סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' נובמבר 25, 2024 8:45 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5749 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75 ... 230  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' נובמבר 16, 2023 8:14 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (0)
אגב @נורטון (אולי יום אחד זה יעבוד) - אני לא יודע כמה אתה חזק בטוויטר הליברטני, אבל השנאה לישראל שם מאוד חזקה והתנגדות מוחלטת לתמיכה האמריקאית בישראל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 16, 2023 9:34 pm 
Junior

דובר צה"ל:
גופתה של החטופה יהודית וייס ז״ל חולצה על ידי כוח צה״ל מגדוד 603 מצוות קרב חטיבתי 7 ממבנה סמוך לבית החולים שיפאא׳ ברצועת עזה לשטח מדינת ישראל. במבנה בו נמצאה יהודית ז״ל נמצאו גם ציוד צבאי ואמצעי לחימה מסוג קלאצ׳ניקוב וטיל RPG.

-----
במהלך אחת הפשיטות, אותרה והובלה לארץ רקטת "באדר 3". זו רקטה של הג'יאהד ואומנם היא מגיעה לטווח קצר של עד 7 קילומטר, היא בעלת כ - 200 ק"ג של נפץ ועושה נזק משמעותי.
תמונה

וכאן ניתן לראות את הנזק שהטיל הזה עושה. תמונה מהסבב האחרון לפני חצי שנה שהג'יאהד השתמש בו.
תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 17, 2023 11:08 am 
Junior

דובר צה''ל:
גופתה של חללת צה״ל, רב״ט נועה מרציאנו ז״ל, חולצה על ידי כוח צה״ל מגדוד 603 מצוות קרב חטיבתי 7, ממבנה בסמוך לבית החולים שיפאא׳ ברצועת עזה לשטח מדינת ישראל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 17, 2023 1:40 pm 
Junior

סקיי ניוז מדווחים הרגע: "שלטונות מצרים מכניסים לרצועת עזה 10 משאיות דלק הנושאות 150,000 ליטר סולר".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 17, 2023 1:55 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
"לארגוני סיוע ולאזרחים" כמובן.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 17, 2023 2:00 pm 
Sophomore

ביי ביי, מר בחר. ביי ביי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 17, 2023 3:32 pm 
Hall of Famer

הפסקתי להרגש מהודעות החיסול האלה, אני חייב להודות. הידיעה על הסולר, שדרך אגב אומתה כיוצאת מדובר ראש הממשלה, חשובה הרבה יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 17, 2023 4:55 pm 
Sophomore

כדאי לדעתי להפריד בין הדברים. החיסולים מבורכים ויש להם משמעות מהירה וישירה בשדה הקרב ולחיסול חמאס. חיסול בודד םה ושם, אין משמעות. רצף מהיר ותמידי של חיסולים במלחמה למחיקת חמאס-קריטי.
מסכים לגבי הסולר. אבל הכמות זניחה וקונה שקט וזמן מהמערב. 7עדייו, אני נגד. ישראל אמרה שלא תכניס והכניסה. כלב נובח לא נושך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 17, 2023 6:38 pm 
Hall of Famer

כרגע מדובר על כ-60000 ליטר ליממה. וכמו עם הסיוע האחר, זה עוד יגדל בימים הקרובים.
אבל לא נורא, זה "לארגוני סיוע" ו"לאזרחים".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 17, 2023 6:46 pm 
Sophomore

זה באמת כלום ל-2 מליון אנשים ללא תחנת חשמל. צריך לשנע דברים, להפעיל עם זה בית חולים שדה ולחמם.
אבל שוב, אין מה לשכנע את המשוכנע. אני מסכים לגמרי.

אבל לגבי החיסולים, אני חושב שהם משמעותיים מאוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 17, 2023 7:40 pm 
Sophomore

למישהו היה ספק שביבי הרופס והפחדן יכנע בנושא הדלק? מתערב שאוטוטו הוא יכנע גם בנושאים אחרים סטייל הפסקות אש הומינטריות שיגרמו לסיכון חיילים בשטח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 17, 2023 8:23 pm 
Sophomore

מה זה רופס, הממשל האמריקני נמצא תחת לחצים עצומים מבית ומצד מדינות ערב. כמו שאמרתי, אנחנו לא רוסיה או טורקיה, שיכולות לזרוק זין ולצפצף על העולם. זה מחיר קטן שצריך לשלם, בשביל להמשיך את המבצע הצבאי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 17, 2023 8:33 pm 
Junior

itay2 כתב:
מה זה רופס, הממשל האמריקני נמצא תחת לחצים עצומים מבית ומצד מדינות ערב. כמו שאמרתי, אנחנו לא רוסיה או טורקיה, שיכולות לזרוק זין ולצפצף על העולם. זה מחיר קטן שצריך לשלם, בשביל להמשיך את המבצע הצבאי.

15 שנה מוכרים לנו סיפורים שלא פשוט פה, אבל יש לנו "מר ביטחון שחזק מול העולם".
לא ביטחון ולא חזק מהעולם. הוא לא עושה שום דבר שאף אחד אחר מהפולטיקאים כמו גנץ או בנט היה מצליח לעשות. וזה בלי לעורר כזה שסע 10 חודשים קודם לכן.
ושוב אני אגיד, מבחינתי אחרי ביבי, גנץ חייב ללכת גם. לא יכול להיות שמי שמינה את כל הצמרת הביטחונית שכבר לקחה אחריות, יישאר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 17, 2023 8:40 pm 
Senior

לא שהיחס מהעולם זה הדבר הכי חשוב פה, אבל שיפא זה פלופ הסברתי (אני מניח שגם מודיעני, אבל לא מתייחס לזה כרגע) מטורף. דו"צ מציג 'תמונת ניצחון' של נשק בכמות יותר קטנה ממשפחה ממוצעת בטקסס. שמנו המון ביצים בסל של שיפא וזה נראה מאוד גרוע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 17, 2023 8:44 pm 
Junior

Yuval כתב:
לא שהיחס מהעולם זה הדבר הכי חשוב פה, אבל שיפא זה פלופ הסברתי (אני מניח שגם מודיעני, אבל לא מתייחס לזה כרגע) מטורף. דו"צ מציג 'תמונת ניצחון' של נשק בכמות יותר קטנה ממשפחה ממוצעת בטקסס. שמנו המון ביצים בסל של שיפא וזה נראה מאוד גרוע.

בנוגע להסברה - אני כתבתי את זה מוקדם יותר שההתנהלות של דובר צה"ל בשיפא וחוסר ההתאמה בין הדרמטיות שבה הוא מציג את ההממצאים לבין מה שהאדם הממוצע רואה, עושה לנו שירות פחות טוב. עם זאת - חכה עם הסיכומים. קודם כל החזרנו מהאזור 2 גופות ולפי דיווחים ערביים, הפעילות שם ממשיכה כל הזמן כולל אנשים בבית חולים שמדווחים שצה"ל לוקח לא מעט גופות מתוך בית החולים עצמו. אני חושב שלא מספרים לנו את רוב מה שקורה שם. וטוב שכך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 18, 2023 12:27 am 
Hall of Famer

סקר של מכון פלסטיני שיושב באוניברסיטת ביר זית שאל 668 פלסטינים (391 בגדה, 277 ברצועה) האם הם תומכים בטבח ה-7 באוקטובר. מאחר שזה מכון סקרים שיושב באכסניה מכובדת למדי, אני מניח שמדובר באוכלוסיה מפולחת והטעות הסטטיסטית היא מה שמקובל בסקרים מסוג זה, 3-4% בערך.
אלה התוצאות
בגדה - 68.3% מאד בעד, 14.8% נוטים לבעד. סך הכל 83.1% בעד. לעומת 3.3 נוטים לנגד, 3.6 מאד נגד. סה"כ 6.9%. השאר ניטרלים או לא ענו.
בעזה - 46.6% מאד בעד, 17% נוטים לבעד. סה"כ 63.6%. לעומת 8.3% נוטים לנגד, 12.6% מאד נגד. סה"כ 20.9%. השאר ניטרלים או לא ענו.
שלוש מסקנות:
1. ספרו לי עוד על התמיכה בשלום וההתנגדות למעשים בנוסח ה-7 באוקטובר אצל אוכלוסיית הרשות הפלסטינית.
2. ספרו לי עוד על הסיכוי הדל, או הלא ברור, שחמאס יזכה בבחירות בגדה ובכלל בשטחי הרשות.
3. מעניין שדווקא בגדה התמיכה בטבח היא ממש עצומה, הרבה יותר מבעזה (שגם שם היא מאד גדולה כמובן, אבל גם אחוז המתנגדים הוא לא זניח). כנראה שככה זה כשאתה לא נושא בתוצאות. אבל היי, רשות פלסטינית ופת"ח וכל זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 18, 2023 12:41 am 
Sophomore

itay2 כתב:

