סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 6:18 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 36 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' יולי 04, 2019 3:32 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (0)
היה פה דיון לפני כמה שנים על הקליטה של האתיופים (נדמה לי שכדיון משנה לדיני "השד העדתי בעד או נגד"). דיון מעט מתסכל אפילו, אנשים טענו שהיה צריך ליישב את האתיופים בחקלאות במקום בערים הגדולות, תוך שהם מתעלמים התעלמות גורפת מההצלחה המסחררת שבמושבי העובדים בפריפריה שיושבו על ידי העולים מהמדינות הערביות.
אחזור שוב, לא שאני בטוח שמדובר בהצלחה מסחררת אבל אני בספק איך אפשר היה לבצע את הקליטה הזו טוב יותר. אני חושב שבמונחים יחסיים ולא מוחלטים, זה אולי בכל זאת לא הכשלון המהדהד ביותר אי פעם. אני לא חושב שקליטת המהגרים/פליטים/עבדים השחורים באירופה או בארה"ב הייתה סיפור הצלחה גדול יותר מזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 04, 2019 4:24 pm 
מנהל פורום

זה כן אני כתב:
מדברים הרבה על "הקליטה הלא נכונה של האתיופים בישראל". אני באמת רוצה לשמוע דעות כיצד יכלו לעשות זאת טוב יותר.
לא פותח עליהם עיניים, אבל הם מגיעים לכאן ומקבלים מענק עליה לא רע, לימודים בחינם, סיוע ברכישת דירה ועוד. מה ניתן היה לעשות יותר?

אממממ... אולי לא לזרוק אותם בגטאות בערי פיתוח. אני יודע שבבאר-שבע עד היום אחד ממרכזי הקליטה הוא סוג של גטו לכל דבר ויש משפחות שגרות שם שנים.
אפשר לעזור להם להשתלב בחברה הישראלית ולא לבדל אותם. אפשר היה לעזור להם להשתלב בשוק העבודה ולא רק בעבודות ניקיון. בערך אותן הטעויות שנעשו בעבר עם העליות מצפון אפריקה, נעשו גם עם עולי אתיופיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 04, 2019 5:06 pm 
Sophomore

/

נערך לאחרונה על ידי chaiel49 בתאריך ה' יולי 04, 2019 6:36 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 04, 2019 5:23 pm 
מנהל פורום

ודים כתב:
זה כן אני כתב:
מדברים הרבה על "הקליטה הלא נכונה של האתיופים בישראל". אני באמת רוצה לשמוע דעות כיצד יכלו לעשות זאת טוב יותר.
לא פותח עליהם עיניים, אבל הם מגיעים לכאן ומקבלים מענק עליה לא רע, לימודים בחינם, סיוע ברכישת דירה ועוד. מה ניתן היה לעשות יותר?

אממממ... אולי לא לזרוק אותם בגטאות בערי פיתוח. אני יודע שבבאר-שבע עד היום אחד ממרכזי הקליטה הוא סוג של גטו לכל דבר ויש משפחות שגרות שם שנים.
אפשר לעזור להם להשתלב בחברה הישראלית ולא לבדל אותם. אפשר היה לעזור להם להשתלב בשוק העבודה ולא רק בעבודות ניקיון. בערך אותן הטעויות שנעשו בעבר עם העליות מצפון אפריקה, נעשו גם עם עולי אתיופיה.

בסופו של דבר זה עניין של נתוני פתיחה.
גם את הרוסים שמו בגטאות, הרבה מהם בערי פיתוח. ולמרות שיש שכבה גדולה של רוסים שלא התערתה ונהייתה קשת יום, אלו שכן הגיעו עם מקצוע ושאיפות בהחלט הצליחו לשבור את תקרת הזכוכית.
האתיופים הגיעו ברובם ללא השכלה או רכוש, עם מסורת פטריארכאלית חזקה, בלי מקצועות נדרשים. זה היה טבעי שהם יתחילו מנקודה יותר נמוכה.

ולגבי "לא לזרוק אותם בגטאות בערי פיתוח": אז איפה בדיוק היו יכולים למקם עשרות אלפים?
האם המדינה הייתה קונה שטחים ומקימה עבורם שיכונים בצפון ת"א? או אולי במרכז רמת השרון? בונה להם וילות מעבר לקו הירוק?
כל הדברים האלה עולים מאות מיליון שאין למדינה לתת בהינתן סדר העדיפויות הנוכחי שלה.
כשיש גלי הגירה זה די טבעי שהעולים מתגוררים בפתרון הזול והזמין ביותר. בהתחלה גם יכול להיות אוהלים, אז מגורים ארעיים ולבסוף מגורי קבע מתפוררים במקום לא נחשק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 04, 2019 6:20 pm 
Junior

בדיוק מה ששיבר אמר. איפה בדיוק הייתם שמים אותם? בהתחשב בנתוני הפתיחה העלובים שלהם, כל מקום בו תיישב אותם יהפוך בשלב כזה או אחר לשכונה "לא משהו".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 08, 2019 11:59 am 
Sophomore

בזמנו קראתי מאמר מעמיק (ב'תכלת', אא"ט) על סאגת תרומות הדם מהעדה האתיופית (אותה סאגה שעלתה למאיר שניצר בפרס), ואחת הטענות היתה שהפחד מגזענות גרמה למערך הקליטה להקפיד מאוד להתייחס לעולים מאתיופיה כמו אל כל שאר העולים - מה שמנע בניית תכנית קליטה מותאמת לעולים מתוככי אפריקה, כך שהם נאלצו להתמודד בלי שום הכנה וסיוע מותאם עם הפער העצום בין ישראל (שהיא בכל זאת מדינה מתקדמת ביותר, על אף כל התלונות המוצדקות על הדפיקות הכללית של העניינים פה) לבין אתיופיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 08, 2019 12:45 pm 
Sophomore

עמוס לב כתב:
אז לא הבנתי. הטענה שלך היא שאת ההתפרעויות עשו בני הפלאשמורה שהם לא יהודים, כי היהודים האתיופים הם בעלי עדינות מיוחדת?

התכוונתי בגדול לבעיית הפשיעה והאלימות באוכלוסיה האתיופית.
מה שאני לא אומר זה שליהודים האתיופים אין על מה להתרעם ולמחות, או שלכל בנאדם - עדין או לא - יש גבולות וסף רתיחה.
ציטוט:
ואתה יודע גם פעיל תעאיוש יכול להחזיק בדעות גזעניות כלפי אתיופים אבל להפגין בעדם שהמשטרה לא תירה בהם בגלל צבע העור שלהם.

אמת. אני לא מפקפק בהיתכנות של מציאות כזו.
אני כן טוען שהסיכוי שזה ההסבר קטן בהרבה לעומת הסיכוי שכמו שהנוכחות של פעילי תעאיוש בהפגנות פלסטיניות/ערביות/אנרכיסטיות/סתם מחאות חברתיות מכל סוג ומין נובעת מהאג'נדה של הארגון להכתיב סדר יום מסויים מאוד במדינת ישראל - כך גם במחאת האתיופים.
ציטוט:
אני יכול לספר לך שכשהייתי בצבא אז מצד אחד כל פעם שנדרשתי להיות באירועי פינוי חלק מאותם תושבי יהודה ושומרון המקסימים ידעו לספר לי שאני נאצי. אבל באופן כללי כשהייתי בשטחים ולא פיניתי מאחזים אז היחס לחיילי צה"ל וגם אלי היה נהדר ואני לא ציני.

כן, בני אדם הם בשר ודם, אנחנו מסכימים על זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 08, 2019 12:56 pm 
Sophomore

sheky כתב:
דעתן בגרוש כתב:
ועוד דבר אחד - מישהו זיהה אתמול באחת ההתפרעויות פעיל תעאיוש שהצטרף למחאה הלגיטימית והצודקת.
אותו פעיל תעאיוש תועד בעבר בהפגנה פלסטינית/שמאלנית צועק על שוטר מג"ב ממוצא אתיופי: "תחזור למכלאה שלך".
#מלבים_את_האש

חייב לציין שאני מת על הדוגמאות האלו. מה הדוגמא הזאת באה להגיד? שבגלל שבנאדם אחד שמישהו זיהה בהפגנה זרק משהו גזעני לשוטר מג"ב בעבר אז ההפגנה הזאת היא...? השמאל הוא...? משהו לגבי מימון הקרן החדשה? ג'ורג' סורוס אולי איכשהו?

אגב, חייב להודות שיצא לי לא פעם להשתמש בגיי/הומו כקללה/הסתלבטות, זה אומר שאם אני הולך למצעד הגאווה אני מלבה את האש נגד החרדים או משהו כזה?

לא קשור להפגנה, דווקא במקרה הזה לא שמעתי על סיוע אירגוני/כספי מארגוני הקרן, ולא חסר מי שרק חיכה לחשוף דבר כזה.
אני מתכוון ספציפית להאיר את האג'נדה שמקשרת התבטאות גזענית נגד שטר מג"ב אתיופי בהפגנה אחת, לבין השתתפות בהתפרעות אלימה של אתיופים באחרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 08, 2019 1:08 pm 
Junior

דעתן בגרוש כתב:
לא קשור להפגנה, דווקא במקרה הזה לא שמעתי על סיוע אירגוני/כספי מארגוני הקרן, ולא חסר מי שרק חיכה לחשוף דבר כזה.
אני מתכוון ספציפית להאיר את האג'נדה שמקשרת התבטאות גזענית נגד שטר מג"ב אתיופי בהפגנה אחת, לבין השתתפות בהתפרעות אלימה של אתיופים באחרת.

עדיין לא הבנתי...

1) אתה מדבר על בנאדם ספציפי שזרק הערה גזענית ואחר כך הלך להפגנה. איזה אג'נדה זאת בדיוק? של איזה ארגון זו האג'נדה ואיזה מקרים דומים אתה ראית? אולי פשוט יש פה בנאדם שאוהב בלאגן (ואולי לא) וזה מעיד פחות או יותר על אותו בנאדם?

2) אתה באמת לא רואה את המרחק בין לזרוק הערה גזענית (אולי סמי גזענית? אולי הוא התכוון לזה שמגבניקים הם חיות? אולי אותו מג"בניק התנהג בצורה אלימה? אין לי מושג ) לבין לחשוב שאפליה של אוכלוסיה זה בעייתי ולמחות נגד זה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 08, 2019 1:58 pm 
Hall of Famer

דעתן בגרוש כתב:
עמוס לב כתב:
אז לא הבנתי. הטענה שלך היא שאת ההתפרעויות עשו בני הפלאשמורה שהם לא יהודים, כי היהודים האתיופים הם בעלי עדינות מיוחדת?

התכוונתי בגדול לבעיית הפשיעה והאלימות באוכלוסיה האתיופית.
מה שאני לא אומר זה שליהודים האתיופים אין על מה להתרעם ולמחות, או שלכל בנאדם - עדין או לא - יש גבולות וסף רתיחה.

אז עדיין לא הבנתי. הפשיעה והאלימות באוכלוסיה האתיופית זה הלא יהודים והלא עדינים?

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 08, 2019 5:17 pm 
Hall of Famer

חסימות, לכל המעוניין, ככל הנראה עכשיו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 36 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]