סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' נובמבר 20, 2024 5:40 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 65 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: יו!יאיר
הודעהפורסם: א' מרץ 24, 2013 8:28 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
נורטון כתב:

נניח שאתה צודק ואלו לא מקרים של יוצאים מן הכלל שמעידים על הכלל, מה גורם לך לחשנו שלפיד הוא אדם ״מוכשר (מאד)״?

מה לא גורם לי לחשוב כך?
הוא אולי הוצנח ע"י אבא שלו אבל זה לא אומר שהוא לא היה עיתונאי טוב עם יכולת כתיבה גבוהה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 24, 2013 8:33 pm 
Junior

הסגנון של לפיד, כרגיל, נפוח מחשיבות עצמית, אבל זה באמת לא העיקר פה. גם ישו הנוצרי או משה רבנו, אם היו מתמנים לתפקיד שר האוצר, היו מגלים גירעון שצריך לסגור, ועד היום לא נמצאו הרבה שיטות לסגירת גירעון פרט להגדלת הכנסות או צמצום הוצאות. אני לא חושב שלפיד יעשה שם עבודה רעה יותר מקודמיו, התפקיד שלו זה לא לחשב את ההשכלות של עליית הריבית על המשק אלא להקיף את עצמו באנשים שיעשו את זה בשבילו ויציעו לו את החלופות שמשקפות את תפיסת עולמה של הממשלה. באמת שלא הייתי נתפס לעניין תעודת הבגרות יותר מדי, זה לא רלבנטי בעיני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 24, 2013 8:53 pm 
Hall of Famer

charlie5 כתב:
נורטון כתב:

נניח שאתה צודק ואלו לא מקרים של יוצאים מן הכלל שמעידים על הכלל, מה גורם לך לחשנו שלפיד הוא אדם ״מוכשר (מאד)״?

מה לא גורם לי לחשוב כך?
הוא אולי הוצנח ע"י אבא שלו אבל זה לא אומר שהוא לא היה עיתונאי טוב עם יכולת כתיבה גבוהה.

לא ,הוא לא. הוא היה המקבילה העיתונאים לרם אורן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 24, 2013 9:04 pm 
Junior

בהתחשב בזה שרם אורן היה עיתונאי ועורך בכיר בידיעות, זה משנה משהו לאנלוגיה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 24, 2013 9:07 pm 
Hall of Famer

לא במיוחד. לא יודע או זוכר מה הוא עשה בידיעות. הספרים שלו שווים לתחת (לפחות אלו שהוא כתב בשנות התשעים) והם פופוליסטים בשקל תשעים, בדיוק כמו שלפיד כתב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 24, 2013 11:36 pm 
Hall of Famer

אז לפיד בקושי יומיים בתפקיד וכבר כולם החליטו שהוא לא טוב. כמעט כמו מאמן זר לנבחרת. אז לא, לפיד לא מתיימר להבין בכלכלה. אבל אני חושב שכן יש לו דרייב לשנות פה דברים, לבוא עם דפוסי חשיבה שונים ולעמוד ראש בראש מול ביבי מתי שצריך.
כרגע מדובר שהקיצוץ יהיה במשרד הבטחון, ואם כך הדבר, לדעתי מעשה מבורך. הגיע זמן שעם ישראל יפסיק להיות שבוי של גנרלים שחלק לפחות עסוק ב-empire building יותר מאשר הגנה על אזרחי מדינת ישראל.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 25, 2013 12:55 am 
Sophomore

אוזניך שומעות מה שפיך אומר? "הוא לא מבין כלום, אבל יש לו הרבה מוטיבציה"? מדובר בשר האוצר, לא בעבודת גמר של כיתה ח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 25, 2013 1:36 am 
Sophomore

charlie5 כתב:
נורטון כתב:

מה לא גורם לי לחשוב כך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 25, 2013 2:18 am 
Hall of Famer

Janiv כתב:
אוזניך שומעות מה שפיך אומר? "הוא לא מבין כלום, אבל יש לו הרבה מוטיבציה"? מדובר בשר האוצר, לא בעבודת גמר של כיתה ח.

כן, מעדיף מוטיבציה על פני סמרטוט שעושה כל מה שביבי אומר לו. גם על עמיר פרץ אמרו שלא מבין בבטחון. ועובדה שהגענו למבצע "עמוד ענן", ומכל קצוות הפוליטיקה עמדו והצדיעו לפרץ על ההחלטה לפתח את כיפת ברזל. דברים שרואים משם לא רואים מכאן.
להבנתי, מכיוון שהוא לא מבין כ"כ בכלכלה, הוא מתעתד לעשות שימוש נרחב יחסית בהתייעצות עם כלכלנים בכירים במשק. לא נשמע לי פתרון כזה רע, ואולי אפילו עדיף על פני מישהו עם אידיאולוגיה כלכלית כלשהו שלא רואה אף אחד ממטר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 25, 2013 7:46 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
גם על פרץ אמרו שהוא לא מבין בביטחון, ואכן הגענו למלחמת לבנון השנייה ול"נסראללה לא ישכח את השם עמיר פרץ", התכוונת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 25, 2013 8:33 am 
Sophomore

התותח המפוברק כתב:
Janiv כתב:

כן, מעדיף מוטיבציה על פני סמרטוט שעושה כל מה שביבי אומר לו. גם על עמיר פרץ אמרו שלא מבין בבטחון. ועובדה שהגענו למבצע "עמוד ענן", ומכל קצוות הפוליטיקה עמדו והצדיעו לפרץ על ההחלטה לפתח את כיפת ברזל. דברים שרואים משם לא רואים מכאן.
להבנתי, מכיוון שהוא לא מבין כ"כ בכלכלה, הוא מתעתד לעשות שימוש נרחב יחסית בהתייעצות עם כלכלנים בכירים במשק. לא נשמע לי פתרון כזה רע, ואולי אפילו עדיף על פני מישהו עם אידיאולוגיה כלכלית כלשהו שלא רואה אף אחד ממטר.

עמיר פרץ זה באמת דוגמא רעה אבל הצגת נקודה נכונה בקשר לשר עם הבנה כלכלית שלא רואה אף אחד ממטר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 25, 2013 10:35 am 
Hall of Famer

אז פרץ נכשל בלבנון. מי לא נכשל בלבנון? גם הרמטכ"ל מומחה ההשקעות כשל בלבנון, גם הצבא כשל בלבנון, גם אהוד אולמרט כשל וגם שרת החוץ לבני. מלחמה שלא נוהלה בצורה נכונה ולהפיל את הכל על הבחור עם המשקפת נראה לי קצת מוגזם בהתחשב שהוא נכנס לתפקיד כ-3 חודשים לפני זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 25, 2013 11:51 am 
Hall of Famer

ההשוואה לפרץ לא משמחת אותי. פרץ הלך לתפקיד ממניעים לא נכונים (לדעתי הלך כדי שזו תהיה מקפצה לתפקיד ראש ממשלה) ובגד בכך באמון שציבור שלם נתן בו. להזכירכם, הוא נבחר בכלל על הטיקט החברתי-כלכלי. אני לא אוהב את הבחירה של לפיד. אני חושב שהיא מסוכנת, גם פוליטית וגם כלכלית. אני חושב שהוא קצת קפץ מעל הפופיק בעניין הזה והעדפתי לראות אותו כשר פנים. במהלך הזה של לפיד יש שילוב של כמה דברים לדעתי: יהירות מדאיגה, מאצ'ואיזם ("אני לא בורח מקרבות") ולהבדיל מפרץ, כנראה תחושה של שליחות. לפיד הימר על מה שיכולה הייתה להיות קדציה מוצלחת, רגועה יחסית והישגית ונכנס לשדה קוצים שלא ברור איך יוצאים ממנו. משרד האוצר הוא משרד לא פשוט לצאת ממנו טוב. הוא יפגע כמעט בכל שכבה בעם, גם - ואולי בעיקר - בזו שהוא נבחר כדי להציל אותה. מצד אחד, מהלך פוליטי מטומטם להפליא. מצד שני, הוא התיישב על מוקד כוח משמעותי ויש לו, לכאורה לפחות, היכולת לקבל שם החלטות משמעותיות (לאימת נורטון וחבריו הפסימיים). הוא רוצה לשנות והוא הגיע עם דרייב לעשות זאת.
בנוגע לאינטיליגנציה של לפיד, הוא נתפס בעיניי כאדם חרוץ וחכם למדי (הוא רחוק מלהיות גאון הדור לצער כולנו). הטעויות שצוטטו בכתבת הוידאו הן מביכות אבל לפיד כתב מלים רבות במהלך הקריירה שלו וכנראה שחלק מהן היו שגויות ואף שטויות, אבל אי אפשר לומר שהוא לא איש של עשייה וסביר, לטוב או לרע, שהוא יעשה לא מעט בתפקידו.
המהלך של בחירת התפקיד היה שגוי בעיניי אבל אני חושב - כמו התותח שהזכיר בהקשר הזה את התגובות למאמן זר - שזה לא לעניין לקבור אותו לפני שהוא עשה משהו בתפקיד. אני חושב שצריך לתת לו אורך נשימה בתפקיד ולשפוט אותו על פי פעולות ומעשים, לאורך זמן, כמו כל אחד אחר. אני רוצה להאמין שהוא יפתיע את כולנו לטובה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 25, 2013 12:05 pm 
Hall of Famer

ואני רוצה להאמין שבר רפאלי מחכה לי במיטתה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 25, 2013 12:07 pm 
Senior

למה אי אפשר להגיד עליו שהוא לא איש של עשיה? מה הוא בדיוק עשה? מי שהמבצע העיקרי שלו היה הקמפיין הפוליטי לכנסת לא באמת יכול להיחשב איש עשייה מנוסה, לפחות לטעמי.
עכשיו, אני חושב שאינטיליגנציה גבוהה (במובן האקדמאי) אינה ערובה להצלחה בפוליטיקה ויוכיחו בן עמי, שטייניץ וברוורמן שהיו פוליטיקאים בינוניים במקרה הטוב. הסט סקילס הנדרש מפוליטיקאי שונה מהותית מזה הנדרש מאיש אקדמיה. אבל משזה נאמר, חשוב להגיד שיאיר לפיד לא הראה סגולה אחת שכן נדרשת משר אוצר, עוד לפני בורותו הכלכלית. מעולם לא ניהל מערכת גדולה, מעולם לא שילב בין גורמים מתחרים ומעולם לא קיבל החלטות משמעותיות על הקצאת משאבים
ולמי שיגיד עוד פעם אחת "יועצים" אומר נובמת פורטה פורטה פורטה פלוס. קודם כל גם עם יועצים אין לו מי יודע נסיון ואלוהים יודע שעבודה עם יועצים אין משמעה לתת למישהו אחר לנהל (אחרת למה צריך שר?), שנית, גם כדי לעבוד עם יועצים צריך להשקיע הרבה עבודה ונדרשת שליטה בחומר ברמה גבוהה כדי לתרגם את העצות למדיניות. ולא - לשאול "איפה הכסף" ואחר כך להגיד "אין כסף" זו לא באמת מדיניות, אם כבר ההיפך.

בסופו של דבר אני מניח שביבי ימשיך להיות שר אוצר בפועל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 25, 2013 12:19 pm 
Junior

כמה משרי האוצר האחרונים היו בעלי השכלה אקדמאית בכלכלה? שטייניץ פילוסוף, בר און משפטן, אולמרט משפטן\פסיכולוג\פילוסוף, הירשנזון היה בלי השכלה אקדמאית לדעתי וזה רק ה4 האחרונים, בטוח שאם ארחיק עוד נגלה שאולי 1 מכל 5-6 היה עם ידע אקדמאי כלשהו בכלכלה.

לא יודע אם לפיד יהיה שר אוצר מוצלח, אבל להתקע על נושא ההשכלה שלו זה מיותר... לי יש השכלה בתחום ההנדסה, האם זה הופך אותי לשר אוצר יותר מוצלח מלפיד בפוטנציה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 25, 2013 12:28 pm 
Hall of Famer

כן. הורגלת לחשוב ברמה גבוהה על פתרון בעיות. יש לך כלים לניתוח מצבים. לפיד התרגל לכתוב בסיסמאות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 25, 2013 12:35 pm 
Junior

חרטא... הורגלתי לפתור בעיות הנדסיות ואין לי חצי ידע בכלכלה. השכלה בתחום א' לא משליכה בשום צורה על תחום ב' ( אלא אם התחומים חופפים כמובן).

אין לי שום צורך להגן על לפיד, אני לא הצבעתי לו ולא אצביע לו כנראה בעתיד, אבל סתם נראה לי כאילו נורא קל לנגח אותו. הוא לא מתחיל מנקודת התחלה שונה משמעותית משרי האוצר האחרונים שהיו (מה הייתה העשיה הפוליטית של שטייניץ?).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 25, 2013 12:52 pm 
Senior

יו"ר ועדת החוץ והבטחון

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 25, 2013 12:52 pm 
מנהל פורום

בהתחשב בעובדה ששטייניץ דחף את התקציב הדו-שנתי (שחטף טונה של ביקורות) והביא לגירעון הנוכחי ושהירשזון נכנס לכלא, אני לא בטוח כמה הדוגמאות האלה מוצלחות.

אבל אני מסכים שיש גבול לכמה אפשר לרדת על ההשכלה של יאיר לפיד. לא העדר תעודת הבגרות או התואר האקדמי הם הבעיה הנוכחית שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 25, 2013 12:56 pm 
Senior

אנסח את עצמי אחרת: אני מסכים עם רוב ההדיפות של הטענות נגד יאיר לפיד, ההשכלה לא תנאי הכרחי וכו'.
מצד שני לא ראיתי טיעון פוזיטיבי אחד תקף (לא, "כותב יפה" רחוק מלהיות טיעון תקף) למה הוא כן מתאים להיות שר אוצר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 25, 2013 12:57 pm 
Hall of Famer

שקי, זה לא מדויק מה שרשמת על שרי האוצר האחרונים. הירשנזון אמנם לא למד כלכלה, אבל התעסק בכנסת הרבה בענייני כלכלה, כולל ראשות ועדת הכספים, ניסיון חשוב מאד בהיכנסך לתפקיד שר האוצר. כמובן שהייתה בעיה עם זה שהוא גם היה גנב, אבל הרזומה היה סביר. אולמרט גם עסק בענייני כלכלה במהלך השנים הרבות שלו בכנסת, כולל שר התעשייה והמסחר. שטייניץ ורוני בראון (הראשון יותר, השני קצת פחות) באו כבורים לתפקיד. יאיר לפיד עולה על כולם.

לא שאני חושב שלפיד מתאים לתפקיד שר האוצר, אבל אני חושב שאנשים קצת יותר מדי נתלים באמירה ההיא שהוא אמר לביבי נתניהו בראיון טלוויזיוני לפני עשור. כאמור עבר מאז עשור ויש מצב שיאיר לפיד, בעיקר בתקופה האחרונה, ניגש וכן החל ללמוד על הנושא. זה כמובן לא הופך אותו לכלכלן בכיר, או מישהו בעל תפיסת עולם מגובשת, אבל מאד יכול להיות שכיום אם מדברים על לפיד, אז את מונחי היסוד ואת תפיסות הכלכלה המרכזיות הוא בהחלט מכיר.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 25, 2013 1:02 pm 
מנהל פורום

אני גם חושב שהאמירה הזו היתה סוג של התנסחות של מראיין שרוצה לחלוב את המרואיין, לא משהו שמשקף את דעותיו של לפיד על עצמו.

בכל אופן, (א) מה שתומר אמר, (ב) יש מספיק דוגמאות עדכניות (עמוס - כולל מה שאתה כתבת) שמטילות ספק לגבי התיפקוד העכשווי של לפיד, בלי לחזור לעבר רחוק או לעלעל בקורות החיים של לפיד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 25, 2013 1:14 pm 
Junior

עמוס, מקבל לחלוטין שמבחינת עשיה ללפיד חסך לעומת חלק ניכר מהרשימה (בר און ושטייניץ גם חסרי עשיה בתחום), אבל דיברו פה על השכלה פורמאלית וזה לא היה כמעט לאף אחד בתחום. מסכים לחלוטין שמבחינת רקע אז גם כאן לפיד קפץ מהר מדי.

אני לא חושב שלפיד האיש המתאים ביותר לתפקיד, אבל לראש המפלגה השניה בגודלה צריכה להיות השפעה גדולה מאוד על הממשלה ב4 השנים הקרובות, ובהנתן זה שלביטחון אף אחד לא רוצה שהוא יתקרב ושהחוץ תפוס על ידי ליברמן אז סך הכל שר האוצר זו הבחירה ההגיונית לבן אדם ששואל "איפה הכסף" כבר שנה וחצי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 25, 2013 1:32 pm 
Hall of Famer

אני חושב שזאת בחירה מאד יהירה ולא סבירה בכלל. אני חושב שבן אדם שחושב על עצמו כראש ממשלה בפוטנציה צריך קצת להיות יותר זהיר לגבי ניהול המדינה. שישב וילמד איך המערכות עובדות, ולא הכנסת, זאת לא מערכת ידיעות אחרונות. ברור שהציבור נתן בו אמון גדול ולכן הוא לא יכול לשבת מהצד ולתת לחברים האחרים במפלגה שלו (שכולם דרך אגב טירונים לחלוטין בפוליטיקה הארצית) את התפקידים המשמעותיים. מצד שני אני כן הייתי מצפה ממנו לא לקחת על עצמו את אחד מתפקידי השרים היותר טכניים שיש פה וכמובן היותר משמעותיים על החיים של האזרחים במדינה. כמו שרשמו קודם, תיק שר הפנים הוא התיק המתאים ביותר. גם תיק שלא דורש הבנה וניסיון גדול בנושא, גם תיק משמעותי, גם תיק שמאד מתאים לכרטיס שעליו הוא רץ לכנסת. רק מה, לא תיק שיקבל מספיק חשיפה לקמפיין הבא, אז לפיד ויתר עליו.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 65 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 2 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה