סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' נובמבר 19, 2024 1:19 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 2876 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84 ... 116  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' יולי 12, 2023 10:19 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
רשימת המדינות שארה"ב קראה להן בשנים האחרונות לכבד את הזכות להפגין:
מצרים
לוב
אלג'יר
טוגו
סודאן
ג'יבוטי
תוניסיה
סומליה
אריתראה
ישראל

(קרדיט למשתמש בטוויטר : Kobi Tourjeman)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 12, 2023 11:54 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אבימאל כתב:
אני חושב שנבחרי ציבור רוצים להבחר, יודעים שחגיגות כאלה יעיפו אותם על טיל.
הליכוד עף לאופוזיציה כבר פעמיים בשני העשורים האחרונים,ואם ינהג בהפקרות הוא יעוף לשם בפעם השלישית.
וכל רואי השחורות,יתפלאו לראות שהוא ינהג הרבה יותר באחריות מאשר בתחזיות האפוקלפטיות שלהם. (או שיראו אותו עף לאופוזיציה,שזה מן הסתם לא תחזית פסימית עבורם)

הכשל הלוגי שלך הוא שאתה חושב שממשלה שלוקחת לעצמה כוח בלתי מוגבל יכולה להפסיד בחירות.
אנחנו רואים את זה סביבנו לרוב, גם בעבר וגם בהווה. רשות מבצעת עם כוח בלתי מוגבל לא מפסידה בחירות, מהטעם הפשוט שהיא לא יכולה להרשות לעצמה להפסיד בחירות - כי אז הצד השני יעלה לשלטון עם אותו הכוח הבלתי מוגבל.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 12, 2023 11:57 pm 
Hall of Famer

אבימאל כתב:
ודים וזל'א. אני לא חושב שסרבנות תועיל לאיזשהו צד (מול ממשלה נחושה לא ביבי שנבהל מהר).
המיינסטרים הרחב מתייצב למילואים ולא מושפע מפוליטיקה.
עשרות שנים של כיבוש והשמאלנים ממשיכים להתגייס.
פינוי ימית, אוסלו, התנתקות ועדיין ימנים ממשיכים לבא לצבא.

הכשל שלך 2.0 הוא שאתה משווה החלטות ממשלה, כואבות ככל שיהיו לצד כזה או אחר, למה שהממשלה מתכננת לעשות עכשיו.
אין ולא היה דבר דומה ללקיחת כוח בלתי מוגבל לידי הרשות המבצעת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 12, 2023 11:59 pm 
Hall of Famer

אבימאל כתב:
לא הבנתי את הקשר.
אני אומר שהרציונל מאחורי התנגדות לרפורמה הוא חוסר האמון בהכרעת הרוב ('שיחליט להרוג את כל הג'ינג'ים').
לא רואה מדוע משאל עם ישנה משהו למתנגדים.

יופי שאתה אומר.
זה קשקוש, לפחות מבחינתי. סיפור שאתם מספרים לעצמכם כדי להצדיק רשות מבצעת שחותרת לכוח בלתי מוגבל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 13, 2023 12:10 am 
מנהל פורום

אבימאל כתב:
אני לא חושב שיש או אין רוב זו שאלה מעניינת.
מתנגדי הרפומה לא חושבים שהרוב רשאי לקבל החלטות על עתידו גם ככה.

אמרת נכון. הרוב לא רשאי לקבל *כל* החלטה על עתידנו.
שינוי של חוקי המשחק הם חלק מאותן החלטות שאינן לגיטימיות לקבל, גם אם לכאורה יש להם רוב פרלמנטרי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 13, 2023 12:21 am 
Freshman

צריך להגיד שנרמול אי התגייסות / השתמטות מסדיר או מילואים זאת ברכה מכובדת שהביאה לנו הרפורמה, ובהחלט לא צריך לחכות למהפך משטרתי כדי לבצע אותה. אין סיבה להתגייס לסדיר אם יותר מ-50% מהאוכלוסיה לא עושה זאת.
מי שהצידוק שלו זאת הרפורמה, אחלה.
המחיר של אי-גיוס ארוך שנים של אוכלוסיות מסוימות משמעו דה-פקטו הפיכת צה"ל לצבא התנדבותי. כשכזה, המושג השתמטות הוא לא רלוונטי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 13, 2023 8:35 am 
Junior

אפשר גם להפסיק עם הקטע הזה של "הציבור יכריע בקלפי אם חברי הקואליציה יעשו שטויות" או ניסוחים כאלו ואחרים?

בסוף יש לך קול אחד שהוא מכניס בתוכו מלא שיקולים, כנראה שהשיקול אם שר מסוים עשה מינוי מושחת או אם ח"כ אחר העביר חוקים לטובת בני משפחה בצורה ברורה אלו שיקולים שמישהו אי פעם לקח כשהוא הלך לקלפי (משני המחנות, אגב... )
בסוף הקואליציה מקבלת המון החלטות, חלק מהן מושחתות וחלק מהן לא חוקיות וחלק מהן סבבה... בסוף המצביע הממוצע לא באמת יעבור מחנה כי מספר 20 ברשימת הליכוד (סתם זרקתי) עשתה מעשה לא חוקי/לא אתי שלא משפיע עליו בשום צורה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 13, 2023 8:41 am 
Junior

sheky כתב:
אפשר גם להפסיק עם הקטע הזה של "הציבור יכריע בקלפי אם חברי הקואליציה יעשו שטויות" או ניסוחים כאלו ואחרים?

בסוף יש לך קול אחד שהוא מכניס בתוכו מלא שיקולים, כנראה שהשיקול אם שר מסוים עשה מינוי מושחת או אם ח"כ אחר העביר חוקים לטובת בני משפחה בצורה ברורה אלו שיקולים שמישהו אי פעם לקח כשהוא הלך לקלפי (משני המחנות, אגב... )
בסוף הקואליציה מקבלת המון החלטות, חלק מהן מושחתות וחלק מהן לא חוקיות וחלק מהן סבבה... בסוף המצביע הממוצע לא באמת יעבור מחנה כי מספר 20 ברשימת הליכוד (סתם זרקתי) עשתה מעשה לא חוקי/לא אתי שלא משפיע עליו בשום צורה.

ובעיקר שהפכנו גם למדינה שבה אין פה שום לקיחת אחריות אישית והשיח רק מקצין.
במדינות אחרות ראינו שרים הולכים הביתה כי קצת הפרו את הנחיות קורונה וכאן, גילה גמליאל טיילה בכל הארץ, שיקרה וקודמה לתפקיד שרה.

אגב, זה אינטרס של כל המדינה. סמוטריץ עכשיו מביא לתפקיד ראש רשות ניירות ערך אדם שאין לו את הכישורים המתאימים. מה, חוסר הניסיון או היעדר הכישורים המספרים שלו לתפקיד, יפגע רק בשמאלנים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 13, 2023 8:47 am 
Hall of Famer

שקי, מה שאת אומר על חסרונות של שיטת הבחירות הם דברי טעם. וכאן הפוקוס צריך להיות בהידוק הקשר והתלות בין הנבחרין לבוחרים. אם על זה היתה המחאה,הייתי מצטרף.
ראי,ויכוח ישן שלנו. התפיסה שהרוב צריך בייביסיטר של 15 אשכנזים שישמרו עליו מעצמו. מיצינו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 13, 2023 8:54 am 
Junior

אבימאל כתב:
שקי, מה שאת אומר על חסרונות של שיטת הבחירות הם דברי טעם. וכאן הפוקוס צריך להיות בהידוק הקשר והתלות בין הנבחרין לבוחרים. אם על זה היתה המחאה,הייתי מצטרף.

אבל זה לא באמת עובד ככה, יש לך קול אחד והוא מושפע מעט מאוד מפעולות השרים...
לרוב מה שמעביר אנשים מחנות זה או "המציאות" ( פיגועים, מלחמות, מגפות, כתבי אישום וכו') או החלטות מאוד מז'וריות ( התנתקות, אולי הסכמי אברהם ? )... האחוז שעבר מחנה בגלל שסמוטריץ' עשה מינוי גרוע או בגלל שתמר זנברג קימבנה את בן זוגה הוא אחוז אפסי.

באופן כללי לא הבנתי מה זה אומר "הידוק הקשר והתלות בין הנבחרים לבוחרים"... אפשר הסבר על המשפט הזה?

והמחאה היא על איזונים ובלמים, הצד "שלנו" רוצה כאלו, הצד שלכם לא... מבחינתם פעם ב4 שנים הולכים לקלפי וזה האיזון והבלם היחיד שנחוץ, מבחינתנו צריכים גוף שיכול לבקר החלטות ממשלה ( כי בישראל הכנסת היא זרוע של הממשלה, לא קשור לימין שמאל, זה פשוט המבנה של שיטת המשטר פה).

אפשר לדון על מה המגבלות של הגוף הזה ואיך הממשלה והכנסת גם מגבילות את הכוח של בתי המשפט, זה דיון מצוין ואני חושב שרוב האנשים בארץ כן בעד איזה שינוי ועדכון יחסי הגומלין.
עדכון שאומר שלבית המשפט אין שום יכולת לבקר אף החלטה של שר זה לא איזונים ובלמים, זה מחיקת יכולת ביקורת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 13, 2023 11:14 am 
Hall of Famer

1. אני חושב שזה חלק מזכותו של הבוחר. לתעדף את הבחירה שלו. ואם מינויים מושחתים לא מפריעים לו, סו בי איט.
2. הידוק הקשר - פריימריז בוחרים (בוחרים מסמנים בטופס את חברי הרשימה. יכול למנוע מחכים שנבחרים על ידי קבוצות לחץ מאורגנות), בחירות איזוריות. משאל עם תקופתי. זה רק מה שעולה לי בראש עכשיו. בטח יש עוד.
3. נכון לעכשיו אני נגד כל מגבלה של מיעוט על רוב. מלבד קיום בחירות וטוהר הבחירות שחייבים להיות מעל הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 13, 2023 11:29 am 
Junior

אבימאל כתב:
1. אני חושב שזה חלק מזכותו של הבוחר. לתעדף את הבחירה שלו. ואם מינויים מושחתים לא מפריעים לו, סו בי איט.
2. הידוק הקשר - פריימריז בוחרים (בוחרים מסמנים בטופס את חברי הרשימה. יכול למנוע מחכים שנבחרים על ידי קבוצות לחץ מאורגנות), בחירות איזוריות. משאל עם תקופתי. זה רק מה שעולה לי בראש עכשיו. בטח יש עוד.
3. נכון לעכשיו אני נגד כל מגבלה של מיעוט על רוב. מלבד קיום בחירות וטוהר הבחירות שחייבים להיות מעל הכל.

1. זה זכותו של הבוחר, כמובן, אז מה הנקודה פה? זה קצת כמו האמירה של טראמפ "גם אם אירה במישהו בשדרה ה-5, עדיין יצביעו לי". זה לא הופך את זה לבסדר, זה פשוט אומר שמשהו אחר יותר חשוב לך, זה לא אומר שכלום מעבר לזה לא חשוב.
אני שואל באמת - לך לא מפריע מינויי מקורבים ופעילי מרכז? מינויים פוליטיים כאלו ואחרים? ברור לי שאף אחד לא ישנה הצבעה בגלל זה (אני כלול, כן?) , זה לא אומר שצריך לאפשר את זה.

2. פריימריז בוחרים האמת זו שיטה לא רעה... לבטל את בחירות חברי המרכז/ועדות מסדרות ושכל רשימה תציג מועמד בראשה ושאת הרשימה אחריו יסדרו רק אלו שמצביעים להם (צריכים לסמן 120? נראה לי לא פרקטי אבל אהבתי את הרעיון, הפרטים פחות חשובים)... בחירות איזוריות זה חרטא כי אין אף מועמד שקשור איכשהו ל"שרון" או ל"שפלה" או ל"מרכז" ושטויות כאלו. יש כמה חברי כנסת שדואגים לשכונות/ערים חרדיות, עוד כמה שדואגים להתנחלויות וזהו פחות או יותר.
לא חושב שכמעט אף אחד מצביע או מתענין במה רשימה זו או אחרת עושה עבור מקום מגורם (חוץ מחרדים ומתנחלים).

3. זכותך כמובן, אבל מבעס לשמוע. האם אתה בעד לאפשר לכל אחד לרוץ לכנסת? להסיר גם מגבלות שהרוב יכול לכפות על המיעוט?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 13, 2023 11:38 am 
Hall of Famer

אבימאל כתב:

אתה חוזר על הכשל הלוגי שלך בסעיף 3 - אתה שואף לממשלה כל יכולה ובעלת כוח בלתי מוגבל על ידי כלום, ו"מצפה" לבחירות טהורות שבהן השלטון האבסולוטי והבלתי מוגבל יאפשר סיכוי שהוא יאלץ להעביר את הכוח הבלתי מוגבל ליריביו. איזה גלגול עיניים ציני. אין חיה כזו, ואנחנו רואים את זה סביבנו בעולם לא מעט.
ממשלה שיש לה כוח בלתי מוגבל לא תפסיד בחירות, כי היא לא יכולה להרשות לעצמה להפסיד בחירות ולהעביר כוח בלתי מוגבל ליריבים. לכן היא תעשה כל מה שצריך כדי להבטיח את נצחונה בלי קשר לרוב או לא רוב - הרי אפשר להגדיר "רוב" בכל מיני צורות.
למשל לשעבד את התקשורת או האקדמיה לממשלה, כמו שעשו ברוסיה בטורקיה או בפולין - מבחינתך זה סבבה. אתה אמרת - אין שום מגבלה על הרוב.
למשל לשנות את שיטת הבחירות כך שתבטיח את נצחון השלטון, כמו שעשו למשל בהונגריה - אתה גם סבבה עם זה. היום החוק בישראל מאפשר לשלטון ולקואליציה לעשות את זה ברוב רגיל לגמרי. בבחירות האזוריות שאתה רוצה בסעיף 2, מי יקבע את האזורים? השלטון. מאחר שאתה נגד שום מגבלות, מבחינתך זה סבבה. אתה עדיין תקרא לזה "בחירות טהורות". כפי שאמרתי, אפשר להגדיר "רוב" בכל מיני צורות.
בכל המקומות שציינתי יש בחירות, אני מבין שבעיניך זה מספיק כדי להגדיר את רוסיה או את טורקיה למשל כדמוקרטיות למופת.

אז בכל הכבוד, מה אתה מבלבל במוח. אתה דוגל ברשות מבצעת, שגם ככה היא הרשות הכי חזקה, שתהייה בלתי מוגבלת ושלא תוחלף לעולם על ידי בחירות.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ה' יולי 13, 2023 12:12 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 13, 2023 12:05 pm 
מנהל פורום

אגב, יש דבר יותר מטומטם וביביסטי מהקטע הזה של "להחזיר להם" ולחסום את הכניסה לכל מיני קיבוצים?
אפילו אם נעזוב שנייה את זה שלא כל הקיבוצניקים בהכרח בעד המחאה ובטח לא בהכרח מפגינים בעצמם ונגיד שבאמת זה שמאלנים, מה המטרה פה? כאילו איך זה בדיוק אמור לעזור במשהו? חוץ מיצר נקמה ילדותי ומפגר, זה לא משיג כלום. אם כבר רק יגרום ליותר אנשים להצטרף למחאות.

שלא לדבר על הדיבור של "בוא נעשה להם מה שהם עושים לנו" כאילו חוסמים את הכביש רק לביביסטים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 13, 2023 12:14 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

ודים כתב:
אגב, יש דבר יותר מטומטם וביביסטי מהקטע הזה של "להחזיר להם" ולחסום את הכניסה לכל מיני קיבוצים?
אפילו אם נעזוב שנייה את זה שלא כל הקיבוצניקים בהכרח בעד המחאה ובטח לא בהכרח מפגינים בעצמם ונגיד שבאמת זה שמאלנים, מה המטרה פה? כאילו איך זה בדיוק אמור לעזור במשהו? חוץ מיצר נקמה ילדותי ומפגר, זה לא משיג כלום. אם כבר רק יגרום ליותר אנשים להצטרף למחאות.

שלא לדבר על הדיבור של "בוא נעשה להם מה שהם עושים לנו" כאילו חוסמים את הכביש רק לביביסטים.

מה שאני לא מבין זה איך בקיבוצים שנחסמו לא התאגדו כמה צעירים (אני בטוח שלא חסרים שם חבר'ה קרביים) יצאו לשער הקיבוץ ופירקו לביביסטים את הצורה. אני יודע שאם היו חוסמים לאחד ההורים שלי את היציאה מהישוב שבו אני גר הייתי מגיע לכניסה ושובר עצמות למי שחוסם ומאיים עליהם.
בכלל, מה עוד צריך לקרות כדי שאנשי המחאה יתחילו גם להשתמש באלימות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 13, 2023 12:26 pm 
מנהל פורום

sir charles כתב:
ודים כתב:

מה שאני לא מבין זה איך בקיבוצים שנחסמו לא התאגדו כמה צעירים (אני בטוח שלא חסרים שם חבר'ה קרביים) יצאו לשער הקיבוץ ופירקו לביביסטים את הצורה. אני יודע שאם היו חוסמים לאחד ההורים שלי את היציאה מהישוב שבו אני גר הייתי מגיע לכניסה ושובר עצמות למי שחוסם ומאיים עליהם.

אני דווקא חושב שזה בדיוק מה שהם היו רוצים. רעיון יותר טוב הוא לנצל את זה שבכל זאת מדובר בביביסטים ולהערים עליהם - להכין מראש כמה טרקטורים, ברגע שהם חוסמים, לבוא עם הטרקטורים ולחסום אותם ואז במקביל לפתוח זמנית יציאה אחרת מהקיבוץ. או באמת להתשמש בטרקטורים כדי להזיז את המכוניות של הביביסטים. גם אופציה. אבל זה כבר להיגרר לאלימות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 13, 2023 12:57 pm 
Hall of Famer

sir charles כתב:
ודים כתב:

את אותה השאלה אתה שואל על אלפי הנהגים שהמחאה ממררת את חייהם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 13, 2023 1:02 pm 
Hall of Famer

הרשות המבצעת בארץ רחוק מלהיות הכי חזקה.
הנה קואליציה של 64 מנדטים שלא מצליח להעביר רפורמה שהיא בנפשה אחרי שסרסה אותה אלף פעם.
לא מצליחה להעביר חוקי הגירה/גיוס. מתווה הגז בזמנו נאלץ לעבור שינויים מפליגים גם כן.
גם המשטרה והצבא בישראל מתפקדים כרשויות עצמאיות שעושות מה שבזין שלהן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 13, 2023 1:22 pm 
Hall of Famer

הרשות המבצעת מקבלת עשרות אלפי החלטות על בסיס יומיומי שמשפיעות על החיים שלך יותר מכל דבר. החל ממבצעים צבאיים, וברוך השם כבר היו לפחות שניים גדולים כאלה רק בקדנציה הנוכחית ועוד הרבה קטנים שבטח רק על חלקם שמענו; דרך ההחלטות המאקרו כלכליות הכי גדולות; ועד ההחלטות הכי קטנות שנוגעות ללב החיים שלך כאן. 99.9 אחוז מהן לא מגיעות לבג"ץ בכלל.
היא שולטת ללא מצרים ברשות המחוקקת.
הסמכויות של השלטון המרכזי בישראל הרבה יותר רחבות מרוב השלטונות המרכזיים במדינות דמוקרטיות אחרות. בישראל אין חלוקה למחוזות עם שלטון מחוזי, והסמכויות של השלטון המקומי הרב היותר מצומצמות ממדינות אחרות.
בישראל אין חוקה ואין מגילת זכויות, ואין בה כמעט שום זכויות שמשוריינות מפני יוזמה של השלטון (באמצעות הרשות המחוקקת שהוא שולט בה). רוב זכויות הפרט בישראל לא מוגנות על ידי חקיקה בכלל. גם אלה שכן קיימות יכולות להתבטל ברגע ברוב רגיל. כבר הבנתי שבעיניך זה מצב הגיוני וראוי, אבל אל תגיד אחרי זה שהרשות המבצעת מסכנה וחלשה.

ועאלק רפורמה שהיא בנפשה. כן, אין לי ספק שבנפשה להפוך לרשות מבצעת כל יכולה ובלתי מוגבלת, כמו שאתה חושב שהיא ראויה להיות, ואחר כך מגלגל עיניים ומדבר על בחירות טהורות, כאילו זה דבר ריאלי במציאות של כוח שלטוני בלתי מוגבל.
טוב שהיא לא מצליחה להעביר אותה, בינתיים (לי אין ספק שהיא תעבור בסוף, כפי שכבר אמרתי, בצורה כלשהי שתקנה לממשלה כוח אבסולוטי - וישראל תגלוש לעבר דיקטטורה בלתי נמנעת, לשמחתך).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 13, 2023 2:47 pm 
Hall of Famer

אבימאל כתב:

הבוחר נותן קול למפלגה מסוימת, אבל אין לו שליטה האם היא תהיה בממשלה או שלא, איזה תיקים תקבל וכו'.
לצורך הדוגמא, נניח שתקום מפלגה שהמוטו העיקרי שלה יהיה "בעד מינויים מושחתים" (אני משתלב בדוגמא שלך) שתזכה ל-4 מנדטים, ובמקביל מפלגה נוספת של "נגד מינויים מושחתים" שתזכה ל-10 מנדטים.
אז הציבור "הכריע" נגד בסוגיה הספציפית הזו, אבל המפלגה הראשונה תיכנס לממשלה והשנייה לא, ואז לכאורה נצפה ממנה לממש את מצעה (שהרי לשם כך נבחרה) ולפעול לטובת "מינויים מושחתים" - אז מה חשוב מה הצביע הציבור...

אפשר להחליף את הדוגמא עם למשל זכויות להט"בים, ו/אן העובדה שאת הדעות הקיצוניות של אבי מעוז חולקים אולי 1-2% מהאוכלוסייה, אבל הנה - עובדה "הוא חלק מהרוב" ורשאי להעביר מה שהוא רוצה פחות או יותר, ואילו בני גנץ הוא "מהמיעוט".

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 13, 2023 4:59 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

אבימאל כתב:
sir charles כתב:
ודים כתב:

את אותה השאלה אתה שואל על אלפי הנהגים שהמחאה ממררת את חייהם?

יש הבדל בין חסימה של כביש שמודיעים עליה מראש (בד"כ, חוץ מבמקרים יוצאי דופן כמו ליל פיטורי גלנט) ואתה יכול להיערך בהתאם ולבחור לנסוע בדרך אחרת, לבין לחסום יציאה מישוב (כשבמקרה של קיבוץ הרבה פעמים מדובר ביציאה בודדת).
ולגבי אלפי הנהגים שממררים את חייהם, חלקם סובל בשקט כי זה מחיר קטן לשלם בשביל לחיות בדמוקרטיה, וחלקם תוקף או מנסה לדרוס מפגינים. עד עכשיו לא שמעתי על תוקף שנשלח למיון כי המפגינים תקפו אותו חזרה ואני חושב שהגיע הזמן שזה ישתנה.
למי שלא שם לב אנחנו כבר בעיצומה של מלחמת אזרחים והגיע הזמן שמתנגדי ההפיכה יתחילו לפעול בהתאם כי לפעמים הדרך היחידה להילחם באלימות זה בעזרת אלימות.
בצרפת העלו את הרחובות באש בגלל פאקינג פנסיות. מתי נתעורר פה? כשכל הנבואות של ראי שעל הקיר יתגשמו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 13, 2023 6:31 pm 
Hall of Famer

אבימאל כתב:

אבל יש כאן סיפור של טובת המדינה ואזרחיה, בסופו של דבר.
אם מינויים מושחתים או עריפת ראשים ברחובות בכל פעם שמישהו מבקר את ביבי מקובלים על 51% מהאוכלוסייה, זה עדיין לא הופך את זה למשהו שהמדינה צריכה לעשות.
דמוקרטיה אמורה להגן על טובתו של 49% מהעם (שלא לדבר על זה שמינויים מושחתים לא מיטיבים גם עם הרוב בדוגמה הזו)

למעשה, אתה מביא דוגמה נהדרת למה צריך איזונים ובלמים.
אנחנו רוצים מדינה מתפקדת ומשגשגת שנעים וטוב לחיות בה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 13, 2023 8:13 pm 
Junior

סר צארלס אולי במקום לבלבל ת'מוח ולקרוא לכל המפגינים להתחיל לנהוג באלימות ולשלוח אנשים למיון, קח יוזמה ותתחיל לעשות זאת בעצמך?
קשקשן על.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 14, 2023 8:29 am 
Hall of Famer

Att הפטרונות הזאת של "אני יודע מה טובת המדינה ואזרחיה והאספסוף הנבער צריך שאני אתקן את הבחירות שלו", זו בדיוק הסיבה שאסור לתת שום אוברולינג למיעוט על רוב.
מה שמתגלה (לדעתי) במשפטי נתניהו,רק מוכיח לי שתחת איצטלה של "לוחמה בשחיתות " אפשר לבצע ציד מכשפות פוליטי,ולכן,לא. אני לא סומך על אף אחד חוץ מאשר על הרוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 14, 2023 10:47 am 
Junior

למעוניינים, גישה חופשית למאמר של תומאס פרידמן ב'ניו יורק טיימס' שפורסם השבוע:

The U.S. Reassessment of Netanyahu’s Government Has Begun
https://bit.ly/3NNJaCx

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 2876 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84 ... 116  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו 14 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: