ראובן כתב:
oren_80 כתב:
חומוס אבו-אדהם. אמנם לא ליד מקום עבודתי (שיותר קרוב להמלצות של אורן וראובן), אבל לא רחוק מהבית שלי. חומוס מצוין, מחיר נוח, תוספות טובות (הפטריות החמות מצוינות!).
מנה נחמדה מאוד לצהריי היום.
אני לוקח את ההודעה הזו כהזמנה להיפגש לצהריים פעם (אולי אפילו פגישה משולשת...).
אבו אדהם קרליבך?
בעיניי סביר, לא יותר. דברים מתקתקים שם טוב. השירות, המשחתיות של החומוס, האווירה בפנים. אבל לדעתי הם נופלים במשאוושה, וגם בקומפלט הם לא בשורה גדולה כשבמרחק 3 דקות הליכה יש את אסף עם פול טוב יותר (אבל חומוס פחות). מה שמשונה בעיניי זה השילוב של גרגרים בכל מנה, כשיש להם טעם מורגש של סודה לשתיה. אם כבר אסף- פעם אהבתי אותו יותר. הוא עדיין חזק בפלאפל, בפול ובגרגרים (לא מכיר עוד מישהו שמשתמש בזן המקסיקני הכ"כ גדול), אבל החומוס עצמו יציקתי מדיי. כשהוא לא חלק מהמנה שלו הנחיתות של החומוס לעומת אבו אדהם ברורה. גם זה שתוספת לא באה באופן טבעי ואין מדיניות ברורה בנושא הזה (פעם תקבל, פעמיים לא) לא מוסיפה לו נקודות, להבדיל אלף אלפי הבדלות מאבו אדהם שיודעים להוציא אותך מרוצה. מה שכן, מפגש חומוס בצהריים תמיד יתקבל אצלי בברכה.
בת"א כשאני רוצה חומוס אני נוסע למקום אחד- כרם התימנים. ריח הפתיליות שם משכר. הקומפלט הכי טוב שאני מכיר נמצא אצל הסורים שמתבלים בצורה ייחודית, מפזרים את הביצה בצורה מפנקת והפול שלהם לא דומה לשום דבר אחר שאני מכיר. חבל רק שהם נותנים מנות נורא קטנות עם שירות לא טוב במקום שלא נותן תחושה נעימה מספיק. המנות של שלמה ודורון 5 צעדים משם יותר ממלאות (גם אפשר להזמין גדול) והן מעולות בפני עצמן- אבל רק קרובות לייחודיות של המנה של הסורים. בכל מקרה הם מהמקומות הישנים שמבשלים כמות גדולה ליום וסוגרים- אין עם מי לדבר אחרי 15, בשישי גם לא אחרי 13:30. נגמר הפול ברוב המקרים וזה חבל.
nadav_hacohen כתב:
החומוס של עוזי:
חומוסייה יחודית שנמצאת ברחוב שער העמק במרכז העיר (לכן נקראת בשמה הרשמי "מפגש העמק הירוק"). מנה מאד כבדה, גדולה ומתובלת, ואין מבחר גדול של תוספות שמקובל בחומוסיות כמו פטריות או בשר. מה יש? כאמור, מנת ענק (תסגור את רובכם ליום שלם בלי בעיה) של חומוס עשוי ביד יום-יום עם פול טרי, תיבול לימון-שום מיוחד, ביצה, פטרוזיליה טרייה וכמות נדיבה של שמן זית. אפשר לנגב עם פיתות תימניות או לאפות. תענוג, ולשים לב ששניים בעלי קיבה לא גדולה יכולים לחלוק מנה אחת. בגלל הגודל, המנה יקרה יחסית לחומוס, איזור ה25 ש"ח. כשתראו את הגודל, תבינו שבשביל ארוחה לכל היום זה מחיר מצחיק.
אני מאוד אוהב את החומוס של עוזי. אכלתי אותו המון ובאמת הבנאדם גאון. התיבול ייחודי, המנה עצומה וטעימה, והמקום חוויה. כיף לראות את עוזי כותש את החומוס בידיים במקום במיקסר מאחור כמו ברוב המקומות.
אבל בפעם האחרונה שהייתי לפני 4 חודשים זה היה 28 שקל למנה. זה הרבה יותר מדיי למנה, גדולה ככל שתהיה. אין סיבה שחומוס יעלה יותר מ-25 ש"ח, ובוודאי שלא 28 ש"ח, בהתחשב בחו"ג זולים כ"כ. זה אוכל עממי, ככותרת הת'רד. אם אבו חסן ביפו לוקח 17 שקל למסבחה (או שאולי עלה ל-18?), בכרם לוקחים 20-25, אין סיבה שמונופוליסט כמו עוזי יתמחר כ"כ גבוה...
ונדב... אם כבר נתניה בשוק, פריZ זה בעיניי הקינוח האולטימטיבי אחרי עוזי. הארטיקים שלהם מטמטמים (באופן אישי חיבה מיוחד. לפירות יער).
