sheky כתב:
פאפאלוקס כתב:
(1) נכון, וביום שכל אחד ואחד מאיתנו (או סתם פלח גדול מאוד של יהודים לא חרדים) יחליט שהוא לא עושה צבא, אז לא יהיה מי שיוכל לכפות זאת עליו לאורך זמן. כך גם לגביי החרדים - אתה באמת חושב שחוק זה או אחר באמת יביא לגיוס המוני שלהם? דבר איתי לפי מה שמונח לפנינו, ולא לפי השערות כאלו ואחרות.
(2) למדינה יש זכות להגן על עצמה במסגרת איזון אינטרסים כשמצד אחד היא מחוייבת להעניק שוויון מלא לכולם, ומצד שני היא חייבת לדאוג לאינטרסים האישיים שלה, לעצב את זהות המדינה. כל זמן שחיים פה מיעוטים הם זוכים לשוויון (לפחות כעניין שבמדיניות), נהנים מתקציבי המדינה, יכולים לחיות איפה שבא להם וכו', ולכן אין שום סיבה לפטור אותם משירות.
אתה אומר שאני דורש מהם? אוקי, לא אמרתי שיהיו בצבא (להפך, אני חושב שזה לא מעשי), שיעשו שירות לאומי ואפילו (ומצדי רק) בתוך הכפרים שלהם, שהוא נוח וקל בהרבה משירות צבאי לרוב, הנה התקזזנו. יודע מה? אני מוכן גם להתפשר על כך שיהיה אסור ללמוד לתואר לפני גיל 21, ושבזמן הזה שיעשו מה שהם רוצים, חוץ מללמוד, זה גם לא אופטימלי, אבל מה לא נעשה כדי להתקזז הא?
1) לא צריך לגייס חרדים בעייני. אין לנו ויכוח בנושא הזה.
2) אבל הם לא זוכים לשיוויון... אתה חוזר על זה כאילו זה נכון.
מה ייתן לך שהם לא ילמדו לתואר לפני גיל 21? איזה ערך יש פה חוץ מלעשות דווקא? ( ואל תשאל את אותו דבר לגבי החרדים - גם שם בעייני אין שום תרומה מעשית בדבר פרט ללעשות דווקא).
כמו שרשמתי בהודעה הקודמת אפשר לחשוב על צידוקים אחרים (שאני לא בטוח שהם רעים) למדוע כדאי להם לעשות שירות לאומי. הצידוק שלך מחוסר כל היגיון (קיזוז?!)
הם כן זוכים, ואני הולך לפי שיטת הקיזוז שלך. אמנם הם לא נהנים מחוק השבות, אבל הם נהנים משוויון מלא בשאר תחומי החיים בארץ - יש להם חופש תנועה, הם זוכים לשוויון פוליטי ומשפטי, אף אחד לא יכול מבחינה חוקית למנוע מהם להצליח וכו'.
אז ''הקיזוז'' יפעל בכך שבמקום לעשות שירות צבאי מגעיל, שגם מלווה את יוצאיו לאורך חייהם במילואים וכו', הם יעשו שירות לאומי, קל יותר ונוח יותר, בכפרים שלהם, תמורת 300-700 שקל בחודש. הנה התקזזנו.
ומה יתן לי שהם לא יעשו תואר לפני גיל 21? זה פשוט מתבקש ממניעים של צדק, שכן לא יעלה על הדעת שאדם נתן (בכפייה) 3 שנים, הטובות בחייו, למדינה, ועוד יקח לו בד''כ עוד שנה - שנתיים של התאוששות\שיפור ציונים\פסיכומטרי\לחסוך כסף ללימודים, בזמן שאדם אחר פשוט לא נתקל בחומות כאלה.