sir charles כתב:
FLASH כתב:
קמפיין המתנחלים האלימים זה באמת אחד הדברים החולניים והמכוערים בחברה הישראלית
לקחו קבוצה, לא מתוקשרת ומחוברת למוקדי הכוח. ומשתינים עליהם בקשת בתקשורת ואיפה לא. המתנחלים כוללים קצת יותר מחצי מיליון (!!) ישראלים הגרים ביו"ש. ה100-200 פורעי חוק? זה פחות מ0.001 מהם. איך מזה הגיעו ל"המנתחלים מתעללים בפלסטינים"?
זו המציאות: פלסטינים זורקים כמות אסטרונומית של בין 1000 ל1500 אבנים בשנה בממוצע על יהודים, רכבים, טרמפיסטים. לא כולל אירועי ירי מרכב חולף. לא כולל מטענים ובקתבים. מדובר על סביב 4 אירועי ידווי אבנים כל יום. אני איש מודיעין במילואים בגזרה ביישוב ובו כמה אלפי תושבים. זורקים לכאן מידי שבוע בקתב או שניים, מטען או שניים או ארבעה, התקרבויות לגדר, תצפיות ליישוב מאזורים סמוכים, רחפנים ולייזרים לשומרים, כל יום מגיעים שניים עד חמישה פלסטינים רכובים לש.ג. מנסים להיכנס ונשלחים חזרה לעשות פרסה. לא יודע כמה מהם תמימים. כן יודע שהם מגיעים לכל יישוב באזור. יש אירועי ירי. היום דקרו קצין, חבר שלי בתחנת דלק. זה שגרתי ולא מזדעזעים.
מי שמע על מתנחל דוקר פלסטיני בחודשיים האחרונים? יורה לעבר כפר סתם לכיף? זורק בקתב או מטען לכפר? כמה מתנחלים משתתפים בהתעללות הבזויה הזו? 100-200? זה אפילו לא 0.001 מכלל המתנחלים ביו"ש. בישובים רבים רוב הגברים בחזית. הפלסטינים מתקיפים מתנחלים בניסיונות רצח מדי יום, בקתבים מטענים אבנים, עשרות ניסיונות רצח מדי יום ברחבי יו"ש בשקלול אבנים מטענים בקתבים בכל הישובים ירי סכינים וכו. המתנחלים בתגובה משריינים רכבים מוציאים רישיון נשק להגנה. פחות מ0.001 מהם יוצאים לתקוף חזרה. הפלסטינים בתגובה בעלי הבית בכביש בשטחים הפתוחים , הסיגריות בוערות האבנים גם. וגם המשטרה מפחדת לעצור אותם כשהם טסים על 120 קמש בעקיפות מטורפות בכביש הנגדי.
1000-1500 אבנים שנזרקות בשנה ו-100-200 מתנחלים אלימים (או 0.001 מסך המתנחלים) אלה נתונים שמגובים בעובדות באיזושהי צורה?
כל מי שנמצא בפורום זמן מה וזוכר את ויכוחי קובי מול לברון מכיר את היחס הרופף שלך למספרים או נתונים, אבל אתה צריך להבין שלזרוק נתונים מונפצים כמה וכמה פעמים כאילו שהם אמת לאמיתה לא באמת נחשב לסטטיסטיקה.
גרמת לי לגגל שוב
בגיגול הקודם שעשיתי ראיתי נתון מסוים, אלף עד 1.5 אלף אבנים בשנה. הנחתי שזה רק מה שדווח כי האמת היא יותר מזה.
גיגלתי עכשיו למצוא מקור, נתונים רשמיים של צה"ל על הטרור בשנת 2022 אומרים כך:
"כתוצאה מפיגועי הטרור, בשנה זו נרצחו 31 ישראלים ונפצעו 281, מהם 8 הרוגים ו־43 פצועים מקרב כוחות הביטחון.[2] על פי נתוני צה"ל בשנה זו היו באזור יהודה ושומרון 7,589 אירועי זריקת אבנים, 1,268 אירועי זריקת בקבוקי תבערה, 285 אירועי ירי ו-14 אירועי דקירה. בכל האירועים למעט דקירה ישנה החמרה לעומת השנה הקודמת. בולטת הקפיצה באירועי ירי שהתגברו ביותר מ-300 אחוז"
https://he.m.wikipedia.org/wiki/%D7%93% ... 7%99%D7%9Dעכשיו ספרו לי על אלימות מתנחלים שמתעללים בפלסטינים. אתם קולטים? צה"ל ספר 7589 ידויי אבנים, בעברית, 21 אירועי זריקת אבנים ביו"ש כל יום!!! עוד 3-4 אירועי בקתב כל יום. כמעט כל יום ירי . אלו נתונים שגם אם נגיד שגבוהים ב200% משנה נורמלית, אז גם אם תחלקו אותם ב2, מספרים מטורפים וגבוהים בהרבה ממה שכתבתי בהתחלה. אז מי מתעלל (או יותר נכון מנסה לרצוח) את מי?
רוני, אני זורם איתך. נניח יש 4000 מתנחלים שמתעללים בערבים (אין, ולא יודע מאיפה הבאת 400. אבל לקחתי את המספר שלך והכפלתי ב10, נניח). זה בדיוק 0.008 מחצי מיליון מתנחלים. איך מזה הגיעו ל"המתנחלים מתעללים בפלסטינים"? מה גם שאירועי הניסיונות לרצח מצד הערבים (לפחות 26 ניסיונות רצח כל יום לפי נתוני צהל, לא כולל דריסה מטענים וכדו') גדולים פי *מספר ענק כלשהו* הניסיונות המתנחלים לרצוח, ששואפים ל0. המיעוט הזעיר מתעלל כן, מנסה לרצוח כמעט ולא.
שקי, יש לך בעיה עם דעה הפוכה משלך. אתה תנסה הכל לעוות, למסגר, לקטלג, לסרב להכיר בנתונים רשמיים , לקשר דברים לא רלוונטים כמו ה7.10 שכבר אמרתי שהממשלה והצבא אחראים עליו. המלחמה לא רלוונטית. אם אתה שואל אותי, הקרע בעם זה התקשורת. הצלחת המחאה, התקשורת הפחידה את כולם שאיראן זה כאן, גרמה לחיל האויר וההסתדרות להפעיל את כוחם שהתברר גדול מהממשלה. התקשורת מעצבת דעת קהל, זה הדבר הקריטי ביותר בדמוקרטיה, וקמפיין ההסתה נגד המתנחלים הוא דוגמא קטנה.
לגבי הייצוג בכנסת, בן גביר גייס מצביעים מסורתיים, סמוטריץ גייס מצביעי בנט . שניהם שתו הרבה מהואקום של ה10-20% דתיים לאומיים קלאסיים מרעננה גב"ש מודיעין וכו' שלא רצו ביבי או גנץ, והחליטו שהערכים שלהם מספיק חופפים עם ה5% מתנחלים כדי להצביע להם. זו דמוקרטיה, אין כאן אובר ייצוג אלא הזדהות עם אנשים שרצו לקלפי. לעומת זאת, התקשורת ומערכת המשפט זה קליקה סגורה שמשחילה פה ושם עלה תאנה עם כיפה לשיפור התדמית, שלא יחשבו שהם קיצוניים חלילה.