סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' פברואר 22, 2025 7:23 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 31 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' מאי 11, 2012 11:37 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
אם אני מנסה לעשות "זום אאוט" למקרה ולהיות אובייקטיבי (כמה שבבון מתנחל כמוני יכול להיות), אני חושב שאפשר להודות שהמדובר כאן באקספשן.
מדובר ב5 בניינים , 30 דירות, שלפחות הדיירים שלהם פעלו בתום לב.
להגיד שהרס הבתים הוא פתרון ל"עוול" זה עיוות נורא.את העוול שנגרם לבעת הקרקע אפשר לפתור בדכים הרב יותר הגיוניות (פצוי נדיב,קרקע חלופית).
מצד שני, מישהו חייב לשלם על מה שקרה כאן.העוול לבעל הקרקע, והסבל שעוברות כעת המשפחות (ואף אחד כאן לא היה מתחלף איתן).
הפתרון הישר לדעתי הוא לפצות את בעל הקרקע ולהעניש עונש מרתיע את הבונים.
מעניין שאנשים הומניים בדרך כלל הולכים כאן על שורת הדין ולא מוכנים לראות ימינה או שמאלה.
חייבים לא לראות את מתנחלים כבני אדם כדי ללכת בדרך הזאת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 11, 2012 12:33 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
אתה מדבר על פיתרון הגיוני ואז קופץ למסקנה הזו על ראיית המתנחלים "לא כבני אדם"? ברור שיש כאן מאבק פוליטי (לא מצד בית המשפט העליון אלא מצד מי שמגיש את העתירות, וגם כמובן מצד מי שבנה מלכתחילה ומי שמתנגד לפינוי - הרי לפצות בצורה נדיבה אפשר גם את הדיירים), אבל אולי אנשים רואים במתנחלים "סתם" פושעים או כובשים אכזרים?

אני אישית חושב שהבעיה העיקרית במאבקים האלה (מנקודת המבט השמאלית) היא שהם בסופו של דבר נותנים לגיטימציה להתנחלויות הרבה יותר משהם נאבקים בה. המקרה הזה הוא מקרה מובהק - אתה נלחם בחמישה בתים כשבעצם השכונה כולה מקבלת הכשר. פיתרון נוסח זה שדייס הביא הוא הגיוני הרבה יותר במציאות של השטחים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 13, 2012 10:40 am 
Hall of Famer

כמה הערות על הסיטואציה ותום הלב:
1. החלקות,ככל הנראה, לא נקנו במובן הקלאסי אלא חולקו על ידי השלטון הירדני (או העות'מאני או אנאערף).ספק גדול אם ה"בעלים הנגזל" ידע בכלל שהקרקע שלו עד ש"יש דין" נברו בארכיונים. (מה שמסביר במעט את שאלתו של תומר)
2. החלקות הינן לא מעובדות ,סמוכות לבית אל ודי מרוחקות מדורא.זה לא מוריד מהבעלות (אם תוכח), אבל זה לא שהמתנחלים התיישבו אצל הקרבן המסכן בחצר.
3. רב הדיון הינו על שטח שלפי גרסת המתנחלים נקנה ולא הושלם רישומו.זהו פשע פרוצדורלי ולא פלילי.
4. המציאות בשטחים שבה כל מכירה של שטח מערבים ליהודים פירושה גזר דין מוות, מחייבת התנהלות חשאית, נפתלת וחסרת שקיפות. למרבה הצער מהסיבה הזאת גם אין סיכוי לפתרון בהסכמה שהצעת ראובן.
אני יודע שכל אחד מהסעיפים נשמע חלש בפני עצמו, אבל צירוף שלהם ביחד מצרף נסיבות שלשיטת התומכים בישוב יו"ש, מחייבות את התנהלות המוזכרת בכתבה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 13, 2012 10:54 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
איפה ראית שהצעתי פיתרון בהסכמה? להיפך, בתחום הזה אני בעד כמה שפחות הסכמה וכמה שיותר מערב פרוע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 13, 2012 11:08 am 
Hall of Famer

לא אתה כנראה (ולא אף אחד מהאשכול הזה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 13, 2012 1:15 pm 
Sophomore

אבימאל כתב:
כמה הערות על הסיטואציה ותום הלב:
1. החלקות,ככל הנראה, לא נקנו במובן הקלאסי אלא חולקו על ידי השלטון הירדני (או העות'מאני או אנאערף).ספק גדול אם ה"בעלים הנגזל" ידע בכלל שהקרקע שלו עד ש"יש דין" נברו בארכיונים. (מה שמסביר במעט את שאלתו של תומר)
2. החלקות הינן לא מעובדות ,סמוכות לבית אל ודי מרוחקות מדורא.זה לא מוריד מהבעלות (אם תוכח), אבל זה לא שהמתנחלים התיישבו אצל הקרבן המסכן בחצר.
3. רב הדיון הינו על שטח שלפי גרסת המתנחלים נקנה ולא הושלם רישומו.זהו פשע פרוצדורלי ולא פלילי.
4. המציאות בשטחים שבה כל מכירה של שטח מערבים ליהודים פירושה גזר דין מוות, מחייבת התנהלות חשאית, נפתלת וחסרת שקיפות. למרבה הצער מהסיבה הזאת גם אין סיכוי לפתרון בהסכמה שהצעת ראובן.
אני יודע שכל אחד מהסעיפים נשמע חלש בפני עצמו, אבל צירוף שלהם ביחד מצרף נסיבות שלשיטת התומכים בישוב יו"ש, מחייבות את התנהלות המוזכרת בכתבה.

יש להוסיף לדיון עוד כמה נקודות:
1. למעשה, שאלת הבעלות על הקרקע לא הוכרעה. על פי מה שקראתי, מסמכי הרכישה מתייחסים לאדם מסויים ואילו הטוען לבעלות נושא את אותו שם בדיוק וטוען שהוא בעלי הקרקע ושהוא לא מכר אותה. שאלה זו כמובן לא נידונה כלל בבג"צ גם משום שהוא לא מכריע בסכסוכי קרקעות וגם משום שאינו שומע ראיות. יש כרגע הליך בבית המשפט המחוזי והמדינה בבקשת הדחייה שלה התייחסה אליו ואף טענה שיש "סיכוי גבוה" להצלחת המתנחלים בהליך זה (לא יודע למה, אולי בעקבות דחיית העמדה הפלסטינית בתביעה האזרחית בעניין קרקעות מגרון).
2. לשאלת תום הלב יש כמובן משמעות בהתחשב בזה שאותם 5 משפחות שרכשו שם בתים קיבלו מענק מהמדינה, התשתיות הונחו כחוק ע"י הגופים הממשלתיים הרלבנטיים וכדו'. זו אולי לא "הבטחה שלטונית" אבל בהחלט מצג שאדם סביר יכול להסתמך עליו.
3. כאמור, בג"צ לא הכריע (בשתי הבקשות) בשאלת הבעלות על הקרקע. מה שבג"צ אמר זה שהמדינה אמרה בפניו שהיא תסיר כל מה שעל קרקע פרטית ולכן הוא מצפה ממנה שתקיים את התחייבותה (במיוחד לאחר שזו אומצה בפס"ד) ולא תשנה אותה. מעבר לשאלה הלגיטימית האם גם במקרים אחרים בהם הממשלה משנה את מדיניותה בג"צ מחייב אותה למדיניות קודמת, יש כאן אלמנט נוסף והוא שהודעת הממשלה שסיסמתה היתה "קרקע פרטי- יוסר ואדמות מדינה- יוסדר" התייחסה למאחזים ולא לבנייה בתוך יישובים חוקיים. בג"צ וגורמים מסויימים במשרד המשפטים ופרק' המדינה הרחיבו מאד את ההיקף של ההתחייבות הזו וזה מה שלמעשה גרם גם להחלטה הראשונה על ההריסה וגם לחוסר ההסכמה של שופטי העליון לחזרת המדינה מעמדה זו.
4. שאלת כיצד להתמודד זכות הקניין בהנחה שהקרקע היא אכן פרטית למהדרין היא שאלה מרתקת שיש לה פיתרונות רבים ושונים. ב"ישראל הקטנה" מקובל שאחרי תקופה מסויימת לא בהכרח יוחזר המצב לקדמותו אלא יינתן פיצוי הולם לבעל הקרקע. בשטחים גם היה מקרה אחד כזה בו חלק מהיישוב ברקן הוקם על אדמה פרטית (שהוכחה ככזו!) ללא רשות וללא סמכות, וכאשר למדינה היה חלק בפיתוח הקרקע ובהקמת השכונה. במקרה ההוא הוחלט כי בשל חלוף הזמן, תום הלב של הרוכשים והעבודה שיש שם שכונה שוקקת לא יפנו את הדיירים אלא יפצו את הרוכש. פרט שולי נוסף במקרה זה- הקרקע היתה של יהודי בשם משה זר. וד"ל ואכמ"ל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 31 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 3 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה