rony כתב:
ehud כתב:
עמוס לב כתב:
ehud כתב:
אותי מדאיג משהו אחר.
גם אני ממש רחוק מלהיות מתנגד חיסונים, ואם צריך גם אתחסן כל שנה (או פחות) אבל יש המון שאלות קשות.
אפשר לומר שמדינת ישראל היתה בטוחה עד לפני כשלושה חודשים שהקורונה מאחורינו.
איך פייזר וכל חברות החיסונים לא ידעו שההשפעה של החיסון (נניח השני) יורדת דרסטית אחרי 5 חודשים וחצי?
עשו ניסוים על אנשים בערך מאמצע 2020, ואף אחד לא יודע שאחרי כחצי שנה החיסון הרבה-הרבה פחות אפקטיבי?
הרי זה משהו מדיד לא?
אני מקווה שמנסים לאמוד מראש מתי הבוסטר יהיה הרבה פחות אפקטיבי, על מנת שלא נקבל את הכאפה בהפתעה.
לפי מה שאני זוכר מראש ההתייחסות לחיסון הייתה זמנית. אני זוכר שקיבלתי את האישור על החיסון השני הופתעתי לראות שהתוקף הוא לחצי שנה. הסתבר שזה אכן הפך להיות התוקף שבפועל.
יכול להיות שהחצי שנה הזה היה כסת"ח של המדינה ומשרד הבריאות.
מצד אחד כך היה כתוב, ומצד שני פתחו את הכלל לגמרי בלי חשש.
לדעתי אם היתה ידיעה אמיתית שהחיסון יהיה ממש פחות אפקטיבי תוך פחות מחצי שנה, זה היה מתנהל אחרת.
אבל חוץ מזה, מבחינה מדעית-רפואית, למיטב זכרוני רוב הראיונות עם רופאים/ביולוגים/חוקרים שקראתי במהלך אפריל-מאי-יוני השנה
דיברו על זה שהם לא חושבים שהקורונה תתפרץ פה בצורה רצינית שוב.
הינה דוגמה לראיון כזה. פרופסור מבית החולים שיבא שעמדה בראש מחקר ענק שבדק את יעילות החיסון לאורך זמן
""אני חושבת שמגפת הקורונה בישראל הסתיימה. יפתיע אותי אם יהיה עוד גל אמיתי"
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340, ... 67,00.htmlמפחיד שגם טובי בנינו ובנותינו לא יודעים מספיק . . .
קורונה זו מחלה חדשה, זה קצת מוזר שאתה שואל "איך לא ידעו", כל המחלה הזו נמצאת איתנו פחות משנתיים והחיסון פחות משנה מאז שאושר לשימוש, מאוד הגיוני שיהיו הערכות שגויות וטעויות, וגם היום אף אחד לא באמת יודע להגיד לכמה זמן הבוסטר השלישי מגן כמה בוסטרים יצטרכו בעתיד, אולי לא יצטרכו בכלל אחרי המנה השלישית (כמו לוירוס רוטה נניח), אולי אחת לכמה שנים (כמו החיסון לטטנוס ודיפתריה נניח), אולי כל שנה (כמו שפעת) ואולי כל חצי שנה (כרגע אין אף חיסון שדורש דבר כזה מן הסתם, אבל לך תדע). לצפות שמדענים ידעו לחזות דברים כאלו בבטחון בשלב הזה זה מופרך, הם יכולים לתת הערכות ואני מניח שלפחות חלקן יהיו סותרות, הם יכולים להגיד למה צריך להערך כתרחיש סביר או כתרחיש מסוכן, אבל אלא אם כן יסתבר שהמנה השלישית נותנת הגנה שהיא מאוד יציבה וארוכת טווח, אז אני מניח שייקח עוד כמה שנים עד שיגיעו לפרוטוקול חיסון יציב.
אני אסביר לך למה זה נשמע מוזר -
לפי מה שאני מבין, אפשרות לבדוק בנקל את כמות הנוגדנים עבור הנגיף הספציפי בגוף האדם.
למשל, שמעתי את משה נוסבאום (ערוץ 2) אחרי שעשו לו את הבוסטר, הוא עשה בדיקה והסתבר לו שכמות הנוגדנים שלו גדולה פי 9 ממי שהתחסן בשני חיסונים בלבד.
אז אם הבנתי נכון, ובדיקות כאלו אפשריות, מדוע לא ביצעו אותן אחרי חצי שני לנסיינים שהתחסנו באמצע 2020 בשני החיסונים הראשונים?
אני מבין שיש לפייזר אינטרס כלכלי, לזרז תהליכים, וזה בסדר גמור, והזירוז הוא גם לא רק כלכלי, זה לטובת כולנו.
אני מאמין שהם באמת רוצים לרפא ובאמת רוצים להנגיש לציבור את המידע הכי אמיתי שיש.
אז למה לא בדקו עד הסוף את כמות הנוגדנים בדם לנסיינים הראשונים, לאחר כחצי שנה?
אם הם עשו טעות כי הם חשבו שכנראה יספיקו שני חיסונים כדי להעיף את הנגיף מהעולם, כי אם עומס הנוגדנים ירד, אז זה בסדר גמור - אני מבין. הם טעו.
השאלה אם זו באמת טעות או שהיה פה חיפוף והקטנת ראש אצל חלק מהגורמים שם.