סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 1:57 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 226 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' יוני 19, 2020 12:08 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
עידו, אתה רק מחזק את הטענה שלי: יש היצע דירות עצום. לכן יש ירידה בהתחלות הבניה שגם כך חלק לא מבוטל מהן הן מחיר למשתכן והתחדשות עירונית, כלומר לא פרויקטים חדשים של מחיר שוק. פרויקטים עומדים שוממים לדעתי בגלל שהם לא ממש נמכרים.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 19, 2020 12:14 pm 
Sophomore

אני באמת לא יודע, הייתי שמח לראות נתונים לגבי זה.
במקרה של הבניין הסמוך אליי - אני מניח שזו סיטואציה של קבלן שפשט רגל, אז כנראה שבאמת לא מכר מספיק דירות.
במקרה של השכונה השוממת - העצירה היא כאמור בגלל סכסוך בין העירייה לאוצר. לא יודע מה מצב מכירת הדירות שם.
אגב, העצירה הזו לא מפריעה לאף אחד לבנות כרגע שכונה חדשה נוספת בעיר, גדולה פי 3-4 בערך מהשכונה התקועה. נראה מה יהיה שם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 19, 2020 1:04 pm 
Sophomore

פינוי בינוי שתופס תאוצה זה כן תחת פרויקטים חדשים (והוא תופס תאוצה בגלל שהעלות שלו זולה, ושיש אפשרות לבנות באיזורי ביקוש )

בנתיים אגב כותרת - שר הכלכלה החליט: המכס על מלט מיובא יעלה בעד 17%

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 19, 2020 5:13 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
זה עמיר פרץ, כן? השר החברתי שאמור להילחם במונופולים. אין ספק שזה יביא לבני גנץ עוד מצביעים.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 19, 2020 5:56 pm 
Hall of Famer

מי זה בני גנץ?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 19, 2020 10:10 pm 
Hall of Famer

בינתיים יש התפרצות גם ברשות הפלסטינית
https://news.walla.co.il/break/3368336

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 21, 2020 10:36 am 
מנהל פורום

Hacohen כתב:
נתונים שהתפרסמו היום בגלובס:

כבר ברבעון הראשון שכמעט ולא היה מושפע מהקורונה, כמות התחלות הבניה ב2020 מהנמוכות בשנים האחרונות, ורבע מהן שייכות ל"מחיר למשתכן". כחמישית מהתחלות הבניה בין אפריל 19 למרץ 2020 שייכות להתחדשות עירונית.

כל העניין של התחלות הבניה הוא נתון שאפשר לשחק איתו. הוא גם נתון שמתעדכן בכ-15% לפחות מפרסום הנתון הראשונים.
בכל מקרה הוא משפיע רק 3-4 שנים קדימה. אם אני לא טועה, השנה שברו איזה שיא בכמות ההיתרים ליחידות דיור.

ועוד משהו מבחינת מניפולציות הנתונים:
אם עושים תמ"א הריסה ובנייה, אז כל כמות הדירות (כולל אלה שנהרסו) ייחשבו כ"דירות חדשות" בספירה.
כלומר נגיד שהיה בניין ישן עם 20 דירות, ונוספו עוד 8.
אז מבחינת כמו הדירות החדשות שנבנות, הוא ייספר כ28 ולא כ-8.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 21, 2020 11:18 am 
Hall of Famer

סבבה, אבל אני חושב שהנקודה ברורה (עודף היצע, סטגנציה ואף ירידה של ממש במחירים) ומכאן רק צריך לחכות ולראות.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 21, 2020 11:40 am 
מנהל פורום

שוב מהפה שלך...
אני אולי מדור שלא ידע ירידות מחירים בתחום לצערי, רק עליות. אבל עד שאני לא אראה דברים בעיניים כרגע קשה לי להאמין.

מחיר למשתכן כבר די נגמר, ועדיין לא רואים הפשרת קרקעות במקביל כמו פעם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 21, 2020 11:59 am 
Freshman

בראייתי שוק הדיור במצב מאוד שונה מאיך שאתה מנתח את זה הכהן -

צד הביקוש - לתחושתי אירוע הקורונה הוא אירוע משמעותית פחות דרמטי לשוק הדיור במרכז ממה שאתה מתאר - יש נתונים סטטיסטיים די חזקים שהרוב המוחלט של הנפגעים כלכלית הם עובדים מבוגרים, עובדים מאוד צעירים (מלצרים בגילאי ה-20 המוקדמים) ועובדים בפריפריה. רובם ככולם אינם השוק הרלוונטי לקניית דירות במרכז. מכאן, במאסה (כמובן שיש חריגים) מרבית הרוכשים הפוטנציאליים של דירות במרכז לא נפגעו כלכלית אלא הם בעיקר יושבים על הגדר בגלל חוסר ודאות. בעולם הכלכלי הם נחשבים ביקוש כבוש - משמע לא ביקוש שנעלם ומומר למשהו אחר אלא ביקוש שמחכה לפתיחת הברז ויחזור. זה חשוב כי במובן הזה שוק הדיור מאוד שונה מהרבה שווקים אחרים שם "ישיבה על הגדר" מביאה לירידה בביקוש בפועל - בעולמות הרכב אתה יכול לוותר על רכישת דירה ולהמשיך לנסוע בתחב"צ, בעולמות התיירות אתה יכול לוותר על טיסה, בעולמות האוכל אתה יכול להחליט להכין ארוחה בבית. בעולמות הדיור זה לא קיים - אתה צריך לגור בדירה בשכירות או בדירה בבעלות. דוגמא נהדרת ראית לאחרונה בעולמות השכירות בתל אביב - בהתחלה היה הרבה רעש ברשתות החברתיות בדבר ירידת המחיר הדרמטית שמעבר לפינה ובפועל מי שהסכים להתפשר על מחיר קצת יותר זול בתחילת המשבר זכה, ומי שלא סגר דירה גילה שהמחירים חזרו למה שהיו פעם

צד ההיצע - שם האירוע הבאמת גדול שלא מדברים עליו יותר מדי לתחושתי וזה השלכות עידן כחלון. מחיר למשתכן לקח את כל עולם הקרקעות הציבוריות והסיט אותם למחיר למשתכן. בין אם אתה בעד או נגד התוכנית, כל עוד זה נוהל בתצורה שקרקע מוכנה עוברת ישירות למחיר למשתכן לא היה נזק גדול מדי ולא הייתה עלייה דרמטית בהיצע - פשוט הנחה ישירה. כל זה השתנה בשנתיים האחרונות כשנכנסנו לעידן הבחירות וכחלון רצה להוציא הרבה כותרות - אז הוא התחיל לשווק במחיר למשתכן קרקעות שרחוקות מלהיות מוכנות ועברנו מעולם של מקנייה לכניסה לדירה של 3-4 שנים לזמן כניסה לדירה של 5-6 שנים. זה חשוב כי בזה כחלון "אכל" שנה שעברה את הקרקעות שהיו אמורות לצאת השנה. כעת כשמחיר למשתכן מתה (וסביבת ליצמן די מצהירה את זה בגלוי) הגענו לשלב הגמילה הכואב מהתוכנית ושהכלכלנים הזהירו מזמן - מצד אחד בשארית 2020 ותחילת 2021 לא יהיו עוד הגרלות של מחיר למשתכן ומצד שני אין מספיק קרקעות מוכנות לשיווק לקבלנים בשוק הפרטי (וחשוב לזכור - גם אחרי שקבלנים קונים קרקע יש עוד לא מעט עבודה עד שניתן לשווק). מכאן הגעת שכל ההיצע שיהיה בשנה הקרובה זה רק דירות יד שנייה והמעט דירות מקרקעות פרטיות שקבלנים התחילו להכין (שארית פסגות אפק, שאריות בקריית גת, הכניסה לנס ציונה, דרום רחובות וכו'). כל שאר הרעיונות שנזרקים הם לטווח של עוד לא מעט שנים (בדגש על רעיונות הפינוי בינוי הנרחב שישראל כץ דוחף כיום)

משני אלו יחד, אני מסכים שכל עוד הביקוש כבוש ויישאר על הגדר סביר שהיצע המאוד מאוד דל יספיק ונהיה בסטגנציה (לא רואה ירידת מחירים דרמטית, אולי סטיות תקן קטנות כאלו ואחרות), אבל ברגע שהביקוש הזה יחזור לשוק (והוא יחזור בגדול ובמהירות לאור העובדה שהוא יחזיק כמעט שנה של אנשים שישבו על הגדר) ההיצע לא יעמוד למול הביקוש ונראה עלייה דרמטית מאוד במחיר. משרד האוצר גם התחיל להדליף אמירות מהסוג הזה ביממות האחרונות (שינוי סדר העדיפויות, מעבר ממחיר למשתכן לסיוע בפריפריה וכו' וכו')

חשוב גם להגיד - מרבית עודף ההיצע שמדובר עליו מעלה הוא עודף היצע בפריפריה. כבר יחסית הוכח שבישראל שוק הדיור במרכז לא מסונכרן עם שוק הדיור בפריפריה כי כל עוד אנשים לא מוכנים לעבור לפריפריה על רקע הקושי בתחבורה למרכז והעדר התעסוקה בפריפריה

מתי זה ישתנה - כאשר יהיה באמת פינוי-בינוי במרכז ויפסיקו עם הפופוליזם בעיתונות לתקוף בעלי דירות על זה שהם מקבלים הרבה תוספת שטח ו"מתעשרים" (כי אז מקטינים להם את השטח ובתגובה הם מתנגדים לתוכנית ומעכבים אותה בעשרות שנים - ראו ערך אזור לה גוואריה), באם ישראל כץ יממש את האמירות שלו למהפכה בתחבורה וקירוב הפריפריה למרכז, באם אגף המודיעין באמת יעבור לליקית ויקימו מרכז היי טק בבאר שבע. ברמה האישית - אני באמת מאמין שזה יקרה, אבל לא בשנה הקרובה ולא באחריה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 21, 2020 12:09 pm 
Hall of Famer

לפחות הקטע הקטן של מרכז היי טק בבאר שבע הולך ומתממש. לפחות ברמה של הצעות עבודה שאני מקבל משם... כנראה עוד בהיקף קטן מהמרכז, כמה אלפי משרות בודדות למיטב בדיקתי, אבל הבדל גדול מאד ממה שהיה פעם.
בכלל, באר שבע נהייתה מטרופולין של ממש ב-10-15 שנים האחרונות, בעיקר בזכות מי שהוא כנראה ראש העיר הכי טוב אי פעם בישראל, לפחות ככל שאני זוכר.
אבל אני עדיין לא רואה שזה משפיע על המחירים במרכז. גם העברה לפריפריה של תשתית צבאית אדירה כמו עיר הבה"דים לא הביאה לזה.

אגב, למה שמחירי הדירות במרכז ירדו? הרבה אנשים גרים בפריפריה כי הם לא יכולים להרשות לעצמם דירה במרכז, זה לא אומר שאין לדירות במרכז ביקוש. ביקוש לדירה במרכז זה לא רק אנשים שאין להם דירה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 21, 2020 12:24 pm 
Freshman

עיר הבה"דים היא דוגמא נוספת לראייה קצת הטווח והשתלטות הפופוליזם על הרבה מהשיח שלנו לצערי

עיר הבה"דים מעולם לא תוכננה כרכיב שאמור להעביר אנשי קבע לנגב ומכאן לייצר רכישת דירות באזור ותעסוקה באזור - מרבית המשרתים בעיר הבה"דים הינם קורסיסטים (כשם הבסיס) ומרבית משרתי הקבע שם הם מדריכים בקורסים שבאים לתפקיד בדיד של שנתיים-שלוש וחוזרים למרכז. לתקופת זמן זו לא שווה להעביר את המשפחה לדרום
צה"ל רצה לשנות את זה ולהציע חבילת הטבות משמעותית למשרתים שיסכימו גם לעבור למספר שנים לדרום (סבסודי דירות, מענקים, הנחות במס הכנסה) אבל האוצר התנגד בתוקף תחת הכותרת הפופוליסטית "לא מסייעים לאנשי הקבע השבעים". אז חסכו כסף בטווח הקצר - מה קרה בעקבות זה - אנשי המודיעין ראו, הבינו שבבסיס שלהם, שכן ידרוש מגורים (כי כמעט כל התפקידים בחיל יהיו בבסיס הזה) לא יהיו הטבות למגורים, הם ידרשו לקנות דירה בעצמם בנגב ולהעתיק את המשפחה (עם מלא בעיות נגזרות - בעיות תעסוקה לבן\בת הזוג, קושי בבייביסיטר לילדים בגלל הריחוק מהסבא וסבתא, מרחב תרבותי פחות מאפשר ומכיל וכו' וכו') והביעו את עמדתם בצורה ברורה - באחוזים גבוהים מאוד הבהירו שברגע שעוברים לנגב הם יעזבו

כך נוצר מצב שהצבא צריך להחליט - או להמר על בטחון המדינה ולהגיע לכמה שנים קשות מאוד שהרבה אנשי קבע יעזבו ומצד שני לא יידעו עדיין להכשיר את השורות החדשות או לוותר (\לעכב מאוד) את המעבר לנגב ולפגוע במשק (העדר קידום הנגב, מחירי הדיור במרכז, פקקים וכו'). וכל זה התחיל כי האוצר ניסה לחסוך כמה מיליונים על אנשי הקבע של עיר הבה"דים ויצרו גישה כללית בצבא שאנשי קבע שעוברים לדרום נדפקים

בנוגע למחירי הדיור זה עניין של ביקוש והיצע קלאסי - היום כמעט כל זוג צעיר מסיט את הביקוש למרכז (מיעוט קונים בפריפריה). אם יותר מהם ייקנו בפריפריה יהיה ביקוש יותר נמוך במרכז. זה לא אומר קריסת מחירים אבל בהחלט אומר ירידה קלה במחירים או לכל הפחות מיתון קצב העלייה המשוגע בשנים האחרונות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 21, 2020 12:34 pm 
Sophomore

בתור תושב העיר בעשור החולף (עם הפסקות) - יש דברים שרוביק עושה טוב והעיר בהחלט התקדמה בשנים האחרונות. יש גם הרבה דברים רעים בהתנהלות שלו, והמון פופוליזם. מצב השכונות הותיקות והעניות נשאר רע כשהיה. תשתיות הביוב בשכונות האלה הן קטסטרופה, והעירייה מגלגלת את האחריות על התושבים ובעלי הדירות, תוך התנהלות בריונית מול אוכלוסיות חלשות. שירותי הרווחה בעיר לא במצב טוב. את השכונה שבנייתה נעצרה חודשים מאכלוס בגלל סכסוך תקציבי בין העירייה לאוצר כבר ציינתי. שיפוצים עירוניים נמשכים הרבה מעבר למתוכנן, על חשבונם של התושבים ושל בעלי עסקים בעיר (למשל, שיפוץ המדרחוב של העיר העתיקה נמשך למעלה משנה, והביא לסגירה של מסעדות שהיו שם שנים).
מרכז ההיי-טק אכן הולך ומתקדם. זה תהליך איטי, אבל קורה. עם זאת, אני לא רואה איך זה מגיע להיקפים שישפיעו על מחירי הדירות במרכז. גם העברת בסיסי המודיעין תקועה (למיטב ידיעתי) על הקמת תשתית תחב"צ יעילה מהמרכז - יש הרבה מאוד אנשים שרואים במעבר לפריפריה כמו באר שבע ירידה ברמת החיים, ולא רוצים לעבור לכאן גם אם יש פה עבודה. העיר עדיין חסרה בעיניי בנושא של בילוי ופנאי. גם פה יש התקדמות, למשפחות יש אופציות נחמדות עם הפתיחה של מתחם הסינמה סיטי ופארקים בעיר. אולי כשפארק האגם יהיה מוכן ופתוח נראה שדרוג נוסף בתחום. לאלה שאחרי אוניברסיטה ולפני ילדים - אפשרויות היציאה, הבילוי והקולינריה דלות מדי.
בסופו של דבר, באר שבע לא יכולה "להחליף" את חוויית החיים במרכז. זה פשוט לא יקרה. לעיר אין מספיק אופי ויכולת משיכה. רק תחב"צ יעילה ואמינה, 24/7, תאפשר הקלה על לחץ המגורים בסביבות ת"א.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 21, 2020 6:57 pm 
Hall of Famer

לי כמבקר מבחוץ שבא רק לפעמים המהפך הנראה לעין בעיר הוא מאד מרשים. אני לא תושב העיר ואתה כנראה יודע יותר ממני, אבל לאור זה שהוא מנצח בבחירות עם אחוזים שאם לא הייתי יודע יותר טוב הייתי חושב שהוא דיקטטור במדינה ערבית - כנראה גם התושבים חושבים שהוא די בסדר...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 21, 2020 7:46 pm 
Sophomore

בהחלט יש השקעה בנראות של העיר, במקומות הראשיים שמבקרים מבחוץ עשויים לראות. אני מניח שלא יצא לך לעבור בשכונות...
לעניין השני - מה אגיד. כנראה שבסה''כ מרוצים ממנו. שתי נק' לגבי זה:
באר שבעי ותיק הסביר לי פעם שהם משווים אותו לטרנר, וכנראה שביחס לטרנר לא קשה להראות טוב.
קצת ביצה ותרנגולת, אבל מכיוון שברור לכל שרוביק מנצח, אין אף מפלגה ארצית שמנסה להרים מועמד לראשות העיר. כולן רצות רק למועצה, וממליצות עליו כמועמד לראשות. כך שהיחידים שמתמודדים מולו הם עצמאיים שאף אחד לא ממש מכיר, בלי גב רציני. באר שבע בכל זאת עיר לא קטנה, וקשה להגיע להישגים ככה.
חוץ מזה, אנשים מצביעים בהמוניהם גם לרוה''מ היקר שלנו, זה אומר שהוא עושה עבורם דברים טובים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 21, 2020 8:22 pm 
Hall of Famer

בהמוניהם אולי כן, אבל לא ב-90+ אחוז בבחירות חופשיות.
לפחות בינתיים...

אשר להשוואה לטרנר, בטח יש כאלה שמשווים. שוב, אין לי בסיס כמי שלא גר שם. אבל טרנר לא ראש העיר כבר 12 שנה. שוב אני מספקלץ ממראה עיניים, אז תקן אותי אם אני טועה פה - אבל העיר בתקופתו של דנילוביץ' גדלה בטירוף, המון בנייה חדשה, ולפחות על פניו (בלי לבדוק מספרים) נראה שהרבה תושבים הצטרפו לעיר בעשור האחרון פלוס מינוס, ולא ממש ידעו את טרנר בתור ראש עיר.
דנילוביץ', אחרי שניצח את טרנר, ניצח בעוד פעמיים ברוב של יותר מ-90 אחוז. זה נראה קצת הרבה מכדי להסביר ב"הוא לא טרנר".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 21, 2020 8:35 pm 
Sophomore

בונים המון בעיר. אני לא יודע מה אומרים המספרים. אמרתי שכנראה שהרוב מרוצים ממנו. רק ציינתי שיש דברים שלי יצא להחשף אליהם שאולי פחות מוכרים לאנשים שמגדירים אותו כ''אולי ראש העיר הכי טוב אי פעם בישראל'', וכמות לא מבוטלת של פופוליזם בהתנהלות.
וכן יש את העניין שלא מעמידים מולו שום יריב אמיתי. זה גם מעיד לזכותו כנראה, אבל בכמה ערים בארץ רואים את אותו מועמד על שלטים של הליכוד והעבודה גם יחד?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 21, 2020 9:37 pm 
Hall of Famer

אם בונים המון בעיר, כפי שאכן התרשמתי לאורך השנים כשביקרתי בעיר, זה נשמע שאכן יש כמות גדולה של תושבים שלא ידעו את טרנר ושופטים את דנילוביץ' בפני עצמו (או בהשוואה לראשי הערים במקומות שהם באו מהם).
אמרת שהתנועות האחרות רצות רק למועצה. מה מצבו של דנילוביץ' במועצה? אין לו רוב מוחלט?

אני מניח שלא הכל מושלם ושנשארו חצרות אחוריות כמו שיש בכל עיר. אבל אין מה להשוות לפחות לעיני כמבקר, באר שבע נראתה עיר נשכחת ועזובה ומוזנחת פחות או יותר עד שהוא הגיע. נראה שחוץ מהבנייה למגורים היו בעיר הרבה מאד מיזמים בתחומים שונים ששיפרו בה את איכות החיים באופן מהותי. אני לא גר בעיר גדולה אז מבחינתי כל הערים הם מקומות לביקור, ואני לא מכיר עיר בישראל שעברה מהפך כמו באר שבע, כולל ערים שגדלו מאד כמו ראשון או אשדוד.

צריך להוסיף גם שכבר בתחילת כהונתו הראשונה באר שבע חטפה לראשונה טילים מעזה. מציאות שראשי הערים לפניו לא התמודדו איתה, ועשה עלי רושם אז שהוא כראש עיר צעיר וחדש מתמודד עם זה בכבוד ובקור רוח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 21, 2020 10:50 pm 
Sophomore

אכן, רוב מוחלט במועצה. כמו שאמרתי, כנראה שבסה''כ הרוב מרוצים ממנו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 28, 2020 1:24 pm 
Hall of Famer

מפת האבטלה בישראל בטבלה מעודכנת שלפני ואחרי הקורונה ווטרס
https://www.ynet.co.il/economy/article/ ... n=whatsapp

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 11, 2020 2:18 pm 
Hall of Famer

האם לפי התוכנית החדשה אני יכול למשוך את קרן ההשתלמות לפני סיום 6 השנים המתחייבות?בלי מס??
https://www.funder.co.il/article/109016

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 12, 2020 4:23 am 
Hall of Famer

https://sports.walla.co.il/item/3372999
על הדרישות של קבוצות הכדורגל

קודם כל טוב לראות שירדו מהסכום המופרך של 140 מיליון ל-80
עכשיו זה נחמד שהם מאיימים בעלות של השבתה הליגה למשק כדמי אבטלה (שזה הרי המצב שכל ענף שהוא...), אבל למעשה אין להם בכלל שום יכולת לייצר איומים אמינים - כי האינטרס שלהם עצמם להמשיך לשחק הוא גדול יותר משל כל אחד אחר
רוצה לומר - שיחליטו באוצר באמצעות אמות מידה כלשהם (שישליכו מן הסתם גם על סקטורים אחרים, כמובן בפרט בספורט) כמה עשרות מיליונים נותנים להם, ושיגידו תודה בכדורגל ויעשו את עבודתם

הייתי אומר - מיליון שקל לכל קבוצת ליגה לאומית, 2 מיליון קבוצת ליגת העל, עוד נניח בונוס מסוים לקבוצה על כל שלב בו היא משחקת באירופה - וסגרנו על משהו כמו 50 מיליון שקלים
תודה רבה ושלום
אז תקציבי הקבוצות הגדולות יירדו בעשרות אחוזים? So what

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 12, 2020 3:43 pm 
Hall of Famer

אני הייתי רוצה לדעת כמה הכניס הווינר מחידוש הליגה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 24, 2020 6:46 pm 
Hall of Famer

פרופ' דניאל גת, מהמומחים הגדולים לכלכלת נדל"ן בישראל אם לא ה-מומחה, מכריז בדהמרקר על תחילת עידן ירידת מחירי הדיור ומצהיר שמכר לאחרונה דירה שיש לו משנות ה50 (כן, הוא די זקן) מתוך הבנה שהמחירים הגיעו לשיא.

הוא טוען, בין היתר, שהקבלנים מאטים בכוונה התחלות בנייה מתוך רצון לא להגדיל את היצע הדירות הריקות.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 26, 2020 12:15 pm 
מנהל פורום

בינתיים זה לא בדיוק קורה בשקט. הקבלנים לא ממש מורידים מחירים. הטריקים הנפוצים זה כל מיני הנחות שלא מתבטאות במחיר הסופי (שידרוגים, תשלום שכירות, ראיתי גם תשלום מס רכישה למשקיעים, הטבות נוספות וכו').
לא מזלזל אבל נראה כמו מכה קטנה בכנף (לצערי שוב).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 226 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 19 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: