סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' פברואר 20, 2025 1:17 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 57 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: משיח או צוברי?
הודעהפורסם: א' ספטמבר 18, 2011 1:13 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
היה קריטריון עולמי לפיו הוא היה אמור לנסוע לבייג'ינג, ואז הוועד האולימפי הישראלי - בניגוד לדעות של כל הגופים, כולל הוועד האולימפי הבינלאומי - מנע ממנו לנסוע, כי היה לו קריטריון קשיח, מקום 50 בעולם.
חבל שה-ATP לא היה קשוח יותר במקרה הזה, ולא הכריח את הוועד האולימפי הבינ"ל לתת לורשביאקיה שתי סטירות מכל צד ולהטיס את סלע במטוס ספיישל לבייג'ינג.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 19, 2011 12:20 am 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
טוב, אם לא אכפת לכם, נחזור לנושא הת'רד.....

האליפות הסתיימה עם מקום רביעי של צוברי ושמיני של משיח.
אבל הסיפור המעניין הוא שהיריבות בינהם טיפסה כמה מדרגות בימים האחרונים ועברה לפסים די מלוכלכים.

בשיוט השישי נמרוד התנגש באיטלקי ונפסל. במצב כזה הוא לא היה יכול למחוק את השיוט הזה ולמעשה היה צובר 46 נקודות רעות ויוצא מהתחרות. נמרוד ערער על ההחלטה וזכה, מה שאיפשר לו למחוק את השיוט השישי. צוברי ניסה לערער על הערעור של משיח, על מנת לגרום לו להתדרדרות משמעותית במיקום, ונכשל.

"הנקמה" הגיעה היום בשיוט המדליות. צוברי הגיע במצב מאוד נוח לזכיה בארד. כל מה שהיה צריך לעשות זה לדאוג שהספרדי לא יסיים יותר מ-2 מקומות לפניו בשיוט. לנמרוד היו תוכניות אחרות עבור צוברי. הוא נצמד אליו מההתחלה כמו עלוקה וחסם לו את הרוח, מה שדרדר את שניהם למקומות האחרונים בשיוט, ולמעשה מנע מצוברי את הזכיה במדליית הארד.

למשיח זה היה צעד מאוד חשוב במאבק לקראת לונדון, מפני שעל פי שיטת חישוב הנקודות יש פער עצום בין זכיה בארד (אאל"ט 20 נקודות) לבין מקום רביעי (7 או 8 נקודות).
אם צוברי היה זוכה במדליה הוא היה זוכה במקדמה גדולה מאוד. כעת הפער ביניהם לקראת התחרויות הבאות הוא די זניח.
משיח רשאי להיות אופטימי מפני שהתחרות הזאת, בים השחור, היתה עם רוחות חלשות יחסית. התחרויות הבאות יערכו באתרים בהם צפויה רוח חזקה בהרבה, מה שכידוע מקנה לו יתרון.

המלצה שלי במאבק הזה - תקראו טוקבקים. במיוחד בויינט. יש שם חגיגת שנאה הדדית בין "הגדודים הרהוטים" של משיח לבין "המחלקה העילגת" של צוברי. תענוג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 19, 2011 12:44 am 
Sophomore
סמל אישי של המשתמש

נשמע כמו מעשה סופר אנטי ספורטיבי ותבוסתני בצורה יוצאת דופן של משיח. פשוט מגעיל.
כמו ילד שצועק "אם אני לא משחק אז אין כדור".

אולי זה חוקי אבל זה מסריח. יש דברים שפשוט לא עושים- אין טיפה של ג'נטלמניות בספורט הזה? מישהו מדמיין נהג בפורמולה 1 חוסם (או מתנגש) בשותף שלו לקבוצה בשביל שהוא לא יוכל לעלות ולצבור עוד נקודות שהיו עוזרות לו במאבק הדירוג? והרי יש יריבות מאוד קשה בין נהגים באותה קבוצת פורמולה בד"כ, יותר מיריבות בין נהגים בקבוצות מתחרות.

אז אולי הנהג יצליח לדפוק את החבר שלו לקבוצה וככה הוא לא יזכה באליפות או יגיע לפודיום, וזה בלתי הפיך כי לא נעשתה עבירה על חוקי הפורמולה והאיגוד לא יכול לעשות אם זה שום דבר.

אבל אז אתם אומרים שבמקרה כזה הקבוצה הייתה מענישה אותו. כנראה אפילו זורקת אותו. גם אם הוא לא עבר על שום חוק יבש. ובכן, ככה גם "הקבוצה" של משיח וצוברי (מדינת ישראל) צריכה להעניש את משיח- פשוט לתת את ה20 נקודות לצוברי או מה שזה לא יהיה. הנזק ברמה הקבוצתית (או המדינית) נעשה, הפסדנו מדלייה, אבל עוד לא מאוחר לשלוח מסר שדברים כאלה לא מקובלים. מילא זה היה קורה באיזה גרנד פרי או תחרות הזמנה או מה שיש בשייט- אבל באליפות רשמית?

ואם לא האיגוד הישראלי, אז אני מקווה שאלוהי הספורט יענישו אותו בצורה הולמת.

כשבכדורסל אנחנו שומעים על "מרגלים" שמעבירים מידע לקבוצות או נבחרות שמשחקות נגדינו אנחנו מרגישים בגידה וסלידה. על מעשה כמו של משיח? :?

We went from Princeton offense to Lower Merion offense.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 19, 2011 12:47 am 
Junior

כפיר,
רק שלהבדיל מהערעור של צוברי שהיה על השולחן הירוק, כאן היה מדובר במעשה חבלה נטו בים, פשוט סיכול ממוקד. זה בלט במיוחד ב-PBP של השיוט, שניתן היה לראות שכבר בנקודת המדידה הראשונה כל ה-8 האחרים דבוקים אחד לשני פחות או יותר ואז מגיע צוברי במקום ה-9 בפיגור של דקה ומשהו מה-8 ומיד משיח דבוק לו לתחת. כפי שציינתי כאן בתחילת הת'רד, אצל משיח זה עניין שבשגרה לחרבן שיוט מדליות, רק שבדרך כלל הוא מחרבן לעצמו בעוד שהפעם היתה לו הזדמנות להשתדרג קרי לחרבן לא רק לעצמו אלא גם לחברו/יריבו.
אז עם כל הכבוד לחישובי הנקודות, אם למשיח היה כבוד עצמי ובעיקר אמונה עצמית הוא היה נותן את הכי טוב שלו ואולי עולה מקו ם או שניים. במקום זאת הוא בחר לשים רגליים.
לפחות מבחינתי, אני כבר לא ניטרלי בעימות ביניהם.
ולגבי עניין הרוחות, חלק גדול מהשיוטים היו ברוחות בינוניות-חזקות כך שדווקא צוברי צריך להיות מעודד, וגם לפי גור שטיינברג הוא גילה שיפור ברוחת אלה.

נ.ב.
בכל מקרה אף אחד מבין שניהם לא יקח מדליה בלונדון. צריך לזכור שבתחרות הזו לא השתתפו שניים מהטובים בעולם, דמפסי הבריטי וואן רילסברגר ההולנדי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 19, 2011 7:04 am 
Hall of Famer

לאומית כתב:
נ.ב.
בכל מקרה אף אחד מבין שניהם לא יקח מדליה בלונדון. צריך לזכור שבתחרות הזו לא השתתפו שניים מהטובים בעולם, דמפסי הבריטי וואן רילסברגר ההולנדי.

למה לא? צוברי לקח מדליה בבייג'ינג ומאז הוא רק השתפר, אז נכון שהוא לא מועמד ודאי למדליה, אבל סיכוי סביר בהחלט יש.

ולגבי מה שמשיח עשה לעומת מה שצוברי עשה, אני לא רואה הבדל גדול, בשני המקרים זה כשר אבל מסריח, ובעיני זה בכלל לא משנה אם זה נעשה על "השולחן הירוק" או במים, אני לא רואה במה ניסיון להשיג יתרון דרך תקנונים ו-ועדות עירעור עדיף על ניסיון להשיג יתרון בתחרות עצמה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 19, 2011 7:10 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
אני השתכנעתי מהסיפור מדבר אחד - שטוב שיש רק נציג אחד באולימפיאדה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 19, 2011 7:38 am 
Hall of Famer

גם אני לא רואה הבדל גדול בין ההתכנכלות של כל אחד לרעהו .
דווקא אפשר לראות את המעשה של צוברי כחמור יותר , היות והוא ממש ניסה לגמור למשיח את התחרות .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 21, 2011 9:04 am 
Sophomore

אם אני מבין נכון את הספורט הזה, אז לצוברי בכלל אסור היה להגיש ערעור, כי מדובר במהלך שהוא לא היה מעורב בו, ולכן הערעור נדחה (איפשהו קראתי שהשופטים גם נזפו בו על עצם הגשת הערעור).

מנגד, אני מבין מאנשים (וכאן במכמורת יש אנשים שמבינים בענף הזה), שמה שמשיח עשה, נחשב לא רק חוקי, אלא גם לגיטימי. אומרים שיש גם סיכון במהלך כזה, כי אם צוברי היה מצליח להתחמק ממנו, משיח לא היה מצליח לתקן. מישהו השווה את המהלך הזה לקבוצה שמשחקת בונקר- אתה יכול לגנוב גול ולנצח, אבל אתה גם יכול לחטוף בזמן פציעות.

לי נראה שחבל פה על מדליה שהוחמצה, אבל אני ממש לא מבין איך הספורט הזה מתנהל, אבל מי שמעורב בו, דווקא נסער ממה שצוברי עשה, ולא מתרגש מהחסימה של משיח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 21, 2011 10:20 am 
Senior

ראובן כתב:
אני השתכנעתי מהסיפור מדבר אחד - שטוב שיש רק נציג אחד באולימפיאדה.

נהפוך הוא פורטה פורטה פורטה פלוס

אם הקריטריונים להשתתפות באולימפיאדה היו ספורטיביים נטו ללא מגבלת לאום, כל הסיפור הזה לא היה נולד מראש ושניהם היו עולים בכיף (ואולי מביאים לנו שתי מדליות!!!1)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 21, 2011 10:22 am 
מנהל פורום

או שכן או שלא. ההימור שלי הוא שהיינו מקבלים את הפדיחה הזו מול כל המצלמות בלונדון ולא יודעים איפה לקבור את הבושה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 21, 2011 10:26 am 
Senior

למה שתהיה איזושהי תחרות ספציפית ביניהם בלונדון?

כרגע המאבק הוא על כל הקופה - דה ווינר טייקס איט אול ומי שלא עולה לאולימפיאדה דינו להיעלם לעוד ארבע שנים בתהומות הנשייה.
באולימפיאדה לעומת זאת, אם החמצת מדליית זהב יש לך עוד שתיים להתנחם בהן (וגם אם לא, אז המאבק הוא לא אישי, משיח - לצורך העניין - היה יכול לעשות את התרגיל הזה באולימפיאדה לגולש הקונגולזי ולא דווקא לצוברי).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 21, 2011 11:08 am 
מנהל פורום

למה לא? הרי בישראלים עסקינן. נקמנות, רצון לעזור לחבר היווני, תחרותיות יתר או סתם בשביל התענוג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 21, 2011 12:11 pm 
Hall of Famer

ראובן כתב:
למה לא? הרי בישראלים עסקינן. נקמנות, רצון לעזור לחבר היווני, תחרותיות יתר או סתם בשביל התענוג.

בוא נגיד שכל אלו מניעים הרבה יותר חלשים מאשר תחרות על מקום באולימפיאדה, אם היית מוציא את האלמנט הזה אני מניח שהיה הרבה פחות דם רע בין שניהם, גם אם קשה להניח שהם היו הופכים להיות ידידי נפש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 21, 2011 12:14 pm 
מנהל פורום

למותר לציין שהייתי ציני בתגובה המקורית שלי. אין לי מושג מה היה קורה בפועל באולימפיאדה, אבל אני חייב להגיד שלא הייתי נופל מהכיסא אם זה היה מצטרף למצעד הפדיחות של ישראל באולימפיאדות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 21, 2011 12:19 pm 
Hall of Famer

אני דווקא כן הייתי מתפלא, אולימפיאדה זה פסגת הקריירה של גולש, לא רואה איך גולש מוכן להפסיד מיקום באולימפיאדה רק כדי לדפוק גולש אחר, זה פשוט לא משתלם משום בחינה, כאן היה למשיח ולצוברי הרבה מה להרוויח מהתנהגות כזו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 21, 2011 12:23 pm 
מנהל פורום

אם מדברים על תסריטים, דווקא אני בהחלט יכול לחשוב על תסריט שבו זה הגיוני. הרי מוציאים את השיוט הגרוע ביותר. אז נניחים מגיעים לשיוט האחרון כשלמשיח אין שיוט גרוע והוא מוביל על צוברי במרוץ למדליה, אלא אם צוברי יסיים את השיוט הספציפי הזה במקום גבוה. במקרה הזה יש למשיח אינטרס להקריב את השיוט כדי לוודא שגם צוברי יהיה מאחורה.

אבל חלילה לי מלייחס היגיון למישהו בדברים הללו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 21, 2011 1:29 pm 
Senior

ראובן כתב:
אם מדברים על תסריטים, דווקא אני בהחלט יכול לחשוב על תסריט שבו זה הגיוני. הרי מוציאים את השיוט הגרוע ביותר. אז נניחים מגיעים לשיוט האחרון כשלמשיח אין שיוט גרוע והוא מוביל על צוברי במרוץ למדליה, אלא אם צוברי יסיים את השיוט הספציפי הזה במקום גבוה. במקרה הזה יש למשיח אינטרס להקריב את השיוט כדי לוודא שגם צוברי יהיה מאחורה.

אבל חלילה לי מלייחס היגיון למישהו בדברים הללו.

מה אכפת לו אם לצוברי תהיה מדליה או לא?
אם התכוונת לכך שהוא יעשה את זה לכל מתחרה פוטנציאלי אני לא יודע אם זה נכון או לא אבל קשה לי להאמין שהוא מאוד חריג בענף שלו יחסית לגולשים הבוליביאניים, ההונגרים או האוזבקים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 24, 2011 12:36 am 
Junior

אורליאן כתב:
מנגד, אני מבין מאנשים (וכאן במכמורת יש אנשים שמבינים בענף הזה), שמה שמשיח עשה, נחשב לא רק חוקי, אלא גם לגיטימי. אומרים שיש גם סיכון במהלך כזה, כי אם צוברי היה מצליח להתחמק ממנו, משיח לא היה מצליח לתקן. מישהו השווה את המהלך הזה לקבוצה שמשחקת בונקר- אתה יכול לגנוב גול ולנצח, אבל אתה גם יכול לחטוף בזמן פציעות.

ברור שבמכמורת יש אנשים שמבינים עניין וברור עוד יותר שהם מצדיקים את משיח ומלעיזים על צוברי.

זה בערך כמו ללכת לקרית ארבע לאנשים שמבינים עניין לקבל פרשנות אובייקטיבית על הסכסוך הישראלי - פלשתינאי....

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 24, 2011 2:10 am 
Sophomore

מממ... יכול להיות... אני באמת לא מבין את הענף הזה מספיק כדי להחליט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 13, 2011 1:30 pm 
Sophomore

כדי להחיות את הנושא..... נזכיר שבימים אלה נערכת אליפות העולם לגברים באוסטרליה.
אליפות העולם היא אחד מ4 התחרויות קריטריון לאולימפיאדה בין צוברי למשיח.
היום זהו היום השני באליפות ומשיח מוביל באליפות העולם אחרי 4 שיוטים (סיום במקומות 1-2 בכל 4 השיוטים)
ואילו צוברי (אלוף אירופה פעמיים וארד באולימפיאדת 2008) במקום ה19 בלבד.

נ.ב: לי קורזיץ זכתה השבוע באליפות העולם לנשים בפעם השנייה.

לפחות בתחום הזה ישראל מעצמה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 14, 2011 4:45 pm 
מנהל פורום

קודם כל יניב, שכחת משום מה לציין את שתי המדליות (כסף וארד) של משיח באליפויות העולם האחרונות. מעבר לכך היום נערך רק שיוט אחד, ומשיח סיים אותו חמישי וירד למקום השני בדירוג הכולל (שזה בכלל מטורף! ההולנדי שמדורג ראשון זכה בשלושת השיוטים הנותרים, ונמצא עם אותן נקודות של נמרוד, אחרי זריקת השיוט הגרוע כמובן, אבל מדורג לפניו בגלל ששי לו יותר מקומות ראשונים).

ולחצי הסנט שלי בעניין של היריבות הגדולה

אני לא מצליח לראות איך ההתנהגות של משיח נתפסת כמשהו בעייתי כאן
מי שקבע את הקריטריון האולימפי, ונתן משקל כל-כך גדול למדליית ארד על פני מקום 4, יכול לבוא בטענות רק לעצמו!
בעצם הקביעה שיש 4 תחרויות שיקבעו את המשתתף בלונדון, הפכו את זה למשחק בעל 4 רבעים שונים וברורים.
לא רואה כל רע (כל עוד מה שנעשה הוא חוקי כמובן) במניעה מהיריב שלך מלהשיג נקודות ברבע הראשון, נקודות שיכולות להזיק לך בהמשך המשחק, בדיוק על אותו משקל שאם יש לי פאול לתת לקראת סיום הרבע, אני אשתמש בו בלי היסוס, על מנת למנוע מהקבוצה השנייה לעשות נקודות.

משיח רוצה להגיע לאולימפיאדה, זאת הרי פסגת השאיפות של כל שייט. וכל עוד הוא עשה זאת באמצעים חוקיים, אני מבין אותו וכלל הנראה הייתי עושה בדיוק אותו הדבר אם הייתי במקומו.

"האבחנה שהספרס טועים כשהם נותנים ללברון לזרוק-קשקוש של אחד שלא ראה 100% מהסדרה"
פלאש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 14, 2011 8:15 pm 
Sophomore

צודק עודד. תודה על הוספת התארים של משיח.

באשר לדירוג בתחרות. אמנם משיח ירד למקום השני אך הוא עוד לא זרק שיוט גרוע, בניגוד להולנדי.
עד כה משיח עם 1,2,1,2,4 כך שאין לו סיבה לזרוק שיוט. ההולנדי זרק שיוט של מקום 16
כך שמעתה אין לו מקום למעוד יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 15, 2011 12:08 am 
מנהל פורום

זה לא בדיוק נכון
משיח זרק את השיוט שבו הוא סיים 4, כי החל מהשיוט החמישי לכל גולש מותר לזרוק שיוט אחד.
ההולנדי זרק את השיוט שבו סיים במקום 16, וכרגע שניהם בשוויון נקודות, 6 לכל אחד (1,2,1,2 למשיח, ו-1,3,1,1 להולנדי)

מצד שני, אין ספק שהיתרון הוא של משיח, כי הוא יכול תמיד להחזיר את השיוט של מקום 4 אם הוא מפשל, לעומת ההולנדי ששיוט של 16 הוא לא משהו מי יודע כמה.

"האבחנה שהספרס טועים כשהם נותנים ללברון לזרוק-קשקוש של אחד שלא ראה 100% מהסדרה"
פלאש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 28, 2012 2:38 pm 
Junior

מחזיר את ת'רד השייט מן האוב....

קורזיץ אלופת עולם בפעם השלישית והשניה ברציפות.
יש לזה תקדים בספורט הישראלי ? לדעתי לא....

באגף מלחמת הבוץ, משיח שגמר שישי מגדיל את הפער מצוברי שסיים תשיעי ב-3 נקודות שלמות, ל-32-15.

צוברי יהיה חייב מדליה בתחרות האחרונה בשביל להפוך את הקערה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 28, 2012 3:23 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
מצד שני, נדמה לי שהיא לקחה שיוט אחד וכל השאר בוטלו בגלל רוח או משהו כזה... מין אליפות כזו שהיא המקבילה של להסתמך על 15 תסחיפי ריאה ולעלות למקום 11 בעולם.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 57 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 16 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה