hagai_sela כתב:
מצרים תלויה בארה"ב כלכלית, היא לא תפסיק להיות מדינה אם ארה"ב תפסיק לתמוך בה.
מאיפה הביטחון? אומנם מצרים יותר הומוגנית ומגובשת משאר המדינות שהצרפתים והאנגלים יצרו באבחת עפרון, אבל ישנם כוחות ריאקציונרים באסלאם ששואפים להקמת אמירות אסלאמית שישמחו להתחיל דווקא במדינה הערבית המובילה.
hagai_sela כתב:
ב 67' כבר היתה לנו תמיכה מאסיבית מאוד של צרפת (כמעט כל המטוסים בחיל האוויר + כור גרעיני). ב 73 חלק ניכר מחיל האוויר כבר היה מבוסס על ציוד אמריקאי (פנטומים, סקייהוקים, הוקים).
הכור הוא תולדה של הטעיה ורמיה ישראלית.
אל מול התמיכה המאסיבית שהיתה לישראל היתה תמיכה מאסיבית לא פחות של בריה"מ בצד הערבי, עד כדי הצבת כוחות של ממש שלחמו בישראל. כשהיוצרות התהפכו במלחמת יום כיפור היה יותר מאיום סובייטי להתערבות צבאית. האמריקאים מנגד לא חשבו אפילו על פריסת כוחות שלהם בימי המלחמה הראשונים.
אז כמו שאמרתי, הצד השני מקבל לא פחות תמיכה מאיתנו ואפילו יותר.
לא רק זאת, ירדן, עיראק, סוריה לבנון, כל אלה מדינות שנוצרו יש מאין בשל אינטרסים אנגלו-צרפתים. האוכלוסיות שם עוד פחות מלוכדות מאיתנו (שזה הישג בפני עצמו) והמשטר שם נאלץ להשקיע המון משאבים רק כדי לשמר את המסגרת המדינתית. גם אם מחר, התמיכה האמריקאית מוסרת כליל, אני לא בטוח שיש בצד השני מספיק כח ולכידות כדי להתגבר עלינו.
הבאתי את בריטניה כדוגמה למדינה עם כלכלה, מסורת ועצמאות הרבה יותר משמעותיים מאיתנו ובכל זאת, עד היום הם נתפסים כאומרי הן אמריקאים התלויים בחסדיהם (לא סתם הצבא הבריטי מוצא את עצמו מעורב באפגניסטן ועיראק).
ראי,
לצערי אתה צודק, אם כי אני לא חושב שמאותן הסיבות.
הקהילה היהודית, היא מקור הכח העיקרי שלנו בארה"ב. תופעת ההתבוללות וההתרחקות מישראל היא הגורם המשפיע לטווח ארוך על המשך התמיכה האמריקאית בנו.
בנוסף, השינויים הדמוגרפיים בתוך ארה"ב משנים את תפיסת השותפות שיש לנו ולהם.
אם עיקר הבעיה היה נשיא אוהד יותר או פחות, היה ניתן להתגבר על כך. אבל, שני השינויים הדמוגרפים, העלמות הקהילה היהודית ועליית קהילות הפחות מזדהות עם ישראל ותופסות את עצמן כיריבות של יהודי אמריקה, הם גורמים אשר יקשו על ישראל להשאיר את ארה"ב בצד שלנו.
לו אני רה"מ, הייתי מפעיל מאמצים כדי להשיג תמיכה סינית (כמובן לא על חשבון ארה"ב) בישראל. הם הכח העולה (הכלכלה השניה בגודלה בעולם) וטוב נעשה אם נשכיל להעביר אותם לצד שלנו.