ואם הממשל האמריקאי יגיד לנו להכניס מחר לעזה כיפות ברזל ונ"מ בגלל לחצים עצומים מבית ומצד מדינות ערב, הממשלה הרופסת הזאת צריכה להיכנע גם לזה? ומילא נכנעו, מה עם לקבל משהו בתמורה? שחרור של כמה חטופים, ביקור של הצלב האדום לאותם חטופים, תרופות לאותם חטופים. לא יודע, משהו. אבל כלום. נאדה. כמו תמיד הפוליטקאים שלנו יצאו רופסים, חלשים ופחדנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 18, 2023 12:43 am 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
סקר של מכון פלסטיני שיושב באוניברסיטת ביר זית שאל 668 פלסטינים (391 בגדה, 277 ברצועה) האם הם תומכים בטבח ה-7 באוקטובר. מאחר שזה מכון סקרים שיושב באכסניה מכובדת למדי, אני מניח שמדובר באוכלוסיה מפולחת והטעות הסטטיסטית היא מה שמקובל בסקרים מסוג זה, 3-4% בערך.
אלה התוצאות
בגדה - 68.3% מאד בעד, 14.8% נוטים לבעד. סך הכל 83.1% בעד. לעומת 3.3 נוטים לנגד, 3.6 מאד נגד. סה"כ 6.9%. השאר ניטרלים או לא ענו.
בעזה - 46.6% מאד בעד, 17% נוטים לבעד. סה"כ 63.6%. לעומת 8.3% נוטים לנגד, 12.6% מאד נגד. סה"כ 20.9%. השאר ניטרלים או לא ענו.
שלוש מסקנות:
1. ספרו לי עוד על התמיכה בשלום וההתנגדות למעשים בנוסח ה-7 באוקטובר אצל אוכלוסיית הרשות הפלסטינית.
2. ספרו לי עוד על הסיכוי הדל, או הלא ברור, שחמאס יזכה בבחירות בגדה ובכלל בשטחי הרשות.
3. מעניין שדווקא בגדה התמיכה בטבח היא ממש עצומה, הרבה יותר מבעזה (שגם שם היא מאד גדולה כמובן, אבל גם אחוז המתנגדים הוא לא זניח). כנראה שככה זה כשאתה לא נושא בתוצאות. אבל היי, רשות פלסטינית ופת"ח וכל זה.

ויש עוד אנשים כאן שרוצים להקים בעוטף כפר סבא וכוכב יאיר מדינת עזה 2. לא ייאמן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 18, 2023 11:03 am 
Junior

אבו שוקרי כתב:
ביי ביי, מר בחר. ביי ביי.

חמאס אישרה הבוקר רשמית.
בנושא אחר, צה"ל בשלב מתקדם מאוד בפינוי של כל בית החולים שפאא. כולל מחולים ורופאים. ע"פ מנכ"ל משרד הבריאות שם נותרו 120 חולים ו - 5 רופאים. זה דיי מטורף שבהתחשב בזה שרק לפני כשבועיים יצאו משם עוד תמונות שבהן היה ניתן לראות עשרות אלפי אנשים.

-------
דובר צה"ל מבהיר עכשיו: בשום שלב, צה"ל לא ביקש לפנות חולים או צוותים רפואים ואף הציע שככל שתעלה בקשה לתיאום פינוי רפואי נפעל לאפשר אותו ולהעביר את החולים לבתי חולים אחרים. וצוותים רפואיים ישארו בבית החולים לטובת החולים שאין ברצונם או ביכולתם להתפנות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 18, 2023 1:23 pm 
Junior

364 נרצחו במסיבה ברעים. זה לא כולל את אלו החטופים (וכמובן שהיו מאות פצועים).
ביחד עם כוח השיטור והאבטחה, מדובר על בערך - אחד מכל עשרה אנשים שהיו שם, שכבר לא איתנו. אסון גדול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 18, 2023 2:13 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

Lakic כתב:
Yuval כתב:

בנוגע להסברה - אני כתבתי את זה מוקדם יותר שההתנהלות של דובר צה"ל בשיפא וחוסר ההתאמה בין הדרמטיות שבה הוא מציג את ההממצאים לבין מה שהאדם הממוצע רואה, עושה לנו שירות פחות טוב. עם זאת - חכה עם הסיכומים. קודם כל החזרנו מהאזור 2 גופות ולפי דיווחים ערביים, הפעילות שם ממשיכה כל הזמן כולל אנשים בבית חולים שמדווחים שצה"ל לוקח לא מעט גופות מתוך בית החולים עצמו. אני חושב שלא מספרים לנו את רוב מה שקורה שם. וטוב שכך.

ייתכן שעוד יגלו מנהרות נוספות דרכן חמאס העביר נשק ורוקן את המחסנים בשיפא, שיחד עם הגופות שמצאו ועוד ימצאו יתנו לנו מספיק הוכחות על פשעי מלחמה מצדם בקרב על דעת הקהל.

בנושא אחר, התחלתי לצפות עכשיו בפרק של ג'ון אוליבר על המלחמה פה, והתבאסתי ממנו. נראה ששוב הוא לוקח את הצד של הפלסטינים המסכנים באומרו שחמאס לא מייצג את רוב תושבי עזה, כשאם בוחנים את הממצאים המדכאים מהסקר שראי שיתף (בטוויטר ראיתי נתונים עוד יותר עגומים מאותו הסקר) בנוסף לכמות האספסוף שהשתתף בטבח, מבינים שהאמירה של אוליבר פשוט לא עומדת במבחן המציאות. הכעיס אותי בעיקר שבתחילת דבריו אוליבר אומר שהוא לא מתכוון להיכנס לכל ההיסטוריה של אלפי שנות הסכסוך, שזה פשוט מעשה פחדני מבחינתו. למה בעצם לא להיכנס להיסטוריה? (ותספיק המאה האחרונה) כי זה לא יוציא את הפלסטינים צודקים? הרי אם הוא היה עושה את שיעורי הבית (וברור שהתחקירנים שלו עשו, רק בחרו שלא להציג את כל התמונה המלאה) הוא יכל לציין את תוכנית החלוקה שסורבה ע"י מדינות ערב, או את העובדה שהותקפנו ע"י כל צבאות האזור מיד אחרי הקמת המדינה, או את זה שלאחר שניצחנו עדיין נשארו לחיות פה ערביי ישראל (האם במידה והערבים היו מנצחים במלחמה היה נשאר פה יהודי בודד?) או הסבר לאיך למרות "רצח העם" שבוצע בפלסטינים הם איכשהו גדלו מ156,000 לאחר המלחמה ל5 מיליון כיום.
אני כן אציין שלא סיימתי לצפות בפרק כך שיכול להיות שהמסקנות שלו היו לטובתנו בסופו של דבר, אבל מצפייה ב-10 הדקות הראשונות הבנתי לאן הרוח נושבת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 18, 2023 3:00 pm 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
אלה התוצאות
שלוש מסקנות:

מזל שלא עושים כאלה סקרים במצריים וירדן שלא לדבר על אירופה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 18, 2023 4:12 pm 
Sophomore

ראיינו אתמול את לנקרי הזאת מהמל"ל ועוד איזה אחד מאמ"ן כמדומני, ושניהם די בבוטות רמזו שיש תמונות רציניות משיפאא שהם ראו, וגם החיילים עצמם די נדהמו בעצמם, אבל לא חושפים אותן בשביל בטחון החיילים ועד השלמת המשימה, שיכולה לקחת לא מעט זמן. הרבה מטענים, מלכודות...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 18, 2023 5:16 pm 
Hall of Famer

אגב, רק אני מוטרד מזה שראש המוסד - הוא ולא אחר - מנהל את המגעים עם קטאר ומבקר שם על בסיס קבוע? בעיני, ראש המוסד אמור להתעסק עם קטאר, אבל לא במובן הזה... ההתעסקות של ראש המוסד בנושא התיווך בעצם נותן אקסטרה חסינות לראשי החמאס שם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 18, 2023 6:30 pm 
Junior

לפי אוהד חמו - יש שוני גדול בין גורמים בתוך מערכת הביטחון בדבר הערכה - כמה מחבלים חוסלו עד עתה. גורם אחד טוען שזה נע בין שלושת אלפים לארבעת אלפים והשני סבור שזה סביב האלף. כך או כך, וגם אם נגיד שהאמירה של חמאס שיש לו שלושים אלף חיילים, היא מונפצת כיאה לאירגון ויש לו נניח 50% מזה, כ - 15 אלף, יש עוד עבודה רבה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5749 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75 ... 230  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: kakon3 ו 13 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: