סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' פברואר 17, 2025 10:04 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 2587 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98 ... 104  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: נגיף הקורונה
הודעהפורסם: ה' דצמבר 31, 2020 2:04 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
בעיני התשובה לשאלות כאלו היא פשוט איטליה, שם בתי החולים קרסו ואנשים מעל גיל מסויים (נדמה לי 65) פשוט נשלחו הביתה למות, כי לא היה למערכת הבריאות איך לטפל בכולם.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 31, 2020 2:31 pm 
Hall of Famer

תומר כתב:
אני יודע שהמודל השבדי נכשל בשבדיה וגם באנגליה למי שהספיק לשכוח אבל אני מסוקרן ואף מאותגר יותר על ידי המודל הבלארוסי.
כזכור לכולנו (אני מקווה שאני זוכר נכון) בבלארוס הוכרז שאין קורונה, כלומר יש אבל אין שום דבר מיוחד ואפשר להתפזר, או לפחות להמשיך בחיים כרגיל.
לא עצרו שם כלום פחות או יותר, לא בתי ספר, לא תרבות והסעדה, לא כדורגל ולא טיסות, לא מסיכות ולא רעשנים שירים וריקודים, הכל כרגיל. בתנאים כאלה היית מצפה שהתוצאות תהיינה קיצוניות אבל לפחות על פי ה worldmeter הישן והטוב, התמותה בבלארוס היא אחת הנמוכות מקורונה עם 150 למיליון. גם אם תניח מידע מוסתר או כוזב ותכפיל את המספר פי 3, עדיין התמותה שם היא מתחת למדינות שכנות יחסית כמו צ'כיה או הונגריה שלא לדבר על בלגיה ואיטליה (אגב, אם נבדוק מדינות שכנות ממש נקבל תוצאות לא מאוד גבוהות - אוקראינה עם 450, פולין עם 750 ורוסיה עם 390, כולן בתת דיווח ככל הנראה).
ככה או ככה, בהתעלמות כמעט מוחלטת מהמגפה כמגפה, וגם אם נניח שמדובר בתת-דיווח קטלני ושזה בלארוס והכל ושהאינפורמציה שמגיעה משם היא במקרה הטוב חלקית, עדיין ברור שלא מדובר באסון הומניטרי. לא נמחקו כפרים ועיירות, לא זרוקות גופות ברחוב, למיטב ידיעתי לא חופרים קברי אחים וככל הנראה, אין שם מצב חירום.
שוב, אולי קורים דברים שאנחנו לא יודעים אבל הרי כשקורה אסון גם בטוטלריטריות שבמדינות, משהו מכל זה מגיע גם אלינו. כאן? שום דבר.
מה כן? אזרחים מקפידים קצת יותר על בידוד וכנראה מערכת בריאות מספקת. [לינק להרחבה]

משזה נאמר, אי אפשר שלא לשאול את עצמנו אם המדיניות שהופגנה בישראל ובשאר העולם לא הייתה בבחינת כדור ברגל. האם היה אפשר למנוע את כל נזקי הסגרים, הבידודים, סגירת העסקים ופשיטות הרגל בתמורה לנזקים בריאותיים כבדים יותר אולי אך לא קריטיים? לי אישית אין תשובות והמודל האמריקאי, שם בחלק מהמקומות גם כן לא הוטלו מגבלות אבל בחלקם המצב בהחלט התקרב למצב חירום אם לא למעלה מזה, הוא המחשה נוקבת ללאן אפשר להתדרדר.
ובכל זאת - השאלה נשאלת.

אני לא רואה שאלה אמיתית כאן.
אם אתה רוצה להעלות את זה כנקודה רצינית, צריך יהיה להביא מספרים של מתים בשנה רגילה לעומת שנת 2020 בבלארוס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 31, 2020 2:36 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
אין לנו מושג מה המצב האמיתי בבלארוס, לי לפחות לא.

יש לנו מושג ברור על מדינות שפתחו הכל וספגו מכה קשה. הדוגמה הכי מובהקת היא צ'כיה והיא פוארה והוללה באופן דרמטי וססגוני על ידי מתנגדי החיסונים ומכחישי הקורונה באמצע אוגוסט והיום עומדת על מעל 1000 מתים למיליון. והרבה מאוד מדינות במזרח אירופה נמצאות במצב שלה (אין לי מושג מה בדיוק קרה בסלובניה/מונטנגרו/בוסניה/בולגריה/רומניה/וכו' וכו' וכו' מבחינת שמירה על הנחיות אבל ).

האם בלארוס מצאה נוסחת קסם לאיך לשרוד מול המגיפה בזמן שאחרים נכשלו? אולי. היגיון בריא אומר לפקפק בזה ובטח לא לרוץ ולנהוג כמוהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 31, 2020 2:52 pm 
Hall of Famer

הכל הרי גם הסתברותי ברמה מסוימת
צ'כיה עד תחילת אוקטובר הייתה עם נתונים מופתיים
יכול להיות שבהתפתחות אחרת של הנסיבות (חיסונים שמגיעים חודשיים קודם, אי התפתחות מוטציות שמי יודע כבר כמה זמן מסתובבות ורק בבריטניה טרחו למצוא אותן, דעיכה של המחלה מסיבה כזו או אחרת, ועוד שלל "תרחישי מציאות מדומה") - הם היו מוצגים לראווה כפלא העולמי שיש להעריץ וללמוד ממנו

בסוף השאלה עד כמה מדינה/יבשת/העולם בוחרים להיות שונאי סיכון
אם המטרה היא להקטין ככל האפשר התרחשות של קטסטרופה סטייל איטליה/בלגיה ויהי מה - פונקציית המטרה והמדיניות הנובעת ממנה תהיה שונה לחלוטין מאשר שיקלולים אחרים של מניעת תמותה/הקטנת הנזק הכלכלי/צימצום הנזק לתלמידים וסטודנטים/המשכת חיי הפנאי ככל הניתן וכו'

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 31, 2020 2:59 pm 
Senior

בואו ננסה לא לענות על אוטומט

צ'כיה או איטליה הן לא תשובה לשאלה, הן דוגמא נגדית למי שמציע להתנהג כמו בלארוס ולדעתי נכון לעכשיו מדובר באף אחד. גם לפטור את השאלה ב"אין לנו מושג מה קורה בבלארוס" או לשלוח אותי להביא נתונים, זו תשובה ממש ממש גרועה לדעתי.

אין לנו מושג מה קורה בבלארוס עד גבול מסוים, אם היה שם מצב קיצוני היינו יודעים מזה כמו שידענו על ההפגנות וכמו שידענו על אסונות הומניטריים כשאלה התרחשו במדינות הרבה יותר סגורות מבלארוס כמו צפון קוריאה או קונגו. אני אישית לא יודע בדיוק מה קורה בבלארוס ומה התמותה העודפת שם (כמו גם מספר הבדיקות למאה אלף נפשות בפריפריה לעומת הערים הגדולות) אבל אני יודע שאין שם קטסטרופה. איך אני יודע? כי הנסיון מראה לי שאם הייתה היינו יודעים מזה.

עכשיו אפשר לנסות לנמק למה המצב בבלארוס - שהוא במידה רבה האנדפוינט של הסיטואציה - לא חמור כמו שהיינו מצפים שיהיה, אפשר לחשוב למה כאן יכול להיות הרבה יותר גרוע או אפילו להניח שנכון יותר היה לטפל במצב באופן שונה, אבל אני לשם עוד לא הגעתי, אני שואל את השאלה, לא כחלק מדיאלוג סוקראטי מתוחכם אלא כי באמת אין לי תשובה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 31, 2020 3:13 pm 
Hall of Famer

נתוני עודף תמותה ב"אחות הגדולה" של בלארוס - רוסיה
https://www.themoscowtimes.com/2020/12/ ... ays-a72505

אפשר לראות כבר בתקופה האחרונה סדרי גודל של כ-2500 איש "נוספים" המתים שם מדי יום (בעוד הנתונים הרשמיים הם סביב 500, כלומר חמישית).
לשם נירמול והשוואה עם ישראל, נזכיר שהאוכלוסייה לשם היא לערך פי 15 מאשר אצלנו.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 31, 2020 3:59 pm 
מנהל פורום

לא הבנתי, צ'כיה התנהלו באוגוסט כפי שתיארת את בלארוס. בכל אופן אם יש תיאור מדויק של בלארוס, הן של מה הם עושים ולא עושים והן של התוצאות, יהיה לי מעניין לשמוע. אחרת אני לא מבין מה הטעם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 31, 2020 4:05 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
ראיתי נכון? מישהו פה בונה על נתונים שמדינה דיקטטורית מפרסמת על עצמה?
אם כך הבה נאמץ כולנו את המודל הצפון קוריאני. אף אחד לא מת שם מקורונה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 31, 2020 4:08 pm 
מנהל פורום

אכן ראי צודק. יש סיכוי ענקי שיש שם פברוק ענק של התוצאות מאשר איזו דרך מקורית להתמודד עם המגיפה.
כמו שברוסיה וסין פתאום מגלים שכמות החולים והמתים האמיתית גבוה פי כמה מזו שהייתה מדווחת עד כה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 31, 2020 4:17 pm 
Senior

אשאל שוב, האם נראה לכם שאם הייתה קטסטרופה רבתי בבלארוס לא היינו שומעים עליה? אם כן, אני חושב שאתם טועים, שמענו על דברים בסדר גודל כזה גם במדינות יותר טוטליטריות מבלארוס. נראה לכם שאם 10% מאזרחי בלארוס היו חולים קשה, לא היינו יודעים מזה?
לשם הדיון, בואו נניח שיש פיברוק מגה גיגאנטי של התוצאות, בואו נגיד שהם מדווחים על חמישה אחוזים המתים ולכן יש בבלארוס לא 150 מתים למליון אלא 3,000. מקובל עליכם שבמקרה כזה זה האנדפוינט של המחלה? אם לא, מה כן?
אני אפילו עוד לא מתקדם לשאלה המתבקשת הבאה - האם רמה כזו של פגיעה מהמחלה מצדיקה את הצעדים שננקטו פה. זה דיון הרבה יותר רחב ומקיף ממה שאפשר לנהל כאן על בסיס הידע שלנו.

ראובן - בלינק שצירפתי יש התיחסות די מהימנה (נראה לי) ומפורטת של המצב בבלארוס
ראי - אם בא לך להתווכח, אני ממליץ מאוד על הגולש MASTER, יכול להיות שהוא פנוי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 31, 2020 4:27 pm 
מנהל פורום

סליחה, לא ראיתי את הלינק. אם התשובה היא אכן "הקפדה גדולה מאוד של האזרחים בעצמם" זה משהו שהייתי שמח שייבדק (עם או בלי הנחיות נוספות).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 31, 2020 4:45 pm 
Hall of Famer

אני לא מצליח להבין איך עדיין יש כאן סימן שאלה בנוגע לקורונה.
זו מחלה לא פשוטה. ראינו איך התחלואה והתמותה בארה״ב ובאיטליה נראית כאשר לא סוגרים.
הבנו גם שיש למחלה השלכות ארוכות טווח.
תחשבו על ישראל שצריכה חלק משמעותי מהאוכלוסיה שלה כלוחמים במלחמה אפשרית. אי אפשר לשחק עם בריאות התושבים.
אני אישית מאוד מאמין במודל של ניו זילנד. חוסר טורלנטיות מוחלטת במטרה להגיע ל-0 מקרים ואז לפתוח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 31, 2020 5:12 pm 
Sophomore

מה שקרה בארהב ואיטליה בגל הראשון זה לא רק תוצר ישיר של הקורונה, אלא גם טיפול לקוי (בדיעבד כמובן ) וחוסר מוכנות .
אותה כמות חולים היום והתוצאות פחות חמורות.
כמובן שעדיין אפשר להגיע לפגיעה במערכת בריאות , אפילו בארץ בשיא הגל השני ראו שאיכות הטיפול בחולה הממוצע ירדה, אבל לדעתי צריך לקרות משהו הרבה יותר חריג בשביל שישתחזרו אותן מראות.

ואני לא חושב שאפשר להשוות את ניו זילנד לשאר העולם, אולי למקומות כמו יפן או טיוואן, בארץ לא היית יכול לסגור את הגבולות לכל כך הרבה זמן.
ואם כבר מקומות שמעניין מה הפך אותם להצלחה- קמבודיה לאוס ויאנטם תאילנד, כמות דו ספרתית של מתים ו4 ספרתית של מאומתים, בארבעתן ביחד (סהכ כמעט 200 מליון איש), וזה לא ששאר הסביבה נקייה מקורונה.

לגבי השפעות שונות על מידת ההצלחה של מדינה כזו או אחרת, כמה גורמים אפשריים - גיל חציוני נמוך (ניתן לנרמל ע"י תמותה עודפת, ואז פתאום אתה רואה שהמספרים בארץ לא כל כך מחמיאים) , אפשרות לסגירת גבולות, בכללי תנועה מועטה מתוך ולתוך המדינה, אי-צפיפות אוכלוסין, משמעת ציבורית (יתרון למדינות המזרח לדעתי), היסטוריה של סארס וכאלה כנראה נתנה מוכנות כזו או אחרת, תרבות- אנשים חמים ומחבקים יותר לעומת קרים ומרוחקים, אחוז החקלאות ועבודות הכפיים במדינה - ככל שיותר אנשים עובדים באוויר הפתוח ככה כנראה טוב יותר, אפשרות לשינוע חולים בתוך המדינה במקרה הצורך, ואפשר לחשוב על עוד הרבה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 31, 2020 5:27 pm 
Hall of Famer

כן. גורמים אובייקטים ולא גורמים תלויי מדיניות בדרך כלל, אלא אם המדיניות חריגה (בלארוס, צ'כיה, שוודיה יחסית לשכנותיה)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 31, 2020 5:31 pm 
Hall of Famer

3&D כתב:
ואני לא חושב שאפשר להשוות את ניו זילנד לשאר העולם, אולי למקומות כמו יפן או טיוואן, בארץ לא היית יכול לסגור את הגבולות לכל כך הרבה זמן.

לא הבנתי
אפשר לסגור את כל העסקים במדינה אבל לא את הגבולות?

כמובן שזה לא 0 או 1. היו יכולים להקים בית חולים או מלוניות בשדה התעופה ולאפשר לישראלים בלבד לחזור אחרי שבועיים במקום כזה ובדיקות קורונה תוך כדי..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 31, 2020 5:36 pm 
Sophomore

אתה רואה את מדינת ישראל סוגרת את כל הגבולות שלה לכמה חודשים? כולל ארהב ועכשיו גם האמיריות?
כל הבתי חולים ובדיקות בשדה זה נחמד, זה לא נותן את האפקט שיש בניו זילנד (0 עגול של הדבקה בקהילה)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 31, 2020 5:55 pm 
Hall of Famer

האמירויות זו דוגמא נפלאה
אין לי ספק שיש לנסיעות לשם תרומה לא מבוטלת לעלייה האחרונה בתחלואה, אבל מן הסתם אלו לא נתונים שיתהדרו בהם
אפרופו הכתבות על החבר'ה שנוסעים לשם לחגוג כמו מטורפים, להיפגש עם בנות וכו' - מטבע הדברים באחוזים גבוהים - הם חוזרים נשאי קורונה, וזה לא נראה לי בדיוק הטיפוסים שאחרי זה יישמרו מכל משמר לא להדביק אחרים וכו'
האם יכולנו שלא לקיים איתם "יחסי תיירות" בתקופה זו? מובן מאליו

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 31, 2020 6:19 pm 
Hall of Famer

https://www.theguardian.com/world/2020/ ... -across-uk

זה מעניין
בבריטניה מעכבים מתן מנה שנייה למתחסנים - כדי להספיק יותר אנשים למנה הראשונה
שוקלים לעשות מרווחים של 12 שבועות בין שתי המנות

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 31, 2020 6:46 pm 
Hall of Famer

מומחים בארה'ב אומרים שאי אפשר לדעת אלה רק בעוד כמה חודשים לכמה זמן החיסון יעיל שהערכות נעות בין חצי שנה לשנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 31, 2020 8:05 pm 
Hall of Famer

פער גדול בין נתוני התמותה בשבדיה בworldmeter לנתונים בגוגל. בגוגל 284 מתים ביממה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 31, 2020 8:08 pm 
Sophomore

נובע מזה שהנתונים מתעדכנים פעמיים (אאלט) בשבוע, ככה או ככה שאתה ממצע לשבוע הנתונים די דומים, וכמובן לא דומים בשום צורה למדינה שהייתה אמורה להיות בחסינות עדר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 31, 2020 11:06 pm 
Hall of Famer

נתון ביניים יומי - 8.6% חיוביים מתוך 41 אלף בדיקות
לא טוב

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 01, 2021 4:21 am 
Hall of Famer

https://ourworldindata.org/covid-vaccinations

מדהימים הנתונים על קצב ההתחסנות (פר-נפש) בישראל ביחס לעולם
פרט לבחריין, אנחנו בסדרי גודל אחרים לחלוטין משאר המדינות

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 01, 2021 7:20 am 
Hall of Famer

3&D כתב:
אתה רואה את מדינת ישראל סוגרת את כל הגבולות שלה לכמה חודשים? כולל ארהב ועכשיו גם האמיריות?
כל הבתי חולים ובדיקות בשדה זה נחמד, זה לא נותן את האפקט שיש בניו זילנד (0 עגול של הדבקה בקהילה)

לא יודע אם אני רואה את מדינת ישראל סוגרת את הגבולות שלה. אני לא סומך על ההנהגה שלנו.
אני חושב שזה מה שהיה (ועדיין) צריך לעשות
ואמרתי את זה בשנייה שראיתי את המקרים הראשונים בסין.

כמו שאתם בטח מבינים מהדעות שלי בפורום הכדורסל, אני לא מאמין ב-half assed moves
וניסיון לעשות הכל, כלומר גם לשמור על הכלכלה וגם על הבריאות, מביאים לכך שלא שומרים לא על זה ולא על זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 04, 2021 1:26 pm 
Hall of Famer

במשרד הבריאות בישראל מפרסמים הבוקר שבשבוע האחרון התגלו 30 מקרים של המוטציה הבריטית מתוך 96 בדיקות סקר.רק 6 חזרו מח'ול מה שמצביע על הידבקות בקהילה.
נזכיר שהבריטים פירסמו אתמול שהווירוס הבריטי מגדיל את מקדם ההדבקה עד 0.7 ומדבק יותר בין 50 ל70 אחוז.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 2587 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98 ... 104  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 9 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: