סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' נובמבר 25, 2024 8:00 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 198 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' אוקטובר 06, 2011 1:24 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
ורק כדי שגם הקפיטליסט הגדול של הפורום יאמר את דברו, אז ככה - האם המתמחים צודקים? ככל שידוע לי, יש צדדים לכאן ולכאן. חלק מחבריי המתמחים או הרופאים טוענים שבולשיט, וחלק אחר טוענים שממש לא. ובאופן כללי, אני יכול להבין את הטיעונים של שני הצדדים.

אבל, הזכות להתפטר היא זכות בסיסית. יתכן שאלה שמתפטרים הם קצת מפגרים (ובעיניי, כן, הם קצת מפגרים, כי בסופו של דבר, הם כן יעשו יותר כסף בתעשייה הזאת מאשר ברוב המוחלט של התעשיות האחרות), אבל זאת זכותם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 06, 2011 12:54 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
לדעתי, אם יוצאים היום צווי ריתוק (ואני אופתע אם לא יוציאו, ולא מהסיבות של אוריאל) מה שמתקרא נציגי המתמחים צריכים לעשות בדיוק מה שאמרתי - להודיע שהם אינם מייצגים איש מלבד עצמם (לכן גם אין טעם לדבר איתם) ומעכשיו והלאה כל מתמחה לנפשו. בהודעת הסרת האחריות הם צריכים גם להמליץ שלא יהיו שום אסיפות או התארגנויות מקומיות בבתי החולים. לדעתי רובם יתפטרו שוב, אבל עכשיו ממשלת ישראל תצטרך לדבר עם כל אחד בנפרד. רציתם אישי עד הסוף? תקבלו אישי עד הסוף.
אני ראיתי את ההסכם המהולל, והקטע הוא שהרבה מהתשלומים שהממשלה כביכול צריכה להוסיף מוחבאים בכל מיני תנאים וסעיפים שלא צריך להיות גאון כדי לדעת שלא יתממשו. למשל, תוספות הפריפריה המהוללות שמדברים עליהן - חלק הארי שלהן אמור לבוא מהתקציב השוטף של המעסיקים, כלומר בתי החולים בפריפריה. נראה לכם שבבתי החולים בפריפריה יש כסף לממש את התוספות האלה?

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 06, 2011 3:01 pm 
Hall of Famer

ראי, צווי ריתקו זה משהו אחר (שלא בית הדין מוציא). צווי מניעה.

ההימור שלי - היום יוצאו צווים זמניים והדיון יידחה לאחרי החגים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 06, 2011 3:08 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
היום בבוקר איציק כהן מש"ס (סגן שר האוצר מסתבר) אימץ כבר את ההצעה של הראי, והלין תלונה מרה על כך שביבי נפגש עם נציגי המתמחים אבל שזה לא עוזר כלום כי אין עם מי לדבר וכל מתמחה לעצמו. מקרה יפה של זעקת הקוזק הנגזל.

(היה שם גם שילוב יפה של רטוריקת ה"אני לא מבין מה הם מתלוננים, הם קיבלו המון" יחד עם ה"הבטחנו להם סל שיפורים". אם הכל כבר מצוין, למה צריך לתת עוד?)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 06, 2011 5:55 pm 
Hall of Famer

עכשיו גם אילן לוין חזר על הטיעון הזה בבית המשפט.
נדמה לי שלאור דבריה של נילי ארד לפני כמה דקות, ברור לאן זה הולך. יש לנציגי המתמחים זמן קצר מאד לעשות את הדבר הנכון - להודיע שלמתמחים אין ייצוג, מכתבי ההתפטרות הם אישיים, ומי שרוצה לדון בהם יצטרך לדון בכל אחד ואחד מהם מול כותבו. התפטרות אישית רציתם - התפטרות אישית תקבלו. בואו ונראה בית משפט בישראל הופך עובדים לצמיתים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 10, 2011 11:41 am 
Hall of Famer

הגענו למה שעלול להיות הקליימקס. עכשיו הכדור עובר למגרש של הציבור. אם הציבור לא יקנה את הספינים (האמת, ספינים זו הגדרה לא מדויקת. ספין זה לקחת נתון עובדתי נכון ולעשות בו שימוש מעוות ודמגוגי. האוצר סתם משקר) של האוצר, יכול להיות לסיפור הזה סוף שיהיה לטובת כולנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 10, 2011 1:35 pm 
מנהל פורום

ומה יהיה הסוף הזה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 10, 2011 1:47 pm 
Hall of Famer

אתה רוצה קלישאה תמציתית או תשובה מפורטת?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 10, 2011 1:49 pm 
מנהל פורום

תשובה מפורטת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 10, 2011 1:53 pm 
מנהל פורום

אני תמיד מעדיף תשובות מפורטות על קלישאות תמציתיות. וממילא את הקלישאה התמציתית יכולתי לנחש גם בעצמי (אם כי אני מפקפק גם לגבי מידת הרצון שלך שזה יקרה וגם לגבי מידת האמונה שלך שזה אפשרי). מצד שני, למקרה שפספסתי את כוונתך אז נלך על גם וגם.

אני בכל מקרה לא רואה סוף טוב לסיפור. התסריט הסביר הוא התקפלות טוטלית של האוצר (משהו סטייל ההתקפלות של בייגה שוחט מול המרצים), אבל גם לזה יהיו נזקים ארוכי טווח. האפשרות הקלושה ששלי יחימוביץ' תהיה ראש ממשלה בזכות הסיפור הזה (בהנחה שלכך התכוונת) לא נראית לי כמו סוף טוב לסיפור, כי אם זה יקרה (בעוד למעלה משנה), אז זו תהיה אינדיקציה לכך שהמצב באמת נהיה גרוע יותר משאפשר לדמיין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 10, 2011 2:00 pm 
Hall of Famer

אם יהיה סוף הוא לא יהיה היום. יש לי הרגשה שימצא התעלול המשפטי להוציא להם צווי מניעה. אבל נחכה ונראה.

בכל אופן, סגן שר האוצר יצחק כהן - לטעמי איש דוחה באופן כללי בלי קשר למקרה הזה - הלך היום רחוק מאד. הוא האשים באופן אישי את מנהלי איכילוב, רמב"ם ותל השומר שנפגשו איתו בחשאי ואמרו לו במו פיהם שאם הוא נותן להם שר"פ, הוא יראה איך המתמחים חוזרים לעבודה כמו כלום.
לצערי הייתי צריך להיכנס לאנשהו ולא שמעתי אם מי מהשלושה הגיב לדברים (אם מישהו שמע שיעדכן), אבל יש לי הרגשה שכבוד סגן שר האוצר הלך הרבה יותר רחוק ממה שיועצי התקשורת שלו יעצו לו, והם די תפסו את הראש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 10, 2011 2:29 pm 
Hall of Famer

ערן, נבלה סרוחה.

ראובן, הכיוון הרצוי זה כמובן התקפלות של האוצר (לאו דווקא בפני המתמחים - בפני צורכי מערכת הבריאותשל מדינת ישראל). מה זהאומר? מציאת פתרונות שיאפשרו הגדלה משמעותית של מספר הרופאים שמוכשר כאן בכל שנה (להערכתי, כרגע, צריך כמעט להכפיל את המספר הזה. וזה, אגב, מאבק לא רק באוצר אלא גם בהר"י). איך? מעבר לפתיחת ביה"ס בצפת, ואולי גם עוד אחד בבר-אילן (ביה"ס בצפת מסונף אליה), הגדלה של המכסות בפקולטות האחרות (בעיקר בטכניון, בשאר לדעתי זהייצור בעיות קשות בשנים הקליניות), צריך גם לחשוב בכיוון של סיוע למי שלומדים בחו"ל. יש מדינות שעושות את זה.

כמובן, תיקון של עיוותים בשכר הרופאים. העיוות הכי גדול זה שכר המומחים הצעירים (היום הוא אפילו לא חמש-ספרתי. ברוטו! אני מניח שראי יודע לספק לנו נתונים מדויקים יותר בנושא הזה), וכמובן, שהתיקון הזה לא היהי מותנה בכלך שהם יצטרכו לעבוד בהיקף משרה של 150% לפחות. נאי חושב שלרופא, עם וותק של קרוב לעשר שנים, מגיע שכר של יותר מ-15,000 על משרה מלאה בהיקף נורמלי. לפחות.

שלישית - שידוד מערכות של מתכונת עבודה המחלקות שמוביל לזה שמתמחים עובדים בתנאים בלתי אפשריים. פשוט לא סביר שאנשים יידרשו לעבוד 26 שעות ברצף (לפחות) פעמיים או שלוש בשבוע. וזה, בראש ובראשונה, לטובת המטופלים שלהם.

אלה שלוש הבעיות העיקריות שצריכות פתרון (כמובן, הפרונות תלויים זה בזה). יש עוד כמה בעיות משנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 10, 2011 2:44 pm 
Hall of Famer

סתם כדי שיהיה ברור - הנתונים שאילן לוין הציג עכשיו במסיבת העיתונאים פשוט שקריים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 10, 2011 2:57 pm 
מנהל פורום

אבל אורן, איך זה קשור לציבור ומה הוא יכול לעשות בנידון?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 10, 2011 3:27 pm 
Hall of Famer

אפשר ךעשות דברים באופן אקטיבי, שאל את דפני ליף, ואפשר להימנע מכעס על הרופאים על זה שסבתא שלך מחכה יום שלם במיון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 10, 2011 4:03 pm 
מנהל פורום

אורן כתב:
סתם כדי שיהיה ברור - הנתונים שאילן לוין הציג עכשיו במסיבת העיתונאים פשוט שקריים.

מה לדוגמא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 10, 2011 4:03 pm 
מנהל פורום

ואיזה תועלת דפני ליף הביאה?

במקרה הנוכחי אני לא רואה איזו תועלת הציבור יכול להביא, שייגע במקבלי ההחלטות יותר מעצם קיומו של המשבר. אם כבר קיומו של 'הציבור' מקשה על המשבר, כי במקום להיכנס לדיון ענייני נציגי הממשלה בעליל מדברים אל לב הציבור, כאילו זה משנה משהו.

הדרך היחידה שהציבור יוכל להשפיע היא בעוד שנה בקלפי. אני סקפטי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 10, 2011 4:10 pm 
Junior

לדעתי יש פה הזדמנות לשדרג את מעמד הרפואה הציבורית. צריך ללכת לקראתם, למה לא?
זה בסך הכל כסף. אם נשקיע יותר ברפואה תהיה לנו תדמית יותר מתוקנת, בעיני עצמנו ובעיני אחרים. לא צריך לכופף ידיים. בסופו של דבר עודפי הכסף מחולקים כלאחר-יד ומקבלים ריבוע של 2-על-2 סנטימטר בעיתון. תנו לרופאים. גם אני לפעמים חושב להיות רופא. גם אני רואה סקראבס. אני פעם חשבתי שברגע שהרופאים ישבתו אנשים יפסיקו למות כמו שכתוב ב"ברון מינכהאוזן" אבל אם זה לא נכון ורופאים מצילים חיים, הם צריכים לקבל כסף. כמו שחבר שלי אמר "מי צריך לקבל יותר כסף מרופאים?" יש בזה היגיון שהוא לא בהפוך-על-הפוך (כמו בברון מינכהאוזן).
אני אומר. תלכו לקראתם. אלה באמת אנשים טובים, מלח הארץ. אנשים עם נתונים כמו שלהם מבחינת יכולות יכולים ללכת להיות רופאים או להיות עשירים כמעט בכל אופן אחר (נגיד היי-טק) אז לדפוק אותם כי הם עשו את הבחירה הערכית? אין ספק שאפשר לזלזל בבחירות-ערכיות אבל אם אתה מגיע למסקנה שהם אשכרה מצילים חיים זה בכל זאת חומר למחשבה.
צריך לשפר להם את המשכורות גם כדי שיותר אנשים ילכו להיות רופאים וככה גם להוריד מהם את העומס. צריך להיות מדינה יותר סקנדינבית בכל מקרה. מה רע לנו להיות יותר סקנדינביים? זה לא שהשמש תפסיק לזרוח למשך חצי-שנה או מה-שלא-קורה-שם, השמש תזרח כרגיל ואנחנו נהיה יותר סקנדינביים. הבחורות יהפכו בלונדיניות. לא, זה לא קשור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 10, 2011 4:15 pm 
Hall of Famer

ערן, נבלה סרוחה, לך לצ'ה, תקרא שם.

ראובן, אני לא חושב שאפשר לומר שלאירועי הקיץ האחרון לא הייתה שום השפעה (חלקה מועילה, חלקה פחות, זה בהחלט לגיטימי לשאול גם איזה נזק דפני ליף גרמה, ובהחלט לגיטימי לחשוב שהוא עולה על התועלת. אבל איזשהו שינוי קרה וקורה כאן).

ומה שיקרה או לא יקרה בקלפי בוודאי שלא ישפיע יותר מדי, לא רואה בעתיד הנראה לעין מפלגה שרצה לבחירות, וגם מצליחה בהן, על טיקט של "הצלת הרופאה הציבורית". זה לא שרק ממשלות ליכוד הביאו את המערכת למקום שבו היא נמצאת היום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 10, 2011 5:45 pm 
Hall of Famer

אומרים שאילן לוין מאיים להתפטר אם רוה"מ ייענה לדרישות הרופאים.
מה אתם אומרים? צריך להוציא נגדו צו מניעה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 10, 2011 8:10 pm 
מנהל פורום

גנבת לי את השנינה. אני רק רוצה להוסיף שבגלובס לא דיברו רק על אילן לוין אלא על כמה וכמה בכירי אוצר שמאיימים להתפטר. ככה שאני חושב שבמפורש צריך לפנות לבית הדין לעבודה אם וכאשר ולטעון שזו התפטרות קולקטיבית פסולה.

מה שכן, להבדיל מהמתמחים, אולי כדאי להעלות מהאוב את הבדיחה על האריה והמשרד הממשלתי ומחלקת התה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 10, 2011 8:30 pm 
מנהל פורום

שאלת תם - אז מה הקץ' בהצעה החדשה (חוץ מזה ש"פול טיימר" נשמע באופן חשוד כמו "סופרטאנקר")? ובהנחה שאין קץ' למה היא עלתה עד עכשיו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 10, 2011 8:43 pm 
Hall of Famer

אנא, העלה מהאוב.

לגבי הפולטיימרים - ליצמן דיבר על זה כבר לפני כמה שבועות. ככלל, זה דבר לא רע בכלל, רק שזו לא תוספת מספיקה - להציע לרופא מומחה שכר ברוטו של 15,000 ש"ח עבור משרה ורבע זה מעליב.

את מה שהוצע היום אני לא כ"כ מבין. מתמחים הם ממילא, פולטיימרים (חלק קטן מהמתחים הוותיקים עובדים קצת גם בקופ"ח). יש לי הרגשה שזו לא הצעה קונקרטית כרגע.

אבל כאמור, זה לא מאבק על עוד תוספת שכר, ואני מקווה שהוא לא ייגמר בזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 10, 2011 9:17 pm 
מנהל פורום

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7% ... 7%AA%D7%94

ציטוט:
כך בבדיחה ידועה על אריה שהסתובב וטרף פקידי הסתדרות ואיש לא הבחין בדבר עד שנטרפה מחלקת התה

אני לא בטוח ששמעתי אי פעם את הבדיחה ממקור ראשון, אבל קישון (מי אם לא הוא) עושה לה פרפראזה בפליטון המצוין על האמרגן הכושל שהביא מופע של 30 אריות לארץ ופשט את הרגל אחרי ההופעה השנייה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 11, 2011 12:38 pm 
Hall of Famer

דרך אגב, מדברים על המתמחים מהמרכז לעומת הפריפריה.
הרופאים בבית החולים שבו עובדת אשתי, שהוא בית חולים קטן בשרון, לכאורה נהנים מכל העולמות. הוא נחשב פריפריה בהסכם (אם כי כאמור התוספות לפריפריה הן על הנייר בלבד), אבל הוא נמצא בשרון, קרוב יחסית למרכז הארץ. לכאורה הם יושבים הכי טוב מכולם, לא?
ובכל זאת, שליש מהמתמחים שלו התפטרו. לא שומעים על זה בחדשות, משתי סיבות - ההתפטרות שלהם הוגשה כמה ימים אחרי האחרים ועוד לא נכנסה לתוקף, והכמות המספרית שלהם קטנה יחסית לבתי חולים גדולים במרכז - אבל בסקאלה של בית החולים הספציפי מדובר במכה קשה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 198 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 20 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: