סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' נובמבר 26, 2024 2:40 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5749 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98 ... 230  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' דצמבר 25, 2023 2:20 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
materna כתב:
ההערכה של צה"ל היא שחוסלו עד כה רק כחמישית עד רבע מהמחבלים החמושים.

טוב, אלו מספרים נוראיים בעיניי.
ייקח לנו עוד המון זמן לפעול.
האסטרטגיה של חמאס של נסיגה לאזורים בטוחים יותר ושהייה במנהרות בינתיים עובדת להם היטב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 25, 2023 10:08 am 
Hall of Famer

Att כתב:
materna כתב:
ההערכה של צה"ל היא שחוסלו עד כה רק כחמישית עד רבע מהמחבלים החמושים.

טוב, אלו מספרים נוראיים בעיניי.
ייקח לנו עוד המון זמן לפעול.
האסטרטגיה של חמאס של נסיגה לאזורים בטוחים יותר ושהייה במנהרות בינתיים עובדת להם היטב.

מספר מחבלים הרוגים זה רק חלק מהתמונה, ולא בהכרח החלק הכי חשוב, מה גם שמאוד קשה להעריך כמה מחבלים נהרגו שאנחנו לא יודעים עליהם, בבניינים שנהרסו או בתוך המנהרות, כמה מתוכם נפצעו באופן שלא יאפשר להם לחזור ללחימה (בטוח שיש בקטגוריה הזו לפחות כמה מאות, אולי אלפים) וכמה מתוכם פשוט הפסיקו להילחם ומנסים להיטמע בתוך האוכלוסיה האזרחית (אולי אין בכלל, אולי יש אלפים, קשה לדעת).

מה שהרבה יותר חשוב בעיני זו פגיעה בהנהגה (נראה שבדרגי הביניים יש לא מעט הצלחות, אבל כלום בכל מה שנוגע להנהגה הבכירה), פגיעה במנהרות, בעיקר כאלו שמשמשות להברחת אמל"ח (עוד בכלל לא הגענו לאיזור ציר פילדלפי) ותפיסת ציוד לחימה (תפסנו הרבה, אבל אין לדעת אם זה מספיק וכמה עוד נשאר לחמאס).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 25, 2023 11:59 am 
Junior

אני גם לא יודע האם ההערכה של צהל, כוללת את הקרוב לאלפיים או כמה שזה לא יהיה שחדרו לישראל בפרוץ וחוסלו (מתוך 3000 שחדרו).

גם אם ה8 אלף שחוסלו כוללת את המחבלים שחדרו וכל מי שנהרג במנהרות ולא ידוע עליו. רק בגבליה אוגדה 162 לקחה בשבי 3500 מחבלים. תוסיפו עוד שבויים שחדרו לישראל ועוד משאר השכונות. נניח שמדובר סהכ ב4500 שבויים. תוסיפו שאותה הערכה מדברת על 20 אלף מחבלים שנפצעו בדרגות שונות. הערכה מטורפת. סהכ מעל 32 אלף מחבלין נהרגו נשבו או נפצעו. זה אומר בין 80% ל99% ממחבלי החמאס. כלומר סהכ, שליש ממחבלי החמאס נהרגו/נשבו, עוד חצי לפחות נפצעו. ובין אלף ל7 אלף מחבלים נותרו ללא פציעה. אז נכון רבים מהפצועים ממשיכים להילחם, אבל זו הערכה מטורפת

נערך לאחרונה על ידי FLASH בתאריך ב' דצמבר 25, 2023 12:05 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 25, 2023 12:03 pm 
Sophomore

וסינוואר בטוח שהרג לנו כ 1600 חיילים. אוקיי. יש לי תחושה שדובר צה''ל לא מסתיר נתונים עם 150 פלוס ההרוגים
...

ראי, יש לאיראן מחצבים, אבל לא בכמות של רוסיה וסין, ובעיקר לא באותה איכות.
ותעשיית נשק היא לא רק מחצבים, אלא גם ידע. אי אפשר להשוות את הנשק האיראני לסה של ארה"ב או אפילו גרמניה ובריטניה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 25, 2023 12:13 pm 
Hall of Famer

FLASH כתב:
אני גם לא יודע האם ההערכה של צהל, כוללת את הקרוב לאלפיים או כמה שזה לא יהיה שחדרו לישראל בפרוץ וחוסלו (מתוך 3000 שחדרו).

גם אם ה8 אלף שחוסלו כוללת את המחבלים שחדרו וכל מי שנהרג במנהרות ולא ידוע עליו. רק בגבליה אוגדה 162 לקחה בשבי 3500 מחבלים. תוסיפו עוד שבויים שחדרו לישראל ועוד משאר השכונות. נניח שמדובר סהכ ב4500 שבויים. תוסיפו שאותה הערכה מדברת על 20 אלף מחבלים שנפצעו בדרגות שונות. הערכה מטורפת. סהכ מעל 32 אלף מחבלין נהרגו נשבו או נפצעו. זה אומר בין 80% ל99% ממחבלי החמאס. כלומר סהכ, שליש ממחבלי החמאס נהרגו/נשבו, עוד חצי לפחות נפצעו. ובין אלף ל7 אלף מחבלים נותרו ללא פציעה. אז נכון רבים מהפצועים ממשיכים להילחם, אבל זו הערכה מטורפת

לאור העובדה שהלחימה בעזה ממשיכה להיות קשה, אני חיי לומר שקשה לי מאוד להאמין לנתונים של 80% מהחמושים של חמאס שנהרגו/נפצעו/נשבו/הפסיקו להילחם, אפילו 50% נשמע די גבוה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 25, 2023 12:25 pm 
Junior

בסוף בתא שטח כמו גבליה היו מעל 4500. אלף נהרגו 3.5 נשבו. אם לצהל נותרו עוד 3 תאי שטח, בכל אחד 5 אלף מחבלים כולל פצועים שיכולים להילחם , זו לחימה בעצימות גבוהה.

הנתונים על ה20000 פצועים מynet
https://www.ynet.co.il/news/article/s10aw3bwp

ה3500 נשבו בגבליה כתוב מישראל היום https://www.israelhayom.co.il/news/defe ... e/14975310

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 25, 2023 12:39 pm 
Hall of Famer

אלו כמויות מאוד מרשימות, בלי ספק (בהנחה שצה"ל לא מחרטט ובהנחה הדי אופטימית שכל ה-3500 שבויים היו *כולם* לוחמים), ועדיין, אני חושב שלהניח שיותר מ-50% מהכוח של חמאס כבר נוטרל נשמע לי מאוד אופטימי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 25, 2023 12:41 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

ראי שעל הקיר כתב:
אבו שוקרי כתב:
איראן מעצמת נשק שתלויה המון בסין ורוסיה למחצבים. ממש כמו שאנחנו תלויים בארה"ב.

סליחה, פשוט פתאום שמתי לב למשפט הזה.
באילו מחצבים איראן תלויה המון ברוסיה וסין?
כי נפט, גז, ברזל, נחושת, אורניום - יש להם בשפע. ולאחרונה התגלה גם המון ליתיום.

אם גם התגלה ליתיום אז בטוח שהם לא יישברו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 25, 2023 1:12 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אבו שוקרי כתב:

ראי, יש לאיראן מחצבים, אבל לא בכמות של רוסיה וסין, ובעיקר לא באותה איכות.
ותעשיית נשק היא לא רק מחצבים, אלא גם ידע. אי אפשר להשוות את הנשק האיראני לסה של ארה"ב או אפילו גרמניה ובריטניה.

איש, אני לא יודע על מה אתה מדבר. כלומר, בעיקר אתה לא יודע על מה אתה מדבר.
איראן היא יצואנית של אנרגיה ומחצבים מהגדולות בעולם. היא מייצרת נפט גולמי וגז בכמות שהיא הרבה מעבר למה שהיא צריכה, ומייצאת גם ברזל ונחושת. היא הייתה גם מייצאת אורניום אם היה אפשר לייצא אותו חופשי. ובקרוב יהיה לה גם ליתיום לייצוא.
איןצלה את הכמויות של רוסיה אבל היא לא צריכה לייבא מרוסיה, יש לה מספיק לצרכיה והרבה מעבר.
סין? על מה אתה מדבר? למעט מה שנקרא rare earth materlials, שזה שוק שסין שולטת בו ברמה העולמית, סין היא בכלל יבואנית של אנרגיה ומחצבים מהגדולות בעולם אם לא הגדולה בהם. היא מייצרת לא מעט, אבל צורכת הרבה יותר.

ולגבי תעשיית הנשק, בפעם האחרונה שבדקתי רוסיה קונה מאיראן מל"טים תוקפים וייתכן שגם טילי קרקע קרקע ולא להיפך. איראן מחזיקה באחד העמים הטכניים והמשכילים בעולם, עם יכולות הנדסה לאחור שכבר הוכיחו את עצמן, ולפחות בנישות שבהן הם התמקדו הם מובילים עולמיים. בטח במונחי עלות-תועלת. אנחנו כבר נתקלנו בזה, ואם זה לא מספיק לך תשאל את האוקראינים.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 25, 2023 1:27 pm 
Hall of Famer

רק זה מה שחסר לנו
https://www.now14.co.il/%D7%AA%D7%95%D7 ... %9E%D7%A0/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 25, 2023 1:41 pm 
Sophomore

אין לך כנראה מושג על מה אתה מדבר.
סין היא יצרנית ובעלת המחצבים הגדולים בעולם לפלדה וברזל. תבדוק בגוגל מי שיאנית הכרייה במחצבים הללו...
ובעיקר, איכות פלדה ומחצבים גבוהה בהרבה (תשווה איכות של פלדה שוודית למשל...שמיים וארץ).

ובעיקר, אין משמעות גדולה מאוד למי שייכים המחצבים כל עוד הם בצד שלך. איכות הנשק הרוסי על הפנים (למעט קלצ', וגם זה בגלל איכות מחצבים עליונה), ככה שלהשוות לרוסיה זה לא חכמה גדולה.

מלטים מתאבדים זה נחמד. לא משהו שאין לארה"ב או לישראל. טילים ופצצות,עם דיוק ועצמה, מטוסים, טנקים- על אלה ברמה בינונית מאוד.
מה שמדאיג הוא שבגלל שהעם האיראני חכם ומשכיל מאוד, יש שיפור מתמיד באיכות ובידע. לאחרונה הם ביצעו ניסויים בטילים היפרסוניים, וכמובן הגרעין.

שוב, אם איראן הייתה חושבת שיש לה את היכולת לתקוף את ישראל ולנצח היא הייתה עושה זאת אתמול. אבל הן חכמים, ומתמידים, ולא אתפלא עם תוך פחות מעשור כבר יפתחו יכולות כאלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 25, 2023 2:51 pm 
Hall of Famer

לא לא, בשביל שאיראן תהייה תלויה בסין במחצבים סין צריכה לא לייצר הכי הרבה - אלא לייצר הרבה מעל מה שהיא צורכת ולהיות יצואנית נטו של ברזל. משום מה התפקשש לך הקטע הזה.
והאמת היא שהמצב הפוך - איראן היא יצואנית נטו של ברזל, סין היא יבואנית נטו (ובלא מעט מיליארדי דולרים). סין אולי עתירת מחצבים, אבל זוללת הרבה יותר ממה שהיא מייצרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 25, 2023 4:56 pm 
Sophomore

דבר ראשון- אנחנו תלויים מאוד מאוד בארה"ב. זה לא שאין לנו תעשיית נשק טובה- אבל אין לנו מחצבים ואנחנו לא מייצרים מטוסים.
סין מייבאת כדי לייצר עבורנו סכיני "שף" וסכיני גילוח וטאבונים ועוד ועוד במחירים זולים. לא לצרכים שלה, אלא לצרכים כלל עולמיים ולאוו דווקא ליצרנים סינים.
לתעשייה הסינית הקריטית, אל תדאג- סין לא תלויה באף אחד.
שוב, יש גם את העניין של איכות הברזל והפלדה, הידע וההרכבה. איראן גם תלויה גם בסין וברוסיה לתעשיית הנשק (שבבים למשל), גם בין היתר כי היא לפי פרסומים שונים היא לא מייצרת מטוסים וטנקים ראויים (קונה מדרום קוריאה, רוסיה וסין).

איראן רק לאחרונה החלה לעבוד עם צבאות רציניים כמו רוסיה. עד אז לפי מה שאני לפחות יודע סיפקה לפרוקסים הקיקיוניים שלה. אם הם היו צריכים לספק תחמושת רצינית לצבאות גדולים- אז ככל הנראה (אני משער) הם היו צריכים גם לייבא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 25, 2023 8:49 pm 
Junior

אני לא חושב שהחשש הגדול מאיראן הוא בעיקרו צבאי; כלומר יכול להיות שצבא נגד צבא אנחנו לוקחים. הבעיה היא שישראל מדינה כ"כ קטנה, והאיראנים כיאה לעם עם משטר נאצי לא בדיוק שומרים על כללי משחק "נקיים", וברור שאלפי טיפים יפלו בכל נקודה אפשרית בארץ, וההרס יהיה עצום.

מבחינת כוח צבאי: האיראנים אם נסתכל רגע על המהלכים שלהם בשטח ופחות על דיבורים, הם די פחדנים ונלחמים בנו באמצעות פרוקסים. הם מבחינתם בקושי מעזים ללכלך את הידיים שלהם או להתאבד בשם המאבק "הפלסטיני". אני חושב שגם הם מבינים שהם בסופו של דבר לא כאלה חזקים כמו שהם מנסים לשדר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 26, 2023 11:14 am 
מנהל פורום

FLASH כתב:

תרשה לי להעיר "חחח" לגבי 80-90%. לא חושב שזה נכון, והמספרים כנראה ממש רחוקים (גם לגבי כמויות הנפגעים בצד השני, ובנוסף גם לגבי ההערכות של הכוח הלוחם והתומך שהוא גדול בהרבה ממה שחשבו בתחילה). יש אגב גם עוד ארגונים אחרים ברצועה כמו ג'יהאד אסלאמי וכו' שגם הם עוד אלפי פעילים.

אני די בטוח שהחישוב כולל את אלו שחדרו ב7.10.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 26, 2023 11:37 am 
Hall of Famer

ישראל החליטה בתיאום עם האמריקנים להגדיל במקצת את הסיוע ההומניטרי כדי לאפשר להמשיך את שלב הלחימה העצימה בדרום הרצועה לאמצע-סוף פבוראר.לעומת זאת באמצע-סוף ינואר יתחיל שלב המלחמה בעצימות נמוכה בצפון הרצועה שכוחות הקרקע יצאו לרצועת ביטחון של כק'מ אחד וימשיכו לפשיטןת קרקעיות ממוקדות ותקיפות נקודתיות מהאוויר.

יואב לימור.ישראל היום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 26, 2023 6:26 pm 
Hall of Famer

זה כן אני כתב:
מבחינת כוח צבאי: האיראנים אם נסתכל רגע על המהלכים שלהם בשטח ופחות על דיבורים, הם די פחדנים ונלחמים בנו באמצעות פרוקסים. הם מבחינתם בקושי מעזים ללכלך את הידיים שלהם או להתאבד בשם המאבק "הפלסטיני". אני חושב שגם הם מבינים שהם בסופו של דבר לא כאלה חזקים כמו שהם מנסים לשדר.

או שהם נערכים באופן אסטרטגי ומדוד להשמדתנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 26, 2023 6:54 pm 
Hall of Famer

תכלס, גם חמאס מאד 'פחדו' בשנתיים שלפני אוקטובר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 26, 2023 8:37 pm 
Hall of Famer

זה כן אני כתב:

איך זה מעיד עליהם משהו חוץ מזה שהם אנשים הגיוניים? יש להם מספיק כאלה שנלחמים עבורם, שגם קרובים פיזית לישראל או למקומות שקריטיים לישראל כמו באב אל מנדאב.

ואפרופו זה, אני זוכר שכשחיסלו את סולימאני (ושלא נטעה לרגע, זה היה טוב ונחוץ כשלעצמו), חשבנו שלאחד כמו סולימאני אין תחליף. נראה שהמחליף שלו דווקא תחליף מצוין מבחינת מה שהם מנסים לעשות. הוא אולי לא נוצץ כמו סולימאני, אבל הוא כנראה מאד יעיל ומתודי וקידם את הציר האיראני באזור באופן משמעותי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 26, 2023 9:58 pm 
Junior

Shiver כתב:
FLASH כתב:

תרשה לי להעיר "חחח" לגבי 80-90%. לא חושב שזה נכון, והמספרים כנראה ממש רחוקים (גם לגבי כמויות הנפגעים בצד השני, ובנוסף גם לגבי ההערכות של הכוח הלוחם והתומך שהוא גדול בהרבה ממה שחשבו בתחילה). יש אגב גם עוד ארגונים אחרים ברצועה כמו ג'יהאד אסלאמי וכו' שגם הם עוד אלפי פעילים.

אני די בטוח שהחישוב כולל את אלו שחדרו ב7.10.

אני גם די בטוח שהחישוב כולל את ה7.10
ואני הולך איתו. 8 אלף מחבלים חוסלו, 4 אלף לפחות בשבי, 20 אלף פצועים נשמע לי הגיוני ביחס 2.5 פצועים להרוג. סהכ 32 אלף.
נשמע לי סביר שנותרו לחמאס 8 אלף לוחמים בריאים ועוד 10 אלף פצועים שממשיכים להילחם. זה כמעט חצי כוח. נשמע לי גם סביר שיש לו יותר מ40 אלף לוחמים ואז נותרו יותר. לא רואה עדיפות לאחת מהאפשרויות

היום צהל הודיע על פירוק גדוד סגאעיה. https://news.walla.co.il/item/3631477

קרוב ל1000 מחבלים חוסלו שם מול 16 מכוחותינו. צהל עושה עבודה מרשימה מאוד. כמות ההרוגים לכותינו עולה כי עוברים בית בית ולא משטחים מהאוויר כמו בהתחלה בגלל לחץ אמריקני/כלכלת חימושים לצורך חזיתות הבאות. וב. כי המטרה הפעם היא לחסל את החמאס לחלוטין וזה יקח זמן והמחירים גבוהים אבל אחרי ה7.10...

אני מעריך שיש עוד כמה גדודים כאלה וסלמאת. צהל קיבל הארכה מהאמריקנים עד אמצע פברואר. לחמאס נותרו חודשיים גג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 26, 2023 10:48 pm 
Hall of Famer

אחת האוגדות נכנסה לאל-בורייג', אחד מארבעת מחנות הפליטים של מרכז הרצועה.

אגב, באל בורייג' היה הלינץ' הפלסטיני הראשון כנראה בישראלי שהסתיים במוות, בשנת 1990

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 26, 2023 11:49 pm 
מנהל פורום

FLASH כתב:
קרוב ל1000 מחבלים חוסלו שם מול 16 מכוחותינו. צהל עושה עבודה מרשימה מאוד. כמות ההרוגים לכותינו עולה כי עוברים בית בית ולא משטחים מהאוויר כמו בהתחלה בגלל לחץ אמריקני/כלכלת חימושים לצורך חזיתות הבאות. וב. כי המטרה הפעם היא לחסל את החמאס לחלוטין וזה יקח זמן והמחירים גבוהים אבל אחרי ה7.10...

אני מעריך שיש עוד כמה גדודים כאלה וסלמאת. צהל קיבל הארכה מהאמריקנים עד אמצע פברואר. לחמאס נותרו חודשיים גג.

לצערי לא יהיה פה סלמאת ולא נעליים. סג'עיה היא שכונת גבול בעזה וגם אותה לקח לפרק כמעט 3 חודשים.
אפילו צפון הרצועה עדיין לא נקיה לחלוטין. יש עוד גדודים גדולים בעזה, במחנות המרכז, בחאן יונס ורפיח.

ההערכה הריאלית שלי: עד ה"דד ליין" של אמצע פברואר נצליח אולי להתקדם בעוד כמה גדודים. יהיו עוד אירועי חטופים מצערים (הסיכוי לחלץ אותם במבצע צבאי הוא כמעט 0%) ועוד כמה אירועים מבצעיים קשים לכוחותינו. אנחנו נמשיך לדמם כמה חיילים בכל בוקר עם הותר לפרסום. לא נגיע להנהגת החמאס ונמשיך למצוא את הדובים והנעליים של סנואר. תהיה עוד הפוגה של 10 ימים בה ישוחררו עוד כמה עשרות.
האמריקאים יגידו קאט, ונסיים את המלחמה עם 70+ חטופים, בלי מיטוט הארגון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 27, 2023 1:02 am 
Junior

סליחה אבל זו שטיפת מוח של התקשורת שצהל לא מנצח וכו'

במציאות, קרב סגעיה התרחש מסוף ההפוגה. למעשה הוא התחיל ב5 לדצמבר והסתיים ב26 לדצמבר, בדיוק שלושה שבועות, בהם צהל ריסק את גדוד סגאעיה, מהחזקים של חמאס. הגדוד הושמד כליל, אזור 950 מחבלים מתים ומעל מאתיים שבויים. 16 הרוגים שלנו, כואב הלב, ההפצצה אווירית היתה חוסכת כמה, אבל תחת לחץ אמריקני זה מה יש.

צהל ימשיך לפרק גדוד אחר גדוד. לא רואה סיבה לחשוב שיש עוד יותר משמונה-עשרה כאלו, להערכתי חמאס יכנע עוד לפני שכולם יחוסלו. חודשיים זה מספיק זמן, הכניסה הקרקעית התחילה לפני חודשיים. אני לא חושב שמאזן האבדות ישתנה אבל מה הברירה?

סינוואר אולי יחיה, אבל כוחות ואמלח מעט מאוד, וצהל ישלוט ברצועה ביום שאחרי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 27, 2023 4:15 am 
Sophomore

עניין הפצועים של החמאס מעניין.
בצבא רגיל הפצועים מקבלים טיפול בשטח ומפונים לבית החולים.
בלוחמה בשטח בנוי של חמאס זה תרחיש לא סביר.
לא בטוח שיש להם חובשים בתור תפקיד.
ולרוב מי שנמצא ליד מי שנפצע ימות או ייפצע גם הוא תוך זמן קצר.
פינוי לבית חולים לא ממש קורה, לדעתי.
אז יחס הפצועים להרוגים אמור להיות קטן מאוד.

פצועים מהפצצות זה מן הסתם סיפור אחר.
לא ברור מה עושים עם חמאסניק פצוע בבית חולים כשמשתלטים על המקום - שולחים לארץ לטיפול?

ואני חושב שקצב ההרג והכניעה של המחבלים אמור לגדול ככל שמרחב התנועה שלהם יצומצם.
אם המבצע לא יופסק מבחוץ, יהיו תרחישים מטורפים (ואולי מאוד טרגיים) לקראת הסוף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 27, 2023 10:00 am 
Hall of Famer

FLASH כתב:
סינוואר אולי יחיה,

סינוואר בטוח יחיא
מצטער :oops:

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5749 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98 ... 230  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: