סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' נובמבר 26, 2024 2:41 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5749 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97 ... 230  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ש' דצמבר 23, 2023 5:33 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
Lakic כתב:
איראן, באמצעות החות'ים משחקים אגרסיבי מאוד -
תוקפים ספינה עם נפט גולמי שיצאה מסעודיה להודו.

זה כבר לא באמצעות החותים.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 23, 2023 9:03 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
ראי שעל הקיר כתב:
Ketchup כתב:
אני רוצה להוסיף שכל הקונספציה של נצחון והפסד היא בעיקר תודעה ולא משהו אובייקטיבי. ב-73 שני הצדדים טוענים שהם ניצחו. בסופו של דבר התודעה הזאת איפשרה לשני הצדדים להתפשר ולהגיע להסכם שלום. אז אובייקטבית אולי שני הצדדים צודקים. אני מקווה שמשהו דומה יקרה פה.

שאלה: כרגע לי קשה להבין מה באמת קורה, מה ה"תוצאה". קשה לי למצוא אינפורמציה מדוייקת. האם יש מקום ברשת שבו אפשר לראות סיכום יחסית אמין של מה המצב כרגע? דברים כמו כמות הרוגים, כמות פצועים, חיסול תשתיות, מצב החמאס.

מתי הייתה בסלניוז הודעה בה החלק השני שלה עונה לחלק הראשון באופן כל כך יפה...

ראי בהחלט הייתי מודע לסתירה לכאורה בין שני החלקים כשכתבתי את ההודעה. צריך להיות קצת פחות החלטי ממך כדי להבין ניואנסים. תחושות הבטן שלי והניתוח האנאליטי שלי לא תמיד בהסכמה. למעשה תחושות הבטן שלי הרבה פעמים סותרות אחת את השניה. אבל מעבר לזה ידיעת עובדות לא סותרת את מה שאמרתי. כמה ישראל קרובה לחיסול היכולת הצבאית של החמאס וכמה ישראל קרובה לחיסול מנהיגות החמאס חשובה מאד לגבי ההחלטות העתידיות ללא קשר למי "ניצח" או מי "הפסיד".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 23, 2023 10:13 pm 
Hall of Famer

יותר התייחסתי לזה שהחלק השני עונה יפה לאידיליית הפרחים והפרפרים שאתה מרבה להפריח פה.

ובינתיים, לפי דיווח ב-N12, מארסק הסירה את ישראל מהאתר שלה ולא מאפשרת להזמין משלוחים לישראל או לברר מחירים וזמני משלוח.
התחושה שלי היא שמתחיל חרם שקט על ישראל מתוך כוונה לחזור לשוט בים האדום בלי שהחותים יטרידו אותם, וזה יתפשט לעוד חברות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 24, 2023 12:39 am 
Junior

החותים צעד חזק של האיראנים

לא מבין איך העולם המערבי רק מדבר ועוד לא הגיב לזה בעוצמה

ישראל צריכה להכין את עצמה לקלפים הבאים של איראן. חמאס מעולם לא הצליח להוציא לפועל אחוז ממה שקרה ב7 באוקטובר, המסקנה שכנראה הפעם היתה מעורבות איראנית בתכנון במודיעין ואיכות הביצוע. מוסיף את החותים, ומעריך שיש עוד קלפים בדרך שהם שומרים. המלחמה האמיתית זה איראן, צהל צריך להיערך ולהשתנות מהר באופן ההגנה על היישובים הגבולות המודיעין וההתקפה, מצד שני הבעיה שהחלטה על ההיערכות הנכונה כשייתכן שקצינים רבים מדרגת תאל ומעלה + רמטכל + שרים ורהמ ילכו הביתה בסוף המלחמה... ואז המחליפים יחליטו משהו אחר מן הסתם. בעיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 24, 2023 1:10 am 
Sophomore

זה כן אני כתב:
הייתי מתייחס בזהירות יתרה ליכולת שלנו לתקוף את איראן ולגרום לה נזק. אם להתמודד מול החמאס ללא עזרה אמריקאית אנחנו לא יכולים, מה אנחנו יכולים לעשות נגד איראן?

מסכים עם הנקודה הזו. אחרי 80 יום של לחימה מול ארגון שברובו מחזיק נשק מאוד פרימיטיבי ומיושן ואל מול 0 הישגים שלנו, החשש המטורף עם עימות מול חיזבאללה.. אז איך נוכל לנצח מעצמת נשק כמו איראן? אני מתחיל לחשוב שכל השנים האלה שלא מעט אנשים בארץ דיברו על צה"ל כ"חזק ביותר במזרח התיכון ואחד החזקים בעולם" התברר כבלוף אחד גדול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 24, 2023 1:15 am 
Sophomore

FLASH כתב:
החותים צעד חזק של האיראנים

לא מבין איך העולם המערבי רק מדבר ועוד לא הגיב לזה בעוצמה

ישראל צריכה להכין את עצמה לקלפים הבאים של איראן. חמאס מעולם לא הצליח להוציא לפועל אחוז ממה שקרה ב7 באוקטובר, המסקנה שכנראה הפעם היתה מעורבות איראנית בתכנון במודיעין ואיכות הביצוע. מוסיף את החותים, ומעריך שיש עוד קלפים בדרך שהם שומרים. המלחמה האמיתית זה איראן, צהל צריך להיערך ולהשתנות מהר באופן ההגנה על היישובים הגבולות המודיעין וההתקפה, מצד שני הבעיה שהחלטה על ההיערכות הנכונה כשייתכן שקצינים רבים מדרגת תאל ומעלה + רמטכל + שרים ורהמ ילכו הביתה בסוף המלחמה... ואז המחליפים יחליטו משהו אחר מן הסתם. בעיה.

איך בדיוק תילחם מול איראן אם אפילו את חמאס אתה לא מסוגל להכריע בפאקינג 80 יום כשכל בוקר אתה מתעורר לעוד ועוד אבדות מהצד שלנו? האיראנים בנו מתחת לאף שלנו מעצמת נשק עולמית. מתקפה שלנו לא תדגדג לה ומצד שני יגרום לכך שסוריה, חיבזאללה ואיראן בעצמה יגמרו את המדינה החלשה שלנו תוך שבועות בודדים. היחידים שיכולים להביס את איראן היום הם האמריקאים, אבל לצערי לא נראה שזה מה שמעניין את אדון ביידן כרגע בשנת בחירות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 24, 2023 3:02 am 
Hall of Famer

וגם אנחנו עם פצצת אטום,שכולם שוכחים אבל עדיף מלהישמד בעצמנו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 24, 2023 5:38 am 
Hall of Famer

להילחם מול צבא זר זה סיפור אחר לגמרי ממלחמת גרילה עם ארגון טרור ששוכן בתוך מנהרות.
מה גם שלאיראן יש אוכלוסיה שחלקה לא נאמנה למשטר.

היכולות של צה"ל מול צבא כזה יתבטאו בעיקר בחיל האוויר ובים, אני מתאר לעצמי.

הרגלים יצטרכו להתמודד מול חמאס וחיזבאללה.

אני נוטה לחשוב שאם היינו נלחמים מולם לפני עשר שנים ותוקפים בהפתעה, מצבנו היה טוב יותר. כרגע אנחנו במצב לא פשוט.

כך או כך, אי אפשר לבחור את האויבים שלך.
להיות מורתעים, להתעלם מהסיכון ופשוט לקוות לטוב זו האסטרטגיה שהובילה אותנו למצב הזה. האיראנים משפרים עמדות לאורך כל השנים האלו. הסיכון רק הולך וגדל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 24, 2023 9:27 am 
Hall of Famer

בלי סטטיסטיקה מסודרת, נדמה לי שכמות האבדות של צה"ל מדי יום עולה כבר מספר שבועות. אולי קשור לזה שיש דיווחים שחיל האוויר הפחית מאד בתקיפותיו, לפחות הנפח של התקיפות כפי שמדווחות ברשת ירד מאד. אני לא יודע אם הסיבה היא שהכוחות נמצאים ביותר מקומות אז קשה יותר להפציץ, אני נוטה יותר לחשוב שזו מגבלה שישראל הטילה על עצמה או שהאמריקאים הטילו עליה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 24, 2023 9:35 am 
מנהל פורום

ראי שעל הקיר כתב:
ואתה יכול להאמין מה שאתה רוצה לגבי התייחסות העולם לפלסטינים, בסוף יש עובדות. לפני שנים מעטות ישראל חתמה על הסכמי אברהם מול ארבע מדינות בלי מעורבות פלסטינית בכלל, וכל העולם התעסק בזה ולא בפלסטינים - בעצם ההסכמים האלה היו הוכחה שאפשר להגיע להסכמי שלום גם בלעדיהם והם לא חייבים לקבל קדימות. לפני 7 באוקטובר תשומת הלב הייתה לדיבור בין ישראל וסעודיה ואם היו מגיעים לזה, זה היה ממוטט עוד יותר את העניין הפלסטיני (ואפרופו זה, אפשר להוסיף את הכשלת המגעים בין ישראל וסעודיה לרשימת ההצלחות של חמאס). לאף אחד לא היה באמת איכפת מהם.
עכשיו כל העולם מדבר על הפלסטינים, הפגנות ענק למענם, והקמפוסים בארה"ב בשליטתם המוחלטת. ברמה האסטרטגית זו הצלחה אדירה מבחינתם.

אפרופו קונספציה, של להתעסק בתפל (הסכמים כלכליים, טיסות ליעדי יוקרה, קיצור זמן הטיסות) במקום לטפל במפלצות שצומחות לך מעבר לגדר. זו בדיוק הגישה של ביבי - להתעסק בדברים אחרים ולקוות שהם יקרינו לפלסטינים שיואילו בטובם להתגמש (במה? בפתרון שאפילו הוא עצמו לא מוכן לשמוע). הפתעה - זה לא קרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 24, 2023 9:35 am 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
בלי סטטיסטיקה מסודרת, נדמה לי שכמות האבדות של צה"ל מדי יום עולה כבר מספר שבועות. אולי קשור לזה שיש דיווחים שחיל האוויר הפחית מאד בתקיפותיו, לפחות הנפח של התקיפות כפי שמדווחות ברשת ירד מאד. אני לא יודע אם הסיבה היא שהכוחות נמצאים ביותר מקומות אז קשה יותר להפציץ, אני נוטה יותר לחשוב שזו מגבלה שישראל הטילה על עצמה או שהאמריקאים הטילו עליה.

לדעתי זה קשור לעובדה שלצה"ל יש יותר ויותר חיילים וכלים ברצועה שפועלים ביותר ויותר מקומות, אז מצד אחד, לחמאס יש יותר מטרות לפגוע בהן, ומצד שני, את ההפצצות מהאוויר צריך לנהל בצורה הרבה יותר זהירה ומדויקת כדי למנוע ירי דו"צ, וגם כי יש כבר פחות מטרות שניתן לתקוף אותן מהאוויר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 24, 2023 10:36 am 
Sophomore

צה''ל נלחם עכשיו קרב קשה מאוד, כנגד ארגון עם נשק אמנם מיושן אך מתאים ובכמויות, עם מנהרות, בתוואי צפוף ועירוני ובלי טיפת מוסר: ילדים כסייענים, מצבורי נשק בבתים, לחימה מתוך מוסדות ציבוריים ובעיקר ללא מדים ובהסוואה לאזרחים. אני לא בטוח שצבאות אחרים היו משיגים תוצאות טובות יותר בטווח זמן כזה.
מה שמדאיג אותי יותר הוא המודיעין. נראה שאין לנו מושג לגבי המנהרות ואיפה נמצאים החטופים והבכירים.
איראן מעצמת נשק שתלויה המון בסין ורוסיה למחצבים. ממש כמו שאנחנו תלויים בארה"ב. האיראנים מפתחים נהדר, כמונו.
לפי הפרסומים, לאיראן חיל אוויר וים חלשים משלנו, אבל שטח עצום.
אני חושב אבל שיש סיבה טובה שהם לא תוקפים אותנו מרחוק, בגלל היעדר יכולות כאלה. אחרת היו פותחים נגדנו במלחמה מחר.
ועדיין, הציר רוסיה, איראן סין חלש משמעותית מארה"ב, צרפת בריטניה וישראל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 24, 2023 10:40 am 
Hall of Famer

אומרים שיש שם הרבה יותר מנהרות ממה שחשבו.
את כל הכסף הם השקיעו בזה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 24, 2023 11:38 am 
Sophomore

אבו שוקרי כתב:
צה''ל נלחם עכשיו קרב קשה מאוד, כנגד ארגון עם נשק אמנם מיושן אך מתאים ובכמויות, עם מנהרות, בתוואי צפוף ועירוני ובלי טיפת מוסר: ילדים כסייענים, מצבורי נשק בבתים, לחימה מתוך מוסדות ציבוריים ובעיקר ללא מדים ובהסוואה לאזרחים. אני לא בטוח שצבאות אחרים היו משיגים תוצאות טובות יותר בטווח זמן כזה.
מה שמדאיג אותי יותר הוא המודיעין. נראה שאין לנו מושג לגבי המנהרות ואיפה נמצאים החטופים והבכירים.
איראן מעצמת נשק שתלויה המון בסין ורוסיה למחצבים. ממש כמו שאנחנו תלויים בארה"ב. האיראנים מפתחים נהדר, כמונו.
אני חושב אבל שיש סיבה טובה שהם לא תוקפים אותנו מרחוק, בגלל היעדר יכולות כאלה. אחרת היו פותחים נגדנו במלחמה מחר.

למה לאיראן לתקוף אותנו ישירות? אין לה צורך בכך. חמאס וחיזבאללה(וגם החותים) שהיא ממנת אותם עושים זאת כבר במלחמת התשה לא נגמרת וגרמו לנו לפנות חלקים נרחבים מהצפון ודרום הארץ כשיש לנו אינספור הרוגים ואבדות. מניח שאיראן תעשה זאת אם נתקוף אותה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 24, 2023 11:38 am 
Sophomore

נורטון כתב:
וגם אנחנו עם פצצת אטום,שכולם שוכחים אבל עדיף מלהישמד בעצמנו

לא רואה אותנו משתמשים בו לעולם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 24, 2023 11:56 am 
Hall of Famer

כנראה צהל הולך להרחיב את הפעילות בגבול הצפון ביממה הקרובה

https://m.maariv.co.il/news/military/Ar ... ivzakimnet

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 24, 2023 1:10 pm 
Hall of Famer

RREEDDTT. כתב:
כנראה צהל הולך להרחיב את הפעילות בגבול הצפון ביממה הקרובה

https://m.maariv.co.il/news/military/Ar ... ivzakimnet

למיטב זכרוני, זו לפחות הפעם השלישית בשבועיים האחרונים שצה"ל מפרסם "הודעה חריגה" בדיוק כזו.

אבו שוקרי כתב:

ההנחה שאין לנו מושג לגבי המנהרות היא מאוד בעייתית. ברור לגמרי שאנחנו יודעים על הרבה מנהרות, וברור לגמרי שאנחנו לא יודעים על הכל, אבל אנחנו לא יודעים אם הידע שלנו מסתכם ל-90% ממה שקיים, ל-50% או ל-10%. בכל מקרה, גם אם היינו יודעים על כל המנהרות, זה עדיין לא אומר שאנחנו בהכרח יודעים מי נמצא באיזו מנהרה באיזה זמן (בכירים, חטופים, כוחות לוחמים), וברור גם שאי אפשר להגיע לכל המנהרות בבת אחת, אז מה שנשאר זה לעבור אחת-אחת, לטהר ולעבור הלאה, וזה לוקח זמן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 24, 2023 1:32 pm 
Hall of Famer

לקראת פעולה קרקעית ברפיח וציר פילדלפי

https://m.maariv.co.il/journalists/Arti ... ivzakimnet

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 24, 2023 2:08 pm 
Hall of Famer

אה, כן? כי סיפרו לנו שהמצרים סגרו הרמטית את הגבול והציפו את כל המנהרות שם.
Get your stories straight...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 24, 2023 3:09 pm 
מנהל פורום

ראיתי גם לפני לא הרבה זמן שהחמאס פשוט העבירו דברים על משאיות שעברו את הגבול.
אולי הם לא היו צריכים כל כך את המנהרות החוצות שם.
מצרים אגב די פינו את רפיח המצרית מהצד שלהם, מה שלא היה בתקופה שאנחנו היינו בפילדלפי טרום הנסיגה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 24, 2023 6:34 pm 
Hall of Famer

או, מה שיותר סביר בעיני, שהסיפורים על זה שמצרים חיסלה את המנהרות בגבול הוא אגדה. סיפרו לנו משהו שרצינו לשמוע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 24, 2023 8:06 pm 
Junior

תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 24, 2023 10:25 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
ובינתיים, לפי דיווח ב-N12, מארסק הסירה את ישראל מהאתר שלה ולא מאפשרת להזמין משלוחים לישראל או לברר מחירים וזמני משלוח.
התחושה שלי היא שמתחיל חרם שקט על ישראל מתוך כוונה לחזור לשוט בים האדום בלי שהחותים יטרידו אותם, וזה יתפשט לעוד חברות.

ו.... הוקוס פוקוס, מין צירוף מקרים כזה - מארסק מודיעה שהיא חוזרת לשוט בים האדום.
לא אתפלא אם נראה את המקריות הזו בעוד חברות שילוח גדולות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 25, 2023 12:07 am 
Sophomore

אני חושב שניתן יהיה להגיע לרוב המנהרות דרך תחקור השבויים ומציאת מפות וקבצים.

מעניין להיכן ניתן להעביר את כל הפליטים העזתים שכבר ברחו לדרום.
להחזיר את כולם (בסינון המחבלים) לצפון ואז לנקות את הדרום?

ההערכה של צה"ל היא שחוסלו עד כה רק כחמישית עד רבע מהמחבלים החמושים.
זאת אומרת שהכתישה של הדרום צריכה להיות הרבה יותר מסיבית, בהנחה שהאמריקאים יאשרו.
ואחר כך, בהנחה שהם לא יעשו בנזאי, צריך להרוג אותם באלפיהם במנהרות. יהיה מעניין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 25, 2023 1:29 am 
Hall of Famer

אבו שוקרי כתב:
איראן מעצמת נשק שתלויה המון בסין ורוסיה למחצבים. ממש כמו שאנחנו תלויים בארה"ב.

סליחה, פשוט פתאום שמתי לב למשפט הזה.
באילו מחצבים איראן תלויה המון ברוסיה וסין?
כי נפט, גז, ברזל, נחושת, אורניום - יש להם בשפע. ולאחרונה התגלה גם המון ליתיום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5749 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97 ... 230  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 3 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: