סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 12:51 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 503 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 21  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: גל פיגועים, מרץ 2022
הודעהפורסם: ד' ספטמבר 28, 2022 3:00 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
אני טוען שהמציאות מוכיחה שלכל הפחות לא מדובר ב"פיגוע קלאסי", ככל שמדובר ב"פיגוע" בכלל, ולכן ראוי היה שהמפכ"ל ימתין עם הצהרות ויתעסק בחקירות.

אבל כמו תמיד, הטקסט שלך חושף את מהות הגזענות הלאומנית שלך, שאתה מכחיש מדי פעם. אתה לא סיפקת שום הסבר רציני (מודיעין, כוונה מוכחת) לכך שמדובר ב"פיגוע לאומני". אתה עוד אחד מ"יהודי הוא נשמה ערבי הוא בנזונה", רק שאתה מתבטא קצת יותר רהוט. חלול באותה מידה ומכביר מילים כדי להסוות את גזענותך הנתונה, אבל זה המצב. אצלך אם ערבי רצח יהודייה, גם כשמדובר בחולה נפש ואין שום מודיעין או מידע חקירתי על כוונה לבצע "פיגוע", זה פיגוע כי יש ערבי ויש יהודייה. אז תחסוך לי את הקשקשת, בן גביר בתחפושת.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 28, 2022 4:33 pm 
מנהל פורום

Hacohen כתב:
אני טוען שהמציאות מוכיחה שלכל הפחות לא מדובר ב"פיגוע קלאסי", ככל שמדובר ב"פיגוע" בכלל, ולכן ראוי היה שהמפכ"ל ימתין עם הצהרות ויתעסק בחקירות.

אבל כמו תמיד, הטקסט שלך חושף את מהות הגזענות הלאומנית שלך, שאתה מכחיש מדי פעם. אתה לא סיפקת שום הסבר רציני (מודיעין, כוונה מוכחת) לכך שמדובר ב"פיגוע לאומני". אתה עוד אחד מ"יהודי הוא נשמה ערבי הוא בנזונה", רק שאתה מתבטא קצת יותר רהוט. חלול באותה מידה ומכביר מילים כדי להסוות את גזענותך הנתונה, אבל זה המצב. אצלך אם ערבי רצח יהודייה, גם כשמדובר בחולה נפש ואין שום מודיעין או מידע חקירתי על כוונה לבצע "פיגוע", זה פיגוע כי יש ערבי ויש יהודייה. אז תחסוך לי את הקשקשת, בן גביר בתחפושת.

מעניין איך הקטלוג הגזעני שלך מבדיל בין פיגוע "קלאסי" לפיגוע ה"לא קלאסי" הזה. כי לא היה שם איזה שיח עם זקן שהרכיב פצצה וצילם קלטת התאבדות עם פסוקים מהקוראן? אתה פשוט קשקשן. כרגיל יורד לגופו של גולש ולא מביא טענות או תגובה עניינית לטענות.
פשוט כל שני וחמישי סכיזופרנים רוצחים ברחוב עוברי אורח (תמיד זה סכיזופרנים פלסטינים שרוצחים יהודים, אבל לא להיפך). ואני גזעני, כן?
בתי הקברות מלאים במפגעים בודדים שהחליטו מסיבותם שלהם שזה גורלם, והם רוצים להתאבד ולקחת איתם כמה שיותר בדרך.
מעניין אגב שאתה כל כך יורד לעומקו של הניתוח הפסיכואנליטי של המפגע הנ"ל, בעוד ההתעניינות שלך במצבם הנפשי של החלאות הבודדים שהיו בצד השני שואפת לאפס.

אני מניח שלמפכ"ל שתוך כמה שעות כבר ידע את השם המדויק של המחבל יש יותר מידע מודיעיני מאשר ליוזר בסלניוז. אבל זה לא איכפת לך. גם אם היו מוצאים צוואה חתומה שלו על הקיר, כנראה שהיית מאמין שזה כי הוא לקח את הכדור הלא נכון בבוקר. אם כל הסימנים מצביעים שזה פיגוע, אז מי שטוען אחרת (אתה במקרה הזה) צריך להביא איזה נימוק אחר שישכנע, כרגע "סכיזופרניה" זה חלש מאוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 28, 2022 5:40 pm 
Hall of Famer

עזוב נו, רמת הדיון שלך מבישה. אל תטרח לכתוב הרבה מילים, פשוט תכתוב "יהודי נש ערבי בנז" ונבין לבד; אל תתאמץ ואל תגרום לנו להתאמץ. זו כל פעם אותה טכניקה גרועה, להסוות את הגזענות הלאומנית בפסאודו-כסות של דיון, מצ'עמם ויש כמוך רבבות בשקל תשעים בפייסבוק.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 28, 2022 9:53 pm 
מנהל פורום

די נדב, אתה מביך את עצמך. יש מישהו בארץ שלא חושב שמדובר בפיגוע חוץ ממך?
ראש הממשלה, השב"כ ומפכ"ל המשטרה אומרים שמדובר בפיגוע, אבל נדב (!) הכהן (!!) הגדול, יוזר סלניוז הבטחוניסט בעל המקורות המודיעיניים בגדה, מסיק על בסיס איזו כתבה בYNET שהזכירה שהמחבל שרצח יהודיה לאור יום הוא גם סכיזופרן, כבר עשה אבחון מרחוק לכל האירוע שמדובר באי שפיות זמנית ולא במשהו לאומני.
טובבבבבבבבבב.

יש מספיק מקרים שהם הרבה יותר בתחום האפור ששווה לשפוך עליהם מילים מאשר מקרה בינארי כזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 28, 2022 9:55 pm 
מנהל פורום

Hacohen כתב:
עזוב נו, רמת הדיון שלך מבישה. אל תטרח לכתוב הרבה מילים, פשוט תכתוב "יהודי נש ערבי בנז" ונבין לבד; אל תתאמץ ואל תגרום לנו להתאמץ. זו כל פעם אותה טכניקה גרועה, להסוות את הגזענות הלאומנית בפסאודו-כסות של דיון, מצ'עמם ויש כמוך רבבות בשקל תשעים בפייסבוק.

כשאין לך משהו חכם להגיד אתה מטיל רפש, זה לא חדש ואני לא היוזר הראשון, לא העשירי ולא האחרון בפורום שאתה עושה את זה.
למרות שניסיתי לדון איתך בצורה רצינית ולהבין למה לעזאזל כתבת את מה שכתבת בלי שום היגיון, פשוט לא היה לך משהו נורמלי להשיב אז התחלת במכות מתחת לחגורה.
לצערך אני לא ברמה האינטלקטואלית של אהוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 28, 2022 10:45 pm 
Hall of Famer

"מקרה בינארי". ערבי הרג יהודייה, לכן פיגוע. ממש אפס ואחד.

היה פעיל פעם בפעילות נגד יהודים? היה לו מניע אידאולוגי ידוע? יש עליו איזשהו מודיעין שידוע היום? אפשר לשלול את הרקע הנפשי שלו כמניע לאלימות?

אבל המפכ"ל אמר מיד פיגוע. טוב. המפכ"ל ממירון, מי אנחנו שנפקפק בו.

אתה בסך הכל גזען עם טיעונים שטוחים. מנסה לפאר את הרמה האינטלקטואלית שלך, אבל אין במה. לא נתת כאן שום הסבר למה זה "פיגוע", שזה מוגדר להיות אירוע לאומני ברור שבו אדם יוצא להרוג בני לאום אחר על רקע לאומני מובהק, אידאולוגי.

ללא משפט, ללא חקירה וללא מודיעין. ערבי בנז הרג יהודייה נש, אז פיגוע. זו הרמה שלך. אל תנסה להתנשא מעל אהוד, אין לך הרבה במה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 28, 2022 11:08 pm 
מנהל פורום

בוא תביא לי עוד מקרים דומים מה-50 שנה האחרונות של ערבי צעיר שרוצח זקנה יהודיה מבוגרת וזה לא פיגוע.
בהצלחה עם למצוא.

היה פעיל פעם בפעילות נגד יהודים? - האם זה רלוונטי? יש הרבה מפגעים, במיוחד בטרנד של טרור הבודדים שזה הפיגוע הראשון (והאחרון) שלהם. נערים שלקחו מספריים והחלו במסע דקירות, נשים שמגיעות למחסום ומנסות לדקור את הלוחמים ועוד. וכן, גם גברים בגילאי ה20-30 יכולים לעשות ככה את הפיגוע הראשון שלהם.
גוגל איט.

היה לו מניע אידאולוגי ידוע? לא יודע. בכל מקרה, גם זה לא הכי רלוונטי - הרבה מהמחבלים עושים את הפיגועים לא ממניעים אידאולוגים נשגבים. לא מאחורי כל מפגע בודד עומד ארגון מסודר כמו החמא"ס והג'האד האסלאמי שהוא התחנך על ברכיו. לפעמים הם מתוסכלים בחיים, לפעמים הם התגרשו, לפעמים תפסו אותם על בגידה ופגיעה בכבוד המשפחה או שאח שלהם נפצע בפעילות צה"ל והם רוצים לנקום. זו הדרך שלהם למות ועל הדרך לההפך לשהידים ולהציל משהו מכבודם. אם כבר, זה מצביע על עומק השטנה עליה מתחנכים הצעירים הפלסטינים בשטחי הרשות - שדרך טובה לסיים את חייהם כשקשה, זה לקחת איתם יהודי כופר בדרך.

יש עליו איזשהו מודיעין שידוע היום? השב"כ לא מעדכן אותי בחקירת הפיגוע, אבל אולי אין ואולי יש.

אפשר לשלול את הרקע הנפשי שלו כמניע לאלימות?
מפורטל בריאות הנפש -
ציטוט:
האם אנשים עם סכיזופרניה הם אלימים?
אנשים עם סכיזופרניה הם בדרך כלל לא אלימים. למעשה, פשעים האלימים ביותר לא בוצעו על ידי אנשים עם סכיזופרניה. עם זאת, חלק מהסימפטומים הקשורים לאלימות, כגון מחשבות שווא של רדיפה. שימוש בסמים עשויים גם להגדיל את הסיכוי שאדם יהפוך לאלים. אם אדם עם סכיזופרניה הופך להיות אלים,האלימות מופנה בדרך כלל לבני משפחה ונוטה להיות בבית.

מוזמן כאמור להביא תקדימים לחולי סכיזופרניה שעשו KILLING SPREE באמצע הרחוב. והרי היו לו הרבה הזדמנויות לעשות את מה שעשה ברחוב בקלקיליה ממנו הוא בא, ובכל זאת, האם לא מוזר לך שהוא בחר לעשות את זה דווקא בשטחי ישראל, ואחרי שהוא וידא שהקורבן שלו דוברת עברית?
בכל מקרה, אין אפשרות "לשלול" או "לאמת" את זה כשהחשוד התאבד.

בדבר אחד אני מסכים איתך - המפכ"ל שלנו עלוב באופן כללי, ואולי הוא גם קצת הקדים את המאוחר (אם כי יכול להיו כנראה שידוע לו הרבה יותר ממה שידוע לציבור). בכל אופן, אם הרצח הזה היה מגיע לבית משפט במידה והוא היה נעצר, אין ספק איך הוא היה נגמר. כל השאר זה ספקולציות שלך שנשענות על כרעי תרנגולת. הדבר היחיד הרלוונטי שנמצא בסאבטקסט שלך הוא אי שפיות זמניות, מה שלא נראה שזה המקרה כאן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 28, 2022 11:37 pm 
Hall of Famer

אשה שמנסה לדקור חיילים במחסום היא לא מחבלת, והם גם לא לוחמים. אבל זה כבר דיון למתקדמים ואתה רחוק משם.

כרגיל, כשמפרקים את כל הטקסט הארוך שלך למהותו, מגיעים לאמת הפשוטה שלך: אתה לא יודע אם היה מניע אידאולוגי, אין לך שום ידע מודיעיני, אתה מסתמך על גוגל בניסיון להבין אם יש לרקע הנפשי (שאתה כמובן לא מכיר לעומק ולעולם לא תכיר) שלו השפעה, וזה לא רלוונטי מבחינתך אם אי פעם היה פעיל נגד יהודים.

בפסקה הפותחת שלך סיכמת הכל: ערבי צעיר הרג יהודיה מבוגרת, לכן פיגוע.

אז מכיוון שאני מבין מהר ושונא לקרוא הרבה מילים שאומרות אותו דבר ומצ'עממות פחד, הצעתי לך כבר לפני כמה הודעות טובות: תכתוב "יהודי נש ערבי בנז" וזה יסכם את כל האידאולוגיה שלך.

יאללה בן גביר, סיימתי לבזבז עליך אנרגיה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 29, 2022 1:20 am 
Junior

"אישה שמנסה לדקור חיילים במחסום היא לא מחבלת"

הבנתי. עופר כסיף קטן עליך. בשלב הבא יתנו לך לכתוב פה בעד רצח חיילים. בושה שנותנים לך במה לכתוב פה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 29, 2022 6:37 am 
Hall of Famer

למה שאדבר בעד הרג? מה אני, רב חרד"לי?

אבל אם אתה טוען שאשה פלסטינית שתוקפת חייל במחסום היא "מחבלת" אבל, נניח, פעיל אצ"ל שתקף שוטר בריטי הוא "לוחם מחתרת", זה רק בגלל שמבחינתך יהודי הוא נש וערבי הוא בנז. ומכיוון שכולנו יודעים שאתה גזען מובהק על רקע דתי ולאומי, אז זה גם מאד ברור.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 29, 2022 8:26 am 
Hall of Famer

Shiver כתב:
ראש הממשלה, השב"כ ומפכ"ל המשטרה אומרים שמדובר בפיגוע, אבל נדב (!) הכהן (!!) הגדול, יוזר סלניוז הבטחוניסט בעל המקורות המודיעיניים בגדה, מסיק על בסיס איזו כתבה בYNET שהזכירה שהמחבל שרצח יהודיה לאור יום הוא גם סכיזופרן, כבר עשה אבחון מרחוק לכל האירוע שמדובר באי שפיות זמנית ולא במשהו לאומני.
טובבבבבבבבבב.

יש מספיק מקרים שהם הרבה יותר בתחום האפור ששווה לשפוך עליהם מילים מאשר מקרה בינארי כזה.

גם במקרה של יעקוב אבו אלקיעאן, ראש הממשלה, השב"כ, המפכ"ל והשר לבטחון פנים אמרו כולם שזה פיגוע ואפילו הקטינו לעשות ושייכו מורה תמים למתמטיקה לדעא"ש בגלל כמה גזירי עיתון שמצאו כביכול אצלו בבית, ולפחות במקרה ההוא התברר שכולם שיקרו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 29, 2022 9:57 am 
Junior

Shiver כתב:
בוא תביא לי עוד מקרים דומים מה-50 שנה האחרונות של ערבי צעיר שרוצח זקנה יהודיה מבוגרת וזה לא פיגוע.
בהצלחה עם למצוא.

בוא תביא לי אתה מקרים של ערבי צעיר שרוצח זקנה יהודיה ואז כשכבר הצליח לחמוק התאבד.
בהצלחה עם למצוא.
אגב, כמה מקרים אתה מקירי של צעיר ערבי שרוצח קשישה יהודיה את מכיר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 29, 2022 9:58 am 
Junior

FLASH כתב:
"אישה שמנסה לדקור חיילים במחסום היא לא מחבלת"

הבנתי. עופר כסיף קטן עליך. בשלב הבא יתנו לך לכתוב פה בעד רצח חיילים. בושה שנותנים לך במה לכתוב פה.

רק שנדע כדי שלא נתבלבל להבא - אתה יכול לתת חלוקה למי הוא מחבל ומי לא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 29, 2022 10:29 am 
מנהל פורום

sheky כתב:
Shiver כתב:
בהצלחה עם למצוא.

בוא תביא לי אתה מקרים של ערבי צעיר שרוצח זקנה יהודיה ואז כשכבר הצליח לחמוק התאבד.
בהצלחה עם למצוא.

לא הבנתי מה בדיוק קשורה ההתאבדות בסוף ולמה זה רלוונטי או מבדיל במיוחד את המקרה הזה (עד להתאבדות) ממקרים אחרים. מחבל שרוצח לאור יום יודע שסביר מאוד שזה עלול להיות גורלו, בין אם מידיו ובין אם מידי כוחות הבטחון.

יש לא מעט מקרי עבר של רצח של צעיר ערבי של מבוגרים יהודים - סתם מקרה שעולה לי לראש אפילו בלי גוגל זה הרצח של הזוג כדורי (בני כמעט 70) בארמון הנציב, על ידי גבר פלסטיני צעיר מחברון. מעניין איזה פתולוגיה פסיכולוגיה אפשר למצוא עליו, כדי להעלות את הסברה שבעצם זו הייתה אי הבנה אחת גדולה כמו במקרה בחולון. שסתם במקרה הוא פירק בת 80 עם מוט ברזל לאור יום.

שלא לאמר על כל מיני אנשים שסתם נרצחו להם במהלך פיגוע ירי או התאבדות המוניים כאלה. אתה יודע, דברים שהיו רק לפני כמה חודשים חלק משגרת היומיום בארץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 29, 2022 10:37 am 
מנהל פורום

rony כתב:
Shiver כתב:
טובבבבבבבבבב.

גם במקרה של יעקוב אבו אלקיעאן, ראש הממשלה, השב"כ, המפכ"ל והשר לבטחון פנים אמרו כולם שזה פיגוע ואפילו הקטינו לעשות ושייכו מורה תמים למתמטיקה לדעא"ש בגלל כמה גזירי עיתון שמצאו כביכול אצלו בבית, ולפחות במקרה ההוא התברר שכולם שיקרו.

אני ממש לא הסנגור של שבתאי, הוא בגדול כישלון אדמיניסטרטיבי מהלך (כמו כל הממשלה שהייתה בתקופתו).
גם לא אמרתי בשום שלב להאמין באופן עיוור למה שקברניטי המדינה, במיוחד אנשי הליכוד, אומרים.
התקרית של אבו אלקיעאן היא שונה לחלוטין והיא הרבה יותר בתחום האפור וסבוכה. שם היה חיכוך בעקבות פעילות יזומה של המשטרה, כוחות חמושים, חושך מוחלט, בלאגן. עבר הרבה זמן וחקירות עד שהתגלתה האמת. זה אולי שווה דיון אחר.

המקרה בחולון לעומת זאת, ממש לא היה בתחום האפור. היה תיעוד, עדים, כלי נשק, ורצח של חסרת ישע לאור היום באמצע הרחוב.
מכל הציטוטים שהיו, היה ניתן להבין שהיה לו מספיק מידע סמוי וגלוי להסיק באותה נקודת זמן (וגם לאחריה) שמדובר בפיגוע לאומני, ואני באמת לא מבין על מה המהומה בדברים שלו. הרי גם בדיעבד כולם (חוץ מנדב שבוחר להיעלב בשם הפלסטינים) מסכימים על זה.
אני באמת לא מבין איך אפשר להשוות את שני האירועים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 29, 2022 11:02 am 
Junior

Shiver כתב:
לא הבנתי מה בדיוק קשורה ההתאבדות בסוף ולמה זה רלוונטי או מבדיל במיוחד את המקרה הזה (עד להתאבדות) ממקרים אחרים. מחבל שרוצח לאור יום יודע שסביר מאוד שזה עלול להיות גורלו, בין אם מידיו ובין אם מידי כוחות הבטחון.

יש לא מעט מקרי עבר של רצח של צעיר ערבי של מבוגרים יהודים - סתם מקרה שעולה לי לראש אפילו בלי גוגל זה הרצח של הזוג כדורי (בני כמעט 70) בארמון הנציב, על ידי גבר פלסטיני צעיר מחברון. מעניין איזה פתולוגיה פסיכולוגיה אפשר למצוא עליו, כדי להעלות את הסברה שבעצם זו הייתה אי הבנה אחת גדולה כמו במקרה בחולון. שסתם במקרה הוא פירק בת 80 עם מוט ברזל לאור יום.

שלא לאמר על כל מיני אנשים שסתם נרצחו להם במהלך פיגוע ירי או התאבדות המוניים כאלה. אתה יודע, דברים שהיו רק לפני כמה חודשים חלק משגרת היומיום בארץ.

אין לי שום מושג מה ניסית להגיד בפסקה האחרונה.
גם מה זה לא מעט? אתה שאלת אם היו מקרים שבהם ערבי צעיר רוצח יהודי מבוגר וזה לא על פיגוע אז שאלתי כמה מקרים היו. נתת מקרה אחד ורשמת "לא מעט"... אתה העלת טענה שזה חריג סטטיסטית ואתה נורא מתגונן שאני מבקש ממך לגבות את הטענה שלך... שוין.

וגם לא הבנתי מה לה הבנת בשאלה על ההתאבדות... אתה לוקח המון מקרי עבר כנקודת התיחסות למקרה של הפעם וכשאני מעלה הבדל מאוד בולט בהתנהגות את (גם פה) נכנס למגננה משונה ומסביר שאין קשר. אוקי. אם מחבלים יודעים שזה סופם לא היינו אמורים להתקל בעוד מקרים של התאבדות במקום במקרים של מאסר או של מוות תוך כדי ניסיון מעצר? כמו שרשמתי למעלה, שוין.

ואף אחד פה לא אמר שזה לא היה פיגוע אלא שלא בטוח שזה פיגוע. הטיעון הוא שיש פה דפוס התנהגות שונה ביחס למקרי עבר ויש פה רקע שונה ביחס למקרי עבר. זה לא אומר שזה לא פיגוע אבל כמו שנדב אמר - בסוף זה ערבי רצח יהודיה אז זה פיגוע.

ומה קשור איך התגלגל הסיפור של יעקב אלקיאן? המפכל היה שם, היה חשוף להכל, קיבל מידע ועדיין קבע שזה היה פיגוע מצידו ולא חזר פה מזה זמן רב. אתה לקחת את האמירה של המפכל כאסמכתא לזה שאכן היה פיגוע בחולון בעוד שכבר נתקלנו במקרים של "ירי מהמותן" של מפכל שסתם דיבר שטויות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 29, 2022 11:14 am 
Hall of Famer

Shiver כתב:
rony כתב:
Shiver כתב:
טובבבבבבבבבב.

אני ממש לא הסנגור של שבתאי, הוא בגדול כישלון אדמיניסטרטיבי מהלך (כמו כל הממשלה שהייתה בתקופתו).
גם לא אמרתי בשום שלב להאמין באופן עיוור למה שקברניטי המדינה, במיוחד אנשי הליכוד, אומרים.
התקרית של אבו אלקיעאן היא שונה לחלוטין והיא הרבה יותר בתחום האפור וסבוכה. שם היה חיכוך בעקבות פעילות יזומה של המשטרה, כוחות חמושים, חושך מוחלט, בלאגן. עבר הרבה זמן וחקירות עד שהתגלתה האמת. זה אולי שווה דיון אחר.

המקרה בחולון לעומת זאת, ממש לא היה בתחום האפור. היה תיעוד, עדים, כלי נשק, ורצח של חסרת ישע לאור היום באמצע הרחוב.
מכל הציטוטים שהיו, היה ניתן להבין שהיה לו מספיק מידע סמוי וגלוי להסיק באותה נקודת זמן (וגם לאחריה) שמדובר בפיגוע לאומני, ואני באמת לא מבין על מה המהומה בדברים שלו. הרי גם בדיעבד כולם (חוץ מנדב שבוחר להיעלב בשם הפלסטינים) מסכימים על זה.
אני באמת לא מבין איך אפשר להשוות את שני האירועים.

אפשר להשוות כי בשניהם מתברר שהמשטרה מיהרה להצמיד מניע לאומני לאירוע שלא ברור אם היה בו כזה או לא. במקרה יעקוב אבו אלקיעאן זה התגלה כבולשיט מוחלט וכיסוי תחת לרשלנות משטרתית שעלתה בחיים של אזרח תמים, אבל גם במקרה הזה אני לא ממש השתכנעתי ממה שפורסם שזה בהכרח פיגוע. אני לא חושב שאפשר לשלול את ההנחה שזה פיגוע, אבל יש כאן מספיק עובדות מסביב, בעיקר לגבי העבר הנפשי של הרוצח והעובדה שהוא התאבד בצורה שהוא התאבד מיד אחר כך (לא זוכר אי פעם מקרה של מחבל ערבי שביצע פיגוע לאומני והתאבד *אחרי* הפיגוע במהלך המרדף, בטח שלא בצורה כזו) כדי שלפחות נשקול ברצינות שהרצח הזה הוא לא ממניע לאומני, וכדי שגורמים רשמיים בממשלה ובכוחות הבטחון לפחות לא ימהרו להציג את זה כעובדה מוגמרת כ"כ מהר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 29, 2022 12:01 pm 
Hall of Famer

אני חייב להגיד שההתאבדות של הרוצח הקפיצה לי ישר שאלות האם באמת מדובר בפיגוע, או שמדובר ברצח מסיבה אחרת.
ההתאבדות הזאת היא התנהגות לא סטנדרטית לחלוטין במקרה של פיגועי טרור.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 29, 2022 12:12 pm 
Junior

רק מציין שסטטיסטית אנשים עם סכיזופרניה אינם נוטים להיות אלימים.

https://www.mh-israel.co.il/Article/12/ ... 7%99%D7%94

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 29, 2022 12:44 pm 
Sophomore

sheky כתב:
Shiver כתב:
בהצלחה עם למצוא.

כתבתי שאעשה השתדלות לא להגיב, אבל המשפט הזה של שקי זה כבר דבר מדהים.

שקי יקר, מוזמן לקרוא על הפיגוע במלון פארק, בין 30 הנטבחים בליל הסדר היו לא מעט קשישות וקשישים. 11 מתוכם היו אף ניצולי שואה.

עוד מקרה שאני זוכר זה רצח בני משפחת סולומון בחלמיש.
סב המשפחה יוסי סולומון ז"ל, בן 70 נרצח בעודו יושב עם משפחתו, יחד איתו נרחצו שניים מילדיו - חיה ואלעד הי"ד.
אשתו של יוסי סולמון נפצחה קשה

בכל המקרים המתכננים והמבצעים היו כמובן צעירים (תרתי משמע).
אני מאמין שלא חסרות דוגמאות אחרות. קצת גוגל וכמה שניות פנויות לא מזיקים לאף אחד.

אה, ועוד משהו קטן, מעבר למה שכתב המתקרא זכ"א (שסכיזופרנים לא נוטים לאלימות) -
מה שמחזק גם את זה שמדובר בפיגוע על רקע לאומני (עם או בלי קשר לתוספת תסמיני בעיה נפשית) זה העובדה
שהמחבל שהה (מין הסתם) רוב היום ליד פועלי בניין כאלו ואחרים (ערבים כמוהו), ומעניין מאד שבסופו של דבר הוא החליט לפעול דווקא
כאשר עברה יהודייה ברחוב. . .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 29, 2022 12:49 pm 
Hall of Famer

יש לציין שסכיזופרניה כן מתאפיינת בהתקפים פסיכוטיים שלפעמים יכולים לבוא לידי ביטוי בצורה אלימה. ובכל מקרה, אין לנו את הכלים או המידע לאבחן נפשית את הרוצח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 29, 2022 12:56 pm 
Hall of Famer

מכיוון שמנהל את הפורום מי שמנהל, הטרול הנאלח עדיין כאן וצריך לפעמים לירוק לכיוונו.

מלון פארק שייך למשפחה של חבר ילדות שלי, וממוקם 3 רחובות מבית הוריי, בו שהיתי באותו ליל סדר כשהפיצוץ נשמע היטב ואמא שלי רצה למוקד העירוני להיות בכוננות. נרצחו בו, בין היתר, זוג הורים של חבר שלי (שניצל יחד עם אחותו כי איחרו), ומנכ"ל המלון עמירם חממי ז"ל שהוא אביו של אותו חבר ילדות. לפחות שני לילות סדר חגגתי יחד עם המשפחה המורחבת במלון פארק כמו אותם מסכנים שנרצחו באותו לילה נורא.

כשאתה, חתיכת אפס נאלח ומזורגג שאנחנו נאלצים לסבול פה כי המנהל הוא מי שמנהל, נותן את הדוגמה של אחד הפיגועים הקשים בתולדות המדינה במסגרת ההטרלות הרגילות שלך, אתה שוב מוכיח שאתה לא יותר מפיסת סחי מרקיבה בפורום, ואתה כאן רק מכח חוסר היכולת של המנהל לנהל.

עכשיו ה"מנהל" יכול לעשות את מה שהוא יודע, ולמחוק את התגובה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 29, 2022 1:03 pm 
Sophomore

הבאתי גם את דוגמת הרצחו של יוסי סולמון יחד עם בני משפחתו על שולחן החג.
פיגוע נוסף היה באלון מורה, בפיגוע נרצח סב המשפחה יצחק קנר.

חוץ מזה, היו עוד הרבה פיגועי התאבדות שבהם נרצחו קשישים באוטובוסים ומסעדות, בזמן שהמחבלים מסתכלים להם טוב-טוב בעיניים לפני שהם לוחצים על ההדק.

מה לעשות, כתבתם שטויות, אתה ושקי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 29, 2022 1:10 pm 
Junior

ehud כתב:
הבאתי גם את דוגמת הרצחו של יוסי סולמון יחד עם בני משפחתו על שולחן החג.
פיגוע נוסף היה באלון מורה, בפיגוע נרצח סב המשפחה יצחק קנר.

חוץ מזה, היו עוד הרבה פיגועי התאבדות שבהם נרצחו קשישים באוטובוסים ומסעדות, בזמן שהמחבלים מסתכלים להם טוב-טוב בעיניים לפני שהם לוחצים על ההדק.

מה לעשות, כתבתם שטויות, אתה ושקי.

לא שאני בהכרח בצד של נדב ושקי בדיון פה אבל בנסיונות למצוא מקרים דומים, יש הבדל בעיני בין מחבל שמגיע לעשות פיגוע ונהרגים בו בין היתר אנשים מבוגרים לבין מחבל שפוגע בכוונה תחילה רק במבוגרים כמו אצל משפחת כדורי או במקרה בחולון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 29, 2022 1:11 pm 
Junior

Dovi כתב:
לא שאני בהכרח בצד של נדב ושקי בדיון פה אבל בנסיונות למצוא מקרים דומים, יש הבדל בעיני בין מחבל שמגיע לעשות פיגוע ונהרגים בו בין היתר אנשים מבוגרים לבין מחבל שפוגע בכוונה תחילה רק במבוגרים כמו אצל משפחת כדורי או במקרה בחולון.

אני לא חושב שיש לנו ממש צד.
לפחות מהצד שלי אני לא טוען שזה לא פיגוע בוודאות אלא שיש פה דברים שגורמים לי לחשוב שזה לא בהכרח פיגוע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 503 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 21  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 89 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: