סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 2:28 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 78 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: ההסלמה בדרום
הודעהפורסם: ה' מרץ 15, 2012 1:38 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
כן, יש ספק.
לפי החשבון שלך עדיין מדובר ב-500 גראדים שלא יירטו אותם ומספיק שמתוכם 200 יגרמו נזק ויהיו נפגעים, אז האם זה מספיק בטוח כדי לשלוח ילדים לבית-ספר? האם בשנייה שילד יפגע לא יבואו בטענות לראש העיר ויאשימו אותו שהפקיר את הילדים? מבחינת ראשי הערים, מספיק שיש סיכוי קטן שאחר כך יבואו אליהם בטענות בשביל שהם יעדיפו לנעול את שערי בתי הספר וזהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 15, 2012 2:08 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
נורטון, ברצינות אין לך ספק? או שזה אחד הוואן-ליינרים שלך?

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 15, 2012 2:28 pm 
Hall of Famer

צודקים, אני חוזר בי. הייתי קצת קיצוני. אני כן חושב שזה ישנה ולא במעט, ולמצער, זהישנה את המשוואה מצד הפלסטינים כי שוב, הם מבזבזים המון כסף ומאמץ על אחוזי הצלחה בודדים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 15, 2012 2:34 pm 
מנהל פורום

נכון, אבל גם עכשיו אפשר להגיד את זה כי מה היה תכלס (בסבב הנוכחי)? פגיעה ברכב ואישה פצועה באשדוד ופגיעה במבנים בב"ש ואשקלון. על זה היה שווה להם לירות 100 טילים? לא. אבל כן היה שווה להם כיוון שזה הרבה מעבר לכך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 15, 2012 2:57 pm 
Hall of Famer

אורן, זה לא לגמרי מדויק שישראל לא עשתה כלום במלחמה בעיראק, ברמה הגלויה היא אולי לא עשתה כלום, אבל בפועל היא ירתה לפחות שני טילים על בגדד בלילה הראשון (משה ארנס גם הודה בזה בראיון כמה שנים אח"כ, אבל זה אף פעם לא פורסם רשמית) ואני מכיר גם לא מעט דיווחים על יחידות מיוחדות של צה"ל שפעלו במערב עיראק כדי למנוע ירי טילים, אבל לזה כבר אין אימות רשמי מן הסתם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 15, 2012 3:05 pm 
Hall of Famer

בוא נאמר שתודעתית היא לא עשתה כלום. אף אחד לא ידע מזה כמובן אז ואם תשאל את האדם הפשוט ברחוב (אוי, זה מזכיר לי את מוטי חביב בבובה של לילה...) הוא יגיד לך שהבלגנו ב-91'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 15, 2012 4:17 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
ודים כתב:
ציפה דריפה אלמדלסי כתב:
לכל חובבי ה"יאללה, שיפול בתל אביב ואז נראה אותם/יזוזו פה דברים"
אתם יודעים שתל אביב כבר חטפה טילים פעם, נכון? ושתל אביב וירושלים חטפו פיגועים שבהרבה מהם נהרגו ונפגעו יותר ממה שנהרגו ונפגעו בכל הדרום בכל השנים האחרונות מהפגזות, נכון? ושלמבצע כזה או אחר הממשלה יצאה בגלל הדרום או בגלל פיגוע בנתניה, נכון?

ההשוואות האלה הן מאוד בעייתיות.
במלחמת המפרץ אולי ת"א היא זו שחטפה טילים אבל הייתה הרי כוננות בכל הארץ וזה גם היה לתקופה קצרה וידעו שזה לא משהו שהולך להימשך שנים ולכן ישראל לא נדרשה לתגובה

אתה ממש לא זוכר טוב. אותם דיונים שיש היום כל פעם שמתחילים לירות גראדים - של האם צריך להגיב או לא צריך להגיב ואיך להגיב, היו גם אז, ותגובה ישראלית אפשרית בעיראק עמדה מאוד על הפרק. זה ממש לא שאנשים אמרו "אה, נצטרך לחיות עם הסקאדים עוד חודש, זה זמני". וממילא ברור שתל אביב וחיפה ספגו בכמה רמות יותר מכל השאר. העובדה היא שהיות הנפגעים העיקריים תושבי תל אביב לא שינתה משמעותית את המדיניות הישראלית, שכבר החל משנות ה-50 העיקרון של להבליג ולחכות מאוד איפיין אותה (לטוב ולרע).

ואני שמח ונוצר את הרגע שהראי מסכים איתי ברמה העובדתית. כמובן שהפרשנות שלי אחרת לגמרי משלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 16, 2012 9:32 pm 
Freshman

שאלה לי בנוגע לנימוק הכלכלי שאמור להפוך את זה לחסר טעם לפלסטינים.
האם הפעלת כיפת ברזל כנגד אותו טיל שמשוגר לא יקרה לנו יותר משמעותית משיגור הטיל לפלסטינים?
האם מלחמת התשה כזאת לא עולה לצד הישראלי הרבה יותר, ואז גם אם לא מבטלת לחלוטין את הנימוק הזה, היא בהחלט מחלישה זאת.

אני פשוט זוכר במעורפל משהו על זה שלנו זה הרבה יותר יקר, ותוהה האם זה עדיין המצב כיום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 16, 2012 10:53 pm 
Hall of Famer

ודאי שטיל מיירט יותר יקר מרקטה בליסטית סתמית, בכמה סדרי גודל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 16, 2012 10:54 pm 
מנהל פורום

ראובן כתב:
אתה ממש לא זוכר טוב. אותם דיונים שיש היום כל פעם שמתחילים לירות גראדים - של האם צריך להגיב או לא צריך להגיב ואיך להגיב, היו גם אז, ותגובה ישראלית אפשרית בעיראק עמדה מאוד על הפרק. זה ממש לא שאנשים אמרו "אה, נצטרך לחיות עם הסקאדים עוד חודש, זה זמני". וממילא ברור שתל אביב וחיפה ספגו בכמה רמות יותר מכל השאר. העובדה היא שהיות הנפגעים העיקריים תושבי תל אביב לא שינתה משמעותית את המדיניות הישראלית, שכבר החל משנות ה-50 העיקרון של להבליג ולחכות מאוד איפיין אותה (לטוב ולרע).

ואני שמח ונוצר את הרגע שהראי מסכים איתי ברמה העובדתית. כמובן שהפרשנות שלי אחרת לגמרי משלו.

הייתי אז בן 6 ושבועיים בארץ, אז אני מקווה שתסלח לי.

זה בכל מקרה לא היה הקייס העיקרי שלי. העובדה היא שדין ירי על ב"ש/אשדוד/אשקלון הוא ממש לא כמו דין ירי על מועצת חוף-אשקלון או אשכול לדוגמא. לכן אני גם מרשה לעצמי להניח שדין ירי טילי גראד על ת"א ממש לא יהיה כמו ירי על ב"ש והתגובה של מקבלי ההחלטות תהיה בהתאם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 16, 2012 11:05 pm 
Hall of Famer

ראובן כתב:
ודים כתב:
ציפה דריפה אלמדלסי כתב:
לכל חובבי ה"יאללה, שיפול בתל אביב ואז נראה אותם/יזוזו פה דברים"
אתם יודעים שתל אביב כבר חטפה טילים פעם, נכון? ושתל אביב וירושלים חטפו פיגועים שבהרבה מהם נהרגו ונפגעו יותר ממה שנהרגו ונפגעו בכל הדרום בכל השנים האחרונות מהפגזות, נכון? ושלמבצע כזה או אחר הממשלה יצאה בגלל הדרום או בגלל פיגוע בנתניה, נכון?

ההשוואות האלה הן מאוד בעייתיות.
במלחמת המפרץ אולי ת"א היא זו שחטפה טילים אבל הייתה הרי כוננות בכל הארץ וזה גם היה לתקופה קצרה וידעו שזה לא משהו שהולך להימשך שנים ולכן ישראל לא נדרשה לתגובה

העניין הוא שבמלחמת המפרץ נכנס משתנה אחד נוסף למשוואה שלא קיים כאן, והוא כל העניין הכבד משקל של הקואליציה העולמית ממש מקיר לקיר נגד עירק כולל מדינות ערב. משתנה שלא קיים כאן. לכן ההשוואה בין 91' להיום היא לא נכונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 18, 2012 10:29 am 
Hall of Famer

bill_tipesh כתב:
האם הפעלת כיפת ברזל כנגד אותו טיל שמשוגר לא יקרה לנו יותר משמעותית משיגור הטיל לפלסטינים?
האם מלחמת התשה כזאת לא עולה לצד הישראלי הרבה יותר, ואז גם אם לא מבטלת לחלוטין את הנימוק הזה, היא בהחלט מחלישה זאת.

אני פשוט זוכר במעורפל משהו על זה שלנו זה הרבה יותר יקר, ותוהה האם זה עדיין המצב כיום.

עולה בצורה יקרה לגמרי , וגם לא יעילה ובזבזנית מאוד.

זו המערכת שחייבת להגיע , או לפחות משהו בסגנון :

http://www.magenlaoref.org.il/nautilus.html

http://www.magenlaoref.org.il/letter1.pdf

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 18, 2012 11:11 am 
מנהל פורום

כמובן שראש בראש הטיל המיירט עולה יותר מהגראד. השאלה היא מהו הנזק הכלכלי אם הגראד היה מתפוצץ בשטח מיושב, פוגע בבית, רכוש או חלילה בנפש. למשל בבאר שבע בשבוע שעבר, אחד הגראדים שלא יורטו פגע בכביש ברחוב, גרם נזק לבניין סמוך והרס כליל כמה מכוניות. הנזק שנגרם (שאפילו לא מדובר בנזק בנפש) הוא גדול בהרבה ממחיר של מיירט שהוא כמה עשרות אלפי דולרים. מסקנה - זה עדיין עדיף לירט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 18, 2012 6:40 pm 
מנהל פורום

אני חושב שכיפת ברזל עושה כנראה עבודה טקטית מצוינת. ברמה האסטרטגית היא כנראה גול עצמי, והסיקור התקשורתי של השבוע האחרון די מעיד על זה - לא היה הבדל משמעותי (אם כבר לרעה) בין הסבב הזה לסבבים קודמים מבחינת כמות נפגעים, ובכל זאת העיתונים כתבו דברים בסגנון "העורף חזק בזכות כיפת ברזל" וכל מיני שטויות כאלה שבאמת רומזות לכך שהמצב הנוכחי הוא סביר לגמרי ושכיפת ברזל נותנת איזשהו מענה. לא מפתיע בהתחשב בכך שאהוד ברק דיבר לפני כמה חודשים על החזון ארוך הטווח שלו שיהיו משהו כמו שש סוללות כיפת ברזל בסוף 2013.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 18, 2012 7:59 pm 
Hall of Famer

עופר האדום כתב:
bill_tipesh כתב:

אני מסתכל על הנושא הזה כבר כמה שנים, ועד היום אני המום ממה שקורה פה. זה נראה כמו מקרה קלאסי של אנשי מערכת שמרפדים לעצמם ג'ובים עתידיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 19, 2012 1:12 am 
מנהל פורום

ראובן כתב:
אני חושב שכיפת ברזל עושה כנראה עבודה טקטית מצוינת. ברמה האסטרטגית היא כנראה גול עצמי, והסיקור התקשורתי של השבוע האחרון די מעיד על זה - לא היה הבדל משמעותי (אם כבר לרעה) בין הסבב הזה לסבבים קודמים מבחינת כמות נפגעים, ובכל זאת העיתונים כתבו דברים בסגנון "העורף חזק בזכות כיפת ברזל" וכל מיני שטויות כאלה שבאמת רומזות לכך שהמצב הנוכחי הוא סביר לגמרי ושכיפת ברזל נותנת איזשהו מענה. לא מפתיע בהתחשב בכך שאהוד ברק דיבר לפני כמה חודשים על החזון ארוך הטווח שלו שיהיו משהו כמו שש סוללות כיפת ברזל בסוף 2013.

ראובן אתה שוב חוזר על הטיעון הזה בלי לגבות אותו בשום עובדות. העובדה היא שבסבב הזה ערי הדרום ספגו הרבה יותר פגיעות ישירות מבסבבים אחרים, ורק בזכות כיפת ברזל הנזק היה כל כך לא משמעותי. אני יכול להעיד באופן אישי שהחיים בדרום יכלו לפחות באופן חלקי להמשיך לתפקד ובנוסף זו הרגשה משופרת לאין שיעור לדעת שאתה מוגן ב85 או 90 אחוז מאשר להיות פשוטו כמשמעו ברווז במטווח.
אני לא מבין איפה המינוסים האסטרטגיים שאתה מוצא בשימוש בכיפת ברזל. מה אתה מציע? לזנוח אותה? הדבר היחיד שאפשר להתייחס אליו כ'מינוס' בהקשר שלה, (וגם זה תלוי השקפה פוליטית/צבאית של מאן דהוא) היא שהיא משמשת כבלם אסטרטגי לפעולת עומק גדולה בעזה. כלומר שהדרום יחסית מוגן לפחות מבחינת נזק, הלחץ על הממשלה לפעול באופן יסודי בעזה פוחת, למרות שראשי הרשויות מנסים ע"י השבתת מערכות הלימוד לשמר לחץ כזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 19, 2012 6:54 am 
מנהל פורום

דעתי היא שה"לפחות באופן חלקי" הזה לא שווה שום דבר, אם כבר הוא הרבה יותר גרוע (כי הוא מאפשר להמשיך עם "שיגרת החירום" הזו בלי לחפש פיתרון אמיתי).

דמיין את ימי האינתיפאדה השנייה. נניח שצה"ל היה מוצא איזו דרך קסומה להתמודד עם טרור המתאבדים על ידי פיצוץ מרחוק של חגורת הנפץ (ככה שהם נניח מתפוצצים ברחוב בלי להרוג אף אחד) וזה היה מצליח למנוע 90% מהמתאבדים להגיע ליעד. אתה באמת חושב שזה היה תחליף הולם לפיתרון שבסופו של דבר נמצא? המטרה של הטרור היא לא להרוג ולא לגרום נזקים ולא לגרום עלות כספית. אם זו היתה המטרה הפלשתינים היו מובסים שוק על ירך עוד מזמן, כי מכל בחינה אפשרית במאזנים האלה ישראל מובילה בגדול. המטרה של הטרור זה להשליט אימה על האוכלוסייה האזרחית של האויב. וזה הושג במלואו בסבב האחרון עם או בלי כיפת ברזל. מהרגע שאין בתי ספר, ואין משחקי כדורסל, ויש עשר אזעקות ביום, אתה יכול לירות גם קפצונים בלי בעיה, כי השגת את המטרה.

ושוב, זה מבלי להקל ראש בכלום בחשיבות הטקטית של כיפת ברזל וטוב שהיא שם (וצריך לקוות שבמקרה של עימות מול החיזבאללה האפקטיביות הזו תתבלט עוד יותר. סה"כ הפלשתינים זה כסף קטן).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 19, 2012 10:46 am 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
עופר האדום כתב:
bill_tipesh כתב:

אני מסתכל על הנושא הזה כבר כמה שנים, ועד היום אני המום ממה שקורה פה. זה נראה כמו מקרה קלאסי של אנשי מערכת שמרפדים לעצמם ג'ובים עתידיים.

לא יודע אם ג'ובים , אבל אין ספק שמדובר כאן באינטרסים אישיים ולא אינטרסים בטחוניים-לאומים. השערורייה הזאת עוד תילמד בהרבה מאוד מקומות , זה פשוט מזעזע.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 19, 2012 11:10 am 
Hall of Famer

לא תילמד ולא כלום. חוויתי דבר כזה על בשרי כשהייתי בצבא, יצאתי ממנו בשן ועין בגלל מפקדים עם ביצים שעמדו לצידי מול כוחות חזקים, ביניהם מי שהוא היום שר הבטחון.
מעבר לזה שגם אני וגם הקצין השני שעבד איתי בנושא (בכיר יותר ממני) נוקינו בצורה מוחלטת מהאשמות שווא, לא היה לסיפור שום לקח אופרטיבי למיטב ידיעתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 19, 2012 11:16 am 
מנהל פורום

Shiver כתב:

ראובן אתה שוב חוזר על הטיעון הזה בלי לגבות אותו בשום עובדות. העובדה היא שבסבב הזה ערי הדרום ספגו הרבה יותר פגיעות ישירות מבסבבים אחרים, ורק בזכות כיפת ברזל הנזק היה כל כך לא משמעותי. אני יכול להעיד באופן אישי שהחיים בדרום יכלו לפחות באופן חלקי להמשיך לתפקד ובנוסף זו הרגשה משופרת לאין שיעור לדעת שאתה מוגן ב85 או 90 אחוז מאשר להיות פשוטו כמשמעו ברווז במטווח.
אני לא מבין איפה המינוסים האסטרטגיים שאתה מוצא בשימוש בכיפת ברזל. מה אתה מציע? לזנוח אותה? הדבר היחיד שאפשר להתייחס אליו כ'מינוס' בהקשר שלה, (וגם זה תלוי השקפה פוליטית/צבאית של מאן דהוא) היא שהיא משמשת כבלם אסטרטגי לפעולת עומק גדולה בעזה. כלומר שהדרום יחסית מוגן לפחות מבחינת נזק, הלחץ על הממשלה לפעול באופן יסודי בעזה פוחת, למרות שראשי הרשויות מנסים ע"י השבתת מערכות הלימוד לשמר לחץ כזה.

אבל שיבר, עם כל הכבוד אתה לא ממש מייצג את רוב האנשים פה.
גם השותפה שלי למשל מרגישה בדיוק כמוך. לפני שנתיים היא הייתה רצה להורים שלה בירושליים אחרי אזעקה אחת ועכשיו היא מרגישה דיי בטוחה.
זה לא משנה אבל איך אתה מרגיש. החלטה על בטילו לימודים היא מאוד משמעותית ופוגעת ישירות או בעקיפין בכל מאוד נכבד מהאוכלוסייה, עובדתית הרבה פחות אנשים מגיעים למרכזי הבילוי והקניות ויש המון ילדים (וגם מבוגרים) שסובלים מחרדות בכל אזעקה גם אם יודעים שכיפת ברזל מגינה עליהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 19, 2012 11:35 am 
מנהל פורום

עדיין יורים על ישראל:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4204729,00.html

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 19, 2012 11:59 am 
Hall of Famer

שר הבטחון עסוק, הוא עובר דירה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 19, 2012 12:03 pm 
Hall of Famer

למקום עממי יותר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 19, 2012 1:32 pm 
Junior

Shiver כתב:
כמובן שראש בראש הטיל המיירט עולה יותר מהגראד. השאלה היא מהו הנזק הכלכלי אם הגראד היה מתפוצץ בשטח מיושב, פוגע בבית, רכוש או חלילה בנפש. למשל בבאר שבע בשבוע שעבר, אחד הגראדים שלא יורטו פגע בכביש ברחוב, גרם נזק לבניין סמוך והרס כליל כמה מכוניות. הנזק שנגרם (שאפילו לא מדובר בנזק בנפש) הוא גדול בהרבה ממחיר של מיירט שהוא כמה עשרות אלפי דולרים. מסקנה - זה עדיין עדיף לירט.

ומצד שני, כמובן שהנזק של גראד שפוגע ברחוב בבאר-שבע מפוזר בצורה טובה יותר (כולל אלמנט הרנדומליות המוסרי עד מאוד, כמובן). מצד שלישי אפשר לטעון בעצם שהפיזור הטוב ביותר הוא על-ידי המדינה, שסופגת את עלות הטיל המיירט וכמובן מגלגלת אותו בחזרה לכלל האזרחים, או לפחות לציבור משלמי המיסים שביניהם (מה שמעלה תהיות אחרות, לגבי היעילות הכלכלית של הצבת סוללות מיירטות בקרבת ריכוזי אוכלוסייה של משתמטי מס).

או בקיצור, כפי שמרצה זכור (לא בהכרח לטובה) שלי מהתואר הראשון היה נוהג לומר, יש דברים שמוטב לא לנתח בפרמטרים של יעילות כלכלית. מדינת ישראל מחויבת מוסרית להגן על אזרחיה והשיקול הכלכלי, גם אם חשוב, הוא עדיין משני כאן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 20, 2012 12:11 am 
Hall of Famer

עופר האדום כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
עופר האדום כתב:

לא יודע אם ג'ובים , אבל אין ספק שמדובר כאן באינטרסים אישיים ולא אינטרסים בטחוניים-לאומים. השערורייה הזאת עוד תילמד בהרבה מאוד מקומות , זה פשוט מזעזע.

תגיד לי, אתה יודע את זה ממקור אישי, או שאתה ניזון מפרסומים אלו ואחרים של אנשים אינטרסנטיים לא פחות כשאתה כבר מדווח על שערוריות?

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 78 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 29 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה