סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 12:30 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 111 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' מאי 29, 2020 11:13 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
לא, אמרתי שקטונתי מלדבר על המניע שלו וברור לי שהוא לא אלטרואיסט. רק אומר שאם הוא היחיד והראשון, אז זה כן צעד חלוצי משהו, ואם אף אחד מעמיתיו לא עושה את זה - יכול להיות שזה לא כזה חד משמעי.
ואם זה כן, שוב, סע לשם. כמה enlarge the hole ואפילו הנכדים שלך יהיו מסודרים.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 29, 2020 11:22 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
נו, זה מה שהיה חסר פה בויכוח. שראי ימציא משהו שהוא מתאהב בו, ואז יחזור עליו עד שימצאו חיסון לקורונה.

לא אמרתי שאני רואה משהו שאחרים לא רואים. אמרתי שאי אפשר להתווכח עם החסכון בעלויות, ושזה המניע להעביר את החברה לעבודה מהבית. אם התפוקה אותה תפוקה (מה שמן הסתם הוכח בקורונה), אז למה לשלם (הרבה) יותר?

אבל אין בעיה, הפיוניר הצעיר דורסי הוא מנהיג החדשנות העולמית, ראש וראשון, אחד ואין בלתו, וגם קשור לנורטון.

לילה טוב, פה בישראל כבר מאוחר בלילה ואני צריך לרוץ מחר בבוקר שלא באמצעות זום.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 29, 2020 11:33 pm 
Hall of Famer

אני רק מעלה את האפשרות, הבלתי סבירה לחלוטין אמנם, שאתה מפספס משהו ששעם כל זה שנחסכות עלויות - יש גם מחירים. בעבודת צוות, בשיחות מסדרון שיכולות לקדם הרבה מאד דברים, בדפיקה בדלת וכניסה לחדר של מישהו כדי לסדר דברים מהר, בפגישות פנים אל פנים, בעבודה בלי הסחות דעת.
אז אם העמיתים שלו, שזה מקצועם ושאם הם לא ימקסמו רווח לבעלי המניות שלהם יעיפו אותם מתפקידם, לא עושים את זה - אולי יש סיבה.
ואתה יודע מה? אם יוכח שזה מעלה את רווחי טוויטר בסכומים של כמה וכמה ספרות, ויבואו עמיתיו אחריו ויגידו "וואלה, זה עובד, שוכנענו סופית וגם אנחנו נעבוד ככה" ויעשו כמוהו - זה לא הופך אותו לפחות חלוצי, להיפך, דווקא ליותר. ככה זה אם הוא הראשון שעושה את הצעד ואשכרה מוכיח שזה עובד, כשכולם חשבו שלא בטוח שהחסכון עולה בהרבה על עלות הפגיעה בעבודה. חוץ ממך כמובן.

ולא המצאתי כלום, enlarge the hole זה ביטוי ידוע בתחום מכירות טכנולוגיה בפרט, ולמעשה במכירות בכלל. ספק אגדה ספק סיפור אמיתי, אבל משל לבן אדם שעשה בוחטה של כסף והסתדר בחיים בשלוש מילים רק בגלל שהוא ראה משהו שאחרים לא, וייעץ למי שהיה צריך.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ש' מאי 30, 2020 12:02 am, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 29, 2020 11:35 pm 
Hall of Famer

איזה וויכוח מתיש ומיותר.
זה היה קצת יותר מרשים אילו היה עושה את זה מוקדם יותר ולא כחלק מתהליך ארוך שנים של מעבר לעבודה מהבית, שהקורונה האיצה משמעותית, אבל עדיין, נראה שדורסי הוא חלוץ בעניין הזה בקרב החברות הגדולות. למה הוא עושה את זה נראה לי לא רלוונטי או מעניין במיוחד אבל אולי אני מפספס משהו.
אישית אני רגיל לעבודה (והתנדבות) מהבית כך שבעיניי זה צעד מתבקש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 29, 2020 11:50 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
נו, זה מה שהיה חסר פה בויכוח. שראי ימציא משהו שהוא מתאהב בו, ואז יחזור עליו עד שימצאו חיסון לקורונה.

לא אמרתי שאני רואה משהו שאחרים לא רואים. אמרתי שאי אפשר להתווכח עם החסכון בעלויות, ושזה המניע להעביר את החברה לעבודה מהבית. אם התפוקה אותה תפוקה (מה שמן הסתם הוכח בקורונה), אז למה לשלם (הרבה) יותר?

אבל אין בעיה, הפיוניר הצעיר דורסי הוא מנהיג החדשנות העולמית, ראש וראשון, אחד ואין בלתו, וגם קשור לנורטון.

לילה טוב, פה בישראל כבר מאוחר בלילה ואני צריך לרוץ מחר בבוקר שלא באמצעות זום.

בדיוק כמו במקרה ביבי בת׳רד האחר, זה עוד ויכוח שאלוהים יודע למה אתה ממשיך (ומקצין עם שטויות ודמגוגיה. ״ראש וראשון ואין בלתו״ וואטאבר), אחרי שהפסדת אותו מזמן. תמשיך לפשט ולרדד את העולם לדברים כמו ״עלות נדל״ן״ ולחשוב שאתה יותר חכם מכל הג׳ף בזוסים וביל גייטסים בעולם. בכיף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 30, 2020 12:01 am 
Hall of Famer

האמת שרואי נגע בדיוק בנקודה.
עולם הזום הפך את העבודה לעסק מאוד קר, תכליתי ויעיל.
אבל בדרך מאבדים משהו. מאבדים הווי חברתי, מאבדים קשר אנושי.
אין לי ספק שזה יישאר במידה מסוימת (לי זה בעיקר חסך משמעותית בזמני נסיעה שבהם לרוב אני לא כ"כ יכול לעבוד) אבל לאו דווקא מהבית אלא מהמשרד עצמו.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 30, 2020 12:08 am 
Hall of Famer

אני דווקא לא דיברתי על קשר אנושי במובן החברתי של הביטוי. אני לא בטוח שאת מנכ"ל טוויטר מעניין הקשר האנושי במובן החברתי.
לאובדן הקשר פנים אל פנים יש גם מחיר כלכלי. נתתי כמה דוגמאות. יש חסכונות, אפילו גדולים, אין ויכוח על זה. אבל יש גם תהליכים שמתנהלים לאט יותר, ובחברה שעובדת באקוסיסטם של חברת אינטרנט זה יכול להיות משמעותי. יכול להיות, רק יכול להיות, שיש סיבה למה אפילו חברות בשפיץ של השפיץ של הטכנולוגיה לא עושות את זה באופן גורף וקבוע, למרות שהן מכירות ומבינות את מלוא היכולת של האינטרנט לעבודה מהבית יותר מכולם.
ויכול להיות גם שלא. יכול להיות שהחסכון במעבר קבוע לעבודה במוד הזה עולה בהרבה על העלויות והמחירים, ושטוויטר תהייה החלוצה שתתן את הדוגמה ותסחוב אחריה את כולם כשכולם יראו כי טוב. אבל מי שסוחב את כולם הוא חלוץ לא פחות, ולמעשה אף יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 30, 2020 12:54 am 
Senior

א) זו הדוגמא הבוטה ביותר של גניבת פתילים בסלניוז מאז ימי גינות מיכאל או איך שקראו לו

ב) לא רק זה אלא שתוך חצי עמוד, התלוננו על אחד הגולשים שהוא גונב את הפתיל הגנוב (כלומר גונב מגנב)

ג) מעניין אם בחברת זום עובדים רק מהבית

ד) אני מנחש שטוויטר יכופפו לטראמפ את היד לאחור ואפילו בקלות. כמו כן אני מנחש שתוך כמה שנים תקום רשת חברתית חדשה שלא תגביל את עצמה בזוטות כדיווחי אמת וסביבה מוגנת ושם יפרחו כל הטרראמפים (חידוש לשוני נפלא שהיוולדו בטעות הקלדה) של העולם המקסים שלנו. למותר לציין שהרשת החדשה תמנה יותר יוזרים מכל אחת מהרשתות האחרות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 30, 2020 1:28 am 
Senior

היא נקראת gab. השאלה היא כמה זמן עד שטראמפ יעבור לשם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 30, 2020 9:53 am 
Hall of Famer

אה, ראי. ברור שלא המצאת את הביטוי. רק הכנסת אותו לדיון ואז אנחנו יודעים שתשתמש בו שוב ושוב ושוב (ושוב).

ומכיוון שלא אמרתי שהמצאתי משהו אלא רק ציינתי את הסיבה העיקרית למהלך, וגם לא אמרתי שזה חייב להיות המהלך הגורף הבא בעולם העסקים, מצאנו שכל אחד עושה מה שהוא אוהב: ראי מתווכח עם דחלילי קש ונורטון מכריז שהוא צודק וניצח את הויכוח, מה שזה לא אומר.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 30, 2020 10:14 am 
מנהל פורום

ברור שהמניח הוא כלכלי והמנכלים יעטפו אותו ב"ללכת לקראת העובד" (גמישות, פחות בזבוז על נסיעות, זמן עם המשפחה), מניעים ירוקים (לחסוך בפקקים, זיהום) ושאר תירוצים.

אבל לשורת הרווח בצמצום המשרדים יש מחיר לחברה בצורת הפרודוקטיביות. יש אחוז מאוד מועט של אנשים שעבודה מהבית לא פוגעת להם בפרודוקטיביות. גם אם התפקיד של אותו אחד הוא טכני יחסית, עצם זה שהוא לא נגיש לשאול שאלות את הבחור שיושב בשולחן לידו יכול לפגוע.
אתה כנראה לא מכיר את עולם התכנות, אבל זאת עבודת צוות. זה ממש לא חצי רובוטים שכותבים קוד. צריך את האינטראקציה באופן יומיומי.

בשלב הזה זה ניסוי שימים יגידו אם הוא יהיה מוצלח.
ההערכה שלי שבסוף (בעשור הקרוב) זה יתכנס לפתרון היברידי של בערך חצי חצי משרד בית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 30, 2020 11:24 am 
Hall of Famer

יפה, זה בדיוק מה שאמרתי. להגיד שב-ר-ו-ר שהחברה תרוויח מזה ולכן המהלך הוא לא חדשני או חלוצי - זה מנותק מהמציאות שהיא קצת יותר מורכבת. אם זה היה כזה פשוט, גם דורסי וגם עמיתיו שמכירים את האינטרנט ויכולותיו יותר מכולם - היו עושים את זה מזמן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 30, 2020 11:34 am 
Hall of Famer

(אף אחד לא אמר שזה "כזה פשוט", ראי אוהב דחלילים).

אולי לא מדגם מייצג, אבל:

1) ידידה/לקוחה שלי שעובדת כשכירה כבר שנים בחברות מדיה לא רק עובדת שנים מהלפטופ, היא נוסעת לעבוד מאיים אקזוטיים במזרח, עובדת 5-4 שעות ביום וטוענת בתוקף שזה פי כמה יותר אפקטיבי מכל עבודה שהיתה לה אי פעם במשרד. העובדה היא שמאד מרוצים ממנה במקומות עבודתה, והיא במעמד ובתנאים שהיא רוצה. תשאלו למה לא כולם עושים את סוג החיים החלומי הזה, למרות שהוא אפשרי בהחלט?

2) לקוח שלי שהיה במשך שנים ארוכות סמנכ"ל בכיר של חברת ענק בינ"ל ומומחה בתחום המלאי, עובד כבר עשורים מהלפטופ ולא מהמשרד. לא מונע ממנו להרוויח 7 ספרות.

3) גיסי מנהל הצוות בהייטק עבר לעבוד בבית בקורונה, מעיד שלא היתה שום פגיעה בתפוקה שלו.

4) בן דודי מנהל מוצר בהייטק עבר לעבוד בבית בקורונה, עף על זה וטוען כמו ההיא מסעיף 1 שבחצי מהזמן הוא נותן אותה תפוקה

ברור שיהיו על זה מחקרים, ברור שזה עוד ינותח מכל זווית אפשרית. כל שאמרתי זה שדורסי לא כזה גב-גבר, פשוט מנצל את ההזדמנות שיצרה הקורונה למהלך שתכליתו מיקסום רווח. ובואו, זה לא שטוויטר זו חברה יצרנית, כן? זה לא להעביר את טסלה לעבודה מהבית.

אגב, ייתכן מאד שעם האבולוציה של העניין, אחד הפרמטרים החשובים שייבחנו בקבלת אדם לעבודה זו משמעת עצמית ויכולת עבודה מרחוק.

ואני יכול לומר לכם עוד מהיכרות עם השוק המקומי והלא טכנולוגי בהכרח (משרדי עו"ד, רו"ח) שאם שם שוקלים לצמצם משמעותית שטחי משרדים ולאפשר עבודה מרחוק ככל הניתן, לא כל שכן בהייטק הבינ"ל.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 30, 2020 11:47 am 
Hall of Famer

נראה לי שבתור אחד שמדבר הרבה על מונחים שחוזרים על עצמם, אתה חוזר על מונחים יותר מכולם.
כן, ברור שיש מקרים פה ושם. אף אחד בינתיים לא עשה את זה באופן גורף וקבוע, בטח לא בחברות בסדר גודל של טוויטר. אפילו לא בחברות דומות לה שלא מייצרות דבר חוץ מפלטפורמה, וקיימות יותר זמן ממנה. בכל שנותיהם הם ממשיכים להחזיק נכסים יקרים בסיאטל או עמק הסיליקון ולהביא אליהם מדי בוקר אלפי עובדים.
אז האם הןא אלטרואיסט שפועל ממניעים אנושיים, ירוקים וכ'ו? כנראה שלא. האם הוא חלוצי ואמיץ במהלך הזה? כן, בהחלט. גם אם מניעיו כלכליים גרידא. יופי שכולם שוקלים, כבר שנים אני שומע ששוקלים. הוא הראשון שמעיז ועושה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 30, 2020 12:25 pm 
Hall of Famer

ואשר לנושא המקורי של הת'רד - ראיתי שטראמפ חתם על ביטול ההגנה החוקית של רשתות חברתיות מתביעות על מה שיפורסם בהן על ידי משתמשים. לא יודע אם זה בסמכותו או שזה צריך לעבור הצבעה בקונגרס או בסנאט, אבל זה חתיכת נשק יום דין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 30, 2020 12:42 pm 
Senior

מצד שני זה היה האיום שלו מלכתחילה וטוויטר עדיין הטרילו אותו במודע ומאוד מאוד בפומבי. אני מניח שהם הגיעו להחלטה שזה לא צעד משמעותי עבורם.

לדעתי זה בגדול רק מאבק כח ולא מאבק אידיאולוגי, כי שני הצדדים רוצים אותו דבר (טראמפ רוצה להמשיך לכתוב שקרים והפחדות אם בא לו וטוויטר רוצה שהוא ימשיך לכתוב אותם אצלה). צריך להיות מאוד מאוד תמים לחשוב שטראמפ מעוניין שטוויטר תתחיל לצנזר באופן הרבה יותר קשוח בגלל פחד מתביעות. זה בערך הדבר האחרון שהוא רוצה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 30, 2020 1:41 pm 
Hall of Famer

יש הגיון במה שאתה אומר על האינטרס המשותף, אבל אז מה האינטרס שלהם להטריל אותו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 30, 2020 1:47 pm 
Senior

הוא כל הזמן מעביר ביקורת על צנזורה כזו או אחרת. הם החליטו להראות להם שזה עדיין הבית שלהם והם הבוסים (מה שנכון, בעיני לפחות).

כלומר, לפחות זו התיאוריה שלי לגבי הסיפור. ייתכן ויש אידיאולוגיה ואני סתם ציני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 30, 2020 2:42 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
אה, ראי. ברור שלא המצאת את הביטוי. רק הכנסת אותו לדיון ואז אנחנו יודעים שתשתמש בו שוב ושוב ושוב (ושוב).

ומכיוון שלא אמרתי שהמצאתי משהו אלא רק ציינתי את הסיבה העיקרית למהלך, וגם לא אמרתי שזה חייב להיות המהלך הגורף הבא בעולם העסקים, מצאנו שכל אחד עושה מה שהוא אוהב: ראי מתווכח עם דחלילי קש ונורטון מכריז שהוא צודק וניצח את הויכוח, מה שזה לא אומר.

זה אומר שאתה עקשן אבל בעיקר קשקשן ובור, כי בניגוד לראי, שיבר ואנוכי, אתה לא מכיר את עולם הטק פרט לרמה האנקדוטלית

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 30, 2020 3:52 pm 
Hall of Famer

ממה שקראתי, ביטול סעיף ההגנה מתביעות לא בסמכות טראמפ. הוא צריך הצבעה של בית הנבחרים בעל הרוב הדמוקרטי, זה לא יקרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 30, 2020 4:07 pm 
Hall of Famer

נורטון כתב:
Hacohen כתב:

זה אומר שאתה עקשן אבל בעיקר קשקשן ובור, כי בניגוד לראי, שיבר ואנוכי, אתה לא מכיר את עולם הטק פרט לרמה האנקדוטלית

חוץ מזה שבתחילת שנות העשרים לחיי הקמתי חברה שנתנה שירות לאחת מענקיות התכנה העולמיות, שנתתי ונותן שירות לחברות ואנשי מפתח בתחום, שיש לי חברים וקרובי משפחה בענף-אתה צודק לגמרי.

אה, ומרוב שאני קשקשן ובור, אין לך אפשרות אפילו להתחיל להפריך את האמת הבסיסית שכתבתי: המניע למהלך הוא חסכון בהוצאות.

אבל היי, דורסי היה ה"בוס שלך". זה אס שמנצח הכל.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 30, 2020 4:10 pm 
Senior

חלאס נו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 30, 2020 4:20 pm 
Hall of Famer

בשמחה אעזוב את השדה האישי, אבל מתודית צריך לומר שכשיש טיעון מגובה בעובדות והגיון, צריך משהו דומה-נגיד עובדות והגיון-כדי לנסות להפריך אותו.

"למה לא כולם עושים את זה"? זו תהיה לגיטימית שיכולה להתפתח לדיון, אבל היא לא מבטלת את הבסיס לכך שגם ה"ראשון" עשה את זה ממניעים כלכליים.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 30, 2020 4:23 pm 
Hall of Famer

מה להפריך? ברור שהמניע העיקרי הוא חסכון בהוצאות. איפה לעזאזל אמרתי אחרת
נראה לי שלא הבנת את הדיון שהיה סביב הראשוניות ולא סביב המניע. לא נורא, קורה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 30, 2020 4:27 pm 
Hall of Famer

נורטון כתב:
לא הבנתי את הנקודה של ההערה שלך.
יש אנשים, אולי לא קוראים להם נדב, אבל הם קיימים, ובשבילם זה חשוב לדעת שהם יכולים לגור איפה שבא להם ולעבוד מהבית. זה למשל גם עוזר להם בתכנון עם הילדים, עם חופשים ועוד ועוד.
דוגמה? אני ומשפחתי....

זה שזה חוסך נדלן ושאר הוצאות, וואלה, נכון אבל מה הקשר

אמר מישהו לפני דף.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 111 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Shiver ו 22 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה