סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 2:17 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 95 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: יום השואה
הודעהפורסם: א' אפריל 27, 2014 4:04 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
רלוונטיים לאנשים לא מעטים. בכל מקרה, נניח שלא רלוונטיים. אז יותר פיקנטיים מאשר "שור שנגח".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 27, 2014 4:09 pm 
Hall of Famer

נורטון כתב:
רלוונטיים לאנשים לא מעטים. בכל מקרה, נניח שלא רלוונטיים. אז יותר פיקנטיים מאשר "שור שנגח".

רלוונטיים כי אנשים אוהבים לחפש משמעות איפה שאין.

אבל פיקנטי זה פיקנטי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 27, 2014 4:29 pm 
Hall of Famer

נורטון כתב:
אני בטוח שאכן יש. הרוב המוחלט לא.
כך או כך, כמו שאמרתי, אולי הרמה הפלפולית לא גבוהה במיוחד. אבל נושא כמו "האם מותר לטבול במקווה למטרות סקס אם את לא נשואה" או אפילו נושא כמו הנושא כאן, הם נושאים יותר מעניינים, אקטואליים או רלוונטיים מאשר "שור שנגח את הפרה".

דיני נזיקין זו דווקא סוגיה אקטואלית ורלבנטית מאין כמותה (רק חבל שדינו הנזיקין בהלכה לא מאפשרים קיום שיטת משפט נורמלית).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 27, 2014 5:15 pm 
Sophomore

על הסוגריים אני נאלץ לחלוק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 27, 2014 5:21 pm 
Hall of Famer

אפשר קצת שואה?

דבר שהתגלה לי בשנים האחרונות.
תופעה שמקיפה רבים רבים מהדור השלישי.החלומות.חלומות שואה.
אני לא יודע איך נראות תוכניות הילדים והנוער היום, בימי ילדותי היתה שם את פורנוגרפיית השמדה מהסוד הכי קשה.
בזמן שעל הדור השני הם חסו, בהגיע הדור השלישי, הפחד מהשכחה פתח את ליבם.
סיפורי ניצולים הארד קור.על מחבוא, ומחנות ורעב ותאי גזים וגופות.
זה חדר לנו לנשמה לורידים.וגם לחלומות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 27, 2014 5:48 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
פניני חולם על שולדבראנד?

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 27, 2014 6:20 pm 
Junior

את האמת, השאלה שפותחת את הת'רד הטרידה אותי במשך שנים, -(גילוי אישי: מאורעות השואה תופסות אצלי מקום עצום בחוויה, קראתי ואני עדיין קורא עליה כל דבר אפשרי, וכאדם רגשי מאוד, אשתי מספרת לי על חלומות ביעותים אשר ניכרים היטב לשוכנת לצידי בלילה,)- הרי לפי המסורת, בגלות מצרים איבדו היהודים כמות גדולה מבניהם תוך סבל וייסורים איומים, ואת אותם מאורעות האומה מציינת בשמחה וחדווה, מה נשתנה?
התשובה שלי (את ניתן להגדירה כתשובה בכלל) בסופו של יום היא פרי תפיסה של חרדיות מובהקת (ואולי גם קיצונית), אבל היא נולדה בעקבות שיחה שערכתי עם ניצול שואה תלמיד חכם וירא שמיים, שגם נשאר כזה אחרי השואה ואף הספיק להקים דור שלם לתפארת.
וכה היו דבריו: עברתי במשך השנים תלאות איומות ונוראות שילאה הדף מלכותבן, אבל זיק התקווה שהיה לי הוא שכאשר הכל ייגמר הרי שבשערי המחנה יעמוד משיח בן דוד, את השבר הגדול קיבלתי כאשר במקומם הופיעו איגור וגו'ן.

אז כן, אם נקבל שמן השואה צמחה תקומה שאולי לא יכלה להיווצר בלעדיה, יש טעם לציין את יום השיחרור כיום שמחה ואת השואה עצמה כסוג של תענית אסתר, או אולי באכילת מרור, אבל לא, בינתיים, עבורנו כבני אדם, 6 המיליון שהלכו, הלכו והשאירו אחריהם רק שבר כאב ויגון בלתי נתפס.

אלו היו מחשבותי כשהייתי צעיר וקיצוני יותר, עם השנים לקחתי צעד אחורה (או קדימה) בענין, ואני בהחלט מכיר ומוקיר את הרנסנס שעבר על העם היהודי, שבטרם השואה עתידו היה לוט בערפל, וייתכן מאוד שהיה צועד או לעבר התבוללות בלתי נמנעת, או לשקיעה פנימית דוגמת הצוענים, ואילו 70 השנים האחרונות מלמדות אחרת, אני עדיין מחכה ליום בו האמת תתגלה לעין כל, על כל המורכבויות שבה.

באם התקשיתי לנסח את הדברים והם נשמעים כהתנשאות או פטרונות או כל מחשבת גנאי אחרת, אבקש לקבלם בקונטקסט הנכון, קונטקסט של התחבטות נפש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 27, 2014 6:39 pm 
Hall of Famer

בלי השואה, החרדים לא היו יכולים לעשות כל כך הרבה בטלה על חשבון מדינה במשך עשרות שנים. (או אם נסתכל על זה מפרסקפטיבה חרדית - בלי השואה, לא היתה בני ברק וירושלים וכל עולם הישיבות של היום. הפרספקטיבה שלי אבל, היא לא חרדית במקרה הזה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 27, 2014 6:44 pm 
Junior

אורן כתב:
נורטון כתב:
אני בטוח שאכן יש. הרוב המוחלט לא.
כך או כך, כמו שאמרתי, אולי הרמה הפלפולית לא גבוהה במיוחד. אבל נושא כמו "האם מותר לטבול במקווה למטרות סקס אם את לא נשואה" או אפילו נושא כמו הנושא כאן, הם נושאים יותר מעניינים, אקטואליים או רלוונטיים מאשר "שור שנגח את הפרה".

דיני נזיקין זו דווקא סוגיה אקטואלית ורלבנטית מאין כמותה (רק חבל שדינו הנזיקין בהלכה לא מאפשרים קיום שיטת משפט נורמלית).

אולי זה יפתיע כאן מישהו אבל אני הרבה יותר ממסכים עם אורן, אבל לא בתחום דיני הנזיקין שדווקא בהם ניתן להקיש בקלות משוורים ופרות על מאזדות ומרצדסים, וכל כיוצא בזה.
לדעתי ברגע שאין למשפט העברי התייחסות ברורה וחד משמעית למעמדה של חברה בע"מ, תאגיד, בנק, ועוד כמה וכמה סוגיות המהוות כיום את עיקר התפיסה הממונית בעידן הנוכחי, הרי שהמשפט העברי נמצא בבעיה עצומה בנושא, למדתי בחורף דיני ריבית ונתקלתי בבעיה הזו בעוצמות שלא תיתפסנה במונחים הלכתיים, כמובן.

זו גם הסיבה לפיה בתי הדין הרבניים נסמכים יותר ויותר על מערכת המשפט הישראלית/בינלאומית כסוג של מנהג המדינה והסכמת הכלל, כאשר אין להם שום כלי הלכתי טהור לקבוע הלכות בנושאים הנ"ל.

סיבה נוספת לענין, היא היעדר מוחלט של דיונים כלכליים ברוב הספרות ההלכתית במאות האחרונות דבר שנבע בעיקר ממצבם הכלכלי של היהודים שהתעסקו בעיקר בתחום העסקים הזעירים, כך שבניגוד לשאר התחומים ההלכתיים בנושאי אורח חיים ויורה דעה בהם כמעט לכל נושא יש התייחסות ממנה ניתן להקיש גם לשאלות בנושאים עדכניים, הרי שבדיני ממונות ישנו בור עמוק עמוק שבינתים אין אפשרות לדלג עליו.

לא לחינם בעל המשנה ברורה סירב בתוקף לכתוב חיבור כדוגמתו על חושן המשפט, (יש גם ענין שלישי והוא היעדר סמכות הכרעה בדיני חושן משפט בגלל טענת "קים לי", הדבר מהווה מכשול נוסף בפני מערכת המשפט ההלכתית בהיעדה של סמכות משפטית אוכפת מובהקת).

לו היה לנו סנהדרין כיום, או דור חדש של תנאים ואמוראים המצב היה שונה כמובן, בינתיים אני נאלץ בפעם השניה בת'רד הנוכחי לתלות עיני אל הגאולה העתידית ולצפות לטוב.

נורטון, אני מחשיב בהחלט את תקומת עולם התורה כחלק מהתקומה אודותיה דיברתי, ואני שוב נאלץ למחות על סגנון הדיבור המתנשא והמזלזל שלך לעולם כל כך חי פורה וערכי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 27, 2014 6:53 pm 
Hall of Famer

זאת דווקא סוגיה מעניינת. למה לדעתך רבנים שיכולים לדון בקוצו של יו"ד בענייני חשמל בשבת או (ואני תמיד חוזר לזה) פלפולי חרקים בירקות ושמיטה, ושם לא צריך סנהדרין - לא יכולים לדון באותה רמת עומק גם בסוגיות כלכליות מתמטיות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 27, 2014 6:59 pm 
Junior

בגלל שבבסיס תורת ישראל כל דיון הלכתי חייב להתבסס על האקסיומות ההלכתיות שניתנו למשה בסיני ועברו דרך כל מוסרי התורה, ומשם להקיש על הבעיות המתפתחות והמקרים המתחדשים, האפשרות ליצור תקדים מוחלט מדעתו של הרב/פוסק ההלכה כמעט ואינו קיים והוא מסור אך ורק לסנהדרין- נביאים, ורק בתקופות הזוהר של העם.

החזון איש כבר הקדיש לכך כמה וכמה דיונים בספריו, ולדעתו יש להתייחס לכך כחלק מבעיית הגלות, כמו שאין לנו אפשרות לקיים חלק ניכר ממצוות התורה, אין לנו תרומות ומעשרות או עבודת הקרבנות, כך גם נעלמו מאיתנו כלים נרחבים בצורת הכרעת התורה אשר מאפשרים להרחיבה לבעיות המתפתחות, (הוא מתייחס גם לנושא הדרשות וי"ג מידות שהתורה נדרשת בהם, אשר נעלמו מאיתנו לחלוטין), יש להכיר בצער במגבלה הזו, ולהסתדר ככל האפשר בכלים הנוכחיים.

בנושא החשמל בשבת, יש אינסוף דוגמאות הלכתיות או דיונים קדומים המאפשרים להקיש מהם לנושא, נושא החרקים הוא כמובן אנקדוטה שולית שאין בה מאום, מדיו הלכתי, אלא שאלה עובדתית וחשש מאיסורים.

כל המערכת הממונית עיסקית כיום היא כל כך חדשה ביחס למושגים ההלכתים העוסקים אך ורק בבעלות פרטית, שאין ולו קצה חוט שמאפשר לדון ממנו, אולי סוגיית ממון השבט כסוג של תאגיד, אבל גם הוא כה עמום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 27, 2014 7:23 pm 
Hall of Famer

וגם אני הק' באתי על החתום.
(ספציפית, בדיני הנזיקין, יש בעיה גדולה עם דינא דגרמי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 27, 2014 7:27 pm 
Hall of Famer

לא יודע, בזמני בישיבה תמיד לימדו אותנו שכל הרבנים (ר' חיים קמיל כדוגמה מובהקת) יודעים הכל, והכל כתוב בתורה, ושהם יותר חכמים מכל המשכילים בכל ומכל כל.
ואני תוהה, האם לא די במה שכתבת, כדי להטיל ספק של ממש בבסיס האמונה. ואולי זה רק אני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 27, 2014 7:36 pm 
Hall of Famer

אם כבר חרדים ושואה, אני לא שמח לצטט פה את אחד הציטוטים שגרמו לליבוביץ' לקרוא לרב שך "זקן טיפש ומרושע":

"הקב"ה ניהל חשבון אחד לאחד, חשבון המשתרע על־פני מאות שנים, עד שנצטבר לחשבון של שישה מיליון יהודים וכך התרחשה השואה. כך צריך יהודי להאמין, ואם היהודי לא שלם באמונה זו הוא כופר בעיקר... ואם לא נקבל את זה כעונש, הרי כאילו שאיננו מאמינים בקב"ה ח"ו.".

גינות, אני מעוניין שתסביר לי את זה:

גינות מיכאל כתב:
אז כן, אם נקבל שמן השואה צמחה תקומה שאולי לא יכלה להיווצר בלעדיה, יש טעם לציין את יום השיחרור כיום שמחה ואת השואה עצמה כסוג של תענית אסתר, או אולי באכילת מרור, אבל לא, בינתיים, עבורנו כבני אדם, 6 המיליון שהלכו, הלכו והשאירו אחריהם רק שבר כאב ויגון בלתי נתפס.

אלו היו מחשבותי כשהייתי צעיר וקיצוני יותר, עם השנים לקחתי צעד אחורה (או קדימה) בענין, ואני בהחלט מכיר ומוקיר את הרנסנס שעבר על העם היהודי, שבטרם השואה עתידו היה לוט בערפל, וייתכן מאוד שהיה צועד או לעבר התבוללות בלתי נמנעת, או לשקיעה פנימית דוגמת הצוענים, ואילו 70 השנים האחרונות מלמדות אחרת, אני עדיין מחכה ליום בו האמת תתגלה לעין כל, על כל המורכבויות שבה.

1. איזו "תקומה" יצאה מהשואה?

2. איזה "רנסנס" עבר על העם היהודי?

3. מה הכוונה "טרם השואה עתידו היה לוט בערפל"?

4. האם אין שיעורי ההתבוללות בעם היהודי כיום גבוהים? האם השמדת שליש מהעם פתרה משהו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 27, 2014 7:52 pm 
Sophomore

אורן כתב:
וגם אני הק' באתי על החתום.
(ספציפית, בדיני הנזיקין, יש בעיה גדולה עם דינא דגרמי)

אז זהו שגם אני התעניינתי בנושא. ברשותך, אני מפנה אותך אל ספרו(יותר נכון אנציקלופדיה) של פרופ' קירשנבאום - "בית דין מכין ועונשין". הספר אמנם יקר(בסביבות ה150 שקלים אם אני לא טועה) אבל ייסודי מאוד בנושא הזה.

נורטון - רק אתה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 27, 2014 7:58 pm 
Sophomore

למי שלא ראה... בין שנייה 9 ל-13.
https://www.youtube.com/watch?v=4hvtXuO ... e=youtu.be

בספטמבר 2009 שחרר מוזיאון אנה פרנק- סרטון נדיר שמראה את אנה פרנק מציצה מהחלון של הבית בו גרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 27, 2014 8:44 pm 
Junior

nadav_hacohen כתב:

1. איזו "תקומה" יצאה מהשואה?

מדינת ישראל, כמובן, על מעלותיה בלבד.

2. איזה "רנסנס" עבר על העם היהודי?

כנ"ל, באופן כללי העם חי ברווחה כמו שלא חווה מאז תקופת שלמה, איש תחת גפנו ותאנתו, היצירה משגשגת, ואין מציק ומפריע בהשוואה למה שהיה עד כה, כמובן.

3. מה הכוונה "טרם השואה עתידו היה לוט בערפל"?

איני צריך לספר לך על כתבי הרצל, על תחזיותיו, ועל מניעי הרעיון שלו.

4. האם אין שיעורי ההתבוללות בעם היהודי כיום גבוהים? האם השמדת שליש מהעם פתרה משהו?

כן, עיקר ההתבוללות היא בניכר, לדעתי המצב היה גרוע בהרבה אילו חלק הארי של העם היה נשאר שם. ממה שלמדתי, לו לא היתה ליהודי הממוצע האופציה הנוכחית לגור תחת זהות יהודית עצמאית במדינתו, הוא היה נאלץ לבחור בין היטמעות במרחב לחיי עוני ומצוקה, כאשר הראה התהליך באותם ימים

אה, ונדב, בלי להיכנס לנושא היהדות התיאולוגית והשואה, מסופקני אם ליבוביץ' ופוליטיקלי-קורקט צועדים שלובי זרוע בנושא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 27, 2014 8:52 pm 
Hall of Famer

1. הציונות החלה לפני השואה. השואה היא אולי גורם מזרז חזק להקמה, אבל לדעתי גם גדולי הציונים היו מעדיפים יהודים בלי מדינה ובלי שואה על פני "תקומה" שכזו.

2. מדינת ישראל היא באופן עובדתי המקום המסוכן ביותר בעולם ליהודים החל מימי השואה ועד היום.

3. לא הבנתי.

4. אני לא רואה שבאמריקה, למשל, מישהו מפריע לחרדי להיות חרדי אם הוא בוחר בכך.

מי אמר שליבוביץ' היה פוליטיקלי קורקט? אם אתה מתכוון ל"יודונאצים", אני נכון להגן על הביטוי הזה בכל עת, רק תגיד.

נערך לאחרונה על ידי nadav_hacohen בתאריך א' אפריל 27, 2014 8:57 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 27, 2014 8:57 pm 
Junior

1. לציונות היה חזון, ללא השואה, הגרעין העיקרי והחשוב של היהדות היה נשאר בניכר.

2. ברור, באופן כללי להיות יהודי זה דבר מסוכן, ובכל מקום שתתקבץ עיקר האומה היא תיתקל בסיכונים, אבל עדיין, במישור האישי, הפרט חי בתחושת חירות ורווחה, מה שלא היה ולא יכל להיות בניכר וללא עצמאות.

3. תחזיותיו על עתידו הקודר של העם.

4. אמריקה היא אכן חלק מהתופעה, לדעתי גם כן בגלל השואה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 27, 2014 9:02 pm 
Hall of Famer

לא הבנתי, אמריקה היא חלק מאיזו תופעה? התבוללות או ההיפך? כי אם התבוללות אז בהחלט, ואם ההיפך, אז נו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 27, 2014 9:04 pm 
Hall of Famer

גינות מיכאל כתב:

1. לציונות היה חזון, ללא השואה, הגרעין העיקרי והחשוב של היהדות היה נשאר בניכר.

ומה עדיף היה לדעתך שיקרה? שואה ומדינה או לא שואה ולא מדינה?

2. ברור, באופן כללי להיות יהודי זה דבר מסוכן, ובכל מקום שתתקבץ עיקר האומה היא תיתקל בסיכונים, אבל עדיין, במישור האישי, הפרט חי בתחושת חירות ורווחה, מה שלא היה ולא יכל להיות בניכר וללא עצמאות.

עיקר האומה נמצאת היום בחו"ל, וחיה שם בתחושות חירות ורווחה גבוהות מבישראל. אפשר להתפלפל היפוטתית מה היה קורה אילו לא היתה מדינה, אבל ההנחה שלי היא שיהודים היו יכולים לחיות באמריקה ללא סכנה

3. תחזיותיו על עתידו הקודר של העם.

ממשיך לא להבין. הרצל חשב שכדאי שנקים מדינה כי באירופה של המאה ה19 היהודים נתונים לגחמות שלטון שלא בהכרח רואה בהם שווים. לזה אתה קורא "טרם השואה עתידו היה לוט בערפל". ואז באה השואה. ומה אח"כ?

4. אמריקה היא אכן חלק מהתופעה, לדעתי גם כן בגלל השואה.

חלק מאיזו תופעה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 27, 2014 9:15 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
הייתי שמח להיכנס לויכוח, אבל אפשר לקבל בבקשה תקציר של משפט או שניים על מה בעצם הויכוח?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 27, 2014 9:15 pm 
Junior

תראה, במישור העקרוני לשואה היה תפקיד עיקרי ומרכזי בהכרה של העולם בכך שיש צורך להעניק לאומה היהודית חרויות מוחלטות וזכויות מופלגות ברמת אפליה מגה מתקנת, כולל דחיקת זכויות הערבים בארץ ישראל בצורה קיצונית אפילו, או הענקת מתנות עצומות לקולקטיב הלאומי (שילומים, הסכמי נשק, הסכמי חסות ביטחונית, ועוד), עד היום בכל נאום של בכיר אמריקאי כזה או אחר בנוגע למחויבות המוחלטת לחירותו וביטחונו של העם היהודי, עולה זיכרון השואה.

העם היהודי ניצל זאת בצורה יוצאת דופן, הדבר אמנם בא לידי ביטוי בעיקר במדינת ישראל, אבל גם בשאר מדינות הגולה, העובדה היא שטרם השואה היה הרבה יותר קשה לחיות תחת זהות יהודית בכל נקודה על פני הגלובוס, ואילו בעשרות השנים שאחריה התופעה כמעט ונמחקה.

נכון שתופעות אנטישמיות עדיין קיימות ולאחרונה הם אף משגשגות, אבל אינה דומה אנטישמיות הנלחמת בעם עני ונטול כח, לכזו הנלחמת בעם חזק (=מדינת ישראל), עשיר (=גלובאלי), וכה משכיל (=כנ"ל), הכח והעצמה של העם היהודי בעשורים האחרונים שהביאוהו למוקדי כח כה רבים, לא יכלו לבוא לעולם לולא השואה.

בנוגע לשאלה מה היה עדיף שואה ומדינה, או לא שואה ולא מדינה, אין שום אפשרות אפילו להתחיל ולדון בשאלה מטעמים מובנים בהחלט, אבל עדיין, אם היית שואל מה היה "עדיף", שאותם 6 מליון ימותו ממגפה, או על ידי הנאצים, כמדומני שהתשובה ברורה.

נערך לאחרונה על ידי גינות מיכאל בתאריך א' אפריל 27, 2014 9:20 pm, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 27, 2014 9:16 pm 
Hall of Famer

כרגע לא מתווכחים, אני מנסה להבין מה גינות טוען.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 27, 2014 9:25 pm 
Hall of Famer

אני לא מסכים בכלל אגב, אני חושב שעדיף היה לו היו מתים ממגפה. אולי בגלל שהשואה הוכיחה לעולם שיש "רוע" אמיתי וטהור.

מצד שני, אני קצת אתנוצנטרי כאן, היו מספיק שואות למספיק עמים אחרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 95 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 51 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה