סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 12:41 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 74 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא

מי הגדול מכולם?
טום בריידי 20%  20%  [ 4 ]
מייקל ג'ורדן 50%  50%  [ 10 ]
מוחמד עלי 5%  5%  [ 1 ]
טייגר וודס 0%  0%  [ 0 ]
ווין גרצקי 0%  0%  [ 0 ]
בייב רות 0%  0%  [ 0 ]
רוג'ר פדרר 0%  0%  [ 0 ]
דייגו ארמנדו מאראדונה 5%  5%  [ 1 ]
אחר 20%  20%  [ 4 ]
סך הכל הצבעות : 20
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: The UBER-GOAT
הודעהפורסם: ב' פברואר 08, 2021 11:23 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
זה באמת נותן יתרון עצום לכדורגלנים, עם זה אני מסכים.
רק מה - כדורגל זה חרא משחק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 09, 2021 12:17 am 
Senior

מה שכן שווה להזכיר תמיד שבריידי עשה את כל זה עם יכולות פיזיות/אתלטיות הרבה הרבה מתחת לממוצע בעמדה שלו.

הוא נבחר 199 בדראפט. אפילו בקולג' הוא לא היה שחקן פותח קבוע כי היה להם פרוספקט הרבה יותר 'מוכשר' בשם דרו הנסון שהם רצו לפתח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 09, 2021 1:45 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
כנ"ל גרצקי. אמנם בניגוד לבריידי הוא סומן כפרוספקט על כבר מגיל צעיר, אבל מבחינה גופנית יחסית לשחקן הוקי ברמות האלה הוא היה קטן, קל, וממש לא חזק פיזית. למעשה בשנות השיא שלו באדמונטון הוא היה הכי חלש פיזית בקבוצה בכל מבחן כוח שהם עשו. הוא גם לא היה מחליק מהיר במיוחד.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 11, 2021 5:27 pm 
Hall of Famer

הנה מה שמפריע לי עם בריידי.
קח סיטואציה כזאת ותשאל את האנשים. משחק סופרבול, 2 דקות לסוף, דרייב אחרון והכדור בידיים שלך. מי היית רוצה שיעמוד מאחורי הסנטר? אני משוכנע ב-100% שאין תשובת קונצנזוס בריידי. אני אפילו מאמין שאת מירב הקולות יקבל ג'ו מונטנה ולא בריידי. יהיו אחוזים לא מעטים לאלוויי ואפילו לג'וני יונייטס מהותיקים ואחרים. גם אם נרחיב את היריעה למשחק הסופרבול עצמו ולא רק לדרייב האחרון אני לא מאמין שיהיה קונצנזוס סביב בריידי. אם אתה לא השחקן שבלי כל ספק נבחר להיות זה שמנצח את המשחק הכי גדול, איך אתה יכול להיות הכי גדול בספורט שלך? ואנחנו גם מדברים רק על קיו.בי. לג'רי רייס ולג'ים בראון יש למשל גם קייס לשחקן הגדול בהיסטוריה.
אני מאמין שלשאלות דומות בכדורסל משהו כמו 90% יענו ג'ורדן. אני מניח שגרצקי יקבל אחוזים דומים גם.

מה שמעניין זה איך שאלה דומה תקבל התייחסות בטניס כדי לקבוע מי השחקן הטוב בכל הזמנים. ניקח את ביל סימונס כרפרנס ונשאל אם היית נחטף על ידי חמאס והם היו אומרים לך שהם מוכנים לשחרר אותך או להרוג אותך, אבל השחרור שלך תלוי בכך שתבחר שחקן טניס שישחק 3 משחקים, כל משחק על משטח אחר - חימר, דשא, מהיר - מול יריב לבחירתם והוא ינצח את הסדרה. אם הוא יפסיד, יהרגו אותך.
מי יהיה התשובה השכיחה? כמובן אתה זכאי לבחור את השחקן בשיאו. האם פדרר? אבל פדרר מחזיק במאזן שלילי משמעותי מול נדאל. אז נדאל? אז הוא לא יפסיד בחימר, אבל בעיקרון הוא לא פייבוריט בשני המשטחים האחרונים מול היריבים הגדולים. אולי נולה בכלל? ואולי כדאי ללכת לביורן בורג שבמשך 8 שנים שלט גם ברולאן גארוס וגם בווימבלדון ויש סיכוי מעולה על ניצחון בשני המשטחים הללו.

ואם טניס, אז מה לגבי אגרוף? האם עלי, שבהחלט נחשב לגדול מכולם, אבל הפסיד קרבות. אולי רוקי מרציאנו שלא הפסיד אף קרב מקצועני. ואם מדברים על שיא, האם איירון מייק בשיאו היה מפסיד למישהו? אם נרחיב את היריעה ובאורך פלא נוכל לנרמל את משקל הגוף כך שבאמת נקבל מתאגרפים פאונד פור פאונד. האם התשובה אז תהפוך לשוגר ריי רובינסון שנחשב פאונד פור פאונד כגדול מכולם. אולי ריי ג'ונס ג'וניור? ומה עם פלוייד מייוות'ר?

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 11, 2021 6:20 pm 
Hall of Famer

אחרי אטלנטה לפני 4 שנים והראמס לפני שנתיים, נדמה לי שבריידי ביסס את עצמו יפה מאד כבסט קלוזר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 11, 2021 6:58 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
עמוס - אבל אתה מכיר בכך שבריידי נחשב לגדול יותר מהאחרים שמנית? אם כן אז אולי הבעיה היא בשאלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 11, 2021 10:46 pm 
Hall of Famer

אני לא חושב שבריידי ביסס את עצמו כבסט קלוז'ר (או איך שאתה רוצה לקרוא לזה). הוא אחד מהגדולים, אין ספק. לאיש יש 7 סופרבולים, כמעט כולם הלכו למהלך האחרון. אבל שוב, אני לא יודע כמה אחוזים מהאנשים היו לוקחים אותו למהלך או למשחק הקובע. הרבה בטוח, לא קונצנזוס.
אני מכיר בכך שבריידי הוא הגדול מכולם, כי פשוט באמת שאי אפשר להתמודד עם נפח העבודה שלו ובטח אחרי שהוא זכה עם הבאקס כבר אי אפשר לדבר על כמה מאחוזי ההצלחה שייכים לבליצ'ק ולארגון של הפאטס. אבל השאלה שלי היא בעיני ההבדל בין המעמד של בריידי למעמד של ג'ורדן.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 11, 2021 10:50 pm 
Senior

אין הרבה סיכוי שמישהו אי פעם יעבור את ג'ורדן בדירוג הזה כי ג'ורדן מכיל את כל מה שגרצקי עשה להוקי רק על סדר גודל כלל עולמי.

בריידי לא שינה בשום דבר את הפופולאריות של פוטבול. אז הקייס היחיד שלו זה דומיננטיות בענף ובתחום הזה יש עשרות ספורטאים עם קייס יותר חזק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 11, 2021 11:16 pm 
Hall of Famer

מיהם העשרות? כשבעיניי כשמדברים על ספורטאים שעשו יותר בשביל הקייס, צריך להשוות אותם למס׳ 2 באותו תחום (ולכן למשל, טייגר ופדרר הם נטולי קייס לחלוטין). למעשה, אני לא מבין במה ההפרש של ג׳ורדן מול לברון (ואתה יודע מה, נניח ששניהם הכי גדולים אז ג׳ורדן מול לברון מול... מג׳יק) יותר גדול מאשר ההבדל בין בריידי לבין מונטנה

העובדה היא שכרגע בערך שליש מהעולם יגיד שלברון גדול מג׳ורדן. זה אולי לא נכון (לדעתי זה לא קרוב), ויכול להיות שחלק מהשליש הזה מעולם לא ראו את ג׳ורדן, אבל העובדה היא שזה ארגיואבל. למעשה, זה יותר ארגיואבל מאשר בריידי מול מונטנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 11, 2021 11:17 pm 
Hall of Famer

אז זהו, שלא.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 11, 2021 11:27 pm 
Senior

אני לא מסכים לגבי כלום בהקשר של בריידי והענף לעומת ג'ורדן, הייתי אומר שהפער הוא עצום לכיוון הפוך. אני לא חושב שבריידי יקבל רוב בכלל, שלא לדבר על משהו דומיננטי. אני מתקשה להאמין שמישהו שצופה בפוטבול ובכדורסל בכלל יחשוב שהם דומים. ההישגים של בריידי מדהימים, אבל הוא מעולם לא היה שחקן שריגש/עניין/הרשים בצורה שקרובה לשאר האנשים ברשימה. הוא פשוט ניצח.

לגבי הספורטאים, רק מהזן של חביב נורמגומדוב יהיו כמות דו ספרתית בטח. קטונתי מלהבין בהאבקות רומית אבל קרלין לא ניצח איזה 350 קרבות ברצף?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 11, 2021 11:30 pm 
Hall of Famer

כן. כל החביבים והקרלינים והבובקות מעולים בענפים עם כמה אלפי מתחרים, במקרה הטוב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 11, 2021 11:32 pm 
Senior

לכן ג'ורדן >>>> בריידי וזה לא קרוב

וכאמור יש לך מיסריד עצום לדעתי על התפיסה של בריידי מול ג'ורדן או בריידי בתוך הענף שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 11, 2021 11:39 pm 
Sophomore

לא יודע כמה מהאנשים שקמו בלילה לצפות בסופרבול עשו את זה כדי לראות את בריידי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 11, 2021 11:42 pm 
Senior

אני חושב שההבדל המשמעותי נעוץ בזה שבריידי מעולם לא היה הכי טוב באופן מובהק בזמן נתון. העונה הכי טובה שלו היא כנראה זו עם רנדי מוס שהם הפסידו בסופרבול לאיליי.
ג'ורדן היה דומיננטי בזמן אמת ברמות שהיו חסרות תקדים. גם גרצקי. בריידי פשוט ניצח בסוף והוא עושה את זה לאורך זמן אינסופי.

האם אפשר להיות הגדול מכולם בלי להיות הכי טוב בשום רגע נתון? אולי. אבל זה לא מקרה ג'ורדן שהוא היה יכול לקבל MVP כל עונה. הוא לא היה יותר טוב מפייטון בשיאו או אפילו רודג'רס בשיאו. הוא אפילו לא היה טוב במיוחד העונה. בסוף הוא מנצח פשוט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 11, 2021 11:51 pm 
Hall of Famer

ג׳ורדן היה הכי טוב וגם הכי ווינר
בריידי הוא אולי לא מהומס או רוג׳רס או מנינג מהרבה בחינות, אבל הוא גם ובקלות הכי ווינר (כלומר, עושה את ההחלטות הנכונות כשהכי צריך אותן).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 12, 2021 12:10 am 
Hall of Famer

אז זהו, שאני לא יודע ממתי אתה מתעניין בפוטבול, אבל אמירה שבריידי הוא הכי ווינר היא אמירה שלא בקונצנזוס, כי כאמור יש כאלו שישבעו בשמו של מונטנה (4-0 בסופרבולים, לעומת 3-7) ואפילו ג'וני יונייטס. כלומר זה לא מופרך להגיד שהוא הכי ווינר, אולי אפילו אם תעשה משאל הוא ינצח, אבל האחוזים יתפרסו על מספר תשובות. בריידי לא יהיה הבחירה הברורה. אם מסתכלים על סטט' של הכי טוב בקלאץ' אז בריידי שני מבחינת כמות, אבל אם מסתכלים פר שנה, אז הוא אפילו פחות.
סתם בשביל לקבל אמת מידה, חיפשתי כתבות על שחקן הפוטבול הגדול בהיסטוריה. אז לא מצאתי כתבות מהשבוע האחרון, אלא רק כתבות מ-2019 ו-2020. בכל הכתבות שהסתכלתי (משהו כמו 8) בריידי על 6 תארי הסופברול שלו לא זכה במקום הראשון. הרוב הלך לג'רי רייס. גם ג'ים בראון קיבל מקום ראשון. לבריידי הייתה תחרות עם מונטנה (ברוב הכתבות הוא היה לפניו, לא בכולם). היתה לפחות כתבה אחת שדירגה את מנינג לפני בריידי. אני מניח שהסופרבול האחרון, בעיקר מחוץ לכנפיים של בליצ'ק והפאטס העלו את בריידי למקום הראשון (לפחות אצלי זה מה שקרה), אבל סביר להניח שנשארו כאלו שלא שוכנעו וגם אלו ששוכנעו הפער בין הבאים אחריו הוא לא גדול. בקיצר, רחוק כל כך מהדומיננטיות שאתה רושם עליה.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 12, 2021 1:16 am 
Hall of Famer

0-4 הסופרבול, זה אומר שהיו איזה 8-9 שנים בהם הוא לא הגיע למעמד
אני מתעניין בפוטבול צעיר. בערך עשור, מאד שעברתי לראשונה לארהב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 12, 2021 10:13 am 
Hall of Famer

מונטנה שיחק 11 עונות בסן פרנסיסקו. הוא סיים את הקריירה עם 2 עונות בקנזס סיטי, שאליה עבר בגיל 36 אחרי הרבה פציעות וממש לא השחקן שהוא היה בשיאו. גם עם הצ'יפס הוא זכה להצלחה והגיע בעונה הראשונה לגמר איזורי, אבל זה כבר לא היה זה.
במהלך העונה השניה שלו בסן פרנסיסקו הוא הדיח את סטיב דה ברג מעמדת הקיו.בי. דה ברג היה מבוגר רק בשנתיים ממונטנה והיה אמור להיות הקיו.בי של העתיד. הוא המשיך אח"כ לקריירה ארוכה ומוצלחת באן.אף.אל והיה אחד הקיו.בי הבולטים של שנות השמונים. בעונה הבאה הראשונה שלו כקיו.בי פותח הניינרס זכו בסופרבול. ב-86 מונטנה עבר פציעה מסכנת קריירה, אבל חזר כבר באמצע העונה. הוא שיחק 8 משחקים בלבד. איתו הניינרס היו במאזן 2-6 ובלעדיו 3-4 ותיקו אחד. ב-1990 הייתה העונה הבריאה האחרונה שלו בניינרס. אחרי 2 עונות עם זכיה בסופרבול הניינרס היו שוב הקבוצה הטובה באן.אף.אל והגיעו לגמר האן.אף.סי. ברבע הרביעי הניינרס הובילו את המשחק ואז שחקן הגנה של הג'ייאנטס פצע את מונטנה, שנאלץ לצאת מהמשחק. הניינרס הפסידו את המשחק הזה. מונטנה חזר לשחק רק ב-92 ואז כבר סטיב יאנג השתלט על עמדת הקיו.בי של הניינרס.
אם מסתכלים על שנים בריאות של מונטנה, אחוזי ההגעה שלו לסופרבול לא כל כך רחוקים מאלו של בריידי. לעומת זאת האחוזים שלו בסופרבול.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 12, 2021 7:46 pm 
Hall of Famer

לא יודע, אני לא רואה סיבה אחת הגיונית ברמה המתמטית להעדיף אחוזים בסופרבול מאשר אחוזים להגיע לסופרבול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 12, 2021 10:43 pm 
Hall of Famer

בהקשר למה? בהקשר לקריירה טובה יותר? אז אתה צודק וגם אני אומר שבריידי גדול ממונטנה. אבל בהקשר לווינריות? אז בהחלט יש משמעות לאחוזים במשחק הכי גדול שיש. לשחק בסופרבול זה שונה מאשר לשחק בוויילד קארד. בדיוק כפי שבאן.בי.איי אנחנו מסתכלים על סדרות גמר ולא על מה עשית בסיבוב הראשון.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 12, 2021 10:56 pm 
Hall of Famer

בטח שכן, ג׳ורדן לא הכי גדול בגלל שהוא זכה בשש אליפויות , אלא בגלל שהוא זכה בשש אליפויות רצופות בחצי השני של הקריירה שלו ובאופן כללי היה בלתי מנוצח במשך אותן שש שנים. אם במשחקי ה 3-4 שלו מול אינדיאנה והניקס (?) הוא היה מפסיד, הוא לא היה הכי גדול בהכרח, גם אם הוא היה זוכה בשש אליפויות במהלך, נגיד 9 שנים של משחק (או כמו במקרה של לברון 4 ב-9 שנים).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 12, 2021 10:59 pm 
Hall of Famer

שכחת כמובן את 95 ששם הוא הפסיד בחצי גמר מזרח.
פוטבול הוא כמובן משחק שהרבה פחות תלוי בשחקן אחד מאשר בכדורסל והפלייאוף שלו כל משחק הוא משחק הכרעה, כך שלמזל יש השפעה יותר גדולה. אם מונטנה לא היה נפצע במהלך הרבע הרביעי של גמר האן.אף.סי ב-1990 והיה מגיע לסופרבול שלישי ברצף, אז הדיעה שלך על מונטנה הייתה משתנה?

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 12, 2021 11:02 pm 
Hall of Famer

ב 95 הוא בדיוק חזר, זה נחשב אבל קצת פחות.
פוטבול לא תלוי בשחקן אחד? לא יודע, מהמקום שבו אני רואה את זה, לקוורטרבק ולהחלטותיו יש כמויות של השפעה על משחק, הרבה יותר מכל עמדה ספציפית בכדורסל, זה בטוח. ואם כבר מדברים על 95, אז גם אז, נדמה לי שג׳ורדן היה מנצח לו רק היה לידו איזה פאוור נורמלי (שהרי זה היה השנה שבין גרנט לרודמן). אז זה בהחלט גם תלוי באותו פאוור שלא היה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 12, 2021 11:26 pm 
Hall of Famer

לקיו.בי יש השפעה עצומה. אבל עדיין פוטבול זה משחק שבו הניצחון תלוי בכל כך הרבה גורמים. קודם כל כמובן קבוצת התקפה וקבוצת הגנה שונות לגמרי. שחקני קו ההתקפה הם האלמוניים מבין שחקני הפוטבול, אבל הם קריטיים להצלחה של קבוצה ובעיקר להצלחה של קיו.בי. שים את בריידי בג'קסונוויל והם מנצחים אולי 4 משחקים. שים את לברון בדטרויט או בוושינגטון והם בפלייאוף. באן.בי.איי כמעט תמיד האלופה מציגה את אחד מחמשת השחקנים הטובים בליגה באותו זמן. ב-20 שנה האחרונות בסופרבול זכו פייטון מנינג עם גוף שבור לחלוטין, הקיו.בי הכי גרוע שזכה בסופרבול וזה בגלל שההגנה סחבה אותו על הגב. ניק פולס המחליף, איליי מנינג שהתעלה במשחקים הגדולים, אבל היה קיו.בי בינוני זכה פעמיים, ג'ו פלאקו שבולטימור שיחקו איתו שמרני כדי שלא יעשה טעויות, בראד ג'ונסון שהדבר היחידי הטוב שאפשר להגיד עליו זה שהוא לא עשה טעויות וטרנט דילפר הבינוני מינוס. 35% מהזוכים בסופרבול זכו עם קיו.בי לא מהטופ של הליגה.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 74 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 19 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה