סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 12:29 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 36 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' פברואר 20, 2014 9:26 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
נורטון - לדעתי אתה טועה בהקשר של המאסה, וההוכחה הכי טובה זה פייסבוק עצמה, שנתנה נוקאאוט + ביתוק בתולים אנאליים לגוגל והגוגל פלוס.
פייסבוק יכלו לעשות גם 100 וואטסאפים, אבל מאסה קריטית של משתמשים הם לא היו משיגים, וזה השווי העיקרי של החברה.

מה שבאמת מדהים שאפליקציה אדירה כמו וייז השיגה מיליארד דולר, בעוד אפליקציה טובה מאוד אבל לא גאונית כמו וייז, השיגה 16 מיליארד דולר.

לי אגב אין בעיה עם פרסומות. אין ארוחות חינם, ומבחינתי אין בעיה עם פרסומות תמורת תוכן חינם, כל עוד זה לא מגיע לרמות מעיקות מאוד (כמו יוטיוב בימינו אנו, שכל וידאו כולל פרסומת של 30 שניות)

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 20, 2014 9:27 pm 
Sophomore

נורטון כתב:
האמת היא שפעם כאן בסלניוז דנתי עם מישהו (אולי נדב...) על נושא דומה, והזכרתי חלק מהמילים האלה.

אם אתה כבר מזכיר, יש הסבר להיעלמותו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 20, 2014 9:37 pm 
Hall of Famer

אם כבר אפליקציה מדהימה שהיא בעיניי גם disruptive מאד גם אם בקטן, אז גט טקסי. יותר מוויז שהוא GPS משוכלל או וואטסאפ שהוא SMS משוכלל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 20, 2014 9:48 pm 
Hall of Famer

כן ולא. כעיקרון, זו בסה"כ תחנת מוניות וירטואלית. השווי של החברה תלוי בנהגים שלה והיעילות שלה, ובעצם איך היא מתגמלת את הנהגים באופן כזה שהשירות שלה הוא הכי יעיל. הסיבה שהם שינו את שוק המוניות בארץ זה שהם אשכרה נתנו הזדמנות לנהגים שבחלו כבר בליקוקי אשכים לסדרני מוניות, להיות חלק מתחנת מוניות בלי פוליטיקות, בלי תן לי ואתן לך, בלי קומבינות, בלי מאנקי ביזנס ושום דבר אחר. נטו תלוי אפליקציה ומיקום.
אגב, בארץ הם עשו דבר חכם והוסיפו בכל מונית מטענים לסמארטפונים, שזה דבר די אדיר, בטח בשביל אנשים שנוסעים מרחקים ארוכים, אבל לא רק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 20, 2014 9:54 pm 
Hall of Famer

נכון וזה בדיוק ה disruptive עליו דיברתי. אפליקציה שאשכרה גרמה לשני הצדדים למקסם רווח ויעילות. יופי של דבר שצריך לייבא לעוד תעשיות (ונורטון הוואן ליינריסט היה כותב כאן ׳זנות׳)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 20, 2014 11:56 pm 
Sophomore

-adi- כתב:
נורטון כתב:
האמת היא שפעם כאן בסלניוז דנתי עם מישהו (אולי נדב...) על נושא דומה, והזכרתי חלק מהמילים האלה.

אם אתה כבר מזכיר, יש הסבר להיעלמותו?

חשב שהעבודה שבדיקות סטט' איזוטריות ב82GAMES כדי לכתוב הודעות בפורום הזה תופסות לו נפח רציני מדי מהחיים. והוא החליט לוותר על התענוג, ע"מ לשנס מותניים, לאסוף את עצמו, ולסדר את החיים כך שהוא לא יצטרך לכתוב בפורום הודעות שיכורות ואומללות ב4 לפנות בוקר.

מיותר לציין שזה לא עזר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 21, 2014 12:45 am 
Junior

התותח המפוברק כתב:
כן ולא. כעיקרון, זו בסה"כ תחנת מוניות וירטואלית. השווי של החברה תלוי בנהגים שלה והיעילות שלה, ובעצם איך היא מתגמלת את הנהגים באופן כזה שהשירות שלה הוא הכי יעיל. הסיבה שהם שינו את שוק המוניות בארץ זה שהם אשכרה נתנו הזדמנות לנהגים שבחלו כבר בליקוקי אשכים לסדרני מוניות, להיות חלק מתחנת מוניות בלי פוליטיקות, בלי תן לי ואתן לך, בלי קומבינות, בלי מאנקי ביזנס ושום דבר אחר. נטו תלוי אפליקציה ומיקום.
אגב, בארץ הם עשו דבר חכם והוסיפו בכל מונית מטענים לסמארטפונים, שזה דבר די אדיר, בטח בשביל אנשים שנוסעים מרחקים ארוכים, אבל לא רק.

הרבה יותר מליקוקים. מה שגאוני בגט טקסי זה שאין להם תחנה. כל נהג מונית משלם מעל 1000 ש"ח בחודש לתחנה על כך שהיא מסדרת לו עבודה. הם משלמים לגט טקסי פחות מחצי מזה. קח בחשבון שלפחות חצי מהנהגים לא מחזיקים מונית ומספר משלהם, מה שאומר שהם מתחילים כל חודש בדפיציט של דמי מונית, מספר ותחנה ורודפים אחרי הזנב של עצמם.
זו הסיבה האמיתית שכ"כ הרבה נהגים עברו אליהם.

הרעיונות הכי מוצלחים הם הכי פשוטים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 21, 2014 1:44 am 
Hall of Famer

נסעתי מספיק במוניות בשנתיים האחרונות כדי לשמוע את כל הסיפורים. אגב, זה לא משנה את זה שיום עבודה ממוצע במונית זה פאקינג 12 שעות ביום לפחות, וזה בנצ'מארק ששמעתי כמעט מכל נהג מונית.

אגב, היום לדעתי הנהגים כבר משלמים אזור ה-600 שקל, וגם מקבלים עמלת הזמנה רק בסופי שבוע, אבל זה עדיין משתלם. למעשה, חלק גדול מהסיבה שהרבה עברו לשם היה עניין של דמי ההזמנה, שזה היה 5 שקל שבתחנות רגילות זה הולך לתחנה, ופה זה היה הולך לנהג לנטו. תכפיל 5 ב-300-400-500 נסיעות בחודש, וזה בוכטה כסף.

עוד פרט ששכחתם לציין זה העניין של תיעוד הנסיעה, בעיקר בהיבט של אובדן חפצים כאלו ואחרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 21, 2014 5:00 am 
Hall of Famer

היה לי הכבוד לשמוע הרצאה מפי פרופסור דמורדאן של NYU בעבר. אדם מרתק ומבריק.
הוא כותב כאן דברים שמזכירים דברים שכתבתי כאן לגבי שיערוך יתר ואם אני קורא בין הדורות, גם הוא חושב שמדובר בבועה ענקית. אבל אולי אני רואה דברים שלא באמת נמצאים שם.
לידיעת הקורא מוק, זה די מרתק

http://aswathdamodaran.blogspot.co.il/2 ... n.html?m=1

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 21, 2014 5:38 am 
Hall of Famer

קראתי.
אני חושב שהרוח של הדברים שלו די דומה למה שאני כתבתי - אין טעם ממש להיכנס לחישובים רגילים של הערכת שווי, בגלל שהשווי של העסקה לא נמדד לפיהם, אלא לפי איך ששוק ההון מתנהל, ובהקשר של מדיה חברתית, זה מתנהל לפי מספר יוזרים.
אני חושב שזה די ברור שמבחינתו, בלונג ראן, מה שקובע זה תזרימי מזומנים חזויים. רק שבמקרה של פייסבוק, ומדיה חברתית באופן כללי, עד שזה יגיע לשלב שהחברות הללו יהיו עם מודל עסקי סדור וברור עם תזרימי מזומנים וכו', אתה יכול להפסיד את התחתונים שלך אם תהמר נגדן, אז אל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 23, 2014 12:14 am 
Junior

כנראה שבלי קשר, אבל בוואטסאפ קרס ועדיין קרוס (זו המילה?) כמה שעות טובות.

עריכה: 5.5 שעות וחזרנו (כמעט) לשיגרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 36 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: ראי שעל הקיר ו 22 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה