סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' נובמבר 28, 2024 2:11 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 78 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' יולי 12, 2015 10:48 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
צוד, יש הבדל עצום בין ההודעה שלך לזו של פלאש.

בכל מקרה ובאופן לא מפתיע גלשנו מהר מאוד לנו טרו סקוטסמן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 12, 2015 12:34 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
תומר כתב:
אם בעיניך המשמעות העיקרית של להיות דתי היא קיום המצוות האלה אז אני מניח שאתה צודק. יכול להיות שאולי יימצאו בחיפוש דקדקני שנים או שלושה אנשים בעולם, אולי דתיים, שבעיניהם הדתיות מבוססת על דברים אחרים?

כמו למשל?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 12, 2015 1:32 pm 
Senior

אמונה למשל, ביכור מצוות פחות "יומיומיות" בעלות אופי "מוסרי" בעיקרן על פני מצוות בעלות אופי "אחר", העדפת דיני גר יתום ואלמנה על פני דיני כשרות אם תרצה.
אני מניח שעל פי התפיסה שלך שבוא נקרא לה "אורתודוכסית", היהודים הרפורמיים אינם יהודים, דעתם מן הסתם תהיה שונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 12, 2015 2:33 pm 
Junior

תראה, יש הרבה דתות בעולם, רפורמית זו אחת מהם.

היהדות מבוססת על התורה ושם אין דבר כזה פוקוס על חלק.
אני לא אומר שכל האדוקים מקיימים את כל המצוות אבל זה לא נובע מהעדפה אלא זה נחשב חטא.

כל מי שמנסה לטייח ולהתמקד בגר ואלמנה ומצד שני לא מניח תפילין, יכול להיות שהוא דתי מאוד, אבל לא בדת היהודית. כנ״ל עם הגיורים, אין לאף חבר כנסת או רב אדוק התנגדות לגייר את כל העולם (אולי יש, אבל לא אלו המניעים לבעיות בגיור) אלא יש הלכות מאוד ברורות איך ומה צריך לעשות, מי שלא הולך לפיהם הוא הרבה דברים אבל דתי (שוב, בדת היהודית) הוא לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 12, 2015 2:45 pm 
Senior

אז אתה, היוזר Dovi קבעת שזו היהדות ואין בלתה, את זה כבר הבנתי. הרפורמים בעצמם חולקים עליך
אני מניח שיש יהודים חרדיים שבעיניהם גם הפשרות הקטנות שאתה עושה בחייך פוסלים אותך מהיות יהודי על פי הגדרתם וזכורה לטוב אמירתו של הרב שך על חב"ד.
לא בדקתי אבל אני מניח שלא אשגה בהרבה אם אטען שנכון לעכשיו, מקובל על חלק ניכר מאוד מהעם היהודי (כולל הרפורמים בעצמם), קרוב לוודאי שאפילו רוב, שהרפורמיים הם יהודים.

מה שאתה אומר בעצם הוא שהרפורמיים אינם יהודים כמוך, עם זה דווקא אני מסכים.

במאמר מוסגר נציין שגם הקאתולים טענו בהתחלה שהפרוטסטנטים אינם נוצרים (ואולי נציין במאמר אפילו מוסגר יותר שאם הממסד היהודי היה מסכים לקבל לפני כאלפיים שנה שאחד הפלגים שהיו נפוצים אז כחלק מהעדה היהודית הוא אכן יהודי, מצב כולנו היה מעט טוב יותר).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 12, 2015 2:54 pm 
Sophomore

הם יהודים אך יהדות זה לא. למה? כי היהדות האותנטית היא כזאת ששימרה את המסורות של הדורות שקדמו.

היהדות האורתודוסית לא מבכרת את מצוות הנחת תפילין על פני מצוות אהבת הגר. יש מכלול והיהודי מחויב אליו באופן טוטאלי ללא סייג.

(טענתו של הרב שך זצ"ל ביחס לחב"ד פשוט אינה קשורה לדיון)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 12, 2015 2:55 pm 
Junior

לא אמרתי שהרפורמים הם לא יהודים (על פי ההלכה היהודית מי שאימו יהודייה הוא יהודי גם אם הוא חי כנוצרי והוטבל לנצרות) אלא שהדת שלהם שונה מהתורה. זה לא דובי היוזר אלא שחור על גבי לבן.
אפשר לטעון שהתורה וההלכה חשוכות ולא מתאומות למציאות של ימנו, אבל אני בהחלט לא מבין איך אפשר לטעון שהם עוד זרם ביהדות.

אני לא חושב שיש מישהו למעט הנטורי קרתא שיטען שאני לא דתי. נכון שאני עם אייפון ומתעניין רח״ל בספורט ויש עוד דברים שלא מקובלים במיינסטרים הדתי הרגיל, אבל זה הופך אותי לאחד מודרני או חוטא (לפי השקפתם) ולא לאחד שבנה לעצמו דת חדשה.

לדוגמא, אני לא חושב שיש רב שמשווה בין חילונים לרפורמים (מהפן הדתי), חילונים זה אנשים שלא מקיימים את הדת (אל תתפוס אותי על המילה, אני מקווה שאתה מבין מה אני מתכווין) ורפורמים זה אנשים שהמציאו משהו חדש, אולי הם הצודקים אבל יהדות על פי התורה זה לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 12, 2015 2:58 pm 
Senior

הפרשנות שלהם לתורה שונה משלך

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 12, 2015 3:00 pm 
Sophomore

היא שונה משל חז"ל (עם כל הכבוד והערכה לדובי), ובכך הם הבדילו עצמם מהיהדות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 12, 2015 3:12 pm 
Senior

לא הבדילו לדעתם, הטענה של הרפורמים היא (למיטב ידיעתי) שחז"ל היו טובים לתקופתם והסיבות לכך שאחרי התקופה ההיא לא חלו שינויים מהותיים בדרך שבה הדתיות באה לידי ייצוג בחיי היומיום הן יותר היסטוריות מדתיות.
בסופו של דבר ההיסטוריה נכתבת בידי הצד השורד ובהחלט יכול להיות שעוד כמה שנים ואפילו לא יותר מדי (נניח חמישים) הם יהפכו לרוב המוחלט והיהדות האורתודוכסית תהפוך למין פלג "קראי" או "אמישי" כזה.
יכול להיות כמובן שיקרה ההיפך מכך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 12, 2015 3:21 pm 
Sophomore

דובי, פלאש ועדי מדברים על יהדות-אורתודקסית-רבנית, שזה עוד סוג של דת בעולם.

ולהגיד שהיא מבוססת על התורה, זה לא ממש מדויק. בתורה אין עולם הבא, אין גיהנום והמלאכים הם לא מה שהרמ"א מדבר עליו. היהדות של היום היא דת רבנית שהתפתחה על בסיס התורה ולא צמוד אליה.

"הקאבס לא עמוקים מספיק. זה בדרך לסוויפ. 4:0 לבולס. תרשמו."-satriani מהמר על קאבס-בולס 2015.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 12, 2015 3:22 pm 
Sophomore

היו הרבה תנועות ומגמות שונות לאורך אלפי שנות ההיסטוריה היהודית שניסו לחתור תחת יסודות האורתודוקסיה. בינתיים יש רק צד שורד אחד (עליו גם אתה הסכמת). מה גורם לך לחשוב שפתאום זה ישתנה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 12, 2015 3:24 pm 
Junior

ברשותכם אני אפרוש מהדיון כי לצערי אין לי מספיק ידע בנושא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 12, 2015 3:26 pm 
Sophomore

Carlton Myers כתב:
דובי, פלאש ועדי מדברים על יהדות-אורתודקסית-רבנית, שזה עוד סוג של דת בעולם.

ולהגיד שהיא מבוססת על התורה, זה לא ממש מדויק. בתורה אין עולם הבא, אין גיהנום והמלאכים הם לא מה שהרמ"א מדבר עליו. היהדות של היום היא דת רבנית שהתפתחה על בסיס התורה ולא צמוד אליה.

יהדות שהתפתחה על בסיס התורה, ובצמוד אליה, ושמיליוני יהודים, בכל קצוות הגלות שימרו ואף מסרו נפשם עליה לאורך מאות ואלפי שנות היסטוריה. כך הם האמינו, וכך אני משתדל מאמין.

אתה מאמין אחרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 12, 2015 3:34 pm 
Sophomore

לא קשור למסירות נפש ולא קשור לאמונה.

גיהנום וגן עדן כגמול בעולם הבא לא מופיעים בתורה. הגיהנום בכלל לא מוזכר, וגן עדן זה מקום מגוריהם הקדום של אדם וחוה. העולם הבא בכלל לא מוזכר בתורה. אין שום רמז בתורה לחיים שלאחר המוות, ליום הדין או משהו דומה לזה.

שמירת השבת הרבנית-אורתודוקסית היא אספירציה על התורה. שמירת הכשרות הרבנית-אורתודוקסית היא אספירציה על התורה. אכיפת הדין הרבנית-אורתודוקסית היא אספירציה על התורה (שמצווה לסקול, למשל. היהדות הרבנית עקפה את זה בדרכה).

אין שום סיבה לקבל שדווקא האספירציות האלה הן "נכונות" יותר מאחרות. האמינו במה שתרצו, אבל להגיד "זו היהדות ואין בלתה" זה מגוחך למדי. זו היהדות הרבנית, שהיא חלק מהעולם היהודי.

"הקאבס לא עמוקים מספיק. זה בדרך לסוויפ. 4:0 לבולס. תרשמו."-satriani מהמר על קאבס-בולס 2015.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 12, 2015 3:38 pm 
Sophomore

במילים אחרות, אתה כפר בתורה שבע"פ.

אם יורשה לי, אתה מאמין בתורה שבכתב?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 12, 2015 3:45 pm 
Sophomore

בוודאי שלא מאמין בתורה שבכתב.

אבל העובדה שהיהדות הרבנית "ניצחה" באבולוציה היהודית לאורך רוב השנים לא הופכת את התורה שבע"פ לדרך ה"נכונה" להיות יהודי. הטענה עצמה, כאילו יהוה נתן תורה בכתב וגם תורה שבע"פ היא מוזרה ביותר לכל הגיון. מי שמאמין בתורה שבכתב ורואה לפרש אותה ללא הדרך הרבנית שמפרשת דרך "התורה שבעל פה" לא פחות יהודי מכל יהודי-רבני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 12, 2015 3:47 pm 
Sophomore

אין לי בעיה להמשיך בדיון, אבל אני מניח שאתה יודע היטב ששצורת כתיבתך הינה פוגענית ביותר כלפי אדם מאמין. בחרת לא לכבד זאת. חבל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 12, 2015 3:50 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
סליחה שאני מנצל"ש לשאלה מטופשת ולא קשורה. יש היגיון במודעה הזו? יכול להיות תיקון חצות לא בחצות?

תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 12, 2015 3:51 pm 
Sophomore

חצות היום על פי שעות זמניות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 12, 2015 4:31 pm 
Sophomore

-adi- כתב:
אין לי בעיה להמשיך בדיון, אבל אני מניח שאתה יודע היטב ששצורת כתיבתך הינה פוגענית ביותר כלפי אדם מאמין. בחרת לא לכבד זאת. חבל.

נובמת.

ראשית אם אין לך בעיה להמשיך בדיון אז המשך בדיון, בבקשה.

אני מניח שב"צורת כתיבתך הפוגענית ביותר" אתה מתכוון לכך שרשמתי "יהוה" ולא "אלוקים" או "הק-ל" או "ד'" או כל השמות האחרים שחסידי היהדות הרבנית מדביקים לאל היהודי. מה לעשות שבתורה, לאורך כל התורה, כתוב יהוה. זה השם של האל. אם אתה נפגע מזה אין לי אלא להצר על כך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 12, 2015 4:40 pm 
Senior

וכאן אני עומד בפיתוי שלא להזכיר דיון שהיה לי בפרטי עם מישהו על למה לא לנקוב בשם המפורש.

(בסופו של דבר נדמה לי שהוחלט שעדיף להתחשב.)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 12, 2015 4:44 pm 
Sophomore

אני לא מחפש לעשות דווקא לאף אחד, אבל אני באמת לא רואה שום הגיון בלקרוא בשם אחר. זה השם בתורה. ההחלטה להגות אותו אחרת היא הלכה רבנית שאני לא רואה שום סיבה למלא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 12, 2015 5:14 pm 
Junior

וכל החפירה הזו בגלל שכתבתי "דתי" כשהתכוונתי ל"אורתודוקסי"?
בסדר, מעניין אותי כמה רפורמים לא שתו מים בגלל הרמ"א שצוטט לעיל (כי הרי משם התחיל כל הענין).
אבל היי, אם סבבה לך לכתוב את שם הויה שוב ושוב ולהרגיש מגניב (כי ככה כתוב בתורההההה!!!!!!111) אז עוף על זה, אחי. מי אני שאהרוס לך?

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 12, 2015 5:25 pm 
Sophomore

כל ה"חפירה" הזאת היא בגלל שהאורתודוקסים (שנהנים, משום מה, לכנות את עצמם בשם יווני למהדרין) רואים בגרסתם ליהדות את הגרסה הנכונה היחידה, עניין שיש לו השלכות כגון השלטתה כדת המדינה בישראל, לסבלם של יהודים רבים אחרים.

ואין שייכות ללהרגיש מגניב. אני פשוט מרגיש אידיוט לכתוב "אלוקים". מה לעשות. אין לי בעיה לכתוב האל היהודי אם זה יותר טוב מ"שם הויה" ההו-כה-קדוש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 78 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 21 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה