סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 29, 2024 8:22 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 563 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 23  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: ת'רד מלחמה בקיץ 2021
הודעהפורסם: ד' מאי 12, 2021 2:47 am 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
לפחות מישהו אחד למעלה יצחק.
שמיר.

מלאך החבלה שלו מראה למה מביא השילוב של חוסר מנהיגות ובחירת שרים על פי כישורי הקישן טוכעס שלהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 12, 2021 8:25 am 
Sophomore

נדב, הוקיץ-אני חושב שמה שהכי מדאיג בעולם הערבי זה שבעוד שכל העולם שועט קדימה, הם ברצון ובשמחה נשארים מאחור. כל המדינות בעולם הזה דתיות להחריד, נחשלות כלכלית ומדינית וגם אלו שלא-זה רק בזכות הנפט. עכשיו, לא מדובר בדתיים שמקבלים בדיוק את השונה מהם, למעט דובאי.
ההגירה הערבית בצרפת, שוודיה, גרמניה ועוד נחלה כישלון חרוץ. האוכלוסייה נשארה דתית, אלימה, שונאת נשים ובלי שום רצון של כוונה להשתלב בחברה שקיבלה אותם. ההפך הוא הנכון, מראים עוינות גלויה ומטילים אימה. מקרי הרצח המזעזעים בצרפת, מה שקורה במערכת החינוך בגרמניה, החמולות בשוודיה. האירופאים לא מבינים איך במקום לחיות בשלווה, באוטופיה במדינות יפהפיות שמוכנות להשקיע כדי להטמיע אותן בחברה, הציבור הערבי תוקע סכין בגב. זה מה שמדאיג אותי ולדעתי צריך להדאיג את כולנו. חוסר הנכונות של העולם הערבי להתקדם. אין פה רקע גזעני בדעה שלי, עובדות בשטח. ואני גם לא חושב שהערבים נחותים חס וחלילה מכל עם אחר, אבל נשגב מבינתי חוסר היכולת שלהם להתקדם ולצאת מהדתיות הכה חזקה הזאת.
דווקא בישראל, אגב, אתה רואה את הציבור הערבי הנוצרי ואת הדרוזים שהם בני דת יוצאת האסלאם-ותופס את הראש איך הם כ"כ שונים לטובה מאחיהם המוסלמים.
נכון שלפני 70 שנה איזה מטורף גרר באירופה מלחמה והשמדה על רקע גזעני, יש גם שיגידו דתי- אבל בפרספקטיבה רחבה יותר אין באירופה ובעולם המערבי מלחמות דת כבר מאות שנים. תקנו אותי אם אני טועה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 12, 2021 8:33 am 
Hall of Famer

עזוב, שאלתי שתי שאלות (עם תשובת תער אוקאם אחת) ולא קיבלתי כלום חוץ מהתשובה - אתה לא מבין כלום, תפסיק לשאול

השמאל, קווים לדמותו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 12, 2021 8:36 am 
Sophomore

נראה לי שאם אתה שואל את אותה שאלה כל פעם ומבטל תשובות כאלה ואחרות כדי שפעם הבאה תוכל להתמוגג על איך לא עונים לשאלה הכה פשוטה שלך אף פעם הבעיה היא אצלך

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 12, 2021 8:40 am 
Hall of Famer

אנא, אראה לי איפה ענו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 12, 2021 8:42 am 
Sophomore

אין לי שמץ איפה נשאלה השאלה פעם קודמת, בטח בתרד נעול כלשהו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 12, 2021 8:45 am 
Junior

לפחות לגבי השאלה השנייה (״אם הכל זה הכיבוש אז איך זה ש...״ וגו׳), ראיתי שנדב השיב לך יפה: זה לא הכל הכיבוש.
לגבי השאלה הראשונה: ברור שלציביליזציה הערבית-מוסלמית יש בעית הסתגלות קשה לעידן המודרני. יש לזה כל מיני הסברים, אבל אני לא חושב שיש הרבה שיחלקו על העניין הזה (כולל הוגי הדעות המסלמים הכי מיליטנטיים שיש, אגב). כן, אפילו שמאלנים.
לגבי הניסיון שלך לקחת את סגנון הדיון של נדב ולהפוך אותו ל״קווים לדמותו״ של השמאל - נו באמת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 12, 2021 8:46 am 
Hall of Famer

'זה לא הכל הכיבוש' אז כמה מזה כן? ואם רק קצת כמו שהתער אומר, אז מה לעזאזל השמאל רוצה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 12, 2021 9:01 am 
Sophomore

אין לי שום כוונה לדבר בשם ה'שמאל', אבל אני אישית רוצה הרבה דברים.
והייתי מפרט, אבל זה יסתכם שוב בכך שתטפוח לעצמך על השכם על זה ששוב חשפת את הכשל הלוגי הגדול של השמאל, שחושב שהכיבוש הוא הבעיה אבל עובדתית היו פה בעיות גם לפני הכיבוש, אז נתת הוכחה ניצחת שהשמאל טועה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 12, 2021 9:06 am 
Junior

אני לא חושב שמישהו, בטח לא אני, יכול לתת לך תשובה טובה ל״כמה מזה כן״. בעיקר כשלא כל כך ברור מה זה ״זה״. ובכל מקרה, כלל אצבע: ככל שבנאדם מדבר יותר בפסקנות לגבי כמה מזה זה הכיבוש/מה יפתור אחת ולתמיד את הסכסוך וכו׳, ככה גדלה ההסתברות שלפניך בנאדם שאין לו מושג על מה הוא מדבר. הדברים אמורים, כמובן, גם לגביך.

השמאל בישראל באמת מצוי במצב של בלבול, או במילים אחרות: גם השמאל לא ממש יודע תמיד מה ״השמאל רוצה״ (אגב, אני חושב שאפשר להגיד אותו דבר גם על הימין). אבל גם אם המצב היה אחר וזו היתה תקופה של רנסנס אידיאולוגי אדיר בשמאל, אני לא חושב שלצמצם את השמאל לטענה ש״הכל זה הכיבוש״ זה אינטיליגנטי במיוחד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 12, 2021 9:20 am 
Sophomore

Hacohen כתב:
הוקיץ' כתב:
אגב, גם בחלק ניכר ממדינות אפריקה היו מלחמות אזרחים, טיהורים אתניים, התקוממויות אלימות וכו'.
מסקנה: כושים הם ממש אלימים.

Goes without saying

אולי נחכה שקובי יבוא ויגיד לנו איך זה כושים ב150 שנים האחרונות

בוא ואגיד לך איך זה הפוסט ציוני האוטואנטישמי, לאחרונה הוא למד מילה חדשה "שטחיות" ומשתדל לשלב אותה בכל תגובה ולדרג בעזרתה תגובות של יוזרים אחרים.

מאפיין נוסף שלו הוא ביטחון עצמי מופרז שגורם לו להיות בטוח שכל נפיחה שעולה במוחו היא גאונות צרופה.

הימים האחרונים הם בסך הכל תזכורת, חלקים נכבדים בחברה הערבית לא מעוניינים לחיות פה איתנו/ לצדנו ואילו רק היה בכוחם, במקרה הטוב, היינו עפים מכאן לכל הרוחות.
מי שלא מבין את זה הוא שוטה או משטה את עצמו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 12, 2021 9:20 am 
Junior

נורטון כתב:
'זה לא הכל הכיבוש' אז כמה מזה כן? ואם רק קצת כמו שהתער אומר, אז מה לעזאזל השמאל רוצה?

14,012 מתוך זה זה הכיבוש.
אגב, למה התרגשת מהקורונה והתחסנת? היו מחלות לפני ותוך כדי! אנשים מתים מתאונות דרכים, סרטן , התקפי לב וכו'... מה הממסד הרפואי לעזאזל רוצה?
( כן, לשאלה ודוגמא מטופשת מגיעה תשובה ודוגמא מטופשת).

אם אתה לא חושב שלהחזיק 2 מיליון אנשים תחת שלטון צבאי יכול לגרום לקצת צרות אז אני חושב שהדיון שלנו צריך להתחיל מנקודה הרבה יותר מוקדמת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 12, 2021 9:24 am 
Sophomore

Hacohen כתב:
כל מה שנתניהו עושה בתור "משילות" זה לקנות שקט זמני על החשבון הציבורי. חרדים/ערבים/חמאס/יו ניים איט. זה בנאדם שבמספר דו ספרתי של שנים בשלטון, במדינה כלכך מורכבת, אין על שמו רפורמה אחת, תכנית אסטרטגית אחת, מסמך עקרונות מחייב אחד על משהו מהותי. לא מדיני, לא כלכלי,לא חברתי. הדבר היחיד שהוא עשה ביעילות זה להחריב מערכות מבפנים: אכיפת חוק, שליטה ובקרה. נוכל חדל אישים מהזן הארור.

עשית לו הנחה גדולה. גניבת מאגרי הגז מהציבור היא אחלה מורשת של הגאון הכלכלי, שמש העמים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 12, 2021 9:42 am 
Sophomore

אבו שוקרי כתב:
נדב, הוקיץ-אני חושב שמה שהכי מדאיג בעולם הערבי זה שבעוד שכל העולם שועט קדימה, הם ברצון ובשמחה נשארים מאחור. כל המדינות בעולם הזה דתיות להחריד, נחשלות כלכלית ומדינית וגם אלו שלא-זה רק בזכות הנפט. עכשיו, לא מדובר בדתיים שמקבלים בדיוק את השונה מהם, למעט דובאי.
ההגירה הערבית בצרפת, שוודיה, גרמניה ועוד נחלה כישלון חרוץ. האוכלוסייה נשארה דתית, אלימה, שונאת נשים ובלי שום רצון של כוונה להשתלב בחברה שקיבלה אותם. ההפך הוא הנכון, מראים עוינות גלויה ומטילים אימה. מקרי הרצח המזעזעים בצרפת, מה שקורה במערכת החינוך בגרמניה, החמולות בשוודיה. האירופאים לא מבינים איך במקום לחיות בשלווה, באוטופיה במדינות יפהפיות שמוכנות להשקיע כדי להטמיע אותן בחברה, הציבור הערבי תוקע סכין בגב. זה מה שמדאיג אותי ולדעתי צריך להדאיג את כולנו. חוסר הנכונות של העולם הערבי להתקדם. אין פה רקע גזעני בדעה שלי, עובדות בשטח. ואני גם לא חושב שהערבים נחותים חס וחלילה מכל עם אחר, אבל נשגב מבינתי חוסר היכולת שלהם להתקדם ולצאת מהדתיות הכה חזקה הזאת.
דווקא בישראל, אגב, אתה רואה את הציבור הערבי הנוצרי ואת הדרוזים שהם בני דת יוצאת האסלאם-ותופס את הראש איך הם כ"כ שונים לטובה מאחיהם המוסלמים.
נכון שלפני 70 שנה איזה מטורף גרר באירופה מלחמה והשמדה על רקע גזעני, יש גם שיגידו דתי- אבל בפרספקטיבה רחבה יותר אין באירופה ובעולם המערבי מלחמות דת כבר מאות שנים. תקנו אותי אם אני טועה.

מסכים עם הכל חוץ מהמשפט המודגש. להגיד שאיזה מטורף אחד גרר את אירופה למלחמה, זה וואחד הנחה לעם הגרמני ולמיליוני הנאצים שצמחו ממנו. באותו הזמן, טיפה מזרחה מגרמניה היה שלטון רצחני וגזעני באותה מידה.

לגבי מלחמות דת באירופה, אז נכון שבאופן רשמי הן פסקו במאה ה-18 אבל זה לא שאירופה הפכה להיות היפית או משהו בסגנון הם עדיין ניהלו מלחמות גם אם המניע להן היה גזעני/ חומרי או סתם "הנחלת התרבות האירופאית". בכל מקרה דת היתה דלק משמעותי ברתימת העם למלחמות וגם אם הסיבה למלחמה לא היתה דתית האירופאים אחראיים לזוועות ועוולות שמלווים אותנו עד היום.

מה שכמובן לא מפריע להם לעביר עלינו ביקורת צבועה מהולה באנטישמיות.

ולפני שמישהו יקפוץ על המשפט האחרון, זה לא שאני חושב שכל ביקורת על ישראל נגועה בצביעות ו/או אנטישמיות ואפילו חלקה מוצדק, אבל כשזה מגיע ממדינות שאחראיות על הזוועות הכי קשות שנעשו ע"י בני אדם ועדיין מנצלות את אפריקה, אז אני לא מוכן שהן יטיפו לנו מוסר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 12, 2021 9:57 am 
Hall of Famer

דרוקר מפרסם שבן גביר ייעץ לנתניהו להכנס למבצע צבאי כדי שרע"מ והמשותפת לא יוכלו להכנס לממשלה. הכל ברור וגלוי ועל השולחן.

וקובי, אולי פספסת גם את השיעור הזה אבל אני בוודאי לא אוטואנטישמי, אני קוסמופוליט וכופר במונח "גזע" כקריטריון ואלידי למשהו, ולכן סולד מגזענים טיפשים באשר הם ללא קשר למוצאם.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 12, 2021 9:59 am 
Hall of Famer

אבו שוקרי כתב:

כמה מהר נשכחים אירועים כמו הפירוק המדמם של יוגוסלביה בשנות ה-90 (אם-אמא של מלחמת דת), לפני פחות מ-30 שנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 12, 2021 10:08 am 
Senior

כאילו שמלחמות ארה"ב בעולם הן לא מלחמות דת. קוריאה, ויאטנם, עיראק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 12, 2021 10:38 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
היו אגב כמה מטוסי נוסעים שהמריאו מנתב"ג הלילה. מסלולי הנחיתה וההמראה הצפוניים עוברים מעל היישוב שלי. חשבתי שנתב"ג סגור הרמטית.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 12, 2021 10:40 am 
Sophomore

ממה שנאי זוכר הוא נפתח כבר מחדש כבר אתמול בערב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 12, 2021 10:48 am 
Sophomore

אגב, לגמרי חוגגים את העובדה שמהטיל ללוד מתה ילדה ערביה.
אנחנו כה שונים ומיוחדים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 12, 2021 10:49 am 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
היו אגב כמה מטוסי נוסעים שהמריאו מנתב"ג הלילה. מסלולי הנחיתה וההמראה הצפוניים עוברים מעל היישוב שלי. חשבתי שנתב"ג סגור הרמטית.

פתחו בשלב מסוים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 12, 2021 11:17 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

rony כתב:
אבו שוקרי כתב:

כמה מהר נשכחים אירועים כמו הפירוק המדמם של יוגוסלביה בשנות ה-90 (אם-אמא של מלחמת דת), לפני פחות מ-30 שנה.

אאז"נ גם המאבק של המחתרת הצפון אירית באנגליה היה מבוסס (בחלקו) על מלחמת דת בין פרוטסטנטים לקתולים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 12, 2021 11:29 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

נביא בעירו כתב:
אני לא חושב שמישהו, בטח לא אני, יכול לתת לך תשובה טובה ל״כמה מזה כן״. בעיקר כשלא כל כך ברור מה זה ״זה״. ובכל מקרה, כלל אצבע: ככל שבנאדם מדבר יותר בפסקנות לגבי כמה מזה זה הכיבוש/מה יפתור אחת ולתמיד את הסכסוך וכו׳, ככה גדלה ההסתברות שלפניך בנאדם שאין לו מושג על מה הוא מדבר. הדברים אמורים, כמובן, גם לגביך.

השמאל בישראל באמת מצוי במצב של בלבול, או במילים אחרות: גם השמאל לא ממש יודע תמיד מה ״השמאל רוצה״ (אגב, אני חושב שאפשר להגיד אותו דבר גם על הימין). אבל גם אם המצב היה אחר וזו היתה תקופה של רנסנס אידיאולוגי אדיר בשמאל, אני לא חושב שלצמצם את השמאל לטענה ש״הכל זה הכיבוש״ זה אינטיליגנטי במיוחד.

אני מסכים ששני הצדדים לא לגמרי סגורים על עצמם.
השמאל רוצה להפסיק את הכיבוש ולתת לפלסטינים מדינה כדי שיעזבו אותנו כבר בשקט. מצד שני אני לא חושב שיש לו תשובה נחרצת לגבי סוגיות כמו זכות השיבה ורמת הגולן (אני אישית חושב שאסור בשום פנים ואופן להחזיר את הגולן מפאת היותו עמדת עליונות אסטרטגית).
הימין מצד שני היה רוצה שהפלסטינים ייעלמו מחיינו (איך? לאן?) או פשוט להמשיך להתעלם מהבעיה הפלסטינית מבלי שיש לו תשובה לאיך מתעלמים משני מיליון בני אדם שכלואים בצפיפות ועוני בלתי נסבלים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 12, 2021 11:40 am 
Sophomore

3&D כתב:
אגב, לגמרי חוגגים את העובדה שמהטיל ללוד מתה ילדה ערביה.
אנחנו כה שונים ומיוחדים

פשוט דוחה לחגוג מוות של ילדים (ולא משנה מאיזה צד).

ההתבהמות שהחברה שלנו עוברת היא בהחלט תהליך מדאיג ביותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 12, 2021 11:43 am 
Sophomore

sir charles כתב:
rony כתב:
אבו שוקרי כתב:

אאז"נ גם המאבק של המחתרת הצפון אירית באנגליה היה מבוסס (בחלקו) על מלחמת דת בין פרוטסטנטים לקתולים.

הרעה החולה הזאת תמיד משחקת תפקיד באלימות, מצד שני האנושות כל כך יצירתית בלמצוא סיבה לאלימות שתמיד יימצא התירוץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 563 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 23  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: rony ו 5 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: