סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' נובמבר 26, 2024 2:26 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5749 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99 ... 230  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' דצמבר 27, 2023 10:49 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
נדמה לי שעוד אחד מהדברים שאנחנו מגלים בכניסה הקרקעית הזו היא כמה המודיעין שלנו על עזה היה בעצם מעאפן. ואנחנו חשבנו שעזה מכוסה מודיעינית...
למעשה מי שידע הכל על הכל זה הם עלינו ולא להיפך.
לא ידענו כלום על המנהרות, ידענו אולי אפס קצה שלהם.
לא ידענו כלום על היקף הנשק.
וכמובן אנחנו לא יודעים כלום על החטופים. שזה דבר שמפליא אותי במיוחד - נגיד שבחמאס יש מידור מושלם ובטחון שדה סגור הרמטית? אפילו אם נניח את זה, הרי לא כל החטופים נחטפו על ידי חמאס. חלק נחטפו על ידי ארגונים אחרים, חלק בכלל על ידי אנשים פרטיים ("לא מעורבים", כן?...) לא יכול להיות שאנחנו עד כדי כך עוורים שאנחנו לא מגלים קצה חוט מאף אחד מהמקרים.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 27, 2023 12:03 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

בלוג: הצג בלוג (0)
ראי שעל הקיר כתב:
נדמה לי שעוד אחד מהדברים שאנחנו מגלים בכניסה הקרקעית הזו היא כמה המודיעין שלנו על עזה היה בעצם מעאפן. ואנחנו חשבנו שעזה מכוסה מודיעינית...
וכמובן אנחנו לא יודעים כלום על החטופים. שזה דבר שמפליא אותי במיוחד - נגיד שבחמאס יש מידור מושלם ובטחון שדה סגור הרמטית? אפילו אם נניח את זה, הרי לא כל החטופים נחטפו על ידי חמאס. חלק נחטפו על ידי ארגונים אחרים, חלק בכלל על ידי אנשים פרטיים ("לא מעורבים", כן?...) לא יכול להיות שאנחנו עד כדי כך עוורים שאנחנו לא מגלים קצה חוט מאף אחד מהמקרים.

זה נראה שאף אחד מתושבי הרצועה לא יתגלה כחסיד אומות עולם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 27, 2023 12:04 pm 
מנהל פורום

FLASH כתב:
סליחה אבל זו שטיפת מוח של התקשורת שצהל לא מנצח וכו'

במציאות, קרב סגעיה התרחש מסוף ההפוגה. למעשה הוא התחיל ב5 לדצמבר והסתיים ב26 לדצמבר, בדיוק שלושה שבועות, בהם צהל ריסק את גדוד סגאעיה, מהחזקים של חמאס. הגדוד הושמד כליל, אזור 950 מחבלים מתים ומעל מאתיים שבויים. 16 הרוגים שלנו, כואב הלב, ההפצצה אווירית היתה חוסכת כמה, אבל תחת לחץ אמריקני זה מה יש.

צהל ימשיך לפרק גדוד אחר גדוד. לא רואה סיבה לחשוב שיש עוד יותר משמונה-עשרה כאלו, להערכתי חמאס יכנע עוד לפני שכולם יחוסלו. חודשיים זה מספיק זמן, הכניסה הקרקעית התחילה לפני חודשיים. אני לא חושב שמאזן האבדות ישתנה אבל מה הברירה?

סינוואר אולי יחיה, אבל כוחות ואמלח מעט מאוד, וצהל ישלוט ברצועה ביום שאחרי.

נו באמת שטיפת מוח של התקשורת? אתה מדבר על כל הכתבים הצבאיים כמו ניר דבורי שרק מדבררים את צה"ל או צבי יחזקאלי שמרים את הזיקפה הלאומית? או את אדווה דדון שמצאה את הסנדלים והדובי הכחול של סנואר וניפנפה בהם כמה היינו קרובים והוא חמק ברגע האחרון? או את דובר צה"ל?
כמעט כל התקשורת עכשיו מגויסת לטובת המאמץ המלחמתי, בלי כמעט ביקורת או שאלה של שאלות קשות ואומרים כמה אנחנו טובים, שזה אמנם ייקח חודשים אבל שאי אפשר לעצור אותנו. חוץ מהמציאות ...

כמו למשל איך זה שאחרי ש"ריסקנו" כל כך את צפון הרצועה וסג'עיה, עדיין יש לנו משם 3 הרוגים כמעט כל בוקר.

חמאס זה ארגון טרור איסלמי קיצוני ורעיון, הוא לא ייכנע גם אם מחר נהרוג את כל סנואר והכוורת שלו ביחד. עצם המחשבה שזה יקרה זו קונספציה של מחשבה מערבית שהיא לא מתאימה לסיטואציה בכלל.
קשה לך אולי לשמוע את זה, אבל בעוד חודשיים ניפגש פה על דפי הצ'אט ותגלה שהמערכה לא הוכרעה, לפחות לא בצורה חותכת כמו שאתה חושב. וישראל תאלץ לחדול אותה מסיבות פנימיות או חיצוניות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 27, 2023 12:42 pm 
Hall of Famer

השאלה היא לא האם חמאס נכנע או לא, השאלה היא מה יהיו היכולות שלו להילחם ומה יהיו היכולות שלו לשלוט ברצועת עזה בעוד חודשיים או בעוד חצי שנה, וזה קשור גם ליכולת של צה"ל לפגוע בכמה שיותר מחבלים, הנהגה, תשתיות וציוד, אבל לא פחות ליכולת הדיפלומטית של ישראל לעצור או לפחות לצמצם משמעותית את העברת הכספים מבחוץ אליו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 27, 2023 2:05 pm 
Hall of Famer

sir charles כתב:
ראי שעל הקיר כתב:

זה נראה שאף אחד מתושבי הרצועה לא יתגלה כחסיד אומות עולם.

ברור, אבל לא לזה כיוונתי.
אני מתכוון שאני מניח שאצל אזרחים פרטיים, המשפחה שלהם, השכנים שלהם וכו' אני לא מצפה לראות רמת מידור של חמאס. וגם במקרים האלה אנחנו עיוורים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 27, 2023 8:27 pm 
Hall of Famer

מתקשה להיות מופתע בנוגע למודיעין שלנו בעזה אחרי ה-7.10.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 27, 2023 8:34 pm 
Junior

אני מודה שאכלתי פצצה של החיים לתוך הפנים בנוגע ליכולות ומוכנות המודיעין שלנו.
צריך לעבור יחידה יחידה, לנקות, לשנות, להרכיב מחדש.
וכנראה שזה היה נאיבי לחשוב שההזנחה במגזר הציבורי לא תגיע גם לצה"ל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 27, 2023 9:23 pm 
Hall of Famer

אגב, הת'רד הפוליטי הקודם ננעל ונשכח, אבל תזכירו לי - האם הזכרתי בו שבני גנץ הוא מטומטם?
אין לי ספק שכל עניין קטי פרי נהגה אצל נתניהו, שאת הפוליטיקה שהוא כבר שכח גנץ כבר לא ילמד.
כמה צפוי.

(ובלי קשר, אין לי בעייה עם העפתה של פרי באופן עקרוני, במשמרת שלה קרו דברים חמורים. אבל המניע להעיף אותה עכשיו הוא לא בגלל זה).

צפוי כל כך. מטומטם, מה לעשות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 27, 2023 10:25 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

אני לא יכול לחכות לספר הבא של נתניהו "אז למה לי פוליטיקה עכשיו"

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 27, 2023 11:08 pm 
Sophomore

דרך אגב כמו ב 73 נראה שהכישלון הוא לא של מודיעין איסוף אלא של זלזול במידע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 28, 2023 9:38 am 
Hall of Famer

תלוי מה.
הדברים שהזכרתי קודם - חוסר הידע על היקף המנהרות והמיפוי שלהן, ובעיקר חוסר הידע על החטופים כולל מול אזרחים פרטיים - נראה על פניו כמו כשלון איסופי ממדרגה ראשונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 28, 2023 10:05 am 
Hall of Famer

501 חיילים נהרגו מה7 באוקטובר ב83 ימי לחימה יהי זכרם ברוך

https://hamal.co.il/main/%D7%94%D7%99%D ... 7%9D-79032

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 28, 2023 10:07 am 
Sophomore

Ketchup כתב:

מסכים,
כשיש מנהיג כלכך דומיננטי וסמכותי במשך שנים שמעוניין מטעמים פוליטיים בקו מסויים, ראשי המערכות מישרים קו (חסר להם שלא),
וזה מחלחל מטה.

לא צריך מודיעין בשביל להבין שחמאס זה אויב אכזרי וצמא דם (לא אוהב את המילה נאצי) שידוע שמשקיע את כל משאביו בעימות איתנו. ותוך כדי שלטונו מתוחזק בעזרתנו,
אז היקף המנהרות הוא שולי לשורש הבעיה.
מה לגבי כח האש המטורף שהחיזבללה מכוון עלינו? מה לגבי ההתעצמות האירנית? הרציחות במגזר הערבי? אזלת היד של המשטרה ובטחון הפנים.
והמגילה עוד מתארכת בענייני חברה וכלכלה ששם התקבלו שורה של החלטות שהן איום קיומי לא פחות, לטווח הארוך.

המידע המהותי בכל התחומים האלה ידוע לכל.
ההרדמה של הציבור וחוסר הטיפול הוא הוא הבעיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 28, 2023 10:16 am 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
תלוי מה.
הדברים שהזכרתי קודם - חוסר הידע על היקף המנהרות והמיפוי שלהן, ובעיקר חוסר הידע על החטופים כולל מול אזרחים פרטיים - נראה על פניו כמו כשלון איסופי ממדרגה ראשונה.

לפחות לפי הדיווחים, הייתה כאן הזנחה מכוונת של תשתיות האיסוף ברצועה לאורך שנים, בעיקר בתחום היומינטי שהוא פחות או יותר האפיק היחיד שיכול להביא מידע משמעותי לגבי מנהרות ולגבי חטופים (במקרה של חטופים, גם סיגינט כן יכול להיות משמעותי, אבל נראה שלא מספיק בפני עצמו). מה שאני לא מבין זה איך ישראל לא עושה משהו פשוט כמו להציע פרס כספי לכל מי שיביא מידע שיסייע בחילוץ חטופים או בהגעה לראשי חמאס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 28, 2023 10:23 am 
Junior

rony כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
תלוי מה.

לפחות לפי הדיווחים, הייתה כאן הזנחה מכוונת של תשתיות האיסוף ברצועה לאורך שנים, בעיקר בתחום היומינטי שהוא פחות או יותר האפיק היחיד שיכול להביא מידע משמעותי לגבי מנהרות ולגבי חטופים (במקרה של חטופים, גם סיגינט כן יכול להיות משמעותי, אבל נראה שלא מספיק בפני עצמו). מה שאני לא מבין זה איך ישראל לא עושה משהו פשוט כמו להציע פרס כספי לכל מי שיביא מידע שיסייע בחילוץ חטופים או בהגעה לראשי חמאס.

בטח שעושה.
פורסמו כרוזים עם פרסים של מאות אלפי דולרים + הבטחת ביטחון תמורת מידע על הבכירים ו/או החטופים.

מניח שזה פחות עבד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 28, 2023 10:24 am 
Hall of Famer

Bluey כתב:
Ketchup כתב:

מסכים,
כשיש מנהיג כלכך דומיננטי וסמכותי במשך שנים שמעוניין מטעמים פוליטיים בקו מסויים, ראשי המערכות מישרים קו (חסר להם שלא),
וזה מחלחל מטה.
.

מצטער אבל זה לעשות להם הנחות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 28, 2023 10:28 am 
Junior

Bluey כתב:
Ketchup כתב:

מסכים,
וזה מחלחל מטה.

לא צריך מודיעין בשביל להבין שחמאס זה אויב אכזרי וצמא דם (לא אוהב את המילה נאצי) שידוע שמשקיע את כל משאביו בעימות איתנו. ותוך כדי שלטונו מתוחזק בעזרתנו,
אז היקף המנהרות הוא שולי לשורש הבעיה.
מה לגבי כח האש המטורף שהחיזבללה מכוון עלינו? מה לגבי ההתעצמות האירנית? הרציחות במגזר הערבי? אזלת היד של המשטרה ובטחון הפנים.
והמגילה עוד מתארכת בענייני חברה וכלכלה ששם התקבלו שורה של החלטות שהן איום קיומי לא פחות, לטווח הארוך.

די נו, מה כולנו נחתנו אתמול בכדור הארץ?
כולם מדברים על זה שהממשלה עושה הכול כדי להעביר את כל האחריות למה שקרה על מערכת הביטחון (וזה דבר בזוי), אבל אני מזהה מגמה לא פחות בזויה בתקשורת, והיא להסיר את האחריות ממערכת הביטחון ולהשית אותה במלואה על הממשלה, כאילו כולם עיוורים.
מערכת הביטחון היא הגורם שדאג לחלחל לדרג המדיני במשך שנים את המסר שהחמאס מורתע, שאין איום אמיתי על יישובי הדרום, שכל מיני שיגורים מעזה הם בכלל כתוצאה מפגיעת ברקים, ובהקשרים אחרים: להמליץ על הסכם הכניעה עם לבנון בעניין הגז (ש"תורם לביטחון ישראל"), אזהרות נחרצות מפני פגיעה בתנאי הכליאה של האסירים הביטחוניים, המלצות להכניס לכאן עובדים מיו"ש ומעזה וכיו"ב.
הניסיון להוציא אותם נקיים הוא בלתי נתפס. כל ראשי מערכת הביטחון (לצד ראש הממשלה ושר הביטחון) צריכים להיות מסולקים בבושת פנים לאחר המלחמה: הרמטכ"ל, ראש אמ"ן, ראש השב"כ. אף אחד מהם לא יחמוק מאחריות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 28, 2023 10:32 am 
Hall of Famer

וגם מפקדי אוגדת עזה, אלוף פיקוד דרום, כל מי שהתעלם ואפילו תקף את התצפיתניות ושאר אוספי המידע, ומי שמקבל את הוינדיקציה הגדולה מכולם - חיל האוויר, שמתחילת המלחמה מתנהל קמפיין מתוזמר לזכות אותו מאשמה.
אגב, בעל התפקיד היחיד חוץ מביבי שלא דיבר על אחריותו למה שקרה הוא מפקד חיל האוויר. רק אומר.

גם אלה שהיו בתפקידים האלה (המדיניים והצבאיים) לאורך השנים, לא רק העכשוויים. כולם נגועים בזה.

ועדיין מי שהיה הבוס הגדול 90% מהזמן, שהגה את "המדיניות האסטרטגית" הגאונית שכל כך הצליחה, אחראי יותר מכולם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 28, 2023 10:35 am 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
וגם מפקדי אוגדת עזה, אלוף פיקוד דרום, כל מי שהתעלם ואפילו תקף את התצפיתניות ושאר אוספי המידע, ומי שמקבל את הוינדיקציה הגדולה מכולם - חיל האוויר, שמתחילת המלחמה מתנהל קמפיין מתוזמר לזכות אותו מאשמה.
אגב, בעל התפקיד היחיד חוץ מביבי שלא דיבר על אחריותו למה שקרה הוא מפקד חיל האוויר. רק אומר.

גם אלה שהיו בתפקידים האלה (המדיניים והצבאיים) לאורך השנים, לא רק העכשוויים. כולם נגועים בזה.

ועדיין מי שהיה הבוס הגדול 90% מהזמן, שהגה את "המדיניות האסטרטגית" הגאונית שכל כך הצליחה, אחראי יותר מכולם.

הסיפור הזה כ"כ הכעיס אותי. במדינה "מתוקנת" הם היו עומדים בפני כיתת יורים על אחריותם בטבח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 28, 2023 10:47 am 
Hall of Famer

אני חושב שמבין האשמים העיקריים במחדל ה-7.10, היחיד שלא ברור אם ילך ברגע שיהיה אפשר (או יותר נכון-ברור לגמרי שלא ילך מרצונו) זה ביבי. די ברור שגם הרמטכ"ל, גם אלוף פד"ם, גם ראש אמ"ן וגם מפקד אוגדת עזה כולם הולכים הביתה, והם מבחינתי הראשונים שעל הכוונת, אני מניח שהם לא יהיו היחידים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 28, 2023 11:22 am 
Junior

rony כתב:
אני חושב שמבין האשמים העיקריים במחדל ה-7.10, היחיד שלא ברור אם ילך ברגע שיהיה אפשר (או יותר נכון-ברור לגמרי שלא ילך מרצונו) זה ביבי. די ברור שגם הרמטכ"ל, גם אלוף פד"ם, גם ראש אמ"ן וגם מפקד אוגדת עזה כולם הולכים הביתה, והם מבחינתי הראשונים שעל הכוונת, אני מניח שהם לא יהיו היחידים.

אני הראשון שחושב שנתניהו חייב לעוף על מה שהיה, אבל המנגנון שונה: בזמן שאת כל השאר אפשר לפטר, מנתניהו לא ניתן למנוע לרוץ לבחירות, אלא לכל היותר להעניש אותו בקלפי. ואני חושב שלאור הסקרים די ברור שהוא לא יהיה ראש ממשלה. אני מקווה שהוא יעדיף להימנע מהתבזות שכרוכה בעצם ההתמודדות ופשוט יפרוש. אני לא אופטימי לגבי זה, אבל מותר לקוות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 28, 2023 11:29 am 
Hall of Famer

ביבי יפרוש ;;-)))

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 28, 2023 11:45 am 
Hall of Famer

כתבה מעניינת של רון בן ישי על עזה תחתית ושלב ג במלחמה
https://www.ynet.co.il/news/article/sy3btlkvp

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 28, 2023 11:52 am 
Hall of Famer

זה כן אני כתב:
rony כתב:

אני הראשון שחושב שנתניהו חייב לעוף על מה שהיה, אבל המנגנון שונה: בזמן שאת כל השאר אפשר לפטר, מנתניהו לא ניתן למנוע לרוץ לבחירות, אלא לכל היותר להעניש אותו בקלפי. ואני חושב שלאור הסקרים די ברור שהוא לא יהיה ראש ממשלה. אני מקווה שהוא יעדיף להימנע מהתבזות שכרוכה בעצם ההתמודדות ופשוט יפרוש. אני לא אופטימי לגבי זה, אבל מותר לקוות.

אני די בטוח שלפחות את ארבעת הקצינים שציינתי לא יהיה צריך לפטר והם ילכו מיוזמתם.

ביבי לעומת זאת ילך מיוזמתו כשחזירים עם כנפיים יתעופפו בשמי עזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 28, 2023 12:15 pm 
Junior

סביר להניח. אבל כך או כך אני לא רואה אותו ממשיך להיות ראש ממשלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5749 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99 ... 230  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 54 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: