סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 12:12 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 79 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: ביטקוין
הודעהפורסם: א' מאי 28, 2017 1:19 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
השאלה אם מתייחסים לביטקוין כמט"ח או כהשקעה. לדעתי הוא יותר מדי ספקולטיבי בשתי האופציות.

כמט"ח הוא עדיין לא נפוץ מספיק, ואין מספיק בתי עסק שיקבלו אותו. בטח לא משהו במיינסטרים למרות שייתכן שבעתיד הרחוק יש כיוון שהולך לשם, כמו ביפן.
כרגע עד שלא תהיה מאסה קריטית של משתמשים והוא יתפוס ויאומץ בצורה יותר רחבה הוא לא מספיק יציב. אנשים לא יקנו כמויות גדולות שיכולות תוך זמן קצר לאבד חלק גדול מערכן.

וגם כהשקעה - לא ברורות לי הנחות היסוד שלך ו"ההערכות". אין שום דרך הגיונית לנתח את המטבע הזה כ"מוצר השקעה" בכלי אנליזה מקובלים.
העניין של "כמותו מוגבלת ויצירתו הולכת ונעשית קשה" הוא נכון לגבי כל מוצר אחר בעולם שיש בו צורך אמיתי ולא וירטואלי - כמו נפט, גז, זהב, גידולים חקלאיים ועוד מחצבים נוספים.
ובכל זאת למרות שהכמות של כל המחצבים רק יורדת, וההפקה שלהם נהפיכת לקשה יותר ויותר המחירים לא מטפסים ומטפסים, אלא שיש תנודתיות.
אין דרך להבין למה הביטקוין יורד, למה הוא עולה, מי מחזיק בו, באיזו פוזיציה ולמה.
ולכן הוא הרבה יותר מסוכן וספקולטיבי מכמעט כל אפיק השקעה אחר שניתן לחשוב עליו ואני בטח לא הייתי ממליץ לקרובים אליי להיכנס להשקעה בו.

לגבי אלטרנטיבות - כרגע גם שווקי המניות וגם הנדל"ן נמצאים בשיא של כל הזמנים. להבנתי זו תקופה לשבת על מזומן או לקחת השקעות סולידיות כמה שאפשר כמו אג"ח, מדדים או זהב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 28, 2017 1:37 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
לגבי נפט, גז וזהב - לפחות לגבי נפט וגז (לא יודע לגבי זהב) הכמות בעולם מן הסתם הולכת ומידלדלת, אבל "יצירתם" לא בהכרח הולכת ונעשית קשה, והכמות הזמינה והכלכלית להפקה לא בהכרח פוחתת. טכנולוגיות חדשות מאפשרות לגלות מקורות חדשים, או לנצל בצורה יעילה מקורות ידועים שקודם לא היה כלכלי להפיק. בנוסף, נפט וגז הם סחורות שיש להן ביקוש מסויים ושימושים ברורים, מעבר לזה אפשר לאגור אותם ולהוריד את הצורך שלך לקנות חדש. ואז המחיר יורד. אם המחיר שלהם יעלה, לפחות לחלק מהשימושים ימצאו תחליפים שכרגע יקרים יותר.

אתה כמובן רשאי להעריך מה שאתה רוצה, ולהמליץ לחבריך מה שאתה רוצה ואין לי טענה אליך. הסיכונים ידועים, אתה מעריך אחרת ממני ופוחד מהסיכונים יותר ממני, וזו זכותך. אבל סתם מעניין - אם נלך לת'רד הקודם על ביטקוין, כשהערך שלו עלה ל-100 ו-200 דולר, האם נראה שם הערות דומות שלך?

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 28, 2017 1:55 pm 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
שני הארנקים הפופולרים ביותר למיטב ידיעתי, bitcoin core (מה שהיה פעם QT) ואלקטרום - מתחזקים full node וכך גם רוב הארנקים הפופולרים האחרים. לי זה נראה חסם בעייתי שרק ילך ויחמיר.

ביטקוין קור כבר מזמן לא משמש בתור ארנק רגיל, אלא רק להריץ full node.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 28, 2017 2:15 pm 
מנהל פורום

ראי שעל הקיר כתב:
לגבי נפט, גז וזהב - לפחות לגבי נפט וגז (לא יודע לגבי זהב) הכמות בעולם מן הסתם הולכת ומידלדלת, אבל "יצירתם" לא בהכרח הולכת ונעשית קשה, והכמות הזמינה והכלכלית להפקה לא בהכרח פוחתת. טכנולוגיות חדשות מאפשרות לגלות מקורות חדשים, או לנצל בצורה יעילה מקורות ידועים שקודם לא היה כלכלי להפיק. בנוסף, נפט וגז הם סחורות שיש להן ביקוש מסויים ושימושים ברורים, מעבר לזה אפשר לאגור אותם ולהוריד את הצורך שלך לקנות חדש. ואז המחיר יורד. אם המחיר שלהם יעלה, לפחות לחלק מהשימושים ימצאו תחליפים שכרגע יקרים יותר.

אתה כמובן רשאי להעריך מה שאתה רוצה, ולהמליץ לחבריך מה שאתה רוצה ואין לי טענה אליך. הסיכונים ידועים, אתה מעריך אחרת ממני ופוחד מהסיכונים יותר ממני, וזו זכותך. אבל סתם מעניין - אם נלך לת'רד הקודם על ביטקוין, כשהערך שלו עלה ל-100 ו-200 דולר, האם נראה שם הערות דומות שלך?

מה שאתה אומר זה יפה על הנייר אבל בפועל ההפקה בהרבה מקרים הולכת ונעשית קשה יותר (קידוחים לעומק גדול, צורך בלגלות מצבורים חדשים, מכשור חדיש). גם בנפט, הפקת פצלי השמן הייתה מאוד יקרה והיא גם פוגעת מאוד בנוף ובגלל זה היא בעייתית בארה"ב. אתה גם לא מדבר על זה שהצריכה העולמית במשאבים והביקוש גם הולכים ועולים.
יש מספר משאבים שנראה שהם ייכחדו תוך מספר עשורים ואין להם שום תחליף (הליום למשל) ובכל זאת המחיר שלהם אינו אינסופי.

"הסיכונים ידועים"??! מה בדיוק ידוע? כלום ושום דבר. אתה לא יודע כלום ואין לך בסיס להעריך כלום על המטבע. הוא יכול לרדת בדיוק כמו שהוא יכול לעלות.
אתה לא נימקת בשום מקום בצורה קוהרנטית מה הסיכונים ומה ההיגיון שהוא ימשיך לעלות (חוץ מזה שהוא בכמות נתונה - וזה כבר הפרכתי שלא בהכרח רלוונטי).

יכול מאוד להיות שגם ב100 או 200 אמרתי שזה מסוכן מדי להיכנס ו"הפסדתי" על הנייר שלא נכנסתי. אבל זה יכול להיות נכון להרבה השקעות ספקולטיביות לכאן או לכאן.
מי שמרוויח ברולטה וחוזר ומספר לחברים שלו שהוא הרוויח ברולטה זו אמורה להיות הוכחה לזה שהרולטה היא מתכון מצוין להרוויח כסף? תספר את זה לכל האלפים שרצו להרוויח סיבוב לפני כמה ימים וקיבלו ירידות שערים של 20%.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 28, 2017 2:35 pm 
Hall of Famer

מי שנכנס לפני כמה ימים דווקא הרוויח. מי שנכנס בדיוק אתמול הפסיד, אבל כבר החזיר חלק מההפסדים, ואם הוא מספיק סבלני ולא עף בפאניקה נוכל לראות לאן יגיע.
לגבי ההשוואה לרולטה - אני לא ראיתי רולטה שמרוויחה בטווח הארוך, אבל אולי אתה כן.
אפשר לחשוב שבכל אותם אפיקים שעליהם אתה מדבר אין נפילות, אין ספקולציות, אתה יודע הכל ויש לך את כל הנתונים. ספר את זה לאנשים שהפסידו בהם מכנסיים ותחתונים, שהם רבים הרבה יותר מאלה שהפסידו מכנסיים בביטקוין, אני בטוח.

לגבי נפט וגז, ארה"ב היא עדיין צרכנית הנפט הכי גדולה והצריכה בה הולכת ועולה כל הזמן, ובכל זאת ממשינה שתלויה בנפט ערבי או ממקומות אחרים, היא היום במצב שהיא יכולה לספק את כל צרכיה וזה יהיה לה כלכלי במחירים סבירים. זה קרה בדיוק בגלל אותן המגמות שדיברתי עליהן - צריך לקדוח יותר עמוק אולי, או להפיק נפט ממקומות שעד עכשיו היו בלתי נגישים, אבל הציוד השתכלל והפך משתלם יותר. מאגרים ידועים שהיו לא כלכליים הפכו לכלכליים. עכשיו ארה"ב במצב שהיא יכולה להחליט בעצמה מה יותר משלם לה - לקנות בחוץ או להפיק, כששני הערוצים כלכליים. כשהאחד יותר כלכלי ישתמשו בו, ואם פחות - ישתמשו בשני.

מסוכן? כן, מסוכן. גם אני לא שם עליו את הבית שלי, אבל אני גם לא שם את הבית שלי על אפיקים סולידיים.
בקיצור, מפחיד אותך? נראה לך רולטה? אל תיכנס, זו זכותך. אני גם לא ממליץ לאף אחד להיכנס. לא תעלו לי את המחיר ויישאר יותר בשבילי. בינתיים מאז הפעם הקודמת, שבה אכן אמרת דברים דומים (הסתכלתי עכשיו) המחיר עלה בערך פי 40, וגם כשהוא נפל מהשיא של 2013 הוא נעצר ברמה גבוהה פי 8 מאותו זמן. אין לי ספק שעוד יהיו בו נפילות בעתיד ואפילו גדולות. אני מעריך שבטווח הארוך הוא יעלה גם מעבר לערכים של היום. לא נראה לך? אל תבוא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 28, 2017 2:54 pm 
מנהל פורום

ניהול סיכונים זה כבר משהו אינדיווידואלי ופה אני לא מתווכח איתך. מותר לך לעשות עם כספך מה שתרצה.
כשמדברים על השקעות צריך להיות פה איזשהו פקטור של ודאות, ניהול סיכונים והבנת השוק. כמובן לא 100% ואפילו לא 70%, אבל אסתפק ב-50% כהתחלה. בביטקוין אין 1% אפילו.
הכל יד נעלמה אחת גדולה.

כמו שאמרתי, אתה "מעריך" בלי שום נתונים, על כלום חוץ מתחושות בטן חסרות בסיס. גרפים של עליות (ושוב רק בחלק מאוד קטן מהזמן) הם חסרי משמעות. "מה שהיה הוא שיהיה" הוא המוטו הכריע גרוע למשקיע. קוראים לזה התאהבות במניה/בשוק/בסחורה. לשים על זה קצת כסף בצד זה כמו למלא טופס לוטו בסופ"ש. אם זה הכיף שלך תפאדל.
אני רק מקווה שאתה לא מנהל ככה את משק הבית שלך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 28, 2017 3:19 pm 
Hall of Famer

זה לא "מה שהיה הוא שיהיה", לדעתי, אבל אין בעייה. הבנו שמסוכן וכולנו הולכים לפשוט רגל. אני מסכים שמסוכן, לדעתי אנחנו לא הולכים לפשוט רגל. עוד יהיו נפילות (ואחרי כל אחת תבוא ותגיד "אמרתי לכם", כמו שאמרת בת'רד הקודם כשהוא ירד ב-20% ל-50 דולר או משהו כזה) נראה מה יהיה עוד כמה שנים.
אגב, בזמן שאתה מדבר על המגמות בגרף הביטקוין, בדוק את המגמות במחיר הזהב באותו זמן. ההוא שקראת לו השקעה סולידית. שאתן לך רמז?

כרגע 2300 דולר. בהצלחה לכולם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 28, 2017 4:23 pm 
מנהל פורום

את מחיר הזהב אפשר להסביר ולנמק כמעט כל שינוי בערך שלו, את הביטקוין לא. לכן הוא נחשב כסחורה סולידית מאוד (ביחס לסחורות אחרות כמו נפט, גז וגם ביחס למניות ואפילו אג"חים).

אם אתה כל כך מאמין, תשים את כל החסכונות שלך על הביטקוין, או לפחות 10% מהכסף הפנוי. אני מאמין שלא עשית את זה נכון?
זה כי גם אתה, בתוך ליבך מבין שאתה משקיע על חארטה. הצליח לך הסיבוב ברולטה, ואתה מסתנוור (לפחות כלפי החברים בפורום) מההצלחה היחסית שלך וחושב שאתה וורן באפט, אבל אתה לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 28, 2017 4:33 pm 
Hall of Famer

לא, זה כי אני מבין שזה לא חף מסיכון, אז אני שם סכומים שאני יודע שאסתדר גם אם תקרה תקלה - וטפו טפו ראיתי ברכה בזה, ברמה של מיני מכה. גם אתה לא תשים את כל חסכונותיך על שום אפיק השקעה סולידי ככל שיהיה, נכון? אז מה זה הדמגוגיה הזו?
באותה מידה אני יכול לשאול אותך - אם אתה מאמין, כמו שכמדומני אמרת בת'רד השני, שהנדל"ן זו בועה בדרך לקריסה - למה לא תשים את כל חסכונותיך על שורט עליו? כנ"ל על המניות. נאה דורש נאה מקיים. אולי אפילו יעשו עליך סרט.

ב-5 השנים האחרונות שעליהן אנחנו מדברים הזהב הסולידי ירד ב-25%, מנקודת השיא שלו שהייתה לפני כ-4 וחצי שנים הוא ירד בערך בשליש. אתה יכול להאמין בו או להמשיך לשבת על המזומנים ב-1% ריבית או מה שלא תהייה הריבית היום. אתה טוען שהכל אפשר לנמק? אז אדרבא. נמק. בינתיים מי שהשקיע בזהב, ולא עשה עליו שורט, הפסיד את המכנסיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 28, 2017 8:38 pm 
Hall of Famer

רק אצטרף לראי ואומר שאני גם לא מבין מה חרטא בזה. המחיר של הביטקוין הוא נגזרת של המון דברים, כולל השימוש הלגיטימי בו (יפן לדוגמה) שנעשה רחב יותר ויותר והשימוש הלא לגיטימי בו (הקרימינלי) שאלוהים יודע מהו היקפו, אבל ברור שהוא קיים ומעלה את המחיר. אסקובר עשה שם מיליארדים. וכנראה גם של האקו-סיסטם שלו, ובעיקר הבלוקצ'יין שהיום משמש לעוד מיליון דברים . כל הדברים האלה מאד אמיתיים וממשיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 28, 2017 9:27 pm 
מנהל פורום

זה טוב ויפה אבל בתור השקעה הגיונית של משקיע הגיוני זה משול ליריה באפלה. שום מנהל השקעות שדמו בראשו לא היה נוגע במטבע הזה, בטח שלא באחוז ניכר.

שניכם כנראה שמתם שם כמה אלפי ש"ח שהיו פנויים לכם בצד ואתם בעצמכם מודים שאין לכם שמץ של מושג למה הוא עלה. באותה מידה הוא יכל לחתוך 90% מערכו, מה שקרה להרבה אחרים. אבל אתם מנפנפים בהצלחה בסיבוב שלכם ברולטה, וחושבים שזה מאוד מגניב להיות מושקע במשהו מאוד עכשווי, מסתורי וטכנולוגי כמו ביטקוין, ועוד לעשות מזה כסף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 28, 2017 9:45 pm 
Hall of Famer

איפה הודינו בזה?
איפה אמרנו שאנחנו בביטקוין כי זה מגניב ועכשווי?
יאללה יאללה עוד פסיכולוג הגיע.
אתה הרי לא קורא מה כותבים לך, ומתווכח עם עצמך. שמת כבר את כל כספך עח שורט בנדל"ן?

כן, הוא יכול גם ליפול. כן, הוא מסוכן. אני מעריך שבטווח הארוך ימשיך לעלות, אמרתי למה. גם נורטון אמר למה. אבל אתה הרי קורא מחשבות, אז אתה יודע יותר טוב למה אנחנו שם.
כן, הוא מסוכן. אני חוזר ואומר את זה. הוא יכול גם ליפול כמו שהזהב הסולידי שלך נפל, אני בטוח שהיו לך נימוקים טובים מאד עוד בטרם זמן (אמרת שכל תנודה בו מנומקת) ושמת עליו שורט ענק. אני הראשון פה שאומר שעוד יהיו בו גם נפילות גדולות, ושההערכה שלי היא הערכה בלבד.אני לא ממליץ ומעולם לא המלצתי לאף אחד להיכנס, ובאמאשלי אני לא יודע מה אתה רוצה, כי בניגוד אליך על חושי העל המחודדים שלך אני לא יכול לקרוא מחשבות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 28, 2017 10:01 pm 
Hall of Famer

מה שראי אמר.
אגב, שיבר, ברור לגמרי שלא הייתי משקיע חלק גדול מהוני (נניח, בעיקר יש לי חובות סטודנטים) על הביטקוין. הוצאתי לפני כמה שנים, 700 דולר שהיום שווים פי 23 בערך ואני ממשיך להתייחס לזה בתור 700 דולר. זהו בגדול. יש סיבות טובות שזה יעלה, יש אפשרות שזה יהיה שווה דולר ורבע, וכך או כך זה שווה את ההימור של ה 700 דולר.
לא רואה מה הבעיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 28, 2017 10:23 pm 
Hall of Famer

אני שמתי בקצת יותר ספרות, בזמן יותר מוקדם, אז יכלתי לממש חלק ובכל מקרה לצאת ברווח נחמד. השאר זה משחק על עודפים. שוב, אני יודע שזה מסוכן, ומעריך, בדגש על מעריך, שעוד ארוויח עליו יותר (קורא המחשבות קורא את כוונותי האמיתיות... חייב... להתנגד...)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 28, 2017 10:49 pm 
מנהל פורום

ואני מעריך שבסיבוב הבא ברולטה יצא אדום. יופי.

נורטון כתב:
מה שראי אמר.
אגב, שיבר, ברור לגמרי שלא הייתי משקיע חלק גדול מהוני (נניח, בעיקר יש לי חובות סטודנטים) על הביטקוין. הוצאתי לפני כמה שנים, 700 דולר שהיום שווים פי 23 בערך ואני ממשיך להתייחס לזה בתור 700 דולר. זהו בגדול. יש סיבות טובות שזה יעלה, יש אפשרות שזה יהיה שווה דולר ורבע, וכך או כך זה שווה את ההימור של ה 700 דולר.
לא רואה מה הבעיה.

לפחות בניגוד לראי אתה מודה מבין השורות שזה הימור נטו שעשית מסיבותייך. אין שום בעיה בזה, ומי שמסכן כך חלק מכספו שיהיה לו לבריאות ובכיף והלוואי שירוויח פי 100. רק אל תנסה לצייר את זה כמו השקעה מחושבת שיש מאחוריה היגיון כלשהו או משנה סדורה. אני לא מתווכח על זה שאולי זה העתיד וייתכן שעוד כמה שנים כולנו נזנח את השקלים והדולרים ונעבור למטבעות וירטואליים. הדרך לשם תהיה דרך קשה, והרבה אנשים יפסידו שנות עבודה רבות על מזבח הרולטה הזו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 28, 2017 11:28 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
(קורא המחשבות קורא את כוונותי האמיתיות... חייב... להתנגד...)

שיט! לא הצליח! כוחותיו חזקים מדי, אי אפשר לעמוד בפניו..

אז אני מבין שאתה לא נכנס?.....

סתם לשם הסדר הטוב, אם תקרא בת'רד הקודם תבין מהר מאד שאני דווקא ממש לא חושב שזה העתיד ושכסף הפיאט הולך להיעלם מהעולם ולייתר את הבנקים. זה לא יקרה... לפחות לא בטווח הנראה לעין. מעולם לא נסחפתי אחרי האידאולוגיה החולמנית הזו. אני נמצא שם כדי לעשות מזה כסף פיאט, הכסף הזה שהאידאולוגים חושבים שהביטקוין ודומיו יעלימו. אם אתה מחבר את הערכותי לאידאולוגיה הזו ולמחשבה ש"זה העתיד", אז כנראה ששוב אתה מעלה השערות על מחשבותי ממוחך הקודח בעל חושי העל.
(לא... הוא שוב נכנס לי לראש... רואה את האידאולוגיה הנסתרת שלי... התנגדות... לא... תועיל...)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 29, 2017 8:30 am 
מנהל פורום

זה דווקא המחשבה שלי ולא שלך.

בכל מקרה שיהיה לך בהצלחה בתיק ההשקעות, ספקולטיבי ככל שיהיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 31, 2017 6:01 pm 
מנהל פורום

אני מצרף פה טור בנושא הביטקוין מלפני חודש למעוניינים של הבלוגר "מבוא לקלקלה":

https://mavokal.com/2017/05/14/%D7%A9%D ... %99%D7%9F/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 07, 2017 11:08 am 
Sophomore

worlds collide, Jerry!

http://www.themarker.com/wallstreet/1.4156890

מארק קיובן מצייץ נגד שווי הביטקוין והוא נופל ב 7 אחוז. הלוואי שאני הייתי יכול לעשות סיבוב נחמד ככה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 07, 2017 10:02 pm 
Junior

hagai_sela כתב:
worlds collide, Jerry!

http://www.themarker.com/wallstreet/1.4156890

מארק קיובן מצייץ נגד שווי הביטקוין והוא נופל ב 7 אחוז. הלוואי שאני הייתי יכול לעשות סיבוב נחמד ככה.

כולל תגובה ש-אם טוויט שלי מפיל נכס אז זה גם סימן לבועה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 12, 2017 8:24 pm 
מנהל פורום

בינתיים המטבע שבר שיא כאשר עבר את ה3,000 דולר, אבל בשעות האחרונות יורד כ12% (!) לאיזור 2,600.
:du_ma_et:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 16, 2017 1:03 pm 
מנהל פורום

ועכשיו כבר פחות מ2000$, בעקבות מכירה מאסיבית לרוחב כל המטבעות הקריפטוגרפיים.

http://www.coindesk.com/bitcoin-price-d ... 0-billion/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 16, 2017 5:22 pm 
מנהל פורום

ממה שקראתי לאחרונה, מדברים שבראשון באוגוסט הביטקוין עלול להתפצל לשני מטבעות.
בורסות המסחר במטבע לא ערוכות לפיצול הזה, ובטח ייקח להן זמן לא מבוטל להגיב ולהתאים את המערכות שלהן.
עד שהן תהיינה מוכנות, כל מי שיש לו ביטקוין למעשה יהיה עם מטבע "כלוא" שאי אפשר לסחור בו.

אם מישהו רוצה להרחיב מוזמן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 16, 2017 9:09 pm 
Hall of Famer

לא התעמקתי ולא הבנתי את כל הסיפור, אז מה שאני אומר פה בעירבון מוגבל.
מה שהבנתי הוא שיש ריב גדול כבר תקופה ארוכה בין מפתחי הבלוקצ'יין לכורים הגדולים, שמתחיל מזה שהבלוקצ'יין נהייה מסורבל וקטן על השוק, והעסקאות מתבצעות מאד לאט. היה איזשהו הסכם שסגר עניין פיתוחי שהמפתחים רצו כדי לייעל את הבלוקצ'יין, ומשהו שהכורים רצו כדי שהבלוקצ'יין יכיל יותר עסקאות, או משהו כזה. אבל בסוף ההסכם התפוצץ.
בריב התערב אחד המשתמשים הגדולים, שלקח את הצד של המפתחים, וממנו באה יוזמת הדדליין של ה-1 באוגוסט לפני ש - כך הוא מאיים - הוא ייסד "מזלג" חדש של ביטקוין. דומה לתהליך שעבר, למשל, פופקורן טיים.
זה לא בדיוק פיצול במובן שהמטבע הישן מתאיין אם זה יקרה המטבע הקיים יישאר כמו שהוא וימשיך במסלול הרגיל, ותהייה סוג של הסתעפות שהיא בעצם כמו מטבע חדש. אז גם אין סכנה של מוכנות של הבורסות, להבנתי, כי המטבע הישן יישאר כמו שהוא. הן תצטרכנה להתאים את עצמן כדי לתמוך גם בהסתעפות החדשה, ויהיה שווה להן להשקיע בזה אם תהייה לו מסה קריטית של משתמשים.
בקיצור, אם זה יקרה, השאלה הגדולה היא - במה יבחרו מרבית המשתמשים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 17, 2017 8:36 am 
מנהל פורום

מי אלה בדיוק "מפתחי הבלוקצ'יין" ומי הם "הכורים הגדולים"? נשמע כמו עוד סבך של אינטרסים של גורמים עלומים.
אני הייתי תחת הרושם שהמטבע יצא לאור ושהוא מנהל את עצמו על ידי כוחות השוק בלבד ואותו אלגוריתם מday 1, ולא על ידי אנשים.
כי אם גם כאן המטבע נשלט על ידי איזושהי גווארדיה מצומצמת של בעלי כוח, אנחנו בעצם חוזרים חזרה לפוליטיקה הניהולית של כל מטבע רגיל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 79 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Majestic-12 [Bot] ו 12 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה