סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' נובמבר 26, 2024 12:58 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5749 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95 ... 230  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' דצמבר 19, 2023 11:25 am 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
זה כן אני כתב:
פלאש קישר את תת הייצוג בתקשורת וכו' להשתלחות במתנחלים ועל האדרת מעשי האלימות שמבצעים מעטים נגד פלסטינים, ולא קישר זאת בכלל למה שקרה בשבעה באוקטובר.

זו הייתה הטענה המקורית וכשמספיק אנשים נדהמו מזה שפלאש טען שהמתנחלים הם קבוצה לא מקושרת ולא מחוברת למוקדי הכוח אז הוא מיהר להסביר שהכוח הוא לא בפוליטיקה (שם יש להם אובר ייצוג מטורף) אלא במקומות האחרים, או כמו שהוא אמר

ציטוט:
אם זה לא ברור, מוקדי הכוח זה לא שרים בממשלה
הבועה שנקראת ממשלה התפוצצה במחאת 2023

מוקדי הכוח ששולטים בישראל הם הראש ובראשונה התקשורת. אח''כ מערכת המשפט. אח''כ פקידות בכירה ששולטת בגופים המרכזיים במדינה (הסתדרות, אגף תקציבים, נתבג ועוד). חיל האוויר. אחכ אולי הממשלה, אולי יש עוד כמה גורמים לפני.

אני לא רואה איך אפשר להבין את זה אחרת מעבר לזה שלממשלה יש פחות כוח מהתקשורת, מערכת המשפט, ההסתדרות (WTF), חיל האוויר (הא?!) ואולי, אבל אולי, רק אז אחרי זה לממשלה יש כוח.
ברור שהוא לא קשם ישירות על ה7 באוקטובר, אבל לטעון שלממשלה אין כוח כי דיפ סטיי ובלה בלה בלה זה ההסבר הקלאסי ללמה הממשלה תמיד נכשלת עם המסתננים, עם הבטחון ועם כל מה שהם עושים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 19, 2023 12:15 pm 
Junior

אני לא הבנתי זאת כך, כי ממילא הטענה המקורית שלו + הטענה השניה לא סותרות את אחריות הממשלה לשבעה באוקטובר.
הבנתי זאת כך שהממשלה היא לא הגוף החזק במדינה, ובסופו של דבר בעלי הכוח האמיתיים הם בתי המשפט (שלמשל כופה ערכים לא רצויים על רוב העם, מוציא פסיקות נגד התנחלויות שלממשלה אין יכולת להתנגד להן וכו'), בנוסף להשפעה התודעתית של התקשורת, שהיא הגורם עם ההשפעה הגדולה ביותר בעיצוב דעת הקהל לגבי המתנחלים, למשל. השפעה שהיא יותר רחבה מאשר ייצוג כזה או אחר שיש למתנחלים בממשלה/כנסת. (ואני מבהיר שאני לא מתכוון להיכנס לוויכוח לעצם תוכנם של הדברים הללו).

ולצד זאת, זה שהממשלה בסוף עומדת בנחיתות מול בית המשפט, לא אומר שהיא גוף חסר סמכות לגמרי. האחריות לשבעה באוקטובר לחלוטין מוטלת על הממשלה (יחד עם ראשי מערכת הביטחון - צה"ל, אמ"ן, שב"כ) כי היא הגורם ששולט בצבא (ולא נאמר אחרת כאן).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 19, 2023 1:18 pm 
Hall of Famer

אם נחזור רגע לסיפור עם החות'ים בים האדום, אז צריך לקחת את הצהרות חברות הספנות שהן "מפסיקות לעבוד עם ישראל" באופן מוגבל וזהיר. בפועל מה שקורה זה שההפלגות ממשיכות כרגיל, והספינות פשוט עוצרות בטורקיה או במצרים, מורידות את המטען שם, ומשם הוא ממשיך בספינות קטנות יותר עד לאשדוד וחיפה. אז זה בטח לא אידיאלי, זה מוסיף אחוז מסוים למחיר ועוד כמה ימים עד שבוע לזמני המשלוח, אבל זה ממש לא עצירה של המשלוחים מהמזרח, זו גם לא קפיצה בלתי אפשרית במחירים וגם לא הארכה של 18-21 ימים בזמני המשלוח כמו להקיף את אפריקה כפי שצים עושה.

וכל זה עדיין לא אומר שישראל לא צריכה לעשות כל מה שהיא יכולה כדי לייצר קואליציה בינלאומית שתוריד את האיום החות'י מנתיבי השיט בים האדום, בסופו של דבר במשק הישראלי שגם ככה סובל גם מהמלחמה וגם מיוקר מחייה מופרע לגמרי, גם תוספת של אחוזים בודדים למחיר והארכה של עוד כמה ימים או שבוע בזמני האספקה היא לא משהו זניח בכלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 19, 2023 1:24 pm 
מנהל פורום

ישראל לא צריכה לעשות כלום. כאמור זה נהפך למשהו גלובלי והנה, אתמול כבר הוכרזה הקואליציה הראשונית:
שר ההגנה של ארה"ב לויד אוסטין מכריז על הקמת כוח משימה רב לאומי לשמירה על נתיבי השייט בים האדום ונגד המתקפות של החות'ים התימנים. בין המשתתפות לצד ארה"ב: בריטניה, בחריין, קנדה, צרפת, איטליה, הולנד, נורבגיה, סיישל וספרד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 19, 2023 2:06 pm 
Hall of Famer

לאחר כמה וכמה ימים ללא ירי למרכז - ירי נרחב למרכז עכשיו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 19, 2023 2:31 pm 
Junior

אתמול הייתה אזעקה אחת בלבד (קרדיט : 'מואיז הקטן', טוויטר)
תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 19, 2023 3:05 pm 
מנהל פורום

oren_80 כתב:
לאחר כמה וכמה ימים ללא ירי למרכז - ירי נרחב למרכז עכשיו

בעיקר אזעקות נרחבות, לא יודע אם באמת היה מטח של יותר מ3-4 רקטות.
אין דיווחים על שום דבר בינתיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 19, 2023 3:21 pm 
Junior

sheky כתב:
FLASH כתב:
הם כן אחראים להרבה דברים אחרים, ביניהם דמוניזציה של חצי מיליון תושבים, ולא, קלמן לא מתנחל, אלא אם כן גם את מושבי עמק האלה והשפלה אתה מתכנן למסור לפלסטינים. הארבעה האחרים מתנחלים בעבר או בהווה, ויש לא 19 על 1, אלא 50 על אחד בגופי התקשורת ששולטים כאן (12 13 12 ומגוון האתרים והעיתונים)

אכן קלמן לא מתנחל, חוזר בי.
ולגבי ההמשך אתה פשוט קשקשן שחי במציאות מקבילה...
אבל מה אני מצפה ממי שמסביר את תופעת התלונות על תקיפה מינית העודפת בחברה הדתית בזה שחילונים תוקפים אותם בשיעורי נהיגה ובסופרלנד

שטויות גם את זה לא אמרתי, אמרתי שהעובדה שדתיים מתלוננים יותר לא אומרת בהכרח שהם מטרידים יותר. ההתמודדות הקבועה שלך עם דעה הפוכה משלך היא לעוות אותה, זה מה שתעשה גם בהמשך. גם בנושא אחריות הממשלה ההתפלויות שלך מרשימות. כבר 3 פעמים הסברנו לך למה אם מוקד כוח X גדול ממוקד כוח Y, זה לא אומר שY לא אחראי על כלום. זה ברור ברמת גן 3, למה צריך הסבר רביעי ולמה זכ"א נצרך להודעה ככ ארוכה למשהו ככ טריוויאלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 19, 2023 3:25 pm 
Junior

אבל באמת שהמשפט "בפוליטיקה יש להם אובר ייצוג מטורף" הכי הצחיק אותי. איך הם מעיזים, הנבלות, לרוץ לכנסת ועוד שיבחרו בהם בקלפי בבחירות דמוקרטיות? המתנחלים האלימים האלה..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 19, 2023 3:36 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

FLASH כתב:
קמפיין המתנחלים האלימים זה באמת אחד הדברים החולניים והמכוערים בחברה הישראלית

לקחו קבוצה, לא מתוקשרת ומחוברת למוקדי הכוח. ומשתינים עליהם בקשת בתקשורת ואיפה לא. המתנחלים כוללים קצת יותר מחצי מיליון (!!) ישראלים הגרים ביו"ש. ה100-200 פורעי חוק? זה פחות מ0.001 מהם. איך מזה הגיעו ל"המנתחלים מתעללים בפלסטינים"?

זו המציאות: פלסטינים זורקים כמות אסטרונומית של בין 1000 ל1500 אבנים בשנה בממוצע על יהודים, רכבים, טרמפיסטים. לא כולל אירועי ירי מרכב חולף. לא כולל מטענים ובקתבים. מדובר על סביב 4 אירועי ידווי אבנים כל יום. אני איש מודיעין במילואים בגזרה ביישוב ובו כמה אלפי תושבים. זורקים לכאן מידי שבוע בקתב או שניים, מטען או שניים או ארבעה, התקרבויות לגדר, תצפיות ליישוב מאזורים סמוכים, רחפנים ולייזרים לשומרים, כל יום מגיעים שניים עד חמישה פלסטינים רכובים לש.ג. מנסים להיכנס ונשלחים חזרה לעשות פרסה. לא יודע כמה מהם תמימים. כן יודע שהם מגיעים לכל יישוב באזור. יש אירועי ירי. היום דקרו קצין, חבר שלי בתחנת דלק. זה שגרתי ולא מזדעזעים.

מי שמע על מתנחל דוקר פלסטיני בחודשיים האחרונים? יורה לעבר כפר סתם לכיף? זורק בקתב או מטען לכפר? כמה מתנחלים משתתפים בהתעללות הבזויה הזו? 100-200? זה אפילו לא 0.001 מכלל המתנחלים ביו"ש. בישובים רבים רוב הגברים בחזית. הפלסטינים מתקיפים מתנחלים בניסיונות רצח מדי יום, בקתבים מטענים אבנים, עשרות ניסיונות רצח מדי יום ברחבי יו"ש בשקלול אבנים מטענים בקתבים בכל הישובים ירי סכינים וכו. המתנחלים בתגובה משריינים רכבים מוציאים רישיון נשק להגנה. פחות מ0.001 מהם יוצאים לתקוף חזרה. הפלסטינים בתגובה בעלי הבית בכביש בשטחים הפתוחים , הסיגריות בוערות האבנים גם. וגם המשטרה מפחדת לעצור אותם כשהם טסים על 120 קמש בעקיפות מטורפות בכביש הנגדי.

1000-1500 אבנים שנזרקות בשנה ו-100-200 מתנחלים אלימים (או 0.001 מסך המתנחלים) אלה נתונים שמגובים בעובדות באיזושהי צורה?
כל מי שנמצא בפורום זמן מה וזוכר את ויכוחי קובי מול לברון מכיר את היחס הרופף שלך למספרים או נתונים, אבל אתה צריך להבין שלזרוק נתונים מונפצים כמה וכמה פעמים כאילו שהם אמת לאמיתה לא באמת נחשב לסטטיסטיקה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 19, 2023 3:41 pm 
Hall of Famer

פלאש, הכל התחיל מזה שאתה טענת שהמתנחלים הם קבוצה "לא מתוקשרת ולא מחוברת למוקדי הכוח", הטענה הזו היא בולשיט מארץ הבולשיטים. אף אחד לא אמר שאסור להם להיבחר לכנסת, לממשלה או לבית המשפט העליון, אבל אם הייצוג שלהם לפחות בחלק ממוקדי הכוח המשמעותיים גדול בפער משמעותי מהחלק שלהם באוכלוסיה, אתה לא יכול לטעון שהם לא מתוקשרים ולא מחוברים למוקדי הכוח. על אחת כמה וכמה כשנציגיהם מחזיקים במשרד האוצר, במשרד לבטחון פנים ובעוד לפחות 3-4 משרדים מקושקשים וחסרי תועלת שאין בהם שום תכלית פרט להעברת תקציבים וג'ובים כמעט אקסקלוסיבית למתנחלים.

ולגבי מתנחלים פורעי חוק שאתה מציין, המספר של 100-200 הוא חתיכת קישקוש לא מחובר למציאות, רק בפוגרום בחווארה לבדו היו לכל הפחות 400 מתנחלים וכנראה שיותר אם סופרים גם את האירועים בכפרים שליד כמו זעתרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 19, 2023 4:03 pm 
Junior

FLASH כתב:
אבל באמת שהמשפט "בפוליטיקה יש להם אובר ייצוג מטורף" הכי הצחיק אותי. איך הם מעיזים, הנבלות, לרוץ לכנסת ועוד שיבחרו בהם בקלפי בבחירות דמוקרטיות? המתנחלים האלימים האלה..

מישהו אמר שזה לא בסדר? יש להם אובר-ייצוג, זה לא נכון עובדתית? כמות המתנחלים בכנסת היא לא משמעותית יותר גדולה מ5% מה לעזאזל אתה רוצה?

ואין לי שום בעיה עם דעה הפוכה משלי, שאל את זכ"א שרבתי איתו פה על המון דברים ולמיטב זכרוני מעולם לא עיוותתי את דבריו.
יש לי בעיה עם אנשים שממציאים נתונים, מתפתלים עם הסברים מגוכחים ואז חושבים שהם צודקים.

אז מה זה בעצם אומר שמוקד הכוח X גדול מY? שחיל האויר אשם או לא אשם ב7.10? התקשורת? הממשלה? בוא תן לי פירוט לאשמה, מסקרן אותי.
אשמח גם לדעת כמה אגף התקציבים באוצר אחראי על המלחמה (ועל ה7.10 בפרט) וכמה ההסתדרות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 19, 2023 9:06 pm 
Junior

sir charles כתב:
FLASH כתב:
קמפיין המתנחלים האלימים זה באמת אחד הדברים החולניים והמכוערים בחברה הישראלית

לקחו קבוצה, לא מתוקשרת ומחוברת למוקדי הכוח. ומשתינים עליהם בקשת בתקשורת ואיפה לא. המתנחלים כוללים קצת יותר מחצי מיליון (!!) ישראלים הגרים ביו"ש. ה100-200 פורעי חוק? זה פחות מ0.001 מהם. איך מזה הגיעו ל"המנתחלים מתעללים בפלסטינים"?

זו המציאות: פלסטינים זורקים כמות אסטרונומית של בין 1000 ל1500 אבנים בשנה בממוצע על יהודים, רכבים, טרמפיסטים. לא כולל אירועי ירי מרכב חולף. לא כולל מטענים ובקתבים. מדובר על סביב 4 אירועי ידווי אבנים כל יום. אני איש מודיעין במילואים בגזרה ביישוב ובו כמה אלפי תושבים. זורקים לכאן מידי שבוע בקתב או שניים, מטען או שניים או ארבעה, התקרבויות לגדר, תצפיות ליישוב מאזורים סמוכים, רחפנים ולייזרים לשומרים, כל יום מגיעים שניים עד חמישה פלסטינים רכובים לש.ג. מנסים להיכנס ונשלחים חזרה לעשות פרסה. לא יודע כמה מהם תמימים. כן יודע שהם מגיעים לכל יישוב באזור. יש אירועי ירי. היום דקרו קצין, חבר שלי בתחנת דלק. זה שגרתי ולא מזדעזעים.

מי שמע על מתנחל דוקר פלסטיני בחודשיים האחרונים? יורה לעבר כפר סתם לכיף? זורק בקתב או מטען לכפר? כמה מתנחלים משתתפים בהתעללות הבזויה הזו? 100-200? זה אפילו לא 0.001 מכלל המתנחלים ביו"ש. בישובים רבים רוב הגברים בחזית. הפלסטינים מתקיפים מתנחלים בניסיונות רצח מדי יום, בקתבים מטענים אבנים, עשרות ניסיונות רצח מדי יום ברחבי יו"ש בשקלול אבנים מטענים בקתבים בכל הישובים ירי סכינים וכו. המתנחלים בתגובה משריינים רכבים מוציאים רישיון נשק להגנה. פחות מ0.001 מהם יוצאים לתקוף חזרה. הפלסטינים בתגובה בעלי הבית בכביש בשטחים הפתוחים , הסיגריות בוערות האבנים גם. וגם המשטרה מפחדת לעצור אותם כשהם טסים על 120 קמש בעקיפות מטורפות בכביש הנגדי.

1000-1500 אבנים שנזרקות בשנה ו-100-200 מתנחלים אלימים (או 0.001 מסך המתנחלים) אלה נתונים שמגובים בעובדות באיזושהי צורה?
כל מי שנמצא בפורום זמן מה וזוכר את ויכוחי קובי מול לברון מכיר את היחס הרופף שלך למספרים או נתונים, אבל אתה צריך להבין שלזרוק נתונים מונפצים כמה וכמה פעמים כאילו שהם אמת לאמיתה לא באמת נחשב לסטטיסטיקה.

גרמת לי לגגל שוב
בגיגול הקודם שעשיתי ראיתי נתון מסוים, אלף עד 1.5 אלף אבנים בשנה. הנחתי שזה רק מה שדווח כי האמת היא יותר מזה.
גיגלתי עכשיו למצוא מקור, נתונים רשמיים של צה"ל על הטרור בשנת 2022 אומרים כך:
"כתוצאה מפיגועי הטרור, בשנה זו נרצחו 31 ישראלים ונפצעו 281, מהם 8 הרוגים ו־43 פצועים מקרב כוחות הביטחון.[2] על פי נתוני צה"ל בשנה זו היו באזור יהודה ושומרון 7,589 אירועי זריקת אבנים, 1,268 אירועי זריקת בקבוקי תבערה, 285 אירועי ירי ו-14 אירועי דקירה. בכל האירועים למעט דקירה ישנה החמרה לעומת השנה הקודמת. בולטת הקפיצה באירועי ירי שהתגברו ביותר מ-300 אחוז"

https://he.m.wikipedia.org/wiki/%D7%93% ... 7%99%D7%9D

עכשיו ספרו לי על אלימות מתנחלים שמתעללים בפלסטינים. אתם קולטים? צה"ל ספר 7589 ידויי אבנים, בעברית, 21 אירועי זריקת אבנים ביו"ש כל יום!!! עוד 3-4 אירועי בקתב כל יום. כמעט כל יום ירי . אלו נתונים שגם אם נגיד שגבוהים ב200% משנה נורמלית, אז גם אם תחלקו אותם ב2, מספרים מטורפים וגבוהים בהרבה ממה שכתבתי בהתחלה. אז מי מתעלל (או יותר נכון מנסה לרצוח) את מי?

רוני, אני זורם איתך. נניח יש 4000 מתנחלים שמתעללים בערבים (אין, ולא יודע מאיפה הבאת 400. אבל לקחתי את המספר שלך והכפלתי ב10, נניח). זה בדיוק 0.008 מחצי מיליון מתנחלים. איך מזה הגיעו ל"המתנחלים מתעללים בפלסטינים"? מה גם שאירועי הניסיונות לרצח מצד הערבים (לפחות 26 ניסיונות רצח כל יום לפי נתוני צהל, לא כולל דריסה מטענים וכדו') גדולים פי *מספר ענק כלשהו* הניסיונות המתנחלים לרצוח, ששואפים ל0. המיעוט הזעיר מתעלל כן, מנסה לרצוח כמעט ולא.

שקי, יש לך בעיה עם דעה הפוכה משלך. אתה תנסה הכל לעוות, למסגר, לקטלג, לסרב להכיר בנתונים רשמיים , לקשר דברים לא רלוונטים כמו ה7.10 שכבר אמרתי שהממשלה והצבא אחראים עליו. המלחמה לא רלוונטית. אם אתה שואל אותי, הקרע בעם זה התקשורת. הצלחת המחאה, התקשורת הפחידה את כולם שאיראן זה כאן, גרמה לחיל האויר וההסתדרות להפעיל את כוחם שהתברר גדול מהממשלה. התקשורת מעצבת דעת קהל, זה הדבר הקריטי ביותר בדמוקרטיה, וקמפיין ההסתה נגד המתנחלים הוא דוגמא קטנה.

לגבי הייצוג בכנסת, בן גביר גייס מצביעים מסורתיים, סמוטריץ גייס מצביעי בנט . שניהם שתו הרבה מהואקום של ה10-20% דתיים לאומיים קלאסיים מרעננה גב"ש מודיעין וכו' שלא רצו ביבי או גנץ, והחליטו שהערכים שלהם מספיק חופפים עם ה5% מתנחלים כדי להצביע להם. זו דמוקרטיה, אין כאן אובר ייצוג אלא הזדהות עם אנשים שרצו לקלפי. לעומת זאת, התקשורת ומערכת המשפט זה קליקה סגורה שמשחילה פה ושם עלה תאנה עם כיפה לשיפור התדמית, שלא יחשבו שהם קיצוניים חלילה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 20, 2023 12:32 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
זוכרים כמה שנים סיפרו לנו שמוחמד דף התפזר על כל עזה, חסר רגליים ידיים אוזניים ולך תדע מה עוד? איזה צחוקים היה, אה?
אז היום פורסם שצה"ל עלה על חומר וידאו טרי למדי שבו נראה מוחמד דף הולך על רגליו, מניע את ידיו, ושלם בגופו חוץ מצליעה קלה.
מהאנשים שהביאו לכם את חמאס מורתע, את הטילים שנורים בטעות בגלל ברקים, ואת חמאס מתאמן סתם ולא בשביל להתקיף סתמו ת'פה יא תצפיתניות היסטריות.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 20, 2023 7:12 am 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
, ואת חמאס מתאמן סתם ולא בשביל להתקיף סתמו ת'פה יא תצפיתניות היסטריות.

?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 20, 2023 8:38 am 
Hall of Famer

קורובייב כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
, ואת חמאס מתאמן סתם ולא בשביל להתקיף סתמו ת'פה יא תצפיתניות היסטריות.

?

ההתרעות השונות של התצפיתניות שמשהו מתכונן להתרחש מעבר לגבול וההתעלמות מכך

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 20, 2023 12:58 pm 
מנהל פורום

מלזיה הודיעה שהיא אוסרת על צים, חברות הבת שלה וכל חברת ספנות ישראלית אחרת לעגון בנמלים במדינה עקב הפשעים של ישראל.

גרמניה מנסה להצטרף לקואליציה הימית נגד החות'ים, אבל אין לה ממש ספינות מיותרות לתרום כרגע למאמץ המלחמתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 20, 2023 1:10 pm 
Hall of Famer

צים בכלל מגיעים למלזיה? מפתיע

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 20, 2023 2:13 pm 
Hall of Famer

מול צים (ובכלל ספינות בבעלות ישראלית) אני מניח שהמהלך הוא יותר הצהרתי מאשר פגיעה בפועל, למרות שלא יפתיע אותי אם יש ספינות בבעלות חלקית ישראלית שעוצרות שם, העניין שלכאורה הוא יותר משמעותי הוא שהיא תמנע גם מספינות שנושאות מטען שמיועד לישראל מלעגון אצלה, גם אם הן לא בבעלות ישראלית. הנקודה היא-כפי שכתבתי אתמול, שחברות הספנות כבר מצאו דרך לעקוף את העניין שאמורה לעבוד גם מול מלזיה, הן רושמות את כל המטענים כמיועדים לטורקיה או מצרים, מורידות אותם שם, ומשם מטעינות אותם בחזרה על ספינות קטנות יותר שמביאות אותם לנמלים ישראלים, יותר מסורבל, יותר יקר, לוקח יותר זמן, אבל עובד בינתיים לא רע עד כמה שידוע לי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 20, 2023 3:12 pm 
Junior

אם יש דוברי ערבית בקהל, ממליץ מאוד על הסרטונים של עזמי בשארה ביוטיוב, שיושב בקטר בראש של מכון מחקר ונחשב לאחד ההוגים הפוליטיים הכי משפיעים בעולם הערבי כיום. פעם בשבוע מתפרסם איזה ראיון של שעה וחצי איתו שבו הוא מסביר מה קורה עם לא מעט דגש על ״איך זה נראה בצד של הישראלים״ (תדמיינו את צבי יחזקאלי, רק עם הרבה שכל). זה מעורבב בלא מעט פרופגנדה כמובן, חלקה די מזעזעת, אבל כשהוא באמת מנסה לנתח את המצב, מדובר במישהו שנמצא תשע רמות של הבנה מעל כל מה שרואים באולפנים שלנו.

שורה תחתונה - הפסדנו. אבל האמת היא שלא צריך את עזמי בשארה בשביל זה…

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 21, 2023 4:07 pm 
Junior

חמאס לא מוכן לשמוע על עסקת שחרור חטופים בלי סיום המלחמה. לא ממש מפליא לאור העובדה שלעזה נכנסות מאות משאיות עמוסות בכל טוב.
אני מקווה שבאמת ילכו הפעם עד הסוף ולא יעלו בדעתם אפילו להפסיק את המלחמה. עם כל הכבוד לחטופים ובני משפחותיהם, וגם לאור הבגידה של המדינה ושל הצבא בהם (בכך שאפשרו את השבעה באוקטובר), הם לא יותר חשובים מעצם רעיון היתכנות ההתיישבות בדרום בעתיד הנראה לעין. ישראל מדינה קטנה מדי כדי לוותר על חבל ארץ שלם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 21, 2023 5:03 pm 
Sophomore

אני מבים שהפרופגנדה הפלסטינית עובדת גם עליך יפה מאוד. כבר איבדנו באמת את המונח מנצח ומפסיד. אם זה הנצחון שלהם, קונה נצחון כזה כל סבב.
כשהצד השני מקבל מדינה משוטחת, מופגזת, עם מעל מיליון פליטים ובצד השני עסקים ממשיכים כרגיל- כן, אין ספק מי המפסיד פה.

אבל בסדר, הם מתנגדים ובזה הם רואים נצחון. זה כמו שישראל תארח את אליפות אירופה ותראה בעצם ההתמודדות נצחון.
לא יאמן לאיזו הזנייה החמאס הביא את ערך המושג הפסד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 21, 2023 6:30 pm 
Junior

ההרס בעזה לא ממש מעניין את החמאס, ובמצב הקיים (שבו הוא מוזן מדי יום על ידי מאות משאיות עמוסות) הוא אפילו משרת אותו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 21, 2023 9:51 pm 
Sophomore

הפעם מדובר בהשמדת מנהרות ותחמושת, הרג של הרבה מאוד פעילי חמאס ובכירים אם לחמאס כ"כ לא אכפת, מדוע הוא רוצה הפסקת אש? בעצם, מה נותר לו? החיים של יחיא סינוור והבכירים שנשארו בחיים.
הרי אם צה''ל ימשיך ככה עוד חצי שנה-שנה, לא ישאר להם עם מה להלחם. חמאס בעצם נלחם כדי להשאר בשליטה ביום שאחרי, כי את המלחמה הזאת הוא הפסיד. את זה אפשר לעשות רק בעוד שנה של מלחמה ומהלך מדיני מבחוץ לדעתי.
אם זאת הגדרת הנצחון של חמאס, היא די עלובה.
יקח להם עוד 5-10 לשקם רק יכולת צבאית, שלא לדבר על מנהרות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 21, 2023 10:35 pm 
מנהל פורום

ומה בדיוק הגדרת הניצחון הלא עלובה של הצד שלנו?
במלחמות אין מנצחים, אפילו שהמספרים לטובתינו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5749 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95 ... 230  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 6 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: