סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' פברואר 20, 2025 10:32 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 106 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' אוקטובר 21, 2013 1:10 am 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
ראובן כתב:
oren_80 כתב:
חומוס אבו-אדהם. אמנם לא ליד מקום עבודתי (שיותר קרוב להמלצות של אורן וראובן), אבל לא רחוק מהבית שלי. חומוס מצוין, מחיר נוח, תוספות טובות (הפטריות החמות מצוינות!).
מנה נחמדה מאוד לצהריי היום.

אני לוקח את ההודעה הזו כהזמנה להיפגש לצהריים פעם (אולי אפילו פגישה משולשת...).

אבו אדהם קרליבך?
בעיניי סביר, לא יותר. דברים מתקתקים שם טוב. השירות, המשחתיות של החומוס, האווירה בפנים. אבל לדעתי הם נופלים במשאוושה, וגם בקומפלט הם לא בשורה גדולה כשבמרחק 3 דקות הליכה יש את אסף עם פול טוב יותר (אבל חומוס פחות). מה שמשונה בעיניי זה השילוב של גרגרים בכל מנה, כשיש להם טעם מורגש של סודה לשתיה. אם כבר אסף- פעם אהבתי אותו יותר. הוא עדיין חזק בפלאפל, בפול ובגרגרים (לא מכיר עוד מישהו שמשתמש בזן המקסיקני הכ"כ גדול), אבל החומוס עצמו יציקתי מדיי. כשהוא לא חלק מהמנה שלו הנחיתות של החומוס לעומת אבו אדהם ברורה. גם זה שתוספת לא באה באופן טבעי ואין מדיניות ברורה בנושא הזה (פעם תקבל, פעמיים לא) לא מוסיפה לו נקודות, להבדיל אלף אלפי הבדלות מאבו אדהם שיודעים להוציא אותך מרוצה. מה שכן, מפגש חומוס בצהריים תמיד יתקבל אצלי בברכה. :D

בת"א כשאני רוצה חומוס אני נוסע למקום אחד- כרם התימנים. ריח הפתיליות שם משכר. הקומפלט הכי טוב שאני מכיר נמצא אצל הסורים שמתבלים בצורה ייחודית, מפזרים את הביצה בצורה מפנקת והפול שלהם לא דומה לשום דבר אחר שאני מכיר. חבל רק שהם נותנים מנות נורא קטנות עם שירות לא טוב במקום שלא נותן תחושה נעימה מספיק. המנות של שלמה ודורון 5 צעדים משם יותר ממלאות (גם אפשר להזמין גדול) והן מעולות בפני עצמן- אבל רק קרובות לייחודיות של המנה של הסורים. בכל מקרה הם מהמקומות הישנים שמבשלים כמות גדולה ליום וסוגרים- אין עם מי לדבר אחרי 15, בשישי גם לא אחרי 13:30. נגמר הפול ברוב המקרים וזה חבל.

nadav_hacohen כתב:
החומוס של עוזי:

חומוסייה יחודית שנמצאת ברחוב שער העמק במרכז העיר (לכן נקראת בשמה הרשמי "מפגש העמק הירוק"). מנה מאד כבדה, גדולה ומתובלת, ואין מבחר גדול של תוספות שמקובל בחומוסיות כמו פטריות או בשר. מה יש? כאמור, מנת ענק (תסגור את רובכם ליום שלם בלי בעיה) של חומוס עשוי ביד יום-יום עם פול טרי, תיבול לימון-שום מיוחד, ביצה, פטרוזיליה טרייה וכמות נדיבה של שמן זית. אפשר לנגב עם פיתות תימניות או לאפות. תענוג, ולשים לב ששניים בעלי קיבה לא גדולה יכולים לחלוק מנה אחת. בגלל הגודל, המנה יקרה יחסית לחומוס, איזור ה25 ש"ח. כשתראו את הגודל, תבינו שבשביל ארוחה לכל היום זה מחיר מצחיק.

אני מאוד אוהב את החומוס של עוזי. אכלתי אותו המון ובאמת הבנאדם גאון. התיבול ייחודי, המנה עצומה וטעימה, והמקום חוויה. כיף לראות את עוזי כותש את החומוס בידיים במקום במיקסר מאחור כמו ברוב המקומות.

אבל בפעם האחרונה שהייתי לפני 4 חודשים זה היה 28 שקל למנה. זה הרבה יותר מדיי למנה, גדולה ככל שתהיה. אין סיבה שחומוס יעלה יותר מ-25 ש"ח, ובוודאי שלא 28 ש"ח, בהתחשב בחו"ג זולים כ"כ. זה אוכל עממי, ככותרת הת'רד. אם אבו חסן ביפו לוקח 17 שקל למסבחה (או שאולי עלה ל-18?), בכרם לוקחים 20-25, אין סיבה שמונופוליסט כמו עוזי יתמחר כ"כ גבוה...

ונדב... אם כבר נתניה בשוק, פריZ זה בעיניי הקינוח האולטימטיבי אחרי עוזי. הארטיקים שלהם מטמטמים (באופן אישי חיבה מיוחד. לפירות יער). :bra_vo:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 21, 2013 10:16 am 
Junior

ראובן כתב:
מאדים כתב:
שומר נפשו ירחק משבח. ובכלל, באזור בית הכרם אין אוכל טוב.

מה לעשות והת'רד מדבר על "על ידכם" (כרגע אמנם אני בראש העין אבל על זה יש עוד פחות מה לכתוב). ו"שומר נפשו" זה מוגזם. יצא לי לאכול שם די הרבה מסיבות ברורות ואני עדיין עימכם, אפילו ילדי למרות שחוסנו שניהם במוחלש.

ראובן, אני מצטער, אבל זה שהוא בסביבה לא אומר שזה ראוי להמלצה. פלאפל חיוור וסתמי בטעם של אבקת מרק בפיתות שנקרעות. לא ממליץ לאיש. אם כבר אתה רעב באזור בית הכרם סע למרכז המסחרי של קרית יובל. המבחר שם מוצלח ורחב יותר וספציפית פלאפל היערה שומר על רמה אחידה סבירה פלוס (והחריף שלהם נהדר).

לגבי גבעת שאול - נמצאת שם המנה שאני וחבריי מחשיבים כמנת הפלאפל הטובה בעיר המערבית. מדובר ב- שלמה הפלאפל. סניף לפלאפל המיתולוגי משכונת הבוכרים. שנמצא מאחורי טסט ליין, קרוב ליציאה מהעיר. התור בצהריים שווה את ההמתנה. אל תצפו לצ'יפס, זה מקום מהסוג של פעם: פלאפל, סלט, חריף, טחינה וחוואייג'.
אצלי זה בד"כ נגמר בעוד חצי מנה אחרי המנה הראשונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 21, 2013 10:25 am 
Freshman

במקום מגורי עד לפני שנה, קדימה, נמצאת מסעדת פועלים טריפולטאית מצוינת "מטעמי ניסים".
טעמתי את צ'צ'ו ועוד כל מיני אחרים ולדעתי אין על הקוסקוס של ניסים, גרגירים דקים וטעימים אפילו בלי הרוטב.
הטבחות למיניהן מעולות בעיקר הירוקה (טבחה בלסלק), הצ'רשי אלוהי והמנות כמובן נדיבות, מחיר סביב ה-40 ש"ח למנה מלאה כולל לחם וכו'.
לממהרים ולילדים יש שם גם את אחד הבאגט עם שניצל היותר מוצלחים בארץ, גדולים, טעימים ומשביעים.

בגזרת תל אביב יש בפינסקר פינת בוגרשוב את המשאוושה, שלדעתי לפחות במרכז תל אביב מדובר בחומוסיה הטובה ביותר, הבעיה היחידה למי שאוהב את המשחה החלקה בלי גרגירים, אין. יש רק משאוושה עם תוספות למיניהן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 21, 2013 10:32 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
מאדים, ציינתי במפורש שלא אני זה שממליץ... (אבל אתה יכול להניח שכשאני אוכל שם המילה "סע" לא רלוונטית עבורי)

מחזק מאוד את ההמלצה על הפלאפל שליד טסטליין. בנוסף להיותו מדהים הבחור שמאחורי הדלפק הוא גם חמוד אמיתי וכיף לקנות ממנו. בכל אופן בעיני הפלאפל הכי טוב בירושלים זה התימני ברחוב הנביאים וגם שלום בבצלאל ראוי לאיזכור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 21, 2013 10:34 am 
Hall of Famer

גרתי שנה מול התימני ברחוב הנביאים, ומעולם לא הבנתי את מקור ההתלהבות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 21, 2013 10:35 am 
מנהל פורום

באסה לך, מה אני אגיד. זה כמו להיות צמחוני שגר ליד אורי בורי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 21, 2013 10:37 am 
Hall of Famer

מה קשור, אני אוכל פלאפל, וזה אפילו טעים לי, ועדיין.

אגב, פלאפל. יש אחד בכניסה ממש לבית דגן (היישוב) - המרקם למען האמת לא משהו, חסר פציחות ופריכות. אבל הטעם... בלי שום ספק הפלאפל הכי טעים שאכלתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 21, 2013 10:42 am 
Hall of Famer

ראובן כתב:
oren_80 כתב:
חומוס אבו-אדהם. אמנם לא ליד מקום עבודתי (שיותר קרוב להמלצות של אורן וראובן), אבל לא רחוק מהבית שלי. חומוס מצוין, מחיר נוח, תוספות טובות (הפטריות החמות מצוינות!).
מנה נחמדה מאוד לצהריי היום.

אני לוקח את ההודעה הזו כהזמנה להיפגש לצהריים פעם (אולי אפילו פגישה משולשת...).

אפשרי, אפשרי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 21, 2013 10:43 am 
Junior

מבחינתי זה נו בריינר. שלמה לוקח גם את התימני וגם את שלום פלאפל בהליכה איטית ומדודה. ואכן, יובל, הבחור שמכין את המנה ובנו של שלמה, הוא סופר נחמד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 21, 2013 11:51 am 
Hall of Famer

פלאפל שלמה זה יופי טופי, רק חבל שהוא נמצא בקצה קיבינמאט שמאלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 21, 2013 12:22 pm 
Hall of Famer

פאנוש כתב:

nadav_hacohen כתב:
החומוס של עוזי:

חומוסייה יחודית שנמצאת ברחוב שער העמק במרכז העיר (לכן נקראת בשמה הרשמי "מפגש העמק הירוק"). מנה מאד כבדה, גדולה ומתובלת, ואין מבחר גדול של תוספות שמקובל בחומוסיות כמו פטריות או בשר. מה יש? כאמור, מנת ענק (תסגור את רובכם ליום שלם בלי בעיה) של חומוס עשוי ביד יום-יום עם פול טרי, תיבול לימון-שום מיוחד, ביצה, פטרוזיליה טרייה וכמות נדיבה של שמן זית. אפשר לנגב עם פיתות תימניות או לאפות. תענוג, ולשים לב ששניים בעלי קיבה לא גדולה יכולים לחלוק מנה אחת. בגלל הגודל, המנה יקרה יחסית לחומוס, איזור ה25 ש"ח. כשתראו את הגודל, תבינו שבשביל ארוחה לכל היום זה מחיר מצחיק.

אני מאוד אוהב את החומוס של עוזי. אכלתי אותו המון ובאמת הבנאדם גאון. התיבול ייחודי, המנה עצומה וטעימה, והמקום חוויה. כיף לראות את עוזי כותש את החומוס בידיים במקום במיקסר מאחור כמו ברוב המקומות.

אבל בפעם האחרונה שהייתי לפני 4 חודשים זה היה 28 שקל למנה. זה הרבה יותר מדיי למנה, גדולה ככל שתהיה. אין סיבה שחומוס יעלה יותר מ-25 ש"ח, ובוודאי שלא 28 ש"ח, בהתחשב בחו"ג זולים כ"כ. זה אוכל עממי, ככותרת הת'רד. אם אבו חסן ביפו לוקח 17 שקל למסבחה (או שאולי עלה ל-18?), בכרם לוקחים 20-25, אין סיבה שמונופוליסט כמו עוזי יתמחר כ"כ גבוה...

ונדב... אם כבר נתניה בשוק, פריZ זה בעיניי הקינוח האולטימטיבי אחרי עוזי. הארטיקים שלהם מטמטמים (באופן אישי חיבה מיוחד. לפירות יער). :bra_vo:

לא יודע מה זה "אין סיבה". המנה של עוזי זה פעמיים (ואולי נשאר עודף) המנה של הסורים ומנה וחצי של חומוסייה אחרת. לכן ברור שאפשר לחלק מנה לשני אנשים, העניין שעוזי מסרב לעשות מנות קטנות יותר. זה האיש. כמו שאמרתי, אם אתה משלם 28 שקל לארוחה שסוגרת אותך ליום שלם (אני לא מכיר הרבה אנשים שאחרי עוזי בבוקר/צהריים מסוגלים להכניס משהו מוצק לגוף עד הערב וכולל), והארוחה הזו טרייה להפליא וטעימה להפליא, אז זה לא הרבה כסף. והעובדה הניצחת מבחינתי היא שזה יושב בלבה של עיר ענייה, הלקוחות הם "עמך", וזה מצליח כבר עשרות שנים. אם זו היתה "פלצנות" או "שוד", זה לא היה הולך בעיר כמו נתניה.

ופריZ נחמדים, אבל אם אתה מדבר על מחירים יחסיים אז הם בטח לא זולים במיוחד...אגב, יש להם כבר סניף באבן גבירול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 21, 2013 12:53 pm 
Freshman

בנוגע לפלאפל התימני - לפני כחודש, בערב פקוק במיוחד, נסעתי באוטובוס מהאוניברסיטה לכיוון הבית בנחלאות. משום שהאוטובוס התקדם לאט יותר מקצב הריצה של יניב גרין על הליכון תקול, החלטתי לרדת באזור מוסררה ולהמשיך הביתה ברגל.
במהלך ההליכה הבנתי שלא אכלתי כלום מהבוקר, כך שמצאתי עצמי נכנס, מותש ומורעב, לפלאפל. פתחתי את הארנק, ראיתי שאין לי מזומן בכלל, ושאלתי את המוכר אם הם מקבלים אשראי. המוכר נענע ראשו בשלילה, וכשאמרתי שאחזור אחרי שאמשוך כסף, חתך מיד פיתה, מילא אותה פלאפל, מזג לי כוס מיץ ענבים ואמר "אל תדאג, בתיאבון".
אמנם זה לא הפלאפל הטוב בעיר (מצטרף כמובן להמלצות על שלום פלאפל בבצלאל ועל הבוטקה הצמוד לטסט-ליין, ומוסיף גם את פלאפל מולה באגריפס - קצת מתפנפן, אבל פלאפל טעים מאוד, אחלה פיתה והחלטה גאונית לפתוח עד 2:00 בלילה לערך), אבל הוא מוצלח מאוד, וכדאי מאוד לטעום ממנו מוגש בלחוח. כמובן שהאקט האדיב והחביב הפך אותי לפאן-בוי.

המלצה נוספת לארוחה חביבה וזולה בשוק היא בסנדווצ'יה מיצ'י (נמצאת מול קפה מזרחי, אין לי מושג מה שם הסמטה). העיקר הם אחלה המבורגרים (באחלה לחמניות) במחיר מצחיק של 15 ש"ח, כמו גם מנת צ'יפס סבירה לחלוטין ב-5 ש"ח. יש אפשרויות נוספות (קבבים, סינטה, חזה עוף וכו'), אבל הן מעט יקרות יותר והכיס הסטודנטיאלי שלי מסרב לאפשר לי לבחור בהן.

החומוס המומלץ לדעתי (אני כבר רואה איך יתקפו אותי על זה) במערב העיר מוגש בחומוס בן-סירא (על הרחובות הלל/בן-סירא). צרתו היחידה היא שהוא מעט יקר וקטן מדי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 21, 2013 1:19 pm 
מנהל פורום

אורן כתב:
פלאפל שלמה זה יופי טופי, רק חבל שהוא נמצא בקצה קיבינמאט שמאלה.

בשבילו המציאו את המושג של טיפול 5000 (אני ממילא לקוח קבוע של המוסך שלידו)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 21, 2013 1:21 pm 
Hall of Famer

לטעמי התימני משאיר לשלום תמרות עשן של שמן סויה משומש להחריד ושרוף כמו אמנון אברמוביץ'. אמנם לא אכלתי בשלום המקורי כבר כמה שנים טובות (על הסניפים באמת שחבל להכביר מילים), אבל אף פעם לא הבנתי מה הביג דיל ולמה אנשים מוכנים להסתכן בדוח של 250 ש"ח כדי לאכול אצלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 21, 2013 1:28 pm 
Hall of Famer

אגב, דעתכם על הסביח של עובד?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 21, 2013 1:43 pm 
Junior

הוא מעולה. למה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 21, 2013 1:45 pm 
Hall of Famer

ברח' שלומציון, אגב, יש סביח חדש. הפיתות קמח מלא שלו זה משהו לא מעלמא הדין. טעימות לא רק בהשוואה לפיתות קמח מלא אחרות (שזו חכמה קטנה מאוד), אלא בהשוואה לפיתות התימניות הכי טובות שאכלתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 21, 2013 1:49 pm 
Hall of Famer

matan 2.0 כתב:
הוא מעולה. למה?

אכלתי אצלו כמה פעמים, לא מצאתי את החוויה יוצאת דופן. מינף יופי את האגדה סביבו, אבל לא מפיל לקרשים. גם לא רע, כמובן.

אורן כתב:
ברח' שלומציון, אגב, יש סביח חדש. הפיתות קמח מלא שלו זה משהו לא מעלמא הדין. טעימות לא רק בהשוואה לפיתות קמח מלא אחרות (שזו חכמה קטנה מאוד), אלא בהשוואה לפיתות התימניות הכי טובות שאכלתי.

תטעם את החלות קמח מלא של אחותי...באמת לחם משובח במיוחד. בסופש האחרון פירקתי 2 כאלה (2 חלות שלמות, כן?) על חצי סיר חמין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 21, 2013 2:02 pm 
Hall of Famer

האמת שסוג הלחם היחיד, חוץ מפיתות, שאני מעדיף מקמח לבן, זה חלות.

עשיתי המון ניסיונות בקמח מלא, ואף פעם זה לא זה (אם כי אני מוסיף לקמח הלבן סובין שיבולת שועל, משהו כמו עשרה אחוזים, וזה יוצא סבבה).

אבל תשלח, נטעם, למה לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 21, 2013 2:07 pm 
Hall of Famer

מה תשלח, יש לך משפחה בנתניה, לא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 21, 2013 2:25 pm 
Hall of Famer

סוג של.

לא הייתי שם כבר שנתיים בערך. וכנראה שבתוך כמה חודשים גם הם לא יהיו שם יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 21, 2013 5:25 pm 
Senior

nadav_hacohen כתב:
כל אחד מאתנו גר איפשהו ועובד איפשהו, ולכן סביר להניח שהוא מכיר מקומות עממיים טובים לאכול בהם צהריים. זה לא חייב להיות סביח או מעורב, אבל כן חייב להיות עד 50 ש"ח לארוחה, נניח. משהו טוב לכל כיס.

אז אני גר כרגע בצפון ת"א (עובר בקרוב למושב ליד נתניה) ועובד רוב הזמן בנתניה, אז אמליץ על מקומות בנתניה:

החומוס של עוזי:

יש גם חומוס עוזי באזה"ת פולג, זה סניף אחר של אותו הבחור או מקום אחר לגמרי שפשוט יש לו את אותו השם? בכל אופן, המקום ההוא מגיש פחות או יותר את מה שתיארת (מנה גדולה, פול, הרבה תיבול, לימון ושמן זית) ואפילו מוצלח למדי, רק שבכל פעם שהייתי שם אכלתי גם ריפיל ולא זכורות לי לאפות, ככה שאני חושד שמדובר במקום לא קשור.

ובנוגע לתל-אביב, יצא לי פעם אחת להקלע למקום בשם 'שקשוכאן' ברחוב הס, די באזור כרם התימנים, שאכלתי בו את השקשוקה הכי טובה שאני זוכר, יש שם הרבה סוגים (כבר לא זוכר מה היה הסוג שאני אכלתי), מגיעה בתוך לחם עם טחינה מעולה בצד. אחלה של דבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 21, 2013 8:19 pm 
Sophomore

הסביח המקורי ברמת גן, רחוב הרואה פינת נגבה.
רק אומר שלא אהבתי חציל עד שאכלתי שם מנה. היום אני משתדל לעבור שם במיוחד בכל פעם שאני באיזור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 21, 2013 9:51 pm 
Hall of Famer

הסביח של עובד מנה על הכיפאק ממה שזכור לי.

מה לגבי שווארמה שמש? למי שאוהב שווארמה עם הרבה תיבול. חבל רק שזה תקוע במיקום מעאפן.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 21, 2013 9:52 pm 
Junior

הסביח של עובד מעולה.
חיצול קל, קצת לחמס, 2:0 להפועל ויוצאת לך אחלה פיתה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 106 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 6 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה