סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 2:53 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 1933 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74 ... 78  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' אפריל 16, 2019 1:36 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אני לא רואה תאוקרטיה שואלת אנשים איפה הם חושבים שעליה להתפשר בנושאי דת. בעוד דור או שניים אף אחד לא ישאל את החברה אם היא בשלה או לא.
השינויים לא יקרו בבת אחת אבל גם לא יהיו ליניארים. הם יתחילו בקטן אבל ככל שיקרו גם הקצב שלהם יגבר.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 16, 2019 1:45 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
אה, יוסי גורביץ' מצא משפט במאמר של משה חסדאי וזה כתוב בבולד.
אוקיי השתכנעתי.

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 16, 2019 1:51 pm 
Senior

צוד כתב:
הו, הקינות

לא כיוונתי לכיוון של תיאוקרטיה אלא יותר לכיוון הכללי של הפניית עורף לליברליזם המערבי, אבל מודה שציפיתי למין תגובה כזאת.
כמובן שאין קל מלקחת את זה אד אבסורדום לסקילת גייז אבל למי ששמח מזה שהחיים בישראל מתקדמים לכיוון של סגירת עסקים ותחבורה ציבורית בשבת, פטור רשמי וסופי לחרדים מכל צורה של תרומה (שאינה לימוד תורה), מימון תרבות על פי מידת ההתאמה לקו של השלטון, חסינות דה פאקטו של השליט בפני העמדה לדין, הפלייה ממוסדת של מיעוטים אתניים, אני מאחל כל טוב ושנתראה בשמחות. לי אישית אין ספק שיהיו גם שלבים באים, אולי איסור על נישואי תערובת, אולי איסור על מכירת חזיר, אולי ביסוס תוכנית הלימודים על קצת יותר תכנים דתיים, אולי הגבלות על הופעת נשים בתקשורת הציבורית, לך תדע.
זה לא שלא ראינו דברים כאלו קורים במדינות אחרות. כל מי שחושב שיש ביהדות איזה זיק אלוהי שמבדיל אותה מהותית משאר הדתות המונותאיסטיות ושדברים כאלו לא יקרו יותר מוזמן לקנות אצלי את גשר הירקון בהנחה גדולה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 16, 2019 1:55 pm 
Senior

צוד כתב:
אה, יוסי גורביץ' מצא משפט במאמר של משה חסדאי וזה כתוב בבולד.
אוקיי השתכנעתי.

זמרי, בחייאת מה עשית לצוד ואיפה הוא עכשיו?

(רציני? 'משפט במאמר של משה חסדאי'? זה מה שיש לך להגיד על זה?)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 16, 2019 1:58 pm 
Freshman

FLASH כתב:
לדעתי התהליך הזה יהיה ככ עדין ואיטי, במקביל להמשך התפתחות כלכלית - טכנולוגית של המדינה (כי הדתיים והחרדלים עובדים ומקדמים את המדינה בתחומים רבים יחד עם החילונים, ואני מאמין שהזמן יוציא את החרדים גם כן לשוק העבודה. זה כבר קורה), שהיהודים החילונים לא יעזבו את הארץ כי לא ירגישו פגיעה ממשית באורח חיים שלהם מעבר לפגיעה הקיימת, יהיה להם את "מדינת תל אביב", יהיה להם טוב לחיות כאן לצד היהודים והמדינה המתקדמת שתמשיך להתפתח. חלק מהם יהפכו דתיים, ובשאר השלטון הדתי (עוד 50 שנה?) לא יפגע כמעט-ולו כדי לא לגרום להגירה שהיא סכנת התבוללות.

יהיו אוניברסיטאות מעורבות ויהיו נפרדות לבנים (כמו מכון לב).
שבת כשרות ונישואין ישארו בדיוק כמו שהם היום אני מניח.
צהל ישתנה, יהיו בו יחידות עורף מעורבות ויהיו נפרדות (ללא בנות), מניח שתהיה חטיבות חרדליות וחרדיות על טהרת היהדות, וחטיבות חילוניות-מסורתיות-דתיות מעורבות (ללא בנות). כל אחד ישובץ בהתאם להשקפתו. השינויים הקטנים בחוקי הדת בצבא יהיו קטנטנים, ברמת לא מורגש עבור החילונים ומאוד מורגש עבור הדתיים.
מקומות העבודה ישארו בול כמו שהם היום, מניח שתהיה שעת לימוד תורה למעונינים וקורסי העשרה בשאר תחומים למעונינים.
מוסדות החינוך אצל החרדים ישלבו מיעוט חול כבגרות (אנגלית - מתמטיקה - לשון - היסטוריה - אזרחות במינון נמוך), אצל החרדלים-דתיים ישתנו גם למיעוט חול והרבה תורה, אצל החילונים אני מניח שמעט יותר יהדות שמרנית. מאמין שכולם ישתלבו בשוק העבודה ע"י קורסים/תארים.

השלב הבא של בתי דין ובית מקדש וחוקי הלכה? החברה תהפוך כמה גלגולים עד שתהיה בשלה לזה ותרצה את זה. הרבה זמן ואירועים משמעותיים בדרך

ממש אלטנוילנד. מעניין אגב שתרחיב על הסטטוס של לא יהודים על פי ההלכה והערבים באוטופיה הזאת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 16, 2019 2:01 pm 
Hall of Famer

זה בסדר צוד, אי אפשר יהיה לשכנע אותך. אבל בוא נדייק כמה דברים בעמדות החרד"לים, רשימות ציטוטים מעט שבמעט, לא חסדאי ולא בבולד:

הרב שמואל אליהו, רב העיר צפת ובנו של הרב הראשי לשעבר מרדכי אליהו:

"לנקום בחילונים...להסתער עליהם, לטחון להם את הראש, להחזיר להם את הילדים בתשובה"

"הומו לא קשור לחיים, מיחסים כאלה לא יוצאים חיים, ומה שלא יוצא ממנו חיים מביא מוות"

הרב שלמה אבינר, מבכירי רבני החרד"לים:

"מותר לאישה להיות חברת כנסת? ודאי שלא. מה השאלה. הרי הלכות צניעות קובעות שנשים וגברים צריכים להתרחק. זורקים נשים בקלחת הציבורית, אז מסתכלים עליהן"

"ברור שברוך גולדשטיין לא פעל מתוך רגשי נקמה פרטיים, דווקא בגלל זה הוא היה צריך לבקש רשות מהאומה, כי אחר כך מי שיצטרך לקחת את המעמסה של האחריות זו האומה כולה. אם הוא היה שואל אותנו היינו אומרים לו לא לעשות את זה. ככה לא פועלים. אבל הוא לא שאל אותנו. והוא נהרג. הרי הוא ידע שמה שהוא עושה זה מסוכן, לכן ודאי שהוא זכר צדיק לברכה, זכר קדוש לברכה, אבל המעשה היה מעשה לא נכון"

הרב אלי סדן, מייסד וראש מכינת עלי, זוכה פרס ישראל:

"יש הבדל מהותי בין מה שהערבים עושים לנו לבין מה שעשו הנערים מדומא, אם עשו......אצל הערבים זה נובע ממקום שכולו רשע, אצל הנערים זה נובע מקלות דעת שחשבו שהם מצילים את עם ישראל...... זו לא אותה מידה של רוע וריקבון... גם ברוע יש מדרגות.... בסוף הם בשר מבשרינו, נוער שנפלט מתוך הבתים שלנו, ובהרבה מאוד היבטים נוער מסכן"

"הפשע שהפמיניזם המודרני יוצר הוא לחנך את האישה להיות עצמאית, להיות בלתי תלויה בבעלה, לדאוג שיהיה לה הכנסה מספיק טובה מסרסים את היכולת שלה להיות אישה טובה ואימא טובה. זה אסון, זו טרגדיה - גם בעלה מפסיד וגם הדורות הבאים מפסידים. מחנכים אישה מגיל צעיר שהיא צריכה להיות עצמאית ומסרסים את הכוח הכי חשוב שיש לה - הכישרון והתבונה לבנות את הבית. חלוקת התפקידים בין האיש והאישה היא שכל אחד צריך לעסוק במה שהוא מצטיין בו. היתרון היחסי של האיש היא לעמוד בכוחות גבורה ובאומץ מול מצבים מאוד קשים. זה לא משנה אם זה עם המאג במלחמה או במשרד האוצר מול מלביני הון. הכישרון של האישה הוא לבנות את השמחה, האור והשלמות בבית"

הרב אליקים לבנון, רב הישוב אלון מורה:

על שירת נשים: "אנשים לא מבינים לאיזה פלונטר הלכתי הם מכניסים את עצמם, הם מקרבים את המצב שבו רבנים יאלצו להורות לחיילים - אתם חייבים לצאת מאירועים כאלה גם אם תעמוד כיתת יורים בחוץ, ויירו בכם למוות. רק להבין למה הם מכניסים את עצמם... כל המוסכמות נשברות. אם צה"ל יקבל את המלצות הוועדה, ומשמעותה תהיה שחייל דתי חייב להיות נוכח בשעת שירת נשים, אני אומר בזהירות - יהיו הרבה מאוד רבנים ופוסקים שיוציאו הנחיה שחייל חייב למסור את נפשו ולצאת מהאירוע הזה..."

על בחירת נשים למזכירות הישוב: "בעיה ראשונה היא מתן שררה לאשה. ושותפות במזכירות כמוה כשררה. בעיה שניה היא, שאלת התערובת בין גברים לנשים. ישיבות מזכירות כידוע מתנהלות בלילה ולעיתים מסתיימות בשעות מאוחרות ביותר. מאוד לא ראוי לשבת במעורב בסיטואציה זו".

דב ליאור, רבה של קרית ארבע:

"תכונות האב עוברות לבן, ואם האבא הזה הוא לא יהודי, אז איזה תכונות יכולות להיות לו? של אכזריות, של ברבריות! זה לא תכונות שמאפיינות את בית ישראל"

"יש סביבנו פורעים רוצחים. על פי התורה, יש עניין לענישה קולקטיבית, ועל צה"ל לעשות זאת מול הפורעים. אין חפים מפשע במלחמה."

אני מניח שהעניין הובן.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 16, 2019 2:04 pm 
Junior

Hacohen כתב:
זה בסדר צוד, אי אפשר יהיה לשכנע אותך. אבל בוא נדייק כמה דברים בעמדות החרד"לים, רשימות ציטוטים מעט שבמעט, לא חסדאי ולא בבולד:

עצרתי פה.
איפה הרב שמואל אמר את זה?

ראובן כתב:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 16, 2019 2:10 pm 
Freshman

צוד כתב:
Hacohen כתב:

עצרתי פה.
איפה הרב שמואל אמר את זה?

זה האזכור הכי מוקדם שקראתי על זה:
http://rotter.net/forum/scoops1/33276.shtml

הוא הכחיש דרך אגב:
https://www.haaretz.co.il/news/educatio ... -1.2071875

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 16, 2019 2:22 pm 
Hall of Famer

לא בדיוק הכחיש ובטח לא התכחש למהות הדברים. אמר ש"בסבירות יותר מגבוהה, התשובה לא היתה שלי" בזמן שהדובר שלו דווקא אישר שהוא כן כתב את זה.

וצוד, כמה נוח שעצרת בציטוט הראשון של הרב הראשון. שלא לומר מפתיע ממש.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 16, 2019 2:40 pm 
Hall of Famer

אבל מכיוון ששמואל אליהו הוא חלאה מהזן יותר מחליא, מה הבעיה למצוא עוד שלל ציטוטים שלו שהוא לא יכחיש:

“צריך לזרוק את כל הסטודנטים הערבים ממכללת צפת”

“אני עדיין קורא לא להשכיר דירות לערבים ולא למכור דירות לערבים, אני לא חזרתי בי מדבריי. שהם יחיו באזור שלהם, ואנחנו באזור שלנו”

באופן ישיר לסטודנטים ששכרו בצפת:

"אני באופן אישי אין לי בעיה עם ערבים. אבל ברגע שיש מגורים של ערבים ויהודים ביחד, זה לא טוב. כי באופן טבעי יכולים להיווצר קשרים ביניכם לבנות יהודיות...האמת היא שאני חושב שצפת צריכה להיות יהודית. יש היום לערבים ולמוסלמים עשרות מדינות. 22 מדינות...אם אתה גר במדינה שניתנה לעם ישראל, אז תתנהג כאורח. אם אתה חי כמו אורח ולא אויב, תישאר, אהלן וסהלן. זה נקרא ביהדות 'גר ותושב'"

על הומוסקסואליות:

"הכוונה בבריא זה לגבר ואישה, ולא דבר שלא מביא חיים לא מביא ילדים ולא שמחה. המילה חולה היא מעודנת והתופעה הזאת בהחלט מצריכה טיפול".

"אני זוכר את המרצה הנחמד מאוניברסיטת חיפה שהיה הומוסקסואל והתגלה כרוצח מושחת. כמה רוצחים סדרתיים התגלו דווקא כהומוסקסואלים. הרבה מחלות באו דרך היחסים האלה. צריך לרפא את המחלה הזאת".

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 16, 2019 2:54 pm 
Hall of Famer

ואם נחזור רגע לנושא הבחירות, הימין החדש ביקש לבדוק מחדש מאות קלפיות שבהן נעשו לטענתו טעויות לרעת הימין החדש ופסילת קולות שלא כדין, אחרי הבדיקה הסתבר שהימין החדש קיבל 3 קולות *יותר* ממה שאמור היה לקבל בפועל ושלרשימה נפסל פתק אחד בדיוק בכל הקלפיות המדוברות (וגם הוא נפסל כדין).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 16, 2019 3:03 pm 
Junior

ערב רב עלו ממצרים עם ישראל. התגיירו. הם חלק מהעם. אין דרך לדעת מי היום ערב רב. ב3000 שנה האחרונות התערבב קצת מהם בהמונים, אולי בכמעט כולם, חרדים דתיים חילונים. גם אם היינו יודעים מי ערב רב אין מצב שיש דין להרוג אותם ביהדות, המצאה.

החילונים, כמעט כולם מוגדרים בהלכה כשוגג כי התחנכו נגד התורה. ממש לא רשעים ובטח לא ערב רב. מצוה לאהוב אותם, לעשות לטובתם וכו. "כל ישראל ערבים זה לזה"

זה מבוסס על הרמב"ם ועוד הרבה ראשונים, השו"ע, הרבנים מהקמת המדינה (החזו"א, הרב עובדיה ועוד רבים)

נערך לאחרונה על ידי FLASH בתאריך ג' אפריל 16, 2019 3:06 pm, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 16, 2019 3:04 pm 
Junior

Hacohen כתב:
אבל מכיוון ששמואל אליהו הוא חלאה מהזן יותר מחליא, מה הבעיה למצוא עוד שלל ציטוטים שלו שהוא לא יכחיש:

“אני עדיין קורא לא להשכיר דירות לערבים ולא למכור דירות לערבים, אני לא חזרתי בי מדבריי. שהם יחיו באזור שלהם, ואנחנו באזור שלנו”

"אני באופן אישי אין לי בעיה עם ערבים. אבל ברגע שיש מגורים של ערבים ויהודים ביחד, זה לא טוב. כי באופן טבעי יכולים להיווצר קשרים ביניכם לבנות יהודיות...האמת היא שאני חושב שצפת צריכה להיות יהודית. יש היום לערבים ולמוסלמים עשרות מדינות. 22 מדינות...אם אתה גר במדינה שניתנה לעם ישראל, אז תתנהג כאורח. אם אתה חי כמו אורח ולא אויב, תישאר, אהלן וסהלן. זה נקרא ביהדות 'גר ותושב'"

על הומוסקסואליות:

"הכוונה בבריא זה לגבר ואישה, ולא דבר שלא מביא חיים לא מביא ילדים ולא שמחה. המילה חולה היא מעודנת והתופעה הזאת בהחלט מצריכה טיפול".

"אני זוכר את המרצה הנחמד מאוניברסיטת חיפה שהיה הומוסקסואל והתגלה כרוצח מושחת. כמה רוצחים סדרתיים התגלו דווקא כהומוסקסואלים. הרבה מחלות באו דרך היחסים האלה. צריך לרפא את המחלה הזאת".

אתה כהרגלך תהפוך מיד את הדיון לכזה שלא בא לי להשתתף בו. אני מבין למה זה נח לך יותר מאשר להתמודד עם טענות ממשיות. בהצלחה.

ראובן כתב:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 16, 2019 3:07 pm 
Hall of Famer

צוד כתב:
Hacohen כתב:

על הומוסקסואליות:

אתה כהרגלך תהפוך מיד את הדיון לכזה שלא בא לי להשתתף בו. אני מבין למה זה נח לך יותר מאשר להתמודד עם טענות ממשיות. בהצלחה.

אתה, במחילה מכבודך, טרם טענת טענה ממשית אחת מאז שהחל התת-דיון הזה. ההימלטות שלך ממנו על רקע "כבוד תלמידי חכמים" מוכרת וידועה, אבל לא תורמת כלום לביאור עמדתך.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 16, 2019 3:13 pm 
Junior

נכון. :*

ראובן כתב:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 16, 2019 3:14 pm 
Hall of Famer

FLASH כתב:
ערב רב עלו ממצרים עם ישראל. התגיירו. הם חלק מהעם. אין דרך לדעת מי היום ערב רב. ב3000 שנה האחרונות התערבב קצת מהם בהמונים, אולי בכמעט כולם, חרדים דתיים חילונים. גם אם היינו יודעים מי ערב רב אין מצב שיש דין להרוג אותם ביהדות, המצאה.

החילונים, כמעט כולם מוגדרים בהלכה כשוגג כי התחנכו נגד התורה. ממש לא רשעים ובטח לא ערב רב. מצוה לאהוב אותם, לעשות לטובתם וכו. "כל ישראל ערבים זה לזה"

זה מבוסס על הרמב"ם ועוד הרבה ראשונים, השו"ע, הרבנים מהקמת המדינה (החזו"א, הרב עובדיה ועוד רבים)

לעניין מי הם ה"ערב רב", יש לנו את שמואל אליהו החביב שיסביר: https://www.kipa.co.il/%D7%A9%D7%90%D7% ... %A8%D7%91/

ולגבי הדין של היהדות להרוג, "יהדות" זה משהו די נזיל כשמדובר בהיתר להרוג. הנה למשל אחד חננאל ובר כתב כך ב"ערוץ 7": "לעניות דעתי, זו הסיבה שאין בתורה כל איזכור לאחר מכן לערב רב -- כי כולו נקבר שם בקברות התאוה. זה היה הפתרון של הקב"ה לאותו איום גיאוגרפי-דמוגרפי-רוחני וכלכלי חמור ביותר שהווה הערב רב לתוכניתו להנחיל את ארץ הקודש לעם ישראל. ובכך תיקן הקב"ה את טעותו של משה רבינו, שברגע של אופוריה לא נתן את דעתו על האיום הקיומי שמהווה אותו ערב רב לעתידו של עם ישראל.

גם בימינו אנו ארץ ישראל מהווה מגנט המושך ערב רב לארצנו -- מסתננים מסודן, מאריתריאה, מחוף השנהב וכו'. כולם חפצים ליהנות מן השפע שהקב"ה נתן לעמו בארץ הקודש. אך הצטרפותו ההמונית של אותו ערב רב מסכנת את קיומה של מדינת ישראל כמדינת היהודים. ולכן, בימינו אנו אם חפצים אנו בהישרדותנו ושגשוגנו כאן עלינו להיפרד מן הערב רב של ימינו -- ובהקדם האפשרי, כי בנפשנו הדבר. כפי שלא היה אז מקום לבני ישראל ולמיליונים מן הערב רב בארץ הקודש, גם בימינו אין מקום לרבבות גויים בארצנו השמורה ע"פ תורתנו הקדושה לבני ישראל, ורק לבני ישראל.

יש עוד להבין שדין הערבים, מבחינה הלכתית, שווה לדין המסתננים כי ארץ ישראל שייכת לעם ישראל, ורק לעם ישראל. וכל מי שחפץ בהישארותם של רבבות המסתננים האפריקנים והערבים בארצנו למעשה מצדד בהפיכתה של ארץ ישראל ממדינה יהודית למדינת כל אזרחיה -- וזאת כמובן המרדה גדולה ברצון ה' לייעודו של עמו ישראל ולייעודו של העולם כולו."

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 16, 2019 3:19 pm 
Hall of Famer

הדבר המגוחך ביותר בעיני הוא התיאור של ישראל תאוקרטית כאיזו אוטופיה לחילונים. ספרו לסבתא שלי. כלומר, היא מתה, אבל עדיין ספרו לה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 16, 2019 3:25 pm 
Junior

חננאל ובר ? מי האנשים האלה ומה חשוב מה הם כותבים? וגם אם נניח שזה חשוב, איפה ההמצאה להרוג כתובה? קשקוש מקושקש ואני מקווה שאף אחד לא מאמין לך
דין מוות ביהדות זה משהו כמעט בלתי ישים גם במציאות של בית דין ומדינת הלכה. הדין מצומצם לשילוב של הרבה הרבה גורמים

הבאת את מה שכתב הרב אליהו בלי לקרוא אה? תקרא קודם ובאותה הזדמנות תקרא גם את הרב אבינר http://www.havabooks.co.il/article_ID.asp?id=278

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 16, 2019 3:36 pm 
Hall of Famer

תקנו את הבוט!

קראתי את אליהו, בטח שקראתי. כמו אבינר, טוען שהתכונות הרעות אצל היהודים הקדושים זה מהערב-רב, אבל בגלל שזה התערבב בכולם אז כבר אי אפשר לזהות מה המקור ולכן מצווה "לתקן" את המידות ש"נובעות" מהערב-רב.

אגב, מתכנת הבוט, לא היתה טענה שהעמדה להוציא להורג "ערב רב" היא מיינסטרים רבני. כרגע. גורביץ טען שקיימת עמדה-הוא טוען שרחבה, אני לא חייב להסכים-אצל החרד"לים שמי שאפשר להראות שהוא ערב-רב כביכול, דינו מוות. ושזה היה המקור לכך שרבים שאלו את אבינר על רבין אם הוא ערב-רב. אחרת, מה אכפת להם? ומכיוון שגם אני הייתי ילד בחינוך הדתי-לאומי בתקופת רצח רבין, ומכיוון שאחי הבכור למרבה הצער הוא חרד"ל לאומן מצוי, אז ערב-רב או לא ערב-רב, היו אנשים בציונות הדתית שרקדו כשרבין נרצח, והדיבור על להרוג את רבין לא היה נחלה של בודדים.

כן, לא שכחנו, המגזר שלך רצח את רבין. לא יגאל עמיר הבודד, מגזר גדול שההסתה והדיבור האלים היו חלק אינטגרלי ממנו באותה תקופה-אני לפחות לא יכול לשכוח את זה.

ובכל אופן, לא צריך לגנוב את הת'רד להבל, לקש ולגבבה של שמואל אליהו ודומיו. כל זה רק נועד להראות למי שפחות מכיר עם מי יש לנו עסק, ושכל אחד יעשה את החשבון שלו.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 16, 2019 3:49 pm 
Junior

ברור למה הויכוח הזה נועד, אבל מה לעשות שזה קשקוש ואין שום היתר להרוג ערב רב, גם סתם כי לא ידוע מי הם וגם כי אין היתר כזה. החילונים לא ערב רב. החילונים בגדר שוגג ביהדות. זה מוסכם. אז רצית מהויכוח א', בפועל קרה ב' - רק הראת שאתה קשקשן מגוחך וחבל על הזמן של כולנו.

הבןאדם אשכרה כתב פה גיליון ציטטות על רבנים ואז מבקש לא לגרור את הת'רד :roll:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 16, 2019 3:52 pm 
Hall of Famer

לי זה לא משנה איזה רב אמר מה, אני לא צריך לדעת אם אני ערב רב או לא כדי לדעת שהתיאור של ישראל התאוקרטית כסוג של אוטופיה לחילונים הוא קשקוש. כבר סיפרתם לסבתא שלי או שנחכה עוד הרבה זמן?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 16, 2019 3:59 pm 
Junior

איפה היא תוארה כאוטופיה לחילונים?

אני משער שהשלב הראשון יקרה כשהדתיים יהיו בשלטון. יווצר האיזון שתיארתי, בצבא באקדמיה בחינוך וכו', שישלב דתיים וחילונים עם מינימום פגיעה בכל צד. החילונים לא יהגרו אחרי זה. זה יאפשר גיוס חרדים. שילובם בעבודה. לא יהיו מצעדי גאווה המוניים בירושלים ולא יהיו מצעדי ישיבות המוניים בתל אביב.

השלב השני - תאוקרטיה, הכיוון הכללי לשם אבל זה עוד רחוק לדעתי ומחייב שינויים נרחבים בחברה, מאורעות גדולים. אני לא רואה את זה קורה ב50 שנה הקרובות בכפייה דתית על חצי מהעם. זה מלחמת אחים כפשוטו, לא יקרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 16, 2019 4:09 pm 
Hall of Famer

איפה? בהודעה שלך שמתומצתת ממש במשפט הבא שלך. "תישאר להם מדינת תל אביב". שמענו.
כשהשלב הראשון יתקרב, השלב השני יקרה במהירות. שינויים כאלה כמו שאמרתי הם לא ליניארים, הם מואצים ככל שהם קורים. התאוקרטים ואלה שיכולים לחיות סבבה בתאוקרטיה כבר ממילא יהיו רוב עוד דור עד שניים, וממילא אף אחד מהתאוקרטים לא יחכה לשינויים נרחבים בחברה שאתה מתאר, לפחות לא כאלה שיקרו מעצמם... זה טבען של תאוקרטיות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 16, 2019 4:23 pm 
Junior

נחכה ונראה. בכל מקרה לא תיארתי כאוטופיה לחילונים אלא המשך של המצב הקיים בתל אביב ורוב גוש דן

מארק כתב:
FLASH כתב:
לדעתי התהליך הזה יהיה ככ עדין ואיטי, במקביל להמשך התפתחות כלכלית - טכנולוגית של המדינה (כי הדתיים והחרדלים עובדים ומקדמים את המדינה בתחומים רבים יחד עם החילונים, ואני מאמין שהזמן יוציא את החרדים גם כן לשוק העבודה. זה כבר קורה), שהיהודים החילונים לא יעזבו את הארץ כי לא ירגישו פגיעה ממשית באורח חיים שלהם מעבר לפגיעה הקיימת, יהיה להם את "מדינת תל אביב", יהיה להם טוב לחיות כאן לצד היהודים והמדינה המתקדמת שתמשיך להתפתח. חלק מהם יהפכו דתיים, ובשאר השלטון הדתי (עוד 50 שנה?) לא יפגע כמעט-ולו כדי לא לגרום להגירה שהיא סכנת התבוללות.

יהיו אוניברסיטאות מעורבות ויהיו נפרדות לבנים (כמו מכון לב).
שבת כשרות ונישואין ישארו בדיוק כמו שהם היום אני מניח.
צהל ישתנה, יהיו בו יחידות עורף מעורבות ויהיו נפרדות (ללא בנות), מניח שתהיה חטיבות חרדליות וחרדיות על טהרת היהדות, וחטיבות חילוניות-מסורתיות-דתיות מעורבות (ללא בנות). כל אחד ישובץ בהתאם להשקפתו. השינויים הקטנים בחוקי הדת בצבא יהיו קטנטנים, ברמת לא מורגש עבור החילונים ומאוד מורגש עבור הדתיים.
מקומות העבודה ישארו בול כמו שהם היום, מניח שתהיה שעת לימוד תורה למעונינים וקורסי העשרה בשאר תחומים למעונינים.
מוסדות החינוך אצל החרדים ישלבו מיעוט חול כבגרות (אנגלית - מתמטיקה - לשון - היסטוריה - אזרחות במינון נמוך), אצל החרדלים-דתיים ישתנו גם למיעוט חול והרבה תורה, אצל החילונים אני מניח שמעט יותר יהדות שמרנית. מאמין שכולם ישתלבו בשוק העבודה ע"י קורסים/תארים.

השלב הבא של בתי דין ובית מקדש וחוקי הלכה? החברה תהפוך כמה גלגולים עד שתהיה בשלה לזה ותרצה את זה. הרבה זמן ואירועים משמעותיים בדרך

ממש אלטנוילנד. מעניין אגב שתרחיב על הסטטוס של לא יהודים על פי ההלכה והערבים באוטופיה הזאת.

המדינה שלנו הוגדרה כמדינת היהודים. זה בסיס.

ע"פ ההלכה (מה שאני יודע), כל לא יהודי ש1. יקבל את השלטון היהודי בארץ. ו2. ישמור 7 מצוות שנצטוו כל האומות אחרי המבול (איסורי עבודה זרה, גילוי עריות, רצח, גזל, לקלל את ה', לאכול אבר מחיה שלא מתה, והקמת מערכת משפט), יכול להישאר בארץ ועל השלטון לדאוג להם, זכויות אישיות. לא רוצה, יש לו 22 מדינות ערב אחרות ללכת אליהן. אלו כללי ההתנהגות במדינת היהודים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 16, 2019 4:41 pm 
Hall of Famer

שמענו. כבר אני מעביר לך את השורה והחלקה של סבתא שלי.
אין דבר כזה תאוקרטיה עם המשך המצב הקיים בת"א או בכל מקום חילוני אחר בארץ. הרי כבר היום, עוד הרבה לפני תאוקרטיה ועוד לפני השלב הראשון של הפרחים והפרפרים שתיארת לנו, הויכוח הוא בעיקר על אילו מצוות דתיות ובאיזה היקף אמורים החילונים לשמור. האם מותר להם לקנות בשבת? האם הם צריכים לעמוד בפקקי ענק בימי חול כי אסור לעבוד בשבת? האם הם יכולים לנסוע בתחבורה ציבורית בשבת? מה מותר או אסור להם לאכול או למכור? אז כשהתהליך יתגבר יעזבו את החילונים במנוחה? בהיעדר מונח יותר טוב, פחחחח....

מאחר שכבר קיבלנו טעימה מזה עם חוקי הדת שניסו להעביר בשנות ה-80 לפני העלייה החילונית ברובה של שנות ה-90, ומאחר שאני מספיק קשיש כך שחייתי ועמדתי על דעתי אז, ספר סיפורים למישהו אחר. וזה היה הרבה לפני תאוקרטיה ולפני שהדתיים/חרדים הפכו לרוב, ולפני שהחרדליות הייתה תופעה נפוצה.
זה לא יבוא מיד, אמרתי מה מסגרת הזמן לדעתי, אבל זה בלתי נמנע. העלייה הגדולה והתהליכים שעצרו את זה בשנות ה-90 כבר לא יקרו. אני לשמחתי כבר אהייה זקן מדי או כבר לא בין החיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 1933 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74 ... 78  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: קרטמן ו 48 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: