקרה.
התערבות צבאית אקטיבית של ארה"ב (מעבר למשלוחי נשק וכו') - פעולה רגשית, יותר מאשר שכלית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 27, 2022 1:35 am 
Hall of Famer

רק לי מרגיש שהרומנטיקה האוקראינית עם בקבוקי מולוטוב בטיקטוק הולכת להגמר בחורבן איום ונורא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 27, 2022 1:57 am 
Sophomore

https://eishton.wordpress.com/

אישתון. ארוך לאללה אבל גם מעניין.

ננסה לאמלק, נראה אם אצליח-
1. התקשורת היא למעשה פרופגנדה שמשפררת עמדה פרו מערבית בלי טיפת ביקורת
2. המערב בכלל וארהב בפרט מנוסים יופי יופי בחירחור מלחמות ופיברוק 'קזוס בלי' והכל הנראה זה מה שקורה גם כאן.
3. לרוסיה יש בהחלט ממה לחשוש בכך שאוקראינה תצטרף לנאטו וזה מה שבעצם כבר קרה למעשה.

קצת קונספירטיבי אבל כהרגלו של אישתון מוסמך היטב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 27, 2022 2:56 am 
Junior

קראתי ממש קצת, אבל זה לא היה מוסמך היטב.
הוא כותב כל מיני טענות בסגנון של "המערב אמר ככה וככה, אבל היום אנחנו יודעים בעצם ש..." ואז הוא זורק כל מיני לינקים שבחלק ניכר מהמקרים לא באמת מאמתים את מה שהוא אומר.
אין ספק שאנחנו ניזונים בעיקר מהמידע שהמערב מספק וזה מידע מאוד מוטה (כמו שבזמן מלחמה פה הכתבים הצבאיים בעיקר מנסחים מחדש הודעות של דובר צה"ל), אבל גם הוא שם מפרש דברים בצורה שמאוד מתאימה לאג'נדה שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 27, 2022 3:11 am 
Senior

אני קהל היעד האידיאלי ל'המערב מחרחר מלחמה' אז אני אקרא את זה, אבל כל הכתבות בסגנון שקראתי עד כה היו מאוד לא מרשימות. הכי קרוב שהגענו זה שבאוקראינה יש מליציות נאציות על מלא שהממשל והמערב חימשו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 27, 2022 3:54 am 
Freshman

sheky כתב:
אבל אם מה שוקרבייב רשם זה נכון ובערך שליש מהנפט בארה"ב מגיע מרוסיה אז מה באופן די ברור היא תפגע מאיסור סחר עם רוסיה.
ברור שיש ציפיה וצורך להתנער, להקשות על הרוסים (בעיקר העשירים ) ולנתק את פוטין והצמרת הרוסית.
אבל לצפות מהמערב לעשות צעדים שיפגעו בו (החל ממידה מסוימת כמובן) זו ציפיה קצת מוגזמת בהתחשב בזה שהרווח של המערב הוא לא עצום פה.

המספר האמיתי הוא יותר כמו 2-3% מהתצרוכת הכוללת. הנפט הרוסי גם לא קרוב להיות שליש מייבוא הנפט של ארה"ב (הספקית הגדולה ביי פאר היא קנדה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 27, 2022 7:44 am 
Sophomore

הוקיץ' כתב:
הוא כותב כל מיני טענות בסגנון של "המערב אמר ככה וככה, אבל היום אנחנו יודעים בעצם ש..." ואז הוא זורק כל מיני לינקים שבחלק ניכר מהמקרים לא באמת מאמתים את מה שהוא אומר.
אין ספק שאנחנו ניזונים בעיקר מהמידע שהמערב מספק וזה מידע מאוד מוטה (כמו שבזמן מלחמה פה הכתבים הצבאיים בעיקר מנסחים מחדש הודעות של דובר צה"ל), אבל גם הוא שם מפרש דברים בצורה שמאוד מתאימה לאג'נדה שלו.

אל תקרא 'ממש קצת'. תקרא הכל. וגם אם רק 30% מהקישורים רלוונטיים זה כבר עניין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 27, 2022 7:47 am 
Hall of Famer

בינתיים רוסיה נותקה חלקית מ-SWIFT.

אני מסכים בעיקרון שהתגובה של המערב למה שקורה באוקראינה לא מספיק אסרטיבית ומהירה, אבל בגדול צריך לזכור שזה לא משהו חדש, המערב זה לא גוף אחד עם מנהיג אחד שמחליט, זה קונגלומרט של עשרות ממשלות עם אינטרסים שונים, וצריך לתאם בין כולם, ולראות שכולם עומדים מאחורי הצעדים, זו חתיכת דיפלומטיה מורכבת למצוא צעדים שכולם יכולים לחיות איתם, אבל אני כן חושב שיש כאן לחץ משמעותי על הרוסים שלאט לאט הולך ומתגבר. אם אנחנו מדברים על צעדים צבאיים באירועים דומים בסגנון שקרו בעבר, אז לפלישה על עיראק לכוויית ב-1990 לקח למערב חודשים להגיב צבאית (מאוגוסט עד ינואר אאז"נ), למלחמה ביוגוסלביה לקח משהו כמו 4 שנים עד שהמערב הכניס כוחות, למלחמה בסומליה משהו כמו שנתיים וחצי, אפילו כל אירוע דרמטי כמו פיגועי ה-11 בספטמבר לקח למערב כמעט חודש עד שהתחילו התקיפות באפגניסטן. וכל אלו עוד אירועים כשממולם עומד כוח שלא באמת מאיים צבאית על אף אחד, לא מעצמה גרעינית שיכולה בלחיצת כפתור להשמיד בערך את כל העולם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 27, 2022 11:32 am 
Sophomore

אמנם ברור שלא כל מה שמתפרסם מאוקראינה אמיתי, אבל מצד שני גם לא הכל פייק.
יש אינדיקציה שהרוסים סופגים אבדות לא פשוטות בקרבות הקרקע שמתפתחים בערים או בפאתי הערים.

למי שחושב ש"תמרון קרקעי" בלבנון זה רעיון טוב, אז כדאי שיחשוב שוב.
ביום שבו נותקף, לא עלינו, בטילים מלבנון (סבירות לא נמוכה בכלל), אין שום כדאיות למבצע קרקעי של כוחות קרקע משמעותיים.
אין פה גם עניין של ימין ושמאל. לגבי חיזבאללה ולבנון לי אין שאלות בכלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 27, 2022 11:38 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
נדמה לי שהלקח ממלחמת לבנון השנייה וגם מעזה הוא בדיוק הפוך - קמפיינים מהאוויר, הרסניים ככל שיהיו, לא עוצרים מתקפות טילים נרחבות על אזרחים בישראל. במלחמת לבנון הבאה זה יהיה אפילו יותר נכון.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 27, 2022 11:48 am 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
נדמה לי שהלקח ממלחמת לבנון השנייה וגם מעזה הוא בדיוק הפוך - קמפיינים מהאוויר, הרסניים ככל שיהיו, לא עוצרים מתקפות טילים נרחבות על אזרחים בישראל. במלחמת לבנון הבאה זה יהיה אפילו יותר נכון.

על מה אתה מדבר? איזה "הרסניים" ?
בלבנון השנייה נכנסו לכפרים השיעיים בלבנון - חטיבות שלמות ישבו על כפר שיעי אחד!

וגם בעזה בצוק איתן לא באמת הפעילו את כח ההרס של חיל האויר במידה המספקת (שלא נדבר על שומר החומות).

אני מדבר על מצב שאם יש כפר שיעי שממנו יורים רקטןת לתשתיות או למרכזי אוכלוסין של עם ישראל, אז במקום לחפש את הרקטה, משמידים את כל הכפר לגמרי. לגמרי-לגרמי.

אגב, זו לא המצאה שלי, זה נקרא "דוקטרינת הדאחייה" של איש השמאל הקיצוני גדי אייזנקוט (מוזמן לעיין בויקי).

"כל אחד מהכפרים השיעיים (בלבנון) הוא אתר צבאי. עשרות רקטות מוטמנות במרתפים ובעליות הגג. עשרות פעילים מקומיים ולוחמים מבחוץ ערוכים לקרב הגנה ולירי טילים לעבר ישראל. אנחנו יודעים שחזבאללה יבצע ירי הרבה יותר רחב מאשר במלחמה האחרונה, ונגיב בהתאם. כל כפר שיירו ממנו לעבר ישראל, נפעיל עליו כוח לא פרופורציונלי ונגרום הרס אדיר
"

אגב, זה עוד היה ב 2,008 שהחימוש שלהם היה פחות נורא.
היום כבר יש להם כמויות מטורפות ויכולת לירות טילים מדויקים, וכנראה עם עוצמות רציניות מאד.
אה והלוחמים שלהם עברו/עוברים אימונים רציניים מאד על רטוב בסוריה, עם כל מה שיש/היה שם.

אתה רוצה להכניס את גולני, שיריוןצנחנים לרדוף אחרי המשגרים?
לא תודה!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 27, 2022 11:57 am 
Hall of Famer

ודוקטרינת הדאחייה עצרה את הטילים? ממש לא.
מה שעשה לישראל את הכי הרבה בעיות בלבנון, למשל, מבחינת מערכות טילים - לא היו הכפרים בכלל. אלה היו מה שקראו בצה"ל "שמורות טבע", דווקא מערכות שמוקמו בתוך צמחייה והשתמשו בה כהסוואה. אלה מערכות שהרבה פעמים מוסוות באדמה, נפתחות כדי לשגר ואז נסגרות, והרבה פעמים נשלטות מרחוק.
כל הגישה הזו של "נפתור הכל מהאוויר" לא עבדה, לא עובדת, תעבוד עוד פחות טוב במלחמת לבנון השלישית עם טילים בכמות ובאיכות הרבה יותר גבוהה של חיזבאללה למשל, והיא פועל יוצא של דוקטרינת "החיילים הם ילדים", אורח המחשבה שהשתלט בישראל שהאזרחים אמורים להגן על הצבא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 27, 2022 12:08 pm 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
ודוקטרינת הדאחייה עצרה את הטילים? ממש לא.
מה שעשה לישראל את הכי הרבה בעיות בלבנון, למשל, מבחינת מערכות טילים - לא היו הכפרים בכלל. אלה היו מה שקראו בצה"ל "שמורות טבע", דווקא מערכות שמוקמו בתוך צמחייה והשתמשו בה כהסוואה. אלה מערכות שהרבה פעמים מוסוות באדמה, נפתחות כדי לשגר ואז נסגרות, והרבה פעמים נשלטות מרחוק.
כל הגישה הזו של "נפתור הכל מהאוויר" לא עבדה, לא עובדת, תעבוד עוד פחות טוב במלחמת לבנון השלישית עם טילים בכמות ובאיכות הרבה יותר גבוהה של חיזבאללה למשל, והיא פועל יוצא של דוקטרינת "החיילים הם ילדים", אורח המחשבה שהשתלט בישראל שהאזרחים אמורים להגן על הצבא.

"דוקטרינת הדאחייה " לא נוסתה אף פעם נגד מקום שממנו משגרים טילים.
למיטב זכרוני לא שוגרו טילים מהדאחיה במלחמת לבנון.

השיטה של "לפתור הכל מהאויר" לא עזרה כי לא הפעילו את חיל האויר בכל עוצמתו.

אם חיזבאללה יורה על מדינת ישראל, מצידי כתגובה שיתחילו בזה שישרפו לחלוטין את כל דרום לבנון, ואם לא יעזור, שימשיכו הלאה.
לא צריכים לעשות חשבון לאף אחד בעניין הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 27, 2022 12:15 pm 
Hall of Famer

ההתבטאות של נסראללה,שאם היו יודעים מה יקרה לא היו יוצאים למלחמה,היא ההוכחה הכי טובה לאפקטיביות של דוקטרינת הדחיה.
גם המבצע האחרון בעזה די סיפק את הסחורה באופן הזה,אני חושב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 27, 2022 12:17 pm 
Hall of Famer

ובכן, במדינת יהודה לכשתבוא תוכלו לנסות את זה אני מניח, ונראה איך זה יעבוד.

אשר למאמר הארוך מאד מאד שלא קראתי את כולו ואין סיכוי שאקרא - אין לי ספק שכולם עושים מעשי זוועה בכל מיני מקומות, או משתתפים בכאלה כסייענים, או משתמשים באנשים/עמים/מדינות שהם expendable מבחינתם.
זה לא משנה את העובדה הפשוטה שרוב האנשים ברוב המדינות, בטח באירופה, מעדיפים לחיות במדינות דמוקרטיות וליברליות (מה שלאומית קורא לו "דיקטטורות מדעיות-רפואיות") מאשר בדיקטטורות (מה שלאומית מכנה "מהסוג הישן"). הגדרות שיש היום במרכז אירופה מראות את זה בבירור, כמו חומת ברלין בעבר, כי ברור מאיזה צד לאיזה צד אנשים מחפשים לעבור. את הרצון הפשוט הזה כותב המאמר לא לוקח בחשבון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 27, 2022 12:33 pm 
Hall of Famer

מצד שני, זה מעורר אצלי שאלה: מה בעצם ההבדל האידאולוגי בין המערב לרוסיה של היום? פעם עוד אפשר היה להבין, בולשביזם-קומוניזם מול קפיטליזם ושוק חופשי (בהנחה שבאמת עמדו מאחורי השיטות, וזה מוטל בספק). אבל רוסיה של היום היא לא בולשביקית, למעשה פוטין והאוליגרכים שלו מתעבים את הבולשביזם. רוסיה, בטח בצד האירופי שלה שכולל את הרוב המכריע של האוכלוסיה, קרובה למערב תרבותית - מדינה נוצרית ברובה, לבנה ברובה, מכנים משותפים בתרבות, בתאטרון, במוזיקה, באמנות, בספרות, בספורט. כאילו, הייתי יכול בקלות לחשוב על מין נאט"ו גדול או איחוד אירופי גדול עם רוסיה בפנים, כמו שקרה בתקופה מסויימת לפחות בחקר החלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 27, 2022 1:57 pm 
Junior

מכבי רעננה זל כתב:
הוקיץ' כתב:

עם כל הכבוד, כשבן אדם כבר בהתחלה מציג כעובדות אירועים שהם לכל הפחות מאוד שנויים במחלוקת ובצורה מאוד מוטה, אני לא מתכוון לקרוא את כל הטקסט שלו.
לגבי הנושא עצמו, כמו שאמרתי, אין ספק שאנחנו ניזונים ממקורות מידע מוטים (כמו גם אנשים ברוסיה, סין או כל מקום אחר בעולם), גם אין ספק שהמערב בכלל וארה"ב בפרט משתמשים בדיוק באותם טריקים מלוכלכים שרוסיה משתמשת בהם ואחראים ללא פחות זוועות במדיניות החוץ שלהם, אם לא יותר. אין כאן ויכוח.
בסוף אוקראינה היא מדינה חצויה ומפולגת מאז פירוק ברית המועצות ובאופן טבעי כל צד פה מנסה למשוך אותה לצד שלו. השאלה היא אם בעיניך הצעדים של המערב הם כאלה שיכולים להצדיק פלישה צבאית למדינה ריבונית. בעיני לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 27, 2022 2:07 pm 
Sophomore

מסתבר שמה שמסב אבידות כבדות לצבא הרוסי חוץ מטילי הנ'ט אלה מטוסים מתאבדים ללא טייס שבאוקראינה רכשה מאות מהם בעיקר מפולין בשנה האחרונה .בינתיים המודיעין הבריטי טוען ששליש מהעיר חארקוב השנייה בגודלה נכבש על ידי צבא רוסיה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 27, 2022 2:16 pm 
Hall of Famer

כתבתי איפשהו בתחילת הת'רד על קולות שנשמעים בשבדיה ובפינלנד לשקול מחדש הצטרפות לנאט"ו אחרי שבכל המלחמה הקרה נמנעו מזה - כי הנה מה שקורה למדינה קרובה לרוסיה 2022 שלא שייכת לנאט"ו. פוטין הזהיר בחריפות את שתיהן, שאם רק יחשבו בכוון - התגובה הרוסית תהייה קשה מאד.

ועוד שאלה: למה ב-2022 ארה"ב עדיין מייבאת נפט מרוסיה - או בכלל ממישהו? ראיתי מסמך של משרד האנרגיה האמריקאי כמדומני, שאמר שבשנים האחרונות התפוקה של אנרגיה בארה"ב עלתה על הצריכה. אני יכול להבין שמייבאים אם מחיר הנפט נמוך ומשתלם יותר לקנות אותו בחוץ, בהנחה שאין לזה השלכה גאופוליטית. אבל עכשיו שני התנאים לא מתקיימים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 27, 2022 3:29 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

sheky כתב:
שוב, רק כמה ק"מ מפה רוסיה התערבה במלחמה בסוריה וכנראה עזרה להרוג הרבה מאוד אנשים כדי להשאיר את אסד בשלטון. למה שם המערב לא התרעם והתערב?

אני חושב שההבדל העיקרי הוא שבסוריה מדובר במלחמת אזרחים מקומית ואילו באוקראינה מדובר בכיבוש מדינה שכנה.
עד כמה שזה עצוב, לאף אחד (כולל בעולם הערבי) לא ממש אכפת מה קורה בסוריה, שנחשבה למדינה ענייה ונחשלת עוד לפני המלחמה, כל עוד זה נשאר בסוריה (ז"א מלבד סוגיית הפליטים).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 27, 2022 3:33 pm 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:

אשר למאמר הארוך מאד מאד שלא קראתי את כולו ואין סיכוי שאקרא - אין לי ספק שכולם עושים מעשי זוועה בכל מיני מקומות, או משתתפים בכאלה כסייענים, או משתמשים באנשים/עמים/מדינות שהם expendable מבחינתם.
זה לא משנה את העובדה הפשוטה שרוב האנשים ברוב המדינות, בטח באירופה, מעדיפים לחיות במדינות דמוקרטיות וליברליות (מה שלאומית קורא לו "דיקטטורות מדעיות-רפואיות") מאשר בדיקטטורות (מה שלאומית מכנה "מהסוג הישן"). הגדרות שיש היום במרכז אירופה מראות את זה בבירור, כמו חומת ברלין בעבר, כי ברור מאיזה צד לאיזה צד אנשים מחפשים לעבור. את הרצון הפשוט הזה כותב המאמר לא לוקח בחשבון.

הטיעון של 'מה אנשים רוצים' הוא כל כך שולי במאמר. למה אתה מתייחס דווקא אליו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 27, 2022 3:37 pm 
Sophomore

הוקיץ' כתב:
מכבי רעננה זל כתב:
הוקיץ' כתב:

עם כל הכבוד, כשבן אדם כבר בהתחלה מציג כעובדות אירועים שהם לכל הפחות מאוד שנויים במחלוקת ובצורה מאוד מוטה, אני לא מתכוון לקרוא את כל הטקסט שלו.
לגבי הנושא עצמו, כמו שאמרתי, אין ספק שאנחנו ניזונים ממקורות מידע מוטים (כמו גם אנשים ברוסיה, סין או כל מקום אחר בעולם), גם אין ספק שהמערב בכלל וארה"ב בפרט משתמשים בדיוק באותם טריקים מלוכלכים שרוסיה משתמשת בהם ואחראים ללא פחות זוועות במדיניות החוץ שלהם, אם לא יותר. אין כאן ויכוח.
בסוף אוקראינה היא מדינה חצויה ומפולגת מאז פירוק ברית המועצות ובאופן טבעי כל צד פה מנסה למשוך אותה לצד שלו. השאלה היא אם בעיניך הצעדים של המערב הם כאלה שיכולים להצדיק פלישה צבאית למדינה ריבונית. בעיני לא.

המאמר חשוב בעיניי לא כדי להצדיק את פוטין אלא כדי להפוך את הדיון לאמיתי ולא למגוחך של 'פוטין הזה כזה אידיוט מרושע ושקרן'. אני לפחות לא שמעתי דיון עומק על החשש הרוסי.
פוטין הוא לא פנאט דתי כמו דאעש, הוא אדם קר ומחושב.

(הצורך בדיון התחיל מבחינתי כשחשבתי על זה שכמה קל להגיע לעמדה של אמפתיה לחלש וכמה אני לא יכול להאשים את האדם הממוצע מהעולם שחושב שישראל היא השטן בהתגלמותו כשהיא מפציצה את עזה)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 27, 2022 4:00 pm 
Hall of Famer

מכבי רעננה זל כתב:
ראי שעל הקיר כתב:

הטיעון של 'מה אנשים רוצים' הוא כל כך שולי במאמר. למה אתה מתייחס דווקא אליו?

בדיוק בגלל זה, כי הוא כל כך שולי במאמר. מדינות ואנשים, בטח המדינות הדמוקרטיות באירופה שבהן המנהיגים נבחרים, בוחרים להיות במרחב ההשפעה של המערב על כל המשתמע מכך ולצאת ממרחב ההשפעה הרוסי - ודאי כאלה שנכוו בו כבר. אף אחד לא מכריח מדינה להיכנס לאיחוד האירופי או לנאט"ו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 836 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 34  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 23 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: