סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 2:10 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 85 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: איאד אלחאלק
הודעהפורסם: א' מאי 31, 2020 2:44 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
ido כתב:
עמוס לב כתב:
ועכשיו כשכולנו מסכימים שהכיבוש הוא איום ונורא. מה הפיתרון?

תיאורטית? הקמת מדינה פלסטינית מפורזת בגבולות 67+- עם הסכמים כלכליים רציניים וערבויות בינלאומיות. או הקמת קונפדרציה ישראלית-פלסטינית.

במציאות?
אין פתרון. That ship has sailed. אין מנהיגות פלסטינית, אין רוב מובהק בצד הישראלי לוויתורים תמורת שלום, ובעיקר - אין נכונות של אף אחד מהצדדים לשים את העבר מאחור, להסכים שכולם אשמים וזה לא משנה מי אשם יותר, ולהתקדם. כל שנותר לנו הוא לראות איך זה יתגלגל.

לעניינו הנקודתי - בתור התחלה, להפסיק את השיח האלים והגזעני ולחנך שגם ערבים ואפילו פלסטינים הם בני אדם. להפסיק עם כל המינוחים דוגמאת "לחסל". לחקור מקרים כאלה באופן קפדני ואמיתי, במטרה להגיע לאמת ולא לאמת שנוחה לנו. ולהפיק לקחים. זה לא יימנע את המקרים האלה לגמרי, זה בודאי לא פשוט לביצוע, אבל אולי זה יעזור במשהו, אולי יצמצם קצת.

אני חותם בשתי ידי על ההודעה הזאת. בתור אחד שקרא את הזמן הצהוב בדיוק שהוא פורסם, עצוב לי מאד שב-2020 אנחנו צריכים לחנך שערבים ואפילו פלסטינים הם בני אדם, כשזאת בדיוק הייתה הבשורה של הספר על מה שאנחנו כישראל מדחיקים בחצר האחורית של השטחים. אבל, דווקא בגלל ההסתכלות שלך על המציאות והפתרון שכרגע לא קיים, אמירות שהדברים קורים בגלל הכיבוש ורק אם לא היה כיבוש הן אמירות נבובות בעיני.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 31, 2020 3:11 pm 
Sophomore

תראה, אני חושב שלך יש פרספקטיבה רחבה יותר מלי. כשקראת את הזמן הצהוב, אני רק נולדתי. אבל אני חושב שהכיבוש עזר לאלימות ולגזענות להרים את ראשן בגאווה. עזר לחנך להן ולהטמיע אותן בחברה. הכיבוש ומציאות המלחמה המתמדת הם הבסיס, האמתלה ל''צורך'' וללגיטמציה המעוותת שבתופעות הללו. התחזקות רעיון ''ארץ ישראל השלמה'' והפיכתו לעקרון עליון, יחד עם עליית המוטיבים השליליים שטמונים בגישת העם הנבחר על פני הזרמים השלווים יותר של היהדות (כי גר היית וכו') שלובים היטב בהיסטוריה של הכיבוש. סיומו הוא צעד ראשוני והכרחי בהיפוך הגלגל וחזרה איטית לשפיות. אין שום אפשרות לפעול לפי סט ערכים מסוים בשטחים, ולא לסבול מהתחזקותם של ''ערכים'' אלה גם בתחומי הקו הירוק.

רוצה לומר - הכיבוש לא גרם להיווצרותם יש מאין של הדברים האלה. הוא כן מהווה כלי חזק ומשמעותי בקידומם ובנירמולם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 31, 2020 3:14 pm 
מנהל פורום

ido כתב:
Shiver כתב:
Hacohen כתב:
שיבר, אתה מביא לינק לערוץ 7, כן? שבתורו מביא "עדות" בעילום שם של קצין שטוען את מה שבחרת לרשום כעובדה. יש דרכים קצת פחות דמגוגיות להציג עמדה.

לא הצגתי שום עמדה. רק רציתי להגיד שהמציאות היא מורכבת. הסיבות לכך שהיא מורכבת (נוכחות ישראל בשטחים) לא כל כך משנות במקרה הזה.
יש גם גורמים בצד השני שמנצלים את הילדים, הנכים, ובעלי המוגבלויות כדי לפגוע בכוחותינו. לא חסרות דוגמאות.

לא מכיר את הפרטים במקרה הזה. וגם מאוד יהיה קשה לחוות עמדה, כי כל צד יתבצר בדעותיו (אם צה"ל יגיד שהכל היה תקין - לא יסמכו על החקירה).
בכל אופן ממש לא ברור שזה מקרה של שחור ולבן. הייתה פה בהחלט התנהגות מחשידה שייתכן והשוטרים בשטח פירשו לחומרה.
ההבדלה שמדובר באוטיסט או לא - יכול להיות שבכלל הם לא היו מספיק קרובים לשים לב לכך או לדבר איתו כדי לזהות שלא מדובר באדם רגיל.
יש שיגידו גם שאדם כזה צריך ליווי להגעה למעון.

מי שיגיד ככה ("אדם כזה") כנראה לא ממש מכיר בעלי מוגבלויות, או שמכיר מקרים פרטיים

מה הכוונה? יש הרבה דרגות של בעלי מוגבלויות ופיגור.
אין לי מושג מה הדרגה של אותו איאד. העיר העתיקה היא מקום מתוח להסתובב בו גם לאנשים רגילים.
גם כאבא לילד רגיל אני לא יודע אם הייתי שולח אותו לבדו להסתובב שם. אנשי אוטיסטים יכולים להגיב בצורה מאוד קיצונית לכל מיני סיטואציות ואינטראקציות אנושיות.
לשלוח אותו בגפו למקום שבו הוא יכול להיקלע לסיטואציה מלחיצה כזו (מפגש מול שוטרים יהודים) שיכולה להתפרש משני הצדדים בצורה לא נכונה ואסקלטיבית זה לא הדבר הכי חכם. אז יש ספציפית פה כנראה שניים לטנגו הזה.
יש סיכוי טוב שהמוות המיותר הזה יכל להימנע על ידי אמצעי זהירות משני הצדדים.
ושוב אני מדבר בלי לדעת את הפרטים המדויקים של המקרה כמו כולנו, ובהנחה שלא הייתה פה הוצאה להורג פר אקסלנס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 31, 2020 3:16 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
עמוס לב כתב:

ודרך אגב, הסיסמא של "זה בגלל הכיבוש" כל כך קלישאה. מחר ראש ממשלת ישראל מחליט שהכיבוש הוא הבעיה. מוציא אותנו מכל השטחים, מפנה את אחרון היהודים מהגדה המערבית, מחלק את ירושלים, בונה חומה שמחלקת את העיר ובונה את הבתים שהקיפו את רחבת הכותל לפני 67. זהו, נגמר הסכסוך? הגיעו שלום לפתחינו?

אני חושב שלפני שאתה שואל שאלה כזו כדאי שתוודא שאתם מגדירים את הכיבוש אותו דבר.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 31, 2020 3:27 pm 
Sophomore

Shiver כתב:
ido כתב:
Shiver כתב:
Hacohen כתב:
שיבר, אתה מביא לינק לערוץ 7, כן? שבתורו מביא "עדות" בעילום שם של קצין שטוען את מה שבחרת לרשום כעובדה. יש דרכים קצת פחות דמגוגיות להציג עמדה.

לא הצגתי שום עמדה. רק רציתי להגיד שהמציאות היא מורכבת. הסיבות לכך שהיא מורכבת (נוכחות ישראל בשטחים) לא כל כך משנות במקרה הזה.
יש גם גורמים בצד השני שמנצלים את הילדים, הנכים, ובעלי המוגבלויות כדי לפגוע בכוחותינו. לא חסרות דוגמאות.

לא מכיר את הפרטים במקרה הזה. וגם מאוד יהיה קשה לחוות עמדה, כי כל צד יתבצר בדעותיו (אם צה"ל יגיד שהכל היה תקין - לא יסמכו על החקירה).
בכל אופן ממש לא ברור שזה מקרה של שחור ולבן. הייתה פה בהחלט התנהגות מחשידה שייתכן והשוטרים בשטח פירשו לחומרה.
ההבדלה שמדובר באוטיסט או לא - יכול להיות שבכלל הם לא היו מספיק קרובים לשים לב לכך או לדבר איתו כדי לזהות שלא מדובר באדם רגיל.

מי שיגיד ככה ("אדם כזה") כנראה לא ממש מכיר בעלי מוגבלויות, או שמכיר מקרים פרטיים

אין לי מושג מה הדרגה של אותו איאד. העיר העתיקה היא מקום מתוח להסתובב בו גם לאנשים רגילים.
גם כאבא לילד רגיל אני לא יודע אם הייתי שולח אותו לבדו להסתובב שם. אנשי אוטיסטים יכולים להגיב בצורה מאוד קיצונית לכל מיני סיטואציות ואינטראקציות אנושיות.
לשלוח אותו בגפו למקום שבו הוא יכול להיקלע לסיטואציה מלחיצה כזו (מפגש מול שוטרים יהודים) שיכולה להתפרש משני הצדדים בצורה לא נכונה ואסקלטיבית זה לא הדבר הכי חכם. אז יש ספציפית פה כנראה שניים לטנגו הזה.
ושוב אני מדבר בלי לדעת את הפרטים המדויקים של המקרה כמו כולנו, ובהנחה שלא הייתה פה הוצאה להורג פר אקסלנס.

לזה בדיוק הכוונה. אין לנו מושג מה היה מצבו של איאד, ולכן אמירה שכזו - "אדם כזה צריך ליווי" היא חסרת ביסוס ולא קשורה לכלום.
וכל מה שאתה מתאר לאחר מכן - זה תיאור נפלא של המצב האבסורדי ונטול כל היגיון בו אנחנו נמצאים. אנחנו הרי מדברים על השכונה בה הוא חי וגדל, על מסלול שהוא עשה (לפי המשפחה) מדי יום ביומו. זה מטורף שאדם בכלל יכול להגיע לסיטואציות שכאלה במקום מגוריו.
אגב, לדעתי - לעניין היותו עם מוגבלות אין ולא צריך להיות קשר בפרשנות ובשפיטת המקרה. זו אנקדוטה, לכל היותר, ולא רלוונטי להתנהלות. כשמתמקדים בזה, מתעלמים מהבעיה האמיתית שבלבו של האירוע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 31, 2020 3:46 pm 
Hall of Famer

ido כתב:
תראה, אני חושב שלך יש פרספקטיבה רחבה יותר מלי. כשקראת את הזמן הצהוב, אני רק נולדתי. אבל אני חושב שהכיבוש עזר לאלימות ולגזענות להרים את ראשן בגאווה. עזר לחנך להן ולהטמיע אותן בחברה. הכיבוש ומציאות המלחמה המתמדת הם הבסיס, האמתלה ל''צורך'' וללגיטמציה המעוותת שבתופעות הללו. התחזקות רעיון ''ארץ ישראל השלמה'' והפיכתו לעקרון עליון, יחד עם עליית המוטיבים השליליים שטמונים בגישת העם הנבחר על פני הזרמים השלווים יותר של היהדות (כי גר היית וכו') שלובים היטב בהיסטוריה של הכיבוש. סיומו הוא צעד ראשוני והכרחי בהיפוך הגלגל וחזרה איטית לשפיות. אין שום אפשרות לפעול לפי סט ערכים מסוים בשטחים, ולא לסבול מהתחזקותם של ''ערכים'' אלה גם בתחומי הקו הירוק.

רוצה לומר - הכיבוש לא גרם להיווצרותם יש מאין של הדברים האלה. הוא כן מהווה כלי חזק ומשמעותי בקידומם ובנירמולם

התחזקות רעיון א"י השלמה? א"י השלמה כיום הרבה פחות נתמכת ע"י הציבור הרחב ממה שהיה לפני 40 או 50 שנה.

אגב, הסיטואציות הקשות ברמה האנושית שיש בחיכוך בין צה"ל לערביי השטחים היא כמובן לא תופעה חדשה. היא הייתה מההתחלה, כבר אחרי 67' ובמובנים מסוימים דברים שפעם החליקו לחיילים בהתנהגות שלהם לערבים בשטחים היום כבר לא מחליקים להם, וטוב שכך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 31, 2020 3:48 pm 
מנהל פורום

ido כתב:
Shiver כתב:
ido כתב:
Shiver כתב:
Hacohen כתב:

לזה בדיוק הכוונה. אין לנו מושג מה היה מצבו של איאד, ולכן אמירה שכזו - "אדם כזה צריך ליווי" היא חסרת ביסוס ולא קשורה לכלום.
וכל מה שאתה מתאר לאחר מכן - זה תיאור נפלא של המצב האבסורדי ונטול כל היגיון בו אנחנו נמצאים. אנחנו הרי מדברים על השכונה בה הוא חי וגדל, על מסלול שהוא עשה (לפי המשפחה) מדי יום ביומו. זה מטורף שאדם בכלל יכול להגיע לסיטואציות שכאלה במקום מגוריו.
אגב, לדעתי - לעניין היותו עם מוגבלות אין ולא צריך להיות קשר בפרשנות ובשפיטת המקרה. זו אנקדוטה, לכל היותר, ולא רלוונטי להתנהלות. כשמתמקדים בזה, מתעלמים מהבעיה האמיתית שבלבו של האירוע.

איאד לא גר בשוויץ, הוא גר במזרח ירושלים. אז מן הסתם צריכה להיות תשומת לב מיוחדת של משפחתו בהתאם למצבו ומה המקומות שכדאי שיסתובב בהן ואיך. וזה שלא קרה כלום עד היום לא אומר הרבה. אני אדגיש שוב שלא אני ולא אתה מכירים לפרטים את המקרה ואת מצבו. מאוד יכול להיות שהוא במצב קל מאוד וזו הייתה בהחלט החלטה סבירה לתת לו ללכת למעון, אבל גם יכול להיות שלא. את זה אני אשאיר לחקירה. לא גרסתי שהוא צריך בהכרח ליווי - אבל זה משהו שצריך להיבחן.
הרי אם הוא היה בעל פיגור/אספרגר או משהו כזה בדרגה מאוד קלה, אז זה לא ממש מסביר את ההתנהגות ה*לכאורה* לא סבירה/מחשידה שלו של לברוח מהשוטרים ולהתנהג בצורה חריגה. הוא יכל להסביר את עצמו לא?
עובדת היותו אוטיסט היא בהחלט רלוונטית. כי אינטראקציות כאלה יכולות להיות מבלבלות ועם פוטנציאל לא טוב, גם בלי קשר להקשר הבטחוני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 31, 2020 4:19 pm 
Sophomore

שיבר - נראה שאנחנו חלוקים פה, למעט על כך ששנינו מסכימים שאנחנו לא יודעים את כל הפרטים. אני חושב שזו סיטואציה שיכולה להיות מלחיצה לכל תושב פלסטיני במזרח ירושלים, ולמעשה לכל אדם. זו בהחלט סיטואציה שבה מנגנון "fight or flight" עלול להשתלט. וכן, ברור שמזרח ירושלים היא לא שוויץ - זה חלק מהעניין. זה דפוק שאנשים חיים ככה ואמורים בעינינו להיות רגילים לסיטואציות כאלה, ושאנחנו יושבים ומקבלים את זה בשיוויון נפש של ''ככה זה בחיים''.

אורן, אני באמת לא יודע לפי מה אתה קובע את זה, אבל אתה ההיסטוריון פה. הנכונות לוויתורים טריטוריאליים בודאי נמוכה היום ממה שהייתה בשנות התשעים, כמוה גם השאיפה לשלום. אף מפלגה למעט מרצ לא מעיזה לדבר על הרעיונות האלה בכלל, והתמיכה במרצ היא בסביבות 4-5%. ב-1996, אפילו הליכוד רץ תחת הסלוגן ''עושים שלום בטוח".

ולא, זה לא חדש. גם הדעה שהנוכחות שם משחיתה ותשחית היא לא חדשה, והועלתה כבר אחרי המלחמה. והנה, 53 שנים עברו, ואנחנו באותו מצב מחורבן. עם ברברה טוכמן הייתה בחיים, היא הייתה כותבת כל זה פרק חדש ל''מצעד האיוולת''

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 31, 2020 4:35 pm 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
Hacohen כתב:
שאלות לעמוס לב וההגיון הבריא שלו+נסיונו כלוחם:

1. כיצד זה אדם מוגבל שהולך למרכז היום שלו הופך ל"חשוד"?

2. איך נולד ה"חשד" שהוא מחזיק אקדח?

3. במידה ואכן היה חשש שמחזיק אקדח בידו, מהי הדרך הנכונה לברר זאת?

4. האם ניתן היה לזהות כבר בשלב הקריאה לעברו שלא מדובר במחבל?

5. האם לא ניתן היה לזהות כבר בשלב המרדף שלא מדובר במחבל?

6. האם ירי בכלל, וירי על מנת להרוג בפרט היה מחויב מציאות?

בהצלחה עם ממצאי ה"תחקיר", צה"ל/המשטרה ידועים כגופים שמתחקרים את עצמם היטב, אם כי במקרה הנוכחי נדמה לי שאפילו יכולות הכסת"ח הידיועות לא יעמדו להם.

וברור שלכיבוש אין חלק ונחלה בזה. איאד אלחאלק אשם שהוא נולד בכלל, כערבי בפרט, במזרח ירושלים המאוחדת שחוברה לה יחדיו בפרטי פרטים, ושהעז להסתובב לו כך ברחובות של מה שאמור להיות מקום בטוח עבורו בפרטי-פרטי-הפרטים.

1. כשאותו אדם על הספקטרום, כלומר המוגבלות שלו לא ברורה לעין, הולך בצורה שמחשידה את השוטרים. לא יודע למה. משהו תפס את העין. 5 ימים קודם לכן היה ניסיון דקירה. האם על זה שניסה היה כתוב על החזה, אני הולך לדקור אתכם. האם הוא לא נראה כמו כל עובר אורח עד ששלף את הסכין? כשאתה עומד במחסום, אין מה לעשות אתה צריך לקחת בחשבון שגם אתה יכול להוות מטרה. אתה לא יודע נראה לעין או לא נראה לעין, אבל מה זה "הולך בצורה שמחשידה את השוטרים"? זה בדיוק הקטע. השוטרים אפילו לא טענו שנראה שהוא בא לתקוף. הם טענו ש"היה נראה להם שהוא מחזיק משהו שנראה כמו אקדח". עכשיו, הוא לא החזיק אקדח. הוא הלך למרכז יום. באיזה אופן האיש הזה יכל להמנע מהריגתו?

2. אין לי מושג. השוטרים חשבו שהם ראו משהו וניסו לברר. אתה יודע בוודאות שלא היה שום יסוד לטענה שלהם שהם חשדו שיש לו אקדח? אני לא יודע בוודאות, אני מניח במידה רבה מאד של וודאות

3. הדרך הנכונה היא לקרוא לעצור ולבדוק אותו. כשהם ניסו לעשות זאת הוא ברח. ואיזה סיכון הוא היווה בתור בורח? וכמה קשה לזהות או לפחות להעלות על הדעת שהבנאדם לא בסדר?

4. לא יודע אם ניתן לזהות. יש מקרים שכן, יש מקרים שפחות. אין לי מושג מה קרה פה. ואיך הם הגיעו למסקנה הברורה שזה מחבל בן מוות שיש להוציא להורג על המקום?

5. שוב, אני לא יודע. אבל מי שירה בו לא היו אלו שקראו לו לעצור. אז אני לא יודע אם הם ראו את ההתנהגות שלו במרדף. מה כבר יכולה להיות ההתנהגות שלו במרדף, שתצדיק את קצירתו ביריות?

6. כמו שרשמתי, מהדיווח בחדשות, נשמע שהירי בשביל להרוג לא היה מחוייב המציאות. מאד יכול להיות שגם לא היה צריך ירי בכלל. תודה רבה

בניגוד למה שאתה מצייר פה, אני לא מנסה בכלל להצדיק את האירוע ונראה לי שהייתה פה התנהגות חריגה של המג"בניק שאסור שתחזור והוא צריך לשלם את המחיר על כך. רק ציינתי, שזה לא כזה קאט קליר כמו שאתה עושה את זה. שהסיטואציה מורכבת, שלא הכול ברור ואי אפשר לצעוק שהייתה פה הוצאה להורג, שזה בערך מה שאתה כתבת. אני בטוח שאתה לא מצדיק. אבל אתה גם, לדעתי, נופל מהר מדי למלכודת ה"בוא נחכה". אני מזכיר את המקרה של אלאור אזריה. גם אחרי שהמקרה צולם, וכל בר דעת ראה שמדובר באדם מנוטרל שכולם הולכים לידו בנינוחות, הטיעון של אזריה-ושל בני עוולה אחרים מקהילת המתנחבלים בחברון-היה ש"היה חשש שהוא ממולכד" ו"שהוא היווה סיכון". אם לא היה סרטון, איך לדעתך היה נסגר סיפור אלאור אזריה? אני אגיד לך איך, לדעתי: בכסת"ח. בטיעון של אזריה שהוא לוחם שהותקף וחש בסכנה. ובמקרה ההוא, באמת היה מדובר מלכתחילה באיש שבא לתקוף חיילים. פה זה אזרח מוגבל שהלך ברחוב

לגבי הכיבוש. אני לא חושב שהכיבוש הוא טוב לחברה. אני הייתי שמח אם לא היה כיבוש. אני לא מקבל את השיח שהולך ומשתלט פה שגם אם יהיה הסכם אף מתנחל, כולל התנחלויות מבודדות לא צריך להיות מפונה. בעיני אחת הטעויות של רבין הייתה שהוא לא העיף את הישוב היהודי בחברון בזמנו כשהוא יכל לעשות זאת. ועוד ועוד. אבל לצערנו הכיבוש לא אשם במצב הנוכחי ולצערנו הרב יותר סיום הכיבוש זאת בעיה שלא ברור איך תיפטר. תחזיר את הכול? מי אמר שתסריט עזה לא יחזור. אתה רוצה לקחת סיכון על עזה 2 בשטחים? הסכם שלום? נניח שאתה יכול לעשות עם הרשות. מה עם חמאס? הם מקבלים אותך פה, גם בגבולות 67? זה לא הדיון הזה, לא שיש לי בעיה לקיים אותו. הכיבוש כמו שעידו מדבר עליו, כמשחית הגדול של ההתנהגות והמוסר.

בוודאי שלחיילים הצעירים שחיים את מציאות הכיבוש זה דופק את הפרספקטיבה וגורם לכהות חושים. אני הייתי באינתיפאדה הראשונה שזה נראה די הגיוני שאחד הפריטים ההכרחיים בכל בית בשטחים זה פח צבע שכשחיילי צה"ל "מבקשים" אז הוא יכול למחוק את הכתובות שעל הקיר שלו. אני במהלך השנים שלי בסדיר ובמילואים למרבה הצער הייתי לא מעט בשטחים. לשמחתי מעולם לא נתקלתי בפשע אמיתי, אבל כן נתקלתי בדברים הקטנים של הכיבוש, כשגם שאתה מנסה להיות בסדר, המערכת מונעת כל אפשרות. אני יכול להגיד שבהתחלה הייתה לי ולאחרים בפלוגה שלי המחשבה שאנחנו נבוא, נעשה את העבודה בצורה הכי אנושית והוגנת שאפשר, לפחות במקומות שאנחנו נמצאים נעשה שינוי כלשהו. עם השנים הבנתי שזה לא משנה כלום.

ועכשיו כשכולנו מסכימים שהכיבוש הוא איום ונורא. מה הפיתרון?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 31, 2020 4:39 pm 
Hall of Famer

Shiver כתב:
ido כתב:
Shiver כתב:
Hacohen כתב:

אז בוא אגלה לך משהו: העיר העתיקה היא בית ו/או מקום עבודה ו/או מקום עיסוק ו/או מקום מסחר של "אנשים רגילים".

איאד אלחאלק גר לא רחוק והלך למעון היום שלו. זו סיטואציה יומיומית נורמלית, הוא לא נשלח לשדה הקרב.

זו אחת ההודעות המוזרות ביותר שקראתי באלמנט של האשמת הקורבן. "שניים לטנגו הזה", לא פחות. והוא שאמרתי: אשמתו הבסיסית של איאד אלחאלק היא שהוא נולד, ועוד ערבי, ועוד במזרח ירושלים המאוחדת לה יחדיו.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 31, 2020 4:40 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
זה לא הדיון הזה, לא שיש לי בעיה לקיים אותו. הכיבוש כמו שעידו מדבר עליו, כמשחית הגדול של ההתנהגות והמוסר.

ואיך אתה מנתק את פתרון בעיית הכיבוש מפתרון הסכסוך הישראלי פלסטינאי? בו נניח שאני מקבל את דעתך שהכיבוש הוא המשחית הגדול של ההתנהגות והמוסר וברור שצריך לסיים את הכיבוש. מה עושים? ואני לא חושב שאיאד אלחאלק נהרג בגלל שהכיבוש השחית את השוטרים.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 31, 2020 4:47 pm 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
Hacohen כתב:
זה לא הדיון הזה, לא שיש לי בעיה לקיים אותו. הכיבוש כמו שעידו מדבר עליו, כמשחית הגדול של ההתנהגות והמוסר.

ואיך אתה מנתק את פתרון בעיית הכיבוש מפתרון הסכסוך הישראלי פלסטינאי? בו נניח שאני מקבל את דעתך שהכיבוש הוא המשחית הגדול של ההתנהגות והמוסר וברור שצריך לסיים את הכיבוש. מה עושים? ואני לא חושב שאיאד אלחאלק נהרג בגלל שהכיבוש השחית את השוטרים.

אם אתה מתעקש, אז אפנה אותך ל"שומרי הסף". שישה ראשי שב"כ התראיינו שם, כמה מהם עברו לצדדים לא-שמאלניים של הפוליטיקה. 6 מתוך 6, 100%, טענו שהכיבוש אינו תורם מאומה לבטחון ישראל, ואף פוגע בו.

עכשיו, מה שעוד יותר אבסורדי, מזרח ירושלים זה אפילו לא כיבוש פר-אקסלנס. זו "ירושלים המאוחדת שחוברה לה יחדיו".

ואתה לא חושב אז אתה לא חושב, מה לעשות.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 31, 2020 5:13 pm 
מנהל פורום

Hacohen כתב:
אז בוא אגלה לך משהו: העיר העתיקה היא בית ו/או מקום עבודה ו/או מקום עיסוק ו/או מקום מסחר של "אנשים רגילים".

איאד אלחאלק גר לא רחוק והלך למעון היום שלו. זו סיטואציה יומיומית נורמלית, הוא לא נשלח לשדה הקרב.

זו אחת ההודעות המוזרות ביותר שקראתי באלמנט של האשמת הקורבן. "שניים לטנגו הזה", לא פחות. והוא שאמרתי: אשמתו הבסיסית של איאד אלחאלק היא שהוא נולד, ועוד ערבי, ועוד במזרח ירושלים המאוחדת לה יחדיו.

אני ממש לא מאשים פה את הקורבן, lets rephrase: בהנחה שאין פה מקרה אזריה2 (שצריכה להיחקר), מאוד יכול להיות שמדובר בסיטואציה שיכולה להיות יותר מורכבת ממש שידוע כרגע, שהיו דברים מחשידים לפני, במהלך ואחרי העימות. ושאולי זה גם נגזר מהיותו בעל מוגבלות כזו או אחרת שנלחץ מהסיטואציה והגיב בצורה הלא טובה, בזמן הלא נכון.
אם היית פלסטיני שדואג לחייו מול חיילי הכובש, לא היית מנסה לנהוג במשנה זהירות כדי להימנע ממצבים אפשריים שעלולים להתפרש לחומרה?
רק לפני כמה שבועות נהרג בראש העין גם לוקה בנפשו שהתפרץ על שוטר והיה מקרה אאלט גם בחולון. החיכוכים האלה לא פוסחים גם על היהודים.
לצערי זה המצב בישראל 2020 כבר 50 שנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 31, 2020 5:20 pm 
Hall of Famer

Shiver כתב:
Hacohen כתב:

אני ממש לא מאשים פה את הקורבן, lets rephrase: בהנחה שאין פה מקרה אזריה2 (שצריכה להיחקר), מאוד יכול להיות שמדובר בסיטואציה שיכולה להיות יותר מורכבת ממש שידוע כרגע, שהיו דברים מחשידים לפני, במהלך ואחרי העימות. ושאולי זה גם נגזר מהיותו בעל מוגבלות כזו או אחרת שנלחץ מהסיטואציה והגיב בצורה הלא טובה, בזמן הלא נכון.
אם היית פלסטיני שדואג לחייו מול חיילי הכובש, לא היית מנסה לנהוג במשנה זהירות כדי להימנע ממצבים אפשריים שעלולים להתפרש לחומרה?
רק לפני כמה שבועות נהרג בראש העין גם לוקה בנפשו שהתפרץ על שוטר והיה מקרה אאלט גם בחולון. החיכוכים האלה לא פוסחים גם על היהודים.

1. אין פה שום דבר שמתקרב ל"אזריה 2", אפילו לטענת ההורגים. אזריה החליט לצאת גבר ולחסל תוקף שכבר נוטרל. המג"בניקים סיפרו סיפור שאני מניח שיפריכו אותו בקלות (אם ינסו) על "חשבנו שראינו שהוא מחזיק". בסדר.

2. ואולי, ואולי, ואיננו יודעים, ואולי, ותחשוב, ואולי, ואם. בנאדם אוטיסט הלך למעון יום, הרגו אותו כי "חשבו שאולי" (עאלק). אין שום עדות שנראה שתקף, אין שום עדות שהשתולל בבריחה, כלום. המצאות.

3. אם היית פלסטיני שדואג לחייו מול חיילי הכובש, לא היית מנסה לנהוג במשנה זהירות כדי להימנע ממצבים אפשריים שעלולים להתפרש לחומרה? הנה עוד פעם מנטליות הכיבוש בקליפת אגוז. אנחנו הכובשים, אתה הנכבש, אתה זה שצריך להיזהר, אתה זה שצריך לדעת שתמיד-תמיד דמך בראשך. אתה תלך כמו שאנחנו רוצים, תנשום איך שאנחנו רוצים, תאכל איך שאנחנו רוצים, ולא-סכנת החיים היא אינהרנטית.

אשם שנולד.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 31, 2020 5:33 pm 
Hall of Famer

ido כתב:

אורן, אני באמת לא יודע לפי מה אתה קובע את זה, אבל אתה ההיסטוריון פה. הנכונות לוויתורים טריטוריאליים בודאי נמוכה היום ממה שהייתה בשנות התשעים, כמוה גם השאיפה לשלום. אף מפלגה למעט מרצ לא מעיזה לדבר על הרעיונות האלה בכלל, והתמיכה במרצ היא בסביבות 4-5%. ב-1996, אפילו הליכוד רץ תחת הסלוגן ''עושים שלום בטוח".
'

כי אתה משווה מתקופה מסוימת ואילך. אני משווה למצעים של המפלגות מהרגע שצה"ל התיישב בשטחים ביוני 67'. כמות התומכים באי פשרה טריטוריאלית ביש"ע התרכזו בין היתר בליכוד, ששלל פשרה טריטואלית שם. ואנחנו מדברים על רשימה שנעה בין 39 מנדטים ל-41 בין בחירות 73' לבחירות 88' ובתקופות מסוימות ניציות יותר היא גם דגלה בהתנחלויות תחת כל עץ רענן בשומרון בניגוד למדיניות ההתנחלויות של המערך לפניהם. הליכוד בשלב מסוים דיבר בצורה כלשהי על אוטונומיה אבל גם שם - לא מדובר באוטונומיה בנוסח אוסלו אלא מצומצמת יותר והיא אפילו לא הייתה קרובה להתקיים. לפני זה, אחרי 67 בעיקר עוד בימי גח"ל בגין בכלל דיבר על סיפוח וכו' .

לגביי שנות ה-90', דווקא הרבה יותר אנשי ימין מתון מסכימים היום למדינה פלסטינאית מאשר ב-1995 למשל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 31, 2020 5:34 pm 
Hall of Famer

המ...אני די בטוח שגם הכובשים נזהרים בהמון מקומות. בטח במזרח ירושלים שם רובם מעדיפים אפילו לא להיכנס

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 31, 2020 5:38 pm 
Hall of Famer

האמת שמזרח י-ם זה תחום נרחב מאוד. העיר העתיקה היא מקום שהרבה ישראלים יסתובבו בו. עיסוויאה? פחות. כנ"ל כל מיני כפר עקב , אום ליסון וכאלה.

אגב, עוף טופיק אבל תמיד מצחיק אותי שקוראים לשועפת ובית חנינא מזרח י-ם. זה הכל חוץ ממזרח, בערך :)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 31, 2020 5:46 pm 
מנהל פורום

Hacohen כתב:
Shiver כתב:
Hacohen כתב:

1. אין פה שום דבר שמתקרב ל"אזריה 2", אפילו לטענת ההורגים. אזריה החליט לצאת גבר ולחסל תוקף שכבר נוטרל. המג"בניקים סיפרו סיפור שאני מניח שיפריכו אותו בקלות (אם ינסו) על "חשבנו שראינו שהוא מחזיק". בסדר.

2. ואולי, ואולי, ואיננו יודעים, ואולי, ותחשוב, ואולי, ואם. בנאדם אוטיסט הלך למעון יום, הרגו אותו כי "חשבו שאולי" (עאלק). אין שום עדות שנראה שתקף, אין שום עדות שהשתולל בבריחה, כלום. המצאות.

3. אם היית פלסטיני שדואג לחייו מול חיילי הכובש, לא היית מנסה לנהוג במשנה זהירות כדי להימנע ממצבים אפשריים שעלולים להתפרש לחומרה? הנה עוד פעם מנטליות הכיבוש בקליפת אגוז. אנחנו הכובשים, אתה הנכבש, אתה זה שצריך להיזהר, אתה זה שצריך לדעת שתמיד-תמיד דמך בראשך. אתה תלך כמו שאנחנו רוצים, תנשום איך שאנחנו רוצים, תאכל איך שאנחנו רוצים, ולא-סכנת החיים היא אינהרנטית.

אשם שנולד.

אני לא בא בביקורת, זאת פשוט המציאות. אנחנו הכובשים, והם הנכבשים. אני באופן אישי לא חלק פעיל מאף אחד מהצדדים, אבל כמסתכל מבחוץ על הסיטואציה זו המנטליות עם כל הצער שבדבר והמחיר שהיא גובה משני הצדדים.
כמו ששחור בארה"ב או אתיופי בישראל יודע להיזהר באינטראקציות עם המשטרה.
כמו שיהודי יחשוב פעמיים לפני שילך בשכונה מוסלמית או ילבש כיפה באירופה.
זאת המציאות העצובה בעולם שלנו, ואנחנו מקרה פרטי של מצבים לא הגיוניים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 31, 2020 5:50 pm 
Hall of Famer

אבל בניגוד לאנטישמיות ברחוב, ובדומה לגזענות אלימה של המשטרה, מדובר כאן בכלים ממסדיים שאמורה להיות עליהם שליטה.

המצב שבו אדם מוגבל הולך למעון היום שלו ונקצר ביריות על ידי מי שאמונים, לכאורה, על שמירה על הסדר הוא מצב שאי אפשר לקבל.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 31, 2020 5:57 pm 
Junior

ido כתב:

לעניינו הנקודתי - בתור התחלה, להפסיק את השיח האלים והגזעני ולחנך שגם ערבים ואפילו פלסטינים הם בני אדם. להפסיק עם כל המינוחים דוגמאת "לחסל". לחקור מקרים כאלה באופן קפדני ואמיתי, במטרה להגיע לאמת ולא לאמת שנוחה לנו. ולהפיק לקחים. זה לא יימנע את המקרים האלה לגמרי, זה בודאי לא פשוט לביצוע, אבל אולי זה יעזור במשהו, אולי יצמצם קצת.

אשמח שתסביר את המשפט הזה. מי בדיוק צריך לחנך שערבים הם "בני אדם"?
מעבר לכך, מי קבע שאדם באשר הוא אדם חסין מזה שאשנא אותו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 31, 2020 6:09 pm 
Sophomore

oren_80 כתב:
ido כתב:

'

כי אתה משווה מתקופה מסוימת ואילך. אני משווה למצעים של המפלגות מהרגע שצה"ל התיישב בשטחים ביוני 67'. כמות התומכים באי פשרה טריטוריאלית ביש"ע התרכזו בין היתר בליכוד, ששלל פשרה טריטואלית שם. ואנחנו מדברים על רשימה שנעה בין 39 מנדטים ל-41 בין בחירות 73' לבחירות 88' ובתקופות מסוימות ניציות יותר היא גם דגלה בהתנחלויות תחת כל עץ רענן בשומרון בניגוד למדיניות ההתנחלויות של המערך לפניהם. הליכוד בשלב מסוים דיבר בצורה כלשהי על אוטונומיה אבל גם שם - לא מדובר באוטונומיה בנוסח אוסלו אלא מצומצמת יותר והיא אפילו לא הייתה קרובה להתקיים. לפני זה, אחרי 67 בעיקר עוד בימי גח"ל בגין בכלל דיבר על סיפוח וכו' .

לגביי שנות ה-90', דווקא הרבה יותר אנשי ימין מתון מסכימים היום למדינה פלסטינאית מאשר ב-1995 למשל.

שוב, אני לא יודע לפי מה אתה קובע את זה. ב-1996, הליכוד רץ תחת הסלוגן "עושים שלום בטוח", ובקדנציה הראשונה נתניהו נפגש עם ערפאת, דן איתו, נחתמו הסכמים ובוצעו פינויים. אחריו עלה לשלטון ברק שלרגע לא הסתיר את שאיפתו להיות האיש שמביא שלום. היום? שלום זו מילה גסה. בודדים מימין למרצ מעיזים להגיד אותה. תראה את התגובות בימין לתוכנית של טראמפ, שאשכרה נותן הכרה אמריקאית להחלת ריבונות על התנחלויות - מועצת יש"ע לא מוכנה לשמוע בגלל שמובלע שם הסיכון שהקמת יישות פלסטינית מדינית כלשהי. כל מי שדוחף את התוכנית (אההם ביבי) בארץ, מציג רק את הצד של הסיפוח ולרגע לא את הצד של הפשרה.
ובשנות ה-70-80? בהחלט היה פרץ משיחי אדיר אחרי 67, ובשנים הראשונות רק מעטים (בעלי כושר נבואי מרשים) דיברו בכלל על החזרת השטח. אף אחד לא דיבר על מדינה פלסטינית, זה לא היה רלוונטי בכלל, אלא על החזרת השטח לירדן. כאשר הבעיה הפלסטינית התחילה לבעבע בשנות ה-80, במערך כבר התחילו לדבר על תוכניות שלום. אתה מוזמן לתקן אותי אם משהו ממה שכתבתי פה לא מדוייק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 31, 2020 6:15 pm 
Sophomore

זה כן אני כתב:
ido כתב:

המדינה בהתנהלותה ובהתבטאויותיה. מערכת החינוך במסגרת שיעורי היסטוריה ואזרחות וגם תנ"ך. הצבא, בכובע החינוכי שהוא ממילא לוקח לעצמו ובודאי שבהכנת קצינים ולוחמים לפעילות בקרב אוכלוסייה אזרחית פלסטינית.

ואף אחד לא קבע את זה, זה גם לא מה שאמרתי. אתה יכול לשנוא את מי שאתה רוצה, כמה שאתה רוצה. זכותך, שיהיה לך לבריאות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 31, 2020 6:25 pm 
Junior

ido כתב:
זה כן אני כתב:
ido כתב:

המדינה בהתנהלותה ובהתבטאויותיה. מערכת החינוך במסגרת שיעורי היסטוריה ואזרחות וגם תנ"ך. הצבא, בכובע החינוכי שהוא ממילא לוקח לעצמו ובודאי שבהכנת קצינים ולוחמים לפעילות בקרב אוכלוסייה אזרחית פלסטינית.

ואף אחד לא קבע את זה, זה גם לא מה שאמרתי. אתה יכול לשנוא את מי שאתה רוצה, כמה שאתה רוצה. זכותך, שיהיה לך לבריאות.

מוזר, בכל המסגרות (החילוניות) בהן חונכתי, לימדו אותנו בערך כל דבר הפוף ממה שאתה מתאר. אני זוכר אפילו בזמנו שניסו לשטוף לנו את המוחות עם הרצאות של משפחות שכולות "משני הצדדים".
וזה היה כשהייתי בתיכון כן? אני לא כזה זקן, אבל יש לי תחושה שקיימת בשנים האחרונות דווקא הקצנה שמאלה במקרים האלה.

ואם זה לא מה שטענת או קבעת, אז מה בדיוק אתה כן רוצה לטעון? איך אתה יכול לצפות שלא תהיה שנאה יוקדת או חשדנות יתרה כלפיהם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 31, 2020 6:34 pm 
Sophomore

קיבלתי את ההערה. אם "חינוך" מפריע לך, נוריד את זה. ונוריד גם את בתי הספר.
עם זאת, אתה מתמם ואני מניח שאתה יודע את זה. האווירה הציבורית שמעודדת באופן אקטיבי ע"י שרים וחברי כנסת היא שצריך "לחסל". כאשר מונעים פיגוע (או מסיימים אותו) עם ירי לא קטלני, ישנן זמירות של ביקורת על שלא "חיסלו". מי שלא מסכין עם זה, מתוייג על ידי "חבריו" למפלגות הימין כשמאל קיצוני (בוגי "אני רוצה עוד מיליון מתיישבים ביו"ש" יעלון תוייג כשמאלן כי הוא העז להביע דעה שיפוטית על אלאור אזריה). לזה הכוונה, ובודאי הבנת את זה גם בלי ההסבר לעיל. אבל בבקשה, שיהיה לך לבריאות.

ואני טוען (אתה הכנסת את העניין של שנאה פה, אגב. לא אני) שצריך להיות כבוד בסיסי לזכותם לחיים, כי הם בני אדם. זה הכל. אתה לא צריך לאהוב אותם, אתה יכול לשנוא אותם כאוות נפשך אם זה מה שעושה לך טוב. רק לקבל את זה שגם לאנשים שאתה שונא, יש זכות לחיים, ולקבל את זה שהרג - כל הרג, גם הרג של ערבי, הוא דבר עם משקל כבד ולא תוצאה "רצויה".

עכשיו תענה אתה על שאלה: על מה מבוססת התחושה הזו שלך, שיש הקצנה שמאלה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 31, 2020 6:41 pm 
Junior

נכון, אבל מה בין זה ובין גזענות?
האמרה ש"מחבלים צריך לחסל" היא לא אמירה גזענית או כזו שמעודדת גזענות, ואני לא בטוח כמה היא קשורה למקרה המצער שקרה פה.
אני חושב שיש יותר מקרים בהם מחבלים "נוטרלו" מאשר סיימו בבית הקברות, ואני אומר זאת בצער רב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 85 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 10 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה