סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 22, 2024 10:15 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 61 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: אוסקר 2012
הודעהפורסם: ד' ינואר 25, 2012 2:10 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
עכשיו אני מסוקרן אפילו יותר לראות את לאן נעלם דניאל וקס שנית. אז מכיוון שיש לי אותו אני אנסה לבדוק אם אכן אני עדיין אוהב אותו.

ראובן, האמת שכחובב קישון הייתי מצפה ממך להזכיר את אחד הסרטים שלו. מלבד זאת נזכרתי בסרט אחר ששנינו אוהבים: אזרח אמריקאי.

עוד שני סרטים שאני מאד אוהב הינם: בלוז לחופש הגדול ושורו. אם כי אני מניח שבלוז לחופש הגדול עלול להיות יותר מדי סנטימנטאלי לחלק מהאנשים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 25, 2012 2:15 pm 
Hall of Famer

בלוז לחופש הגדול סרט נהדר גם בעיניי.
שורו נחמד מאוד, כולל סצינות הסטירות והפיוס בכל קומה וקומה, שהיו ענקיות בעיניי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 25, 2012 2:29 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
קטשופ, דווקא הזכרתי אותו, אבל תודה לאל, ומאיר שניצר הפסיד ואף אחד לא צריך לתרץ יותר למה הוא אוהב את סאלח שבתי/בלאומילך/השוטר אזולאי. אני אישית גם אוהב מאוד את מציצים, אם כבר מדברים על זה (כמובן שלהפוך אותו ליוליסס של הקולנוע הישראלי זה מופרך לחלוטין).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 25, 2012 2:39 pm 
Hall of Famer

ראובן כתב:
נדב, באותה מידה יכולת לשאול למה זה משנה לי שהסרט ממוקם בירושלים ולא בתל אביב. לי כירושלמי היתה תחושה שהסרט מדבר אלי באופן אישי בצורה חזקה מאוד. התחושה שלי אחרי הסרט היתה שיש בו המון ניואנסים שמדברים במידה כזו לדתיים, לאו דווקא מבחינת עניין התלמוד ויותר בעניין המשפחתי. יש למשל דברים שבכלל לא עוסקים בהם בסרט במפורש - למשל העובדה שבראבא הוא בכלל לא חובש כיפה, אבל שאין לי ספק שהיו חשובים מאוד לסידר.

אתה תצטרך לשאול את סידר מה מאד חשוב לו, אבל אני לא קלטתי "המון ניואנסים שמדברים לדתיים". כאמור, הדת נעדרת כמעט לחלוטין למעט נושא המחקר והכיפה שלא מופיעה על הראש של בראבא (שזו אולי אמירה לגבי השונות בדורות והקצנה מסוימת, אבל באמת זהו לדעתי).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 25, 2012 2:54 pm 
מנהל פורום

והכיפה הפצפונת על הראש של הבן.

בכל אופן, יש בסרט עיסוק בתא המשפחתי וביחסי דורות במשפחה דתית. אני הנחתי שיש שם דברים שפספסתי או שסתם לא מדברים אלי, אם לא אז לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 25, 2012 3:01 pm 
Hall of Famer

בוודאי שיש עיסוק בתא משפחתי וביחסי דורות, אבל הדת משחקת תפקיד אינסטרומנטלי עד לא קיים, ואני לא מקבל את ההגדרה "במשפחה דתית". אין שום עדות בסרט לניהול אורח חיים דתי ואפילו מסורתי מצד הדמות שמגלם בראבא, אין שום ויכוח או דיון בין הדמויות לגבי הדת (אבל כן לגבי שיטות המחקר והצגת נתונים), גם לא מצד הדמות של אשכנזי מול הבן שלו עם הכיפה הפצפונת (כן מראים שהוא אבא די מעפן לא מתקשר וצועק על הילד, אבל לא בגלל משהו שקשור לדת).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 25, 2012 3:47 pm 
מנהל פורום

מציצים זה חרא סרט. בערך כמו כל דבר שאורי זוהר עשה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 25, 2012 4:11 pm 
Hall of Famer

מה עם עיניים גדולות לדעתך? לדעתי זה דווקא סרט טוב (ועזוב רגע את העובדה שהוא סרט מכביסטי...).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 25, 2012 4:38 pm 
Hall of Famer

הקטע של "סיבוב הופעות" בליל שבועות בבתי הכנסת הקטמוניים.
השואו ה"תורני פופולרי" (א-לה בני לאו) ומפגן רבני של שביעות רצון עצמית שאני בספק אם לאדם לא דתי יצא להתקל בכזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 25, 2012 4:43 pm 
מנהל פורום

nadav_hacohen כתב:
בוודאי שיש עיסוק בתא משפחתי וביחסי דורות, אבל הדת משחקת תפקיד אינסטרומנטלי עד לא קיים, ואני לא מקבל את ההגדרה "במשפחה דתית". אין שום עדות בסרט לניהול אורח חיים דתי ואפילו מסורתי מצד הדמות שמגלם בראבא, אין שום ויכוח או דיון בין הדמויות לגבי הדת (אבל כן לגבי שיטות המחקר והצגת נתונים), גם לא מצד הדמות של אשכנזי מול הבן שלו עם הכיפה הפצפונת (כן מראים שהוא אבא די מעפן לא מתקשר וצועק על הילד, אבל לא בגלל משהו שקשור לדת).

נו, וזה שבראבא חילוני (דבר שלא השתכנעתי במאה אחוז לגביו, אבל נניח) והבן שלו דתי זה חסר משמעות בעיניך? זה בדיוק הגדולה של הסרט - הוא לא מאכיל אותך בכפית, לא "מספר" לך שום דבר ומאלץ אותך לחשוב. ברור לי ששום בחירה בסרט (כולל העיסוק ב"תלמוד ירושלמי" - שיכל להיות שם אלטרנטיבי מצוין לסרט) לא נעשתה במקרה, ובטח לא העניין הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 25, 2012 4:47 pm 
מנהל פורום

oren_80 כתב:
מה עם עיניים גדולות לדעתך? לדעתי זה דווקא סרט טוב (ועזוב רגע את העובדה שהוא סרט מכביסטי...).

עיניים גדולות היה הסיבה שכתבתי "בערך".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 25, 2012 4:54 pm 
Hall of Famer

אפרופו עיניים גדולות: הצחיקה אותי תיאוריה שקראתי פעם בנוגע לזה, שהוא בעצם דימוי לגבר הישראלי שאיבד את בטחונו לאחר מלחמת יום הכיפורים (הסרט נעשה ב-74').
נדמה לי שזוהר עצמו אמר פעם על התאוריות שמנסים להדביק לפעמים ליוצרי סרטים ש"לפעמים פשוט יושבים כמה חבר'ה,מעלים רעיון ואומרים שזה אחלה סרט, בלי כל המחשבות והתיאוריות שמבקרים מנסים להכניס אח"כ".
נק' נוספת שבאופן טבעי דיברה אליי מאוד היא הצילומים הרבים במגרש מכבי ת"א שלא קיים כבר 20 שנה כמעט. אחד המקומות היחידים שבהם ניתן לראות בצורה ברורה שלא בסטילס איך היה נראה המתחם. הסרט גם נותן נק' מבט קטנה אבל אותנטית על האווירה השכונתית מאוד במגרשי הכדורסל בארץ, כולל הליגה העליונה, בתקופה ההיא (סצינת הקהל המתפרע במגרש בית"ר ת"א למשל הייתה מתאימה מאוד לבלגאן שעשה הקהל של בית"ר י-ם במגרש עמק המצלבה שהייתה בליגה העליונה. באחד המקרים שחקנים של מכבי ת"א קיבלו שם מכות אחרי משחק...). היה נחמד גם שכמה כדורסלני עבר של מכבי משחקים ב"קבוצה" של זוהר ואינשטיין (אבידן, סבי בן בסט ו....רוני בוסני שאז היה בליגת הנוער כשחקן מכבי).

מה שכן, היה מעניין אותי לדעת האם הייתה סיבה מיוחדת לכך שעיניים גדולות צולם בשחור לבן. הרי זוהר עצמו צילם כבר סרטים לפני כן בצבע. מעניין אם עשה זאת מתוך טעם אומנותי או סתם כי היה מרושש ולא היה לו כסף לפילם צבעוני.
:)

ועוד קטנה על זוהר- יצא לי לראות לפני כמה שנים סרט נשכח שלו שהיה נועז מאוד לתקופה בשם "התרנגול" מ-1971. סרט (בצבע) שמתאר את עלילותיו המיניות פראיות (כולל שלישיה!) של חייל מילואים ישראלי (טופול) בדרכו מתעלת סואץ לחיפה לצורך גירושיו (הגרושה היא כמובן גליה טופול). סרט מאוד מאוד משוחרר מינית ברמה שמפיקי "כנר על הגג" שהיה מועמד לאוסקר ב-71'/72' ניסו לכפו תעל זוהר לצמצם את סצינות המין של טופול בסרט מחשש לפגיעה בתמיד של טוביה החולב...

נערך לאחרונה על ידי oren_80 בתאריך ד' ינואר 25, 2012 4:57 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 25, 2012 4:55 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
בלוז לחופש הגדול הוא סיפור טוב ונשאר סיפור טוב, אבל ההפקה והמשחק הם ברמה של גן ילדים. הוא לא יכול להיות מוזכר בנשימה אחת עם חלק מהסרטים שהוזכרו פה.
לגבי דניאל וקס, גם אני ראיתי אותו לפני שנים ואני זוכר שהתאכזבתי מאד אחרי כל מה ששמעתי. יכול להיות שהוא היה מתאים לתקופתו, אולי.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 25, 2012 4:59 pm 
Hall of Famer

נק' קטנה שנחמדה בדניאל וקס (שלא הופכת אותו לסרט דגול כמו שעושים ממנו, שלא יובן לא נכון) היא רוח הסרט שמדברת על האידיאלים שהיו ואינם לטובת בורגנות עירונית (כמו שמדברים בימינו), כאשר כיום אם נדבר על 1972 (שנת הסרט) נתייחס לתקופה ההיא כאל תקופה מאוד אידיאליסטית. בסופו של דבר דווקא בגלל שעברו כ"כ הרבה שנים מהסרט אפשר לראות נק' משעשעת על עניין הערכים שהיו ולא קיימים כיום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 25, 2012 5:13 pm 
Hall of Famer

אורן כתב:
נורטון, זה די מגניב שראית את תיאום כוונות ארבע שנים לפני שהוא יצא.

הספר נפלא. הסרט בכלל לא.

ובעיני חתונה מאוחרת זו חתיכת נפיחה. אבל מה אני יודע מהחיים שלי.

נכון, נכון, זכרתי שראיתי אותו בישיבה, ולא זכרתי איזו ישיבה. חשבתי משום מה שבישיבה התיכונית. נזכרתי כעת שרק בהסדר האחרון. אז כן, משהו כמו לפני 8 או 9 שנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 25, 2012 5:20 pm 
Hall of Famer

אגב, נדמה לי שאבי נשר לא הוזכר כאן. וגם אם לא מדובר ביוצר הקולנוע הישראלי הגדול מכולם, מדובר כנראה באחד המפורסמים שבהם, ברמה המקומית.
אישית, אהבתי מאד את "זעם ותהילה", לא כל כך בגלל הסיפור המינימלי יחסית, כמו בגלל האווירה ה "בלייד ראנר"ית משהו, מבחינתי. (אפלה ודיכאון, בתוך משהו שהוא קצת גדול מהחיים. אם אני צריך להגדיר).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 25, 2012 7:20 pm 
מנהל פורום

oren_80 כתב:
אפרופו עיניים גדולות: הצחיקה אותי תיאוריה שקראתי פעם בנוגע לזה, שהוא בעצם דימוי לגבר הישראלי שאיבד את בטחונו לאחר מלחמת יום הכיפורים (הסרט נעשה ב-74').
נדמה לי שזוהר עצמו אמר פעם על התאוריות שמנסים להדביק לפעמים ליוצרי סרטים ש"לפעמים פשוט יושבים כמה חבר'ה,מעלים רעיון ואומרים שזה אחלה סרט, בלי כל המחשבות והתיאוריות שמבקרים מנסים להכניס אח"כ".
נק' נוספת שבאופן טבעי דיברה אליי מאוד היא הצילומים הרבים במגרש מכבי ת"א שלא קיים כבר 20 שנה כמעט. אחד המקומות היחידים שבהם ניתן לראות בצורה ברורה שלא בסטילס איך היה נראה המתחם. הסרט גם נותן נק' מבט קטנה אבל אותנטית על האווירה השכונתית מאוד במגרשי הכדורסל בארץ, כולל הליגה העליונה, בתקופה ההיא (סצינת הקהל המתפרע במגרש בית"ר ת"א למשל הייתה מתאימה מאוד לבלגאן שעשה הקהל של בית"ר י-ם במגרש עמק המצלבה שהייתה בליגה העליונה. באחד המקרים שחקנים של מכבי ת"א קיבלו שם מכות אחרי משחק...). היה נחמד גם שכמה כדורסלני עבר של מכבי משחקים ב"קבוצה" של זוהר ואינשטיין (אבידן, סבי בן בסט ו....רוני בוסני שאז היה בליגת הנוער כשחקן מכבי).

מה שכן, היה מעניין אותי לדעת האם הייתה סיבה מיוחדת לכך שעיניים גדולות צולם בשחור לבן. הרי זוהר עצמו צילם כבר סרטים לפני כן בצבע. מעניין אם עשה זאת מתוך טעם אומנותי או סתם כי היה מרושש ולא היה לו כסף לפילם צבעוני.
:)

ועוד קטנה על זוהר- יצא לי לראות לפני כמה שנים סרט נשכח שלו שהיה נועז מאוד לתקופה בשם "התרנגול" מ-1971. סרט (בצבע) שמתאר את עלילותיו המיניות פראיות (כולל שלישיה!) של חייל מילואים ישראלי (טופול) בדרכו מתעלת סואץ לחיפה לצורך גירושיו (הגרושה היא כמובן גליה טופול). סרט מאוד מאוד משוחרר מינית ברמה שמפיקי "כנר על הגג" שהיה מועמד לאוסקר ב-71'/72' ניסו לכפו תעל זוהר לצמצם את סצינות המין של טופול בסרט מחשש לפגיעה בתמיד של טוביה החולב...

לדעתי האישית עיניים גדולות ומציצים הם פשוט אותו הסרט (מבחינת האמירה של אורי זוהר על עצמו), ככה שתיאוריית 74 נופלת במקצת. אשר ל"נועז מאוד לתקופה" - לדעתי שנות ה-70 היו הרבה יותר נועזות מהיום. יצא לך לקרוא את דן בן אמוץ, נניח?

אשר לאבי נשר, אני מאוד אוהב אותו, אבל איכשהו כמעט כל הסרטים שלו שראיתי יש בהם איזשהו צליל מזויף, זה בייחוד נכון ל"הסודות" ולסוף העולם שמאלה (איך "פעם הייתי"?). דיזנגוף 99 הוא לטעמי זבל בלתי נסבל והלהקה זו יצירת מופת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 25, 2012 7:49 pm 
Hall of Famer

אני מסכים איתך לגבי "הסודות" ו "סוף העוםל שמאלה". כך בדיוק כך אני הרגשתי. ובכל זאת, "זעם ותהילה" הוא באמת סרט טוב מאד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 25, 2012 8:22 pm 
Hall of Famer

ראובן כתב:
nadav_hacohen כתב:

נו, וזה שבראבא חילוני (דבר שלא השתכנעתי במאה אחוז לגביו, אבל נניח) והבן שלו דתי זה חסר משמעות בעיניך? זה בדיוק הגדולה של הסרט - הוא לא מאכיל אותך בכפית, לא "מספר" לך שום דבר ומאלץ אותך לחשוב. ברור לי ששום בחירה בסרט (כולל העיסוק ב"תלמוד ירושלמי" - שיכל להיות שם אלטרנטיבי מצוין לסרט) לא נעשתה במקרה, ובטח לא העניין הזה.

לא אמרתי חסר משמעות, וברור שזה לא נעשה "במקרה" (סידר הוא אדם דתי, ואדם קרוב אצל עצמו ואצל החברה שהוא מגיע ממנה), אבל לדעתי אין פה הרבה על מה לחשוב. הסרט הוא על יחסי אבא ובן, על יחסים בין חוקרים, על כבוד, אגו ואהבה. הדת היא לחלוטין קטע אינסטרומנטלי כאן, ולכן מי שלא מגיע מרקע דתי לדעתי לא מחסיר כאן שום דבר בעל ערך ממשי (כי בעיניי, עם כל הכבוד, ההסתלבטות הקטנה על ה"רב סלבריטי" שעושה סיבוב הופעות בליל שבועות היא באמת לא איזו אמירה נוקבת או חשובה במיוחד).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 25, 2012 10:16 pm 
Hall of Famer

ראובן, בהחלט קראתי את דן בן אמוץ (כמובן שלא כל כתביו). ובכל זאת, קולנועית בסוף שנות ה-60 ותחילת ה-70 להרים סרט ישראלי עם עירום (אמנם חזה בלבד) + שלישייה היה משהו נועז לתקופה. בכל זאת, יש הבדל בין תיאורים מיניים מפורטים (אם כי אאל"ט זיונים זה לא הכל שהיה באמת א-ב בתיאורי מין על כל סוגיהם יצא בתום אותו עשור) שרק כתובים לבין סרט שבו אתה רואה את זה. נדמה לי שהעירום הנשי החל לצוץ בתדירות הולכת וגדלה בסרטים הישראלים בסוף שנות ה-70'. אם משווים להיום, אפילו אותה סצינה מיתולוגית מדיזנגוף 99 (עטרי-עצמון-גידי) שהיא אפילו לא פורנו רך צונזרה בחלקה. אותה צנזורה כמובן כבר הייתה פחות קשה כשהראו לא רק חזה נשי חשוף בשנות ה-80' בסרטים אלא גם את מה שיש למטה, שלא לדבר על סצינות מין בוטות ואמיתיות של ממש כמו בחתונה מאוחרת או מתנה משמיים, בהן הצנזורה כבר לא נגעה (בניגוד, כאמור, לצנזורה החלקית שהייתה על הסצינה המשולשת בדיזנגוף 99).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 26, 2012 12:10 am 
Hall of Famer

נורטון כתב:
את "פרידה" ראיתי. סרט טוב מאד, אין ספק, עושה הכל נכון. אבל לא באמת מבריק. לא איזה משהו, שאתה יוצא אחריו ואומר וואו. סרט מהחיים, עשוי טוב. זהו.

מה שכן, ראיתי אתמול סרט יפני מ 2010, בשם CONFESSIONS שהוא פשוט מדהים. סרט נקמה כמעט אולטימטיבי (הזכות שמורה כמובן ל "קיל ביל").

ועכשיו ראיתי גם את "הערת שוליים" סוף סוף ובאדיבות כל מיני אתרים. על הסקאלה של שני הסרטים הקודמים הוא עומד בין "פרידה, לבין "CONFESSIONS". כלומר, מצוין, אבל לא מופתי. מה שכן, אני יכול להגיד שלדעתי יש כאן משמעות תלמודית, ואני אומר את זה רק בגלל שגם יוסי סידר היה דתי (אחרת, לא הייתי מאמין בזה).
אבל על פניו, נראה לי שכן יש משמעות בכך שנושא המחקר הגדול של האבא הוא התלמוד הירושלמי, כלומר - האח הקטן והחורג, זה שתמיד עומד בצילו של התלמוד הבבלי. עד כמה זה משמעותי באמת? לא יודע, אבל נראה לי שזה לא במקרה ולא בטעות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 26, 2012 2:03 am 
מנהל פורום

לדעתי "תלמוד ירושלמי" זה נושא הגיוני להפליא לסרט שגיבוריו הם אנשי האוניברסיטה של ירושלים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 26, 2012 2:18 am 
Hall of Famer

יתכן ראובן, ויתכן גם שחילונים יראו את זה שם. לעומת זאת, כל דתי או דתל"ש שישמע את הפרשנות שלך, כנראה יגחך.
מה שלא אומר, שלא לזה התכוון המשורר. יכול להיות שהוא התכוון כפשוטו לקהל החילוני, שאכן יראה כאן את הסימבוליות. לצערי, אין לי מושג מה האמת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 26, 2012 2:18 am 
Hall of Famer

יתכן ראובן, ויתכן גם שחילונים יראו את זה שם. לעומת זאת, כל דתי או דתל"ש שישמע את הפרשנות שלך, כנראה יגחך.
מה שלא אומר, שלא לזה התכוון המשורר. יכול להיות שהוא התכוון כפשוטו לקהל החילוני, שאכן יראה כאן את הסימבוליות. לצערי, אין לי מושג מה האמת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 26, 2012 7:45 am 
מנהל פורום

אתה יודע, מותר גם וגם, אפילו רצוי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 61 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]