סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 8:35 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 1933 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 74, 75, 76, 77, 78  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' אפריל 30, 2019 11:08 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
אני כבר הרבה שנים לא בארץ כך שיתכן שאני קורא את הדברים לא נכון, אבל הרושם שלי שהטעות העיקרית של השמאל (הציוני) והמרכז הישראליים הוא חוסר הצבה של אלטרנטיבה אידיאולוגית. כבר הרבה שנים שהדרך של המרכז הישראלי להתמודד היא פשוט לנסות להצטייר כימניים. זה נעשה בשתי דרכים לקיחת עמדות ימניות וגיוס מעומדים ימניים. השמאל לעומת זאת פשוט לא מדבר על הבעיות עם הפלסטינאים ומעמיד פנים שאם ישראל רק תדבר עם הפלסטינאים יהיה שלום.

אני רק רוצה להוסיף שהפתרון של הימין הוא יותר גרוע: אין לנו מושג איך אפשר לשפר את המצב אז בואו לפחות נדפוק את הפלסטינאים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 30, 2019 11:38 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
Shiver כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
אבל זו לא מפלגה אחת. זה 4 מפלגות, או 3 מפלגות ועוד מועמד עצמאי פופולרי, ששתיים מהן מראש באו לאיחוד הזה עם מה שהיה אמור להיות מספר דו ספרתי של מנדטים. אני מניח שאם עוד מפלגות היו רצות 4 ביחד כל פעם היינו רואים יותר מקרים כאלה. ומאחר שלחיבור הזה אין שום בסיס אמיתי אידאולוגי, צר לי שאני לא מתרשם. אני הרבה יותר מתרשם מזה שהוא נאלץ לבצע את החיבור המלאכותי הזה אחרי שלבדו הוא ירד כמעט לחצי ממה שהוא התחיל, ומהנזק שהוא עשה אישית לקמפיין.

להרבה חיבורים בפוליטיקה אין מה שאתה קורא לו "בסיס אידיאולוגי". בסופו של דבר מפלגה היא אוסף של אנשים תאווי כוח, חלקם מתבל את זה באידיאולוגיה כזו או אחרת. הומוגניות לחלוטין יש כמעט אך ורק במפלגות החרדיות, ששם הח"כים הם יותר עושי דברם של הרבנים. אפילו במפלגות הערביות יש הרבה DIVERSITY מבחינת השקפות העולם. אם מסתכלים ברמת קואליציה בכלל מתקבלים הרכבים הזויים לכאורה שיכולים לשבת באותה הממשלה. העיקר זה השררה והכסא וזה מה שמנצח בסוף.

יש מצב שהחיבור הבסיסי בכחול לבן (מבחינתם השקפות האנשים, המתינות שלהם, קריאה לשיוויון ומנהל תקין, דעות בנושא דת ומדינה וכו') הוא יותר הומוגני והגיוני עם בסיס מאשר החיבור בין אמיר אוחנה, צחי הנגבי, יולי אדלשטיין, זאב אלקין ודוד אמסלם שדומים אחד לשני בעיקר בהערצה למנהיג ואולי השקפה מדינית מעומעמת כלשהי ותו לא.

השקפתם המעומעמת מבחינה מדינית עדיין יותר מפוקבת וברורה מאשר מפלגת בוגי/הנדל/האוזר עם יעל גרמן. השקפתם המטומטמת מבחינה כלכלית עדיין יותר מפוקסת ממפלגה של לפיד עם ניסנקורן.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 01, 2019 12:03 am 
Hall of Famer

Ketchup כתב:
אני כבר הרבה שנים לא בארץ כך שיתכן שאני קורא את הדברים לא נכון, אבל הרושם שלי שהטעות העיקרית של השמאל (הציוני) והמרכז הישראליים הוא חוסר הצבה של אלטרנטיבה אידיאולוגית. כבר הרבה שנים שהדרך של המרכז הישראלי להתמודד היא פשוט לנסות להצטייר כימניים. זה נעשה בשתי דרכים לקיחת עמדות ימניות וגיוס מעומדים ימניים. השמאל לעומת זאת פשוט לא מדבר על הבעיות עם הפלסטינאים ומעמיד פנים שאם ישראל רק תדבר עם הפלסטינאים יהיה שלום.

אני רק רוצה להוסיף שהפתרון של הימין הוא יותר גרוע: אין לנו מושג איך אפשר לשפר את המצב אז בואו לפחות נדפוק את הפלסטינאים.

הניצחונות של השמאל בשלושים שנה האחרונות לא באו מ"הצבת אלטרנטיבה אידאולוגית" אלא ממשיכת מצביעי "ימין רך" על ידי חזות בטחונית.
באמת שהיה לכחול לבן את כל מה שצריך כדי לנצח. רק מראה עד כמה נתניהו ענק שהצליח להביס גם אותם (להביס כי בסוף הוא הביא 65 מנדטים של בוחרים שהצביעו למפלגות שיתנו לו את ראשות הממשלה)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 01, 2019 1:23 am 
Sophomore

אבימאל אתה טועה. בשנות השמונים והתשעים רוב הציבור הישראלי חשב שצריך לדבר עם הפלסטינאים. הוא לא אהב את הפלסטינאים אבל כן האמין בסיכוי לשלום. גם כיום אני מאמין שרוב הציבור הישראלי מוכן להתפשר בצורה מאד רצינית בשביל שלום, הוא פשוט לא מאמין בסיכוי לשלום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 01, 2019 6:32 am 
Hall of Famer

לא הבנתי אותך ראי, או שהקאדר שהוא אסף סביבו בכלל לא מרשים, ואז כל ה-35 מנדטים נזקפים לזכותו של גנץ בלבד, או שאנשים הצביעו לו בגלל האיחודים האלו, ואז צריך לזקוף לזכותו את העובדה שהוא הצליח להשיג את האיחודים האלו. או שאתה טוען שרוב ה-35 מנדטים האלו נזקפים בכלל ליאיר לפיד?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 01, 2019 9:08 am 
Hall of Famer

לא הבנתי מה לא הבנת, אני חושב שהייתי די ברור. לפיד, תחשוב עליו מה שתחשוב, הוא פוליטיקאי עם כוח פוליטי של מספר דו ספרתי של מנדטים, ועם זה הוא בא לאיחוד הזה. גנץ יודע את זה ולכן הסכים בחירוק שיניים לתת לו רוטציה ולשרת תחתיו חלק מהזמן, אם וכאשר. לפיד לא "התגייס תחתיו", לפיד התאחד במקביל אליו.
בוגי פוליטיקאי עם כוח קטן מאד, לבד הוא לא עובר את אחוז החסימה ובשביל לחיות פוליטית הוא חייב להתאחד עם מישהו גדול יותר. למפלגה שכבר עוברת את אחוז החסימה הוא יכול אולי להביא מנדט אחד או שניים.
אשכנזי נכנס מאוחר ואת כוחו הפוליטי האמיתי אנחנו לא יודעים. אומרים שהוא גדול, אבל שישאל את גנץ מה קורה כשאתה מנסה לרוץ לבד בתור התקווה הלבנה הגדולה וצריך להישחק בגלגלי הפוליטיקה הקטנה. רמז: אתה יכול לקטון בחצי ואפילו יותר.

תוסיף לזה את כל האנשים שהוא אסף מהגורן ומהיקב, שאין להם שום מכנה משותף למעט העובדה שמישהו שמע עליהם פעם. איך אמרו בארץ נהדרת? למיקי חיימוביץ' חשובה הסביבה, לכן היא הצטרפה למפלגה שלוקחת את כל מי שבסביבה.

רמז לפוליטיקה של גנץ ראית בערב נאום הנצחון שלו. בזמן שנתניהו כבר טילפן לכולם ועשה עסקאות, גנץ נאם נאום נצחון מגוחך, שהוא ידע שהוא שקר, כי היה חשוב "לצרוב את התודעה" של כחלון וליברמן.

ועכשיו צריך להחזיק את כל הדבר המודבק בצלוטייפ הזה באופוזיציה. בינתיים הם כל כך לוחמים שלא שמענו מהם ציוץ, למשל, כשעסקת באומל התגלתה לא כאיזה מהלך דיפלומטי מבריק אלא כעוד עסקה של אסירים חיים תמורת מתים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 01, 2019 9:31 am 
Hall of Famer

קודם כל, לפיד לא התאחד במקביל אליו, ברור לגמרי מי מס' 1 ומי מס' 2 באיחוד הזה ובכל הסקרים היה ברור לגמרי שגנץ מועמד פופולרי בהרבה מלפיד.

שנית, עדיין לא הבנתי איך קמפיין כל כך גרוע מביא 35 מנדטים, משהו שכנע יותר מ-1.1 מיליון ישראלים להצביע למפלגה הזו, הציבור אולי מטומטם, אבל לא עד כדי כך, לא הכל היה מושלם בקמפיין הזה, רחוק מכך, אבל משהו כאן כן עבד ועבד יפה מאוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 01, 2019 9:38 am 
מנהל פורום

ראי שעל הקיר כתב:
רמז לפוליטיקה של גנץ ראית בערב נאום הנצחון שלו. בזמן שנתניהו כבר טילפן לכולם ועשה עסקאות, גנץ נאם נאום נצחון מגוחך, שהוא ידע שהוא שקר, כי היה חשוב "לצרוב את התודעה" של כחלון וליברמן.

ועכשיו צריך להחזיק את כל הדבר המודבק בצלוטייפ הזה באופוזיציה. בינתיים הם כל כך לוחמים שלא שמענו מהם ציוץ, למשל, כשעסקת באומל התגלתה לא כאיזה מהלך דיפלומטי מבריק אלא כעוד עסקה של אסירים חיים תמורת מתים.

הנאום ניצחון היה באותו הזמן כמעט מחוייב המציאות. כשהוא ננאם תוצאות האמת היו רחוקות ולפי חלק מהמדגמים בהחלט היה ניתן לחשוב שיש לו סיכוי להרכיב את הממשלה.
בדיליי של כמה שעות זה אכן היה נראה מגוחך, אבל בזמן אמר זה הימור שחייבים לקחת. והוא גם היה אחרי סגירת הקלפיות אז הוא מן הסתם לא השפיע אפילו על קול אחד.

לגבי עסקת באומל, אז למה להתנגד? מדובר בשני אסירים בלבד (אחד היה אאל"ט אמור להשתחרר בעוד כמה חודשים בכל מקרה) די אלמוניים, לא עם דם על הידיים בעלי חשיבות זניחה.
במקרה הזה בהחלט מדובר בעסקה "שווה" מבחינת המחיר של ישראל כדי לסגור פינה כואבת בהיסטוריה שלה. (בניגוד לעסקת חטופי לבנון/טננבאום).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 01, 2019 9:51 am 
Sophomore

1. נדמה לי שהביקורת כלפי נתניהו בהקשר הזה, היא שהמחיר לעסקה לא נחשף, לפני הבחירות. לא חושב שמישהו היה מתנגד לה.

2. ההכרזה על ניצחון הייתה מתוכננת מראש. וגנץ ויועציו ידעו שהבחירות יהיו צמודות, ותיתכן מחלוקת מי צריכה להרכיב את הממשלה, המפלגה הגדולה ביותר או המפלגה המובילה של הגוש הגדול ביותר וניסו לקבוע עובדות בשטח. החלטה נכונה מבחינתם. זה לא דומה בכלל לבחירות 96', שם היו בחירות נפרדות לרה"מ ולכנסת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 01, 2019 9:54 am 
Hall of Famer

הסקרים במקרה הטוב דיברו על תיקו בין גושי ובמקרה הרע על יתרון לגוש הימין. נאום הנצחון היה מטופש ומגוחך כבר כשנערך, לא מחוייב המציאות ולא כלום, כי היה ברור כבר אז שהוא כנראה לא יכול להרכיב ממשלה. יודעים מה, אפילו אם אני נותן לו קרדיט שלא מגיע לו - לכל הפחות היה מאד לא ברור שהוא ניצח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 01, 2019 9:56 am 
Hall of Famer

itay2 כתב:
1. נדמה לי שהביקורת כלפי נתניהו בהקשר הזה, היא שהמחיר לעסקה לא נחשף, לפני הבחירות. לא חושב שמישהו היה מתנגד לה.

2. ההכרזה על ניצחון הייתה מתוכננת מראש. וגנץ ויועציו ידעו שהבחירות יהיו צמודות, ותיתכן מחלוקת מי צריכה להרכיב את הממשלה, המפלגה הגדולה ביותר או המפלגה המובילה של הגוש הגדול ביותר וניסו לקבוע עובדות בשטח. החלטה נכונה מבחינתם. זה לא דומה בכלל לבחירות 96', שם היו בחירות נפרדות לרה"מ ולכנסת.

1. איקיי, בוא נשמע את זה מהאופוזיציה הלוחמנית.
2. נדמה לי שהטקטיקה של נתניהו, לדבר עם ראשי המפלגות, יותר אפקטיבית מאשר "לצרוב להם את התודעה" איזה נאום מגוחך שבמקרה הטוב ננאם טרם זמנו (ובמקרה הריאלי היה שקר במודע).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 01, 2019 10:47 am 
Hall of Famer

Shiver כתב:
ראי שעל הקיר כתב:

הנאום ניצחון היה באותו הזמן כמעט מחוייב המציאות. כשהוא ננאם תוצאות האמת היו רחוקות ולפי חלק מהמדגמים בהחלט היה ניתן לחשוב שיש לו סיכוי להרכיב את הממשלה.
בדיליי של כמה שעות זה אכן היה נראה מגוחך, אבל בזמן אמר זה הימור שחייבים לקחת. והוא גם היה אחרי סגירת הקלפיות אז הוא מן הסתם לא השפיע אפילו על קול אחד.

לגבי עסקת באומל, אז למה להתנגד? מדובר בשני אסירים בלבד (אחד היה אאל"ט אמור להשתחרר בעוד כמה חודשים בכל מקרה) די אלמוניים, לא עם דם על הידיים בעלי חשיבות זניחה.
במקרה הזה בהחלט מדובר בעסקה "שווה" מבחינת המחיר של ישראל כדי לסגור פינה כואבת בהיסטוריה שלה. (בניגוד לעסקת חטופי לבנון/טננבאום).

לגבי הנאום, לא היה מחויב מציאות ולא כלום. גנץ יכל להגיד את האמת, שהתוצאות כעת עדיין לא ברורות אבל הוא רוצה להגיד תודה לציבור גדול של אנשים שהביעו בו אמון, ולתאר מה יהיו עקרונות היסוד של ממשלה בראשותו-אם ירכיב אותה. לנאום נאום נצחון כשאתה לא יודע שנצחת זה דבר מטומטם בהגדרה.

לגבי באומל, גם פה ראי אומר דבר נכון. מדינת ישראל צריכה להחליט אם היא סוחרת בחלקי גופות או לא (סוגיה רלוונטית מאד לקמפיין המטורף של משפחות גולדין ושאול). אם כן, אז מדברים על מחירים בסחר הזה. אם לא, אז לא. הבעיה העקרונית היא שמסחר בחלקי גופות הוא סוג של קונצנזוס בישראל, אז גם ה"אופוזיציה" לא ממהרת לצאת חוצץ.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 01, 2019 5:38 pm 
Junior

הביקורת על נתניהו בהקשר של באומל הוא בגלל שישנה החלטת ממשלה(חוק) שכל שיחרור אסירים, גם "מחווה" חייב לעבור אישור של הקבינט.

נתניהו בפועל שאל את עצמו וזהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 02, 2019 8:29 am 
מנהל פורום

נכון, כמו שהוא עושה הרבה דברים בלי להתייעץ למשל רכש הצוללות.
לפי פרסומים השבוע הוא רצה גם שישריינו תחת משרד רוה"מ תקציב בטחוני של כמה מיליארדי שקלים שהוא יוכל לנווט אותו למעשה "מעל" ראשי מערכת הבטחון (שזה בכלל הזוי).

והנה טפטוף הרקטות ממשיך, א-לה "ימין-חזק" ושקט במפה הפוליטית. יש עוד חודש לדד ליין של הרכבת הממשלה והדברים קצת מקרטעים, אם כי לא ניתן לדעת מה נבחש מאחורי הקלעים.
מה אתם אומרים על הטיעון לגבי אנשי שדרות פוסט בחירות 2019 וכו' ש"בחרתם ביבי אז תשתקו"?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 02, 2019 9:31 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

https://www.israelhayom.co.il/article/654001

"על כל שניים וחצי חברי כנסת מקבלים משרד, אם כך מגיע לנו ארבעה משרדים מלבד ועדת הכספים."

לפי חבר הכנסת אורי מקלב, מס' 4 ברשימת יהדות התורה, שבעת הח"כים של המפלגה מקנים להם ארבעה משרדים בממשלה, כלומר 4 × 2.5 = 7.
והנה ילדים, הסיבה מדוע חשוב ללמוד לימודי ליבה כמו מתמטיקה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 02, 2019 10:07 am 
Junior

sir charles כתב:

"על כל שניים וחצי חברי כנסת מקבלים משרד, אם כך מגיע לנו ארבעה משרדים מלבד ועדת הכספים."

לפי חבר הכנסת אורי מקלב, מס' 4 ברשימת יהדות התורה, שבעת הח"כים של המפלגה מקנים להם ארבעה משרדים בממשלה, כלומר 4 × 2.5 = 7.

דבר ראשון, יש להם 8 ח״כים (אתמול מקום 36 בליכוד הגיש ערעור בדקה האחרונה על זה, אבל כרגע הם עם 8).

דבר שני, הוא אמר זאת כביטוי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 02, 2019 1:25 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

Dovi כתב:
sir charles כתב:

דבר ראשון, יש להם 8 ח״כים (אתמול מקום 36 בליכוד הגיש ערעור בדקה האחרונה על זה, אבל כרגע הם עם 8).

דבר שני, הוא אמר זאת כביטוי.

דבר ראשון, הבנתי שכמעט סופית הליכוד קיבלו את הח"כ ה36 על חשבונם.
דבר שני, מצטער אבל אני לא מכיר את הביטוי הזה. מה המשמעות שלו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 02, 2019 1:47 pm 
Junior

מקווה שאצליח להסביר באמצעות דוגמא;

שמעתי אתמול תלונה שביטלו קו אוטובוס מת״א לבית קברות ירקון ומשרד התחבורה הגיב שכמעט ולא היו נוסעים בקו הזה.
השדר ברדיו אמר שמשרד התחבורה צודק ולא צריך לתפעל קו בשביל 2.5 אנשים.

ולא יודע איפה הבנת שכמעט סופית הליכוד עם 36.
הערעור הוגש רק אתמול ולפי עמית סגל ג׳ לא מתכוונת לוותר במקרה שיפסקו נגדה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 02, 2019 11:08 pm 
Hall of Famer

הסיכוי שבית המשפט יתערב בשלב כזה אפסי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 04, 2019 11:31 am 
Hall of Famer

ו.............. חזרה לשגרה, עם 50 שיגורים על הדרום מהבוקר. מזל שבחרו בראש ממשלה מר ביטחון.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 04, 2019 11:34 am 
Sophomore

התותח המפוברק כתב:
ו.............. חזרה לשגרה, עם 50 שיגורים על הדרום מהבוקר. מזל שבחרו בראש ממשלה מר ביטחון.

מקווה מאוד שלא נשמע שום צפצוף מכיוון התושבים שם. זה רצון הבוחר, תתמודדו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 04, 2019 6:14 pm 
Hall of Famer

מעניין כמה משרי הליכוד והימין בכלל היו מאד שמחים, בסתר ליבם או שלא, אם האירוויזיון יבוטל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 04, 2019 8:49 pm 
Junior

התותח המפוברק כתב:

ברור שאם היו בוחרים בגנץ היה שקט מוחלט ושלום עולמי.

(לא הצבעתי ביבי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 04, 2019 8:53 pm 
Hall of Famer

עדיף שקט מוחלט מאשר שהיה מתחיל לדבר :lol:

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 04, 2019 8:55 pm 
Hall of Famer

מתי רגיעה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 1933 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 74, 75, 76, 77, 78  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 17 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: