סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 1:17 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 341 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' ספטמבר 23, 2021 10:31 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
ehud כתב:
עמוס לב כתב:
ehud כתב:
אותי מדאיג משהו אחר.
גם אני ממש רחוק מלהיות מתנגד חיסונים, ואם צריך גם אתחסן כל שנה (או פחות) אבל יש המון שאלות קשות.
אפשר לומר שמדינת ישראל היתה בטוחה עד לפני כשלושה חודשים שהקורונה מאחורינו.

איך פייזר וכל חברות החיסונים לא ידעו שההשפעה של החיסון (נניח השני) יורדת דרסטית אחרי 5 חודשים וחצי?
עשו ניסוים על אנשים בערך מאמצע 2020, ואף אחד לא יודע שאחרי כחצי שנה החיסון הרבה-הרבה פחות אפקטיבי?
הרי זה משהו מדיד לא?

אני מקווה שמנסים לאמוד מראש מתי הבוסטר יהיה הרבה פחות אפקטיבי, על מנת שלא נקבל את הכאפה בהפתעה.

לפי מה שאני זוכר מראש ההתייחסות לחיסון הייתה זמנית. אני זוכר שקיבלתי את האישור על החיסון השני הופתעתי לראות שהתוקף הוא לחצי שנה. הסתבר שזה אכן הפך להיות התוקף שבפועל.

יכול להיות שהחצי שנה הזה היה כסת"ח של המדינה ומשרד הבריאות.
מצד אחד כך היה כתוב, ומצד שני פתחו את הכלל לגמרי בלי חשש.
לדעתי אם היתה ידיעה אמיתית שהחיסון יהיה ממש פחות אפקטיבי תוך פחות מחצי שנה, זה היה מתנהל אחרת.

אבל חוץ מזה, מבחינה מדעית-רפואית, למיטב זכרוני רוב הראיונות עם רופאים/ביולוגים/חוקרים שקראתי במהלך אפריל-מאי-יוני השנה
דיברו על זה שהם לא חושבים שהקורונה תתפרץ פה בצורה רצינית שוב.
הינה דוגמה לראיון כזה. פרופסור מבית החולים שיבא שעמדה בראש מחקר ענק שבדק את יעילות החיסון לאורך זמן

""אני חושבת שמגפת הקורונה בישראל הסתיימה. יפתיע אותי אם יהיה עוד גל אמיתי"

https://www.ynet.co.il/articles/0,7340, ... 67,00.html

מפחיד שגם טובי בנינו ובנותינו לא יודעים מספיק . . .

קורונה זו מחלה חדשה, זה קצת מוזר שאתה שואל "איך לא ידעו", כל המחלה הזו נמצאת איתנו פחות משנתיים והחיסון פחות משנה מאז שאושר לשימוש, מאוד הגיוני שיהיו הערכות שגויות וטעויות, וגם היום אף אחד לא באמת יודע להגיד לכמה זמן הבוסטר השלישי מגן כמה בוסטרים יצטרכו בעתיד, אולי לא יצטרכו בכלל אחרי המנה השלישית (כמו לוירוס רוטה נניח), אולי אחת לכמה שנים (כמו החיסון לטטנוס ודיפתריה נניח), אולי כל שנה (כמו שפעת) ואולי כל חצי שנה (כרגע אין אף חיסון שדורש דבר כזה מן הסתם, אבל לך תדע). לצפות שמדענים ידעו לחזות דברים כאלו בבטחון בשלב הזה זה מופרך, הם יכולים לתת הערכות ואני מניח שלפחות חלקן יהיו סותרות, הם יכולים להגיד למה צריך להערך כתרחיש סביר או כתרחיש מסוכן, אבל אלא אם כן יסתבר שהמנה השלישית נותנת הגנה שהיא מאוד יציבה וארוכת טווח, אז אני מניח שייקח עוד כמה שנים עד שיגיעו לפרוטוקול חיסון יציב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 23, 2021 12:09 pm 
Freshman

sheky כתב:
מארק כתב:
אני רחוק מעולמות המאסטר והלאומית אבל זאת פשוט הזיה שעושה פליפ פלופ באוויר ומשחקת לידיים שלהם:

https://m.ynet.co.il/articles/syzr1h00qy

אם בדיקה סרולוגית לא מעידה על הגנה מהמחלה, אז למה עשיתם מבצע ענק לבדיקת תלמידים? ואם אי אפשר לבדוק ולסווג נוגדנים ותאי דם לבנים, אז איך בדיוק נבדקה יעילות החיסון (לפני שהתחיל ניסוי גדול והתקבלה סטטיסטיקה משמעותית)?

זה פשוט פייק ניוז שנועד לעודד אנשים להתחסן ובדרך יורה לעצמו ברגל.

אני מצטער אבל אני לא מבין מה פייק ניוז כאן.
כיום גם מחלימים מקבלים תו ירוק. לא מכיר מספיק את הדאטה אבל מבחינת המדינה היום דין מחוסן ודין מחלים הוא זהה.
בגלל שילדים לא יכולים להתחסן אז בדיקה סרולוגית יכולה להגיד בצורה ברורה אם הם נדבקו או לא (כי זה או מחלה או חיסון וחיסון כאמור הם לא קיבלו).
הבדיקה לא בודקת את רמת הנוגדנים או האם הם מחוסנים, היא בודקת אם הם חלו או לא.

ויעילות החיסון מהתחלה הייתה על נבדקים ומעולם לא נטען שיש קשר בין כמות נוגדנים לבין רמת הגנה... כן קיימת קורולציה אבל לא כזאת שאפשר להגיד שמרמת נוגנים X אתה מוגן ( כן אפשר להניח שאתה לא מוגן אם יש לך מאוד נמוך).

אני באמת לא מבין מה הפייק ניוז פה ומה השערוריה הגדולה. אני מעולם לא ראיתי טענה של משרד הבריאות שבדיקה סרולוגית יכולה להעמיד על רמת החסינות של אדם.

מלכתחילה הסיבה לבדיקות הסרולוגיות הייתה לאתר מחלימים שלא דווחו או שהיו א-סימפטומטיים. כמו שאמרת מחלימים מקבלים תו ירוק, אבל בכתבה נאמר בפירוש שבדיקה סרולוגית לא תזכה בתו כזה.
האם הימצאות נוגדנים באדם לא מחוסן יכולה להעיד על משהו אחר חוץ מהידבקות והחלמה? ואם כן אז למה לא לתת לו תו?
הדבר היחיד שאני יכול לחשוב עליו הוא דירבון לא מחוסנים או כאלה שלא קיבלו מנה שלישית להתחסן. על הדרך זורקים את כל הילדים מתחת לגיל 12 under the bus.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 23, 2021 12:19 pm 
Freshman

ועוד משהו, רמה גבוהה של נוגדנים ועוד איך מעידה על חסינות של אדם. איך בדיוק אתה חושב שבדקו את היעילות פוטנציאלית של החיסון?
עובדתית הדבקה שניה בקורונה אולי מתרחשת לפעמים אבל נדירה לא פחות מהדבקה של מחוסן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 23, 2021 12:19 pm 
Sophomore

rony כתב:
ehud כתב:
עמוס לב כתב:
ehud כתב:
אותי מדאיג משהו אחר.
גם אני ממש רחוק מלהיות מתנגד חיסונים, ואם צריך גם אתחסן כל שנה (או פחות) אבל יש המון שאלות קשות.
אפשר לומר שמדינת ישראל היתה בטוחה עד לפני כשלושה חודשים שהקורונה מאחורינו.

איך פייזר וכל חברות החיסונים לא ידעו שההשפעה של החיסון (נניח השני) יורדת דרסטית אחרי 5 חודשים וחצי?
עשו ניסוים על אנשים בערך מאמצע 2020, ואף אחד לא יודע שאחרי כחצי שנה החיסון הרבה-הרבה פחות אפקטיבי?
הרי זה משהו מדיד לא?

אני מקווה שמנסים לאמוד מראש מתי הבוסטר יהיה הרבה פחות אפקטיבי, על מנת שלא נקבל את הכאפה בהפתעה.

לפי מה שאני זוכר מראש ההתייחסות לחיסון הייתה זמנית. אני זוכר שקיבלתי את האישור על החיסון השני הופתעתי לראות שהתוקף הוא לחצי שנה. הסתבר שזה אכן הפך להיות התוקף שבפועל.

יכול להיות שהחצי שנה הזה היה כסת"ח של המדינה ומשרד הבריאות.
מצד אחד כך היה כתוב, ומצד שני פתחו את הכלל לגמרי בלי חשש.
לדעתי אם היתה ידיעה אמיתית שהחיסון יהיה ממש פחות אפקטיבי תוך פחות מחצי שנה, זה היה מתנהל אחרת.

אבל חוץ מזה, מבחינה מדעית-רפואית, למיטב זכרוני רוב הראיונות עם רופאים/ביולוגים/חוקרים שקראתי במהלך אפריל-מאי-יוני השנה
דיברו על זה שהם לא חושבים שהקורונה תתפרץ פה בצורה רצינית שוב.
הינה דוגמה לראיון כזה. פרופסור מבית החולים שיבא שעמדה בראש מחקר ענק שבדק את יעילות החיסון לאורך זמן

""אני חושבת שמגפת הקורונה בישראל הסתיימה. יפתיע אותי אם יהיה עוד גל אמיתי"

https://www.ynet.co.il/articles/0,7340, ... 67,00.html

מפחיד שגם טובי בנינו ובנותינו לא יודעים מספיק . . .

קורונה זו מחלה חדשה, זה קצת מוזר שאתה שואל "איך לא ידעו", כל המחלה הזו נמצאת איתנו פחות משנתיים והחיסון פחות משנה מאז שאושר לשימוש, מאוד הגיוני שיהיו הערכות שגויות וטעויות, וגם היום אף אחד לא באמת יודע להגיד לכמה זמן הבוסטר השלישי מגן כמה בוסטרים יצטרכו בעתיד, אולי לא יצטרכו בכלל אחרי המנה השלישית (כמו לוירוס רוטה נניח), אולי אחת לכמה שנים (כמו החיסון לטטנוס ודיפתריה נניח), אולי כל שנה (כמו שפעת) ואולי כל חצי שנה (כרגע אין אף חיסון שדורש דבר כזה מן הסתם, אבל לך תדע). לצפות שמדענים ידעו לחזות דברים כאלו בבטחון בשלב הזה זה מופרך, הם יכולים לתת הערכות ואני מניח שלפחות חלקן יהיו סותרות, הם יכולים להגיד למה צריך להערך כתרחיש סביר או כתרחיש מסוכן, אבל אלא אם כן יסתבר שהמנה השלישית נותנת הגנה שהיא מאוד יציבה וארוכת טווח, אז אני מניח שייקח עוד כמה שנים עד שיגיעו לפרוטוקול חיסון יציב.

אני אסביר לך למה זה נשמע מוזר -
לפי מה שאני מבין, אפשרות לבדוק בנקל את כמות הנוגדנים עבור הנגיף הספציפי בגוף האדם.
למשל, שמעתי את משה נוסבאום (ערוץ 2) אחרי שעשו לו את הבוסטר, הוא עשה בדיקה והסתבר לו שכמות הנוגדנים שלו גדולה פי 9 ממי שהתחסן בשני חיסונים בלבד.

אז אם הבנתי נכון, ובדיקות כאלו אפשריות, מדוע לא ביצעו אותן אחרי חצי שני לנסיינים שהתחסנו באמצע 2020 בשני החיסונים הראשונים?

אני מבין שיש לפייזר אינטרס כלכלי, לזרז תהליכים, וזה בסדר גמור, והזירוז הוא גם לא רק כלכלי, זה לטובת כולנו.
אני מאמין שהם באמת רוצים לרפא ובאמת רוצים להנגיש לציבור את המידע הכי אמיתי שיש.
אז למה לא בדקו עד הסוף את כמות הנוגדנים בדם לנסיינים הראשונים, לאחר כחצי שנה?

אם הם עשו טעות כי הם חשבו שכנראה יספיקו שני חיסונים כדי להעיף את הנגיף מהעולם, כי אם עומס הנוגדנים ירד, אז זה בסדר גמור - אני מבין. הם טעו.
השאלה אם זו באמת טעות או שהיה פה חיפוף והקטנת ראש אצל חלק מהגורמים שם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 23, 2021 12:32 pm 
Junior

מארק כתב:
ועוד משהו, רמה גבוהה של נוגדנים ועוד איך מעידה על חסינות של אדם. איך בדיוק אתה חושב שבדקו את היעילות פוטנציאלית של החיסון?
עובדתית הדבקה שניה בקורונה אולי מתרחשת לפעמים אבל נדירה לא פחות מהדבקה של מחוסן.

אני לא חושב שזו המטריקה. יכול להיות שאני טועה אבל אם אני זוכר נכון היעילות הייתה לפי קבוצת הביקורת אל מול הקבוצה שקיבלה את החיסון. אני די בטוח שרמת נוגדנים לא הייתה בשום שלב חלק מהמדד הרשמי להצלחה/אי הצלחה של החיסון.

מארק כתב:
מלכתחילה הסיבה לבדיקות הסרולוגיות הייתה לאתר מחלימים שלא דווחו או שהיו א-סימפטומטיים. כמו שאמרת מחלימים מקבלים תו ירוק, אבל בכתבה נאמר בפירוש שבדיקה סרולוגית לא תזכה בתו כזה.
האם הימצאות נוגדנים באדם לא מחוסן יכולה להעיד על משהו אחר חוץ מהידבקות והחלמה? ואם כן אז למה לא לתת לו תו?

לגבי חיסון שלישי זה לא יכול להראות כלום ממש, לגבי חיסון ראשון זו שאלה טובה...
חשבתי שדיברת על הנושא של ילדים ועידוד הבדיקות הסרולוגיות להם. השאלה היא לא למה דחפו לבדיקות של ילדים אלא למה לא מקבלים בדיקות של לא מחוסנים.
אני עדיין לא חושב שיש פה פייק ניוז או משהו כזה אלא סתם דרך גסה מדי לעודד לא מחוסנים להתחסן (והשאלה למה צריך לעודד אותם).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 23, 2021 12:46 pm 
Hall of Famer

אהוד, רמת הנוגדנים היא לא האינדיקטור היחיד לחסינות לקורונה, אבל למיטב הבנתי (לא איש מקצוע), היא כן האינדיקטור היחיד שמדיד בהקשר של חסינות. פרט לנוגדנים ישנם גם תאי זכרון ספציפיים לקורונה, כשאם הם קיימים ותדבק במחלה, הם יתחילו אוטומטית לייצר נוגדנים, אבל נוכחות תאים כאלו אי אפשר לבדוק, לפחות לא שידוע לי. אז שוב, לא עניין של חיפוף או הקטנת ראש, זו מחלה חדשה ולוקח זמן עד שמוצאים את הפרוטוקול הכי אפקטיבי, את זה ששתי מנות נותנות הגנה מצוינת היה קל לגלות מהר, אבל את הדעיכה של ההגנה אחרי שנה היה אפשרי לכמת רק אחרי שעברה חצי שנה ממועד החיסון השני, תיאורטית יכל להיות מצב שלאנשים שחוסנו לפני חצי שנה אין כמעט נוגדנים בדם, אבל יש להם מספיק תאי זכרון כדי לייצר הגנה מספקת, אבל בכל מקרה, כבר בתחילת מבצע החיסונים היו הערכות שיצטרכו לפחות בוסטר אחד, אבל זה בדיוק מה שהן היו, הערכות, אי אפשר באמת לדעת עד שלא רואים תוצאות במדגם גדול מספיק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 23, 2021 2:31 pm 
Freshman

sheky כתב:
מארק כתב:

אני לא חושב שזו המטריקה. יכול להיות שאני טועה אבל אם אני זוכר נכון היעילות הייתה לפי קבוצת הביקורת אל מול הקבוצה שקיבלה את החיסון. אני די בטוח שרמת נוגדנים לא הייתה בשום שלב חלק מהמדד הרשמי להצלחה/אי הצלחה של החיסון.

מארק כתב:

לגבי חיסון שלישי זה לא יכול להראות כלום ממש, לגבי חיסון ראשון זו שאלה טובה...
חשבתי שדיברת על הנושא של ילדים ועידוד הבדיקות הסרולוגיות להם. השאלה היא לא למה דחפו לבדיקות של ילדים אלא למה לא מקבלים בדיקות של לא מחוסנים.
אני עדיין לא חושב שיש פה פייק ניוז או משהו כזה אלא סתם דרך גסה מדי לעודד לא מחוסנים להתחסן (והשאלה למה צריך לעודד אותם).

הבדיקות הסרולוגיות בילדים זה בדיוק הפליפ פלופ שאני מדבר עליו.
אני הורה לתאומות בנות 4 שיושבות כרגע בבידוד השישי שלהם. גם כשייצאו ממנו, התו הירוק מגביל את החיים שלנו והופך אותם לגהנום.
הבנות היו כל כך הרבה פעמים ב"מגע הדוק" עם מאומתים שהסיכוי שלא נדבקו בעבר הוא די נמוך, אבל משרד הבריאות חסם לי את הדרך להוכיח את זה ולפתור אותם מההתעללות הזאת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 23, 2021 2:44 pm 
Junior

מארק כתב:
אני הורה לתאומות בנות 4 שיושבות כרגע בבידוד השישי שלהם. גם כשייצאו ממנו, התו הירוק מגביל את החיים שלנו והופך אותם לגהנום.
הבנות היו כל כך הרבה פעמים ב"מגע הדוק" עם מאומתים שהסיכוי שלא נדבקו בעבר הוא די נמוך, אבל משרד הבריאות חסם לי את הדרך להוכיח את זה ולפתור אותם מההתעללות הזאת.

אה יכול להיות שלא הבנתי את כוונתיך מההתחלה.
אתה אומר שהיום בדיקות סרולוגיות לילדים שמראות שהילדים חלו כבר לא מקנות תו ירוק?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 23, 2021 2:57 pm 
Freshman

sheky כתב:
מארק כתב:

אה יכול להיות שלא הבנתי את כוונתיך מההתחלה.
אתה אומר שהיום בדיקות סרולוגיות לילדים שמראות שהילדים חלו כבר לא מקנות תו ירוק?

בדיקה סרולוגית "רשמית" שנעשתה בהפניה של רופא בקופת חולים או בית חולים מקנה תו ירוק ותעודת מחלים. אבל לפי הוראות משרד הבריאות הן ניתנות רק לאוכלוסיות הבאות:

ציטוט:
בני בית של חולים מאומתים, אשר השלימו בידוד וקיבלו תוצאת בדיקה שלילית לקורונה או שלא ביצעו בדיקה – יבצעו בדיקות סרולוגיות לאחר לפחות 21 ימים מהתאריך האבחנה של בן הבית המאומת האחרון שחלה.
לקבוצות שתועדפו למתן חיסוני לקורונה: סגלים רפואיים, חוסים וקשישים במוסדות ומטפליהם, בני 60 ומעלה, מבוגרים עם מחלות רקע כגון השמנת יתר חולנית, סכרת, COPD, אי ספיקת כליות.
אימות אבחנה שנעשתה בחו"ל.

אנחנו מנסים כבר כמה שבועות להשיג כזאת אבל כל הרופאים אומרים לנו שהם לא מוסמכים לתת את ההפניה לפי הוראות הקופה.

ניתן היום לעשות בדיקה סרולוגית פרטית ללא הפניה של רופא. אבל זה מה שכתוב בשורה האחרונה בכתבה של טמקא:

ציטוט:
בחודשים האחרונים מציעים מרכזים רפואיים בדיקת סרולוגיה בתשלום של כ-500 שקלים. גם על כך הורה משרד הבריאות שבדיקה כזו לא תזכה בתו ירוק, מאותה סיבה פשוטה, שהבדיקה אינה מעידה על הגנה מפני הנגיף.

אז או שזה פייק ניוז של טמקא או שיש פה פשוט רשעות ואטימות שלא תיאמן של משרד הבריאות. ניסיתי לברר, אבל בישראל אי אפשר לקבל תשובות מאף גורם רשמי בתקופת החגים.

עריכה: בדקתי בבית חולים אסותא והם אכן אמרו לי שיש הוראה לא לקבל את תוצאות הבדיקה שלהם לצורך תעודת מחלים או תו ירוק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 23, 2021 3:46 pm 
Freshman

עוד דוגמא קטנה לרשעות וטמטום נטו של משרד הבריאות:
עשינו לקטנות בדיקת PCR ליציאה מבידוד שיצאה שלילית כמובן. יש להן טראומת עבר וחרדה גדולה מרופאים והבדיקה היא סיוט כל פעם מחדש. לכן אנחנו נמנענו עד עכשיו מבדיקות אנטיגן.

אבל היי - עכשיו הן בוודאות שליליות! אפשר לקבל תו ירוק ולחגוג את היציאה מהבידוד באיזה מסעדה או אטרקציית ילדים.

אז זהו שלא. מסתבר שרק בדיקות אנטיגן המדויקות פחות מ PCR מקנות את התו הירוק הזמני! עכשיו אנחנו צריכים ללכת ולעשות בדיקה מיותרת ושוב להתעלל בבנות ללא שום סיבה מוצדקת או שפשוט נתקע אותן שוב מול הטלוויזיה...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 23, 2021 4:11 pm 
Junior

לגבי ההתעללות בהורים אין לי שום ויכוח איתך (מסתבר שגם לא לגבי ההודעה הקודמת).

כמות הזמן שביליתי בתור עם הילדים שלי לבדיקות רק כדי ללכת לבריכה (או למלון בסוף אוגוסט) היא בלתי תאמן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 23, 2021 4:49 pm 
Hall of Famer

במשרד הבריאות הישראלי מתכוונים לבצע רכישה של עוד עשרות מכשירי אקמו כבר בעוד כשבוע כי נגמרו המכשירים הפנויים בכל בתי החולים ש85 אחוז מהם משמשים חולי קורונה נכון להיום.ושוב פעם נחמן אש ואלרועי פרייס לוחצים על בנט לבצע הגבלת התקהלות בשטחים סגורים תחת התו הירוק וכנראה יהיה דיון מכריע בעניין ביום ראשון הקרוב.
המדיניות של בנט גורמת לכך על פי טענת בכירי משרד הבריאות שהכל הרביעי יהיה ארוך מאוד ויגרום לתמותה משמעותית.

בקיצור ביבי נבלה ובנט טרפה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 23, 2021 6:04 pm 
Sophomore

אז אחרי שהערכות של "המומחים" קרי הבליצרים והערן סגלים בדבר הירידה בתחלואה בזכות הבוסטר המופלא התבדו, קובעים עכשיו אותם מומחים ש"השפעת הבוסטר מוצתה" תוך שהם דורשים להטיל הגבלה על התקהלות (:

עם מומחים כאלה מה הפלא שמדינת פייזר בטופ העולמי של מספר החולים והנפטרים.

https://news.walla.co.il/item/3461339?u ... cialbutton

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 23, 2021 6:44 pm 
Sophomore

ערן סגל בכלל חלק מהקבוצה הזו?
ומדינת ישראל מקום 80+- בתמותה לנפש, וגם בחודש האחרון אני די בטוח שהיא לא בטןפ במדד הזה.
אבל אתה מוזמן להתעלם מהמציאות ולהמשיך ללכת בדרך המאסטר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 23, 2021 6:48 pm 
Sophomore

RREEDDTT. כתב:
ושוב פעם נחמן אש ואלרועי פרייס לוחצים על בנט לבצע הגבלת התקהלות בשטחים סגורים תחת התו הירוק וכנראה יהיה דיון מכריע בעניין ביום ראשון הקרוב.
המדיניות של בנט גורמת לכך על פי טענת בכירי משרד הבריאות שהכל הרביעי יהיה ארוך מאוד ויגרום לתמותה משמעותית.

יש מצב שבנט יסרב או לפחות ידחה את ההחלטה עוד בגלל שיהיה עליו לחץ מצידו של אביר קארה (מייצג הרבה בעלי עסקים) לא להסכים.
תכלס בנט נמצא ביד של כל אחד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 23, 2021 6:49 pm 
Sophomore

3&D כתב:
ומדינת ישראל מקום 80+- בתמותה לנפש, וגם בחודש האחרון אני די בטוח שהיא לא בטןפ במדד הזה.

עד לפני שבועיים בערך היית מקום ראשון בעולם במאומתים למיליון נפש. מאז המצב לא ממש השתפר. הצלחה אדירה, תמסור את ברכותיי לחברים ממשרד הבריאות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 23, 2021 6:50 pm 
Sophomore

כתבת גם נפטרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 23, 2021 6:53 pm 
Sophomore

3&D כתב:
כתבת גם נפטרים.

טעות שלי אם כי גם שם אנחנו במקום מאוד מכובד (32), בטח ביחס להיותנו מדינת מעבדה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 23, 2021 6:55 pm 
Sophomore

לאומית2021 כתב:
3&D כתב:

עד לפני שבועיים בערך היית מקום ראשון בעולם במאומתים למיליון נפש. מאז המצב לא ממש השתפר. הצלחה אדירה, תמסור את ברכותיי לחברים ממשרד הבריאות.

הזדמנות מצוינת לבנט לנער את הגוף הכושל הזה ולהכניס לשם מומחים נוספים שסבורים אחרת, יש לא מעט כאלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 23, 2021 7:03 pm 
Sophomore

לאומית2021 כתב:
3&D כתב:
כתבת גם נפטרים.

טעות שלי אם כי גם שם אנחנו במקום מאוד מכובד (32), בטח ביחס להיותנו מדינת מעבדה.

32 באיזה פרק זמן?
גם העובדה שלא מתחסנים מקפיצה אותנו למעלה בדירוג הזה הופכת את הדיון לדי מטומטם אבל ניחא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 23, 2021 7:06 pm 
Sophomore

גם העובדה שאנחנו בטופ של הטופ במאומתים אבל לא נפטרים אמורה לרמוז לך משהו..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 23, 2021 7:10 pm 
Sophomore

3&D כתב:
גם העובדה שאנחנו בטופ של הטופ במאומתים אבל לא נפטרים אמורה לרמוז לך משהו..

שהמצב נהדר ושהבוסטר הצלחה היסטרית ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 23, 2021 7:13 pm 
Sophomore

הבוסטר לאוכלוסיות בסיכון לחלוטין הצלחה היסטרית.
אני באמת סקרן לדעת באיזה פרק זמן אנחנו 32

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 23, 2021 7:15 pm 
Sophomore

ואיזה מקום אנחנו בעולם בכמות בדיקות ביחס לכמות אוכלוסייה?
מניח שבאיזור מאוד גבוה וכמובן שיש לזה קשר ישיר לכמות המאומתים.

המדד האמיתי הוא לא כמות חולים,
אלא מספר חולים קשה/מונשמים/מתים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 23, 2021 8:38 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
נשאלת גם השאלה ממתי מתחילים לספור את המחוסנים מלא. האם מיד לאחר המנה השנייה? או אחרי שבוע, בהתאם לידע הנצבר על התנהגות כמות הנוגדנים?
אותה שאלה לגבי המחוסנים חלקית והמנה הראשונה, אגב.

אחריי שבוע גם בחיסון 2 וגם 3

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 341 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו 99 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: