סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' נובמבר 26, 2024 8:58 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 567 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 23  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: בחירות נוב' 2022
הודעהפורסם: ד' נובמבר 02, 2022 9:32 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
שתי שאלות
א. האם אין זה נכון שהעם היהודי הוא בגדול עם נרדף לאורך השנים? כולל על ידי מדינות ערב בהן יהודים רבים שכנו?
ב. אם ניקח מצב היפותטי בו במקום מדינת הלכה יהודית (נניח), תתקיים מדינה עם רוב מוסלמי ובשלטון מוסלמי (ומיעוט יהודי) - האם כל החבר׳ה שעזבו את הארץ, יחזרו בשמחה ובששון, והאם זה יגרום ליותר או פחות עזיבה של הרוב(מיעוט) היהודי חילוני?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 02, 2022 9:38 pm 
Hall of Famer

B.Grant44 כתב:
Hacohen כתב:
גרנט, אתה יודע שיהודי לא יכול להתחתן בישראל עם לא-יהודייה, נכון?

הלכתית, לא. אבל להיות ידוע בציבור, כפי שאני (היהודי) עשיתי עם אשתי היהודייה לפני ואחרי טקס נישואין שנערך בערב שבת, בהחלט אפשר. בכל אופן, איך זה קשור לחוק האזרחות והכניסה לישראל? הרי לכאורה הטיעון שאתה אמור להשתמש בו זה שיהודים כמונו יכולים להתאהב בכיף בשיקסע'ס מחו"ל ולהביא אותן לארץ, בעוד שערבי ישראלי שיוצא לבלות ברמאללה לא יכול להביא משם את אהובתו...

לא רק הלכתית, חוקית.

ואין ספק שישראל יותר גזענית כלפי ערבים מאשר כלפי שוודים. אתה יכול לתת לזה טיעונים בטחוניים, זו עדיין גזענות.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 02, 2022 9:41 pm 
Hall of Famer

נורטון כתב:
שתי שאלות
א. האם אין זה נכון שהעם היהודי הוא בגדול עם נרדף לאורך השנים? כולל על ידי מדינות ערב בהן יהודים רבים שכנו?
ב. אם ניקח מצב היפותטי בו במקום מדינת הלכה יהודית (נניח), תתקיים מדינה עם רוב מוסלמי ובשלטון מוסלמי (ומיעוט יהודי) - האם כל החבר׳ה שעזבו את הארץ, יחזרו בשמחה ובששון, והאם זה יגרום ליותר או פחות עזיבה של הרוב(מיעוט) היהודי חילוני?

א. ה"עם" היהודי (יותר נכון בני הדת היהודית) סבל מרדיפות לאורך השנים, נכון. שחורים סבלו ועודם סובלים הרבה יותר. האם תקבל את זה שבמדינה כלשהי שחורים יפלו לבנים?

ב. אני מניח שאף אדם שהיגר מישראל על רקע מיאוס מהדומיננטיות של הדת והלאומנות כאן, לא יחזור למדינה דתית-לאומנית ערבית. זה אמור להוכיח משהו?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 02, 2022 9:47 pm 
Hall of Famer

א. לא, אבל אם יוכח במשך מספיק זמן (ואגב, עם שחורים, זה לא מוכח) ששלטון אחר שלטון, עם אחר עם, הורג בהם במשך אלפי שנים (אני מוכן גם לקבל מאות) ושאי אפשר לשרוד ככה - אני בהחלט אהיה יותר מבסדר שתהיה להם (כאילו ששחורים זה מקשה אחת... לעזאזל, שחורים הרגו הרבה יותר שחורים במאה ה-20 וה-21 מאשר הפוך, אבל שיהיה) מדינה, שבהם הם אפילו יפלו לבנים (כל עוד הלבנים מורשים לחיות ולהתפרנס וכו׳ וכו׳). כן, זה בהחלט לגיטימי.
ואגב - זה אמנם סופר היפותטי, אבל אם נניח, נניח, שלא היתה קמה מדינה יהודית, ומצב היהודים בגולה היה אכן כפי הוא היום פחות או יותר (זה מאד היפותטי, וכנראה בלתי אפשרי, אבל נגיד) - אז אכן, לא היתה הצדקה ממשית להקים מדינה שהיא דה פאקטו גזענית, בשנת 2022.

ב. לא, אבל טוב שכתבת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 02, 2022 9:50 pm 
Hall of Famer

אז לסיכום סעיף א' שלך, גם אתה מכיר בכך שישראל היא דה פקטו מדינה גזענית, רק שיש לדעתך נימוק הישרדותי שמצדיק את זה. וזה מאחד בינך לבין כל שאר תומכי הגזענות (אני כותב כאן עובדה, לא הקנטה) כאן ובכלל. במצב המצוי, לרבות הנאצים המקוריים, גזענות תנומק בנימוק הישרדותי.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 02, 2022 9:59 pm 
Hall of Famer

ישראל היא דה פקטו מדינה גזענית (שזאת אחת מהסיבות בגללן אני לא גר שם).
גזענות אכן לעיתים תכופות, מנומקת בנימוק הישרדותי.

מכאן ועד הפשטה שאומרת - אם כן, כל גזענות היא רעה באופן קטגורי וכולם נמצאים בדיוק באותה סירה : נאצים, ישראלים, שבט ההוטו, הרפוליקנים של רייגן, ג׳סי ג׳קסון, הקו קלוקס קלאן, קיירי אירווינג, והחבר׳ה האולטרה-לבנים שלמדו איתי בדארטמות׳ - המרחק גדול.

אישית, אני גם די מאמין שבדיוק כמו ש (רבים מאמינים, ואני לא יכול להתנגד אמפירית לטענה ש) 99 אחוז מהאוכלוסיה נמצאת על הספקטרום שבין פול הומו לבין פול סטרייט (אבל לא בקצוות), כך גם 99 אחוז מהאוכלוסיה נמצאת על הספקטרום שבין פול גזעני לפול לא (אבל לא בקצוות).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 02, 2022 10:04 pm 
Hall of Famer

קודם כל אני שמח שאנחנו מסכימים יותר משחשבתי בהתחלה.

אני לחלוטין לא שם את כל סוגי הגזענות באותה הסירה, אבל אם הגזענות בישראל מפריעה לך-ואנחנו יודעים שאתה לא בדיוק שמאלן מצוי-ברמה שזה פרמטר ללמה אתה לא חי כאן, אז שנינו מסכימים שישראל היא בהחלט מקום גזעני מאד.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 02, 2022 10:11 pm 
Hall of Famer

כן, ישראל היא מקום גזעני. אבל היא מקום גזעני שנובע מהכרח היסטורי של ממש.
מבחינתי זה סוג של מלכוד 22 (אי אפשר לתת לערבים את אותן זכויות, אבל מצד שני, זה ממש גזעני לא לעשות את זה). שבגללו אני מחבב את ביבי - כי כשיש מלכוד 22 שאני לא יודע לפתור, סטטוס קוו הוא בסופו של דבר לא דבר רע מדי. ובזה, ביבי מאד מאד טוב.

אבל זה בטח ובטח מצב שיוצר דיסוננס של ממש, וכאמור, אחת הסיבות בגללן עזבתי את הארץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 02, 2022 10:22 pm 
Hall of Famer

בכל מקרה, נדמה לי שאני מוכיח כבר שני עשורים בפורום הזה, שאני לא שייך לאף bucket קלאסי. אני באמת ובתמים ליברטריאן בארה״ב (כלומר, ממש לא רפובליקני וממש לא דמוקרטי). ובארץ, כשהייתי צעיר מאד והאידיאולוגיה נטו הנחתה אותי, תמכתי בתור ילד בן 15 עד 17 בשמאל, ואילו בעקבות מה שהגדרתי כמציאות (בעיקר המון אוטובוסים מתפוצצים), עברתי לתמוך בימין, אך לא מתוך אידיאולוגיה אלא מתוך הכרח.
ונדמה לי שמה שבעיקר מנחה אותי, זה לא ״ימין״ או ״שמאל״ אלא התמיכה בכל דבר שהוא win win ממשי (tangible). סטטוס קוו למשל (ואני באמת לא יודע יותר מדי על זה) - נראה לי כמו מצב הרבה פחות ריסקי ל lose lose מאשר אלטרנטיבות.

והנה אנקדוטה מתקופתי כשמאלני היחיד בישיבת ״מצפה יריחו״ - רבין נרצח, ואני ממש רציתי ללכת ללוויה, אבל לא ממש רציתי ללכת לבד.
את שמונה השעות הבאות בתור בלוויה (שהיתה מרגשת עבורי כילד אידיאליסט) - העברתי עם מי שהיה חברי הטוב באותה תקופה - אחד, עמיחי אליהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 02, 2022 11:05 pm 
Junior

Hacohen כתב:
FLASH כתב:
אני אוסיף על זכ"א את דעתי

ברור ! זו מדינת היהודים.
ערבים יכולים לחיות כאן בכיף ובשמחה, אבל יש כמה עניינים שמגדירים את המדינה הזו כיהודית (ללא שום קשר לעליונות גזעית שבעיני ובעיני התורה לא קיימת).

מה המשמעות של היותך בן "העם הנבחר" לפי תפישתך את התורה?

נניח שהח"כ עמיחי אליהו, הבן של שמואל אליהו, יחליט לנסות להעביר חוק לפי הפסק של אביו שפסק שאסור להשכיר דירות לערבים. אתה תומך בחוק כזה? בפסק הזה?

המשמעות היא שיש ביהודי סגולה רוחנית. יכולת להגיע לרמה רוחנית גבוהה, עד כדי נבואה במדרגה הגבוהה ביותר (משהו שהסתלק מישראל, אנשים כבר לא מגיעים למדרגה הזו. אבל פוטנציאל קיים). הכוזרי , ספר שאתה מכיר כנראה, אומר שזהו ההבדל בין היהודי ללא יהודי, היכולת (1 למיליון.. אבל קיימת) להגיע לנבואה מתוקף רמה רוחנית גבוהה. זהו משהו מולד. אין הבדל מולד בתכונות אופי, כישורים שכליים, או כל הבדל שמבטא משהו שונה בגזע עצמו בין יהודי ללא יהודי. רק סגולה *רוחנית*-יכולת להגיע אחד למיליון, לנבואה

כיוון שהתקדמות רוחנית תלויה בשמירת היהדות, ויש ערך להתקדמות בלי קשר לנבואה, והלא יהודי רחוק מאוד מאוד מיהדות ומאמין בישו/מוחמד/וואטאבר, מגורים לידו עלולות להסיר את היהודי משמירת היהדות ולכן התורה מצווה "לא תחנם ולא תתחתן בם.. כי יסיר את בנך מאחרי" לא תחנם=לא תתן להם חניה בארץ. יש שיטות בנושא, הרב אליעזר מתיר להשכיר בתים ללא יהודים לזמן קצוב. כי הבעיה היא לתת להם חניה קבועה, מה שיגרום לריבוי לא יהודים, והמטרה שהישארותם בקרקע תהיה ארעית. מגורים ליד חילוני לעומת זאת, לא נחשבים כאלו כי אינם רחוקים מתוך ידיעה הכרות ובחירה ועל פי רוב יש להם יחס חיובי ליהדות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 02, 2022 11:16 pm 
Hall of Famer

אז חוק שיאסור השכרת דירות לערבים בערים "יהודיות" (נגיד צפת) הוא גזעני בעיניך?

ומה זה אומר לא לתת להם חניה של קבע בקרקע? באיזו קרקע? מה הגבולות? עיר ערבית בארץ ישראל זה בסדר?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 02, 2022 11:57 pm 
Junior

לא כי גזענות על פי ההגדרה שאני מכיר, היא לא מה שאתה מגדיר גזענות

מבחינתך גזענות היא כל אפליה על רקע של מוצא. כך כתבת ואני מעריך שיש לזה מקור.

ההגדרה שאני מכיר, ויש לכך מקורות ברשת, היא אפליה בין בני אדם על בסיס מוצא, מתוך תפיסה שיש נחיתות מולדת בגזע המופלה לרעה. נחיתות כמו, נחיתות בכישורים שכליים, תכונות רעות, תכונות אופי מסוימות, מראה נחות, יכולות נחותות וכדו. לא כל אפליה על בסיס מוצא היא גזענות.

לדוגמא אם יפרידו רוסים ובריטיים לשתי כיתות נפרדות בבית ספר לעולים חדשים מתוך תפיסה שזה יקל עליהם להשתלב, ולא מערבב בשום סיטואציה, זו לא גזענות.

אם לדוגמא יהגרו לארץ מאות סינים וחלק גדול מהם יסע נגד כיוון התנועה בכבישי איילון, אם יעצרו כל סיני שמתניע אוטו כדי לבדוק אם הוא מתכוון ליסוע נגד כיוון התנועה, זו גם לא גזענות. זו זהירות לצורך הגנה על האזרחים, מתוך הבנה שסיני התרגל ליסוע נגד הכיוון. המניע אינו אמונה בנחיתות מולדת. זה מה שקורה באפליה לרעה עם ערבים במדינה, חלקם התרגלו וחונכו למעשי רצח, והמניע הוא הישרדותי ולא אמונה בנחיתות מולדת

אם יסרבו להשכיר ללא יהודים בתים בארץ כדי שלא תהיה להם השפעה רוחנית רעה על יהודים, ושלא ירחיקו אותם מהיהדות, גם זו לא גזענות בעיני. כי לא יהודי הוא על פי רוב אדם בעל יחס לא חיובי ליהדות.

אם המניע הוא אמונה בנחיתות גזעית, כגון תכונות אופי מולדות, כישורים שכליים, יכולות נחותות וכדו, זו גזענות.

הקרקע היא כל גבולות ארץ ישראל, אסור ליהודי על פי התורה לתת , כלומר להעביר שטח ששייך לו קניינית, ללא יהודי. הכוונה להעברת בעלות קניינית על השטח. אם הלא יהודי כבר גר שם, אין בעיה שימשיך לגור שם (מעבר ל7 עממים שאנו לא יודעים מי הם לכן אין לזה נפקא מינא)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 03, 2022 12:05 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
נשארו כ-545000 מעטפות כפולות לספור, מרצ מתרחקת. צריכה יותר מ-20000 קולות, קצת יותר מ-3.8%.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 03, 2022 12:11 am 
Hall of Famer

זאת אומרת, פלאש, שאתה חושב שאסור ליהודי למכור שטח בישראל ללא-יהודי, ואתה גם חושב שזו לא גזענות? זו מסקנה נכונה?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 03, 2022 12:11 am 
Hall of Famer

FLASH כתב:
ברור ! זו מדינת היהודים.
ערבים יכולים לחיות כאן בכיף ובשמחה, אבל יש כמה עניינים שמגדירים את המדינה הזו כיהודית (ללא שום קשר לעליונות גזעית שבעיני ובעיני התורה לא קיימת).
הם לתמוך בחיילים, לדחוף עליה יהודית לארץ ועוד

משעשע משהו
הקואליציה המסתמנת היא הכי לא "לתמוך בחיילים" שרק אפשר.
לא מדובר פה רק על נהלי פתיחה בירי (ועוד נראה כמה הגיבורים הגדולים באמת ישנו משהו...), אלא על דוגמה אישית (כמה מבין 65 חברי הקואליציה המיועדת עשו צבא? כמה שירות צבאי ארוך?), על כך שפאקינג חיילים חרדים לא ייאלצו להתבייש בשירותם (שלא לומר לחטוף מכות ולסכן עצמם), על כך שלך תדע עד כמה הקואליציה תהיה בעד העלאת שכר חיילי סדיר, סיוע לחיילים בודדים, תגמולים למילואימנקים (כמה בקואליציה הנוכחית עשו/עושים מילואים...), סבסוד לימודים לקרביים וכו' (כלומר אני מניח שאלו חוקים שיהיה אפשר להעביר, אבל תמורת "אתנן" אחר למי שלא מתלהב להעבירם...).
גם "עלייה יהודית לארץ" זה קצת משעשע, לאור יחסי החוץ הצפויים לממשלה הנוכחית (רמזים כבר אפשר לקבל מכל מיני גורמים, למשל אמריקאיים), וגם לאור הקשיים של ישראלי/ת שפגשו בחו"ל בבן/בת זוג לא ישראלים (רחמנא ליצלן), ושוקלים עלייה, חתונה וכו' (אני מכיר כמה סיפורים ממש לא נעימים, של אנשים משכמם ומעלה באקדמיה, וכעת אני מניח שהטיפול בנושאים הללו עוד יוקשח).

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 03, 2022 12:25 am 
Freshman

גם אני תוהה האם הדרך הטובה ביותר לתמוך בחיילים אינה, ובכן, להיות אחד בעצמך? והאם מי שמעודד חוקים שתומכים בהשתמטות המונית יכול להחשב כמקדם חוקים ציוניים, או ציוני בעצמו?
מביך איך לא רעדה היד בעת כתיבת המשפט הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 03, 2022 12:41 am 
Hall of Famer

FLASH כתב:

ההגדרה שאני מכיר, ויש לכך מקורות ברשת, היא אפליה בין בני אדם על בסיס מוצא, מתוך תפיסה שיש נחיתות מולדת בגזע המופלה לרעה. נחיתות כמו, נחיתות בכישורים שכליים, תכונות רעות, תכונות אופי מסוימות, מראה נחות, יכולות נחותות וכדו. לא כל אפליה על בסיס מוצא היא גזענות.

לדוגמא אם יפרידו רוסים ובריטיים לשתי כיתות נפרדות בבית ספר לעולים חדשים מתוך תפיסה שזה יקל עליהם להשתלב, ולא מערבב בשום סיטואציה, זו לא גזענות.

אם לדוגמא יהגרו לארץ מאות סינים וחלק גדול מהם יסע נגד כיוון התנועה בכבישי איילון, אם יעצרו כל סיני שמתניע אוטו כדי לבדוק אם הוא מתכוון ליסוע נגד כיוון התנועה, זו גם לא גזענות. זו זהירות לצורך הגנה על האזרחים, מתוך הבנה שסיני התרגל ליסוע נגד הכיוון. המניע אינו אמונה בנחיתות מולדת. זה מה שקורה באפליה לרעה עם ערבים במדינה, חלקם התרגלו וחונכו למעשי רצח, והמניע הוא הישרדותי ולא אמונה בנחיתות מולדת

אם יסרבו להשכיר ללא יהודים בתים בארץ כדי שלא תהיה להם השפעה רוחנית רעה על יהודים, ושלא ירחיקו אותם מהיהדות, גם זו לא גזענות בעיני. כי לא יהודי הוא על פי רוב אדם בעל יחס לא חיובי ליהדות.

אם המניע הוא אמונה בנחיתות גזעית, כגון תכונות אופי מולדות, כישורים שכליים, יכולות נחותות וכדו, זו גזענות.

הקרקע היא כל גבולות ארץ ישראל, אסור ליהודי על פי התורה לתת , כלומר להעביר שטח ששייך לו קניינית, ללא יהודי. הכוונה להעברת בעלות קניינית על השטח. אם הלא יהודי כבר גר שם, אין בעיה שימשיך לגור שם (מעבר ל7 עממים שאנו לא יודעים מי הם לכן אין לזה נפקא מינא)

אז אני מבין שהמשפט המודגש הוא לא גזעני? הוא נובע מידיעה כלשהי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 03, 2022 12:52 am 
Junior

Hacohen כתב:
זאת אומרת, פלאש, שאתה חושב שאסור ליהודי למכור שטח בישראל ללא-יהודי, ואתה גם חושב שזו לא גזענות? זו מסקנה נכונה?

כן.
זו לא גזענות כי המניע הישרדותי ולא מתוך אמונה בנחיתות גזעית. ריבוי לא יהודים יסיר אותנו מהיהדות, ובמקרה של ערבים, ה100 שנה האחרונות הוכיחו שחלק מהם יתקפו ומסוכנים

זו לא גזענות כי אם הערבי יתגייר הוא יכול לקנות את כל הבתים בצפת אם ירצה. אין לנו בעיה שהגיע מגזע ערבי ("בצלם אלוקים ברא אותו" נאמר על אדם הראשון, אבי הישמאעלים. לא תמצא פסוק שאומר שאנו טובים מהלא יהודים במשהו. ההפך, ,"לא בצדקתך .. נתן לך את הארץ הטובה הזאת לרשתה כי עם קשה ערף אתה")

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 03, 2022 1:13 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
בספירת המעטפות הכפולות בינתיים מרצ ממשיכה לרדת.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ה' נובמבר 03, 2022 1:22 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 03, 2022 1:18 am 
Junior

רואה שחורות כתב:
גם אני תוהה האם הדרך הטובה ביותר לתמוך בחיילים אינה, ובכן, להיות אחד בעצמך? והאם מי שמעודד חוקים שתומכים בהשתמטות המונית יכול להחשב כמקדם חוקים ציוניים, או ציוני בעצמו?
מביך איך לא רעדה היד בעת כתיבת המשפט הזה.

7 מ10 בתי הספר המובילים בגיוס לצה"ל הם דתיים. אחוזי הגיוס לצבא במגזר הדתי גבוהים יותר, והרבה הרבה יותר כשמדברים על שירות קרבי. רק חצי מהישראלים החייבים בגיוס מתגייסים. ישנו חלק חרדי לא מתגייס, מניח שהרבה. יש גם 10% מהאוכלוסיה שחייבת בגיוס הם גברים שלא מתגייסים, רובם חילונים.

מצביעי ונציגי הליכוד ודאי לא משרתים פחות מנציגי השמאל

יש בעיה עם גיוס חרדים והבעיה הזו היתה קיימת גם אם השמאל היה מצליח בחלום הרטוב להקים קואליציה עם החרדים. הבעיה הזו לא פתירה בזבנג, הצבא לא רוצה את רובם ורובם לא רוצים את הצבא. אם השמאל היה בקואליציה עם חרדים, הוא לא היה מגייס אותם. לא אפשרי במצב הנוכחי. אז הם תומכים בהשתמטות המונית? לא ציוניים? מביך איך היד לא רעדה וכו

אז במקום השמאל, הימין קואליציה עם החרדים. על אף הבעיה, אין שום בעיה לקדם חוקים שמטיבים עם משוחררי צהל. ומעודדים גיוס. וכמו שהשמאל היה פועל כך בקואליציה עם חרדים, הימין יפעל כך בקואליציה עם חרדים . אין פשוט מזה וכך תמיד היה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 03, 2022 1:31 am 
Junior

נורטון כתב:
FLASH כתב:

אז אני מבין שהמשפט המודגש הוא לא גזעני? הוא נובע מידיעה כלשהי?

הסיבה לאיסור השכרה-מידיעה
היחס הלא חיובי ליהדות-מההיסטוריה
ההגדרה לגזענות בתחילת ההודעה שלי-ממקומות שונים ברשת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 03, 2022 1:42 am 
Freshman

אני לא מבין, מגזר שלא מתגייס באחוזים גבוהים מאוד (מן הסתם מדובר על החרדים ולא ד"לים), ושלא צריך ללכת לארכיון בית אריאלה כדי למצוא כתבות על התקפות על חיילים שם שחוזרים לחופשה בבית וסופגים נאצות או סתם מחליפים את המדים כדי להימנע מזה, כמה ציוני הוא בעצם?
בטח בעיניים ימניות.
ואיך סירוב להתגייס זה *לא* תמיכה בהשתמטות המונית? זה ממש ברמת ההגדרה.
אה, רובם לא רוצים את הצבא. וואלה, חמוד.
אני מסכים שבקואליציה שמאל-חרדים הנושא הזה לא היה נפתר, וזאת לא הנקודה. פשוט שלא יהודרו ע"י אנשים כאן בתואר ציונים כשאת המינימום הזה של אשכרה לסכן את עצמם הם לא מוכנים לעשות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 03, 2022 3:04 am 
Hall of Famer

FLASH כתב:
על אף הבעיה, אין שום בעיה לקדם חוקים שמטיבים עם משוחררי צהל. ומעודדים גיוס.

על סמך מה אתה אומר את זה?
בפרט בקואליציה הקרובה
אם יציעו (נניח, היפותטית) להקטין את קצבת האברכים לטובת חיילים בודדים - זה יעבור?
אם יציעו להגדיל את ה"הטבות" למשוחררים טריים/לוחמים/מילואימניקים בקבלה לעבודה/לימודים/מחירי קרקעות - זה יעבור?

הרי כל הצעת חוק לטובת מישהו, היא במובן מסוים כנגד מישהו אחר, או על חשבון משהו אחר
אתה מתחייב שיהיה קונצנזוס בנושאים הנ"ל בקואליציה הכה-ציונית (כמובן בניגוד לקודמתה!) הקמה עלינו לטובה?

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 03, 2022 6:59 am 
Hall of Famer

FLASH כתב:
Hacohen כתב:

כן.
זו לא גזענות כי המניע הישרדותי ולא מתוך אמונה בנחיתות גזעית. ריבוי לא יהודים יסיר אותנו מהיהדות, ובמקרה של ערבים, ה100 שנה האחרונות הוכיחו שחלק מהם יתקפו ומסוכנים

זו לא גזענות כי אם הערבי יתגייר הוא יכול לקנות את כל הבתים בצפת אם ירצה. אין לנו בעיה שהגיע מגזע ערבי ("בצלם אלוקים ברא אותו" נאמר על אדם הראשון, אבי הישמאעלים. לא תמצא פסוק שאומר שאנו טובים מהלא יהודים במשהו. ההפך, ,"לא בצדקתך .. נתן לך את הארץ הטובה הזאת לרשתה כי עם קשה ערף אתה")

אז סתם שתכיר את ההגדרות המקובלות:

אפליה על רקע דת היא גזענות לכל דבר, בוודאי כשההנחה היא שבן דת אחת הוא בעל "פוטנציאל רוחני גבוה" והאחרים לא, ועצם מגוריהם של האחרים ליד המובחרים מסכנת את הפוטנציאל של האחרונים. זה שאתה קורא למניע "הישרדות", מלבד זה שמוכיח שזה בדרך כלל ההסבר לגזענות, לא הופך את איסור ההשכרה ללא-יהודים למעשה לא גזעני. זה מעשה גזעני מובהק, שאתה מסביר על ידי האמונה שלך. עצם גזענותו לא עומד למחלוקת.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 03, 2022 7:37 am 
Hall of Famer

לפי תוצאות האמת, נכון לשעה 5:22:

גוש ימין-חרדים עומד על 2,122,940 קולות.
גוש שמאל-ערבים עומד על 2,114,941 קולות.

(ועוד 61,473 שהתבזבזו על כל מיני מפלגות קיקיוניות כמו זליכה, אביר קארה, מכחישי חיסונים וכיו"ב, לא בדקתי, אבל לתחושתי הקולות האלו מגיעים יותר על חשבון השמאל).

סה"ע פער של 7999 קולות שהם רק 0.22% מהקולות. השמאל פשוט ירה לעצמו בראש בבחירות האלו עם הפיצולים והחוסר בהסכמי עודפים. אם מרצ והעבודה היו מתאחדות, הערביות היו רצות בבלוק טכני (ואולי גם איחוד טכני של לפיד-גנץ-ליברמן?) הבחירות האלו מסתיימות כמעט בוודאות בתיקו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 567 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 23  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: sheky ו 45 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: