סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' פברואר 20, 2025 1:14 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 74 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' מאי 14, 2012 3:00 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
המסורת הזו תהיה גם אם אף אחד לא היה מתייחס לכך היום. התגלגלות השמאל הקיצוני לענייני ציוני נכבה היא משהו שקיים כבר כמה שנים, כאשר בין היתר מי שמוביל את זה אלו הם עמותת "זוכרות", שניסו לעשות עצרת דומה ביום העצמאו תהאחרון ולא נתנו להם. העמותה גם עורכת מידי פעם בימי שישי "סיורי נכבה" כאשר לעיתים באקט סמלי הם מכסים שלט של רחוב בעיר מעורבת ותולים עליו את שם הרחוב מלפני 48' (עזו זאת ברמלה לפני כמה שנים ברחוב הרצל).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 14, 2012 3:01 pm 
Hall of Famer

נורטון כתב:
וכי למה? באופן עקיף גם ציון הנכבה הוא ציון המבכה על העובדה שאי אז אלפי יהודים לא מתו.

זה עקיף מידי בשביל שתוכל להגיד שעצרת לציון האסון הפלסטיני ב-48' היא בעצם בעלת אג'נדה שמצטערת שלא טבחו אלפי יהודים במקום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 14, 2012 3:35 pm 
Senior

nadav_hacohen כתב:
וכשהם חיו בארץ ישראל תחת השלטון הבריטי או כל שלטון אחר?...

קל וחומר, הם לא החזיקו בדרכון אנגלי, לא נהנו מהיתרונות של היות אזרח אנגליה וודאי שלא תבעו שותפות בקביעת סדר היום של הממלכה המאוחדת תוך שאינם מסתירים את מאבקם לביטול השלטון האנגלי בארץ ולגירוש הבריטים.

nadav_hacohen כתב:
...וכן, אני רציני לחלוטין, ומסוגל להבחין בין אתוס ומיתוס לאומי-כללי לבין מציאות ריאלית. אני לא יכול לכפות על הערבים לרצות בשלטון יהודי על ארץ ישראל/פלסטין, ואני לא יכול לכפות עליהם שלא לבטא את הצער שלהם על קיום מדינה יהודית. כל עוד הם אינם מסיתים ואינם מבצעים מאבק אלים נגד המדינה, זוהי זכותם הדמוקרטית המלאה והמובנית...

בשום מקום לא טענתי שצריך למנוע מהם או ממי שלא יהיה לבטא את שאיפותיו הפוליטיות או האחרות, לא בת'רד זה ולא במקום אחר אבל מי שמפגין כך לא יכול (מוסרית) לתבוע אמון מלא מהמדינה שנגד קיומה הוא מפגין.

nadav_hacohen כתב:
...מדהים אותי באיזו קלות אתה נסחף לאמירה כמו-פאשיסטית דוגמת האמירה שלך על ייצוג פוליטי. לערביי ישראל ישנה זכות לייצוג פוליטי מעצם היותם אזרחים שווי-זכויות במדינת ישראל. אז מה לעשות שהם לא יהודים ולא ציוניים? זה לא הופך את דעותיהם לראויות להשתקה (עד כמה שיש דבר כזה בכלל, דעה הראויה להשתקה).

הם אזרחים שווי זכויות במדינת ישראל (בין היתר) כפועל יוצא מהכרתם בזכותה להתקיים. זה די אנומלי לדרוש שותפות במבנה הפוליטי של ישות שאתה מתנגד לעצם קיומה, אנומלי ואף מעט פרדוקס לוגי והמהדרין יציינו בקול של איש חשוב: "דמוקרטיה מתגוננת".

הבסיס לכל מה שכתבתי כאן הוא הזיקה הישירה, המיידית והמחייבת שבין שני המונחים "מדינת ישראל" ו"מדינת היהודים" (מדינה יהודית זה מסובך מדי), אני לא בטוח שאני יכול להבין איך אפשר לקבל את הזיקה הזו ולדחות את הביקורת על אלו המבכים את ק(י)ומה של המדינה ככזו.

נערך לאחרונה על ידי תומר בתאריך ב' מאי 14, 2012 4:03 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 14, 2012 3:49 pm 
Junior

הימין מתנהג בטמטום ומוציא לעצמו שם רע. אני בטוח שיש גם אנשי מרכז שמתנגדים לטקס, אבל כששמים בראש הדוברים את הגזען הפשיסט ותת האדם מיכאל בן ארי, זה משאיר איתו רק את מי שדומה לו. אדם סביר כבר לא מרגיש נוח לעמוד בחברה כזאת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 14, 2012 3:58 pm 
Hall of Famer

אני בטוח שיש לא רק אנשי מרכז שהיו מפגינים מול הטקס אלא גם אנשי שמאל. אבל כמו שאמרת- ללכת להפגנה שבן ארי מארגן? לא בדיוק משהו שימשוך אנשים מהמחנה הימני מתון/מרכז/שמאל מתון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 14, 2012 4:06 pm 
Hall of Famer

תומר כתב:
nadav_hacohen כתב:
וכשהם חיו בארץ ישראל תחת השלטון הבריטי או כל שלטון אחר?...

קל וחומר, הם לא החזיקו בדרכון אנגלי, לא נהנו מהיתרונות של היות אזרח אנגליה וודאי שלא תבעו שותפות בקביעת סדר היום של הממלכה המאוחדת תוך שאינם מסתירים את מאבקם לביטול השלטון האנגלי בארץ ולגירוש הבריטים.

ומה עם התנועה לעצמאות סקוטלנד, המיוצגת בפרלמנט הבריטי?

nadav_hacohen כתב:
...וכן, אני רציני לחלוטין, ומסוגל להבחין בין אתוס ומיתוס לאומי-כללי לבין מציאות ריאלית. אני לא יכול לכפות על הערבים לרצות בשלטון יהודי על ארץ ישראל/פלסטין, ואני לא יכול לכפות עליהם שלא לבטא את הצער שלהם על קיום מדינה יהודית. כל עוד הם אינם מסיתים ואינם מבצעים מאבק אלים נגד המדינה, זוהי זכותם הדמוקרטית המלאה והמובנית...

בשום מקום לא טענתי שצריך למנוע מהם או ממי שלא יהיה לבטא את שאיפותיו הפוליטיות או האחרות, לא בת'רד זה ולא במקום אחר אבל מי שמפגין כך לא יכול (מוסרית) לתבוע אמון מלא מהמדינה שנגד קיומה הוא מפגין.

גדול עליי להכנס לדיון של "תביעה מוסרית לאמון מלא". מושגים אמורפיים מדי. אני מדבר על זכויות חוקיות.

nadav_hacohen כתב:
...מדהים אותי באיזו קלות אתה נסחף לאמירה כמו-פאשיסטית דוגמת האמירה שלך על ייצוג פוליטי. לערביי ישראל ישנה זכות לייצוג פוליטי מעצם היותם אזרחים שווי-זכויות במדינת ישראל. אז מה לעשות שהם לא יהודים ולא ציוניים? זה לא הופך את דעותיהם לראויות להשתקה (עד כמה שיש דבר כזה בכלל, דעה הראויה להשתקה).

הם אזרחים שווי זכויות במדינת ישראל (בין היתר) כפועל יוצא מהכרתם בזכותה להתקיים. זה די אנומלי לדרוש שותפות במבנה הפוליטי של ישות שאתה מתנגד לעצם קיומה, אנומלי ואף מעט פרדוקס לוגי והמהדרין יציינו בקול של איש חשוב: "דמוקרטיה מתגוננת".

לא, חביבי. הם אזרחים שווי זכויות מכח הנסיבות הפולטיות (המבוגרים שביניהם) או מכח לידתם להורים בעלי אזרחות ישראלית (הצעירים יותר). אין שום שייכות לדעותיהם ופעולותיהם הפוליטיות, וגם אסור שתהיה. יש אמנם אחד כמו ליברמן שחושב אחרת, אבל לא ידעתי שאתה מזדהה עם דעתו. כאמור, ה"אנומליה" הזאת עובדת מצוין בבריטניה, שם יושבים בפרלמנט אנשים שפועלים לעצמאותה של סקוטלנד, ואין שם מהדרין המציינים בקול של אנשים חשובים: "דמוקרטיה מתגוננת". אפילו בספרד למודת הפיגועים יש באסקים וקאטלונים לאומניים בפרלמנד הכל-ספרדי. מה לעשות, דמוקרטיה.

הבסיס לכל מה שכתבתי כאן הוא הזיקה הישירה, המיידית והמחייבת שבין שני המונחים "מדינת ישראל" ו"מדינת היהודים" (מדינה יהודית זה מסובך מדי), אני לא בטוח שאני יכול להבין איך אפשר לקבל את הזיקה הזו ולדחות את הביקורת על אלו המבכים את ק(י)ומה ככזו.

נו, אני מניח שלא הכל אתה מבין, אבל לי זה דווקא באמת לא נראה מופרך מדי שאדם יבין שלו יש זיקה למדינת לאום מסוימת שלבן עם אחר שחי במדינתו אין, ושעל אף חוסר הזיקה מותר לבן המיעוטים ליהנות מכל זכות אזרחית, כולל הזכות לייצוג פוליטי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 14, 2012 4:21 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
ציטוט:
אפילו בספרד למודת הפיגועים יש באסקים וקאטלונים לאומניים בפרלמנד הכל-ספרדי. מה לעשות, דמוקרטיה.

בספרד למודת הפיגועים הוציאו אל מחוץ לחוק את "בטסונה", המפלגה שנחשבה לתומכת במחתרת הבסקית. וזו הייתה מפלגה שנבחרת כחוק וישבה בפרלמנט. הפעולה גם קיבלה את אישור בית המשפט העליון בספרד, ואחר כך גם את אישור בית המשפט האירופי העליון לזכויות אדם. מה לעשות, דמוקרטיה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 14, 2012 4:32 pm 
Hall of Famer

אמת, אלא שהמפלגה הזו הוצאה מחוץ לחוק משום שתמכה בטרור, בדומה לכ"ך שהוצאה מחוץ לחוק בארץ. לאומנים באסקים שקוראים להקמת מדינה באסקית והתנתקות מספרד יושבים גם יושבים בפרלמנט הספרדי, כמו גם עמיתיהם הקטאלונים.

מה לעשות, דמוקרטיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 14, 2012 4:36 pm 
Hall of Famer

גם ערבים ויהודים רבים יושבים בפרלמנט הישראלי וקוראים להקמת מדינה פלסטינית ולהתנתקות ממדינת ישראל, ולא מהיום, אלא מסוף שנות ה-60'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 14, 2012 4:38 pm 
Hall of Famer

וזה בדיוק מה שבאתי לאמר. וכמובן אני לא רואה בזה שום בעייה. מה לעשות, דמוקרטיה.
אז אם אתה מחפש מקבילה, הנה היא. מה לעשות וכו'.
אני לעומת זאת מחפש מקבילה לתנועה שתקרא לחיסול ספרד כולה, ולא מוצא כזו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 14, 2012 4:41 pm 
Hall of Famer

ואפשר להוסיף לדוגמאות גם את "הליגה הצפונית" האיטלקית שתומכת בעצמאות צפון איטליה, ואם נחפש עוד-בטח נמצא. בקיצור, לא אנומליה ולא דמוקרטיה מתגוננת. הבעת דעה לגיטימית. מדינה היא לא מושג קדוש, היא כלי מדיני שמותר לחלוק על הגדרותיו במסגרת הדמוקרטית. מוזר שאני צריך להסביר את זה לתומר, שבטח היה כבר אדם מבוגר מאד עם הקמת המדינות הראשונות בעולם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 14, 2012 4:45 pm 
Hall of Famer

ציטוט:
ואפשר להוסיף לדוגמאות גם את "הליגה הצפונית" האיטלקית שתומכת בעצמאות צפון איטליה, ואם נחפש עוד-בטח נמצא. בקיצור, לא אנומליה ולא דמוקרטיה מתגוננת. הבעת דעה לגיטימית

נו, זה בדיוק כמו ח"כים שתומכים בעצמאות למדינה פלסטינית. משהו שקיים אצלנו בפרלמנט בערך מאז..1967.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 14, 2012 4:48 pm 
Hall of Famer

oren_80 כתב:
גם ערבים ויהודים רבים יושבים בפרלמנט הישראלי וקוראים להקמת מדינה פלסטינית ולהתנתקות ממדינת ישראל, ולא מהיום, אלא מסוף שנות ה-60'.

ראי שעל הקיר כתב:
וזה בדיוק מה שבאתי לאמר. וכמובן אני לא רואה בזה שום בעייה. מה לעשות, דמוקרטיה.
אז אם אתה מחפש מקבילה, הנה היא. מה לעשות וכו'.
אני לעומת זאת מחפש מקבילה לתנועה שתקרא לחיסול ספרד כולה, ולא מוצא כזו.

נו ראי, וכשאתה בדיוק בא לטעות, מה נעשה?

אורן, מדינה פלסטינית לא "תתנתק ממדינת ישראל", כי היא לא מחוברת אליה. יש טרטוריות שמוגדרות בחוק הבינלאומי כשטחים כבושים או "מוחזקים", אבל כידוע לך היטב החוק הישראלי לא מוחל עליהן ולתושביהן הערבים אין כל זכויות מטעם המדינה. חבל הבאסקים הוא חלק מספרד כישות מדינית, כנ"ל סקוטלנד מבריטניה וצפון איטליה באיטליה. אם כבר, המקבילה צריכה להיות "התנועה הערבית לעצמאות הגליל" שתדרוש עצמאות לערביי הגליל.

וראיקל'ה, מי מדבר על חיסול? לא תמצא את זה במצע של מפלגה שרצה לכנסת הישראלית. כן תמצא את המצע של בל"ד שמבקש מדינת כל אזרחיה עם זיקה לפאן-ערביות, ולכן בג"צ גם מאשר אותם בכל מערכת בחירות מחדש. כי זה פשוט לגיטימי בדמוקרטיה, מה לעשות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 14, 2012 4:49 pm 
Hall of Famer

oren_80 כתב:
ציטוט:
ואפשר להוסיף לדוגמאות גם את "הליגה הצפונית" האיטלקית שתומכת בעצמאות צפון איטליה, ואם נחפש עוד-בטח נמצא. בקיצור, לא אנומליה ולא דמוקרטיה מתגוננת. הבעת דעה לגיטימית

נו, זה בדיוק כמו ח"כים שתומכים בעצמאות למדינה פלסטינית. משהו שקיים אצלנו בפרלמנט בערך מאז..1967.

לא, זה לא, ועיין בתשובתי לעיל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 14, 2012 5:00 pm 
Hall of Famer

שלא יובן לא נכון, אני לא טוען שתומר צודק או אתה צודק פה.

אבל יודע מה- נוריד את העניין של שטח צבאי כמו השטחים, מקבל. יש לך עדיין אנשים בפרלמנט שקוראים להעברת שטח בריבונות ישראלית מלאה למדינה אחרת או למדינה חדשה שתקום, ללא בעיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 14, 2012 5:04 pm 
Hall of Famer

נכון, ליברמן הוא דוגמא טובה (תכנית חילופי השטחים שלו).

בכל מקרה, כאמור קודם ובניגוד למחשבה המקובלת אצל מספר גדול מדי של ישראלים, מדינה היא לא קודש. בסך הכל כלי מדיני לתפעול של חיים אזרחיים. ככל שהמדינה תנסה להעמיס על עצמה יותר "סמלים" ו"זיקות", וגם תנסה לכפות אותם על אזרחים, יהיה קשה יותר להגיע לנורמליזציה. מותר לאזרח לייחל לקיום של שלטון אחר במדינה, וחובה לאפשר לו להשמיע את דעתו. אלימות זה דבר אחר לגמרי, כמובן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 14, 2012 5:12 pm 
Sophomore

לא נכנס לנושא אבל אגב בן ארי...
אני לא הולך להצביע לו ואני לא ימני קיצוני גזען...
אבל אם יש בנדם/ח"כ (ודובר על כך פה בזמן האחרון) שאני כן סומך עליו אידיאולוגית מהכנסת הנוכחית זה הוא. (בלי קשר, היה מורה של אח שלי להיסטוריה בישיבה תיכונית בדרכי נעם פ"ת)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 14, 2012 5:26 pm 
Hall of Famer

סומך עליו אידאולוגית שיעשה מה בדיוק?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 14, 2012 5:29 pm 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
סומך עליו אידאולוגית שיעשה מה בדיוק?

שלא יחליף צד/יעבור מפלגה/יבגוד בערכים שלו (ששוב, הם לא הערכים שלי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 14, 2012 6:07 pm 
Hall of Famer

זה קל מאד להיות עקבי כשאתה קיצוני, ובעיקר כשאתה יודע שלא תצטרך לדלוור (מלשון deliver).
אני זוכר שפעם ב"דבר אחר" זצ"ל, איפשהו בשנות ה-80, היה טור נחמד שהביא מה כל פוליטיקאי אומר - ומה הוא מתכוון. נניח, אם רבין אומר "אני עומד מאחורי מנהיג המפלגה הנבחר" הוא בעצם התכוון "הלוואי שמישהו ישבור לשמעון את הברכיים".
כל הפוליטיקאים בטור הזה כמובן אמרו משהו אחד והתכוונו לאחר, חוץ מכהנא שאמר "צריך לכסח את כל הערבים" והתכוון "צריך לכסח את כל הערבים". אז וואלה יופי, הוא התכוון למה שהוא אמר. העיקר שאפשר "לסמוך עליו אידאולוגית".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 14, 2012 6:09 pm 
Hall of Famer

לגבי בן-ארי וכהנא, אפילו את זה אי-אשפר לומר. אא"כ הערכים שאותם אנחנו סומכים עליהם שהם לא יבגדו בהם זו יצירת תחושת נרדפות בקרב ערביי ישראל שדוחפת אותם לזרועות חנין זועבי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 14, 2012 6:15 pm 
Senior

אתה צודק נדב, מעט נסחפתי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 14, 2012 6:22 pm 
Senior

מצד שני, לא הליגה הלומברדית או הסקוטית או הבסקית מבקשות למנוע משאר אזרחי המדינות הללו את הזכות להגדרה עצמית ולא שוללות את זכותן הבסיסית להתקיים.

מדינה היא לא דבר קדוש, ממש לא אבל נראה לי בעייתי להיות חבר במסגרת כלשהי תוך ערעור מתמשך על זכות הקיום של המסגרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 14, 2012 6:45 pm 
Sophomore

אם נחזור רגע לנושא המקורי של הדיון, לפי הכתבה מ'הארץ', זה מה שאמר גדעון סער:
'אתמול טלפן שר החינוך ויושב ראש המועצה להשכלה גבוהה (מל"ג), גדעון סער, לנשיא האוניברסיטה, פרופ' יוסף קלפטר, וביקש ממנו שהאוניברסיטה תשקול מחדש את ההחלטה לאפשר את קיום האירוע.'
אם זה תיאור נאמן של הדברים, מדובר בצעד לגיטימי לחלוטין ואף דבר שמצופה משר חינוך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 14, 2012 6:49 pm 
Junior

למה זה מצופה משר חינוך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 74 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר