בוא תביא לי עוד מקרים דומים מה-50 שנה האחרונות של ערבי צעיר שרוצח זקנה יהודיה מבוגרת וזה לא פיגוע.
בהצלחה עם למצוא.
היה פעיל פעם בפעילות נגד יהודים? - האם זה רלוונטי? יש הרבה מפגעים, במיוחד בטרנד של טרור הבודדים שזה הפיגוע הראשון (והאחרון) שלהם. נערים שלקחו מספריים והחלו במסע דקירות, נשים שמגיעות למחסום ומנסות לדקור את הלוחמים ועוד. וכן, גם גברים בגילאי ה20-30 יכולים לעשות ככה את הפיגוע הראשון שלהם.
גוגל איט.
היה לו מניע אידאולוגי ידוע? לא יודע. בכל מקרה, גם זה לא הכי רלוונטי - הרבה מהמחבלים עושים את הפיגועים לא ממניעים אידאולוגים נשגבים. לא מאחורי כל מפגע בודד עומד ארגון מסודר כמו החמא"ס והג'האד האסלאמי שהוא התחנך על ברכיו. לפעמים הם מתוסכלים בחיים, לפעמים הם התגרשו, לפעמים תפסו אותם על בגידה ופגיעה בכבוד המשפחה או שאח שלהם נפצע בפעילות צה"ל והם רוצים לנקום. זו הדרך שלהם למות ועל הדרך לההפך לשהידים ולהציל משהו מכבודם. אם כבר, זה מצביע על עומק השטנה עליה מתחנכים הצעירים הפלסטינים בשטחי הרשות - שדרך טובה לסיים את חייהם כשקשה, זה לקחת איתם יהודי כופר בדרך.
יש עליו איזשהו מודיעין שידוע היום? השב"כ לא מעדכן אותי בחקירת הפיגוע, אבל אולי אין ואולי יש.
אפשר לשלול את הרקע הנפשי שלו כמניע לאלימות?
מפורטל בריאות הנפש -
ציטוט:
האם אנשים עם סכיזופרניה הם אלימים?
אנשים עם סכיזופרניה הם בדרך כלל לא אלימים. למעשה, פשעים האלימים ביותר לא בוצעו על ידי אנשים עם סכיזופרניה. עם זאת, חלק מהסימפטומים הקשורים לאלימות, כגון מחשבות שווא של רדיפה. שימוש בסמים עשויים גם להגדיל את הסיכוי שאדם יהפוך לאלים. אם אדם עם סכיזופרניה הופך להיות אלים,האלימות מופנה בדרך כלל לבני משפחה ונוטה להיות בבית.
מוזמן כאמור להביא תקדימים לחולי סכיזופרניה שעשו KILLING SPREE באמצע הרחוב. והרי היו לו הרבה הזדמנויות לעשות את מה שעשה ברחוב בקלקיליה ממנו הוא בא, ובכל זאת, האם לא מוזר לך שהוא בחר לעשות את זה דווקא בשטחי ישראל, ואחרי שהוא וידא שהקורבן שלו דוברת עברית?
בכל מקרה, אין אפשרות "לשלול" או "לאמת" את זה כשהחשוד התאבד.
בדבר אחד אני מסכים איתך - המפכ"ל שלנו עלוב באופן כללי, ואולי הוא גם קצת הקדים את המאוחר (אם כי יכול להיו כנראה שידוע לו הרבה יותר ממה שידוע לציבור). בכל אופן, אם הרצח הזה היה מגיע לבית משפט במידה והוא היה נעצר, אין ספק איך הוא היה נגמר. כל השאר זה ספקולציות שלך שנשענות על כרעי תרנגולת. הדבר היחיד הרלוונטי שנמצא בסאבטקסט שלך הוא אי שפיות זמניות, מה שלא נראה שזה המקרה כאן.