סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' נובמבר 19, 2024 1:26 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 2876 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101 ... 116  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' יולי 31, 2023 1:39 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
זה כן אני כתב:
Shiver כתב:
אתה חושב שהמצב הנוכחי ביחס בין החרדים לשאר המגזרים הוא בר קיימא, בהינתן הגידול האקספוננציאלי בילודה שם, והתמורה האפסית לכלכלה, למערכת הבטחון, והבידול החברתי?
אני אומר את זה לא רק בפן של האם המדינה תוכל להמשיך להתגלגל ככה כן או לא. אלא האם נראה לך שהמגזר החילוני בעיקר, לא יגיע לנקודה ש"הגיעו מים עד נפש" ויפוצץ את הכלים כלפי חוסר השיוויון בנטל האזרחי.
אני לא מכיר תקדים למצב כזה באף מדינה אחרת. מוזמנים להביא דוגמאות מההיסטוריה שכזה מצב התקיים ושרד זמן רב.

זה לא מה שאמרתי. אמרתי שהמצב הנוכחי (העקום) הוא יותר הגיוני ממצב שהולכים להיפרדות לשתי מדינות. זה לא אומר שהמצב כיום הוא מהמם, אלא בעיקר מלמד שהאפשרות השנייה היא בלתי סבירה בעליל והזויה.

ואני חוזר על כך שהמצב הנוכחי הוא לא גזירת גורל, ואפשר להתמודד איתו.

מה שאני מנסה להגיד, ואתה מוזמן לחלוק עליי, הוא שהמצב ה"עקום" (חתיכת אנדרסטייטמנט) הנוכחי לא יוכל להימשך עוד הרבה זמן. המצב הזה הוא למעשה משבר שמעמיק כל הזמן, ואת הסיפור על האיש הרזה שסוחב את האיש השמן כולם מכירים. והעניינים יתפוצצו בצורה כזו או אחרת בין אם בבום גדול ובין אם בבומים קטנים והולכים. תהליכים שעכשיו אנחנו רואים את הניצנים שלהם. דיבורים על הגירה/רילוקיישן, סרבנות, העברת הון, אי ציות אזרחי וסירוב לשלם מיסים מהצד הליברלי זה ביטויים של זה בשטח. איזה עתיד אלטרנטיבי אתה רואה במוחך בהתאם למגמות שיש שהוא לא סביר בעליל והזוי? אם אתה רוצה לקטלג את זה כ"היפרדות לשתי מדינות" או לא? זה אצלך. איך אתה קורא לזה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 31, 2023 1:50 pm 
Junior

Shiver כתב:
מה שאני מנסה להגיד, ואתה מוזמן לחלוק עליי, הוא שהמצב ה"עקום" (חתיכת אנדרסטייטמנט) הנוכחי לא יוכל להימשך עוד הרבה זמן. המצב הזה הוא למעשה משבר שמעמיק כל הזמן, ואת הסיפור על האיש הרזה שסוחב את האיש השמן כולם מכירים. והעניינים יתפוצצו בצורה כזו או אחרת בין אם בבום גדול ובין אם בבומים קטנים והולכים. תהליכים שעכשיו אנחנו רואים את הניצנים שלהם. דיבורים על הגירה/רילוקיישן, סרבנות, העברת הון, אי ציות אזרחי וסירוב לשלם מיסים מהצד הליברלי זה ביטויים של זה בשטח. איזה עתיד אלטרנטיבי אתה רואה במוחך בהתאם למגמות שיש שהוא לא סביר בעליל והזוי? אם אתה רוצה לקטלג את זה כ"היפרדות לשתי מדינות" או לא? זה אצלך. איך אתה קורא לזה?

אמממ... אולי קואליציה חילונית שמפסיקה/מפחיתה קצבאות באופן ניכר? זה באמת תרחיש כ"כ קיצוני?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 31, 2023 2:43 pm 
Hall of Famer

בהינתן שאנחנו עוד רגע במצב שבו אין שום בלמים לרשות המבצעת (כלומר אנחנו בהונגריה/פולין/תורכיה וכו'),
לא תקום כאן קואליציה חילונית.

אני חושב שהציבור החילוני מבין ברובו שהוא נמצא במאבק על החיים שלו
ואם הוא לא יצליח במאבק, הוא יהגר בסופו של דבר (לפחות השכבה המוצלחת והמבוקשת יותר
שיש לה השפעה קריטית על הכלכלה/רפואה).

בעיניי תנועת ההיפרדות היא ביטוי מוחשי ל"הפרד ומשול" של נתניהו,
שקורע את הציבור באופן די שיטתי לשני חלקים נפרדים,
מגמה כללית שהתחזקה באופן משמעותי בשנים האחרונות.

רק הקרע הזה הוא אסון ברמה מונומנטלית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 31, 2023 2:52 pm 
Hall of Famer

צריך לומר את זה -
ביבי הוא פוליטיקאי ואיש תקשורת ברמה הגבוהה יותר, איש מוכשר וחד עם יכולות גבוהות,
אבל הוא מנהל גרוע והוא מנהיג נוראי.
במובנים רבים, היה עדיף למדינת ישראל אם היה פחות מוכשר,
כי כרגע הוא הורס בכישרון רב את כל מה שנבנה כאן, לטובתו האישית
(שלמרבה הצער מתחברת כרגע לאינטרסים של פורום קהלת/לוין/בן גביר/סמוטריץ'/דרעי ויהדות התורה)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 31, 2023 3:16 pm 
Freshman

זה כן אני כתב:
Shiver כתב:

אמממ... אולי קואליציה חילונית שמפסיקה/מפחיתה קצבאות באופן ניכר? זה באמת תרחיש כ"כ קיצוני?

יש לזה רוב מספק בציבור. הבעיה שזה לא תנאי מספיק (ולא הכרחי, אבל זאת סוגיה אחרת) ולא נראה שיש לזה התכנות פוליטית בעת הזאת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 31, 2023 3:34 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
העתיד הבלתי נמנע להערכתי (וטוב שכבר לא אהייה בסביבה כדי לדעת אם צדקתי), בהנחה שישראל עדיין תתקיים, הוא תאוקרטיה בתוך 2-3 דורות.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 31, 2023 3:52 pm 
Hall of Famer

אתה חושב שאנחנו כבר שם
או נהיה שם בעוד שנה-שנתיים, לא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 31, 2023 7:31 pm 
Hall of Famer

כתבתי מה שתמיד כתבתי, אבל אולי באמת אני אופטימי מדי...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 31, 2023 7:55 pm 
Sophomore

זכ"א לחברה הישראלית יש טפיל. מארח יכול לחיות עם טפיל הרבה זמן. במקרה הזה הטפיל הולך וגדל וגם הולך ומתחזר ודורש יותר ויותר. בסופו של דבר המארח ימות. ככל שאני מבין יותר ויותר אזרחים יוצרים שוקלים יותר ברצינות את האפשרות לעזוב את הארץ. משום מה לך יותר חשוב לדפוק את מרץ מלעצור את החרדים והמתנחלים ששודדים את הקופה הציבורית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 31, 2023 8:45 pm 
Junior

אני יכול להסכים עם רוב הדברים שכתבת, אבל אם יש משהו שאני שונא זה שמנסים לחנך אותי ולהגיד לי מה הן ההעדפות שלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 31, 2023 9:41 pm 
Sophomore

זכ"א אני לא אומר לך מה ההעדפות שלך. אני לא מחנך אותך. אני מנסה לשכנע אותך בחוסר ההגיון של הבחירה הפוליטית שלך. זה שאני טורח להתווכח איתך מבטא כבוד לא זלזול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 31, 2023 11:20 pm 
Hall of Famer

אחד הדברים שכתבתי עליהם כשהחתילה המהפכה המשטרית היא עניין חוקי היסוד - כל חוק יכול להיות חוק יסוד או תיקון לחוק יסוד קיים, בקולות הקואליציה בלבד.
אין שום בעייה לכונן פה דיקטטורה חוקית על ידי חוקי יסוד בלבד ובקולות הקואליציה בלבד. והנה זה קורה.

אגב, אין לגנץ ולפיד מה להתלונן על אונס חוקי היסוד. גנץ, ביחד עם ביבי, זרע בעצמו את זרע הפורענות הזה כשהקים איתו את הממשלה הפריטטית ואנס את חוק יסוד הממשלה - למעשה הם העתיקו את ההסכם הקואליציוני שלהם לחוק יסוד. התפלצתי מהדבר הזה כבר אז.
לפיד עשה את אותו דבר עם בנט.
האם כבר אמרתי שמדובר בשני מטומטמים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 01, 2023 12:03 am 
Junior

לאחר התבטאות אתמול של ארי שמאי בערוץ 14 לשחרור יגאל עמיר, חברת שטראוס מודיעה כי היא מפסיקה לפרסם בערוץ.
"בהמשך להתבטאויות פוגעניות שונות חוזרות ונשנות בעת האחרונה בתוכניות המשודרות בערוץ, אנו מודיעים בזאת כי אנו מקפיאים את הפרסום בערוץ באופן מיידי",

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 01, 2023 3:44 am 
Hall of Famer

לא הבנתי להם הם (או כל גוף אחר) בחרו לפרסם שם מלכתחילה
זה ערוץ תעמולה בסופו של דבר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 01, 2023 9:54 am 
Hall of Famer

"גם רפובליקאים קונים נעליים"...
מפרסמים המטרה שלהם היא בסופו של דבר להגיע לקהל שיצרוך מוצרים שלהם. ערוץ 14 לפחות בחדשות ובתוכנית "הפטריוטים" מגיע לרייטינג נאה בהחלט. סדר גודל של קשת 13 ולפעמים יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 01, 2023 10:03 am 
Hall of Famer

Att כתב:
אתה חושב שאנחנו כבר שם
או נהיה שם בעוד שנה-שנתיים, לא?

עכשיו כשאני חושב על זה נראה לי שהתבלבלת עם מה שאני חושב על הרפורמה והדיקטטורה. אכן אני חושב שהרפורמה תעבור בצורה כלשהי שתיצור רשות מבצעת עם כוח בלתי מוגבל, יחד עם חוקים נלווים שהמטרה של חלקם היא להנציח את השלטון (כמו הצעת החוק הנוכחית של ואטורי, אבל יהיו עוד כאלה), ונהייה בדיקטטורה דה פקטו כבר בסוף הקדנציה הנוכחית.
התאוקרטיה תבוא אחרי זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 01, 2023 10:05 am 
Hall of Famer

אגב, שאלה פרוצדורלית מעניינת: מה קורה אם סיעה שלמה מתפטרת מהכנסת וגם מחליפיה לא מוכנים להיכנס? כלומר מגיעים לסוף רשימת הסיעה כפי שהוגשה בבחירות, ואין מחליפים? הכנסת ממשיכה בלעדיה? זה מקרה שלא מכוסה כרגע בחוק יסוד הכנסת למיטב ראייתי (אם כי כמובן לא בעייה להכניס סעיף בעניין ברגע שהקואליציה תרצה, כאמור חוקי יסוד בישראל לא שווים כלום).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 01, 2023 10:07 am 
Junior

Ketchup כתב:
זכ"א אני לא אומר לך מה ההעדפות שלך. אני לא מחנך אותך. אני מנסה לשכנע אותך בחוסר ההגיון של הבחירה הפוליטית שלך. זה שאני טורח להתווכח איתך מבטא כבוד לא זלזול.

לא יודע, משום מה לצמצמם את שיקולי הבחירה שלי לרצון לדפוק את מרצ זה לא הכי מכבד, אבל יכול להיות שזה רק אני.
אני בעד ממשלה של ליכוד והמחנה הממלכתי. אם לפיד ירצה להצטרף, אני גם לא אתנגד. אין לי בעיה עקרונית שהחרדים ייקחו חלק בממשלה כזאת, אבל מטבע הדברים יהיה להם הרבה פחות כוח מיקוח ויכולת לסחוט.
בהינתן שאין אפשרות לממשלה כזו, ואם יש לי אפשרות בחירה בין שתי אופציות בלבד - הממשלה הזו או הממשלה הקודמת - אני מעדיף את זו הנוכחית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 01, 2023 10:16 am 
Junior

ובקשר ליגאל עמיר, אני תוהה לעצמי עד כמה הדברים של ארי שמאי כאלה חמורים. אפשר להתווכח על הסגנון שבו הוא מבטא את עצמו, אבל הוא בסה"כ הצביע על דברים נכונים:
1. קוצבים את עונשם של רוצחים נוראיים יותר מיגאל עמיר (האם לרצוח ילדה זה פחות חמור?)
2. אין אף פושע שזוכה לתנאים של יגאל עמיר בכלא. מדובר בתנאי כליאה פוגעניים לאין שיעור מכל פושע אחר, בלי נימוק אמיתי של מסוכנות, אלא בעיקר של נקמנות. יגאל עמיר מוגדר כאסיר ביטחוני, אך אין להשוות את התנאים של אסירים ביטחוניים אחרים (נחשו מי) לאלו של יגאל עמיר, ולמען האמת גם ביחס לאלו של אסירים פליליים (לי אגב אין טענה על זה שהוא זוכה לתנאים קשים, יש לי בעיה שאסירים אחרים לא זוכים לתנאים דומים, ובהעדר נימוק מהותי אני לא רואה סיבה להבחין בין המקרים, כך שיש במצב הקיים טעם לפגם).
3. החוק שמונע מוועדת השחרורים להמליץ על קציבת עונשו של יגאל עמיר הוא חוק פרסונלי שנחקק בדיעבד שנים לאחר הרצח, והותאם לממדיו של יגאל עמיר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 01, 2023 10:36 am 
Hall of Famer

וצריך לומר לזכותו של ארי שמאי שהוא אכן היה תמיד מאד עקבי בעניין, כמו שהוא טוען. גם כשהיה איש שמאל מובהק (ואולי הוא עדיין כזה, לא יודע) הוא אמר את אותם דברים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 01, 2023 10:39 am 
Junior

אמת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 01, 2023 11:42 am 
Junior

Lakic כתב:
לאחר התבטאות אתמול של ארי שמאי בערוץ 14 לשחרור יגאל עמיר, חברת שטראוס מודיעה כי היא מפסיקה לפרסם בערוץ.
"בהמשך להתבטאויות פוגעניות שונות חוזרות ונשנות בעת האחרונה בתוכניות המשודרות בערוץ, אנו מודיעים בזאת כי אנו מקפיאים את הפרסום בערוץ באופן מיידי",

דלק מוטורס מצטרפת (מייבאת בין היתר את מותגי הרכב מאזדה, פורד ו-BMW) ומפסיקה לפרסם בערוץ 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 01, 2023 12:15 pm 
Hall of Famer

1. ארי שמאי היה בשלב זה או אחר הסניגור של יגאל עמיר. וכמובן הוא גם פרובוקטור ידוע. כך שהאמירה שלו לא מפתיעה. מצד שני לכרוך את הבעייתיות של החוק לאפשר ליו"ר ועדה קרואה בטבריה לרוץ לראשות העיריה, רק בגלל שהוא מקורב לאריה דרעי, לשחרור יגאל עמיר זה כן דברים חמורים.
2. הבעיה הגדולה זה לא האמירה של שמאי, שאפשר לפרש אותה איך שרוצים ויכול להיות שכן יש בה איזה עומק, אלא מחיאות הכפיים של הצופים באולפן, שבטוח ברובם זאת פשוט הייתה תגובה ספונטנית לדברים.
3. לגבי החוק שניסים ואטורי קידם, של ביטול אישור בג"ץ על פסילה של ועדת הבחירות, אתם נפלתם בפח של הח"כ המכובד. זה לא חוק שלו, אלא חוק שאיווט ליברמן העלה בעבר. ואטורי קידם את החוק הזה רק כדי להראות את הצביעות של האופוזיציה/תקשורת. כרגע הוא משהה/מוריד את החוק. נכון שזה לא ההתחלה של הדיקטטורה כפי שניסו להציג את החוק הזה, אבל נחמד לדעת שבכנסת ישראל מעלים חוקים רק כדי לעשות דווקא ואז להוריד אותם מסדר היום. החוק הזה לא היה החוק היחידי שואטורי העלה כדי לבלבל את האוייב, הוא העלה עוד 11 חוקים שהאופוזיציה בעבר העלתה. לא יודע מה הם החוקים האחרים שהוא בחר להעלות, אבל אין ספק שיש פה תמורה נהדרת לכספי הציבור שואטורי מקבל.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 01, 2023 1:17 pm 
Hall of Famer

אז אמנם אין לי נוראומטר של רציחות כמו שיש לחלק משאר העמים, אבל כנראה לא מיותר לציין שרצח של ראש ממשלה הוא שונה במהותו מרצח אחר לא בגלל שדמו של רבין סמוק מדמה של רוז פיזם, אלא כי מדובר הלכה למעשה במעין סוג של נסיון להפיכה שלטונית באמצעי הפרסונלי האלים ביותר. העבירה היא מעבר לרצח האדם, היא רצח הגורם השלטוני שעלה מכח הדמוקרטיה. זו עבירה חמורה ביותר כנגד המדינה כולה. אין ספק, ובצדק, שהתנאים של יגאל עמיר חמורים ביחס לכל רוצח אחר, והטעם ברור.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 01, 2023 2:04 pm 
Junior

עמוס לב כתב:
3. לגבי החוק שניסים ואטורי קידם, של ביטול אישור בג"ץ על פסילה של ועדת הבחירות, אתם נפלתם בפח של הח"כ המכובד. זה לא חוק שלו, אלא חוק שאיווט ליברמן העלה בעבר. ואטורי קידם את החוק הזה רק כדי להראות את הצביעות של האופוזיציה/תקשורת. כרגע הוא משהה/מוריד את החוק. נכון שזה לא ההתחלה של הדיקטטורה כפי שניסו להציג את החוק הזה, אבל נחמד לדעת שבכנסת ישראל מעלים חוקים רק כדי לעשות דווקא ואז להוריד אותם מסדר היום. החוק הזה לא היה החוק היחידי שואטורי העלה כדי לבלבל את האוייב, הוא העלה עוד 11 חוקים שהאופוזיציה בעבר העלתה. לא יודע מה הם החוקים האחרים שהוא בחר להעלות, אבל אין ספק שיש פה תמורה נהדרת לכספי הציבור שואטורי מקבל.

איזו צביעות של אופוזוציה/תקשורת בדיוק הוא חשף פה?
ליברמן לא היה בדיוק אהוד ב2015 כשהוא העלה את ההצעה ואותו מחנה שהיום נגד נתניהו היה אז נגד ליברמן.
ליברמן "הצטרף" למחנה הרל"ב רק כדי לדפוק את ביבי ואני די בטוח שרוב מוחלט של אנשי השמאל-מרכז עדיין חושבים על ליברמן שהוא גזען מושחת (לפחות אני חושב ככה). להביא את ליברמן כאמת מידה למשהו זה מצחיק...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 2876 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101 ... 116  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], קרטמן ו 6 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: