סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 1:34 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 298 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5 ... 12  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' אוגוסט 14, 2020 8:37 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
זה כן אני כתב:
יש גורמים כ"כ מגוחכים באופוזיציה שמתארים את ההסכם כספין של נתניהו. זה כבר מעבר למצחיק, זו הפרעה נפשית.

הפרעה נפשית?
מדובר באדם ששיקר ושיקר ושיקר ושיקר כל כך הרבה, ספין על גבי ספין על גבי ספין. הוא אשכרה ניצל את משבר הקורונה בשביל טובתו הפוליטית! אז כן, הגיוני לחשוב, על בסיס אותו ניסיון עבר, שגם עכשיו זה בטוח איזה ספין.
הרי מלכתחילה זה לא באמת עניין של ימין או שמאל כמו שמנסים לצייר. לאנשים יש בעיה עם ביבי לא בגלל החלטה מדינית כזו או אחרת שהוא קיבל, אלא בגלל שהוא שקרן פתולוגי, מסית ומפלג, נרקסיסיט, דואג קודם כל לתחת של עצמו (להעלות בהצבע הטבות לעצמו בתקופה של משבר?! מי בכלל מתאר לעצמו דבר כזה??? זה לא המצאות, זה עובדה וזה קרה לפני חודש), אז מבחינת אותם אנשים זו מחשבה הגיונית. הפרעה נפשית זו הערצה עיוורת (או שנאה עיוורת). פה אני מנסה להסביר שדווקא יש הגיון, גם אם אתה לא מסכים איתו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 14, 2020 10:07 pm 
Sophomore

ודים כתב:
זה כן אני כתב:
יש גורמים כ"כ מגוחכים באופוזיציה שמתארים את ההסכם כספין של נתניהו. זה כבר מעבר למצחיק, זו הפרעה נפשית.

הפרעה נפשית?
מדובר באדם ששיקר ושיקר ושיקר ושיקר כל כך הרבה, ספין על גבי ספין על גבי ספין. הוא אשכרה ניצל את משבר הקורונה בשביל טובתו הפוליטית! אז כן, הגיוני לחשוב, על בסיס אותו ניסיון עבר, שגם עכשיו זה בטוח איזה ספין.
הרי מלכתחילה זה לא באמת עניין של ימין או שמאל כמו שמנסים לצייר. לאנשים יש בעיה עם ביבי לא בגלל החלטה מדינית כזו או אחרת שהוא קיבל, אלא בגלל שהוא שקרן פתולוגי, מסית ומפלג, נרקסיסיט, דואג קודם כל לתחת של עצמו (להעלות בהצבע הטבות לעצמו בתקופה של משבר?! מי בכלל מתאר לעצמו דבר כזה??? זה לא המצאות, זה עובדה וזה קרה לפני חודש), אז מבחינת אותם אנשים זו מחשבה הגיונית. הפרעה נפשית זו הערצה עיוורת (או שנאה עיוורת). פה אני מנסה להסביר שדווקא יש הגיון, גם אם אתה לא מסכים איתו.

כל מילה.
רק אוסיף - הוא שיקר בהצהרה. אין עדיין הסכם שלום, מדובר בסוג של זכרון דברים לקראת התקדמות בדרך לנורמליזציה.
אגב, בעיקר בזכות גבי אשכנזי וגנץ שמנעו ממנו לממש את תכנית הסיפוח המטורללת של הימין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 15, 2020 10:11 pm 
Senior

לפני הכל, אני חייב להודות שאין לי עניין לנהל את הדיון הזה. לא נראה לי שאני הולך לשכנע אותך או להשתכנע, אתה בעמדותיך ואני בעמדותי.
אממה, מאחר והיו לך כמה שאלות ותהיות בכל זאת, נראה לי שאין מנוס מלהתיחס אליהן בקצרה

ehud כתב:
תומר כתב:

א. אין דבר כזה "עם" פלשתיני. זו עובדה שאין עם כזה.
העובדה היא שרוב האנשים דווקא חושבים שיש עם כזה. אם אתה טוען שאין, עליך חובת ההוכחה ולו בגלל הפסקנות (העובדה היא ש...)
רוב האנשים לא יודעים היסטוריה. עובדתית. רוב אמריקה המשכילה מתכחשת לתאוריה כמו האבולוציה, אפילו אלו שלמדו מה היא אומרת.
אז לפי ההיגיון שלך מי שלא מכיר את הנושא האבולוציה (למשל) צריך ללכת לפי הרוב?

הרי עוד לא התחלת בכלל להגדיר מה זה "עם" ומעבר לזה שהדעה שעם פלשתינאי אכן קיים היא נחלתם של רוב ההיסטוריונים, ההתנשאות שלך על "רוב האנשים שלא יודעים היסטוריה" כדבריך היא מעט משונה בהתחשב ברמת הידע ההיסטורי שאתה מפגין. מצטער אבל ככה זה.

לפני קום המדינה חיו פה בערך 300,000 ערבים (מהגרים ממדינות ערב) בלי שום ארגון או שלטון רציני.
נובמת, כמה קשה לבדוק בספרים, לפני קום המדינה היו בשטח שבין הים לנהר כשש מאות אלף יהודים וכמליון וחצי ערבים. הלאומיות הפלסטינאית החלה להתגבש פחות או יותר לעליות הציוניות בתחילת המאה, (עליה שניה ואילך). נכון שעד אמצע המאה ה 19, היו בארץ ממש מעט אנשים ושחלק גדול מהערבים שחיים היום בארץ הגיעו לאחר שנות הארבעים של המאה ה 19 (בעיקר אחרי מלחמת קרים ופתיחת תעלת סואץ שהגבירו את העניין של המעצמות האירופאיות בשטח). בכל אופן, לפני קום המדינה, לא היה רוב יהודי בישראל/פלסטינה
שכתבתי "לפני קום המדינה" הכוונה שלי היתה לאזור התחילו העליות של הציונים. שזה לקראת סוף המאה ה 19. היו פה כ 300,000 ערבים מוסלמים.
בסוף המאה ה 19 היתה קפיצה רצינית במספר שלהם, אבל זה בגלל שהעליות היהודיות החלו.

אז קודם כל, כתבת מאוד ברור, לפני קום המדינה זה לא המאה ה 19 כמו ש"לפני מלחמת לבנון השניה" זה לא התקופה הצלבנית. שנית, ההגירה הערבית לישראל לא היתה בגלל העליות היהודיות כדבריך (בוא, עשרים אלף יהודים בראשון, גדרה וראש פינה, לא באמת יוצרים גלי הגירה) אלא במקביל אליהם ובנסיבות דומות וכבר כתבתי על זה. מציע לך לקרוא מקורות רציניים כדי לעמוד על הנסיבות.

סליחה, אבל זה לא עם.
שוב, תגדיר מה זה עם. לעניות דעתי הם עם לא פחות מהסורים והעיראקים וכן, גם מעמים אחרים עם "וותק גדול יותר כמו היוונים, האמריקאים או היהודים (אגב, אתה מודע לזה שלא חסרים טוענים שהיהדות היא לא לאום אלא דת?)
אני לא יודע אם יש הגדרה מדעית מדויקת ל"עם", ובכל זאת, גם אם יש, זה יהיה מתחום מדעי החברה, אז צריך לקחת את זה בפרופורציה.
לכן לשאלה שלך לגבי העם אני אענה בשאלות משלי - שמעת על "משורר פלשתיני" מהמאה ה 17-18? מכיר איזה "מטבע פלשתיני"? רוצה לספר לי על איזה ארגון שאיחד באופן רציני את ה"פלשתינים" שחיו פה במאה ה 19? יש לך סיפורי תרבות פלשתינים?

הלאומיות הפלשתינאית כאמור החלה בתחילת המאה העשרים. בוא אגלה לך סוד, כל עם וכל לאומיות התחילה בנקודת זמן כלשהי. לא היה עם גרמני לפני שפרוסיה אוחדה עם בוואריה ולא היה משורר או סיפור תרבות אמריקאי לפני המאה ה 17 (הפתעה!) ובכל זאת אין מי שטוען שאין עם גרמני או אמריקאי.

לגבי מה שכתבת שיש דעות שהיהדות היא דת ולא לאום, זה נכון חלקית.
היהדות/היהודים זה עם שיש לו דת.
ופה אני יכול לתת לך באמת אינספור דוגמאות למה אנחנו נחשבים כעם, אבל זה די מיותר כי אני מאמין שגם אתה מסכים עם זה.

ב. "ללא זכויות אדם בסיסיות" - אכן יש בעיות עם הכיבוש שביצענו, הן ב 47\48 או ב 67, ונגרמות עוולות לערבים שנמצאים ביו"ש.
אבל הכי חשוב זה שאנחנו פה כדי לתקן עולם במלכות שדי, גם אם זה מכאיב (לא יותר מידי) לאחרים.
זה לא כל כך ברור לי וגם אם אבין, נראה לי בוודאות די גדולה שלא אסכים אתך על זה
אם יש אמת אבסולוטית אין מקום רציני להתפלסף עליה או לטעון כנגדה. גם אין לך שליטה על זה.
גם את זה לא הבנתי, קיום אלוהים רחוק מלהיות אמת אוניברסלית, כמעט ברמת ההגדרה הייתי אומר

ואם אתה לא בקטע של אמונה ודת כו', אז נסתפק בזה שכבשנו שטחים שבעבר היו שייכים לעם היהודי/ישראלי. זו גם כן עובדה היסטורית.
זו אכן עובדה היסטורית, מצד שני הם היו שייכים לעוד כל מיני עמים לפנינו, אתה באמת חושב שאם יגיעו פתאום צאצאי הכנענים, תסכים להעביר אליהם את הקושאן לארץ? כטיעון זה די חלש. אני לא חולק על הזיקה של העם היהודי לארץ אבל יש כל מיני פשרות שצריך לעשות
הפשרה שלך לגיטימית. אבל גם הפשרות של אלו שרוצים לבעוט אותנו מפה לגמרי.
אז בבקשה לא להתעצבן שרוג'ר ווטרס כותב דברים נגד המדינה באופן אנטישמי מובהק, ושיש אנשים שחושבים שאין זכות קיום למדינה יהודית בין הים לירדן.
הם צודקים כמו שאתה צודק

יכול להיות שזה נכון (וזה לא) אבל איך זה קשור למה שכתבתי?

חוץ מזה נציין גם שמצב הערבים בשטחים הוא לעתים טוב יותר מאשר הרבה ערבים שחיים במדינות ערב.
גם מצב החיות בגן החיות טוב יותר מאשר ביער ובכל זאת הם מעדיפים לצאת לחופשי, פתאים שכאלה.
כפי שכתבתי, אף אחד לא שמח ממצב שבו אנו שולטים (במידה מסוימת) על אוכלוסייה אזרחית.
רק יש סיטואציות שאם הן נעשות "בשם ה'" אז זה יותר נורמלי, מאשר הן נעשות "מתוך פשרה", כאשר אף אחד לא צודק באופן מוחלט.

אז כמו שכתבתי, זה טיעון דתי ואין לי שום עניין לדון בו

בעניין הזה, אין ספק שעידוד הגירה ערבית המונית (בהסכמה כלל עולמית) הוא פתרון הומני וצודק לכולם.
אשמח לשמוע קצת פרטים ובפרט על העידוד, מה תציע להם? כסף? מה דעתך, אם יציעו ליהודים כסף הם יסכימו לדעתך לעזוב את המדינה בהמוניהם? למה הערבים כן?
אני לא חושב שזה יגרום לכולם לעזוב, אבל זה כן יגרום לחלק. ואז זה יגרום לכמה דברים:
1. הסכמה כלל עולמית, ללא כל עוולות מוסריות.
2. שיפור במאזן הדמוגרפי לטובת היהודים, בין הים לירדן. אפילו אם יעזבו רק כמה מאות אלפים של ערבים, זה יהיה משמעותי.
3. הצהרה של העם היהודי והכרה מלאה בזכויותנו על יו"ש - להיות בשלום קודם כל עם עצמנו.

אז לא פירטת וגם לא באמת הבאת ראיות משמעותיות לכך שעזיבה של כמה מאות אלפי ערבים (במקרה הממש ממש טוב) תביא תועלת

ג. למה אתה עושה הפרדה בין שטחים שנכבשו ב 47 לבין כאלו שנכבשו ב 67?
אולי אין היום ערבים ששטחיהם נכבשו ב 47 והם חיים תחת כיבוש (למשל אשקלון/מג'דל), אבל אם במוסריות עסקינן - בא ונהיה מוסריים עד הסוף - נחזיר את כל מה שכבשנו. כולל 47.
זאת דווקא נקודה טובה ולכן אני חוזר לעניין הפשרות. העובדה היא שיש בעולם, כולל בעולם הערבי, הסכמה רחבה מאוד שלישראל בגבולות שלפני מלחמת ששת הימים - בתיקונים מסוימים - יש זכות קיום. ההסכמה הזו נפגעת כשמדובר בשטחים. האם זה מחייב נסיגה? לא אמרתי את זה אבל זה הבדל די ברור ומאוד משמעותי בין גבולות 47 לגבולות 67
קודם כל, כולי תודה שחלק מסוים בעולם הערבי מתיר לנו לקיים מדינה שבאזורים הראשיים שלה היא ברוחב של כ 15-30 קילומטר. תודה רבה באמת.
אגב, תרשה לי לפקפק מאד ב"הסכמה הרחבה" הזו.
שנית, מה זה קשור לעניין המוסרי?
כבשת? נהגת באופן לא מוסרי? - תחזיר. את מג'דל, רמת אביב, רמלה וכו'.

הטיעון שלי הוא לא מוסרי אלא פוליטי וביסמארק כבר אמר לפני שפוליטיקה היא "אמנות האפשרי. מאחר ואין כנראה דרך להגיע לפתרון שום צד לא ייפגע ממנו, יש צורך להגיע לפשרה. את העניין עם התודות לעולם העבי לא הבנתי בכלל, מה אתה, ילד בן שמונה? יש סיכוי מסוים שבגבולות 47 אפשר יהיה להגיע לסיום כזה או אחר של הסכסוך. אתה יכול להאמין או לא אבל זו לא איזו דיעה אזוטרית.

יש ארגונים כאלו (ארגון "זוכרות" למשל) שבאמת בעד זכות השיבה מלאה ל"ערביי 47", ואני מהמר שלמרות שאתה טוען שאתה אדם מוסרי, אתה לא מצטרף אליהם, וגם מתנגד לזכות השיבה.
מדוע? משום שכל עוד זה לזרוק את תושבי יו"ש היהודים מהבית שלהם, זה בסדר, וזה סביר והוגן מבחינתך.
אבל אם מישהו יגיד לך לפנות את ביתך שבמקרה יושב על איזה שטח שנכבש בזמן קום המדינה, או לאפשר חזרה
של עשרות אלפי פליטים לאותו השטח ליד ביתך, פתאום המוסר יהיה ממך והלאה.
אתה לא צריך עצות ממני אבל טיעון שמתבסס על מה שהיה עושה מישהו בנסיבות מסוימות שלא קרו ועוד מוסיף ומסביר למה היה מתנהג ככה הוא טיעון פשוט גרוע מאוד מכל בחינה
אני מסתכל על זה במשקפיים שלי. אני פשוט חושב שזו צביעות גדולה מאד מצדך ומצדו של הוקיץ', ודווקא אנשים כמו ארגון זוכרות או המוזיקאי גלעד עצמון (מוזמן לחפש) הם האנשים שהולכים עד הסוף עם האמת שלהם בנושא הזה.
דווקא על זה אני לא מתפלא, הנכונות ללכת עד הסוף עם האמת שלך בלי באמת לבחון היבטים אחרים היא אופיינית לאנשים דתיים מאוד או קיצוניים מאוד פוליטית. גם טבעונים טוענים שצמחונים הם צבועים ו"החזית לשחרור יהודה" תקרא ל"חזית ליהודה החופשית" בוגדים (עזוב, זה מסרט)

שבת שלום

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 16, 2020 1:45 am 
Hall of Famer

מה שיפה זה הטרלול אליו נכנסנו בשנים האחרונות
כעת הרי "הימין" תוקף את ביבי נחרצות (וכאילו מעניין כיצד יצביעו בבחירות הקרובות...)
ליברמן כבר מוצג כמוקצה ואיש שמאל שמנע פעם אחר פעם ממשלות ימין
כל איש צבא ומערכת הביטחון לשעבר מתויג כמעט אוטומטית כאיש שמאל

מאוד הגיוני המצב כאן
פעם הכל היה פשוט, יכולת לצייר פחות או יותר על ציר את כל האנשים החל מימין קיצוני ועד שמאל קיצוני - וכולם בערך היו מציירים אותו הדבר
היום לעומת זאת...

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 16, 2020 9:53 am 
Freshman

רק כדי למנוע בלבול... אני ו-ehud איננו אותו כותב :)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 16, 2020 9:54 am 
Hall of Famer

הבוקר נחת מטוס מנהלים שהמריא מאבו-דאבי בנתב"ג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 16, 2020 10:16 am 
Senior

התותח המפוברק כתב:
מצב החיות בגן החיות טוב יותר מאשר ביער? מאיפה הבאת את זה?

ברור שיותר טוב - טיפול רפואי, תמותת ולדות קטנה, מזון שלא בורח ממך וללא טורפים שרודפים אחריך. מכל בחינה שבה "מצב הערבים ביו"ש השתפר" אליבא דאהוד (כלומר ehud), גם מצב החיות השתפר מרגע שהוכנסו לכלוב.
יש רק את העניין הקטן הזה שכמו החיות, גם הערבים לא מי יודע מה משתכנעים שככה הכי טוב להם. יכול להיות שצריך לעודד אותם אבל, מי יודע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 16, 2020 11:23 am 
Hall of Famer

היתה כתבה של צבי יחזקאלי שהראתה שהם דוקא משתכנעים לא רע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 16, 2020 11:53 am 
Senior

נכון מאוד
ולכן כל הפעילויות שלהם נגד המשך השליטה הישראלית היא רק מצג שווא של השוליים הסהרוריים של התנועה האסלאמית המלובה על ידי התשקורת העולמית בכלל והישראלית בפרט, מגובה על ידי בג"צ וממומנת במלואה על ידי הבן הלא חוקי של ג'ורג' סורוס וג'פרי אפשטיין

או שהתכוונת לגני החיות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 16, 2020 1:02 pm 
Hall of Famer

איזה פעילות בדיוק?
לראייתי השטחית יש רגיעה ממושכת (יחסית כמובן) ביו"ש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 16, 2020 1:37 pm 
Senior

א) לפחות לפי מה שאני שומע, אין יום בלי תקיפה של כלי רכב, חלקן לא מדווחות.
ב) יש טענה חזקה שחלק גדול ממניעת הפיגועים נעשה על ידי מנגנוני הבטחון של הרשות
ג) בעיקר - הנוכחות של צה"ל בשטח מונעת פעילויות עוינות. מה דעתך - אם צה"ל לא היה נוכח בשטחים, היו פיגועים או לא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 16, 2020 2:18 pm 
Hall of Famer

ודאי שהגורמי טרור היו משתלטים. השאלה היא לגבי האוכלוסיה.
האם היא מעדיפה את המצב ערב אוסלו או את שלטון הרש"פ (ובהמשך מדינה עצמאית לגמרי).
הרושם שלי הוא שביו"ש אין התקוממות עממית כזו שהיתה בשנות ה80.
ואלוהים יודע שהיו מיליון סיבות להתפרצויות כאלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 16, 2020 2:34 pm 
מנהל פורום

כבר שכחת את אינתיפאדת הסכינים/היחידים?

ומה זה "גורמי טרור"? הם לא חלק מהאוכלוסיה?
או שאיזה חייזרים מצניחים אותם בחללית לתוך ג'נין ממאדים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 16, 2020 2:40 pm 
מנהל פורום

לעניין היחסים עם האמירויות:

הישג לא מבוטל של נתניהו. מעניין אותי מה האינטרס של האמירויות כאן, מה שהוא עדיין לא ברור בנקודת הזמן הנוכחית (נשק? מערכות סייבר?).
בנוסף כמו בהרבה דברים שביבי עושה, מאוד חורה לי שלפי הפרסומים לא שר החוץ, לא שר הבטחון ואפילו לא ראש המוסד היו בלופ העניינים. (מי כן? חיים סבן...)
אין השלכות של משרד החוץ והביטחון פה בהסכם כזה? האם אין אינפוטים חשובים לאנשים שהם לכאורה השותפים ומספר 2 ו-3 בקבינט?
זה כמו שאיזה מנהל חברה היה מחליט על מוצר חדש בלי להתייעץ עם אף אחד.

אני קצת מרגיש שלוחצים את ה"עם" להרגיש תחושות חיוביות מהיום למחר כלפי מדינה שהישראלי הממוצע לא יודע למקם במפה.
לא ברור מה מישהו באמת ירוויח מזה (היי, אפשר לטוס עם אמירייטס!) מעבר לשמנה ולסלתה של אנשי העסקים שמרוויחים מכל אינטראקציית הון שלטון.
אבל לכאורה יש אפסייד, זה בהחלט צעד בכיוון נורמליזציה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 16, 2020 2:53 pm 
Sophomore

תומר כתב:

לפני הכל, אני חייב להודות שאין לי עניין לנהל את הדיון הזה. לא נראה לי שאני הולך לשכנע אותך או להשתכנע, אתה בעמדותיך ואני בעמדותי.
אממה, מאחר והיו לך כמה שאלות ותהיות בכל זאת, נראה לי שאין מנוס מלהתיחס אליהן בקצרה

יש מנוס.
אתה יכול לא להגיב, או להגיב בקצרה באופן לא רלוונטי (כמו נורטון), אף אחד לא הכריח או מכריח אותך להמשיך להגיב,
ובטח שלא הכריחו אותך להגיב בהתחלה.

הרי עוד לא התחלת בכלל להגדיר מה זה "עם" ומעבר לזה שהדעה שעם פלשתינאי אכן קיים היא נחלתם של רוב ההיסטוריונים, ההתנשאות שלך על "רוב האנשים שלא יודעים היסטוריה" כדבריך היא מעט משונה בהתחשב ברמת הידע ההיסטורי שאתה מפגין. מצטער אבל ככה זה.

א. אודה למקור שמראה שרוב ההיסטוריונים סוברים שיש עם פלשתיני. מאד אופתע אם יש, אבל מכיוון שטענתך היא שהרוב סוברים כך, אמתין בסבלנות לאסמכתא.
ב. המדע הוא לא דמוקרטיה. זה לא התנשאות. בניגוד למה שכתבת אין דבר כזה במדע "הרוב צודק" (גם המדע והמדויק וקל וחומר שמדעי החברה).
אם הינו פועלים בשיטת של "הרוב צודק" הינו עדיין חושבים שהעולם קדמון, שכדור הארץ שטוח וכו'.
ג. הידע ההיסטורי שלי בסדר גמור, הבהרתי למה התכוונתי שכתבתי "לפני קום המדינה". זה שאתה לא בוחר להאמין לי,
וחושב שהתכוונתי ל 1947, זה עניין שלך.
ד. בכל מקרה, גם ב 1947 לא היו פה מיליון וחצי ערבים מוסלמים, אלא פחות ממיליון מאתיים, לפי המחקרים העדכניים.
סתם טעות "קטנה" של למעלה מ 300,000 מצידך.
הינה המקור בו עיינתי (ויקי) שמפנה למחקר עדכני של פרופסור דלה פרגולה (מומחה לדמוגרפיה)
Demographic history of Palestine

אז קודם כל, כתבת מאוד ברור, לפני קום המדינה זה לא המאה ה 19 כמו ש"לפני מלחמת לבנון השניה" זה לא התקופה הצלבנית. שנית, ההגירה הערבית לישראל לא היתה בגלל העליות היהודיות כדבריך (בוא, עשרים אלף יהודים בראשון, גדרה וראש פינה, לא באמת יוצרים גלי הגירה) אלא במקביל אליהם ובנסיבות דומות וכבר כתבתי על זה. מציע לך לקרוא מקורות רציניים כדי לעמוד על הנסיבות.

א. עיין בתגובתי הקודמת, לכל היותר אפשר להגדיר את זה כ"טעות סופר". אני יודע למה התכוונתי - תחילת הציונות, וזה הכי חשוב.
אם בא לך לצייר אותי בתור "הדתי הבור" כדי להרגיש נוח וצודק, זו זכותך.
ב. יש מקורות שמראים שההגירה הערבית במאה ה 19 וה 20 קשורה לעליית היהודים. אני יכול להביא מקורות. אבל נראה לי שעדיף להפסיק פה.
זה מדעי החברה, ואף אחד לא יצא פה מנצח.

הלאומיות הפלשתינאית כאמור החלה בתחילת המאה העשרים. בוא אגלה לך סוד, כל עם וכל לאומיות התחילה בנקודת זמן כלשהי. לא היה עם גרמני לפני שפרוסיה אוחדה עם בוואריה ולא היה משורר או סיפור תרבות אמריקאי לפני המאה ה 17 (הפתעה!) ובכל זאת אין מי שטוען שאין עם גרמני או אמריקאי.

כי לגרמנים והאמריקאים יש, והיו, מספר דברים משותפים שמאחדים אותם וגורמים להם להיות "עם" (וכמובן גם גרמו להם להיות כך בעבר).
אני יכול לפרט, ואני מאמין שאתה גם יכול לחשוב בעצמך מה ההבדל בין הערבים הפזורים ביו"ש לבין האמריקאים במאה ה 17.
רוצה לומר, גם אם לא היתה היסטוריה לאמריקאים (כאמריקאים) במאה ה 17 (או אף לפני), ההתנהלות שלהם כן אפשרה להגדיר אותם כעם החל מנקודה מסוימת.
ערביי יו"ש עדיין לא שם.

גם את זה לא הבנתי, קיום אלוהים רחוק מלהיות אמת אוניברסלית, כמעט ברמת ההגדרה הייתי אומר

אם יש ויכוח על נושא שהוא אבסולוטי (נניח חישוב של תרגיל, מבלי להתפלסף)
אחד טוען ש 2+2 שווה 5, אתה טוען התשובה היא 6, ואני טוען שהתשובה היא 4.
זה שיש מחלוקת, לא אומר שאין אמת אבסולוטית.
וזה שאחרים לא מודעים לה, לא אומר שאני לא אפעל עם האמת שלי (שהיא כאמור גם האבסולוטית).

אגב, לאלוקים לפי היהדות אין ממש הגדרה. אפשר לתפוס ולהגדיר את פעולותיו, אבל זה כבר עניין אחר.

הטיעון שלי הוא לא מוסרי אלא פוליטי וביסמארק כבר אמר לפני שפוליטיקה היא "אמנות האפשרי. מאחר ואין כנראה דרך להגיע לפתרון שום צד לא ייפגע ממנו, יש צורך להגיע לפשרה. את העניין עם התודות לעולם העבי לא הבנתי בכלל, מה אתה, ילד בן שמונה? יש סיכוי מסוים שבגבולות 47 אפשר יהיה להגיע לסיום כזה או אחר של הסכסוך. אתה יכול להאמין או לא אבל זו לא איזו דיעה אזוטרית.

הדיון החל מכך שהוקיץ' דיבר פה על עניינים מוסריים, אז אני משתמש בטיעון מוסרי, ולא בפשרות פוליטיות.
חוץ מזה, למה לעשות פשרות?
שפולשים לדירה שכורה (קורה המון לדעתי) אתה מתחיל לעשות איתם פשרות?
אתה יודע שזה שלך וזהו.
אז אם אין הבטחה אלוקית שהמקום הזה שלנו, אם היתי בצד הערבי/מוסלמי, לא היתי מתפשר. ואני חושב שזו עדיין המגמה האמיתית בצד שלהם,
עד שאנחנו לא נבהיר להם שזה שלנו לגמרי.

נערך לאחרונה על ידי ehud בתאריך א' אוגוסט 16, 2020 3:18 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 16, 2020 3:10 pm 
Sophomore

Shiver כתב:

הישג לא מבוטל של נתניהו. מעניין אותי מה האינטרס של האמירויות כאן, מה שהוא עדיין לא ברור בנקודת הזמן הנוכחית (נשק? מערכות סייבר?).
בנוסף כמו בהרבה דברים שביבי עושה, מאוד חורה לי שלפי הפרסומים לא שר החוץ, לא שר הבטחון ואפילו לא ראש המוסד היו בלופ העניינים. (מי כן? חיים סבן...)
אין השלכות של משרד החוץ והביטחון פה בהסכם כזה? האם אין אינפוטים חשובים לאנשים שהם לכאורה השותפים ומספר 2 ו-3 בקבינט?

אני קצת מרגיש שלוחצים את ה"עם" להרגיש תחושות חיוביות מהיום למחר כלפי מדינה שהישראלי הממוצע לא יודע למקם במפה.
לא ברור מה מישהו באמת ירוויח מזה (היי, אפשר לטוס עם אמירייטס!) מעבר לשמנה ולסלתה של אנשי העסקים שמרוויחים מכל אינטראקציית הון שלטון.

רוב הקרדיט בכלל צריך ללכת לגנץ ואשכנזי שבזכותם רעיון הסיפוח ההזוי שנתניהו קידם ירד מהפרק ואיפשר את כל המבוא להסכם הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 16, 2020 3:16 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
Shiver כתב:

האינטרס מן הסתם קשור לאירן, ולפוזיציה בעולם הערבי.
לגבי "למה ביבי לא גילה לאף אחד, רק לחיים סבן" - למי גילו רבין ופרס את אוסלו לפני שנהייה פחות או יותר עובדה מוגמרת? למיטב זכרוני הכל נולד בסודיות גמורה אצל רבין, פרס, ושני אקדמאים - רון פונדק והשני ששכחתי את שמו. אה, אולי גם ביילין.
ואני מניח שעל אוסלו יש אינפוטים יותר חשובים להרבה מאד אנשים מאשר על מדינה שהיא באופן מעשי כבר הרבה זמן לא מדינת אויב פר סה, ולא גובלת או אפילו מאד קרובה לישראל.

ואל דאגה, רוב הישראלים שמעו על האמירויות או לפחות על דובאי. במשאלים שמשרד החוץ עורך לפעמים אצל ישראלים איפה הם הכי רוצים לבקר בעולם הערבי (משאלים שמתפרסמים במדיה החברתית שלו בערבית) דובאי תופסת מקום מאד גבוה אם לא הראשון.
ומי לוחץ על העם להרגיש חיובי? אני מרגיש חיובי לעניין הזה גם בלי שלוחצים אותי. אתה רוצה להרגיש שלילי כלפי זה? תרגיש. מי מפריע לך?

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 16, 2020 3:22 pm 
Senior

האקדמאי השני הוא אורי סביר
וההגינות מחייבת לציין שגם יוסי ביילין - סגן שר החוץ היה שותף פעיל לתהליך

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 16, 2020 3:28 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
נכון, הוספתי אותו בעריכה. זה אכן משנה את כל התמונה...

אשר לי, אני כל כך מרגיש לחץ להרגיש חיובי שאני מצהיר בזאת שארגיש חיובי אם גם בחריין, עומאן, סעודיה, ואפילו קטאר ילכו בעקבות האמירויות, וכמובן אשמח לנורמליזציה מיידית גם עם מדינות מוסלמיות גדולות מחוץ לאזור שאין לנו איתן יחסים דיפלומטים, אבל תכלס אין בינינו סכסוך אמיתי, כמו אינדונזיה או מלזיה. וזאת למרות שלא יוצא לי מזה כלום באופן ישיר חוץ מהאפשרות לבקר במקומות יפים אחרי הקורונה. כזה לחיץ וסחיט אני.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 16, 2020 3:34 pm 
Senior

אמירייטס יתחילו עם קווים מישראל? כי זה יהיה שיפור משמעותי לטיסות מנתב"ג באופן כללי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 16, 2020 3:35 pm 
Senior

לגמרי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 16, 2020 4:32 pm 
Junior

תומר כתב:
האקדמאי השני הוא אורי סביר
וההגינות מחייבת לציין שגם יוסי ביילין - סגן שר החוץ היה שותף פעיל לתהליך

אורי סביר היה מנכל משרד החוץ.

האקדמאי השני היה ד"ר יאיר הירשפלד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 16, 2020 4:44 pm 
Hall of Famer

Shiver כתב:

הרוב המכריע של האוכלוסיה הפלסטינית הוא ממש לא "גורמי טרור". אולי תומכים בחמאס מכל מיני סיבות, אבל מכאן ועד להשתתפות פעילה בטרור יש עוד מרחק גדול. גדול בערך כמו המרחק בין להצביע למפלגה שסמוטריץ' חבר בה לבין להסתובב עם 700 ליטר דלק ולחפש מכוניות להצית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 16, 2020 7:59 pm 
Hall of Famer

לגביי המצב בשטחים :

* כן, מידי יום יש בגדול זריקות אבנים על מכוניות.
* לא, אין כיום בגדה התקוממות עממית בסגנון 1987-1988-1989. בהחלט לא. זה נכון שהיום יש פחות חיכוך מאז, הרי אז שלטנו בכל השטח וצה"ל הסתובב בלב הערים אך עדיין - אם היו רוצים התקוממות, לא הייתה בעיה לייצר אותה גם היום, פשוט מחוץ למרכזי הערים (וכבר היו כאלו).
* אינתיפאדת הסכינים/בודדים הייתה משהו מעניין: מצד אחד הייתה מכה של זה כמה וכמה חודשים, אבל זה לא לווה בגדול במהומות והפרות סדר גדולות בסגנון סוף שנות ה-80' או תחילת האינתיפאדה ה-2.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 16, 2020 10:06 pm 
מנהל פורום

rony כתב:
Shiver כתב:

הרוב המכריע של האוכלוסיה הפלסטינית הוא ממש לא "גורמי טרור". אולי תומכים בחמאס מכל מיני סיבות, אבל מכאן ועד להשתתפות פעילה בטרור יש עוד מרחק גדול. גדול בערך כמו המרחק בין להצביע למפלגה שסמוטריץ' חבר בה לבין להסתובב עם 700 ליטר דלק ולחפש מכוניות להצית.

התמיכה בהתנגדות החמושה מול ישראל היא גדולה בקרב הציבור הפלסטיני, אפשר לראות את זה בסקרים שעושים מדי פעם.
זה נכון שלא כל מי שתומך ירוץ לתכנן פיגוע. אבל להציג את זה כעשבים שוטים בודדים זה חטא גדול למציאות. בתי הכלא יעידו על כך.
רוב המפגעים מהגדה הם בכלל לא תומכי חמא"ס.

ההתייחסות שלי הייתה לאבימאל שהפריד "גורמי טרור" מה"אוכלוסיה". כאילו אם מחר נטפל בכל "גורמי הטרור", אז "האוכולוסיה" תהיה נקייה ונעשה שלום.
זה לא עובד ככה. וזה חלק מהשכנוע העצמי ושיח הכיבוש. כאילו רק עוד כמה מאות מחבלים, והנה הצד השני ישתכנע בטוב כוונותינו ויניח לעד את נשקו.
זה חלומות באספמייה וזה לא יקרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 298 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5 ... 12  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 26 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: