סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' נובמבר 28, 2024 2:09 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 159 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' יולי 01, 2014 7:37 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
אגב,להולכים ללמוד רפואה יש מבחני אישיות , ראיונות ודינמיקות קבוצתיות.
ולעניין עצמו- בהחלט הייתי סומך פחות אם רופא כמו הקקה הזה היה מטפל בי. מקווה שאם יגמור את לימודיו אף אחד לא ייקח אותו. זה יהיה צודק ומצוין.

Sent from my GT-I9500 using Forum Runner

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 01, 2014 8:24 pm 
Sophomore

oren_80 כתב:
אגב,להולכים ללמוד רפואה יש מבחני אישיות , ראיונות ודינמיקות קבוצתיות.
ולעניין עצמו- בהחלט הייתי סומך פחות אם רופא כמו הקקה הזה היה מטפל בי. מקווה שאם יגמור את לימודיו אף אחד לא ייקח אותו. זה יהיה צודק ומצוין.

Sent from my GT-I9500 using Forum Runner

חבר שלי שעבר את אותם מבחנים וראיונות ממש לאחרונה, ויתחיל שנה הבאה ללמוד באחת הפקולטות בארץ טוען שלא באמת ניתן להסיק מהם הרבה. ברור שישנם המון דברים שחומקים מעיניהם של המראיינים שפוגשים לא מועמד אחד ולא שניים ביום. אגב, גם ברוך גולדשטיין היה רופא (למרות שלמד בארה"ב ואין לי מושג מה הפרוצדורה שם).

חוץ מזה, גם אם לא הייתי חושש אישית להיות מטופל אצל אותו זבל, הייתי חושב שיש לסלק אותו מהלימודים. לא ייתכן שבנאדם שמתבטא בצורה כ"כ פושעת ייהנה מהטבות שניתנות לו ע"י מוסדות ציבוריים ושהמדינה מסבסדת לו חלק עצום משכר הלימוד מכספי המסים של אותם אנשים שהוא צוהל במותם. זה צדק פואטי ותו לא. לא צריך לחפש יותר מידי סיבות מסביב פרט לכך (על אף שבמקרה הזה יש).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 02, 2014 12:25 pm 
Junior

3-1.......

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 02, 2014 1:14 pm 
Junior

פאפאלוקס כתב:
יש הבדל גדול מה בנאדם עושה בחדרי חדרים או חושב בסתר ליבו, שאז לא ניתן לעשות לו דבר, שכן אין עונשין על דברים שבלב לבין הצהרה בפה בלא. מרגע שהחלאה רשם זאת בסטטוס בפייסבוק (שכידוע אמירות שונות מתפשטות בו כמו אש בשדה קוצים), וללא ספק חצה את גבול המחשבה הפרטית והפך אותה לאמירה מוצהרת - יש להעניש. לא אומר לשים בכלא, אך לכל הפחות שיעיפו אותו מהפקולטה לרפואה בטכניון שאליה התקבל, קרוב לוודאי, לאחר שנהנה מהעדפה מתקנת בזויה ולימודיו ממומנים ברובם ע"י משלם המסים הישראלי. המחשבה שאדם כ"כ מבחיל שלא חושש לרשום את דעתו בגלוי יהיה רופא, שעתיד לטפל גם ביהודי מזעזעת אותי. לי אין ספק שזה ייגמר בנו נו נו וזהו.

אני בטוח שאם נחפש מספיק נמצא לא מעט רופאים יהודים שאומרים דברים לא רחוקים מזה על ערבים.
לצורך העניין אריה אלדד מדבר בצורה לא פחות אלימה ( אם כי נחמדה, אני אוהב את תוכנית הרדיו שלו ) כלפי ערבים בארץ.
אותם אנשים גם עתידים לטפל בערבים ( בין אם פלסטינים או ישראלים) - האם גם להם יש לשלול את תעודת הרופא?

כמו שרשמו - מה שהוא רשם מעצבן ומקומם, אבל אין זה המקום של הטכניון או של כל וועדה מקצועית לחנך אותו... שהמעסיקים העתידיים שלו יעשו את החושבים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 02, 2014 1:40 pm 
Hall of Famer

שקי, תוכל בבקשה להביא התבטאות "אלימה" כזו של אריה אלדד (שאני רחוק מלהימנות על חסידיו)?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 02, 2014 1:47 pm 
Junior

דווקא זה כלפי "שמאלנים" ולא ערבים, אבל לדוגמא:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3548145,00.html

אבל פרט לזה לא מצאתי משהו... וגם זה ממש לא מה שהתכוונתי

אני מקשיב הרבה לתוכנית הרדיו שלו ושל בן כספית בחזרה מהעבודה, ויש לו אמירות ( אם כי לא גסות כמו אלו של זה מהטכניון) שאני לא זוכר כרגע. פעם הבאה אני אעלה לינק שאשמע אותו אומר משהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 02, 2014 1:52 pm 
Hall of Famer

אני ממתין בציפייה דרוכה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 02, 2014 1:55 pm 
Junior

אשתדל לא לאכזב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 02, 2014 2:39 pm 
Sophomore

sheky כתב:
אני בטוח שאם נחפש מספיק נמצא לא מעט רופאים יהודים שאומרים דברים לא רחוקים מזה על ערבים.
לצורך העניין אריה אלדד מדבר בצורה לא פחות אלימה ( אם כי נחמדה, אני אוהב את תוכנית הרדיו שלו ) כלפי ערבים בארץ.
אותם אנשים גם עתידים לטפל בערבים ( בין אם פלסטינים או ישראלים) - האם גם להם יש לשלול את תעודת הרופא?

כמו שרשמו - מה שהוא רשם מעצבן ומקומם, אבל אין זה המקום של הטכניון או של כל וועדה מקצועית לחנך אותו... שהמעסיקים העתידיים שלו יעשו את החושבים

''אם נחפש'' - תחפש! אני מניח שאותם רופאים יהודים שחושבים דברים כנ"ל לפחות לא מספיק טיפשים לפרסם את דבריהם במקום כ"כ מוחצן ונגיש לכל דיכפין כמו פייסבוק. וכפי שאמרתי קודם - אין עונשין על דברים שבלב, ואני לא בעד לתלות אנשים הפוך ולצבוט להם בפטמות עד שיתוודו על רחשי ליבם. כל רופא שיתבטא בצורה כה גזענית (להבדיל משמאלנית-ימנית) מצדי צריך לשלם, כי כשאתה רופא המעמד שלך מחייב מעצם הקשר שנוצר עם המטופלים שלך. אין מה לעשות, בנושא הזה אין שוויון בין אדם מן השורה לרופא, עו"ד, ראש ממשלה וכו'.

זו לא רק מקומו של הטכניון להעניש אלא מחויבותו לעשות כן. הזבל הזה לומד מכספי המסים שלי ושל אותם אנשים שהוא שמח במותם ומפרסם זאת בגאון. אין צודק מלהעיף אותו, ובתקווה שימצא את עצמו ממלצר לשארית חייו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 02, 2014 2:47 pm 
Sophomore

ובאותו נושא:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4532687,00.html

בגדול - סייד קשוע הוזמן ע"י האוניברסיטה העברית לנאום בטקס חלוקת תארים והתבטא ביוטיים שחרו לחלק מיושבי הקהל, בין השאר בהתייחסו ל-3 הנרצחים (שאז עוד היו בחזקת נעדרים).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 02, 2014 2:51 pm 
Junior

כמו שרשמתי לאורן, ניסיתי למצוא קצת בגוגל ולא מצאתי... סטטיסטית נראה לי הגיוני מאוד שיש רופאים מהימין הקיצוני שאלו דעותיהם, אבל לא מצאתי סימוכין וזה לא באמת מטריד אותי עד כדי כך שאחפש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 02, 2014 2:59 pm 
Sophomore

sheky כתב:
כמו שרשמתי לאורן, ניסיתי למצוא קצת בגוגל ולא מצאתי... סטטיסטית נראה לי הגיוני מאוד שיש רופאים מהימין הקיצוני שאלו דעותיהם, אבל לא מצאתי סימוכין וזה לא באמת מטריד אותי עד כדי כך שאחפש.

מצויין, אז עדיף לא לזרוק דברים בעלמא, ללא כל סימוכין לכך. ואם תמצא - דינם כדין הבהמה מהטכניון. ושוב, לא איכפת לי מה דעתו של כ"א ועד כמה היא קיצונית, כל עוד זה נשאר בגדר משאלת לב, שכן אין אנו בוחני לבבות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 02, 2014 3:04 pm 
Hall of Famer

האמת היא שרק לפני שבוע פורסמה איזו כתבה ב YNET על איזה רופא (אולי שיניים, לא זוכר בדיוק) שריפא באופן קבע ערבים, אבל היה שכן של אחד או שניים מהחטופים, ואמר שנמאס לו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 02, 2014 3:07 pm 
Junior

טוב להביא סימוכין לאנשים כאלו זה קצת יותר קשה.
הפייסבוק לרוב גועש מציטוטים של ערבים נגד יהודים ולא יוצא לי כמעט לראות ציטוטים של נערי תג מחיר וסתם שונאי ערבים למניהם נגד ערבים.
אני מניח שיש אצלנו חראות כמו שיש אצלהם, אבל סימוכין לזה אין לי...

סתם דוגמא שראיתי היום:
https://www.facebook.com/32064865474459 ... nt_count=1

אולי אם יהיה לי כוח אחרי העבודה אני אכנס לשמות ואראה אם מישהו מחזיק במשרה ציבורית או לומד במוסד שממומן על ידי המדינה, ואם אני אמצא אחד כזה אעביר לך את שמו על מנת שתעביר את התלונה למוסד הרלוונטי להדחתו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 02, 2014 3:10 pm 
Hall of Famer

נורטון, ד"ר דודי משאלי, המומחה הבולט בארץ בניתוחי לב בילדים. אמר שכאב לבן שלומד בישיבת מקור חיים, יש לו איזה קושי רגשי לטפל עכשיו בערבים.
בפועל, מאז החטיפה הוא כבר ניתח כמה וכמה ילדים ערבים. כולל לפחות אחד מעזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 02, 2014 3:15 pm 
Sophomore

אני לא מבין מה אתה מנסה להוכיח לי. שיש יהודים שצוהלים במותם של ערבים? אני אישית דוגל במשפט ''בנפול אויבך אל תשמח'' (עד כמה שניתן להגדיר כל ערבי כאויב שלי), אבל אתה חושב שאני חי במערה ולא מודע לאמירות שונות סביבי כדי שאזדקק לך שתספר לי על קיומן?
ייתכן שאותם יהודים שצוהלים ושמחים לומדים מקצוע מחייב, אך האם אמרתי שלא צריך לנהוג בהם באותה דרך או לחילופין שיש להגביל ענישה רק על ערבים? צר לי, אבל אתה זה שקפץ והפך את הנושא לעוד דיון ''יהודים ערבים'' שכולל את הטיעונים המנצחים: ''אבל גם אצלנו יש כאלה''. אני דיברתי על נורמה שצריכה לחייב את כולם, יהודים וערבים גם יחד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 02, 2014 3:30 pm 
Junior

פאפאלוקס כתב:
מצויין, אז עדיף לא לזרוק דברים בעלמא, ללא כל סימוכין לכך

כפי שאמרתי, כשאגיע הבייתה אולי אבדוק אם יש בין האנשים האלו סטודנטים למשפטים, או לחשבונאות או לדברים דומים.
רופאים אני מסכים שלא אמצא שם כנראה, אבל אני מניח שמשהו מבין האחרים אני כן אמצא ( אותם גם אתה כללת בהודעה קודמת).
למרות שתכלס אני לא באמת הולך להכנס להם לפרופיל רק כדי להראות נקודה.

אני מסכים עם הסיפא שלך, חראות הם חראות לא משנה אם הם יהודים או ערבים...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 02, 2014 4:46 pm 
Hall of Famer

יש משהו מבאס בלראות מישהי חמודה בפייסבוק שלך שפתאום כותבת סטטוס
"עין תחת עין
שן תחת שן
נער תחת נער

שנמשיך להיות אמיצים!!"

אף פעם לא פרסמה סטטוסים כאלה. אחותה שאלה אותה מה נפל עליה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 02, 2014 6:38 pm 
Junior

כנראה פשוט נמאס לה מהסמולנים האלה ששמחים על הרצח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 02, 2014 9:03 pm 
Sophomore

זמן טוב להתנתק מתקשורת בכלל ומרשתות חברתיות בפרט. לתת לזה כמה ימים להירגע. כמי שהצליח אתמול במשך שעות להימנע משמיעת קלטת הרצח עד שזה תפס אותי ברדיו באוטו, אני חושב שהצפייה והשמיעה הבלתי פוסקות משחיתות משהו בנפש האדם.
דיברתי היום עם חבר שטען שתופעות "אספסופיות" כמו שראינו אתמול לא היו בעבר. מעבר לכך שאני חושב שגם בעבר היו דברים כאלו אני חושב שזה מאד מועצם כשאנשים מקבלים כל היום את מיטב הרוע והסחי האנושי (מבחינת מעשים וגם מבחינת התבטאויות) "ישר לפנים". אם פעם עוד היה איזה ריחוק בינך לבין הטלוויזיה, היום את מטר מהמחשב או 40 ס"מ מהאייפון, כל אמירה בוטה או דוחה (בטח אם היא מ"חבר" אקראי או חבר של חבר שאתה רואה את הגבוה שלו) הופכת להיות טריגר להתפרצות של רגשות מוסתים שמלבים עוד ועוד אחד את השני. במובן הזה העוצמות והגילוי של התופעות הדוחות הללו הן אכן חדשות ומדאיגות מאד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 02, 2014 9:16 pm 
Sophomore

אד הורטון כתב:
זמן טוב להתנתק מתקשורת בכלל ומרשתות חברתיות בפרט. לתת לזה כמה ימים להירגע. כמי שהצליח אתמול במשך שעות להימנע משמיעת קלטת הרצח עד שזה תפס אותי ברדיו באוטו, אני חושב שהצפייה והשמיעה הבלתי פוסקות משחיתות משהו בנפש האדם.
דיברתי היום עם חבר שטען שתופעות "אספסופיות" כמו שראינו אתמול לא היו בעבר. מעבר לכך שאני חושב שגם בעבר היו דברים כאלו אני חושב שזה מאד מועצם כשאנשים מקבלים כל היום את מיטב הרוע והסחי האנושי (מבחינת מעשים וגם מבחינת התבטאויות) "ישר לפנים". אם פעם עוד היה איזה ריחוק בינך לבין הטלוויזיה, היום את מטר מהמחשב או 40 ס"מ מהאייפון, כל אמירה בוטה או דוחה (בטח אם היא מ"חבר" אקראי או חבר של חבר שאתה רואה את הגבוה שלו) הופכת להיות טריגר להתפרצות של רגשות מוסתים שמלבים עוד ועוד אחד את השני. במובן הזה העוצמות והגילוי של התופעות הדוחות הללו הן אכן חדשות ומדאיגות מאד.

כ"כ נכון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 02, 2014 10:27 pm 
Hall of Famer

ציטוט:
דיברתי היום עם חבר שטען שתופעות "אספסופיות" כמו שראינו אתמול לא היו בעבר.

אז תגיד לו שהוא טועה.

אוגוסט 68, "ליל הרימונים" בי-ם. התפרעות האספסוף אתמו לבי-ם זה משחק ילדים לעומת מה שעשו לערבים באותו ערב:

http://www.jpress.org.il/Default/Script ... wMode=HTML

כעבור שבועיים, פיגוע בתחמ"ת ת"א:

המשך הכתבה

מכונית של ערבים הפוכה בהתפרעות בכיכר השעון של יהודים:

1970- "בריונים עשו שפטים בערבים אחרי הפיצוץ בתחנה המרכזית בת"א"
באחד המקרים בכתבה מתואר צעיר בדואי שחטף מכות רצח והראה לשוטר את תעודת יוצא הצבא שלו עם מכתב הערכה ממפקדו בצה"ל.

יש עוד מקרים כאלו, שלא יהיו לך אשליות. פעם גם היה קל בתחומי הקו הירוק לאתר מכוניו תשל ערבים מהשטחים כי הם היו נוסעים בארץ אז חופשי. היו מתלבשים על מכוניות כאלה בבלגאנים מהסוג הזה.

בקיצר- הבנת את הקונספט. תגיד לחבר שלך שלא יחשוב שפעם זה לא היה. כמו שאתה רואה- זה היה , והרבה יותר גרוע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 02, 2014 10:28 pm 
Junior

לא חושב שרשתות חברתיות הן הבעיה הן פשוט ראי העם.
הבעיה היא רחבה יותר. פעם הייתה תקשורת לכולם עם חלוקה מאוזנת יותר או פחות בהתאם לכותבים.
היום יש לכל צד את התקשורת שלו ואין בכלל דעות מנוגדות, כולם מטיפים למקהלה ומלהיבים האחד את השני ומשדרים את זה במסווה של ״דיווח חדשותי״.
התקשורת החילונית היום היא מה שהתקשורת החרדית/ערבית היתה פעם, היא נותנת לקהל מה שהוא רוצה ללא קשר למה הוא צריך או לצורך באיזונים ובלמים.
קל נורא לייצר קיצוניות כאשר אין יותר שוליים, אתה או איתנו או נגדנו, ומי שלא מסכים הוא בוגד/טיפש/תמים.
לראות את ברלב ויריב לוין בערוץ אחד מדברים כאילו שאין טרור מצד אחד אלא רק התנגדות וכאילו שאין עולם בחוץ בהתאמה היה לי פשוט עצוב.
למישהו מתון במרכז אין כבר תקשורת ואין ייצוג בכנסת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 02, 2014 10:30 pm 
Hall of Famer

מה שאני כן מסכים הוא שהמציאות של היום שבה החדשות זמינות לנו כל הזמן באינטרנט עלולה להכניס אנשים להרבה יותר היסטריה ולחץ כשיש אירועים שונים ממה שהיה בתקשורת של לפני 20-30-40 שנה למשל, שהתבססה על עיתון יומי, מהדורת חדשות ברדיו מידי שעה (מבלי שיהיה גל פתוח על כל נאד שמישהו תוקע), ומהדורת חדשות בטלויזיה אחת בערב בלבד. כשהיו פיגועים בעבר הטלויזיה לא הייתה מפסיקה כמעט את השידורים שלה ועוברת למתכונת מיוחדת. זה לא היה, בין היתר בגלל אמצעים טכנולוגיים שלא היו. אבל אני חושב שזה גרם לפחות לחץ לאנשים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 02, 2014 11:46 pm 
Hall of Famer

והביטויים שהיום רצו ברשת, כולל כאלו שתהו למה רק אחד ודברים אחרים מסוג זה הם בדיוק באותו סטטוס של ההודעה של הסטודנט שעליו נפתח הנושא? או שאולי אתם רואים הבדל? האם אותם אנשים שפרסמו סטטוסים מזעזעים שכאלו צריכים גם הם לעמוד לועדת משמעת מהמוסד בו הם לומדים או במקום העבודה שלהם?

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 159 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 21 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: