לאומית2021 כתב:
Att כתב:
ודים כתב:
shmueliki כתב:
לצאת מהסגר (ולו באופן סימלי) כשאנחנו עדיין ראשונים בעולם במספר חולים קשה לנפש - זה משהו שאפילו בתוכניות סאטירה מיומנות היו מתקשים לחשוב עליו
ראובן כתב:
זו ידיעה שמביאה נתוני הדבקה בקרב מתחסנים/לא מתחסנים ובודקת הדבקה בזמנים מקבילים. הפלא ופלא נתוני ההדבקה שלה תואמים את הניסוי של פייזר (ומעודדים מאוד):
https://www.themarker.com/news/health/1.9491665אני כמובן שמח מהנתונים בשורה התחתונה.
אבל לא הבנתי איך 0.9% בקרב קבוצת הביקורת גדול פי 11 מאשר 0.027% בקרב המתחסנים.
שזה בעצם מה שאמרתי, המתודולגיה פה צריכה להיות (וסביר היא אכן כזאת מאחורי הקלעים, ולכן קשה להעבירה בסקירה עיתונאית קצרה) ממש מורכבת אם רוצים להגיע ל"אמת המוחלטת" - הרי מטבע הדברים גם "קבוצת מקבלי החיסון" תהיה שונה משמעותית מקבוצת הביקורת (שאינה באמת קבוצת ביקורת...) - הן במאפייני הגיל, הפחד מהמחלה, כמות הסיכון והמגעים שהיא נוטלת על עצמה וכו'.
מה שכתבת שגוי מאוד. לא חסר פה חומר לסאטירה, אבל מי בעצם נמצא בסגר? אותם אזורים בהם התחלואה *כן* בשליטה.
כבר אין הגיון להתייחס לכל האוכלוסייה כמקשה אחת.
וחוץ מזה, בתיאוריה אפשר לצאת מ"סגר" אבל כן ליישם צעדים אחרים שאמורים להקטין תחלואה קשה. וזה עטד מבלי להתייחס לכך שאולי פשוט חושבים שאנחנו קרובים למצב שקצב ההתחסנות מהשבועות האחרונים יקטין דרסטית תחלואה בכל מקרה.
למה לסמוך על מה שהם חושבים במקום על הנתונים?
הם חשבו שהנתונים יהיו שונים כבר מזמן וטעו..
אם התחלואה אכן תרד אז מעולה, נצא מהסגר.
ואם יש אוכלוסיות שלא נמצאות בסגר ומתנהלות כרגיל, זו כבר בעיה אחרת
שאפשר וצריך לפתור.
האוכלוסיות שלא נמצאות בסגר ומתנהלות כרגיל. זו ה"בעיה" כרגע. ועד שהבעיה הזו לא נפתרת אין טעם לעשות יום אחד של סגר. אני נמצא למשל בעיר ירוקה על גבול הצהובה. חוצפה שאין כדוגמתה שאני בסגר ובנתניה היתה השבוע חתונה של כל מיני טפילים שהתכנסו במאות בידיעת המשטרה ואפילו מסיכות לא שמו.
זה לא אומר שאין טעם לסגר.
יש עדיין סיכון משמעותי להידבק
ובתי החולים מלאים ועמוסים.
זה אומר שלא מטפלים בבעיה מרכזית ומתעלמים ממנה ומקווים שהיא תיעלם,
בעוד שכולנו (כולל אותו ציבור) משלמים את המחיר (הכלכלי, הרפואי וכו׳)
אני מסכים שזה סופר מתסכל ומעצבן ולא פייר וכו׳.
ככה זה שהממשלה שלך לא שמה את טובת הציבור מעל הכל
אלא מקבלת החלטות של בריאות הציבור לפי שיקולים פוליטיים קרים.
ונדמה לי שהליכוד היא עדיין המפלגה הגדולה ביותר בסקרים כך ש...
כנראה שמישהו שם מרוצה מההתנהלות של הממשלה.