סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 22, 2024 10:53 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 130 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' אפריל 25, 2012 4:31 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
ולו בשביל הספורט (אבל לא כדורסל כי זה עוף טופיק...)- למה יש לך בעיה עם זה שחניכי בני עקיבא, ולא רק בחיפה, שרים אני מאמין אחרי 'התקווה'?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 25, 2012 4:44 pm 
Junior

כי בישראל התקווה (ההימנון הלאומי) מסיים את הטקס. שבני עקיבא נמצאים בטקס שבו יש כללים ברורים (זה לא היה בשבט/קן/סניף, אין לי מושג איך קוראים לזה). אלא בטקס בבית הקברות הצבאי. בבית הכנסת שיעשו מה שהם רוצים.

מעניין אם היית אומר אותו דבר אם קבוצה היתה שרה את האינטרנציונל לאחר התקווה.

"... רבים הצבעים עמך אדוני, תכלת פרשת על פני השמים, ולאמא שלי חומות העיניים, ירוק לעלה ולורד ורד, או לבן או אדום ועוד יש ועוד! רבים הצבעים עמך אדוני יפים ומרובים! ולמה בראת לך ילדים צהובים, אדוני, צהובים?..."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 25, 2012 4:46 pm 
Hall of Famer

ועכשיו אני מבין שאתה לא רק אנטישמי קטן ומטומטם אלא גם פאשיסט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 25, 2012 4:48 pm 
Junior

Red Sumo1 כתב:
כי בישראל התקווה (ההימנון הלאומי) מסיים את הטקס. שבני עקיבא נמצאים בטקס שבו יש כללים ברורים (זה לא היה בשבט/קן/סניף, אין לי מושג איך קוראים לזה). אלא בטקס בבית הקברות הצבאי. בבית הכנסת שיעשו מה שהם רוצים.

אתה אמיתי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 25, 2012 5:12 pm 
Sophomore

אוף, ביאסת... השליתי את עצמי שתכתוב משהו ששווה תגובה ויפתח דיון אמיתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 25, 2012 5:57 pm 
Junior

יש משהו מקסים בטקסיות החוזרת על עצמה, כמו בטקס דתי. במדינת ישראל יש נארטיב של טקסיםברורים הם מסתיימים בשירת התקווה. אם משהו מחבל בזה ושר פתאום עוד שיר זה פוגע בטקס. קשה להסביר את זה אבל אני דווקא מאמין שהדתיים כאן יבינו זאת. יש סדר, יש מתכון וסטייה מזה הורסת.

קאפיש?

"... רבים הצבעים עמך אדוני, תכלת פרשת על פני השמים, ולאמא שלי חומות העיניים, ירוק לעלה ולורד ורד, או לבן או אדום ועוד יש ועוד! רבים הצבעים עמך אדוני יפים ומרובים! ולמה בראת לך ילדים צהובים, אדוני, צהובים?..."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 25, 2012 6:13 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
נדמה לי שמי שמתווכח איתך כאן הם דווקא הדתיים והדתל"שים שאמורים "להבין זאת". כנראה שאתה מאמין לא נכון.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 25, 2012 6:18 pm 
Sophomore

מזה אנשים שבאו לטקס, כיבדו אותו, שרו התקווה ואז בסוף שרו גם את ה"אני מאמין" שלהם לעומת אנשים שברחו באמצע הטקס כי יש בארסה? או לעומת אנשים שכמעט גרמו לסבתא שלי להתקף לב כשעשו מסיבה ביום השואה?

מזכיר לי מאוד אנשים שמאוד מפריע להם הביינישי"ם שעושים שנה וארבע אבל בדר"כ בקרבי ויוצאים לפיקוד וכו' אבל לא מפריע להם (או פחות) משתמטים.

מדובר אגב גם בול באותה אוכלוסיה.

כל אחד ומה שמפריע לו.

אגב סומו, לא הבנתי מה בדיוק מפריע לך. זה שהם שרו אתזה בכלל בטקס או שזה ששרו אתזה אחרי התקווה כי התקווה צריך להיות אחרון?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 25, 2012 6:32 pm 
Hall of Famer

Red Sumo1 כתב:
יש משהו מקסים בטקסיות החוזרת על עצמה, כמו בטקס דתי. במדינת ישראל יש נארטיב של טקסיםברורים הם מסתיימים בשירת התקווה. אם משהו מחבל בזה ושר פתאום עוד שיר זה פוגע בטקס. קשה להסביר את זה אבל אני דווקא מאמין שהדתיים כאן יבינו זאת. יש סדר, יש מתכון וסטייה מזה הורסת.

קאפיש?

נו, ברור שהבנתי. יש בזה משהו "מקסים".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 25, 2012 6:35 pm 
Junior

Red Sumo1 כתב:

קאפיש?

אתה מודע לעובדה שאני מאמין זו תפילה שאומרים אותה בסיום כל תפילת שחרית במקומות רבים, וכמו כן בכל טקס בציבור הדתי לאומי מייד לאחר התקווה שרים אותו? אז בטקס במדינת ישראל, מדינת העם היהודי, אליבא דסומו שירה של תפילה זו מחבלת בטקס. לא יאומן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 25, 2012 6:39 pm 
Junior

בטקס הישראלי, התקווה בה בסוף. לא היה בעיה עם זה היה לפני (לפי דעתי).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 25, 2012 6:55 pm 
Junior

נכון. ברור שאם הם היו מפריעים למהלך הטקס המתוכנן עם שירה ספונטנית של אני מאמין זה היה תקין, אבל הבעייה היא שהם שרו אחרי שהטקס הסתיים. בהצלחה עם זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 25, 2012 7:02 pm 
Sophomore

חחח לא היתה בעיה אם זה היה לפני? הצחקתני...כמה קריאות "כפיה דתית" היו נשמעות???
ובלי קשר כן היתה בעיה כי בטקס רשמי של ישראל אתה לא תתחיל לשיר את ההימנון של כל תנועה...
אפשר גם להבין את ה"בעיה" שהם שרו אחרי, באמת שאפשר, אבל לקרוא לזה בעיה? זה מה שמפריע לך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 25, 2012 7:37 pm 
Junior

התכוונתי(כאילו שה לא היה ברור לכם) שזה בתנאי שזה היה מראש חלק מהטקס. אחת לפני, אחרי, זה פרובוקציה זולה שתביא לאחרים לעשות פרובוקציות דומות בעתיד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 25, 2012 8:04 pm 
Hall of Famer

לא יודע, בינתיים הפרובוקטור היחיד (והיחיד שחושב שזו פרובוקציה) זה אתה, וכל עוד לא תלמד להתנסח בבהירות או לחשוב בבהירות (למרות שבגילך ועם הניסיון שלך - אתה יודע , אל תבנה על זה יותר מדי), לא באמת תשכנע מישהו כאן אחרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 25, 2012 8:12 pm 
Sophomore

סומו אל תשחק אותה, אתה יודע טוב מאוד שאם מישהו היה מעיז להכניס אתזה לטקס היית זועק לשמיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 25, 2012 8:20 pm 
Junior

רובי אכלת לנו את הראש רובייייי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 25, 2012 8:49 pm 
Junior

chaiel49 כתב:
סומו אל תשחק אותה, אתה יודע טוב מאוד שאם מישהו היה מעיז להכניס אתזה לטקס היית זועק לשמיים.

1. זאת הטענה שלי מלתחילה. אסור לשנות את הטקס
2. ואם מחליטים שלנות, אז יש הרבה תפילות בסידור שאשמח לשנות...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 25, 2012 9:00 pm 
Sophomore

נו אבל בחיאט, אני הבנתי שאמרת שאם היו שמים אתזה בטקס זה היה בסדר, תהיה ברור.
בכל מקרה זה לא חלק מהטקס בשבילם, הם מוסיפים אחרי זה בעצמם.
ושיוויק, יפה אמרת, בטקסים דתיים, זה לא טקס דתי.
ובכל מקרה גם אם יש עמזה בעיה היא כ"כ קטנה ולא חשובה שחבל בכלל הלתעסק...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 25, 2012 9:13 pm 
Sophomore

Red Sumo1 כתב:

הרבה פחות כיף להתווכח עם מי שלא מכיר את העובדות אבל יורה.
אז ככה:
הטקס לא היה בבית קברות צבאי, אלא באודיטוריום עירוני. מדובר בכלל בטקס יום הזיכרון לשואה ולגבורה.
נקסט, זה לא חדש. כבר שנים, ואת זה אני אומר בתור חניך בני עקיבא בחיפה עד לפני 3 שנים שהשתתף בחייו במספר דו ספרתי של הטקסים המדוברים עם חולצת תנועה, שהמנהג הזה קיים. יש הקפדה מאוד ברורה על תחילת השירה רק לאחר שתם הטקס באופן רשמי והקהל מתחיל להתפזר, שום אלמנט של כפייה.
להגיד לך שאני חסיד גדול של זה? לא, ואני אפילו מתווכח עם חברים על העניין. אבל מכאן ועד להצהרות מרחיקות הלכת שלך המרחק רב. השנאה שלך עיוורת, ואתה לא נותן לשום עובדה לבלבל אותך.
חג שמח.

נערך לאחרונה על ידי Avishai בתאריך ה' אפריל 26, 2012 5:31 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 26, 2012 12:57 am 
Sophomore

chaiel49 כתב:
מזה אנשים שבאו לטקס, כיבדו אותו, שרו התקווה ואז בסוף שרו גם את ה"אני מאמין" שלהם לעומת אנשים שברחו באמצע הטקס כי יש בארסה? או לעומת אנשים שכמעט גרמו לסבתא שלי להתקף לב כשעשו מסיבה ביום השואה?

מזכיר לי מאוד אנשים שמאוד מפריע להם הביינישי"ם שעושים שנה וארבע אבל בדר"כ בקרבי ויוצאים לפיקוד וכו' אבל לא מפריע להם (או פחות) משתמטים.

כל אחד ומה שמפריע לו.

אגב סומו, לא הבנתי מה בדיוק מפריע לך. זה שהם שרו אתזה בכלל בטקס או שזה ששרו אתזה אחרי התקווה כי התקווה צריך להיות אחרון?

אותי מעניין כשלג דאשתקד מה בני עקיבא עושים בסוף הטקס, אבל מאוד מפריעות לי ישיבות ההסדר. איזה סיבה שבעולם יש לפטור אנשים משנה ושמונה חודשים של שירות צבאי?! חצי כיתה שלי קרעה את התחת בסיירות 3 שנים ואף אחד לא מדבר עליהם כעל "מיטב הנוער". ישיבות הסדר - אני אשב ואתם תסתדרו. גם משתמטים מפריעים לי, אבל מה לעשות, צבא זה לא חויה שכל אחד יכול לעבור.

נערך לאחרונה על ידי hagai_sela בתאריך ה' אפריל 26, 2012 1:08 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 26, 2012 1:06 am 
Sophomore

hagai_sela כתב:
chaiel49 כתב:

כל אחד ומה שמפריע לו.

אותי מעניין כשלג דאשתקד מה בני עקיבא עושים בסוף הטקס, אבל מאוד מפריעות לי ישיבות ההסדר. איזה סיבה שבעולם יש לפטור אנשים משנה ושמונה חודשים של שירות צבאי?! חצי כיתה שלי קרעה את התחת בסיירות 3 שנים ואף אחד לא מדבר עליהם כעל "מיטב הנוער". ישיבות אסדר - אני אשב ואתם תסתדרו. גם משתמטים מפריעים לי, אבל מה לעשות, צבא זה לא חויה שכל אחד יכול לעבור.

אל תשאל אותי, לא הגנתי לרגע על ישיבות ההסדר, רק אמרתי מזה מזכיר לי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 26, 2012 4:45 pm 
Sophomore

בדיוק כשרציתי לכתוב שזאת השוואה לא טובה. הדיון על ישיבות ההסדר הוא יותר מלגיטימי בעיניי, ואת זה אני אומר בתור מישהו שעשה הסדר קצינים (שנה וקצת כקצין, סכ"ה שנתיים ותשע בשרות).
בגדול, אחד הדברים שהכי הרתיחו אותי בעולם היה בינישים סטלנים שנפנפו בשנה וארבע שלהם כדי לחזור לישיבה וגם שם לא לעשות כמעט כלום.
מצד שני, על אף החשיבות הרבה עד מאוד של ערך השיוויון, כמו כמעט כל ערך, הוא עדיין לא הערך העליון בעיניי. במקרה שלנו, ערך התרומה למדינה הוא גדול יותר. דהיינו, אם מישהו שעושה שרות צבאי חלקי יראה שהוא תורם למדינה לפחות באותה מידה של כזה שמשרת באופן מלא מבחינתי זה תופס.
בצורה בה אני תופס לימוד תורה, אחד המדדים לבדוק את היותו נכון הוא במידה והוא גורם אחר כך לתרומה חוזרת לחברה, ואני לא מדבר על תרומה סגולית כזו או אחרת. אני מדבר על לימוד תורה שמחנך את התלמיד להיות אידיאליסט שלוקח אחריות על חברתו.
בשורה התחתונה- אני בעד הקצאות למסלול הסדר, אליו יהיו זכאים כאלה שיוגדרו על ידי ראשי הישיבות שלהם ככאלה שהלימוד יתרום חזרה למדינה לפחות כמו עוד שנה ושמונה של שרות צבאי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 26, 2012 6:12 pm 
Hall of Famer

מכבי רעננה זל כתב:
בדיוק כשרציתי לכתוב שזאת השוואה לא טובה. הדיון על ישיבות ההסדר הוא יותר מלגיטימי בעיניי, ואת זה אני אומר בתור מישהו שעשה הסדר קצינים (שנה וקצת כקצין, סכ"ה שנתיים ותשע בשרות).
בגדול, אחד הדברים שהכי הרתיחו אותי בעולם היה בינישים סטלנים שנפנפו בשנה וארבע שלהם כדי לחזור לישיבה וגם שם לא לעשות כמעט כלום.
מצד שני, על אף החשיבות הרבה עד מאוד של ערך השיוויון, כמו כמעט כל ערך, הוא עדיין לא הערך העליון בעיניי. במקרה שלנו, ערך התרומה למדינה הוא גדול יותר. דהיינו, אם מישהו שעושה שרות צבאי חלקי יראה שהוא תורם למדינה לפחות באותה מידה של כזה שמשרת באופן מלא מבחינתי זה תופס.
בצורה בה אני תופס לימוד תורה, אחד המדדים לבדוק את היותו נכון הוא במידה והוא גורם אחר כך לתרומה חוזרת לחברה, ואני לא מדבר על תרומה סגולית כזו או אחרת. אני מדבר על לימוד תורה שמחנך את התלמיד להיות אידיאליסט שלוקח אחריות על חברתו.
בשורה התחתונה- אני בעד הקצאות למסלול הסדר, אליו יהיו זכאים כאלה שיוגדרו על ידי ראשי הישיבות שלהם ככאלה שהלימוד יתרום חזרה למדינה לפחות כמו עוד שנה ושמונה של שרות צבאי.

שמע, אני יודע שאתה בא מתוך כוונות טובות וטהורות, אבל ההודעה הזו היא דוגמא קלאסית לפטרנליזם המטופש שהוא בבסיסה של החשיבה הדתית.

מעבר למופרכות השיטה שאתה מציע (שאיזה רב יחליט מי אידאליסט אמיתי ומי לא), את החילוני הממוצע לא מעניין (ובצדק רב) האידאליזם הזה. הוא נאלץ לשרת 3 שנים ולהקדיש אותן לצבא בלי לעשות דברים אחרים (אני מדבר על הקרביים או התומכ"לים שבאמת עובדים קשה, לא על עובדי מפקדה בחוזרים הביתה ב16:00-17:00), אז מבחינתו שגם הדתיים יעשו את זה. זו גישה מאד חצופה להגיד "מי שלומד תורה חוזר לחברה אידלאיסט גדול יותר, אז בכבוד", כמובן לצד אחותה החרדית "מי שלומד תורה שומר על עם ישראל בתפילותיו ובלימודו". אלה אולי גישות שונות, אבל שתיהן חצופות ומטופשות במידה דומה למדי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 26, 2012 6:35 pm 
Hall of Famer

מסכים עם נדב, וכבר כתבתי דברים דומים בעבר על הפטרנליזם הדתי.

מה שאני הייתי מציע בנוגע להסדר הוא נוסחה שלדעתי היא הוגנת מאד:
אחוז הקרביים בין הבנים המתגייסים באוכלוסיה הכללית+פרימיום אחוז כלשהו = אחוז הקרביים המינימלי בין מתגייסי ההסדר.
כל עוד הסדר נשמר (נניח לצורך העניין שהפרימיום הוא 20%), אני לא רואה בעיה בשירות של שנה וחצי, מכיוון שהוא באופן מובהק איכותי יותר.

אפשר כמובן להרחיב טיפה את הנוסחה, ולתת משקל כלשהו גם לג'ובניקים בעלי ערך אמיתי (למשל, מודיעין). אבל זה כבר יגרור הרבה טענות ברורות וחבל. לכן, אני אישית אוהב את הנוסחה הפשוטה - השאלה היחידה היא מהו אותו פרימיום. (והסבירות אומרת שהפרימיום צריך לבוא כפונקציה כלשהי של מספר המתגייסים בהסדר לבין מספר הבנים המתגייסים כללית).

ואגב, אם כבר דנו בנושאים דומים - מה עם הפטור לבנות דתיות? במה הוא שונה מאשר ההסדר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 130 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 61 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: