סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' נובמבר 28, 2024 1:49 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 2587 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74 ... 104  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: נגיף הקורונה
הודעהפורסם: א' ספטמבר 27, 2020 2:51 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
אף פעם לא הבנתי את הגרף הזה למען האמת - שהרי כל יום משתנים האזורים האדומים, ובפרט כרגע כמעט כל המדינה אדומה (כך שבוודאות הנתון שם לא משקף דבר)

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 27, 2020 2:56 pm 
Sophomore

ובנוסף לכך, כמעט בכל עיר גדולה בארץ יש שכונות חרדיות גדולות יותר או פחות. כך שאין לי ממש מושג (כמו ששמואליקי אמר) איך הם מגדירים את האזורים האדומים לצורך הגרף הזה, אבל לא ברור לי איך ניתן להסיק ממנו יותר מדי על אוכלוסיית הנדבקים.
בנתונים מצטברים של 7 ימים אחרונים, שיעור הבדיקות החיוביות גדול במיוחד ביישובים חרדיים/ בעלי אוכלוסיה חרדית גדולה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 27, 2020 3:22 pm 
Hall of Famer

ממש מתחת לאותו הגרף בנתוני משרד הבריאות, יש פילוח לפי ערים.
אז אם בכדי להבין מגמה נסתכל על הנתון "חולים חדשים בשבוע האחרון": הרי שבבני ברק יש פי 2 מאשר בתל אביב, ובמודיעין עילית על 75 אלף תושביה יש כמות דומה לתל אביב.
מה שכן נכון, זה שאצל החרדים קצב העלייה ("נגזרת שנייה") במספר החולים לא גדל (כי ממילא גבוה מאוד), ועיקר השינוי לרעה האחרונה הוא בשאר המגזרים, אבל בין זה ובין להגיד שעיקר הבעיה היא לא בערים "המסומנות" - הפער גדול.

בכתבה גדולה בשבת ב-"7 ימים" שעיקרה האשמות הדדיות בין משרד הבריאות לפיקוד העורף - היה נחמד לגלות שאת מערך החוקרים האפידימיולוגיים המדולל ממילא, יעזבו בתקופה הקרובה עתודאים שהוכשרו - כי מה לעשות, שנת הלימודים שלהם מתחילה אחרי סוכות...
עוד האשמה שם הייתה שפיקוד העורף לא הקפיד שטרם התחלת מודל הרמזור - יהיו נהלים מסודרים מי יכול להיבדק בדרייב-אינים ברשויות. זו בהחלט אמירה במקום, אבל אני לא מבין איך אין ביקורת עצומה (ושלא לומר אף צעדים של ממש) כלפי ראשי ראשויות שיצאו בקול קורא רשמי לתושביהן להגיע משפחות שלמות ללא תסמינים/תחושה רעה להידבק, בכדי להוריד את ציון הרמזור. מה שמהווה:
1. ביזבוז עצום של משאבי ציבור.
2. רמאות לשמה, ורצון "לתחמן את המערכת".

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 27, 2020 3:55 pm 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
RREEDDTT. כתב:
749 חולים קשים עלייה של כ100 ב5 ימים.

הדבר העצוב ביותר זה שאני לא פוסל את האפשרות שמשחקים בנתונים ומעלים את מספר החולים קשה כדי להצדיק את הסגר הזה.

גמזו שהיה נגד הסגר אמר לפני כמה ימים שעד סוף סמפטמבר נגיע ל800 חולים קשים ואולי יותר.לא נראה לי שהוא ישקר בכוונה בקשר לנתונים.ברור שעם 8000_7000 נדבקים מאומתים ביום יגיעו מסות של חולים קשים....

בינתיים בצהל עוצר יציאות ליחידות הלוחמות למשך חודש ימים עד סוף אוקטובר.....

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 27, 2020 4:43 pm 
Hall of Famer

yoya כתב:
נורטון כתב:
כמה התנשאות, אלוהים. טוב שיש לראי כאן קול שפוי
מה שכן, ממקום מושבי באמריקה הת'רד הזה הוא יופי של מיקרוקוסמוס להבין למה המצב בארץ הוא כמו שהוא. תרבות של האשמה הדדית וזריקת זין קולקטיבית

מה קשור התנשאות וזריקת זין קולקטיבית. המספרים מדברים בעד עצמם. יש ציבור עם 26 אחוז הדבקה ויש ציבור עם אחוזים בודדים. מי מהם ציבור אחראי? ראי לא מסתכל על כל התמונה. אין דין תפילה בבית כנסת כדין הפגנה באוויר הפתוח ואני לא מתכוון מבחינה עקרונית. מבחינה עקרונית אני בעד לאפשר הכל לכולם. מה לעשות שאפשר לאפיין את הציבור שקוטע את שרשרת ההדבקה וציבור שלא. אגב, כמו שציינתי, מערכת החינוך ללא ספק תרמה לשרשרת ההדבקה וזו בעייה

משל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 27, 2020 4:44 pm 
Sophomore

מספר החולים הכולל במגזרים השונים -
https://twitter.com/segal_eran/status/1 ... 25/photo/1
מתוקנן לפי גודל באוכלוסיה (ופה מבינים את ההבדל הגדול) -
https://twitter.com/segal_eran/status/1 ... 55/photo/1

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 27, 2020 7:10 pm 
Senior

נורטון כתב:
yoya כתב:
נורטון כתב:
מה שכן, ממקום מושבי באמריקה הת'רד הזה הוא יופי של מיקרוקוסמוס להבין למה המצב בארץ הוא כמו שהוא. תרבות של האשמה הדדית וזריקת זין קולקטיבית

מה קשור התנשאות וזריקת זין קולקטיבית. המספרים מדברים בעד עצמם. יש ציבור עם 26 אחוז הדבקה ויש ציבור עם אחוזים בודדים. מי מהם ציבור אחראי? ראי לא מסתכל על כל התמונה. אין דין תפילה בבית כנסת כדין הפגנה באוויר הפתוח ואני לא מתכוון מבחינה עקרונית. מבחינה עקרונית אני בעד לאפשר הכל לכולם. מה לעשות שאפשר לאפיין את הציבור שקוטע את שרשרת ההדבקה וציבור שלא. אגב, כמו שציינתי, מערכת החינוך ללא ספק תרמה לשרשרת ההדבקה וזו בעייה

משל

תסכים או לא תסכים עם הטענה, לא כל כך הבנתי מה ההתנשאות פה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 27, 2020 7:11 pm 
Hall of Famer

זאת לא התנשאות של אטט או הכהן כלפי חברי פורום, אלא התנשאות על חשבון קבוצה אחרת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 27, 2020 7:15 pm 
Senior

אבל למה התנשאות?
להגיד (בצדק) שיש קורלציה די ברורה בין אוכלוסיות בישובים אדומים לאוכלוסיות שלא הולכות להפגנות זו התנשאות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 27, 2020 7:17 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
yoya כתב:
נורטון כתב:

מי דיבר על בתי כנסת?
ומי בדיוק קוטע את שרשרת ההדבקה פה? חרדים נדבקים יותר באחוזים, אבל האחוזים בציבור הכללי הם ממש לא זניחים. אין היום אף ציבור בארץ שקוטע את שרשרת ההדבקה. מי מהם ציבור אחראי? ובכן, כרגע אף אחד.
עכשיו תענה לי - מה ההבדל בין הפגנות לכל פעילות אחרת באוויר הפתוח מבחינה אפידמיולוגית?

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 27, 2020 8:42 pm 
Sophomore

האחוזים של הדבקה מההפגנות הם בהחלט זניחים.
במידה והציבור מתנהג לפי הכללים, לובש מסיכות ושומר ככל האפשר על ריחוק, כפי שבהחלט עושים בהפגנות, אין הבדל בין הפגנות לאירועים אחרים באוויר הפתוח. יש הבדל חוקתי אבל. ממשלה שיוזמת הגבלות על ההפגנות נגדה זה מעשה לא חוקתי שיש בו משום ניגוד עניינים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 27, 2020 8:44 pm 
Sophomore

אין פה שום התנשאות. הכל עובדות ולא הבעת דיעה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 27, 2020 8:55 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
לפחות ממה שאני ראיתי מההפגנות, הרוב הגדול אכן שם מסכה (לא כולם). מרחק לא ממש שומרים שם, לא בבלפור ולא במקומות אחרים.
בהחלט יש ניגוד עניינים של ביבי והממשלה, לא אמרתי שלא. אבל במה מותר ההפגנות מבחינה חוקתית על פני הזכות להתפלל באוויר הפתוח או הזכות לחופש תנועה, אם הכללים נשמרים באותה צורה? ואם האחוזים של הדבקות מהפגנות הם "באמת זניחים" (אני ממתין לנתונים בעניין), הרי שההדבקה בכל אירוע אחר תחת כיפת השמיים בשמירה על אותם כללים (שבהפגנות כאמור נשמרים חלקית) הם זניחים באותה מידה, הודית בזה בעצמך. ולכן אין סיבה לאסור אותם.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 28, 2020 3:50 am 
Hall of Famer

ברור לי שיש הרבה כעס והרבה תסכול מהממשלה אבל אני חושב שלהפגין בתקופה שבה יש מגיפה עולמית זה לא חכם ולא אחראי.
אפשר להביע דעות ״ולהפגין״ גם ברשת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 28, 2020 10:06 am 
Hall of Famer

:lol: :lol: :lol:
אתה באמת משווה בין אלפי אנשים שעושים הפגנות על גשר / מול בית ראש הממשלה ללעשות לייק על איזה סרטון או לכתוב טוקבק ב-YNET?

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 28, 2020 10:58 am 
Junior

אנגליה עומדת לפני סגר שני בימים אלו. התמונה למטה היא לפני יומיים.
כמו שאתם רואים - אין מרחק ואין מסיכה. ספק אם ג'ונסון יכנה אותם מפיצי מחלות וכו'. איזה ראש ממשלה רעיל יש לנו. שאלוהים יעזור לנו.

תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 28, 2020 2:17 pm 
Hall of Famer

התותח המפוברק כתב:
:lol: :lol: :lol:
אתה באמת משווה בין אלפי אנשים שעושים הפגנות על גשר / מול בית ראש הממשלה ללעשות לייק על איזה סרטון או לכתוב טוקבק ב-YNET?

לא אבל אתה באמת משווה בין מצב נורמטיבי לבין המצב בימי הקורונה במהלך של סגר כללי?
זה שביבי רעיל וישמח מאוד שייפסקו ההפגנות
לא אומר שלא צריך להיות שיקול דעת.

(אגב, ללא קשר לביבי או אפילו לישראל, אני חושב שהפגנות היא דרך לא יעילה במיוחד לשנות משהו.
זה מרגיש יותר טוב מלעשות לייק על איזה סרטון או לכתוב טוקבק בוואי-נט אבל מי אמר שיש לכך אימפקט משמעותי?
זה לא שיוקר המחייה ירד בישראל בעקבות יציאה של כמיליון אנשים לרחובות..
חוץ מזעם ההמון, צריך גם דרך ותכנית מסודרת)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 28, 2020 4:06 pm 
Sophomore

יואב כתב:
אנגליה עומדת לפני סגר שני בימים אלו. התמונה למטה היא לפני יומיים.
כמו שאתם רואים - אין מרחק ואין מסיכה. ספק אם ג'ונסון יכנה אותם מפיצי מחלות וכו'. איזה ראש ממשלה רעיל יש לנו. שאלוהים יעזור לנו.

[

את ההשלכות נראה בעוד חודש....

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 28, 2020 8:01 pm 
Hall of Famer

עכשיו הודיעו בחדשות 12 הכתבת ליהל שמחרתיים ביבי יחליט להאריך את הסגר עד 25 לאוקטובר .למעשה חודש במקום שבועיים....

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 28, 2020 9:26 pm 
Junior

yoya כתב:
האחוזים של הדבקה מההפגנות הם בהחלט זניחים.
במידה והציבור מתנהג לפי הכללים, לובש מסיכות ושומר ככל האפשר על ריחוק, כפי שבהחלט עושים בהפגנות, אין הבדל בין הפגנות לאירועים אחרים באוויר הפתוח. יש הבדל חוקתי אבל. ממשלה שיוזמת הגבלות על ההפגנות נגדה זה מעשה לא חוקתי שיש בו משום ניגוד עניינים.

אין שום "הבדל חוקתי", גם אם תחזרו על זה עוד אלף פעם.
הזכות להפגין, כמו גם הזכות להתהלך חופשי או להתפלל הן זכויות ייסוד, ופגיעה בהן יכולה להיעשות במקרים חריגים, מגפה למשל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 29, 2020 11:56 am 
Hall of Famer

המלצות המל'ל לממשלה ליציאה מהסגר
https://www.ynet.co.il/article/SJrUhLxU ... n=whatsapp

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 29, 2020 2:40 pm 
מנהל פורום

יוניק כתב:
לא אמרתי שלא צריך לנסות למנוע את זה, או שזה בסדר (סטטיסטית בערך 1 ל1000 בגיל הזה גם מתאשפז), אבל לדאוג מזה ולעסוק בזה,זה בזבוז משאבים ואנרגיה.
עשרה חולים בני עשרה שמסתובבים הלוך חזור מהתיכון פוגשים את ההורים ואולי גם דודים ויוצאים לבילוי וקניות, מסוכנים יותר מ1000 בני עשרה סגורים בישיבה.
ועל איזה תרופות ומדי חמצן אתה מדבר?! מניסיון אישי, חולה קורונה ממוצע לא מקבל כלום מהמערכת. ובד"כ גם אין לו צורך. הוא גם לא מדבר עם הרופא שלו, לכל היותר טלפון מאחות קופ"ח שמדקלמת לו כמה משפטים. והאמת שחולה קורונה "רגיל" גם לא ממש צריך יותר מזה.
וכרגע אין שום מחסור בבדיקות, אישית נבדקתי לאחרונה יותר מפעם אחת. אתה מקבל הפניה ותור כמעט ובלי סיבה.

1. ה1000 האלה לא סגורים בישיבה. ראינו באינספור דוגמאות שהם יוצאים בחזרה למשפחות, הם בקשר עם גורמים שנכנסים ויוצאים מהישיבה ועוד ועוד. שלא לאמר על כאלה שלא נבדקים בכלל בהוראת הרב.
2. מדי חמצן חולים יכולים לקבל במידה והחמצן בדם יורד. יש תרופות (כמו רמדיסיביר) שמקבלים חולים קלים. אשפוז ביתי יכול לכלול גם בלוני חמצן.
3. חולים בלי תסמינים או עם שפעת קלה כנראה לא יוצרים קשר עם האחות. אבל מתוך עשרות האלפים הצעירים שנדבקים יש אחוז מסוים שגם יתדרדר, יצטרך אשפוז, לדבר עם אחות ורופא כמה פעמים ומשאבים נוספים מהמערכת. יצא לך לנסות בשבוע האחרון ליצור קשר עם המרפאה / הרופא האישי / מוקד אחיות / מד"א / רופא תורן? כי לי במקרה יצא כמה עשרות פעמים. המערכת בקריסה, אין עם מי לדבר, אתה בהמתנה אינסופית. יש לחץ עצום על המערכת.
אנשים מבוגרים שבאמת צריכים טיפול, קשב והדרכה מפספסים אותה בגלל ה"צעירים".
4. לא תמיד קל להיבדק. וגם אם כן - אתה מבזבז עשרות אלפי בדיקות ביום. ואותן בדיקות הן על חשבות תכיפות של בדיקות אחרות (כי לא עושים PRIORITY בקופות החולים כל כך). אז ההורה שלך יכול להישלח לבדיקה רחוקה לעוד 3 ימים, כי מוקדי הבדיקה בירושלים מפוצצים באברכים. ומה לגבי העלות הממשלתית של כל הבדיקות, והפענוח המעבדתי שלהם אתה חושב שזה בחינם? וזה שתוצאות הבדיקות מגיעות באיחור כי המעבדות עולות על גדותיהן? אנשים שצריכים להיות בבידוד (במעגל שני) ממשיכים ללכת לעבודה בינתיים ולהדביק אחרים.
5. זה גם כנראה מעמיס על החקירות האפידמיולוגיות, שצריכים לדבר ולהתקשר וכנראה לבזבז אחרים שהיו יותר בעלי משמעות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 29, 2020 3:27 pm 
Hall of Famer

כלל אצבע שעובד יחסית טוב להערכת מספר החולים הקשים החדשים בתאריך x, הוא שיעור של כ-2.5% מבין מספר המאומתים החדשים בתאריך x מינוס שבועיים.
אז בשבוע האחרון עובדתית יש לערך כ-100 חולים חדשים ביום, שזה משקף לא רע סדר גודל של כ-4000 חולים לפני שבועיים-שלוש.
אני מניח שהחשבון כאן מיידי כיצד ישוקפו ה-7000-8000 חולים של השבוע האחרון בעתיד.

כרגע באתר משרד הבריאות נתון של 799 חולים קשה. האם יציבו רף חדש?

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 29, 2020 3:43 pm 
Hall of Famer

shmueliki כתב:
כלל אצבע שעובד יחסית טוב להערכת מספר החולים הקשים החדשים בתאריך x, הוא שיעור של כ-2.5% מבין מספר המאומתים החדשים בתאריך x מינוס שבועיים.
אז בשבוע האחרון עובדתית יש לערך כ-100 חולים חדשים ביום, שזה משקף לא רע סדר גודל של כ-4000 חולים לפני שבועיים-שלוש.
אני מניח שהחשבון כאן מיידי כיצד ישוקפו ה-7000-8000 חולים של השבוע האחרון בעתיד.

כרגע באתר משרד הבריאות נתון של 799 חולים קשה. האם יציבו רף חדש?

עידכון מהשעה האחרונה 811 חולים קשים רוב בתי החולים עם 80-120 אחוז תפוסה .
https://mobile.mako.co.il/news-lifestyl ... ivzakimnet

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 29, 2020 4:10 pm 
Hall of Famer

https://twitter.com/AronRabino1/status/ ... 24/photo/1

חשובה מאוד התוספת של "בלי נדר" שם
זה משנה את כל התמונה

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 2587 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74 ... 104  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: FLASH, ראי שעל הקיר ו 33 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: